Rijtest & video: BMW X6M

Auteur: , 161 Reacties

Ik gaf gas en het leek even alsof de vrachtwagens naast mij naar achter rolden. Dat bleek niet waar te zijn: het stuk Zeeland waar ze op geparkeerd stonden, brak gewoon af. Om te zeggen dat de X6M vlot accelereert is daarmee een lichte understatement.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier! ]

BMW X6M video

Dat hebben ze bij BMW Motorsport best in de smiezen gehad: een belangrijke voorwaarde dat een BMW de M badge mag dragen is dat deze wel een beetje tempo kan maken. Laten we het er maar op houden dat dat prima gelukt is. De topsnelheid is weer eens begrensd op die saaie 250 km/u, tenzij je nog wat euro’s schenkt voor een M Performance pakket waarna de top op 275 km/u wordt gezet. Nog steeds niet om van je stoel af te vallen, de mogelijkheden om op topsnelheid te rijden zijn toch al wat beperkt in Nederland. De acceleratie is dan ook veel interessanter en laat die nu juist fabelachtig zijn. In 4,7 seconden staat de teller bij het cijfer 100, wat comfortabel sneller is dan alle andere SUV’s die momenteel leverbaar zijn.

BMW X6M

Oh ja, dat is ook sneller dan de M3, terwijl de X6M met een leeggewicht van 2380 kg toch bijna 50% zwaarder is. En in de krachtigere Audi RS6 blijf je de X6M maar 0,1 seconden voor. De X6M kwalificeert zich daarmee op papier tot de absolute koning van de SUV’s. Met hard rechtuit rijden kun je dragraces winnen, maar een echte BMW laat zich toch ook niet onbetuigd in bochtenwerk. Iets met Freude am Fahren enzo, een kunstje dat ze in Munchen heel prima beheersen. Alleen de X6M is wel een compleet ander beestje.

De X5M en X6M zijn de eerste M serie met turbomotor, de eerste M serie met vierwielaandrijving en de eerste M uitvoering van de X-serie. Een heleboel primeurs wat bij marketeers en bij BMW liefhebbers tot veel enthousiasme zou kunnen leiden. Om maar eens een spreekwoord van stal te trekken: “de som moet meer zijn dan het geheel der delen”.

BMW X6M

“Aan het uiterlijk ligt het niet”, wilde ik schrijven, maar dat is een gevaarlijke uitspraak over de X6(M). De wereld is grofweg in twee kampen onder te verdelen: diegenen die de X6 de meest vreselijke auto ter wereld vinden en diegenen die ‘m gaaf vinden. Als je in de laatste groep zit, dan weet je de X6M ook wel te waarderen. Speciaal 20” lichtmetaal met 275/40 banden voor en 315/35 banden achter in combinatie met een licht verlaagd (10 mm) onderstel zijn een leuk begin voor een M-versie. De voorkant van de X6M is veranderd in meer gat dan bumper, om motor en remmen van genoeg frisse lucht te voorzien. Aan de achterzijde laten 2×2 eindpijpen de familieband met de overige M’tjes zien. Die verchroomde eindpijpen hadden overigens best een paar maten groter gekund om wat meer af te steken bij de niet al te dunne kont van de X6(M).

BMW X6M

Nu we het toch over het uitlaatsysteem hebben; wellicht is dat het meest teleurstellende van de X6M. Onwillekeurig denk je bij BMW Motorsport terug aan de fabuleuze zes-in-lijn, de smaakvolle V8 of de waanzinnige V10. Die klinken allemaal simpelweg fantastisch. Zelfs bij warmrijden vanaf lage toerentallen weet je dat het straks helemaal goed gaat komen zodra de plas olie is opgewarmd. In de X6M was er meteen de twijfel. De 4,4 liter grote twinturbo V8 klinkt bij geringe belasting wat timide, waar op zich mee te leven valt. Erger is dat onder belasting (scenario vol trappen) het motorgeluid eigenlijk ook niet zo heel spannend wordt. BMW heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat deze beresterke V8 op sommige momenten als een viercilinder klinkt. Nooit gaan de haren in je nek staan, wat nu juist wel gebeurde bij alle andere M-modellen die BMW ooit lanceerde.

BMW X6M

Het weggedrag is gelukkig wel in orde, hoewel de stap vanaf een reguliere X6 minder groot is. Dat zegt vooral ook wat over de rest van de X6 range, dus dat kun je de X6M wat moeilijker aanrekenen. Op droog zul je flink je best moeten doen om meer dan onderstuur te ervaren, maar met een beetje ruimte en een gladder wegdek wordt duidelijk dat de X6M een groot deel van zijn kracht naar de achteras kan sturen. Dynamic Performance Control maakt het bovendien ook nog mogelijk om de aandrijfkracht tussen het linker- en het rechterachterwiel te variëren. Het klinkt onbedoeld cynisch, maar dat is op een vergelijkbare wijze als bij een tank. Ook bij die tank vergroot de wendbaarheid en de X6M stuurt daardoor ook makkelijker in. Wel had ik het gevoel dat alle differentiëlen en elektronica mij onder gladde omstandigheden wel heel snel hielpen om weer met volledige controle door te rijden. Ik zie het overigens niet als iets perse negatiefs, maar simpelweg een constatering dat er nog te veel te ontdekken valt aan Dynamic Performance Control. Als BMW nog eens een X6 en een grote sneeuwvlakte over heeft, dan zal ik me er graag in verdiepen.

BMW X6M

Meer mooie technologie is te vinden in de automatische versnellingsbak die niet alleen launch control biedt, maar ook een koppelreductie functie. Een systeem dat in de manuele modus door onderbreking van de inspuiting zorgt voor extreem korte schakelmomenten. Daar houdt de gadgetry niet op: met de M knop op het stuur zijn alle ideale instellingen op te roepen. Dat alles in te stellen via iDrive en beïnvloedt de elektronisch instelbare dempers (EDC), het Dynamische Stabiliteits Controle (DSC), de versnellingsbak en de Power Mode. Voor dat laatste zijn er twee keuzes: Sport- en Efficiency, waarbij het Efficiency-programma ervoor zorgt “dat de auto op dat moment opschakelt wanneer het niet alleen brandstofbesparing oplevert, maar ook een relaxte rijstijl tot gevolg heeft”. Klinkt als een optie die de gemiddelde koper niet al te vaak zal kiezen.

BMW X6M

Die gemiddelde koper mag een dikke portemonnee of goed gevulde bankrekening meenemen, want voor weinig geld rijdt je de X6M (of X5M) niet de showroom uit. Van 160 mille geeft de BMW dealer je nog 160 euro terug, mits je de optie-boeken niet induikt. Dat is redelijk vergelijkbaar met concurrenten zoals ML63 AMG (159 mille) en Cayenne Turbo (168,5 mille). Mocht je wat geld moeten besparen, kies dan de X5M die er al is voor 151 mille. Helaas mist die dan wel de elektrisch bedienbare achterklep die gewoon standaard is op de X6M.

