Dodge Challenger wint tevredenheidsonderzoek

Auteur: , 58 Reacties

Koester even dit moment als je daadwerkelijk benzine door je aderen hebt stromen, want het is een mooie dag. Was voorheen de Toyota Prius de onbetwiste koploper in het Amerikaanse Consumer Reports tevredenheidsonderzoek, dit jaar wordt de ecomobiel ruw omlaag getrokken door een rasechte Amerikaan met opgestroopte mouwen en olievegen in zijn gezicht: de Dodge Challenger. Muesli vs muscle? Hot damn boy, you ain't kiddin'!

Ruim 380.000 leden van de Amerikaanse consumentenbond werd gevraagd of ze tevreden waren met hun auto, en of ze hetzelfde model opnieuw zouden aanschaffen. Een gezonde 92% van de Challenger-eigenaren liet weten wild te zijn van de retro-muscle car en niet van hun pad te wijken als ze opnieuw een vierwieler zouden mogen uitzoeken.

Betekent dit dat Dodge ineens probleemloze auto’s maakt? Vast niet, maar de Challenger is wel zo lekker dat het gros van de eigenaren hem zijn fouten vergeeft. Terwijl de Prius-rijders steeds meer jeuk onder hun geitenwollen sjaal krijgen van hun bijtellingstrekker. Goed nieuws dus voor de petrolheads: we zijn er nog!

De complete top 5 van de meest tevredenheidsscheppende auto’s ziet er als volgt uit:

  1. Dodge Challenger
  2. Ford Fusion Hybrid
  3. Chevrolet Corvette
  4. Porsche 911
  5. Toyota Prius

Een relatieve aanfluiting voor de Prius dus, en een succes voor de Detroit Three. Hoewel, ook weer niet helemaal. De tien modellen waar men het minst tevreden over was waren namelijk ook allemaal van GM en Chrysler, waarbij de viercilinder-versie van de Chrysler Sebring de ‘kroon’ spande met slechts 37% tevredenheid. In totaal scoorde 9% van de Amerikaanse auto’s meer dan 80% blije klanten, tegen 12% voor de Aziatische merken en 23% voor de Europese.

Bekijk de complete resultaten bij Consumer Reports.58 reacties

Geef ze eens ongelijk!
Prachtige wagen, typisch Amerikaans en het gaat hard.
Dit zegt wel wat over de ommezwaai in Detroit, de oude modellen (Sebring etc.) waren/zijn gewoon niet goed, maar de nieuwe, zoals deze Challenger, zijn “booming”.
Ik zou denk ik ook niet ontevreden zijn met een amrikaanse kracht van een Challenger! Lijkt me prachtig om in te rijden!

Misschien idee voor een Autoblog rijtest;)?
EN net nu de top in Denemarken bezig is over de grote leugen van “global warming”. Leve de Petrolheads!!!
Prachtige bak, maar ze lopen net als 40 jaar geleden nog steeds 1 op 5, en Obama zit in kopenhagen over het klimaat te lullen…
De amerikanen willen dat helemaal niet, net als wij…
Het enige land dat dmv belastingen zuinig rijden stimuleert is helaas Nederland, de rest van de wereld trekt zich dr geen moer van aan, bah.
gewoon omdat het vette porno is om bij een groot huis in de states dit op je oprit te hebben staan… en dan toeren over glooiende kustwegen (highway one!) met het geluid van een lekkere Hemi… :D
Het lelijke eendje
Dat ze gelijk hebben! Enkel van de Porsche kan ik nog geloven dat hij wint kan winnen!
De prius is de grootste loser!
WHOOHOO FEEST! Laat ik nu net vandaag het topic plaatje als achtergrond hebben :D
@ willem vd velde , sorry hoor maat maar de amerikanen waren 25 jaar zelfs langer geleden al met het milieu bezig toen wij nog geen moer uitvoerde, hadden zij al restrictie,s en in cali waren de regels al zo ver dat wij dat ook maar 20 jaar later in gevoerd hebben , en dan willen de nederlanders weer het brave jongetje uit de klas spelen , word daar echt moe van dat schijnheilige gedoe hier van de zogenaamde politieke elite .
-edit: 2x dezelfde link pluggen is een beetje overdreven, vind je niet?-
@steef:

heb je aandelen in dat blog of zo, jij loopt even schaamteloos die rijtest te pluggen hier.. :D
@covettez06

