Details, gallery en video van Audi’s nieuwe A8 [updated]

Auteur: , 131 Reacties

Eindeloos geteased, vannacht onthuld en nu al saai. Hoewel. Hij mag dan de achterlichten hebben van een A4 en een grille die al jaren gebruikt wordt. Het geheel doet toch zeker niet onaardig aan.

Kort gezegd worden alle A8’en zuiniger, schoner en efficiënter. Om te beginnen alleen twee V8 motoren, een benzine en diesel. Later in 2010 volgt ook een voorwielaangedreven 3.0 TDI. Dit zescilinder zuinigheidswonder gaat slechts 6L/100km verbruiken bij een uitstoot van 159gr/km. De A8 krijgt verder een nieuwe 8-versnellings automatische transmissie, en om de sportiviteit nog wat te onderstrepen noemt Audi het optionele elektrische drift-differentieel. Deze is leverbaar op de achteras van de quattro’s, voor net dat beetje extra overstuur.

Kijkend naar alle persplaatjes dan vallen een aantal dingen op. Allemachtig wat een hoop lampjes, zowel in als om de auto. Wat ziet een 4.2 FSI er toch veel lekkerder uit dan een 4.2 TDI. Ik wil ook adaptive cruisecontrol in m’n grille-embleem. De hele bodemplaat is dicht! Dat moet toch serieus uitmaken in verbruik en ground-effect? Hebben ze toch weer een beetje vorsprung durch technik. KLIK door naar Autojunk voor de video, of bekijk alle foto’s in onderstaande gallery.

Update Hij heeft een prijsje. De Audi A8 4.2 FSI Quattro (372 pk) is te bestellen vanaf €113.900,- en de 4.2 TDI quattro (350 pk) staat met een vanafprijs van €117.500,- in de lijst. Alles inclusief! De automaat is standaard, maar voor de led-koplampen moet je weer extra betalen.

Audi A8 video op Autojunk131 reacties

Wat een saaie auto…
Misschien moeten ze eens een (andere) ontwerper inhuren….
Buiten het feit dat ie op alles lijkt wat Audi op het moment maakt is het een erg mooie auto. Audi maakt gewoon hele mooie auto’s, daar is deze A8 weer het bewijs van.
Nou, doe mij dan maar veel liever een BMW 7-serie. Ik val bijna in slaap als ik hier naar kijk…
Een drift-differentieel op een limousine… Dat noem ik pas zondigen tegen de scheiding van marktsegmenten.
Het is zeker een goede auto, misschien een millimeter spannender dan BMW / MB maar dat is persoonlijk. Alle 3 de autos zijn goed en het eniste waar je als potentiele koper moet naar kijken is het design en of je wel of niet 4×4 wilt.
Op de foto’s vind ik de normale verlichting met Xenon mooier dan de LED-verlichting… Het geeft m gewoon meer gezicht (Audi_A8_2010_17.jpg vs Audi_A8_2010_24.jpg).
“Wat ziet een 4.2 FSI er toch veel lekkerder uit dan een 4.2 TDI.”

-Die volg ik niet, welk zijn dan buiten de typeaanduiding de uiterlijke verschillen tussen deze 2?
Hij is toch prachtig zo! Typisch Audi; niet echt opvallen en toch mooi zijn.
mooi, die koplampen vind ik wel jammer.

De oude A8 was het toppunt van zakelijkheid. strak.

Dit maakt m toch rommelig en das jammer.
kots kots

nieuwe 7 is 100000000000 keer mooier!!
Nu al saai, daar sluit ik mij bij aan.
hij valt in de categorie ‘zo tekend een kind een auto’
als ik de zijkant zie
Audi’s lijken dan wel steeds op elkaar, maar zolang ze mooie wagens maken, zal het mij niks uitmaken. Een eerste indruk van de A8 geeft me echter het gevoel dat hij er qua uitstraling op is achteruitgegaan. Het vorig model zag er stukken sportiever uit. Nu, omdat ik vaak mijn tijd nodig heb om te wennen aan een wagen, wacht ik wijselijk af tot ik eens een zwarte A8 S-line, of beter nog, de S8 heb gezien.
Die koplampen is even wennen. Mooie bak +1 voor Audi :)
@IkSEm: ik denkt dat er bedoeld wordt dat hij er onder de motorkap zoveel beter uitziet. De motor zonder die lelijke afdekkap.