Al met al is de X6M nog niet de overtuigende instap van BMW Motorsport in het SUV segment. De snelste X6 lijkt meer een X6 xDrive60i dan X6M. De X6M is zeker snel genoeg, maar de algehele beleving blijft een beetje achter. Een pietsje meer motorgeluid, iets minder comfort en wellicht ook een nog ruigere bodykit zou de X6M kunnen brengen waar deze hoort. Tot die tijd is het een bloedsnelle SUV, maar niet een echte M. Of misschien moet de conclusie wel zijn dat een SUV nooit een echte M kan zijn, maar dan nog kunnen ze er in Munchen meer uit halen dan nu is gedaan. Filmpje!161 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Pieter Autofans.be
Knap, maar toch liever niet op mijn oprit. De zin ervan is me nog altijd zoek.
whooohooo vette 1600! *gaat snel kijken*
“De voorkant van de X6M is verandert in meer gat dan bumper,”
Lees nog eens na en trek aan uw eigen oren :p
gisteren top gear gekeken ab?:) ik vind deze wagen niet echt zinvol omdat je er weinig mee ben voor de snelheid moet je hem niet nemen er zijn andere auto’s die die job beter klaren voor minder geld voor praktische reden ook niet vrij onbruikbare koffer ook niet om zuinigheid of exlusiefiteit, alleen een kenner ziet dat het een m versie is voor merknaam ook niet zo wauw is het bmw logo ook niet (eens over de 20)
kan iemand mij de bestaansreden van deze auto uitleggen
dank bij voorbaad
bpc
@bpc:
Dat maakt dit een geweldige auto!, een ferrari koop je ook niet omdat hij praktisch is. Deze auto koop je gewoon omdat het kan!
@Laue: maar een ferrari blinkt dan ook uit in hetgeen waar hij voor gemaakt is : snelheid en dat soort wagens is daar dan ook een goede basis voor lijkt een x6 ja daar een goede basis voor zo snel is ie niet,zeker niet voor dat geld.
@bpc: Interpunctie?!
De conclusie uit de test is dus dat de x6m veel pk’s heeft maar verder valt het tegen.
SUV … daar heb je veel te weinig binnenruimte voor, en off-road heb je er ook niets aan. Daarbij is ie ook nog zo lelijk als de nacht, doe mij maar een M5 of X5M !
Wat ’n proletenbak!
Met zo’n sportknop a la Quattroporte zou het toch eenvoudig op te lossen moeten zijn.

Ik vind de X6, in de juiste kleur/uitvoering, fenomenaal: nooit saai, fascinerend, individueel, onderscheidend, kwalitatief hoogwaardig.
Al dat gezeur van jaloerse types die alles anders dan een Berlingo als “zinloos” of “overbodig” betitelen. Liefst zouden ze al die leuke en aparte auto’s verbieden. Onverdraagzame egoisten.
@DavidZ: Gelijk heb je! wantals je een auto moet kopen om zijn functionaliteit dan blijven wel hele saaie auto’s over.
een auto heeft karakter en dat vergeten sommige mensen nog wel eens!
Ik vind um fntastisch!!!!!

en achjah ff bij schnitzer langs en dat ietwat minder mooi geluid is zo verholpen!!!!
Net een Corsa GSi op sommige momentenxD
Je moet er gewoon echt van houden..;)
Wees maar blij dat de X6M zoveel pk’s heeft, dan zie je niet dat je wordt uitgelachen omdat je in de lelijkste auto ever rijdt. Gelukkig zie je ze maar zelden.

Het geluid klonk hier idd een beetje als een te dure grasmaaier, niet spannend in ieder geval.

Voor 155.000 euro zou ik dan toch liever een Quattroporte rijden.

Veel stijlvoller en ongeveer net zo snel schat ik.
Haha… gisteren bij TG de X5M, en nu bij autoblog de X6M. Is BMW druk bezig met een pers-offensief of wat?

Ik vind trouwens de X6M wel net iets leuker dan de X5M. Als je toch voor een nutteloos dik, zwaar en patserige wagen kiest, neem dan de echte patserbak… (de X6 dus…)
”Apart” geluid!

Misschien zoals Wouter als sugereerde een leuker inlaattraject of leuke auspuffjes zou het wat spannender laten klinken.

Misschien dat ze ooit nog met een performance pakketje komen om je X6M leuker te laten klinken, dan word het misschien wel een optie voor mij. Maar dit is echt bagger geluid..

Laten we voor de rest de auto niet alleen op geluid beoordelen, de looks en performance zijn uiteraard goed zoals we van een M verwachten dus gewoon toch nog een dikke bak ondaks het beetje saaie geluid..

Misschien volgende de keer wat meer aandacht besteden aan het interieur!
@Kreidlerracer: “dan word het misschien wel een optie voor mij” Hahahaha… en waar haal jij (19 jaar oud) €155.000 euro vandaan?
Ontopic: over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar ik vind de X6 nog steeds een imponerende bak! Tenminste niet zo 13-in-dozijn als de Q7, Cayenne, ML, etc.
Ik zou in alle geval voor de X5 gaan. Ten eerste kan je dan nog eens iets meer meenemen dan de schoolrugzak van je dochtertje, en ten tweede houd je nog 9 mille over aan opties. Sportuitlaat en wat leder ofzo? :)
wat een lelijke kleur voor deze lelijke auto, en dat geluid is niks! bah, gister bij topgear was de X5M ook al alles behalve indrukwekkend. Als zelfs een diesel (weliswaar V12) beter klinkt, doe je toch wat fout met je twinturbo V8.

Ferrari, Jaguar en Range Rover weten wel hoe je een geblazen V8 mooi laat klinken. Audi trouwens ook met de C5 RS6, dat klinkt echt machtig.
Een X6 en X5 kon en mocht naar mijn mening gewoon geen geen M logo opgeplakt krijgen, maar goed laatste tijd blijft er klaarblijkelijk geen taboes meer overeind, ook niet bij de M divisie van BMW en dat is dan wel erg jammer!
@Scirocco:

De M staat allang niet meer voor Motorsport maar voor

///Marketing.


Jammer want ik vind dat ze hiermee afbreuk doen aan de geschiedenis van de M modellen.

M betekent geen rauwe sportversie van een normale auto meer maar meer de duurste snelste versie.


What’s next? M535D?
3x niks nog kanslozer de de x5m hij is kleiner lelijker en duurder dan een x5m maar gaat net zo snel

hij is wel stoer dat moet ik toegeven maar vind het concept gewoon niks ik wil geen sport auto die eruit ziet als een 4×4 of een 4×4 die een sport auto probeert te zijn ik wil of een 4×4 of een sport auto en niet iets wat geen van beide is.
Denk dat nederland ook niet het land is waar deze auto voor gemaakt is en waar ze veel verkocht worden.

