Primeur! LED achterlichten voor je Golfje

Auteur: , 85 Reacties

Volkswagen heeft (naar eigen zeggen) weer eens een primeurtje te pakken! Ze zijn namelijk de eerste fabrikant die LED achterlichten aanbieden in de Compact Class (C-segment). Zouden ze soms niet weten dat Sjonnie dit al 10 jaar heeft?

Feit in elk geval dat de nieuwe Golf R standaard deze kinky LED lampjes gemonteerd krijgt. En op de Golf GTI en GTD zijn ze optioneel te bestellen voor 350 euro, maar ik gok dat ze op zwakkere Golfjes achteraf ook gemonteerd kunnen worden.

Je wist waarschijnlijk nog niet dat deze LED achterlichten ook ware levensredders zijn! Volgens Volkswagen is de reactietijd van de remlichten namelijk 0,2 seconden korter dan bij reguliere achterlichten. Bij een snelheid van 100 km/u staat dat gelijk aan een remafstand van 5,6 meter. Onwijs veilig dus die lampjes!

Volkswagen Golf GTD LED achterlichten

Overigens probeert VW gelijk ook nog even Bi-Xenon koplampen met dynamic cornering onder de aandacht te brengen. Deze koplampen zijn standaard op de Golf R en verkrijgbaar op andere modellen vanaf 1.295 euro.

Volkswagen Golf GTD Bi-Xenon

Klik op de foto’s voor een groter exemplaar.85 reacties

Idd, de Sjonnies hebben dit al tien jaar, op de fiets
Sinds wanneer stelen ze ideeen van sjonnie?
Ziet er wel dik uit!
Blacklight lak op de auto?
Vw Golfjes zijn nu standaard af al sjonnie!
Leasrijders hoeven nu alleen nog een petje te gaan dragen.
ik zie de johnnys al rennen voor een setje….
Wat een absurde (typisch Duitse?) meerprijzen… Laat ze eens baanbrekend te werk gaan en dit standaard op alle modellen monteren. Dan mogen ze een keer een persberichtje verzenden.
Hebben ze meteen maar even het derde remlicht laten vervallen?

Ik ben benieuwd hoe ze er in het echt uit zien maar op de foto ziet het er niet slecht uit.

Dat ze er niet meteen bijzetten dat het milieuvriendelijker is en ze door deze aanpassing eigenlijk een A-label verdien….
@Blizzzzz: photoshopper die aan een cup-a-soup toe was?
Ziet er best grappig uit zo maar primeur…. hahaha wat a fuckin joke! Kennelijk platsen we tegenwoordig ECHT ALLES wat van de pr-afdeling van vw komt. Nu maar hopen dat ze niet gaan twitteren dat ze een scheet dwars zit… krijgen we dat ook live op autoblog.
@Blizzzzz: Verrek… dat valt mij nu ook op… waar is het 3e remlicht gebleven…
@Freewarefreak: de Golf op de remt dus blijkbaar niet. Als ie zou remmen zou het nog veel roder zijn.
zwak.
by lexus is het omgekeerd…
Woohhoooo! Boeiend VW .. Marketing :'(
VAG is LEDgeil..
-edit: check!-
@JDM

Ik lach me een deuk over die leaserijders hahaha

Ik zie ze al voor me, op de parkeerplaatsen bij de McDrive’s hahaha
-edit: na de eerste 3 ha’tjes begrepen we het ook al…-
Al dat gezeur om Johnnies waar is dat toch goed voor ;)
OT: Ziet er mooi uit maar de BMW 1-serie heeft toch ook led achter icm xenon? Of is dit niet het C-segment?
@John: Welk segment deert toch een marketing man/vrouw bij VW geen reet? Als ze geen segment hebben waar ze iets over kunnen blaten dan verzinnen ze wel een nieuw segment.
Ik vind die Led-lijntjes en angel-eyes vd BMW (1) toch nog altijd de mooiste!
sjonnie of niet..bi/tri-xenon en led verlichting is gewoon vetjes…. op een auto ná 2005
De Golf is lang niet de eerste in dit segment. De Alfa Mito heeft dit ook allang, sinds vorig jaar al dus.
Cool… vind het wel mooi… mijn VuilnisWagen heeft ook Xenon… trouwens waarom zijn die cornering lights dan geen Xenon? Zou ik dus meteen aanpassen.
’t Is alvast beter dan die kerstboomverlichting van Audi. Of zitten die van elkaar gescheiden LED-units dan ook op die Golf? De foto geeft namelijk niet meteen uitsluitsel. Doe mij dan maar de light tubes van de A3 of de nieuwe 9-3.
@BaRa:
ik wacht nog steeds op audi’s die die leds ala knight rider kunnen laten heen en weer gaan (voor) of in een cirkeltje laten rondlopen (zoals bij lichtslangen).
ziet er goed uit!
Ziet er strak uit maar er zijn al led units te krijgen voor de golf die er veel beter uit zien
Sjonnie gebeuren
@ John