AMEN
Kijk, zo kennen we de Amerikanen weer. :P Tot de benzineprijzen weer gaan stijgen, dan vluchten ze snel weer naar de Prius…
Hot damn boy, you ain’t kiddin’! lol ? moet dat niet god amn boy zijn ?
@JDM; wel netjes blijven ;-)

OT; het is en blijft een mooie wagen, qua design is hij zeker weten retro! Dus ik kan mij best voorstellen dat mensen hiermee tevreden zijn. Ben benieuwd of dat nog ze is als ze de kosten van de onderhoudsbeurten te zien krijgen, haha
Die Europese merken scoren goed! Misschien heeft duits en premium toch werkelijk waarde ;-)
@corvettez06: Ik weet dat de amerikanen nadat volvo hun bekend maakte met de katalysator alle auto’s hiermee uit voerden en dat california nogal streng is ook.

Het gaat me dan ook niet zozeer om de uitstoot en of NL schijnheilig doet, want dat doen ze en daar baal ik ook van, maar het gaat me om het verbruik. Dit blijft doordat ze die v8’en maken nog steeds onnoemelijk hoog.

Al haalt een 5L Thunderbird wel 1 op 12 op de snelweg, maar toch is het een beetje oneerlijk, hier worden we gestraft als je ook maar een enigzins intressante auto wilt rijden, en dat idee krijg ik dan weer niet van amerika. En ja, zonder straf gaan ze in amerika niet minder verbruiken.
@bakkerst
hahaha, nee hoor geen aandelen maar kwam die lui bij opnames tegen en mocht een rondje mee gummen in die Dodge. Heb toen wel beloofd om die SRT8 een beetje te promoten bij car-minded liefhebbers. Niks mis mee toch?
Niets mis mee, alleen een beetje zielig…
een beetje maar…
Doe mij die maar.. (De Challenger)
Beetje Verward
Grappig: wanneer de prius of een andere jap zoals zo vaak de tevredenheidsonderzoeken wint dan deugt er volgens de “autoliefhebbers” niets van het onderzoek: het meet geen kwaliteit maar geeft alleen aan dat die jap toch beter beviel dan de sukkels die ze hadden aangeschaft van te voren hadden bedacht.
Nu een slurpmachine wint en de Prius “slechts” 5e is wordt het onderzoek wel serieus genomen.
Hoe simpel kan de mens zijn…………
@Beetje Verward:
Simpel? ja dat wel. maar als (dodge)autoliefhebber krijg ik gewoon een stijve pik van een dikke muscle car en zie ik een sybolistische prius liever branden.
@Beetje Verward: grappig, als je al vele malen voorgerekend is dat het subsidiëren van een hybride in de mate als Nederland doet, een slechte milieu investering is, je dan toch blijft volharden in het maatschappelijk rechtvaardigen van de voor jou als individu natuurlijk wel heel interessante regeling. Ben je dan zelf niet het prototype simpele ziel, in je verwijt naar anderen met twee maten te meten…
@Beetje Verward: voor een keer geef ik je gelijk, honderd procent zelfs ;-)
Gelukkig zijn LAUE en Laurens me voor, wilde een dergelijk verhaal typen. Maar ben toch wel trots op Corvette ook, ben ook erg tevreden over onze C6 thuis. Vaders is altijd nog erg blij met z,n Dodge magnum 5.7 dus die zou zich hier ook wel in kunnen vinden.
@kuyl:

Laat je pa die dodge magnum eens posten op http://www.dodgeforum.tk ;) dikke wagen :)
Hoera, altijd wanneer een liefhebbers auto boven een noodzakelijk-kwaad vervoermiddel wordt verkozen is dat altijd mooi!