Leuk al die technische foto’s, mogen ze vaker publiceren bij de luxewagens/sportwagens.
@love-the-a8:
Akkoord met die TDI beschermkap, maar die cheap plastiek-ogende inlaten op de FSI vind ik toch ook redelijk nergens naar lijken ;)
nog steeds wennen, eerst in Real Life zien!
Wat een saaie bak zeg, wanneer gaan ze een keer eens wat uitdagendere en spannendere designs maken? Ik vind de voorkant opzich nog wel oké en het interieur is natuurlijk wel nice.. maar de achterkant is gewoon net een A4. Sowieso moet Audi kappen met alle auto’s op elkaar te laten lijken.. echt niet normaal meer. Ik val in slaap. Weltrusten iedereen
@Sven;
Goeie argumentatie joh… (we zijn hier niet op de basisschool)

@PCCB;
Ik snap je punt maar bij de A8 leggen ze de nadruk natuurlijk niet op het sportieve. S8 en de wannabe’s (S-line) zijn natuurlijk mooi, maar de uitstraling van een A8 moet vooral gedistingeerd zijn.
Ahhhh, hij moet huilen!

ik word gewoon zelf een beetje verdrietig van die bovenste foto. is facelift trouwens niet een beter woord?
Op dit moment zullen ze wel aan het lachen zijn bij BMW, die zijn er tenminste wel op vooruit gegaan ;)
Mooie auto niks mis mee en als je luxe wil en gewoon lekker van a naar b gereden wil worden een perfecte keus.
Maar het is niet een auto waar je nou echt warm van wordt, dan heb ik nog liever een Maserati Quattroporte die zal wel minder goed zijn, minder ruim, minder gismo’s, minder snel, minder goede wegligging, minder alles, maar zo veel mooier en heeft zo veel meer uitstraling.
Weet niet hoe het bij deze nieuwe is, maar bij de vorige A8 kon je de taal van de navigatie en de boordcomputer niet eens veranderen. Betaal je een rib uit je lijf voor zo’n hok en dan zit er niet eens functionaliteitje in dat zelfs in de allerbilligste TomTom te krijgen is…
he bah, die C- / D-stijl is echt lelijk en verpest de hele zijkant. Ik noem het: de druiloor.
Technologisch hoogstandje, fenomenaal lage CO2 uitstoot. Hoe wil men dat evenaren, in een batterij bakkie?
saai
@ Merry:

Een Quattroporte minder snel? De ‘instap’ quattroporte is qua snelheid vergelijkbaar met een S8…
@Harie:
Nou dan is dat mooi mee genomen!maar je snapt me punt.
Zou wel eens Chinees kunnen zijn ofzo.
Nee, niet een waardige A8.
Tegenwoordig gaat het met BMW stukken beter!!
Tja, op de lijnen is niks aan te merken, rechtoe rechtaan, maak het vooral niet te ingewikkeld. Ziet er in principe goed uit, maar ik ben geen groot A8 kenner omdat ik ze praktisch nooit zie rijden, en daarom zie ik ook niet wat er nieuw aan is, behalve nieuwe voor- en achterlampen.
Wat die voorlampen betreft; die zijn té lelijk!!
Echt stompzinnig, een saaie auto maken met dan zulke opvallende koplampen, zijn die getekend door een andere ontwerper ofzo???
Nouja, in elk geval weer geen bedreiging voor de 7-Serie en S-Klasse… Een gemiste kans, en dat vind ik prima.
wow verniewend :/