Je hebt helemaal gelijk. Op de BMW 1-serie zit het al standaard sinds de facelift.
Goed nieuws voor het milieu ! ;->
Op de Ford Focus is het ook al lang leverbaar!

Primeur van niks zou ik zeggen!
Zijn gewoon de Golf R achterlichten idd! Zonde nu is die zijn exclusiviteit gelijk kwijt! Nouja je hebt igg altijd nog 4motion…
Ziet er wel heel netjes uit, op een nieuwe auto vind ik het wel kunnen en dan ziet het er vaak kwalitatief ook een stuk beter uit als Autostyle rommel. Alleen mogen ze van mij wel een beetje minderen met day running lights bij VAG (die hier gelukkig niet ook al opzitten).
vergelijkingsmongool
Ik vind het Sjonnie gehalte wel meevallen gezien het een vrij recente auto is. Golfjes 4 met ledjes achterop is pas echt Sjonnie (geen petje meer nodig!).
Om maar wat te noemen is de Lancia Delta al eerder en vast nog wel meer auto’s in de hatchback categorie.
sjonnie modelletje af-fabriek….. whahahaha (petjes staan vanaf nu óók in de accesoirelijst).

Het wachten is op de 1e spot in b.o.d.w. ;)
Volgens mij heeft de Mazda 3 (Active uitvoering) van mijn ouders ook al LED achterlichten en die auto komt uit 2004. Die achterlichten op dat ding zien er echt strak uit op een zwarte auto. ;)
Gaat het hier om volledige LEDverlichting of LED in het C-segment? Want zoals Lan_Evo al zegt; de Mazda3 Active had dat al! Eind 2003 voor de duidelijkheid..
Gitte Schutmaat
Hoog Sjonnie gehalte met die cunt-achterlichten op je plebse Golf. Mij krijg je niet in zo’n bak!
Trouwens; prachtige achterlampen! Veel mooier dan die suffe Touareg achtige lampen die er std op zitten
@Ahura: dit zijn de exacte woorden van VW:
A Premiere in the Compact Class:
LED Rear Lights on the Golf
@robbie: Misschien de volgende keer het marketing gelul van VW met een korreltje zout (ongeveer een kilo eigenlijk) nemen?
@robbie: oke nou ja dan liegen ze dus. Mazda3 sinds 2003 en de Delta heeft het dus ook al. Vind het sowieso maar een onzinbericht.. beetje jammer dat men hier zo pro-VAG is en ander klein nieuws van veel andere merken gewoon maar niet plaatsen
PantheraLeo205
Dat ziet er iig fatsoenlijk uit.
Kwam vanmiddag nog een flipperkast tegen met 2 witblauwe LED-strips in de grille, ’n stel warmgetinte sfeergloeipeertjes als mistlampen en blauw dimlicht (en nee, geen xenon). Zum kotsen…
Tjonge, wat een wereldnieuws autoblog!

Gaan we nu voortaan elke scheet, elk poepje en elke boer die VAG laat (horen) melden?

Of stemmen jullie voortaan wat beter af met de marketingmanager van VAG wat de beste strategie is om meer Golfjes te slijten?

Tot slot nog dit:

Regel 1: Elk nieuws van VAG is nieuws,

Regel 2: Als er geen nieuws is, treedt regel 1 in werking.
Is dit wel legaal? 8 achterlichten!!
@Bobby_Orlando: het zijn er VEEEEEL meer… ieder stipje is namelijk een lampje
En wat heeft een Lancia Delta dan??

ook led achterlichten …
Ja ik vind het allemaal heel mooi. Geen Tokkie of Sjonnie. Die lichten passen vaak helemaal niet bij de auto. Das een ramp, dat geef ik toe. Maar dit is toch vrij netjes gedaan.
Dat is het hele verhaal. Wat Doé je met LED!