On a slightly related note:

De andere muscle (pony) car, de Camaro is de meest populaire (meest gezochte) wagen bij Yahoo:

http://jalopnik.com/5417915//gallery/gallery/1
Willem_vd_Velde
beetje hardleers of niet? wat er werd bedoeld door Corvettez06 is dat er in Californië (een van de grootste economieen ter wereld) al eerder werd gestreefd naar een Zero Emission Vehicle. Daarnaast werden zuinige auto’s gestimuleerd, met de ULEV’s en LEV’s. Dat was al in de begin jaren 90. Toen maakten we ons nog lang niet druk om uitstoot hier in nederland. De inwoners van de binnenlanden van de VS zijn zich inderdaad niet bewust van issues buiten hun ranch. De ‘rednecks’ stemden ook massaal op McCain, omdat die gewoon lekker doorgaat met de business as usual. Ik ben blij dat Obama president is, die is namelijk iets meer gefocust op de rest van de wereld, want de tijd dat de VS wereldleider was ligt al achter ons.
Dodge -> Chrysler -> Fiat …
N Fiat die hoog scoort in tevredenheids-onderzoeken, zó hoort het ook :-)
eindelijk een serieus onderzoek, er wint eindelijk weer eens een slurpmachine van een prius en dat was heel simpel! 1e en 5e is toch een heel verschil. _o_
zou een beetje verward het met me eens zijn? :)
@Laue zal eens kijken, misschien dat ik m,n vorige 1500 er ook op kan zetten.
En terecht! Een prachtige mooie bak en een waardig opvolger van de klassieke oude Challenger met uiteraard een dikke Hemi-V8 als optie..

Jammer dat het interieur zo saai/grijs/plastic is.
@Benz..: Ah, gelukkig toch nog iemand die over het interieur begint te jammeren! Blijkbaar is er iets aan die wagen waardoor de eigenaren ondanks het interieur tevredener zijn over hun aankoop dan bijvoorbeeld Porsche, BMW, Audi of Hyundai bezitters. Wat zou het zijn? Vermogen? Looks? Prijs? Emotie? :P

@Willem_vd_Velde: Wil jij zo graag gestraf worden dan!?!? :lol: Maar google eens naar gaz guzler tax.