Persoonlijk zijn dit niet mijn soort auto’s. Snap de meerwaarde niet. En wat ze gisteren bij topgear zeiden: Eerst maar je een auto die eventueel een keer off-road kan en dan ga je hem sneller maken en dat die niet meer off-road kan. Koop dan gewoon een 5-serie/m5 (of iets van een ander merk in die klasse) ofzo.

En dat gat onder de grill…. Lijkt wel of ze daar wat vergeten zijn. Ziet er niet uit. En klinken doet die ook al niet echt.
Ik kan enthousiasme voor een bepaald merk best begrijpen, zelfs voor een BMW. Ik begrijp heel goed hoe iemand een voorkeur heeft voor de techniek en prestaties van een auto.
Ik ben een heel begripvol persoon maak kan met de beste wil van de wereld niet verstaan hoe iemand ook maar op enige manier een X6 mooi kan vinden.
Nou ja,

Hij is lelijk,
+ hij klinkt als een Megane RS,
+ hij is onpraktisch,
+ hij heeft eigenlijk alles wat een echte M niet heeft,
________________________ =

Geen echte BMW M…
@benjamin1: quattroporte –> I couldn’t agree more.

X6 heeft niks stijlvols. Valt gewoon in een generatie van over de top SUV’s die gebrek aan stijl compenseren met loeiveel pk’s, wanstaltige velgen en bodykits. Niks ten nadele van BMW. De nieuwe Z4 vind ik bijvoorbeeld heel stijlvol gelukt.
beste allrounder die er is.
er zit alles in. nadeel is dat er van overal te weinig in zit op performance na.
heb hem in real life gezien in alpina wit en moet zeggen dat het echt wel een mooie auto is om te zien.
zou het nooit van me leven kopen tenzij ik geld genoeg had en iets aparts voor erbij zou willen. denk ook dat dat de doelgroep is.
@GOD:

Hoe erg moet je van BMW houden om te zeggen dat dit IRL een hele mooie auto is.

De verhoudingen zijn nog erger zoek dan bij de vorige 7, hij lijkt meer op een olifant dan op een auto en de achterkant is nog lelijker dan de reet van Oprah.

Nieuwe 5 en nieuwe 7 zijn auto’s waar je weer normaal naar kan kijken maar bij een X6 krijg ik toch echt kotsneigingen.
tegenwoordig willen de menen dan ook een beetje luxe, anders lopen ze naar de concurrentie… wil je ‘hard’ gaan kies je voor een GTS. De auto op zich is erg geevolueerd op 20 jaar tijd!
Dit moet wel de ultieme stumper auto zijn zeg.
Wat heb je nou aan zoveel vermogen met dat gewicht?
Het gedrocht moet toch ook de bocht om.

Als dit in nederland verkocht wordt zeer snel tegen een boom aan bij jou in de buurt te aanschouwen lijkt me zo.

Zie hierboven iemand iets zeggen over allround? Serieus?
Stel je wil het terrein in met deze auto, loop je met het kleinste blubberspoor al vast.
BMW X6 .. de amerikaanste amerikaan ooit ..
(samen met de Toyota Tundra dan) ..
@lincoln: of zoals clarkson zou zeggen exept for one thing he is german
Ik ben een die-hard BMW-fan, maar dit…. :-(
Een X6 35d is al snel genoeg, en klinkt beter!
Door de Turbo’s wordt het uitlaadgeluid enorm gedempt, maar de 335i bvb bewijst wel dat dit ook wel best leuk kan klinken, dus waarom het bij deze V8 niet lukt is me een raadsel.
En als we dan denken aan het V8-geluid uit de M3, of het meesterlijke V10-geluid van de M5, dan kan je toch echt niet begrijpen dat deze V8 een 4-in-lijn geluidje maakt…
Tenzij ze er stiekem gewoon een zwaar geblazen efficient-dynamics 1.5 viercilindertje in hebben gestoken????
De uitlaat-tuners zullen aan dit misbaksel een hele kluif hebben.
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/BMW/X6M/BMW_X6M_09.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/BMW/X6M/BMW_X6M_20.jpg
BMW zelf had het niet beter gekund. Wel jammer van die lelijke kentekenplaat, volgende keer ff afschroeven? :)
Oh en de auto is natuurlijk een kutbak, ik vond de X6 al helemaal niets, maar dit is zelfs onder nul qua appreciatie. Dat is juist: ik doe er moeite voor om hem nóg meer te verlagen van niveau.
@Benjamin1: Idd, Voor dit geld haal je een Quattroporte, die heeft de looks, style en is nog snel ook.
4.7 sec voor een SUV. Waarom zou je dan nog een M5 halen voor hetzelfde bedrag en zelfde acceleratie. BMW is echt waardeloos geworden.
@majinstar: mmm m5 waarom,… juist verbruik mayby de x6m zuipt nog meer dan de m5
Audi A6 1995 302.000 km
-edit: thnx voor het aanstippen van de fouten!-

Verder lijkt het me een heerlijke auto, vriend van mij heeft de X6 5.0i, rijdt zalig.
Als groot BMW-fan vind ik deze auto niet echt wat. Heb de gewone versie verscheidene keren zien rijden, maar ik vind het een te raar model. Een M-blok erin is wel mooi, alleen Wouter zegt dat het geluid niet mooi is. Ik weet het niet, vind hem een beetje Playmobil-achtig.
@Bert:
Wat heb je aan een sportauto in het algemeen? nix.
Ik durf te wedden dat deze ‘ultieme stumper auto’ sneller de bocht om kan dan jouw auto…
En als je blubber wil gaan rijden moet je off-road bandjes erop leggen… hoe dom ben je anders ook. Alleen jammer dat die bandjes niet zo geweldig zijn op de gewone weg, waar je eigenlijk toch 99,9% van de tijd zal rijden. (maar ach, winterbanden zijn volgens sommigen hier ook nutteloos, dus ik maak er geen verhaal meer van)
@Majinstar:
Ooit meegekregen dat er gauw een nieuwe m5 komt?
Beetje 4 cilinder brom. Dit geluid hoor je ook vaak bij de (wat oudere) 316 en 318… Maar komt het dan door het luchtfilter te vervangen…
EN ik ben blij dat de X6M zo snel kan accellereren, want dan kan ie snel uit mijn ogen verdwijnen ;)
Baaaaaas
de cayenne is nog meer porsche dan dat dit een M is.
*Haalt snel zijn knuppel terug uit het hennenhok*

Als je hem knap vind, koop hem dan maar. Dan lijkt mijn auto net wat meer stijlvoller als er zo eentje voorbijkomt. Uiteindelijk valt er over smaak en uitstraling niet te discussiëren. Stel je voor dat iedereen dit ding mooi vond! Waar is de fun van zo’n auto dan? Volgens mij gaat het er net om dat ding zo extreem is.
What’s the point? To sell them of course. What are you a dumbass?

