Rijtest & video: Nissan 370Z

Auteur: , 130 Reacties

Korter, wijder, stijver en beter dan zijn voorganger. En dat was een leuke auto en ook al niet echt slecht. Dat belooft dan toch wel wat.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier! ]

Nissan 370Z video

In het eeuwige spelletje “geef me een fictief budget en ik verzin welke auto ik dan zou kopen” zal een Nissan niet heel bij iedereen top-of-mind zijn. Best vreemd, want ze bouwen de GT-R (woehahahaha gaaf) en al jaren diverse Z’s (meestal ook jummie). Iemand die op zoek naar een sportieve coupé of een supercar-beater kan niet om Nissan heen.

Nissan 370Z

Vergeleken met de GT-R is de 370Z bijna ouderwets en conventioneel: de Z heeft geen turbo’s, geen vierwielaandrijving die intelligenter is dan de gemiddelde Nederlander, geen geavanceerde versnellingsbak en de elektronica reikt niet verder dan de ESP knop. De familieband is gelukkig wel weer zichtbaar in de typische lijn bij de overgang van voorruit naar dak en natuurlijk tijdens het rijden. Beide auto’s zijn gemaakt om de man of vrouw achter het stuur veel lol te laten beleven. Het is dan toch mooi om te zien dat diezelfde missie via twee heel verschillende wegen bereikt kan worden.

Nissan 370Z

Het recept voor de Nissan Z is al 40 jaar hetzelfde: dikke zescilinder voorin, lange motorkap, achterwielaandrijving. Zoals je uit de naam had moeten afleiden heeft de 370Z een 3.7 liter grote V6 onder de motorkap. Het topvermogen is 331 pk, wat 18 pk meer is dan de 350Z had. De maximum trekkracht bedraagt 366 Nm, terwijl de rode lijn pas bij 7500 tpm begint. Hoewel Nissan claimt dat 35% van de onderdelen van de het VQ37VHR blok zijn aangepast specifiek voor de 370Z is het niet de meest sportieve motor die je je kunt voorstellen. Dat heeft met name met de soundtrack te maken die niet bij de spannendste van deze aarde hoort.

Gelukkig vergeef je het de 370Z snel: de powerdelivery is voorbeeldig met veel kracht onderin en een heerlijk breed toerenbereik om mee los te gaan. Met handbak sprint de 370Z in 5,3 seconden naar de 100 en met automatische bak in 5,6 seconden. In beide gevallen claimt Nissan een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Nissan 370Z

Voor de handbak had Nissan nog een mooie innovatie in petto: Synchro Rev Control. Bij terugschakelen zorgt Synchro Rev Control dat er een beetje tussengas wordt gegeven zodat het toerental precies kloppend voor een naadloze overgang. Een geoefende bestuurder doet dit uiteraard zelf door met de rechtervoet zowel gas- en rempedaal te bedienen bij terugschakelen (heel and toe). Echter volgens Nissan zelf waren zelfs hun meest ervaren testrijders niet zo snel en consistent als SRC. Het is dan ook bijna verbazingwekkend dat nog geen enkele andere fabrikant dit geïmplementeerd had.

Nissan 370Z

Toch is het ook zonder SRC goed te doen, want ik kreeg een Nissan 370Z met automatische versnellingsbak mee. Voor een sportievere auto is dat nimmer mijn eerste keus, maar veel kopers denken daar toch anders over. Met zeven verzetten is de automaat een modern exemplaar en ook de flippers achter het stuur ontbreken niet. En wat voor flippers: heerlijke stilstaande, lange exemplaar van aluminium waar Nissan ook nog eens een mooi leren randje op heeft gemaakt. Hoewel de automaat ook in volledige automatische stand heel behoorlijk functioneert, is het toch aan te bevelen om de bak handmatig te mennen. Zeker onder gladde omstandigheden kan door de enthousiaste kickdown het koppel voor de achterwielen te veel worden met een fijne glijpartij als resultaat. Dat zegt overigens ook wel iets over de potentie van de 370Z: het is een serieus snelle machine.