dan vind ik de huidige A8 nog beter ogen dan deze, komaan de achterkant oogt zo goedkoop! nee ik had wel iets meer verwacht wat een teleur stelling van audi !
PantheraLeo205
Als Darth Vader koplampen van LED mocht voorzien dan is dit het resultaat.
Gaap, lijkt wel een opgeblazen A4.
dit slaat echt op kaas… waarom?? waarom weer diezelfde saaie look… met bijna dezelfde achterkant als op de a6 en de a4 :S echt zo verschrikkelijk jammer! ik had echt gehoopt dat ze dr iets moois van zouden maken!
nou maar wachten op de a7 dan he;)
@Damoklets: Zeer zeker. De vorige was ook gedistingeerd, maar zag er sportiever uit. Het is wellicht een kwestie van persoonlijke smaak, maar ik heb een hekel aan de seniorencombo op de persfoto’s: dat aubollige beige metallic met beige interieur. Dat geldt net zoveel voor een 7 en een S-klasse.
oubollige*
Pfff, audi is nu al 9 jaar hetzelfde. Iemand die iets minder van wagens kent, ziet geen verschil of nauwelijks toch tussen een wagen van nu en één van 6 jaar geleden. Zo dacht iemand dat een nieuwe audi een oud model was. Ik bedank audi. Hou het bij andere merken. Het zijn geen lelijke wagens, maar worden stillaan saai en afgezaagd.

Tenzij je voor een RS gaat of een r8 of A5.
op de maserati’s,bentley’s,jaguars en rollsroyces na de mooiste 4-deurs
Ga eens voor 1 keer een platte mening geven en meer verdient deze audi ook niet: Vind er geen REET aan!!!
En vooral dat kleine ruitje achter de achter ruit slaat helemaal nergens op en is gewoon lelijk!
Precies wat ik had verwacht. Die huidige A8 is unbeatable qua design. Gelukkig hoef ik niet te leasen, dan kan ik lekker de aude 8 blijven rijden.
Nou vooruit… enigste wat nog mooi kan worden is de S8 met dikke velgen!
waarom ziet de V8TSI er beter uit dan de V8TDI? ik zie ut ni, maar de V8TDI is sneller, lekker puh!!!!
De auto valt wel wat tegen als je die ontwerpen ziet… Dit lijkt eerder een grondige facelift.. helaas ik had iets spannenders gehoopt, kijk bijvoorbeeld hoe Jaguar zijn nieuwe XJ aanpakt:)
Voor mij blijft nog altijd de S-klasse hier de mooiste
Ik heb moeten doorklikken tot aan de interieurfoto’s tot ik door had dat het geen nieuwe variant was van de A4.
Hoe langer je kijkt, hoe meer hij gaat tegenstaan..

Nadeel van uniformiteit en eenvormigheid is dat de goegemeente ‘slechts’ een Audi ziet, en niet een 7 Serie of S-Klasse. Kan een bewuste keuze zijn van Audi, des te opvallender is daarom dat juist het publiek dat voor een Audi kiest nogal statusgevoelig is. Vier ringen op de neus/derrière zijn dus blijkbaar genoeg?
Slagschip van de bovenste plank. Ben benieuwd als ik hem in het echt zie, zal nog mooier zijn.
Audi A4 rijder
Audi A4 achterkant, gemiste kans, ook het interieur is minder mooi dan van BMW helaas.
@Damoklets: wat Sven zegt hoeft niet geargumenteerd te zijn, ooit gehoord van een mening?

Weer een zeer saaie en voorspelbare auto die mij allerminst kan bekoren.
Individualizer
Is dit nu een A4, A6 of A8? Ze slaan de bal serieus mis met die achterkant. Veel saaier konden ze die niet maken. En een concurrent voor de F01 van BMW kun je dit echt niet noemen…
niets byzonders, over j2 aar komt er toch weer een nieuwe…endan weer een nieuwe….
Inderdaad geen concurrent voor de F01 van BMW. Lijk me meer een concurrent voor de BMW 3 serie, want wat lijkt deze auto veel op de A4. Ik denk dat ze in Stuttgart en in Munchen wel een goede borrel drinken om deze foto’s.
Tov zijn voorganger behoorlijk buiten proporties. Audi slaat de plank hier goed mis…..
@CSL,

De vorige generatie is al sinds 2003 op de markt, dus al 6 jaar en de generatie daarvoor zelfs van 1994 tot 2003 dus al 9 jaar……
Klinkt als een redelijke prijs voor wat je krijgt, weet iemand toevallig de prijzen van de concurrenten om die er naast te kunnen zetten?
Tegenvaller. Ik dacht dat er niets verkeerds aan kon gaan maar die vreselijke A4-achtige hangende lijn vind ik zo lelijk! Kont lijkt ook erg afgehakt en ik had meer van de achterlampen verwacht. Doe mij de huidige maar of diens voorganger. Of dan toch maar de 7-serie of LS…
Het lijkt wel alsof bij Audi tegenwoordig als volgt wordt geredeneerd: design = een nieuwe LED-strip en klaar is kees.
Jezus, typisch Audi weer. Alle auto’s beginnen sprekend op elkaar te lijken.