Wat ik overigens een klein beetje raar vind eigenlijk is dat je bij de nieuwste modellen van VW eigenlijk juist geen LED meer terugziet. Denk aan de Passat CC, Golf 6, Golf Variant en de Tiguan. Vreemd omdat de gewone Passat, Golf Plus, Bora enz dit wél allen standaard hebben.(!!)
De Golf+ heeft het altijd al gehad. Standaard ook op de 1.6 ;-)
http://www.roksped.com/vw/files/rs/element/text_pic/543513907.jpg
@renee: of het bij de golf plus zo is weet ik niet maar de meeste “led achterlichten” zijn gewoon vormpjes met een conventioneel peertje erachter (zie Peugeot’s 307 CC bijvoorbeeld)

Zie plaatje… dit lijken leds als ze aan staan maar het is gewoon slim gebruik van plastic.
http://www.nicedeals.co.uk/panels/Peugeot/307-rear-light-2cs.gif
Het is vooral goedkoper in productie.
@Bobby_Orlando: een ander punt is dat met name VW erg veel moeite leek te hebben om de verlichting van de auto’s zo te maken dat de lampjes een redelijke termijn meegingen. Golfjes van 1/2 jaar oud met kapotte verlichting waren zeker geen zeldzaamheid… en nu heb je 40/50/60? lampjes…. dus dan duurt het even voor je geen werkende lichten meer hebt achter. En de snelheid is natuurlijk voor remplichten wel degelijk relevant voor de veiligheid.
wow nu is je VAG nog mooier! Nog meer schuin zitten in je stoel!
@WOoOdy: jou verhaal klopt inderdaad, heel wat fabrikanten geven de looks van LED lichten door het plasticwerk van de lamp wat extra vormpjes en rondingen te geven maar Renee heeft gelijk. De Golf Plus was de eerste auto van VW die standaard achteraan gebruik maakte van LED-lichten. Ik kan je verzekeren dat het autentieke LED-lampjes zijn omdat ik zelf een Golf Plus heb waarin je duidelijk de afzonderlijke LED’jes ziet zitten. Op de foto is dat misschien niet goed zichtbaar.
M.a.w wat hier wordt voorgesteld is niet echt een primeur voor VW, maar een techniek die al 5 jaar door henzelf wordt toegepast. Denk ook maar aan de modellen: Jetta en Passat.
Hoe reageren epilepsiepatienten op deze lampjes?
Het staat hem in ieder geval goed :D
@BramBMW: volgens mij zijn die LED-lichten (lijntjes) achteraan op de BMW 1 nog steeds een optie hoor (ook na de facelift)
@BE-100: nee hoor, ik weet het zeker. we hebben er namelijk thuis eentje staan en dat hebben we niet als optie gekozen.
Nou dat de remlichten sneller aangaan lijkt me inderdaad wel veiliger, maar of ik het mooi vind? Meestal vind ik die dingen maar verblindend. Net zoals die verkeerslichten met led’s.
Vincent van B
Ideeën pikken van Sjonnie doen ze al een tijdje in autoland. Kermisexploitant, shoarmasnijder en witleverancier monteerden al heel lang een ster in de grille van hun Mercedes en 190 en C-klasse en sinds de nieuwste C doet het Das Haus het ook zelf…
Een ding is zeker: de fotograaf had OF een bepaalde bedoeling, OF heeft er iets van gemaakt dat totaal niet met de realiteit overeenkomt.