Nissan 370Z

Het oog voor detail is niet alleen te zien bij de mooi afgewerkte flippers. De testatuo was uitgerust met het optionele oranje leer, niet NS Intercity-achtig, maar een lekkere felle en fraaie kleur. De overige gebruikte materialen zijn ook prima met veel leer, aluminium en fraaie kunststoffen. Alleen aan sommige details is te zien dat er in Japan nog een ander soort logica geldt dan hier in Europa. Van de drie tellers op het midden van het dashboard zijn er twee mooie analoge exemplaren en de derde huisvest een digitaal klokje. Op zich wel een mooi klokje, maar het was zo veel logischer geweest om ook daar een mooi wijzerplaatje terug te zien. Gelukkig voor Nissan betekent mijn zeuren over dit soort details, dat de rest blijkbaar in orde is. Enige nadeel is dat de 370Z een strikte tweezitter is, een achterbank (hoe rudimentair ook) is er simpelweg niet.

Het past verder wel bij het karakter van de 370Z, zie de Z vooral als sportwagen om je zelf eens te trakteren op een mooi bochtig weggetje, rondje Nurburgring of een paar ronden tijdens een trackday. In concurrerende auto’s kan dat ook, maar toch voelt de 370Z meer als sportwagen aan dan de anderen. De SLK en Z4 zijn beiden roadsters, een pré in de zomer, maar het klapdak voegt wel kilo’s toe die je het liefst kwijt bent. Ook qua karakter (en styling) zijn beiden iets softer en comfortabeler. De Audi TT is prijstechnisch ook een concurrent, maar is met voor- of vierwielaandrijving wel een ander beestje.

Nissan 370Z

Dat de 370Z minder soft lijkt dan sommige van zijn tegenstrevers, betekent niet dat deze oncomfortabeler is. Verre van dat zelfs: het is heel goed toeven in de 370Z. Daarmee wordt weer eens aangetoond dat ook met een goede conventionele vering en demping prima compromissen zijn te behalen. Mooi ook om te zien dat Nissan standaard een mechanisch sperdifferentieel monteert, ook al weer een indicatie dat de 370Z als echte rijdersauto in de markt wordt gezet.

Nissan 370Z

Met een prijs van net onder de 60 mille voor de “instapper” en 66.495 euro voor een ware “full-option” uitvoering (navi, automaat, oranje leer, 19” en anti-scratch lak) is de 370Z scherp geprijsd, zonder de echte prijspakker te zijn die de GT-R in een zeker opzicht wel is. Voor dat geld zijn ook de eerder genoemde Duitse concurrenten binnen bereik, maar de 370Z verdient het om zeker mee te worden genomen op de shortlist van potentiële kopers.130 reacties

Nissan +1
is nissan opeens helemaal hip?:D
heey een dimirijvi

Klinkt leuk ga nu kaiken
Ik denk voorwiel aangedreven
@Niels:
De 370z heeft net als volgens mij de meeste z versies achterwiel aandrijving.

voorwiel aandrijving en 330+ pk is bijna kansloos om mee te driften ;)
of toch een cayman?
Kun je in gods naam een tijdbalkje bij de reclame zetten .Niet erg dat er reclame voor het filmpje zit , maar als dat ding maar telkens dezelfde op en neer waardse bewegingen blijft maken denk ik telkens dat de reclame weer eens blijft hangen.
was te saai voor deze auto, de kofferbak en de flippers boeien niet echt, en ik had paul vlasblom eigenlijk wel verwacht.
foeilelijk interieur, wel mooie wagen, de vid is wel een dag te laat. :P
Lijkt me evident: RWD
Mooie wagen, maar toch vind ik de 350Z mooier.
De gekke lampen hoeven van mij niet zo.
prachtige wagen, denk ik in die klasse gezien de prijs en het weggedrag mijn voorkeur, al vind ik persoonlijk de slk mooier.. En goede rijtest, degene die het filmpje in elkaar gezet heeft brak alleen één keer Wouters zin af!
hmm…de achterwielen draaien als wouter een burnoutje probeert…ik denk ook voorwielaangedreven!!! :p
Duidelijk achterwiel.. staat in tekst !!
vind het een geniale bak beter en fraaier dan een Z4, SLK, TT, Breda, Boxer of een GT
@paulusrx7:

Ieder z’n eigen ding:P
Maar vergelijk bv eens de voorkant van de 370Z met die van een Z4 . De BMW ziet er veel krachtiger uit dan de Nissan. Die lampenpartij van de Nissan lijkt regelrecht uit IT te komen.
@Laue:

Hoezo foeilelijk interieur? Valt tog best mee?

Ontopic: Leuke auto voor dat geld, echt een mooi sportief wagentje!
@ allen.

Ik hoop dat jullie grappig proberen te zijn met die reacties over de aandrijving.

