Schumacher heeft gesprekken gehad met Mercedes GP

Auteur: , 25 Reacties

De geruchten over een mogelijke comeback van Michael Schumacher in de Formule 1 zijn hardnekkig. We schreven al eerder dat Mercedes GP bezig zou zijn om Michael Schumacher te verleiden, maar Schumacher heeft inmiddels ook een afspraak gehad met Mercedes in Stuttgart, de stad waar het hoofdkantoor van Daimler staat.

In eerste instantie was boulevardkrant Bild de bron in deze, er is nu echter ook bevestiging van de gesprekken tussen Mercedes GP en Michael Schumacher. Vooral de Duitse media hopen op een terugkeer van de zevenvoudig wereldkampioen, iets wat we ze niet kwalijk kunnen nemen. Mocht het zover komen, dan gaat Schumi eindelijk weer samenwerken met teambaas Ross Brawn, waarmee hij in het verleden zeer succesvol samenwerkte bij Benneton en Ferrari.

Tevens zorgde Schumacher afgelopen dagen voor ophef door na het kartevenement in Brazilië de vraag of hij terugkeert in de Formule 1 te beantwoorden met: ‘Wie weet.’ En zelfs Bernie Ecclestone is zich ermee aan het bemoeien, tegenover The Times verklaarde hij niet zeker te weten wat de zevenvoudig kampioen gaat doen. “Persoonlijk denk ik niet dat hij terugkeert, maar aan de andere kant neemt dit vormen aan waardoor het meer is dan alleen een gerucht.” Motorsportchef Norbert Haug van Mercedes verwacht op korte termijn geen beslissing over de 2e rijder, niet voor de feestdagen althans.

PS: Volgens manager Willi Weber is het allemaal onzin. “Ik kan me niet voorstellen dat hij naar Mercedes gaat. Hij heeft zijn contract als adviseur bij Ferrari onlangs met drie jaar verlengd”. Helaas is Weber totaal onbetrouwbaar gebleken, aangezien hij de eerdere rentree volledig wist te ontkennen.25 reacties

Pfff.. Dan wordt het me wel allemaal heel erg Duits..
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het me ook niet echt kan voorstellen, hij is zo`n beetje de held van Ferrari, er komt later sowieso nog wel een keer een Ferrari Schumi uit.. Al is het over 30 jaar..
Stel dit is waar, wat zou Mercedes hem dan bieden?! Moneywise.
…Maar die rentree is er nooit gekomen.
Had Weber toch een beetje gelijk ;)
Maar als Schumi toch terug zou keren is het net als vroeger (maar dan heel vroeger!).
Mercedes GP-auto’s met een ouwe kerel erin, nou nog de Mille Miglia gaan herinvoeren, en ouderwets wordt weer nieuwerwets!
Mark my words: De man komt terug!
Laat ons eerlijk zijn en hopen dat hij terugkomt. Button, Vettel, Hamilton, Schümacher, … F1 zal er wel bij varen …
volgens mij is deze oude man in een goede auto nog steeds onverslaanbaar!
Dit wordt echt een gruwelijk spannend Formule 1 seizoen, vooral als MS ook nog eens mee gaat doen! Ik kan haast niet wachten;)
ik ben geen MS fan maar als hij de jonkies even een lesje gaat leren wat echt auto rijden is wordt het volgend jaar een mooi seizoen
We liepen ook over van enthousiasme toen Ferrari hem polste, maar toen bleek toch dat z’n nek het niet meer aankon ofzo?

Waarom zou het nu anders zijn
@bozewolf: Zijn nek kan het prima aan, maar in die tijd had hij een motorongeluk gehad en z`n nek zwaar gebleseerd. Sindsdien heeft hij niet 1 minuut op een motor gereden. Hint?
Laten we niet vergeten dat Schumacher ooit door Mercedes het wereldje in is geholpen. Samen met Wendlinger en Frentzen zijn zij als drie jonge honden in het groep C programma van Sauber-Mercedes gestart.
Als blijk van loyaliteit (voor zover dt bestaat in F1…) zou ik het wel een mooi gebaar van Schumacher vinden.

Overigens niet als rijder, eerder adviseur of manager.
@ “Einser”:

Klopt, hier bijvoorbeeld een kort filmpje uit 1991 van Schumacher in de Mercedes-Benz C291:

http://www.youtube.com/watch?v=teFADi-EjYo&fmt=18

Overigens zie ik het ook niet snel gebeuren dat hij weer naar Mercedes gaat, maar zoals al is gezegd, you never know.
Lijkt me moeilijk worden,maar hij is natuurlijk duitser en in de F1 zijn wel gekkere dingen gebeurt.Met Ross Brawn samenwerken zal wel meehelpen.Of ze dat in Italie leuk gaan vinden betwijfel ik.(denk aan paardekoppen enz)
Sorry, hoofden natuurlijk
Lastig, sommige dingen wijzen er wel op. Zo heeft hij zich teruggetrokken van Ferrari F1 en houdt zich alleen nog bezig met straatauto’s. Hij is al weken keihard aan het trainen en hij kan instappen in de kampioensauto. Ik twijfel heel erg maar ik zeg dit: ja hij doet het.
ik vraag me af of ferrari daar wel accoord mee gaat. hij zou dan immers voor een concurrent gaan rijden. en is zijn nekblessurre nu ineens over????
@rider: ok moet jij niet op school zitten? Of is de nieuwe spelling weer eens veranderd? OT: Het zou overigens wel vet zijn als Schumi terugkomt naar F1!
www.onlinekamaustrabeurs.nl
Nog een optie: Misschien is Massa nog niet fit!
nooit fan van de man geweeest, in tegendeel zelfs maar voor de F1 hoop ik zekers dat hij terug komt en niet bij de rode rakkers aub …….

Het zou inderdaad een mega seizoen worden met hem erbij …. en de komende jaren natuurlijk, als hij instapt zal die zeker voor enkele jaren F1 gaan rijden.
Mijn held! Ik denk dat ie gek genoeg is! En hij maakt er 8 of 9 kampioenschappen van!!
die kan zijn fxx wel inleveren
als hij voor benz gaat rijden dan hoeft ie niet meer in italie te komen, dan wordt ie afgeschoten :)

Kan me niet voorstellen dat ie het doet….hij mag alles bij Ferrari, en dat weggooien voor benz??
Waarom neemt ‘ie niet gewoon een taxi?

Als ‘ie zó graag in een Mercedes wil rijden…
Ik hoop dat hij terug komt. Hij was waarschijnlijk heel teleurgesteld toen hij door zijn nek niet massa kon verplaatsen. Nu dat er weer een kans bestaat om in de f1 terug te komen gaat hij het misschien overwegen. Als ross brawn het vraagt zou hij het ook doen uit respect? Zoals hij eerder zei voor massa in te komen? T’is zo fifty fifty. Voor mercedes zou dit veel reclame zijn en zekers voor de formule 1.
@Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Lol Tief op man H*****RRRRRRRRRRRRR
ik vind dat hij gewoon bij ferrari moet terugkomen.
ferrari en schumi zijn, volgens mij, samen onvenslaanbaar!
en hij heeft al een goeie band met ferrari.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).