Pagani Zonda F tikt rijtje geparkeerde auto’s aan

Auteur: , 81 Reacties

Zonde toch van dat mooie busje.

Je kunt je afvragen of die nog wordt gemaakt en die man zal er ongetwijfeld hard voor hebben gewerkt. Dan maak ik me minder zorgen over de Pagani Zonda F die zeker voor een tonnetje schade heeft. Er zijn er maar 25 stuks gemaakt en met een stevig prijskaartje is het al snel de moeite waard om te herstellen. Verdere details van deze crash in Hong Kong ontbreken, maar met veel pk’s en achterwielaandrijving kunnen we er best naar raden. (via carscoop)81 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat ziet er slecht uit, maar wel te herstellen hoop ik.
[ ] Geschikt
[x] Niet geschikt
Wat een drollenvanger is dit..
@VeyronLover, niet echt, Zonda F bestaat bijna alleen maar uit carbon. Is zelfs zo dat als je een flinke kras op dat carbon maakt dat de auto officieel total los is.

2e foto duidelijk te zien dat ie echt afgeschreven is, die balken zijn de kreukelzone, helaas heeft het deel er achter de klap opgevangen.
@kuyl: je kunt gewoon een kras maken op carbon. gaat je niet lukken. hooguit vezelt de toplaag en de blanke lak raakt beschadigd. dit voertuig ziet er behoorlijk gehavend uit maar is nog wel te repareren, dankzij dat alles uit carbon is opgetrokken. de cockpit is een monocoque kuip en die is gewoon nog intakt. zolang die nog goed is kan de hele auto gerepareerd worden. dat is het voordeel van een modulaire bouwwijze.
deze Zonda is definitief NIET totaal los!!! al ziet het er allemaal wel erg uit.
Sambal bei?
trouwens in china is de doodstraf nog gewoon in werking? Lijkt mij wel redelijk op z,n plaats.
@kuyl

hahahahaha
zonde, waarom kunnen mensen met veel geld niet rijden! Weer zo’n auto afgeschreven, zo zonde!

@kuyl; inderdaad, de doodstraf vind ik een goede oplossing!
Eum… Hij rijd tegen een geparkeerde auto maar heeft schade vooraan en achteraan. Hoe doe je dat? Is dat busje er achteraf tegen gereden?
@Duidelijk:

Dat is een beetje onduidelijk:)
@Treff: No offence, maar als 24-jarige ben je mijns inziens nog niet gerechtigd om het rijgedrag van anderen te beoordelen. Zeker niet als het gaat om 602pk op de achterwielen.

Zeer jammer. Het ziet er op de foto’s erbarmelijk uit. Het zou me niet verbazen dat deze volledig is afgeschreven.
@PCCB:

Ik ken jongens die sinds ze hun rijbewijs hebben zo’n 100.000 km per jaar rijden. Die hebben op hun 24ste al meer dan een half miljoen km gereden. Lijkt mij dat je dan wel een beetje rijervaring hebt opgedaan.
Ik ben ouder, maar haal dat kilometrage zeker niet.
Lekker kansloos om hier te gaan roepen dat mensen met geld en dure autos niet kunnen rijden.. Zelf hebben jullie vast niet meer ervaring dan de 140pk van je vaders auto ofzo.. makkelijk praten dus :) of nee sorry, jullie konden in Need For Speed de zonda ook op de baan houden dus is het een makkie in het echt :)

Die gast zal vast een fout gemaakt hebben of iets te overmoedig op het gas zijn gaan staan. maar om dan gelijk rond te roepen dat het een waardeloze chauffeur is is natuurlijk dik onzin. Misschien heeft i er al een jaar probleemloos hard engoed mee gereden.. Was Senna ook een kut rijder omdat i tegen een muur aan reed?

Ik vond het iig al lastig zat een paar rondjes op Assen te doen met m’n 308pk :P (betere remmen zou helpen)

Des ondanks, zonde van de auto :)
@Texhnolith: Amen..
Ik denk dat de zonda wou parkeren en net toen ie achteruit ging kwam dat kut busje met 60km/h aanrijden en raakte hem. Waardoor zo’n zonda tegen de andere auto botste.


