Maak kennis met de nieuwe Renault “Safrane”

Auteur: , 57 Reacties

Enkele maanden geleden maakte Renault bekend dat ze twee Koreaanse sedans naar Europa zouden halen om hun modellenaanbod nog verder uit te breiden. Met de Renault Fluence aka Samsung SM3 hebben we inmiddels al uitgebreid kennis gemaakt en nu hebben we de eerste beelden van de Samsung SM5 aka Renault "Safrane".

Deze sedan is gebaseerd op het verlengde platform van de Renault Laguna en zal dus duidelijk iets hoger in de markt geplaatst worden. De voorganger van de Samsung SM5 werd in sommige markten al verkocht als Renault Safrane, maar in Europa hadden we toen nog de legendarische Renault Vel Satis. Inmiddels is de Vel Satis dood en begraven, de weg lijkt daarmee dus vrij voor Renault om de Koreaanse Samsung SM5 als nieuwe premium Renault naar Europa te brengen.

De Peugeot 607 loopt immers op zijn laatste benen en de Citroen C6 is ook niet echt een verkoopkanon. We houden jullie op de hoogte! (via: hyundaicarnews.blogspot.com)

Samsung SM5 2010

Samsung SM5 2010

Samsung SM5 201057 reacties

Ziet er ook erg Koreaans uit… :(
te kleine wielen…
Mag ik een c6?
misschien kunnen ze er beter een dacia label op plakken, een samsung rebranden als renault lijkt me DE manier om de komende 20 jaar geen auto meer in het 5-serie segment te kunnen verkopen
Silhout van de auto lijkt erg gedateerd. styling kenmerken zien er fris uit.
De vorige Safrane zag er stukken beter uit. Vooral de Baccara Biturbo!
veel trekken van de Hyundai Sonata (I40)
Goed dat je het er bij zet, want het had evengoed een Hyundai kunnen zijn…
Weg met die lelijke meuk!
Hij zal vast wel afgewerkt worden naar Europese standaarden en Zuid-Koreaans lijkt me nou niet eens zo heel slecht. LG en Samsung zijn hier ook al jaren bekend…
Het lelijke eendje
HIer maak ik geen woorden aan vuil, daar is ie te lelijk voor! Over de kwaliteit zullen we maar zwijgen.
Mondeo facelift (achterkant)
nogal saai 13 in een dozijn design. van de achterkant heeft het wel wat weg van de toyota camry
Een Samsung mobieltje.
Een echte Safrane …
Lijkt me een mooie auto. Jammer, geen volle foto van voorkant.
Renault altijd comfortabel om in te rijden. Kom maar door.
wat is ie lelijk! maar van binnen vind ik hem er wel goed uitzien! maar daar koop je geen auto voor.
En dan word ik er van beticht een zeiker te zijn, jullie eigen posts al eens bekeken? Niks dan negatiefs.
chinese look,of made in china
Hij lijkt op een Saab….
Dit is een fotosoep… Verhoudingen van bovenste foto kloppen gewoon niet… Kofferbak wielen etc
Best leuke sedan voor waarschijnlijk niet al te veel geld, toch? Interieur ziet er netjes uit. Wielen wel aan de kleine kant :O
http://www.renault.com/en/vehicules/pages/renault-safrane.aspx