Ik kan niet zo goed opmaken of het interieur net zo plastic aanvoelt als de 350Z. Zo ja, doe mij dan maar de Z4. Die straalt naar mijn mening toch wat meer uit dan dit wagentje.
@RDNS:

ik vind dat de Z4 juist een uitstraling van niets heeft. deze auto straalt pure kracht en bruutheid uit
Echt een mooie auto! Vond de 350Z ook mooi, maar deze is nog mooier.
100% achterwiel aandrijving! Erg mooie auto maar zou dan denk ik toch voor een audi TTS.. Is 2000 euro duurder maar op zo’n bedrag merk je dat ook niet meer.
@Tiger:

en hij is zuiniger.. Nadeel is echter dat hij ook een stuk langzamer is!
@ JamesBond007

Zou het ja?
een leuk speelkameraadje voor de BMW Z4M als je het mij vraagt :D
hebben jullie problemen gehad met de wetshandhavers/douane-dienst rond Schiphol?! op foto 19 staat er in de verte een wagen richting de rijtest/fotoshoot opgesteld :D. Daarnaast moet Ruben voortaan even bukken bij een foto van het interieur, dat schitterende hoofd van hem staat nu in de zijspiegel ;) (foto 10). Verder mooie rijtest en zoals altijd mooi camerawerk.
Leuk hoor maar je bent dom als je deze in plaatst van een geen BMW 135i haalt. Die is nog eens 5000euro goedkoper.
En een chipje(370pk/500nm) en leuke uitlaatsysteem met mooie verlagingsveren heb je er ook wel voor!
DAn heb je echt een M3 nodig om dat ding voor te zijn!

http://www.youtube.com/watch?v=F8Eut_lmW_c
voor kappers die graag eens iets sneller achter de hoek komen dan met hun tt
@amg63: voor kappers ?jeah keep dreaming geen woorden aan vuil maken probeer er eens een te regelen voor een blokje om , dan kunnen we verder praten…
@bpc: benje soms kapper? ik hebje precies geraakt met dat geld koop ik wel wat anders geef mij dan maar een 2dehands c63 , veel lievere dan deze tokio drift kapper version
@amg63:

Jij begint een beetje zielig te worden. Je kraakt de 370z alleen maar, omdat het ding Japans is. Jij met je “Tokio drift kapper versie”?!? Heb je wel een rijbewijs of überhaupt wel een auto?!


En dan heb je liever een opgevoerde taxi?!? :roll:
[i](en niet gaan huilen dat ik een MB-basher ben. ik rij zelf in een ECHTE Mercedes. De W123 300D T)[/i]
@FrankypankyV8: ik weet best wel wat van autos ik ben zelf autohandelaar en dit is mijn menig over deze auto niet die van jou als iemand met zoiets wilt rondrijden isda zijn probleem ni het mijne ik vind hem mislukt klaar franky
@amg63: If I want a Mercedes I will call a taxi…
Sorry hoor lekker subjectief ben je weer.
@amg63: Trouwens, doe wat aan je taal en interpunctie, je praat als een marokaan zonder scholing.
@jzaero: De pot verwijt de ketel.
@amg63:

Ik geloof best dat je een autohandelaar bent.
Vanaf welke woonwagenkamp werk je?

En ik zei al dat ik zelf Mercedes rij, maar ik heb geen oogkleppen op als het gaat om andere merken!!!
@FrankypankyV8: Respect ;)!
@FrankypankyV8: je vegelijkt gewoon een mercedes met een nissan doe dat gewoon ni …ik heb al me heel veel wagens gereden ik weet warove ik spreek en het is niet alleen mercedes dat me aanspreekt maar ik ga niet express goede commentaar geven om goed te staan bij wouter haha echt zielige mense wat is jou beroep? dit heeft mee met men beroep te maken dat ik op deze site zit maar volges mij hebjij niks anders dan deze site
@c63: Ach jongen, ga nou niet allerlei dingen van andere bloggers bij dit onderwerp betrekken.
Doe ook eens wat aan je interpunctie en spelling.
-edit: nutteloze bijdrage-
@michel 350z:
He, he..het is MENEER de strontboer voor jou, he!