Dat denk ik hé. Kan ook anders zijn.
Nasty!
@Texhnolith: Lekker kansloos om hier te gaan roepen dat mensen met auto’s van hun vader niet meer ervaring hebben.
Mijn vader rijd toevallig een m3 sedan. en nfs… waar sloeg dat nou op? Jij bent zo’n drol die 308pk als een veyron beschouwt.
@ Huybride: wooh jij bent echt stoer met je papa’s M3!
Ik mis het filmpje!
@ Huybride; ik ben de zoon van Batman, dus ik denk dat ik met mijn ervaring in het batmobiel wel het beste van iedereen hier kan rijden.
@GK91,
neenee ze papa is stoer, hij niet;-)

OT: iedereen op dit forum weet dat een snelle auto op elk moment onhandelbaar kan zijn één klein foutje en je bent de klos. voor deze woorden heeft iemand van 19 geen ervaring nodig dat weet elke halve… maar evengoed mensen die met hun 25 jaar gaan zeggen dat iemand van 20 ervaring moet op doen praten ook p*ep.

oja Huybride iemand die rijdt in papa’s auto heeft daar veel minder respect voor dan wanneer iemand zijn eigen auto moet betalen, dat je vader M3 rijdt interresseert niemand maar echt niemand en dat over NFS was sarcastisch. dat hij een drol is en 308 pk als veyron beschouwt zegt meer over jou dan over hem. hij rijdt gewoon een leuke auto waar vaart in zit. en wat doe jij? beetje opscheppen over je vaders auto en proberen iemand af te kraken vanwege zijn auto? ga werken voor je auto koop een snelle auto met meer dan 300 pk en kom dan terug.
wat een k*t discussie dit.
kud discussie idd, wel jammer dat een M3 vergleken word met een zonda. Ik heb niet eens zin om het PK /NM verschil op te zoeken.
hehe, alsof ik mijn auto als veryon zie.. no way. Nog zal ik roepen dat ik een goede rijder ben. Ik ben waarschijnlijk veel te voorzichtig met m’n rijstijl.. M’n rondje over Assen duurde ook bijna 3 minuten :) lol hoe traag :D maargoed. M’n auto is echt niet snel vergeleken met de duurdere merken. ik heb maar 300pk op 1200kg. en in 5.9 naar de 100.. dus niets bijzonders. TIs m’n eerste auto waar ik lekker mee hobby en waar ik plezier mee heb zonder constant de grenzen op te zoeken van het ding. Ik ben pas 25, pas 5.5 jaar m’n rijbewijs dus heb nog zat te leren ;)

Ik wou alleen ff kwijt dat hier op AB gelijk geroepen wordt dat mensen niet kunnen rijden als ze een supercar plat rijden. Zoals dekleine14 al zegt is het met een auto als een Zonda al snel gebeurt zonder dat je er erg in hebt.

Ik heb ook wel eens met 20 door een bochtje gereden, beetje vochtige weg en ampers gas geven, achterkant schoot ineens weg.. schrikt je de pleuris en je verwacht het echt niet.
@Texhnolith: Helemaal mee eens ;)
@Texhnolith: (Sorry voor dubbelpost AB) Wat rijd jij toevallig? Subaru WRX STi met 308peekaatjes?
De Zonda is een prachtauto, daar valt bijna niets mee te vergelijken, geen Ferrari die de uitstraling van een Zonda weet te evenaren of zelfs in de buurt weet te komen. Persoonlijk ben ik een groot fan van Zonda en het is ook een waste om dit te zien. Wel jammer dat ik deze Zonda nooit in Hong Kong tegenkom en de kans daarvoor zal nu alleen nog maar kleiner zijn gok ik zo :[.. De discussie of iemand wel of niet kan rijden laat ik maar voor wat het is. Als je geen 500pk+ (of iets met een hele gunstige pk/gewicht verhouding) onder je kont hebt gehad weet je niet hoe dat is, ik dus ook niet en begin ik ook niet over de skills van de bestuurder.
@dekleine14: Ik ben iemand van 22 die iemand van 24 erop wijst dat hij zich niet moet uitspreken over de rijvaardigheid van een ander. Dit doe ik namelijk zelf ook niet, omdat ik nu eenmaal geen idee heb wat voor een geschifte fysica 602 paardjes op de achterwielen teweegbrengen. Moest ik me dus aangesproken voelen?
Er stond vast een zwerm scholieren omheen met fotocamera die hem aanmoedigden om eens flink te “revven” of te “burnouten”, waarna hij de mist in is gegaan.