Deze vind ik veel te veel op de oude lijken(beetje saai), led-lichten hebben een rare lijn naar mijn smaak. Auto kijkt een beetje droevig!

Doe mij maar 7-serie!
Lullig hoor als je met je A8 naast een A4 staat, precies hetzelfde model maar een stukje groter.
Ze maken auto’s voor de Dalton brothers uit Lucky Luke.
@frarissimo: Je slaat de nagel op kop :-D
Vind hem netjes, luxe en strak. Het is wel veel van hetzelfde dat wel. Maar ik denk dat het VAG weer gelukt is om een model te maken dat het oude type niet oud laat lijken!
Zou dit eerder kopen dan een 7 serie (te druk) of een S-klasse (te opzichtig), blijft toch de kracht van audi: Een dikke bak rijden zonder dat hij opzichtig wordt.
Hee, dat model kende ik toch al? Die rijdt toch al een paar jaartjes rond? Ik snap er niks meer van…
Whaaa wat een saaiheid! Rot op Audi! Helemaal gehad met het saaiste merk dat er is.

De 7-serie kan zich opmaken voor een mooie tijd aangezien de S-klasse een beetje gedateerd is en dit gewoon A3,A4,A5,A6,A8 is. En daar wil niemand meer in gezien worden.
Grotere versie van audi a4 , en ook nog zeer lelijk ! ik ben een audi fan maar dit is echt nix !
En weer die oerlelijke kerstverlichting in de lampen. Moet dit nou?
Kijk, van zo’n achterkant word ik nou blij!
Maarja, als je ziet hoe Audi’s modellen op elkaar lijken, valt op BMW niks aan te merken, bij BMW kun je tenminste nog het verschil zien tussen modellen.
Hmm.. hij ziet er nu wat jonger en kleiner uit. Niet zo impressive als de huidige A8. Maar toch, als echte Audi liefhebber/verslaafde; ik vind ‘m mooi! HEBBE HEBBE HEBBE!
Jammer, erg jammer. Zo weinig verassend! Ik heb het altijd mooi en ingetogen gevonden maar ik ben er inmiddels zo aan gewend geraakt dat het saai wordt.

XJ s’il vous plaît!
Welke nieuwe A8?….of is het nu een A6 of wacht….misschien de nieuwe A4??
Het vorige model vind ik zelfs verfrissender dan deze… Waar de vorige er mooi strak en sportief uitzag (en ik ben BMW liefhebber) is dit echt té makkelijk gedacht van audi. In tegenstelling tot zijn voorganger blijft dit model echt niet 8 jaar fris.

Nee, dan vind ik de XJ of een 7 stukken beter.
Aanvulling: Het echte manco is de zij en achterkant. De achterkant is letterlijk overgenomen van de A4, en de zijkant ‘hangt’ teveel. Dat begint al bij de plaatsing van de deurklinken. De vorige A8 is echt beter: strakkere zijlijn en een mooiere achterpartij.
Nog ff wennen hoor!
Het exterieur vind ik wat minder, omdat het in mijn ogen een uitvergroting van de A4 is en die achterlichten vind ik echt niks. Het interieur daarentegen is mooier en futuristischer geworden, wat ik persoonlijk wel mooi vind.
Nou lekker dan, ik had al moeite om Audi’s in mijn achteruitkijkspeigel van elkaar te onderscheiden, komt dit er ook lekker bij… MAAR, ik ben wel verliefd geworden op het interieur, wat hebben ze dat toch mooi gemaakt. :)
design van de a5 is super, a8 ben ik minder gecharmeerd van . Als ik de keuze had tussen een leuk aangeklede a8 of een kale basis panamera zou ik de laatste kiezen denk ik.
Hmpf, wat een dodelijk saaie auto zeg, en wat een wanstaltig lelijke tl-buizen in de koplampen. Interieur is ook nauwelijks anders dan de vorige A8. Doe mij maar de vorige serie.
Nooit, nooit, nooit meer Audi/VAG voor mij. Wat een oplichters. Nieuwe A8?