En ik pak c63 gewoon terug op zijn eigen vooroordelen. Hij heeft het i.i.g. niet ontkent zijn autohandel op een woonwagenkamp te houden… :mrgreen:
@FrankypankyV8:

nee, als ik hem was zou ik jou ook lekker in de waan laten.. sorry, maar je 36 levensjaren stralen er in deze discussie nou niet echt vanaf^^
-edit: nutteloze bijdrage-
Mooi wagentje, zou toch liever voor zoiets gaan dan zijn concurrenten.
lekker filmpje, maar ik wil toch liever een veel goedkopere Mazda RX-8, je kan er met 4 in, heeft echt een ruime kofferbak, veel mindere tax… alleen minder pk, veel minder… maar ja, met deze kan je moeilijk echt iedere dag gaan werken,niet? dit is meer een auto voor als je al een infinity EX of FX hebt, denk ik dan toch of voor iemand zonder famillie en vrienden!
@sven2: infiniti, niet infinity.. goeie test en gewoon een echte sportauto zoals het hoort.. alleen uiterlijk vind ik niet mooi. te plomp en die mistlamp achter ziet er ook niet uit. Ik vind de 350Z tig keer mooier
Mijn bescheiden mening: ordinairen bak!
wat een verschrikkelijke auto!
Je moet toch wel echt een liefhebber van oosterse auto’s zijn wil je dit leuk vinden.
De eerste regel van dit artikel is wel heel cliche….

Iemand anders dit gevoel?
ja nu je het zegt :lol:
Het is dan wel geen klassieke schoonheid, maar het is zeker mijn eerste keuze (met handbak uiteraard!) Daar laat ik die nichterige en kale Z4 meteen voor staan. Dat geluid valt nog aan te passen achteraf. ;)
Doe mij maar een 335i Coupe; die is vele malen praktischer en mooier dan deze afzichtelijke Datsun! :roll:
tjee,.. audi tts, n 370Z, cayman S.. etc kappersauto´s…. watblief,.. wist niet dat kappers zoveel geld maken, de meeste gaan in no time over de kop )letterlijk dan’,.. of zitten reeds in de bijstand. Altijd deze standaard cliches, puberaal gedrag of indentiteitcrisis.. make a choise
ik mis 2 dingen in dit filmpje: een handbak met src en paul vlasblom.
ik vindt het echt geen mooie auto.. vond de 350z ook al niet mooi
geen twijfel mogelijk, deze auto is puur aan het linker voorwiel aangedreven
@jzaero: Het is op zich “Marokkaan”.
@ csl
je bent pas dom als je zoveel geld neerlegt voor een 1-serie.
dat is werkelijk een van de lelijkste auto’s aller tijden.
het kan niet anders dan dat de mensen die de 1 serie hebben ontworpen, en mooi vinden, ook vallen op dikke vol getatoeëerde vrouwen en denken dat voor een man een G-string dragen ook erg sexy is.

Ontopic: 370z zou samen met de verschillende lotussen de keuze zijn voor mij in dit segment.
prachtige auto
@tibor:
Dat je dat ding lelijk vind , prima, jouw mening.
Maar om nou mensen te gaan beledigen die dat ding mooi vinden ..
jij moet terug naar school , een mening is subjectief niet objectief . en ja ik rij liever een taxi die sneller is als een nissan shemale
Voor dat geld niet zo slecht maar heb ook liever een 335i… Nu zie ik deze auto ook meer een concurrent voor de 135i. Spijtig dat de 1 coupe zo een lelijk model is anders had ie mijn prefered option geweest… Wat ik ook een leuke bak vind maar in NL denk ik redelijk prijzig is de Lotus Evora. Lekker exclusief :-)
@c63
Ik kan me niet voorstellen met jouw niveau/taalgebruik dat jij in meer auto’s handelt dan een paar Matchbox auto’s.
@Lan_Evo: hoor ik daar jaloesie?haha…ik haar mensen die iemands mening afbreken zeker als je dan ziet dat ze zelf met een toyota starlet rijden
@c63: Ik haaRRR ook mensen die meningen niet objectief onderbouwen. All said. :roll:
@c63: Btw, een toyota starlet is een gaaf autootje ! Helemaal niets mis mee ^^! Doet nog steeds 0-100 in 10 seconden en nog een beetje, das sneller dan meeste hatchbacks van tegenwoordig :)Maar ja, het is duidelijk dat jij geen voorkeur hebt naar japanse auto’s, ik ook niet naar Merc.
geweldig ding, maar ik ben dan ook bevooroordeeld, heb jaren in een 100nx gereden met het sr20de blok, heerlijke probleemloze machine.