kijk hier voor meer foto’s.
@dekleine14: dat is het oude model Safrane/SM5! Want over dat model hebben we in 2008 al geschreven. Als je slim bent klik je even op de rode woordjes in mijn artikel, er zal een wereld voor je opengaan…
Een soort Koreaanse Opel Omega, met dat taillelijn rondom en Mazda kofferklep. Tja, zonde van Renault dat toch van 2000 tot 2007 zo lekker bezig was met mooie ontwerpen waar de Italianen van konden dromen. Met de nieuwe Twingo gaat het bergafwaarts.
Een soort Koreaanse Opel Omega, met die taillelijn rondom en Mazda kofferklep. Tja, zonde van Renault dat toch van 2000 tot 2007 zo lekker bezig was met mooie ontwerpen waar de Italianen van konden dromen. Met de nieuwe Twingo gaat het bergafwaarts.
Goed, weg met dat rare slappe aftreksel van de Avantime en back to to good old Safrane days!
En dan voor de Renault versie gaat er een of ander dik vrouwmens op de motorkap zitten zodat er een bilvormige deuk á la megane ontstaat.
Lelijk!!!! ZIet er niet uit vind ik!:P
heeft een beetje Lexus trekjes vind ik
Hahaahah.. Weer een verkooptopper van Renault. Deze past in de categorie Velsatis en Avantime.
Iedereen trapt er weer in! Deze Samsung komt wel als Renault, zelfs als Safrane, maar m.i. niet naar Europa maar de landen waar de Dacia ook als Renault wordt verkocht.
Sedan..? :(

Realiseer me opeens dat de enige grote hatchback uit het hogere segment Duits is. Sinds het verdwijnen van de Vel-Satis blijft er alleen nog dat BMW 5 GT geval over.
haha ja daar kwam ik ook achter toen ik de reactie net geplaatst had =D, had gehoopt dat niemand er verder op in zou gaan haha.
@ Thelis 2 December om 15:36:

Ik denk dat je gelijk hebt.
Niets mis mee dat het Zuidkoreaans is maar Renault-onwaardig… of beter gezegd: Fransonwaardig. Donne moi la c6 svp.
als ik een samsung wil, ga ik wel naar de mediamarkt!
de moeite van het drukken van brochure niet waard
Het is maar net hoe hoog je de lat legt, maar ik vind het zo een aardige wagen en hopelijk is de elektronica ook beter als bij de oudere Renault modellen.
@dekleine14: Die foto’s op Renault.com zijn nog van het bestaande model.

http://i230.photobucket.com/albums/ee136/ahuracar3/sam1.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee136/ahuracar3/sam2.jpg

Er zijn te veel verschillen om gewoon een facelift te zijn. Tevens is de huidige SM5 een gerebadgde Nissan Teana, en al redelijk op leeftijd. Ik denk dat we, net als met de recente SM3/Fluence, na deze SM5 verteerd te hebben binnenkort officiële foto’s van de nieuwe Safrane naar onze kop geslingerd krijgen.

Voor wie de hele neus wil zien, hier is een crappy spyshot.

http://www.autoweek.nl/images/800/1/60fb925e7fb163ca57f8de31bd2cb0c1.jpg

En voor de liefhebbers (ik vind het wel een leuk ding) de Samsung EMX concept. Renault ging toch met een stuk of 4 elektrische vehikels komen, misschien dat ze deze ook rebadgen.

http://www.instablogsimages.com/images/2009/04/06/samsung-emx_9UDCw_58.jpg

http://www.instablogsimages.com/images/2009/04/06/samsung-emx-1_mm9Qc_58.jpg
Zonde dat Renault nu met dit op de proppen komt.
Bezuinigen, ja ok…maar een eigen gezicht is ook wel wat waard.
Ik dacht dat Hyundai/Kia alweer met een nieuw model kwam.
Samsubg toch, ze willen op teveel fronten vooroplopen. Zo’n tactiek lukt gewoon niet (in Europa). Ze moetn zich gewoon op elektronica blijven focussen, want op dat gebied zijn er nog heel veel verbeterpunten.
@Cardesigner: Samsung natuurlijk…
tja, kansloos. als renault iets in het topsegment wil, kom maar met een nieuwe espace
@Cardesigner: Samsung Electronics heeft niets te maken met Samsung Cars. Oorspronkelijk opgericht als joint-venture tussen Nissan en Samsung Group (waarvan Electronics maar een deel is), maar Samsung Group heeft bijna alle aandelen ondertussen verkocht aan Renault.
@Cardesigner: en het is dus ook niet Samsung die dit beslist, maar Renault.