De X6 vind ik op zich een stoere auto. Het heeft road presence die maar weinig auto’s hebben. Een M-versie zou daar een schepje bovenop moeten doen en dat doet ie niet. Typisch gevalletje idee en uitvoering. Het idee is leuk alleen schort het aan de uitvoering niet. Ik kan me dan ook wel vinden in de kritieken van Wouter. Het interieur is in de basis mooi maar moet voor een M-model wat specialer zijn. Ook het exterieur had wel wat specialer gemogen het is ook daar te ingetogen. Vooral de velgen zijn gewoon niet mooi en saai. En dan de motor, ook daar hadden ze wat meer tijd in mogen steken. Ik heb nu eerder het idee dat ze een M-sportpakket op een X6 hebben geplakt en de 4.4l motor wat hebben gekieteld dan dat M Gmbh zich ècht er mee hebben bemoeid.

Al met al it’s a crying shame. Het is al zonde dat ze überhaupt deze stap hebben gezet, maar als je het dan tóch doet, doe het dan goed. En niet zo halfslachtig.

Maar goed, all is not lost. M Gmbh heeft de M3GTS nog.
@Rick dos: we zijn het vrijwel eens dit keer…. alleen “De X6 vind ik op zich een stoere auto. Het heeft road presence die maar weinig auto’s hebben.” Ehm, nee…

Doet me een beetje aan zoiets denken:
http://agencyspy.files.wordpress.com/2008/04/bodybuilding11.jpg?w=282&h=300

Indrukwekkend? Ja in zekere zin wel, wil ik er naar kijken? Nee, zeker niet… Is het ergens goed voor? Nope ook al niet… Sterk? Ja hoor dat wel. Leuk? Ehm ik ga liever met een paar leuke vrienden een biertje drinken.
Zo lelijk dat het bijna grappig wordt. Bijna.
Grappig! Is dezelfde.
http://www.autojunk.nl/2009/11/bmw-x6m-2

Ik vind ‘m niet mooi getuned voor een M. Te makkelijk.
En als het motorgeluid dan ook niet echt snor zit vind ik ‘m eigenlijk gewoon mislukt!
-Het idee is leuk alleen schort het aan de uitvoering.-
sebastianchubasco
ik denk niet dat er een opvolger komt van deze mastodont. het zal zeker een klassieker worden… net als de multipla.
sebastianchubasco
p.s.

ik begin hem om zijn klassiekerpotentie langzamerhand te waarderen. alleen die schofterig brede banden en wielen vindt ik ‘een bridge too far’.
@sebastianchubasco: een opvolger durf ik ook geen geld op zetten, maar in essentie is dit net als de veyron een project uit de doos ‘gewoon, omdat het kan!’.
De kleur is allesbepalend voor een x6 en hier slaan ze de plank compleet mis. Deze kleur in combinatie met de goedkoop ogende velgen maakt de x6m buitengewoon lelijk.
Dit is een auto voor erbij.. voor de goedverdienende vader die stijl belangrijker vind dat het extra beetje kofferruimte.. Maar als ik zo’n vader was, kocht ik toch zeker geen x6m
Tja, ik vraag me nog steeds af wat je er mee moet.. Ja, hij is imposant, maar niet mooi, en laat staan elegant.. Hij is (rete)snel, maar rijdt niet superieur, alhoewel binnen z’n klasse wel goed. De fun factor is er niet echt, en klinken als een m doet het ook al niet.. Nou heb ik sws al niks met het geluid uit de 4.0 v8 en de 5.0 v10 uit de laatste generatie emmetjes, maar daarvoor bouwde ze toch echt prachtig klinkende motoren, en dit klinkt verreweg nog niet zo goed als de voorgenoemde motoren dus… Laat maar lekker zitten!
sebastianchubasco
@M-lover

precies, en dat is wat ik waardeer aan de auto. voor mij hoeft ie ook geen M te zijn, een 3.0 diesel vind ik veel meer een statement, lekker zuining 250 op de klok aantikken. mooi wijnrood metallic kleurtje…

dit kan de auto zijn voor als ik ooit nog van mijn geloof afval…
beste BMW marketing, Fiat heeft geen Multipla V8 uitgebracht. dat had een reden. Trek er aub lering uit.

Een nieuwe M5 met dit blok daarentegen: laat maar komen.
niet voor mij, maar toch leuk om naar te kijken in het voorbijgaan.
Ik snap niet dat iedereen toch weer zo loopt te zeuren dat je hem niet mooi KAN vinden en dat hij lelijk IS. Smaken verschillen en aan de verkoop en publiciteit ervan te zien is het voor veel mensen toch een mooie auto. Wat er al in de rijtest staat, of je vind hem mooi of je vind hem lelijk. Maar wees dan niet zo sneu om maar te blijven zeiken hierover! heel kinderachtig, maar dat zegt waarschijnlijk iets over het niveau van de mensen die het typen….!

Maarum… heb laatst de X5M gehoord en vond het geluid nog wel aardig klinken! niet zo rauw als de M3 of M5, maar voor een turbo motor nog wel leuk! (mag natuurlijk altijd wat rauwer)
Ik vind het jammer dat BMW hier een M van heeft gemaakt. Ik hoop dat de 4.4 liter in de komende M5 ook een stuk beter gaat klinken. Ik deel trouwens niet de mening dat BMW minder klinkende motoren maakt dan eerst. Ik vind de huidige generatie M3 en de M5 namelijk fantastisch klinken. Daar kan met name Audi nog wel wat van leren.
Waar blijft Sacha toch? Is hij weg bij Autoblog? Zo nee, laat hem toch ook weer eens een rijtest doen!
Ik vind ‘em eigenlijk niet zo lelijk…
De foto’s zijn prachtig, nu nog met een andere auto erop aub. In sommige landen zal dit wellicht goed verkocht worden, maar zelfs in het BMW/status-geile Nederland zal dit een zeldzaamheid blijven, gelukkig.
Nutteloosheid maakt een auto niet per defintie begeerlijk, dat is wat de X6(M) overtuigend bewijst.
Wat is het toch een afschuwelijk lelijke voorbumper. Viel me altijd al op maar ook bij TG op de X5 M.. blegh
Lijkt wel alsof er onder de plastic kap een 2.0 16V zit verborgen.
Dit klinkt uitzonderlijk treurig voor een v8.

Gelukkig voor mij geen probleem. Ik vind de X6 behoorlijk lelijk.
@ Benjamin1

“Hoe erg moet je van BMW houden om te zeggen dat dit IRL een hele mooie auto is.”

Misschien meen ik het wel echt?
gek he mensen met een eigen mening…
@GOD:

Ja, eigenlijk wel. Er is een grens aan vrijheid van meningsuiting, en die is hier bereikt.
@Benjamin1: jongens toch wat ben jij een zeveraar heb je nog nooit gehoord van smaak?
Ik ga nu niet zeggen dat ik de X6 heel mooi vind, ik ben niet zo gek op de achterkant maar buiten dat vind ik het toch zeker geen misse auto. smaken verschillen nog altijd en wie ben jij om te zeggen welke smaak goed of slecht is, hij verkoopt toch zeer goed voor zo een lelijke auto te zijn, en je gaat me niet alleen maar goed over deze auto zien zeggen een echte M vind ik het al niet want M, 4×4 en turbo’s gaan helemaal niet samen maar goed als het maar verkoopt hé. en over het nut van deze wagen tgoh ja wat is het nut van een ML63 amg en een q7 V12 tdi?
@M5Power:

ML en Q7 zijn net zo onzinnig. Maar een M model moet toch iets magisch zijn. Een M5 of een M3 zijn gewoon hele vette auto’s.