en voor alle BMW fanboys: met een 3-serie blijf je uitleggen dat het echt een 35i is maar geen 3.5l motor, maar een kleinere met een chipje en dat het toch echt geen 316 is…

maar ik wens jullie veel plezier met je beemer :-)
Ja waar is Paul Vlasblom??
Leuke auto en ik zou ‘m zeker bestellen en niet zo’n kale Duitser die je elke dag ziet rijden!
Super interieur maar een mega lelijke auto kijk die koplampen achterlichten alle vormen zijn rond en dan een GT-R knik in het dak waarom die knik ?? en waar is het stoere V6 geluid wat de 350z heb de 370 is een stuk minder. (heb het ook in het echt gehoord en ook gezien)
@tibor:
Alsjeblieft zeg, wat een niveau heb jij..
Blijft toch een hoop sportwagen voor je geld. Ik vond de 350Z altijd al de leukste auto voor dat geld. Ik vind de 370Z iets minder, maar nog steds erg gaaf!
Ik denk dat je bij de concurrentie beduidend minder rijplezier krijgt voor dat geld.
En uiteraard heeft ie acherwielaandrijving… Algemeen bekend, dacht ik.
Leuke auto. Alleen vind ik de daklijn die naar achterloopt toch wel even wennen. Ik zou zelf voor een audi tt-s gaan. :P
Doe mij maar een Cayman….oops….
370z zo snel mogelijk van de shortlist schrappen. Ze kunnen nog steeds geen motoren bouwen die lang meegaan. Veel olieverbruik,wegvallende oliedruk en een horde amerikanse advocaten die Nissan aanklagen voor de geleden (motor)schade, zowel GT-R alsmede de 350z. Liever een Bimmer Z4 met deutsche gründlichkeit
@Marcel: You’re full of shit dude…. Dit soort lulkoek plaatsen kan echt niet.

Dit zijn de resultaten op Google voor Engine failure 350z en lawyer en de meeste resultaten (uit de 2970) gaan niet eens over de Nissan…..

http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1G1GGLQ_NLNL322&q=engine+failure+Nissan+350Z+lawyers&meta=&aq=f&oq=
@Marcel:

Sorry hoor maar wat jij zeg klopt nie veel van.
De VQ35 motor is een mega sterke en goede motor.
Maar al die problemen met engine failure van de 350Z komt allemaal door die ongelofelijke domme amerikanen die op een stock blok Twin turbo’s, Single turbo’s of superchargers op knoeien. En de boost helemaal los draaien. En dan krijg je een extra ventilatie gaatje in het blok en olie problemen en weet ik wat.
Ik heb er heeeeeeel veel over gelezen op U.S forums omdat ik zelf graag een TT of ST op me auto wil hebben.
OT: Ik vind de 350Z er mooier uitzien, deze heeft een beetje rare styling als geheel. Details echter vind ik wel leuk, daarmee doel ik op de koplampen. Over het weggedrag heeft Wouter natuurlijk genoeg gezegd! Ben het met hem eens over het geluid, klonk de 350Z nou luider en rauwer?
wat benje met die 10 seconden , benjij zo iemand die alleen naar de sprint van 0-100 kijkt haha …je moet meer aandacht vragen aanje vriendin of vriend in plaats van commentaar te geven
@c63: Jij geeft overigens ook net zoveel commentaar terug ;) Nee, ik kijk niet alleen naar 0-100 :roll: Maar jij kijkt alleen maar met één visie en dat is ‘Merc rocks, rest sucks’ lijkt wel. Sorry hoor maar Merc is niet zo’n best merk hoor. Als je puur op prijs kwaliteit kijkt kom je toch weer uit op Japanners :roll:… En nee ik ben geen japan autofan, maar dat geldt voor alle automerken. Er zijn altijd ups en downs en die moet je onder ogen zien. Niet domweg van een merk gaan houden en alle andere merken onderuit halen, dan ben je geen autoliefhebber maar een stereotyperend persoon.
Herstel: een Toyota Starlet GLANZA doet 0-100 in 7,0-7,5 seconden. Daar heb je in een zwaarlijvige C klasse al snel zo’n 250 pk voor nodig. ;)
Hier een Starlet met +- 200 pk en een CLS55 AMG die geeneens uitloopt:
http://www.youtube.com/watch?v=xnESoV7JdCY
@Lan_Evo:
Hahha Zware mercedes He
vierwiel aangedreven toch? is de GT-R toch ook? :lol:
1) Wouter, eindelijk roep je (terecht!) dat een elektronisch diff geen vervanging is voor een mechanisch limited slip diff. Deze optie kostte me 1000E op mijn Caterham, maar zou nooit meer zonder willen! Wat een verschil balans bij het driften, geeft heel veel zelfvertrouwen.
Welk type lim slip diff zit er eigenlijk onder, sommige fabrikanten noemen nl een visco ook al een limited slip diff terwijl deze maar een max van 25% kan sperren.
2) jammer dat de handbak niet beschikbaar was. Dan merk je pas dat je heel and toe nog wel wat getraind kan worden. Aan de andere kant is zelf doen natuurlijk veel leuker.
3) zitten er weer die heerlijke Brembo’s onder?
@CSL: heb je hem weer…. met wat tuning houdt deze een M3 bij op het circuit…. en die kost meer dan een ton. How do you like them apples?
mooie bak, best strak, maar kan je nou de tc helemaal uitzetten?