@Thelis: Dat de SM5 al een tijd als Safrane wordt verkocht in bepaalde landen weten we, maar het is toch niet onmogelijk dat ze deze nieuwe “Safrane” ook hier willen brengen? Goedkope manier om de lege plek in het gamma in te vullen, dus het enige investeringsrisico is het reclamegeld en importkosten. Als ze het niet te duur maken kan het goed concurreren met de Skoda Superb.
Vergeleken met de nieuwe 5 reeks van BMW zie ik weinig verschil.
Een nieuwe E van Mercedes is ook niet direct moeders mooiste.
Totaal niet-Renault om zomaar wat te kopiëren. Ik vind dit een uiterst slecht idee. Renault maakt alleen goede auto’s als ze zich onderscheiden en dat zal hiermee niet gebeuren.
Tsja, de Koleos is ook al zo’n succes… :?
Er zijn altijd mensen te vinden die voor niet teveel geld een grote onopvallende bak willen hebben, waar Opel de markt met de Omega bediende en Ford met de Scorpio.
Veilig middle of the road ontwerp, voor mensen die gruwen van de Duitse p(atser)remium brigade, is dit een uitkomst.
En daar is het volgens mij Renault om te doen
De C6 is prachtig.
En de rest is Franse/Chinese meuk.
Lelijk. Gewoon een [strike][s]goedkope[/s][/strike] lelijke kopie van een BMW.
Edit @ mezelf.. Was bedoelt om er een streepje te laten lopen..
De Renault Koleos word ook door Samsung gemaakt.
Ook een lelijk ding.
Bah, wat is dit dan weer? Haal het weg ofzo…
Dit is echt verschrikkelijk, afschuwelijk gewoon. Dit ziet er toch absoluut niet uit als een Renault?? Hopelijk zegt iemand nog op tijd: ‘laten we het maar niet doen’. Laat het lekker alleen een Samsung blijven en geen Renault.
Voor mij is ze ronduit mooi. Ik stel me alleen maar de vraag waarom op deze reacties ze zo wordt afgebroken, en Renault in zijn algemeen? Waarom zouden ze niet mogen samenwerken met Zuid Koreanen of Chinesen?
Andere merken doen dit ook, en als we nu allen even eerlijk zijn, is Renault al jaren een voorloper op DURF in zijn modellen en heeft daardoor al enkele successen behaald en een paar keer met zijn muil de muur gepakt. Zo is het leven van een durver nu eenmaal. En die modellen waar ze dan wel succes mee hadden werden dan heel snel opgemerkt door andere merken, en daar lees je dan geen kritiek over. Anders als het hier gewoon de bedoeling is om maar gewoon onzinnige kritiek te geven, wel sorry dan dat ik ben langs geweest.
Groetjes van een eeuwige Renault rijder en FAN!!!!!
De meeste hier weten niet eens wat een Renault Safrane is of was, ik durf zelfs te stellen dat er hier op dit forum maar 3 mensen zijn die echt in een safrane hebben gereden.
Dus als je hier geen verstand van hebt hou dan je mond.
Dit Model van van de sm5 wordt de nieuwe Safrane, er zijn meer Franse modellen van Renault die op een Koreaans onderstel staan, noem even de Koleos.
Safrane rijdt nog altijd als een zeer luxe wagen en is onopvallend, maar wat onder de kap zit ziet niemand vanaf de buitenkant, dat merken ze wel als je ze compleet wegrijdt bij een stoplicht, die “petjes” met hun Golfjes en andere roestbakken.
Voor mij niks anders dan een Safrane, een 2.5 RXT of een 3.0 RXT met 200pk, die 2.5 heeft overigens ook nog altijd 170pk op de Duitse baan kunnen de BMW’s en de Audi’s alleen maar de kont zien van deze Safrane.
Dus stoppen met gelul dat deze wagen niks wordt het heeft nog altijd een uitstraling die 100x beter is dan een Opel en al die andere Duitse gedrochten, Amen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).