De climate control unit is dezelfde als die in de 1993 Audi 100. Alle lampjes zijn hetzelfde als in het huidige model. ALle opties in de MMI zijn hetzelfde,maar hebben nieuwe graphics gekregen. Die MMI knop zit nu vooran, onhandig als je arm op de middensteun ligt. Goed, de versnellingspook en ene paar knopjes zijn anders, maar daar heb je niks aan en je let er na een tijdje niet meer op.
Maar je gaat vooral een auto van een ton kopen voor de exlcusiviteit. Die oplichters van VAG zetten alle A8 techniek op een exeo van 30 mille. De achterkant van een A4. Dezelfde koplampunits, ecter nu met sjonnie ledbalkje. dezelfde koelsleuven. Dezelfde volkswagen trapezium gril. Dezelfde lijnen. Hoe durven ze dit een nieuwe auto te noemen.

Nooit, nooit, never nooit meer Audi.
lol @ a8, idd, veel vrienden van mij denken nu al bij mijn huidige A8..is het nu een A6 of A8? Dat wordt alleen maar erger.

En voor iedereen die denkt dat het interieur zo anders is met andere verlichting: dat is niet zo. Alles wat je op die fotos ziet heb je nu ook al. Je kan nu al 5 verschillende interieurverlichtingsopties kiezen. Rood, met wit.
Audi is de tel kwijt. Vroeger ging de typeaanduiding van klein naar groot. Nu gaan ze het andersom doen want deze A8 lijkt op een A4!

Voorts is dit volgens mij de A8-Christmas-edition want hij heeft evenveel lichtjes als mijn kerstboom!

1 woord: wenen!
Mooie Facelift!!!!!!!!
De A4 is wel groot geworden!!!!
Oh is dit een A8
Ik denk dat ik mijn 7-serie inruil
Maar dan wel tegen een nieuwe 7-serie,

wat een saaie boerenbak
doe mij maar 7-serie,
“”Nieuw voor Seat is het zonnedak met zonnecellen die energie opwekken om een ventilatiesysteem van stroom te voorzien, ook wanneer de motor uitgeschakeld is.””

Staat er in het persbericht van de Seat Exeo. Deze techniek komt gewoon van de huidige A8.
Wat een angsthazen bij Audi om gewoon maar een XXL-size A4 op de markt te gooien en niet eens met een gedurfder (lees : origineler) model op de proppen te komen.
@Xerxes : ik ben het met je eens : “doe mij maar 7-serie,” … .
Zoo die spelen op safe daar in Ignolstadt… Lijkt wel een huidig type A8 met een A5 kontje en een A4 neusje.. Doe mij maar een 760 :)
S8 gaat ook niets worde, bmw (alpina) 7 is mijn lieveling
dan kies ik vr een 7 serie of S klasse
Ik zie niet in waarom men die klasse in gódsnaam sportief moet maken. Vorige A8 vind ik echt een stuk discreter en mooier, die nieuwe voorlichten vind ik al helemaal geen succes. Bah, zonde.
Prachtig!!
Inderdaad, liever een 7 of een s!
Deze a8 heeft zijn ‘stoer’ uiterlijk verloren, is gewoon een uitgerekte a4; juist dezelfde kont!
Doe mij inderdaad maar een PHAETON! Ik had veel meer van Audi verwacht..
Met zo’n xenonballetje is het trouwens écht gewoon een a4! Grappig! audiaudiaudi toch
premium = alle modellen op elkaar laten lijken
Ik zie dat er ook PAX-banden onderzitten?

Das leuk. Vervangen kost 600 euro ex BTW per band.

Gefeliciteerd nieuwe A8 Rijder!!
Als je de perfectie hebt bereikt is verder evolueren niet langer zinvol. Dan krijg je dus dit soort dingen.
Een kinderhand is gauw gevult.
Dit is precies hoe de nieuwe A8 er moet uitzien. Saai? kweenie. Hij roept bij sommigen duidelijk sterke emoties op. Wat zou er zoveel interessanter moeten zijn aan een 7serie?