er zijn geruchten dat dat niet helemaal kan en dat dat erg het driften benadeeldt
Bobby_Orlando
De autotest volgens Wouter:

mompelen als een verslaafde, “hij kost zesensescversstig duizend” Euro

En Over het fietspad rijden
@Bobby_Orlando: kun je ook iets anders schrijven dan gezeur of comments waarmee je ruzie uitlokt? Nee? Dan ben je zeker niet in de positie om kritiek te hebben op wouter.. bye bye.
Bobby_Orlando
@w0o0dy: ik lever opbouwende kritiek die door Wouter deskundig in de wind wordt geslagen. Het getuigt van een grenzenloze minachting voor de kijkers om zo slecht te articuleren. Een eerste vereiste om te communiceren is verstaanbaar zijn, een basisprincipe dat wouter niet machtig is.
@Bobby_Orlando:
Joh, je HOEFT niet te kijken. Niemand dwingt je neem ik aan. Ben gewoon blij met elk abhd filmpje dat je hier kan zien!
Bobby_Orlando
@Ferdinand1: luisteren hoef ik in elk geval niet, het is toch onverstaanbaar.
@Bobby_Orlando: en er is nog iets dat je niet hoeft te doen….. comments posten! ;-)
Bobby_Orlando
@w0o0dy: hetgeen ik wel en niet moet zal ik zelf wel uitmaken. Toch vreemd dat de mensen tegenwoordig niet meer met kritiek kunnen omgaan. Ik word er zelfs van beschuldigd om ruzie te stoken als ik iets meld dat fundamenteel fout zit. Triest volkje tegenwoordig.
@Bobby_Orlando: laten we het opbouwende kritiek richting jou noemen…. of “koekje van eigen deeg” dat mag ook.

En ik schreef niet dat je iets moest, maar dat je iets NIET HOEFT… da’s heel wat anders.
@Bobby_Orlando: en zullen we de comments van wat andere topics er even bijhalen? Jij bent regelmatig kwetsend, provocatief en onbeschoft in je comments… zo opbouwende kritiek genoeg?
Bobby_Orlando
@w0o0dy: geef eens een voorbeeld van een post waar ik kwetsend was.
edit: de huidige discussie is een prima voorbeeld, doe er wat aan
@Bobby_Orlando: ach,.. ik kan ook wel deftige woorden hier over de blog gooien, vertel me eens maat: wat brengt het ?… Laat toch eenieder in zijn waarde, en als het je niet zint dan ga je toch ergens anders je waardevolle tijd besteden, niemand die je hier mist hoor. autoblog.nl en de revieuws, filmpjes whatever zijn gewoon……. autoblog !! thats it
Reageren volgens Bobby_Orlando:
Zeiken.
Na de Cayman S is dit mijn favo wagen in die klasse. Heerlijk ding! Maar dan wel handgeschakeld.
De Cayman/Boxster is/zijn door Car and Driver tot één van de 10 Beste auto’s gekozen….
http://www.youtube.com/watch?v=a2mReBHeNOU
AUTOBLOG

Wanneer testen jullie nu eens die Alfa Brera waar jullie het over hadden in het filmpje de nieuwe Brera 1750 TBI


Ciao

Squadra
@ Woody

Ja CSL maakt me weleens vaker moe met zijn appels en peren vergelijkingen , die knurft koopt alles zo lang er maar een Bimmer Badge opstaat.

PS : groetjes van een Bimmer fan die ECHTE BMW’s kan waarderen en ene die niet ALLES de hemel in prijst met een badge uit Beieren.