Het is een beetje alsof Ferrari een Fiat Qubo gaat tunen….
Mensen vinden hem niet heel mooi, ze vinden hem heel indrukwekkend dus denken ze dat ze hem mooi vinden :P Zelfde geldt voor de BMW 6-serie en Porsche Panamera
Gelukkig zijn er nog mensen die eens wat anders durven te kopen ipv eeuwig dezelfde saaie sedans. Meer keus, meer afwisseling. De kwaliteit en betrouwbaarheid is bij BMW een stuk beter dan bij Maserati, dat is een groot nadeel van de Quattroporte. Bovendien zullen kopers met een ruime bankrekening ze gewoon allebei in hun op maat ontworpen garage hebben staan.

Niet iedereen wil gezien worden in een auto met (mogelijke) drie zitrijen. Die zijn gewoon minder sportief. Onbegrijpelijk ook dat eeuwige domme off-road gezeik: BMW maakt geen auto’s met lage gearing, nu niet en nooit niet.
De SAV’s zijn ook niet bedoeld voor in het terrein, op de openbare weg is de hogere zitpositie een enorm veiligheidsvoordeel: zien en gezien worden. Ook bij bepaalde aanrijdingen is een SAV veiliger: denk aan overstekend wild, of onder een vrachtwagen/traktor schieten na een botsing. En 4WD is een groot pluspunt: zeker in ons natte gladde klimaat. En in veel zeer welvarende gebieden, denk aan Zwitserland en omgeving, Beieren, New York State, Connecticut, New England, dure wintersport oorden in de USA, Rusland etc is meer bodemvrijheid icm all wheel drive erg praktisch.

Veel ontwerpen van BMW krijgen vooral van domme mensen eerst veel kritiek, om vervolgens wereldwijd te worden gekopieerd. En na drie jaar trekken die zure meningen dan weer bij. Goed bedrijf, topproduct deze X6.
Ik had verdomme aandelen moeten kopen toen ze zo laag stonden!!
Imponerende kar maar ze is inderdaad absoluut stompzinnig en getuigt m.i. van een totaal gebrek aan klasse.

Ik word er echt pissig van als ik zo’n onding zie rondrijden (als ik daarentegen een quick saloon à la Quattroporte, M5, E63AMG, RS6 e.d. zie, maakt dat me keer op keer blij).

“Sportieve” SUV’s zijn compromis-autos in de zin dat ze voor niets echt geschikt zijn. Behalve voor pooiers die willen opvallen :-)
mooie cijfers , en brute bak…jammer van het geluid dat de uitlaten produceren … maar ik zou eerder voor de gewone x6 gaan
Dat gezeur ook :p
de meesten mochten willen dat ze zn auto cadeau kregen of konden betalen!
@God
Als god echt zou bestaan, en hij zou net zoon smaak hebben als jou: Dan zagen alle gebouwen eruit als een Belgisch bordeel, stond de playboy vol met uit proportie getrokken vrouwen met zo zwaar overgewicht dat ze hun ondergoed uit moet trekken met een kraan en was DE HEREN mode van het moment om eruit te zien als Lady Gaga.

On topic:
elke willekeurige jaguar,range rover of maserati liever voor dat geld.
het sufte geluid komt door de turbo’s die werken als flinke geluiddempers, weinig aan te veranderen.
“Oh ja, dat is ook sneller dan de M3, terwijl de X6M met een leeggewicht van 2380 kg ”

Een M3 Automaat(DCT) doet nog altijd zonder de launchknopje standaard <4,6 naar de 100 meneer Wouter!

De X6M blijft een monster van een auto zeg.
Als ik kinderen heb dan staat die 100% voor de deur.

Door de uitlaten hoor je hoe duidelijk deze auto nog begrensd is om aan de Co2 norm te voldoen!
Ik zou zeggen de juiste uitlaatsysteem eronder en cruzen met 700pk onder je reet :)
@CSL:

Oh the pure joy die ik krijg als ik jouw crap lees.


Heeeeeerlijk, please nog meer van deze peop!
“het laatste m-product van BMW” ? what the fuck man, stopt de m – motorsport ofzo :S:S

>> nice, leuke porsche velgen
Voor elk van je argumenten weet ik een minimaal 10 veel leukere alternatieven, die zeker niet saai zijn en daarnaast ook nog eens wél mooi.

Over de kopieerdrang, volgens mij heeft BMW het X6 concept gekopieerd van de Ssangyong Actyon. Dat zegt eigenlijk genoeg.
Jammer dat er nooit SRT’s genoemd worden. 300c SRT8, Grand Cherokee SRT8… De GC is een hele goede concurrent, en is ook in minder dan 5 sec. op de 100. Kost ook maar 2/3 van dit….
Tja gezeur over SUV’s vind ik vaak ook wat overdreven. Als mensen graag een hoge instap/zit hebben en een stoer uitziende auto dan is zo’n ding toch ideaal? ‘Iedereen’ rijdt al in een sedan dus waarom niet eens wat anders? Het is jammer alleen dat die hoogblonde Oud-Zuid dames het imago zo hebben verknald
ik zit in groep 1!
dat wil dus zeggen dat ik graag zou stemmen om dit misbaksel van de weg te krijgen.
Wat ie wel weer goed doet is mensen met geld zonder smaak keurig onderscheiden van de rest
Deze auto roept 2 essentiële vragen op die zijn bestaansrecht eventueel kunnen bepalen:

1. Kan hem offroaden? NEEN!
2. Past het verbruik in de huidige conjunctuur? NEEN!

DUS: Afvoeren!
@JMC: pff gaan we nu opeens politiek correct doen? Eerst zeurt iedereen dat ze moe worden van die label/CO2 gezeur en als er dan een onzuinige auto op de markt komt dan is het gelijk alsof er een moord gepleegd is.
@Ahura: Wie zeurt er over CO2? Ik zeker niet. Het punt waar ik op doelde, is dat het gewoonweg onzinnig is om deze MX6?, XM6?,6XM? te kopen aangezien je dan meer aan de pomp staat dan je kan rijden.
Who cares CO2? Laat dat de mensen met hun geiten-wollen-sokken maar doen. Wat mij interesseert is dat ik die Priusjes er lekker kan aftrappen zonder om de 300km te moeten gaan tanken. Maw, dan nog liever de Q7 V12 TDI dan dit onkundig schepsel!
@JMC: sommige mensen hebben genoeg geld om a) een X6 M aan te schaffen en b) om er benzine in te kunnen gooien. Blijkbaar voor hun genoeg reden om hem niet te laten staan. Daarbij was jouw punt heel wat anders. Namelijk over hoe de mensheid/regeringen tegenwoordig bezig zijn met verbruik, uitstoot enz, niet of die eigenaar van een X6 M nou vaak moet tanken of niet
@Ahura: Ga jij vertellen wat mijn punt is? Beetje de wereld op zijn kop!
Natuurlijk zijn er mensen die over voldoende financiële middelen (btw zo duur is hij niet in België) beschikken om een X6 M aan te schaffen en wie ben ik om ze tegen te houden. Maar en ik spreek uit persoonlijke ondervinding, ik vind dat het in de huidige conjunctuur/economie niet past om een auto te kopen die een verbruik heeft van >25L. Of je nu stinkend rijk bent of niet, het is ook gewoonweg niet leuk dat je om de 3 dagen moet gaan tanken. Dan koop je toch liever iets anders… (Zelf in te vullen)
@JMC: Iemand gaat zijn betaalbare droomauto niet laten staan omdat je er veel mee moet tanken.. “k vind dat het in de huidige conjunctuur/economie niet past om een auto te kopen die een verbruik heeft van >25L.” dit klinkt toch echt alsof je het maatschappelijk bedoelt en niet persoonlijk voor degene die hem wil aanschaffen.. maar jij vind dat iemand anders geen benzinesluiper moet kopen ondanks dat ie het geld er voor (over) heeft…?
Super vette bak! Hebbe hebbe!! hehe Mooi stukje text erbij!
Groetz
Smaken verschillen natuurlijk, maar ik blijf ervan overtuigd dat indien er een andere badge zou op kleven, een meerderheid van de huidige fans er een heel andere mening op na zouden houden. Het is jammer dat ze dit zelf niet kunnen toegeven.
Als eerst vind ik de X6 een erg mooie auto! Inderdaad komt hij op foto’s soms een beetje vreemd over maar als je er in het echt naast staat is hij erg indrukwekkend. Als je er dan vervolgens in stapt en rijden gaat, durf ik wel aan dat dit de best rijdende SUV/SAV is die er te koop is!

On topic: Ik heb een week geleden een X6M bij BMW Rijswijk (om precies te zijn, dezelfde X6M die hier te zien is) opgehaald, en er zeker vier uur mee gereden. Ik was erg verrast op het gebied dat een gewone X6 die al super rijdt nog beter kunt laten rijden. Het geluid is inderdaad anders dan je verwacht maar vindt het wel bij de auto passen anders wordt hij nog schreeuweriger. Want een opvallende auto is het zeker. Ik vond het een erg fijne auto die overigens zeker niet oncomfortabel is en een zeer fijne reisauto. Hij gaat trouwens onopgemerkt echt verschrikkelijk hard. Al met al is dit een auto die mij erg aanspreekt en zeker meer bied dan menigeen in eerste instantie aan deze geweldige X6M toekent. Je mag gerust van mij aannemen dat je deze auto heel erg gaat waarderen wanneer je er langere tijd mee gereden hebt.
@ralfie: ik weet toch vrij zeker dat Wouter nog wel wat meer uren dan 4 uur met deze x6m heeft gereden…. de opnames duren al snel de hele dag… en meestal hebben ze de auto langer. En kennelijk geldt het niet voor iedereen dat ze em meer waarderen als ze er langer mee rijden.
laat een fotograaf eens de achterkant fotograferen, en dan niet zo schuin maar gewoon de achterkant… :(
ik moet zeggen dat ik bij de introductie mijn best heb gedaan om deze auto te begrijpen. Maar hij blijft ongelofelijk lelijk en ik mag m simpelweg niet. Zelfs met de mensen die hier in willen rijden wil ik geen banden hebben. Wat willen die mensen nou???

koop een m5 touring. Of koop een x5 maar dit is echt grote onzin voor mensen die van gekkigheid niet meer weten hoe ze zich goed moeten voelen.

Ik heb m dan nog niet gereden. Maar ik durf een wedje te leggen met eenieder dat een m3 veel leuker is en een m5 touring veel praktischer.
Het gezeik over dat geluid vind ik een beetje onzin
want als je langer dan een halve dag in een m5 gereden hebt dan kan ik me voorstellen dat je de v 10 ook wel eens zat zou kunnen zijn en dan is dit natuurlijk veel beter voor de eigenaren.
Ik weet en dat kunnen wij ons niet voor stellen dat m5/m6 eigenaren soms klagen over het geluid van de v10 dus daarom denk ik dat ze er iets minder geluid in hebben gestopt verder een mooie auto maar de x5m is naar mijn mening veel mooier.
P.S. Mijn vader werkt bij BMW Nederland van daar dat ik weet van de klachten.
@ “Ronald”:

Als je gewoon met lage toeren en weinig gas rijdt, dan zijn de N/A M-motoren toch behoorlijk stil hoor. Het is pas bij deel- en natuurlijk vollast dat die sound de overhand gaat krijgen. En laten we wel zijn, als je niet van het sportieve geluid houdt, moet je geen “M” (dat notabene voor Motorsport staat) gaan rijden.
@ “Wouter”:

Wen maar vast aan het geluid, binnen een paar jaar klinkt elk BMW M-model zo, dankzij de turbo’s die in veel reacties zo verheerlijkt worden.

Een andere inlaat gaat daar ook weinig aan veranderen, omdat die turbo’s 90% van het aanzuiggeluid dempen. En laat dat lekkere rauwe inductiegeluid nou net datgene zijn waar een M-motor om bekend stond. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het uitlaatgeluid, dat bij turbomotoren doorgaans heel “geknepen” klinkt. Vergelijk maar eens de sound van een 911 GT3 met dat van een Turbo of GT2…

Overigens moet ik wel toegeven dat een turbomotor waarschijnlijk toch de beste keus is geweest voor deze zware X5/X6, vanwege het gigantische koppel dat vaak al vanaf lage toeren beschikbaar is. Voor de rest van de M-modellen moet BMW gewoon niet moeilijk doen en de boel lekker N/A laten.
Wat een lelijke bak die X6M gooi maar op de sloop dat ding je kan er toch niet meer offroaden.
Onnodig, overdreven……., overbodig.