Ik noem het onpretentieus. Het is een grote A4 dus lijkt het op een … Voor mij is het Q-ship gehalte een grote plus van de A8.

Heel strak en stevig. Dat kon je vroeger zeggen van BMW. Nu, tja, tis jammer dat al die techniek in zo’n schaamtelijke designertoestanden verpakt moet zijn. BMW had beter een beetje als Audi geweest. Beter saai dan gatlelijk.

De mooiste BMWs leken ook op elkaar. De laatste twee generaties van 7serie lijken niet meer op de modellen waarmee het gepeupel rondrijdt, maar ze zijn ook de twee onaantrekkelijkste 7series ooit. Zolang je er maar niet arm iet ziet zeker?
waarom staat die kerstverlichting al aan bij die audi? het is gebruikelijk dat dat na sinterklaas gebruikt wordt
Het valt me op dat zelfs Audi liefhebbers het niets vinden, en (nogmaals) volkomen terecht. Daar waar min of meer dezelfde design op andere modellen nog goed uitpakte daar pakt het hier volledig verkeerd uit. Audi moet met deze design flater goed gaan uitkijken voor de concurrentie….
Mooie bak! Vanochtend vroeg om 7 uur gelijk gekeken!:D

Je kan zeggen wat je wilt, maar het is een nette wagen geworden. Heeft wel wat van de Sportback Concept vind ik. En een nieuwe automaat (800 Nm) zie ik wel, de oude kan “maar” 650 Nm aan.

PS: Ik mis het persbericht nog?
het is als autodesigner toch wel triest met je gesteld als je het voor elkaar krijgt de nieuwe generatie er ouder uit kan laten zien als de vorrige!

Ik snap alleen één ding totaal niet: Waarom maken BMW en Mercedes van hun 7 en S absolute parade paardjes en komt audi met dit???
Mooie, nette auto.
Maar de nieuwe 7-serie straalt toch wel wat meer uit…
Henk de Vries
tja, duidelijk, wordt een hit
Om te huilen…

En dat de doet de nieuwe A8 ook, aan die stomme dagrijverlichting te zien. De oorspronkelijke A8 was prachtig, zijn opvolger ook, tot die single frame grille kwam, en nu dit… misbaksel. Zo ontzettend jammer!
Niets mis mee, alleen ook weer niet echt opvallend.. Liever die nieuwe 7-serie :)
Op foto 1 ziet hij er wel strak uit. Op foto 2 is het een gedrocht, vooral de voorkant. Misschien zou je hem eens in het echt moeten zien. De achterkant is lelijk, net als alle andere huidige Audi’s.
Wat is er eigenlijk veranderd????…… A4 koplampjes der in achterlichtjes alá A5 sportsback en taaaaaaaadaaaaaaaaaaaaa je hebt een nieuwe A8. Ojaa afgezien van het interieur dat ik persoonlijk zeer geslaagd vind.
Ik dacht dat de 7 officieel bestempeld was als “lelijk” na zoveel negatief commetaar bij de introductie… Van voor is de 7 ook lelijk idd, maar van achter niet. Deze A8 is van voor juist weer mooi maar van achter tsja….

En voor wie geen verschil ziet met de vorige: Ga weg! Jullie horen niet op deze site, schande!
Doe mij maar de 7 serie of nee toch de S-klasse, misschien toch de Maserati. Pffff laat me niet lachen. Van de 200 bloggers gaat misschien 1 of 2 in die segment shoppen.

In dit segment is het uiterlijk zwaar ondergeschikt voor de potentiele klant; die wordt gereden, die zit op de achterbank. Status, comfort en interieur. En die 3 dingen hebben ze mijn inziens voor elkaar, al geef ik toe dat het “na tekenen” van de A4 niet echt status verhogend werkt.

Maar het interieur ziet er zo elegant uit; kijk de beeldschermen bijvoorbeeld(plaatje 50), bij de BMW (http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=BMW/7-serie_2009/BMW_7-serie_2009_12.JPG) ziet dat er niet uit bij deze zijn het inschuifbare. En comfort is bij ieder in dit segment bijna niet te discussiëren.