ON-TOPIC : Deze Nissan is gewoon super : voor een mooi prijsje een “full option” RWD auto met een heerlijke V6.
Om de hoek staat bij mij ook een witte 370z maar dan met kenteken JVB ipv JRR. Ik heb hem horen accelereren, en ik vindt het een topgeluid hebben!
Een door MCR (licht) getunede 370Z tegen de 350z van Boss

http://www.youtube.com/watch?v=bpY_pVtI70w

En een Best Motoring Battle met een 135i, een S2000-s, de 911 carrera pdk, de cayman S tegen de Nissan 370Z

http://www.youtube.com/watch?v=blDGgxWbSfE
sebastianchubasco
is toch wel grappig dat er altijd figuren zijn die in een rijtest string gaan roepen dat NA een chipje de BMW sneller is…

wtf mensen, kijk gewoon naar het filmpje.
@ Bobby Orlando:

Volgens mij, ik weet het haast zeker, ben jij een gefustreerde, midden in de 50 zijnde, Prius/Insight rijder die over alles wat te klagen heeft.
Je zeikt iedereen hier af. Ik heb nog nauwelijks een fatsoenlijke reactie van je gezien.
Dus stop eens lekker met dom liggen brabbelen, en trek voor de verandering eens aan je piemel.
@BmwMPower: als psycholoog zul jij ook nooit aan de kost komen.
@Bobby_Orlando: Psycholoog of niet, ik ben er van overtuigd dat ik gelijk heb.

Het staart me ook niet aan dat je nu de redactieleden, oprichters etc. van deze site gaat beledigen.
Dankzij hun kun jij hier je ‘zegje’ doen!
Misschien moet je dat laatste maar laten. Als dat lukt, ben je een held!
@BmwMPower: ik beledig niemand, ik zeg dat wouter mompelt, en dat moet jij zelfs toegeven, als je het lef hebt om eerlijk te zijn. Iemand die in het openbaar anderen toespreek moet duidelijk praten, indien hij dit niet kan is er nog steeds de mogelijkheid om dictielessen te volgen.

En jij hebt het volste recht om overtuigd te zijn van jouw gelijk, maar daarom ben ik nog geen rukkende gefrusteerde ouwe zak. Er is een immens verschil tussen denken dat je gelijk hebt en effectief gelijk hebben.
@Bobby_Orlando: Het feit is, hoe jij je ‘opbouwend kritiek’ liet overkomen was een verkeerde manier. Je kon ook gewoon netjes aangeven in plaats van Wouter een verslaafde te noemen :roll:
@jzaero: ik heb wouter geen verslaafde genoemd, je moet leren lezen wat er staat:

“mompelen als een verslaafde, “hij kost zesensescversstig duizend” Euro”

Bovendien rijdt hij over het fietspad, dat is ook geen stichtend voorbeeld voor de lokale 16-jarige petjes die binnenkort gaan leren autorijden.
@Bobby_Orlando: Zijn we nu opeens een liefdadigsheidinstelling ofzo? Het gaat erom dat jouw toon die jij hier gaf als opbouwend kritiek geen manier is om opbouwend kritiek te geven.
@jzaero: heeft niks met liefdadigheid te maken, maar alles met gebrek aan respect van Wouter voor de luisteraar/kijker.
Wat baat het informatie te geven die onverstaanbaar is.
Ontopic: hoeveel kost die Z370 nou eigenlijk? Want Wouter heeft het ons niet duidelijk gemaakt?
@Bobby_Orlando: Tjonge jonge wat ben jij kinderachtig zeg, als ik het als buitenlander al kan verstaan kan jij het zeker weten ook verstaan. Volg anders een cursus luisteren of zo?
@BmwMPower: Heb je inderdaad een goed punt ja, de redactieleden/oprichters verzorgen deze site netjes en juist deze personen moet je bedanken dat er zo’n leuke site bestaat. Ondanks sommige vlammende discussies blijft het een leuke autosite. Ik surf hier al 2 jaar en ik ben er zeer teverden mee. Qua kwaliteit van de filmpjes zie je een stijgende lijn met soms een dipje, maar filmpjes zoals deze maken het toch helemaal goed?!