En volgens mij betaal je in de VS ook gewoon voor je benzine. Meer verbruiken is meer betalen, simpel, duidelijk en eerlijk. Hoef je niet te gaan zitten klooien met BPM en rekeningrijden…
Gaaf dat een 911 het ook beter doet! Weg met die Prius, en ook met dat andere hybride ongevallending, gewoon een dikke Challenger, heerlijk!
@mc, “de tijd dat de VS wereldleider was, ligt nu ver achter ons.” Ja tuurlijk, en wie is dan de opvolger? De VS zijn wereldleider op het gebied van Rakettechnologie, defensie, politiek, economie, en ik kan zo wel door blijven gaan.
@mc: En hoe werd er in Californië gestreefd naar die zero emission vehicles? Werden de inwoners gestraft als ze een andere auto aanschaften? Hier weet ik het antwoord niet op, maar gezien de auto’s die de amerikaan koopt lijkt me niet dat de straf om een slurpende v8 aan te schaffen hoog genoeg was/is.
@Willem_vd_Velde: Er hoeft toch niet persé een straf te komen als je niet doet wat de regering PROBEERT TE STIMULEREN?
@Willem_vd_Velde:
daar worden sinds 1973 auto,s op waterbasis gespoten ..
en sinds 1975 was er geen loodhoudende benzine meer te krijgen ..
dat zou hier nog 20 jaar duren voor het zover was ..
Zelfs de porsche 911 doet t beter. Haha, dat komt volgens mij wel puur door het betere rijderswerk van deze genoemde auto’s. De prius rijdt van A naar B, maar zal heel snel op de grens zitten, en rijdt dus saai.
dat verwondert me niets! deze auto is van menig man een natte droom!
Dus zijn ze zo in de wolken als ze ‘m eindelijk hebben dat ze die fouten niet zien, of niet willen zien, omdat ze deze ‘vergeven’
@[email protected]
om even terug te komen op je punten:
Qua technologie gebeurt er niet bijzonder in de USA. Er zijn maar een handvol top kennisinstituten zoals MIT en NASA, maar voor de rest valt de ontwikkeling mee. Dan gebeurt er in Europa en Japan meer.
Defensie is ook niet top. De oorlog in Afghanistan wordt niet gewonnen door de amerikanen. Je kunt nog zulke geavanceerde wapens hebben, maar je zult toch de bevolking aan je kant moeten hebben. Die win je niet met speciale bommen, maar je zult werkgelegenheid moeten creeeren.
De politieke situatie in de VS is niet optimaal. Er is vrijwel een twee partijen stelsel, dus heb je dan echt democratie? Naar mijn idee niet.
En economie…. Tja, heb je het nieuws gevolgd de afgelopen 2 jaar. Ik zeg sub prime mortgages…
Kortom, de US of A is niet de wereldleider die het was in de jaren 1940-1990. Maar dankzij Bush is er weinig meer over van die leidende positie. Bovendien, de amerikaanse economie is (nog meer dan de Europese) afhankelijk van goedkope energie en energie wordt alleen maar duurder. Dus als je slim bent zorg je dat de energie-intensiteit daalt en dat is het tegenovergestelde wat de amerikanen doen.
@mc, een paar kennisinstituten? Misschien moet je maar eens kijken naar de top 100 universiteiten… Wordt gedomineerd door Amerikaanse universiteiten, zowel op alfa en op beta gebied. Defensie is niet top? De VS hebben de grootste en meest geavanceerde krijgsmacht ter wereld. Noem ik wat over democratie (die overigens veel directer is in de VS dan in de EU)? Ik heb het over de politieke invloed van de VS op de wereld. Economie? Hoogste BNP ter wereld, BNP per inwoner hoger dan dat van elk land in Europa (op Luxemburg na), marktleider in landbouw, ICT, computers…
@ [email protected]

Hey hoi piepeloi, het BNP per inwoner is in meer landen in Europa hoger dan dat van de VS:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Wat ICT en defensie betreft heb je gelijk, ze zijn pionier met computers (de eerste is daar uitgevonden) en ik zit hier ook vanachter een HP met Windows te typen :). Het beste leger komt omdat er zo veel mensen in één land wonen.

OT: Wel een leuke auto, heb er pas in CH één gezien.
@C6_R: Nee, maar dat worden we wel, en een gallon(3,8liter?) is even duur als ons litertje, niet echt een stimulans om die v8 te laten staan.

En zoals je in mijn avatar kunt zien, dat is een 65’er cadillac, dus ik zit er niet om te springen dat de v8’en verdwijnen, maar om terug te komen op die gaz-guzzler-tax, hoeveel is dat, je vind een mooie berekening, maar als ik het goed begrijp betaald de fabrikant die boete, welke doorberekend wordt aan de consument uiteraard, maar een gewone mustang GT kost toch maar 20.000 dollar? Helpt niet echt als je het mij vraagt, veel te aantrekkelijk om toch die Mustang te kopen ipv de Prius.
@Willem_vd_Velde: hunnie hunnie hunnie ..

misschien vinden ze het in warme landen wel verspilling dat iedereen in nederland zijn huis verwarmd met gas ..

of dat wij onze auto wassen moet overvloedig veel drinkwater ..

zou zomaar kunnen ..
@Willem_vd_Velde:

Vergeef me, maar ik zie het probleem niet? In de VS kan je goedkoop een leuke auto kopen, je kan ‘m goedkoop gebruiken en je belastingcentjes worden niet gebruikt om d.m.v. subsidie-Priussen het straatbeeld te vervuilen. Lijkt me een win-win-win situatie!

