Gratis navigatie + je auto als Pacman

Auteur: , 24 Reacties

Nieuw voor in de auto (en op de fiets): Waze! Een soort wikipedia voor navigatie-software met real life Pacman optie! Dat klinkt cool en is het ook. Met Waze kun je via je mobieltje (iPhone, Symbian, Android en meer) communiceren met mede-weggebruikers en realtime data ontvangen over files, flitsers, etc. Gratis.

Als je in de file komt dan detecteert de applicatie dat en die kennis wordt gedeeld met andere weggebruikers. Tevens geeft ie de gemiddelde snelheid aan, voor jezelf en voor je vrienden. Enige nadeel is dat er nog veel gebieden niet bekend zijn, maar daarvoor moet je het juist installeren. Nederland schijnt reeds een groeiende community te hebben en jij kunt helpen om de software nog beter te maken, AKA Wisdom of the crowds. Dat is toch veel leuker dan je geld storten bij TomTom?

Iphone pacman

PS: indien er bepaalde wegen nog niet geregistreerd zijn, dan zorgt de applicatie via de Pacman-optie dat die beter in kaart worden gebracht. De kersjes en andere goodies worden bijvoorbeeld geplaatst op splitsingen, waardoor deze software kan herkennen of het om een kruispunt gaat. Geweldig concept en de realtime opties zijn erg handig! (via gizmodo.com)24 reacties

als Grand Theft Auto met zoiets op de markt komt zal ik eens een navigator overwegen ..
@lincoln:
ja, dat zou het zijn eh. kga me binnenkort trouwens ook trakteren op de PS3 en NFS Shift en GTA 4
Grappig kaartje, de Lutte op 1 lijn met steden als Essen en Bonn.
*kuch*reclame bericht*kuch*…nou goed, jullie moeten ook je cash verdienen :P
edit: doe eens nadenken
In de Nederlandse Android Market nog nergens te bekennen!
@wapz:
Voor alle android users, ga naar m.waze.com en hij gaat automatisch de installatie-file downloaden. Ze zijn druk bezig met de file in alle markets te krijgen en tot die tijd is dit de beste oplossing.
@AMGJunk

Ja, nou, met reclame voor gratis open-content producten zal je lekker geld kunnen verdienen…
@Mairsil: Daar heb je weer een punt. Want zie ziet niet graag dat er Heineken blikjes of Grolsch what ever. Op ieder aangewezen punt staan. Zo vlak voor het weekend. wat je zegt, leuk voor marketing doeleinde.
Realtime data ontvangen mag je weer afrekenen bij je telecomprovider, dan toch liever een tomtom die je koopt en meteen werkt.
@MRStephan: nu nog afrekenen per Mb? Is dat niet een beetje achterhaald?
@autoblogger: Gratis data downloaden bestaat volgens mij niet, zeker niet via een mobiel netwerk. En open source is wel mooi, maar ergens zal de ondernemer achter een product zijn inspanning terug willen verdienen zoals Mairsil aan aangeeft.
Geweldig dingetje. Flitsers snel gemeld, mooie file informatie, en een leuke community:
http://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=21

Rij er al een tijde mee rond, geweldig spulleke!
@ mijzelf; lees Mairsil zijn bericht verkeerd. Reclame voor open-content zal niet verdienen, open-content maken zal ergens wel lonend zijn door bijv reclame.
Lachen. Ik ga het eens proberen op WM6.1 (wat te doen in de bus).
Vincent van B
@ Mashell: Zouden ze dat expres gedaan hebben? Ik zie ook nog Waspik, Kontich en Geulle (“Met je glibbergeul!”) in één kaartje… Kan toch geen toeval zijn?
Inderdaad nog niets in de Android market hier, maar ik denk niet dat dat lang zo zal blijven. Erg leuke app lijkt het me, goed concept. Ik ben benieuwd hoe de gratis google navigatie op de android phones straks zal worden.
@mezelf, bedankt wapz. Ik had je bericht nog niet gezien. :)
Nou, mijn buurtje verkend. Wel wat traag op mijn oude phone, maar het zal even duren voordat ik mijn routes online kan bewerken (kan 24h duren).
Leuk concept, alleen nog niet beschikbaar voor mn Satio helaas.. even afwachten nog.
Wow, dat Didam er opstaat! :D
Gedownload en geïnstalleerd, dan moet ik maar het oosten gaan afrijden voor een goede dekking :P
@MRStephan: Als je een iPhone hebt (tenminste, “officieel” bij T-Mobile) heb je altijd een unlimited data-plan (okee, fair-use, maar eigenlijk unlimited). Dit geldt voor praktisch ieder dataplan in Nederland (Vodafone en KPN hebben ook al unlimited pakketten), dus betalen per MB is echt achterhaald… We wonen niet in België *proest*
Ziet er erg gelikt uit op de iPhone, ga zo wat kersjes opsnoepen. Momenteel vooral Wazers rond 010 zag ik, en mijn buurt in 020 staat niet op de kaart!
op mijn Omnia vindt de software de interne GPS niet (bij TomTom7 schijnt dat ook niet te werken) (;-)) dus dat gaat niet werken, jammer want het ziet er best aardig uit. Toch eens met een externe bt-gps proberen, ik hou jullie op de hoogte.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).