Ik vind dat Wouter helemaal niet mompelt, als je hem niet kan verstaan moet je toch maar denk ik even langs de dokter om je oren uit te laten spoelen, want ik versta gewoon luid en duidelijk elk woord wat Wouter in de filmpjes propt.
ja ik vind dit dus echt helemaal niets he zo’n 370z, en dat slappe geouwehoer van die dreamers hier, die nogal snel op hun teentjes getrapt zijn begint me ook de keel uit te hangen :D
Goh, kijk even op 1’04”. Een echte Nissan, hij zuigt!
2 jaar lang met een 350z in Duitsland gereden. Resultaat een geplofte motor…en dat was nummer 6 voor Nissan Deutschland. Conclusie voor de 370z gewoon 120 km/h in Nederland blijven rijden dan overleeft het motorblokje.
Wijder?! Breder zul je toch bedoelen?
Een 135i coupe met M pakket en automaat kost 58000 en is ook nog sneller. dat scheelt met de 370z van 66000.
Nou zijn het allebij niet de mooiste autos dus het is maar net waar je van houd.
@c63: Jij bent echt gek, he?!
Waar heb ik gezegd dat ik de 370z vergelijk met een MB?!

Jij bent juist degene die de 370z met een MB vergelijkt! Doordat jij zegt eerder een tweedehandse c63 te willen kopen, terwijl ik stelde dat jij nog nooit in een 350z (dus laat staan een 370z) hebt gereden en je je bedient van achterlijke vooroordelen (kappersauto)!!!En MOET men iets met de bijv. de autohandel hebben om op deze (geweldige) site te vertoeven?!? Er zitten hier ook boekhouders of putjesscheppers, met maar 1 gezamelijk overeenkomst…het zijn AUTOLIEFHEBBERS!!!
Wat mijn beroep is? Ik ben planner en in noodgevallen ook vrachtwagenchauffeur!


Maak niet de fout om te “bepalen” wie wel terecht op deze site /forum zit!!! Enne, je geeft wel ‘expres’ foute commentaar op, met name, Japanse auto’s! Dat kan dus wel?
@FrankypankyV8: ik vergelijk alleen de prijs …en de gt-r vind ik niet mis dus we zin duidelijk uitgepraat
Hoezo is het een nadeel dat er geen achterbank is? Wat moet je met een achterbank in een sportieve auto.

Toch veel beter zo dan een achterbank waar een baby nog niet m`n z`n benen wegkan? Of een normale bankw at het een compleet ander soort auto maakt?

Hijs tof! Kan alleen nog niet wennen aan de koplampen.
@Marcel

Ik rij al 2 jaar in een 350Z nog nooit problemen mee gehad en leden van de 350z club ook niet en dat zijn er zeker al 30. En ik rij nooit 120kmh gewoon zoals het moet vind ik zo hard als ik kan smorgen moet ik om 6 uur werken geen hond die op de weg rijd dus lekker 250kmh op de klok. En hij heeft al heeeeeel wat rondjes overleeft op de Nordschleife. Misschien trap jij altijd vol weg met een koude motor of je heb in die 2 jaar geen pijlstok gezien ??
Nissan heeft met de 370Z weer een fabelachtig stukje pure rijsensatie neergezet met bovendien een erg scherp prijskaartje. Voor mij zou de keuze meteen duidelijk zijn; dit is de auto die je wil als je 60.000 ballen te besteden hebt.
@BananaFlip:

totdat je op de tweedehands markt gaat kijken en blijkt dat je daar dan nog iets veel leukers kon krijgen voor 60 ballen..;)
*kon=kan
Maar wat een lelijke auto… doe mij maar de 350Z met 370 blok ofzo.. het design van de 370Z is echt compleet niet mijn smaak… zelfs in het wit niet.. :s
@ardonjr:

De 370 heeft het blok van de 350Z alleen met een klein beetje meer power. En je moet is weten wat je met dat blok allemaal kan doen. standaard is het al een kever teaser met wat spulletjes een ferrari teaser
Uuuuh mensen ik dacht dat dit een autoforum was….
Ik vind het best wel kansloos dat mensen elkaar altijd zo zwart beginnen te maken en beginnen te zeiken op elkaar.
dus stel jullie gewoon niet zo aan en reageer gewoon normaal op elkaar…
Zo moeilijk is dat toch niet.
Haha prachtig, hoe mensen elkaar hier in de haren vliegen. Maar die Bobby Orlando kan beter naar Top Gear gaan kijken en vervolgens tot de conclusie komen dat er daar echt veel te weinig betaalbare auto’s worden getest! Je moet gewoon kunnen zeggen wat je denkt hoor jongen, je hebt helemaal gelijk! ;)
Beter doet iedereen hier gewoon even normaal in plaats van kinderachtige en kleinerende reacties te geven. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Ontopic: de 370Z is in mijn mening een mooie opvolger van de 350Z. Alleen klonk die laatste wel wat mooier uit zijn uitlaatpijpjes! Maar met een sportuitlaat is daar vast wel wat verandering in te brengen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).