Als liefhebber van V8en, waarom zou je dan willen dat de yanks hun V8en laten staan? Of is het een kwestie van wij worden gepest dus moeten hunnie ook gepest worden?
@[email protected]
Je kunt wel militair overwicht hebben, dat wil niet zeggen dat je een oorlog wint. De oorlog in afghanistan is een guerilla oorlog, die kun je niet winnen. telkens als er burgerslachtoffers vallen creeer je nieuwe terroristen. Korea is ook een ramp geworden, en dit gaat niet anders uitpakken. Obama weet ook dat deze oorlog niet gewonnen kan worden, waarom denk je anders dat er een vaste terugtrek datum is? Bij een ‘klassieke’ oorlog weet je niet precies wanneer die voorbij is…
En wat ik zei over de economie heb je niet ontkracht. Ze zijn te veel afhankelijk van buitenlandse olie, nog meer dan europa. Toen de olie duur was hoorde je de amerikanen alleen maar klagen. Die tijd komt terug als de economie weer iets aantrekt.Ze waren van oudsher pioniers, maar die positie zijn ze al kwijt. De laatste doorbraken dateren van minimaal 20 jaar geleden, zoals de PC en internet.
Maar goed jij bent overtuigd dat de VS het beste is, en ik niet.Ik denk niet dat we het eens worden, maar dat hoeft ook niet. Ik verwacht dat de VS het de komende decennia erg zwaar gaat krijgen, puur omdat ze belangrijke problemen zoals klimaatverandering niet wíllen zien.
@mc: Does Silicon Valley ring a bell ??

OT: Ik zou ook tevreden zijn als ik hierin (permanent) zou mogen rijden. Ik heb erin mogen rijden (SRT8) maar helaas niet langer als een uur. :(
@Rob USA
natuurlijk ken ik silicon valley. maar andere uiterste is Detroit. Hoe een eens bloeiende stad totaal leegloopt. Is erg triest om te zien. Dat is een voorbeeld voor wat de gevolgen zijn als een groep bedrijven niet wil zien waar behoefte aan is…
@C6_R: Zullen de betreffende eigenaren daarom malen?? Natuurlijk niet man, denk even na. Die gaan voor de looks, de power, het geluid. De binnenkant interesseert hun niet.. Ben ook nergens negatief over (de auto in kwestie) Behalve het plastic fantastic-gevoel van binnen maar dat is bij Amerikaanse auto’s meer regel dan uitzondering..

Daar kun je over blijven mauwen, het is gewoon een feit. Dat zegt niets over hoe goed of slecht een auto is of hoe snel of langzaam..

Tja, m’n droommuscle-car –> Challenger
@Benz..:
Halleluja, wat een mooie dag, we zijn het eens! Plastic fantastic interieur is niet relevant want dat wordt ruimschoots gecompenseerd door zaken als “de looks, de power, het geluid”.
Plastic interieurs zijn slechts een doorn in het oog voor autoblog reaguurders en euro snobs. Real life eigenaars in de real world malen er niet om!
Ik woon op het moment in de vs, en rij zelf met n dodge ram 5.7 hemi, en ben er helemaal wild van. Over het plastiek in de binnenruimte, het is onderhoudsvriendelijk, en iedereen hier op autblog zaagt er wel over, maar de auto’s die men rijdt, citroen’s, renault’s, en al de andere europese auto’s, op de duitsers na, gebruikt evenveel indien niet meer plastiek in de binnenruimte.
@svenni, dat heb ik nou ook altijd, kijk ik naar de corvette en de magnum. als ik dan bij anderen instap denk ik van nou….. is dit nou dat superieure europesche interieur. Alleen BMW en mercedes en zo hebben wel echt veel betere afwerking.
@Hennep, beste leger komt doordat er veel mensen in een land wonen? De krijgsmacht van China is anders niet bepaald zaligmakend… En natuurlijk heb je gelijk over het BNP/capita, maar in de EU-landen die boven de VS staan (NL, Zweden) mag je meteen meer dan de helft van je salaris naar de staat brengen. Vandaar dat dat BNP zo hoog is. De koopkracht in de VS is wel hoger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).