Ohnee, dat gebeurt alleen in Nederland… :P
@huybride: mijn papa is jezus (zie kabouter wesley filmpjes)

On topic: aaaaaaaaaaaaaj
ehm pagani zonde
@jzearo: Nissan Silvia S14a (200sx) die niet standaard meer is. zie m’n profiel pagina ;)
@Texhnolith: Ah, met TE37jes eronder? Ik heb die upload ooit in het verleden ook een keer gezien ;) Mooie bak hoor! Vriend van mij had een S14 met 250pk. Ook wel snelle bak ^^! Tikt zo de 250 aan zonder dat je het door hebt.
@PCCB, nee want volgens mij doel jij op hetzelfde als ik;).
@texhnolith, verkijk je niet op 20km/pu :D
@John,

Als je deze man een drol vind, dan wil ik graag weten waar jij je mee in voortbeweegt. Als dat een auto is die meer weegt dan 1200kg en minder vermogen heeft dan 300pk dan kun je beter je mond houden. Ik kan je namelijk vertellen dat meer dan 90% van alle bezoekers op autoblog niet de ervaring hebben om een Zonda te besturen…..
Zie net dat Texhnolith min of meer dezelfde reply heeft gegeven. Daar ben ik het dus 100% mee eens….
@Windhoos,
het gaat niet alleen om ervaring. zelfs de meest ervaren bestuurder van een raceauto crasht weleens.

het gaat erom dat mensen altijd hun oordeel klaar hebben liggen dat nergens op is gebasseerd. er zijn dagelijks genoeg mensen die crashen met een standaard auto. wat moet daar dan over gezegd worden?
Let op dat plasje op straat op de eerste foto. Bloed?
Ohnee mijn favoriete auto!! De zonda F is nochtans zeer baanvast…
nee ketchup.
@dekleine14,

“er zijn dagelijks genoeg mensen die crashen met een standaard auto. wat moet daar dan over gezegd worden?”

Als je niets over de toedracht of over de mensen zelf weet dan kun je daar ook niets over zeggen……
@ iedereen die zegt dat hard rijden in een zonda moeilijk is: inderdaad dat is zo, en daarom rijdt je niet hard bij geparkeerde auto’s in de buurt! Het beheersen van een sportwagen is Zoals het werkwoord al zegt: beheersing, inhouden op de normale weg. Hoe dan ook jammer dat de beste bestuurder zijn bolide op deze manier heeft afgeschreven
@PCCB & Kleine14;
volgens mij kan er niet eens een grap gemaakt worden op AB! Ik heb inderdaad geen ervaring met 602PK op de achterwielen. Ik heb genoeg rij-ervaring om te weten wat er allemaal kan gebeuren, ook met een standaard auto.
Ik vind het zo ontzettend grappig om te lezen dat er zo serieus naar een grap word gekeken.
Hoe moet er anders naar de topic gekeken worden, gaan we met zijn allen het ongeval bespreken om te kijken wat er gebeurt is. Of gaan we met ze allen neerzetten dat het zonde is! Dan krijg je een saai topic, daarom kan er wel eens een grapje doorheen!
Die bestuurder zal een fout gemaakt hebben, of iemand anders! I don’t give a sh*t, maar ga niet zeggen dat ik niet gerechtigd ben om een grap te maken!!
@Windhoos:
precies, mensen die zomaar wat gaan zeggen over iemand die in bijv. een zonda rijdt en daarmee een ongelukje heeft kan meteen niet rijden daarom zeg ik wat moet er gezegd worden over mensen die in een standaard auto?

