Novitec Rosso gaat over de Ferrari California heen

Auteur: , 33 Reacties

Sommige mensen weten het altijd beter. Al maakt een respectabel merk een juweeltje van een auto, ze moeten er altijd weer van alles aan 'verbeteren'. Novitec is zo'n verzameling mensen. Ze hebben met name moeite om van Ferrari's af te blijven. Gelukkig hebben we het hier over de California, een Albert Verlinde-mobiel eersteklas waar weinig aan te verpesten valt.

Het is in eerste instantie het standaard recept: koolstofvezel voorspoilertje, sideskirts en diffuser achter. 21″ of 22″ velgjes. 35 mm verlaagd. Al heeft Novitec wel een noselift-functie ingebouwd waarmee de voorkant 40 mm opgetild kan worden; da’s handig. Mocht je vergeten na de drempel op het knopje te drukken: bij 80 km/h zakt de neus vanzelf weer.

Gelukkig blijft het niet alleen bij visuele opsmuk; er is ook meer vermogen. 40 extra pk’s pompt Novitec uit de 4,3 liter grote V8, en het koppel stijgt van 485 naar 518 Nm bij 5.300 tpm. Ook schuiven de rode streepjes op de toerenteller iets op, naar een huilende 8.300 tpm. Om ervoor te zorgen dat dat extra lekker klinkt monteert Novitec een RVS sportuitlaat, compleet met klepjes die reageren op de Manettino. Al met al zo gek nog niet dus.33 reacties

Normaal vind ik dit echt geen mooie auto, maar zo in Novitec uitmonstering wordt het best een aangenaam plaatje !
Amen _O_ Dikke verbetering van wat de lelijkste Ferrari van de afgelopen jaren was.. Zo zou ik em ook nog wel voor de deur zetten
Ron het Kanon
Leuk geprobeerd maar hij blijft nog steeds even lelijk.
Ik ben helemaal geen fan van de meeste tuners (vooral die wansmakelijke tuners die duitse auto’s vaak aanpakken), maar dit ziet er toch erg goed uit! Novitec weet het wel vaker goed aan te pakken, ook wel eens niet, je kan niet alles hebben.
Dit is juist sinds tijden weer eens een mooie Ferrari!
Niet zo’n speelgoed ding, waar jongetjes van 10 wild van worden, maar een GT voor mannen. (Ook al zijn het soms mannen die kapper zijn)…
Ziet er standaard ook goed uit vind ik zelf en in deze trim erg netjes!
Ik vind hem over het algemeen zeker verbeterd maar ik vind het gaas bij de uitlaten er een beetje goedkoop uitzien.. Ze hadden daar wel iets meer aandacht aan mogen besteden.
Ik denk wanneer je in deze auto rijdt dat je het uiterlijk wat minder belangrijk vindt…

Als ik moest kiezen tussen een SL 65AMG (ook staal klapdak en zelfde prijsklasse) en een calafornia gaat m’n voorkeur toch zeker naar de itiliaan!
Gelukkig is Novitec een van de beste Ferrari tuners.
En ook dit ziet er weer heerlijk uit.
Hmm geen witte achterlichten? Dat leek mij zo’n beetje het handelsmerk van Novitec Rosso.
het is gewoon een verbetering van de Ferrari.
Dit ziet er gewoon echt stoer uit!

Ik wil wel, geheel vrijwillig, de eerste testrit maken voor onderzoek! Het onderzoek of het inderdaad een verbetering is :-)
Het blijft toch een beetje een ‘vrouwen ferrari’ (no offense dames…)… Het is het allemaal net niet. Als een Ferrari 599 zich na een avondje stappen aan Mazda MX5 zou vergrijpen dan zou er een maand of 9 later weleens een California uit kunnen komen rollen…
@Harie: het blijkt wel dat je weinig tot geen kennis hebt van de prestaties van deze Ferrari, anders zou je het echt geen damesauto noemen. Ik schat zomaar dat jezelf nog nooit gereden hebt in een echt snelle sportwagen en dat jouw leaseautootje in 11 sec naar de honderd gaat en een top heeft van 198km/uur. Over vrouwenautootjes gesproken….
Prachtige auto!!!
ik vind het toch echt wel een gaaf ding, ben geen kapper hoor ;)
@Dirk 8 December 2009 om 12:50
ik neem aan dat je zwarte achterlichten bedoelt?
@aan 8 December 2009 om 13:42
Yep, je hebt gelijk, maar het binnenste gedeelte is wit.
Bedankt voor het attenderen.
Voor een tuner’t is dit toch best knap!
Novitec (Rosso) brengt wel meer knappe versies uit, maar dat is mijn mening!
Ministerie van Verkeer en Waterstaat [ advertentie ]
1 December 2009 om 10:00
Wat betekent de kilometerprijs voor u? Check http://www.kilometerprijs.nl!

