Renault gooit F1 team (gedeeltelijk) in de verkoop

Auteur: , 13 Reacties

Al enige tijd doet het gerucht de ronde dat Renault in navolging van Honda, BMW en Toyota ook van plan zou zijn om de Formule 1 te verlaten. Officieel hebben ze nog niks bekendgemaakt, maar er zijn momenteel heel veel aanwijzingen die erop duiden dat Renault op het punt staat om het team (grotendeels) te verkopen.

Het Formule 1 team van Renault kende afgelopen jaar natuurlijk geen droom seizoen, de auto was niet snel genoeg en ‘crashgate‘ was natuurlijk ook niet echt positief (sponsors haakten massaal af). Daarnaast voelt Renault ook nog eens de pijn van teruglopende verkopen en dan is een luxe speeltje zoals een F1 team natuurlijk niet heel erg handig.

En daarom zou Renault momenteel achter de schermen bezig zijn om zonder al te veel gezichtsverlies de Formule 1 te verlaten. Ze willen dat doen doet het team grotendeels te verkopen, de kopende partij zou dan nog 2 jaar gebruik mogen maken van de Renault naam. Ook zou Renault nog steeds de motoren blijven leveren.

Als mogelijke kopers worden inmiddels 2 namen genoemd. De eerste naam die genoemd wordt is die van David Richards, je weet wel de man achter Prodrive en Aston Martin. Richards heeft al de nodige ervaring in de F1 als teambaas en Prodrive probeert al enkele jaren een plekje op de startgrid te veroveren. Wie weet lukt het hem deze keer wel.

De andere partij die wordt genoemd is GenII Capital, dat is een Luxemburgse investeringsmaatschappij die eigendom is van Gerard Lopez. En hij is ook eigenaar van Gravity, dat is een ontwikkelingsprogramma voor jonge coureurs. Onder andere de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung maakt onderdeel uit van dat programma. En je mag 1 keer raden wie er deze week heeft getest voor Renault F1… inderdaad Ho-Pin Tung. De manager van Ho-Pin heeft inmiddels bevestigd dat hij vanwege een eventuele overname mocht testen voor Renault.

Een beslissing over de toekomst van Renault in de Formule 1 wordt voor het einde van het jaar verwacht.

PS Wij kennen Ho-Pin Tung natuurlijk het beste van onderstaande video:13 reacties

Voordat de dorpelingen hier weer langskomen zal ik het maar alvast roepen:

Het is een Chinees!
Zo, hebben we dat ook weer gehad.

Maar goed, het zou wel leuk zijn als een Nederlander weer in de F1 actief is. En als die dan ook nog wat potten kan breken..
Een Chinees?

Ho-Pin is zo Nederlands (o.k. met Aziatische beschaving) als maar kan!

En een super coureur! (succesvol zonder een miljoenen budget van pappie)
@roderick: check your facts ;)
Ho-Pin Tung (Velp, 4 december 1982) is auto-coureur met zowel een Nederlands als een Chinees paspoort.

Ho Pin Tung is geboren in Nederland, in Velp. Toch is hij geen volbloed Nederlandse racer, omdat hij een Chinees-Zhejiangnese achtergrond heeft. Hij rijdt daarom ook onder een Chinese licentie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ho-Pin_Tung
Geert Schoots
Het zou leuk zijn als Ho-Pin de kans krijgt om te rijden, en dan is Renault nog helemaal zo gek niet. Het is jammer dat hij op deze manier geen volwaardig Nederlander is maar ach ik begrijp heel goed dat je als Chinees veel makkelijk binnenkomt. Bernie Ecclestone wordt al helemaal warm van binnen als hij denkt aan een miljard Chinezen voor de buis….
Lees het nu EXCLUSIEF in de TELEGRAAF!!
Goed bezig robbie!
@JPM: geen dank hoor ;)
@ robbie… misschien op papier niet 100% nederlands, maar gewoon opgegroeid in Velp en gestudeerd in R’dam..

niet bepaald het niveau van de gemiddelde afhaal chinees
Ik zie eerlijk gezegd liever dat Prodrive de eigenaar wordt. De reden daarvoor is simpel, Richards heeft al gezegd de naam Prodrive te zullen gebruiken tijdens het ‘opstarten’ van het team.

Zodra het team goed draait, en hopelijk de prestaties beter worden wil hij met Aston Martin gaan racen.

Aston Martin vind ik een leukere naam om in de F1 te zien dan Ho-Pin, zeker gezien het feit dat ik Ho-Pin geen hoogvlieger vind en hij toch niet met een Nederlandse licentie gaat racen.
Hoe makkleijk wil ferrari het weer hebben
Alle top team verdwijnen langzaam uit beeld (crisis)ik weet het niet
Dus Ferrari met de miljoenen blijven rijden en komen er weer aan met de titels ,let maar op
Als ze Ho-Pin in die auto willen gaan laten racen kunnen ze beter gelijk alles verkopen want dat gaat echt niets worden
@ Robbie: “Ze willen dat doen doet het team grotendeels te verkopen” lees het nog eens een keertje door ;)

Ik weet niet of Ho-Pin het aankan, maar ik gun het hem zeker, hardstikke vriendelijke kerel. Ik heb wel eens tegen hem gekart en toen deedie het heel niet onaardig.
@ Alex, wat een onzin zeg. Ik weet niet welke sport jij volgt? Volgens mij zijn de topteams van McLaren, Brawn (volgend jaar als Mercedes) en Red Bull nog steeds actief. De enige die gestopt zijn zijn Toyota en BMW en die stonden toch al achter Ferrari.. De topteams blijven dus allemaal!
Ik zie Ho-Pin Tung niet snel in de formule 1 komen trouwens. Ik denk niet dat hij het niveau daar aankan en hij zal net zo presteren als bijvoorbeeld Grosjean dit jaar verwacht ik. Jammer maar helaas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).