Je moet er wat voor over hebben om nog op te vallen!
Fijne rijtest, Wouter!
Ik vind de X6 knap! en zeker een ///M ervan!
Wat ’t geluid betreft, ik moet het eens IRL horen…
@Alwood: Voor het mooiste geblazen V8 geluid zou je natuurlijk ook over de grote plas kunnen luisteren, of was je dat vergeten (zoals velen ) Mustang GT 500/ZR1 bv.
Liever de X5 M, maar ik vind ze beide niet zo spannend als een M3/M5
Lijkt me heerlijk om in te rijden, voordeeltje als je erin rijdt: hoef je er niet naar te kijken ;)
leuke en mooie test weer, en keep it up met de onafhankelijkheid!
wacht op AMG’s met een ml 65? antwoord ala e63 amg c63 amg enz met de 4.5 sec naar 0-100 tijd :D
AMG’s antwoord
Dit is en SUV geen sportwagen , je moet geen geluid ,maar comfort verwachten ,wil je geluid ? haal je de geluid- begrenzer er af , of ga je naar de dicht bij zijnde uitlaatboer.
freude am fahren
vind hem eerlijk gezegd maar niks… Met de gewone x6 heb ik geen problemen, maar deze vind ik niet zo geslaagd.
Bovendien hoort BMW M helemaal heen SUV’s te maken! Dit hoort niet in de “M-visie”. Een SUV kan (en mag)ook geen sportwagen zijn. Te veel gewicht, te hoog zwaartepunt, totaal niet aerodynamisch,… En hoe goed hij ook mag rijden, dit IS geen sportwagen en zal er ook nooit een zijn!
De zin van deze auto?

Gewoon, omdat het kan!
Het is heel erg knap van BMW maar ik kan zeggen, na een proefrit te hebben gemaakt, dat de auto ongeloveloos oncomfortabel is.

De vering is harder dan die van de Peugeot 107 van mijn vriendin… elke drempel of hobbel knalt door het stuur en de stoelen. Op het circuit is dat fijn omdat de auto communicatief wel hoogwaardig is, maar in het dagelijks gebruik is dat niet te doen. Niet te doen.

De Audi Q7 V12 is dan, voor mij persoonlijk, een veel beter alternatief. Wel minder snel maar ik bedoel.. de V12 doet ook 5,5 seconden of iets dergelijks.. meer dan snel genoeg.

Mensen hier doen vaak alsof je, zoals TopGear doet, auto’s rond een circuit stuurt en je dan een lijst maakt van snel naar langzaam dat je dan ook een lijst hebt die van beste naar slechtste gaat. Dat slaat nergens op. Ten eerste hoor je in het dagelijks leven niet te kunnen merken aan een auto of hij in 5,5 of 4,5 seconden optrekt… zo moet je namelijk niet rijden.

Ten tweede snelheid is niet identiek aan goed zijn.
Ik vind de Q7 V12 beter dan de X5… omdat ik comfort op prijs stel..
Ik snap best dat er een markt is voor deze auto.
Als ik veel geld zou hebbeb en veel kilometers zou maken wilde ik er ook wel één hebben. Maar een ‘echte’ M is het niet. Eigenlijk kun je het beter zien als een X6 6.0I ofzo, net als de 760I. Het is zeker een snelle auto, maar geen M. Dat heeft BMW bij de 7-serie beter bedacht.
Maarja, uiteindelijk zou er graag één op de oprit hebben.:p
Overigens… een Range Rover Sport is weliswaar wat langzamer en nog zwaarder… maar ook stijlvoller en minstens zo capabel op alles behalve het circuit. Die kost 125 mille en kan op nat asfalt ook een 8:55 rijden terwijl de x6m een 8:24 gereden zou hebben (niet helemaal duidelijk of die tijd klopt, maar dat is de tijd die men zegt dat er gereden is). Die auto kan nog steeds alles wat je van een echte off-roader zou willen (als normale gebruiker), heeft ook 510pk en koppel zat… en je rijdt minder voor j****.
De echte Range Rover Supercharged met 510pk kost overigens 166mille en die auto is zoveel stijlvoller dan dit ehm… ding.
Een suv is geen sportwagen.. Waarom proberen ze het dan!? Belediging van het M-embleem. Stop er gewoon een goede diesel in.

Ik moet wel zeggen dat dit een goed filmpje is en dat er mooie foto’s bij zitten. Alleen jammer dat het over de X6m gaat.
@Ferdinand1: dus de Cayenne turbo vind je ook niets?
@w0o0dy:
Om verwarring te voorkomen: ik heb het wel vaker voor de Cayenne opgenomen maar dat was natuurlijk alleen maar ten opzichte van zijn concurrentie. Een échte sportwagen heb ik het nooit gevonden.
Eigenlijk niet nee… Moest ik echt iets tussen de SUV’s kiezen dan zal dat wel de Cayenne Turbo worden. Maar dat is meer een gevoelskwestie, omdat ik Porsche meer met “sportief” associeer dan BMW, en “sportief” is wel een belangrijk onderdeel wat betreft suv’s (scheef genoeg). Maar eigenlijk zijn de X5/X6 en Cayenne heel erg gewaagd aan elkaar. Een positieve ontwikkeling van BMW dus! Maar om het even samen te vatten. Ik heb niet veel met alle suv’s.
@Ferdinand1:

denk dat je sws kan stellen dat de porsche mooier is, en meer status heeft..;)
@EJS:
Mooier vind ik hem wel! Dat zal dan ook zeker bijdragen aan mijn “gevoelskwestie” :D
@Ferdinand1:

tuurlijk telt dat mee;) Heb ik ook, bovendien is de cayenne praktischer en beter in het terrein, iets wat ik voor een suv ook wel handig vind;) je koopt niet voor niks een voor op de openbare weg onnodig hoog op de poten gezette auto(A)
@EJS:
De meeste mensen kopen een suv wel “voor niks” :? . Het is dan ook scheef om met een auto van ongeveer €150.000 het terrein in te gaan. Maar het is wel leuk om te weten dat het mogelijk is én dat hij het ook nog eens beter doet dan het merendeel van zijn concurrentie. :D
@EJS: jij bent al zoals benjamin1, ken jij dat niet smaken? de cayenne en X5 zijn ongeveer dezelfde prijs zelfde klasse maar je ziet wel meer X5’s rijden ik zeg niet dat het een betere auto is want ik zou zelfs geen van beide nemen geef mij maar een range rover maar wie ben jij om te zeggen welke het best is?
@M5Power:

ik zeg toch ook nergens dat één van beide beter is? ik maak slechts een vergelijking op 2 fronten, bovendien niet met een x5 maar met een x6..
@Ferdinand1: Ooit een Cherokee SRT8 (420pk en ook erg snel 0-100 in 5 sec) gereden en dat is best grappig voor even…maar het blijft een SUV en dus hoog en moeizaam in bochten. Snel en comfortabel wel, leuk sturen is er echter gewoon niet bij. Niet mijn ding.
Het geluid is niet slecht, het is geen Mercedes, maar het kan ook zeker een stuk beter! Verder best dikke bak, de kleur is alleen niet echt mijn ding en de voorbumper oogt ook vrij raar. Ik vind een Q7 W12 TDI toch een stukje mooier;)
Als die gaten zijn opgevuld door mistlichten of extra dagrijlichten dan is dit al veel beter.