net wat je zegt zolang je er niks van weet zeg er dan niks over, en zoals eerder aangegeven iedereen weet dat een zonda of soortgelijke auto moeilijker en dus ook lastiger is om te besturen.

ik probeer aan te geven dat niet iedereen zijn mening moet uitspreken over mensen met ‘dure/snelle’ auto’s. een ongeluk zit in een klein hoekje.
goeie grap man.
Texhnolith: Lekker kansloos om hier te gaan roepen dat mensen met geld en dure autos niet kunnen rijden.. Zelf hebben jullie vast niet meer ervaring dan de 140pk van je vaders auto ofzo.. makkelijk praten dus.

Wou alleen hierop een reactie geven hoor. sorry!

@GK91: sorry maar ik bedoel het niet stoer.
@Sauerpraum: sorry maar ik ben niet de beste omdat mijn vader een m3 heeft.
@dekleinde14: uhu ik begrijp het maar ik schep niet op, maar sorry ik heb al eentje met meer dan 300pk.
Mijn moeder reed evo X en die is nu van mij.

Sorry oke? Zullen we het nu over mijn stoere moeder hebben? Hoe zit het met jullie moeders dan? donder toch op.
@Huybride: jeah right, jij een evo x en men oma wordt de volgende paus als je een evo x had (waarschijnlijk heb je er ng geen in het echt gezien ) dan wist je dat hij niet ‘meer dan 300 pk ‘ had maar net geen 300pk (295 om precies te zijn) maar als je dan toch een evo x heb leg dan eens uit hoe en waar je bijvoorbeeld je ondergrond instelt als je er eens hebt weet je dat toch f niet ?:D
@kleine14;
vond ik nou ook ;-)
zal de volgende keer geen rijke mensen meer beoordelen op hun rijgedrag :-)
Totaal zonde van zo’n mooie auto.. Btw als ik erbij was geweest had ik die spiegel meegeript! Hoe vet
@Huybride: wooh jij bent echt stoer met je evo X!

pff hou toch op met dat ego gedrag, zou me niks verbazen als je nog niet eens je rijbewijs had! anders zou je misschien een waardevolle comment plaatsten voor dit toppic.
huybride niet huylen, a.u.b.

heb laatst een rondje mogen rijden in me vaders M5 ik ga daar toch ook niet over opscheppen ik weet toch dat het jullie bar weinig interresseerd waar ik in rij of gereden heb! dus ga niet de popiejopie uithangen dat je vader m3 rijd en je moeder in een evo heb gereden waar jij nu in rijdt.. het interresseerd helemaal niemand. geloof me je zet je zelf te kijk hier. en over je stoere moeder gaan we et niet hebben daar is ze te stoer voor, ze heeft tenslotte in een evo x gereden :|..
@GK91: neej jo niet stoer bedoelt!

GK91 [ reply ]
8 December 2009 om 10:43
@ Huybride: wooh jij bent echt stoer met je papa’s M3!

Je zou misschien een waardevolle comment moeten plaatsten voor dit toppic.
Dekleinde14 ik schep niet op.. als iemand(met 300pk) komt over papa en zoon met 140pk heeft ie het gewoon fout meer wou ik er niet over kwijt.
duss. nu maar eens een waardevolle comment plaatsen?
VERMOEDEN BEVESTIGD!
De gemiddelde leeftijd van de AB-lezers ligt net boven de 20. Een enkele 17-er die probeert, zonder enige vorm van ervaring, mee te praten daargelaten.

