Fisker Karma heeft een half jaar vertraging

Auteur: , 18 Reacties

Oorspronkelijk was Fisker van plan om in het eerste kwartaal van 2010 te starten met de bouw van hun plug-in hybride. Maar tijdens de LA Autoshow heeft Henrik Fisker aangegeven dat er een halfjaar vertraging is. De productie van de Fisker Karma zal nu pas in het derde kwartaal van 2010 van start gaan bij het Finse Valmet.

Het zal dus nog maar de vraag zijn of we volgend jaar in Europa al kennis zullen kunnen maken met de Karma. Fisker heeft namelijk altijd aangegeven dat de Verenigde Staten zijn prioriteit hebben qua verkopen. In Nederland is overigens Kroymans Hilversum al aangewezen als eerste dealer.

De vertraging komt volgens Fisker overigens niet omdat er (technische) problemen zijn bij de ontwikkeling van de auto. De vertraging zou volledig komen door ‘de crisis’, die zorgde er namelijk voor dat de financiering niet zo soepel verliep als Fisker hoopte. Laten we in elk geval hopen dat als de Fisker Karma eind 2010/begin 2011 in Nederland op je markt komt je nog steeds slechts 14% bijtelling hoeft te betalen over deze mooie en zuinige auto. (via: caranddriver.com)18 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik ben benieuwd of ze een beetje gaan verkopen vrees dat het ze nog gaat tegenvallen
Iets met uitstel en afstel?
Zou het kunnen dat het iets met dat Milieugebabbel in Kopenhagen te maken heeft? Moraalridders daar een beetje zenuwachtig maken om zo nog wat extra subsidie te kunnen opslurpen.
Mark my words: er gaat geld die kant opgepompt worden in belang van het klimaat omdat wij dat kunnen redden met een SRV-wagen.
Wat zal de vanafprijs / leaseprijs ongeveer gaan worden ?
@John: dat is nog niet precies bekend. Kroymans zegt het volgende over de prijs:

De adviesprijs zal liggen op het niveau van andere sedans in het luxe segment, maar onder de 100.000 euro.


En in de VS kost een nieuwe Fisker Karma $87,900.00 USD. Overigens geeft Fisker een Europese prijs op van: Starting MSRP will be $€78,780.
@robbie: Thanks! Jammergenoeg ‘nog’ enigszins buiten m`n budget…
In Monaco stond hij voor iets meer dan 80K te koop, in NL zal het dus wel iets duurder worden. Maar het blijft een goede deal voor een vierzitter met de looks van een Aston Martin.
@Rob: waarom duurder? De CO2-uitstoot is slechts 83 gram/km en volgens mij betaal je dan GEEN BPM. Er zal dus hoogstens 19% BTW betaald moeten worden.

Sinds 1 januari 2009 wordt geen BPM meer geheven op zuinige auto’s met een uitstoot van minder dan 110 gram CO² voor benzine- en minder dan 95 gram CO² voor dieselauto’s en een energielabel A.


@robbie: Ok dat wist ik niet, zal dus wel op hetzelfde neerkomen.
Ik heb ‘m al in New York gezien, september 2008 en was danig onder de indruk van deze wagen. Mooi gestroomlijnd, sportief uiterlijk.
ik hoop wel dat die er gaat komen, erg mooie auto. Ik zou die graag in het echt willen tegen komen.
ho..uche hoax. alle uitsteltrucs al gezien bij dit merk. En alles is andersom. eerst geweldig design presenteren..dan de specs ..dan reclame…dan de specs omlaag..dan geld..dan ruzies..productieplannen omgooien..uitstel..iets zegt me dat hier op technologie en geld uit de toekomst wordt gemikt. Als genoeg kapitaal is ingestapt moet er wel worden doorgegaan..zou dat het plan kunnen zijn. ik hoop dat mijn gevoel er naast zit.
Jaja… geen BPM en 14% bijtelling. Als dat ding dan ook zo snel is als dat hij eruit ziet, zou dat een mooie opvolger zijn! Kan alleen niet geloven dat een snelle bak als hybride met 84 gram/km zo weinig uitstoot. Waarschijnlijk door het bijladen via het stopcontact. Mooie is dan wel… kan ik mn hele energierekening ook mooi declareren… nog meer privevoordeel. Wie kan ooit bijhouden welke kwh door de auto is opgenomen en wat door het huishouden. :)
@Joerek: Een kwh teller in je garage stopcontact bijvoorbeeld !
@Joerek
Geen hallucinerende paddestoelen eten meer. Je bent het padje wat kwijt. Zoals sceptik aangeeft is het afwachten welke van de claims ze gaan waarmaken, dan kun je conclusies gaan trekken of het wat voor jou of mij kan zijn.
Er zijn er inmiddels iig al 15 besteld in NL bij Kroymans. Zonder iets gezien te hebben, want voor diegene die de 15de besteld hadden ze niet eens meer een brochure voor. Ziet er erg strak uit!
@massarati: die brochure kan je gewoon downloaden hoor ;)
http://www.fisker.nl/karmabrochure_finalasprinted.pdf

Scheelt weer een paar bomen :D
Overigens nog géén officiele typegoedkeuring voor NL
Blijft een strakke bak, ik vind hem echt mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).