We wachten wel op een tuner, maar ook nu al vind ik deze wagen gewoon te zot, ik zou het weten moest ik de lotto winnen.
@ Wouter:

Ja ik ben het met je eens hij is erg snel maar heb heel de tijd het idee alsof hij klinkt als een Audi S3!! En met het idee erbij dat de M5 misschien ook deze sound krijgt…NEEEEE! :shock:

Verder de X6M op zichzelf… ben er enigszins aan gewend maar vind de X5M toch mooier!
Een “gewaagde” auto is het zeker, maar mooi? Nee, in mijn ogen niet. Ook jammer van dat crappy geluid. Een ML AMG klinkt al een stuk beter.. Echter, qua pure snelheid is deze “M” nr. 1.

Maargoed, of the road moet’ie zijn meerdere erkennen in bijv. een Range Rover of Landcruiser V8 en qua functionaliteit ben je denk ik met een X5(M) een stuk beter af.

Desalniettemin een snelle SAV.. Niet meer dan dat..
@Benjamin1: Een M535D?

Die bestaat toch al?
Ik ga voor de Range Rover.. Of toch maar de AMG?
Ik zou dit net zo snel kopen als dat ik een Ferrari met off-road banden zou aanschaffen. Wat een onzin
wat een clown die gast!
zit allemaal te zeiken over dat geluid.
Bmw weet zelf echt wel wat die auto wel en niet moet kunnen. Hij moet eerst even nagaan waar die auto voor gemaakt is. logisch dat je geen m3 gevoel krijgt. 0 punten voor de presentator 10 punten voor de auto.
Koolstofvezelleder, zoiets kan alleen een lallende junk bedenken.
@Bobby_Orlando: Het plaatsen van nutteloze reacties EN in een Fiat rijden.
Zo iets kan nog niet eens in een TBS kliniek.
@BmwMPower: want ben jij een naief sulletje. Iemand spreekt het woord Fiat uit en jij denkt dat ik met een Fiat rijd.
edit: leuk, maar nu even ontopic aub
@Bobby_Orlando: Ik ben niet de enige die dat denkt.
edit: het is moeilijk, maar probeer aub ontopic te blijven
-edit: grow some humor-
Whoohoo!! Brouwersdam FTW!! ;)
Hmm.. ik kreeg eerlijk gezegd wel kippenvel. Maar dat was omdat ik gewoon schrok van hoe lelijk dat ding klinkt. Echt zonde! BMW heeft toch mooie geluiden, zoals de V10 van de M5/6 en die overheerlijke V8 van de M3. Beetje jammer.

Ik vind de X6 wel wat hebben, ik kan ‘m zelfs mooi noemen!

Máááárrrr.. toch kies ik voor de X5. Wat vertrouwder, toch wat knapper!
Ik zie geregeld X6’en en ben er volledig aan gewend geraakt. Ik vind het zelfs een ferme auto. Ok, de types achter het stuur boeien me niet, maar op een manier zeggen ze toch heerlijk “kus allemaal mijn kloten” tegen de rest van de bevolking. En net dat valt te waarderen, net zoals ik mensen waardeer die voor de rest van hun leven met 2 CV’s rijden of die een Avalanche rijden zónder lpg-installatie.

En over schoonheid valt niet te discussiëren, maar ik kan massa’s lelijkere auto’s bedenken, of vinden we de Freelander allemaal zo geil, of de A-klasse, of de 308 SW?

Wat het motorgeluid betreft: sja, misschien bezorgt het geen kippevel, maar ’t is toch onvergelijkbaar lekkerder dan de diesels (al zijn het zescilinders) waar wij iedere dag in vertoeven. En aan de buitenzijde klinkt het voor mij toch meer dan straf genoeg hoor.
Geluid is idd jammer, maar dat is vast wel op te lossen met een leuke aftermarket pakketje.
Verder dikke bak, leuk fimpie, keep it up!
@ bpc: Als je een M versie koopt let je echt niet op het verbruik. Ik hoop dat de volgende M versies ( M5 en M6 wat sneller optrekken. Misschien 4.5 en 4.0 sec. ) ?
@majinstar: maar de m5 is ook al enkele jaren op de markt de volgende versie zal wel weer een stuk sneller zijn
Zooo, die X6M maakt wel wat los hier (en niet alleen zinnige reacties helaas).

Ik vind em fantastisch en de kans is aanwezig dat ik er zelfs 1 ga kopen :-)
wat een verschrikkelijke auto is dit en dan bedoel k alle x6 types als je in de file rijd en er staat zon enorme grote asociale bak naast je dan denk k echt wat bezielde die man om dat ding aan te schaffen,voor dat geld is dr zoveel meer!!!!
Welke eikel koopt zoiets niks klopt aan die auto alles is lelijk het design,de sound en zelfs het interieur is niet fantastisch waarom ben ik nog fan van bmw.
@micheloo0: Die ‘eikel’ waar jij je hele leven voor moet sappelen (als je uit de luiers bent).
Dit is gewoon een typisch product van de wansmaak van de massa. Al geldt dat mijns inziens voor alle SUV’s. Die zijn immers niet voor autoliefhebbers bedacht, maar voor mensen die willen opvallen. Alleen dit slaat wel alles. Ik vond BMW echt een geweldig merk, maar sinds zij hun ziel verkocht hebben door ook SUV’s te gaan maken, is het merk bij mij in achting gedaald. Ik kan bij deze auto niet één mooi uiterlijk detail bedenken. En het zal gerust knap rijden hoor. Daarvoor staat het merk BMW wel garant. En dat ie snel is, vind ik op zich geen prestatie. Dat kan op zich niet anders bij een V8 met twee turbo’s.
Ik kan me niet voorstellen dat een autoliefhebber hiervoor zou vallen…
mooiste SUV op dit moment, ik vind die geniaal en mij hoor je niet klagen met een V8 biturbo motor met 555pk van BMW makelij
Doe voor dit geld de Cayenne Turbo maar. Ik heb nog nergens echt iets positiefs gehoord over de X6M. Ook bij Top Gear haalde de op papier langzamere XKR hem na een korte 4WD-voorsprong in.
Flippie Flink
snel uitgesproken 155 duizend euro, das toch meer dan 300 duizend ouderwetse hollandsche florijnen. kunnen we de volgende filmpjes waar Wouter presenteerd misschien een voice over gebruiken. Die gozer heeft zo´n irritante nassale stem. video kijken zonder geluid is vaak beter.
hey das ook toevallig!! vorige week spotte ik m in gouda, op een oprit:)
Haha, @2.27. tegenliggertje seint ff leuk… Denkt natuurlijk dat cameraatje van autoblog d’r een van onze flitsvriendjes is
excuus, @2,17
Iedereen met zijn comentaar hier, als je hier in zou rijden zou je huilen van blijdschap!
Ik heb hem gekocht, rij zowieso de 635 diesel en wilde deze inruilen voor een audi R8, maar weinig plaats,en niet erg comfortabel rijden bij snelheid, x6M veel plaats veel comfort en zacht rijden, misschien telt dit voor een vrouw meer als een man, heerlijk, voor mij als echte BMW (freak) een droom!!
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).