M’n ma dit, m’n pa dat.. Lijkt sterk op het klassieke spelletje “wie heeft de grootste’…

OT;
Materiele schade – tonnetje of 6
Psychische schade – priceless…

Heb je het gemaakt, dikke bak, veel poen en nog over de hele wereld uitgelachen worden…
Kinderen, terug on-topic of we gaan een beetje opschonen…
welke dumass koop nou zon auto als ie nog geen eens in staat is om te parkere
@bas: Waar staat dat ie aan het parkeren was? Er staat dat hij tegen geparkeerde auto’s is aangereden.
@bas: lol!
Die is officieel vast afgeschreven, er ligt overal gebroken carbon!
Ik hoop echter dat de auto wordt hersteld, gezien de zeldzaamheid :)
@bas,

Wat een gigantisch domme opmerking zeg! Was jij er soms bij? I don’t think so….

:roll:
@ bas

iemand met geld.

Kon ik maar vertellen dat ik m’n Zonda F total loss heb gereden :D ik zou het nog vol trots doen ook! :P

Mensen die een ongelukje maken met 600 pk zijn dom en kunnen niet rijden, en wat zijn mensen die een ongelukje maken met een 100pk golf dan wel niet?
@jzaero:

dan staat ie toch mooi geparkeerd?;)
smaakversterker
mooie hi-ace busje van toyota op de achtergrond. waarom hebben ze die niet in europa?
www.porsche-blog.nl
Ik zou eerder zeggen: Zonda van het busje:P
gek man!
koop een dure auto en je kan opeens niet meer rijden!
koop dan een golf (of zes)
@lambolover,

Ze hebben hier waarschijnlijk geen domme reply filter………
Zonde!! Maar even voor de mensen die willen zeggen dat mensen met geld niet kunnen rijden en of andere domme dingen roepen… Als jullie al een rijbewijs hebben zullen jullie met zwetende handjes plaats nemen achter het stuur van een dergelijke auto… want deze zal niet rijden als een petjes auto,gezins wagen of iets vergelijkbaars. heel makkelijk om te roepen dat de bestuurder niet kan rijden terwijl jezelf 5 keer moet steken om je om eindelijk goed te staan op parkeerplaats
Vreselijk zonde(zonda?) weer!! Dat wordt een dure reparatie, en zijn ego is nooit meer goed te krijgen:(
@ PCCB
wat een bullshit..
hoezo zou je niet goed kunnen rijden als je 24 bent ??
wat een onzin. Je hebt natuurlijk van die mensen die “denken”dat ze goed kunnen rijden. maar die zijn er ook van 40+
dus..
Over de Pagani,.. Ik kruip even in een hoekje en baal dat ik vanavond niet ben gaan trainen.

Deze frustraties worden bijna te veel. :cry:
@sauerpraum,

Sinds wanneer is de tekst “welke dumass koop nou zon auto als ie nog geen eens in staat is om te parkere” grappig? Ik vat hem niet helemaal……….
het is wel grappig
als blijkt dat er bij een sjijk 1000 vette autos stan weg te rotten vind iedereen het stom
maar als iemand er gewoon lekker veel te hard rijd met gevolgen van dien vind iedereen het ook stom

maar wel zonde/a
Ah, damn…ik had een hele grappige opmerking willen maken naar aanleiding van de comment van ‘Dreke’: “Wie heeft de grootste”, en dat dat dan wel niet ‘dekleine14’ zal zijn…
Maar dat is een beetje laat…oh, nou doe ik het toch…
Wat een MEGA infantiele comments allemaal. En niet alleen in deze post…REDACTIE!
OW
Dit is wel zeer jammer…
Ik vind de Pagani Zonda namelijk 1 van de mooiste auto’s die er bestaat en als je dan dit ziet kun je enkel zeggen: “zonde”….
Dit is eeuwig Zonde(a)!!!
Waarom oh waarom

KOM IK GVD WEER BMW M3 tegen in de reacties, kom op zeg, hou het een beetje bij pagani, crash ed…
jermenyclarkson
top gear live advertentie een pagani ongelukje is niet leuk
Zonde. Zo’n ding hoort meer thuis op de Autobahn. Gewoon met 250 over de weg heen. Vroemmm!
en daar gaat je custommade kenteken.. echt jammer dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).