Tjaaa… voor deze auto niet zo gunstig :P
Best leuk, maar het blijft een California;)
@ rwd:
Je zult me ook niet horen zeggen dat het geen auto is met goede prestaties… dat is Ferrari wel aan z’n stand verplicht. Ik zeg ook niet dat er geen zou willen trouwens, maar ik vind auto’s met zo’n metalen vouwdak zo’n halfzacht compromis. Vooral door het extra gewicht dat zo’n vouwdak met zich meebrengt en door het feit dat cabrio’s sowieso al zwaarder zijn dan hun dichte tegenhangers. Ik vind dit gewoon meer features voor een boulevard-auto die niet op een sportauto thuis horen.

Wat betreft mijn eigen auto… je zit er verrassend dichtbij… ;-)
Een ware verbetering. In’t rood en op de oprit zetten, dat ding!
Aan iedereen die denkt dat dit geen mooie auto is: ik dacht precies hetzelfde, snapte het ontwerp niet etc. Totdat ik hem in het echt zag, het is echt een schoonheid, de mooiste Ferrari die momenteel te koop is.
Review van Chris Harris wilde ik toch even met jullie delen:
http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/245995/ferrari_california.html
Ik vint t helemaal geen mooie auto eigenlijk. een beetje te klein en niet zo dik. Zeg eerlijk.. als het een opel was zou niemand m mooi gevonden hebben..
Kimi en Felipe ( bijna Fernando en Felipe)
De California is een plaatje maar dit is L E L I J K !!!!!!
autobandventieldopje
@Ruben…tja dat je een mening hebt over het uiterlijk v.e auto prima, maar om nou als autoliefhebber een Ferrari..notabene een Ferrari!! te diskwalificeren als 1e klas nigtenbak met als vergelijking Kwalbert Verlinde de grootste roddelnicht v.d Lage landen vindt ik werkelijk de groots mogelijke belediging die je als auto…(liefhebber) kan maken over een merk als Ferrari…je hebt me in het diepst van mijn hart geraakt..aaaargh!!..hoe kan ik me nou ooit nog goed voelen als ik met deze auto straks rondrij?..misschien maar extra veel gas geven om de boze geesten te verdrijven ofzo…(de Kwalberts en de Rubens..)Nee dat je ‘m niet mooi vindt prima..maar kvind het bepaald geen kappersauto o.i.d..misschien is hij net iets te klein net zo als de AMV8..hoewel die in mijn ogen een stuk kleiner(vrouwelijker) is..hoef je als man er niet voor te schamen lijkt me…maar ja jij rijd vast liever in je Audi/BMW/Alfa 1.8 of Dieseltje i.d rondte zoals veel andere rechtgeaarde Nederlandse auto(liefhebbers)…
Mooi gedaan :D Ik vind de kleuren ook goed, het straalt enige status en luxe en ook sportiviteit uit.
Vind hem van uiterlijk er ook vrouwelijker uitzien mede waarschijnlijk door het klapdak en de achterkant van de auto. Niet te verwonderen als je hem met de andere ferrari’s ! qua uiterlijk! vergelijkt. Wilt niet zeggen dat ik hem niet graag zou hebben, het blijft een ferrari.
Edit, had het over de standaard , de novitec daarentegen..
@Harie
wat is jouw auto dan? een bmw 320i e46 automaat die in 10,9 sec van o-100 gaat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).