Renault F1 is verkocht

Auteur: , 25 Reacties

De overname van de Formule 1-renstal van Renault is afgerond, zo meldt de BBC. De autofabrikant is akkoord gegaan met de verkoop van 75 procent van de aandelen, de koper is nog onbekend.

We schreven al dat Renault op het punt stond om het team (grotendeels) te verkopen, nu lijkt het officieel. De renstal blijft volgend seizoen onder de naam Renault racen, maar wat er daarna zal gebeuren is onduidelijk. Men heeft blijkbaar wel besloten om een minderheidsaandeel van 25% te behouden. Volgende week komt er waarschijnlijk een statement met meer informatie, tot die tijd gaan er vooral geruchten over kopers zoals Prodrive en Mangrove Investments. (via bbc.co.uk)25 reacties

ergens wel jammer…
Persoonlijk vond ik het afgelopen F1-seizoen niet echt spannend meer. Met al die regeltjes en aanpassingen op de wagens dus het doet me eigenlijk niks meer..
Ik ben sowieso de weg helemaal kwijt tussen al die teams.. Je hebt er bijna een dagtaak aan om dat allemaal bij te houden!
Huh? Hoe kan de koper nog onbekend zijn?
@Vla, omdat Autoblog graag anoniem blijft ;)
Men denkt trouwens dat Gerard Lopez de geheimzinnige opdrachtgever is! Gerard Lopez is een Luxemburgse zakenman.
toch niet VAG!!! dan is het goede helemaal van f1
Victor Müller :P
Misschien wel Spyker :P Dat het hele “Wij gaan Saab overkopen” gewoon een afleidingsmanoeuvre was ;)
De sabotage van singapore is Renault heel duur komen te staan.
Ik heb het gekocht :twisted:
@jmulleman: ah oke wat ga je er mee doen
Nee, Dave Richards.
Het team schijnt, ondanks het geringe aandeel van 25%, gewoon als Renault F1 aan de start te staan. Als het team door een ‘merk’ als Prodrive overgenomen zou zijn, dan had het team in mijn optiek wel Renault Prodrive (of omgekeerd) geheten. Dus wellicht is het team nu in bezit van een of andere investeringsmaatschappij. Hoewel dat allemaal puur speculaas is.
Ben in ieder geval blij dat Renault blijft (ook als motoren leverancier) en hoop dat Kubica nu definitief bij Renault bevestigd wordt…
lol, ook VAG?
Dat zou overigens betekenen dat Dave Richards voor de 398e keer naast de pot piest…
Hmmm, het enige waar ik eigenlijk benieuwd naar ben is wat dat betekend voor Mechachrome? iemand een idee???? Anders maar eens voor mezelf een paar telefoontjes plegen….
Flavio…
Misschien word het NISSAN F1! :D Aangezien ze veel imagoschade hebben opgelopen wijken ze af naar een alternatief concern genoot.
Plz laat het Nissan of prodrive zijn
Of Dacia F1…
lada f1!!! tata f1!!!pagani f1!!! tesla f1??:-(
Laat het Benetton zijn.
Hoeveel kleine negertjes zitten er nog op het hek?
Tsja, F1 is nooit echt een passende klasse voor Renault geweest, vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).