Conclusie: gaat als warme broodjes over de toonbank.
Het eerste dat in me opkwam toen ik deze zag was starwars, de voorkant is precies gesmolten ofzo.. ik vond de vorige stukken beter zag er veel netter en zakelijker uit en dat hij op de andere audi’s ging lijken wist ik al maar die achterkant?? dat is nu toch volledig hetzelfde als een a4?? en dan zeggen de audi liefhebbers dat de nieuwe 5 te saai is.. wat is er bij deze wagen veranderd? nieuwe koplampen en een achterkant van een a4 en klaar is kees de nieuwe A8! en nog één puntje dat gps-systeem?? het is precies after-market ofzo dat kon toch echt wel subtieler gedaan zijn hoor
Ook bij MB zien die beeldschermen er niet uit: http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Mercedes/S63_S65_2010facelift_leak/2010-mb-s63-and-s65.19.jpg
@gekke-turbo: Wat is er daar mis aan? en ik bedoel het beeldscherm voor de bestuurder
Toch heel erg Jammer dat het afgelopen jaren de nieuwe 7serie de enige auto is die er mooier op is geworden, voor de rest wordt alles saaier… Ik doel hiermee bijvoorbeeld op de nieuwe 5 serie, de A4, facelift A6, e-klasse(alhoewel deze laatste ik wel meer kan waarderen, maar ik vraag mij af hoe lang dat nog duurt, met alle komende taxi’s…..) enzenz …. En ook deze past prima in dit rijtje, jammer…
Beste VAG-Porsche members of the board. Steek die v8 tdi in de Panamera, een ware schoonheid vergeleken met dit ding…
Nou nou nou, wat een verassing weer! Ze hebben hun fantasie weer tot het uiterste gebruikt. Fantastisch… wat een fail. “Leuk ding”, meer kun je er ook niet van zeggen.
@sander_bossen,

Mercedes is al jaren geen alleenheerser meer op tai gebied……
tai=taxi
Ik had de D4 iets zakelijker en frisser verwacht, maar twijfelen over de schoonheid van deze nieuweling durf ik niet. Audi weet waar ie mee bezig is. Lelijk is deze A8 zeker niet, het oog moet alleen even wennen.
@ M5Power

Vraag ik me ook af, moest meteen weer terugdenken aan mijn vliegreis naar Mallorca afgelopen zomer!!
@Marijn en M5power: Als je op de achterbank zit dan zie je de scherm van de bestuurder niet echt hè. Klik maar op de linkjes zou ik zeggen.
@gekke-turbo: en wat is je punt daarbij? het is niet dat het grootste deel van de mensen die een A8 hebben altijd op de achterbank zitten hoor ik denk dat het grootste deel zelf zal rijden
Ik vind hem niet lelijk… mooie evolutie… geen revolutie… een echte klasse auto. Of ie nou echt super mooi is of niet… maakt mij niet uit… afwerking, materiaalgebruik, kwaliteitsgevoel, imago… super…

Over Audi A8 gesproken… gisterenavond weer genoten van Transporter 2 op RTL 5… Audi A8 W12 LWB… langs geweest bij Audi Individual… alcantara headliner.. wat een bak zeg… heerlijk… en die drivingskills van Jason Statham…
Lol, transporter. Als je iets niet moet zoeken in een A8, dan zijn het wel rij-eigenschappen. Een A8 doet meer dan 2 ton aan gewicht en het blok ligt heel erg ver naar voren. Dus als je hard de bocht doorgaat zijn je voorbanden naar de maan.

Een A8 is leuk en snel op de snelweg, is goed in nat weer door quattro en in de stad lekker zoeven en cruisen over de heuveltjes met luchtvering. Verder niks.
Zelfde ontwerper?

http://www.autoblog.nl/gallery/Audi/A8_2010/Audi_A8_2010_19.jpg

http://www.autoweek.nl/images/800/6/2ae2eb0bebee7b281c70f0ceec031766.jpg
@TopGear: Het zijn allebei eigenlijk Audi’s, dus overeenkomsten zijn natuurlijk niet vreemd.
Hij kijkt even triestig als hij is. Wat een misbaksel !
Mooie klasse auto, maar het mocht heus wat gedurfder hoor.

Audi neem eens een voorbeeld aan BMW, nee ben geen BMW-fanboy.


Dringend een nieuwe ontwerper nodig voor Audi die wat meer ballen heeft !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).