Ik wil graag zien hoe het er echt uitziet ipv een ingekleurde kleurplaat.
@w0o0dy: Dat is helaas niet zo. De LED’s zijn namelijk (gedeeltelijk) in serie geschakelt, waardoor die hele groep in een keer uitvalt bij een kapot lampje ;)
Mooi!
Bi-Xenon koplampen met dynamic cornering?
Echt origineel hoor, alle auto’s hebben dit bijna.
Had de Citroën DS zelfs al niet iets in die trant? Behalve de Xe dan?
vaak veel te vel die ledjes, zeker als je er achter staat bij de stoplichten en ze houden hun rem vast !
Ik zie in de reacties uitbreidingsmogelijkheden voor de autowiki als eerste led-auto-databank.
Die 0,2 seconden zou voor VW eigenlijk voldoende reden moeten zijn al hun auto’s met led-achterlichten uit te voeren!
@WOoOdy: Bijkomend voordeel van de vele lampjes is dat je het aantal lampjes dat aan gaat ook kunt afstemmen op de intensiteit van het remmen. Je kunt leds ook dimmen c.q. intensiveren. En led-lampen hoef je gedurende de levensduur van je auto niet te vervangen, ze gaan simpelweg langer mee. Zelfs bij een inferieure of overbelaste lamp met slechts 10.000 branduren haal je met gemak nog een half miljoen miljoen kilometer als ze altijd branden en je gemiddeld 50 km/u rijdt.
Moet de Golf VI nu al weer gefacelift worden? Of waren deze koplampen net als net Xenon niet op tijd voor de introductie klaar?
LED lampen niet vervangen ????? hahahaha. Bij Peugeot gaan ook de led 3e remlichten defect. Kost je meteen een complete unit. De 307cc heeft trouwens wel led achterlichten.

En ja, ze gaan eerder aan, maar ook later uit. Wel veiliger…

En je kan met ledjes mooiere achterlichten vormen.
de mazda 3 van ons pa uit 2004 heeft dit ook standaard dus of het echt iets nieuws is in deze klasse??
persoonlijk vind ik de achterlichten van een A3 sportsback het mooiste…
Die led lampen gaan dus net wat te ver.
Bi xenon is gewoon een prettige optie ’s nachts in het donker groot licht is gewoon een must have, ideaal lichtbeeld. Kan geen halogeen lamp tegenop!
Volkswagen beweert dat die achterlampen voor een snellere reactie op remmen bij de schterligger zorgt … ik geloof hier vrij weinig van, want volgens mij raak je door die led verlichting juist weer het gevoel van afstand tussen de auto voor je en jezelf kwijt. Deze dingen zijn veel te vel.
Daarbij vind ik ze trouwens ook te lelijk van ontwerp. Bij de nieuwe Astra ziet het er beter uit, maar daar hebben ze qua design gewoon beter op gelet.
@GMW

klopt. 307cc heeft leds. Maar alleen als remlicht.overige lampen zijn gewoon gloeilampjes achter kunststof behuizing die op ledjes moeten lijken
led kan niet kapot

maar de peugeot heeft wel led
en ik zag vanmiddag ook een audi met aan beide kanten v/d grille 2 blauwe led strips (die flink aan het knipperen waren)

tja politie:P
en het 3e remlicht brand niet omdat niemand de rem in trapt?
dit is gewoon “verlichting”? die brand (hoop ik bij jou) ook niet als je gewoon in het “donker” rijd en je lampjes hebt ontstoken
vergeet de A6 niet die heeft ook “schöne Rück lichte”
@Rick S: Die zijn inderdaad mooi, maar de A6 is natuurlijk niet echt het segment van de Golf…
Wat n knuppels kijk naar seat leon joh!!
@Rutger:
De Seat leon heeft zeker geen led verlichting. De leon heeft van die circeltjes met puntjes in het plastic waardoor het wel zo lijkt… per circeltje zitten 3 conventionele lampjes erachter. Ik kan het beamen ik rijd een leon.

Verder voor iedereen die dit Sjonnie vindt… wen er maar aan want dit is de toekomst. Over 10 jaar hebben alle auto’s led verlichting.

Toch ook wel gek dat iedereen het afzijkt bij VAG maar bij de nieuwe Alfa Giulietta hoor je niemand erover en is het ineens design……..
wanneer staat de Golf R eigenlijk bij de dealers? anyone?
@ citrofiel
haha dat klopt ook weer, maar ik wil ze allebei wel hebben
(grote oprit dus kunne ze naast elkaar)
Lelijk als de pest.
vroeger toen de duplolampen in waren en er kwam er een mee een halogeen-koplamp aanzetten was die dan toen ook een sjonnie?:P slaat nergens op..LED is de toekomst,als het erg gewoon af-fabriek opzit waarom zou dat dan sjonnie lichten zijn…en achteraf opgezette is ook niks mis mee zolang het niet overdreven is en de orginaliteit behoudt.
in ieder geval beter dan die Touareg achterlichten op de Golf…

Maar de Lancia Musa en Delta hebben al lang LED achterlichten!
Ik heb er gisteren 1 gezien met die achterlichten, maar ik wist niet of het nou een normale, GTI of R Golf was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).