Crisis! Pronken uit de mode?

Auteur: , 19 Reacties

Of niet? Volgens een hoogst-wetenschappelijk onderzoek wel, maar als we de verkoopcijfers er eens bij pakken dan blijkt toch weer een ander verhaal.

Zo verpatste Mercedes op de Miljonair Fair een SLR Stirling Moss met een prijskaartje van 1.3 miljoen euro (inclusief belastingen dat dan weer wel). De SLS AMG is ook al niet aan te slepen en Porsche bouwde al 10.000 Panamera’s na de verkoopstart van 3 maanden geleden. Een klein beetje creatief met data zijn ze overigens wel in Zuffenhausen, want de productie van de Panamera startte al in mei. Aangezien Porsche 20.000 Panamera’s per jaar wil produceren zijn ze nog niet helemaal op stoom, maar gezien de positieve geluiden uit de dealerkanalen gaat het vast helemaal goed komen.

Bij BMW zijn ze inmiddels ook door de toegewezen voorraad 5-serie GT’s heen, wat een teken zou kunnen zijn dat autokopers een stapje terug doen. Alleen is hetzelfde merk ook heel succesvol met de X5 en X6. En laat dat laatste model nu absoluut geen bescheiden, praktische alleskunner zijn waarmee je heerlijk anoniem champagne kunt halen in de PC Hooft.

Toch zouden volgens het onderzoek de “Future Wealth Report” van Scorpio Partnership autokopers in de hogere klasse tegenwoordig eerder voor ingetogen design met uitmuntend rijcomfort kiezen, dan voor een auto waar iedereen in de straat zijn nek voor verdraait. Dat zou niet meer kunnen tijdens de recessie, maar in een ander hyperig persberichtje (overgetypt door alle kritiekloze media) blijkt weer een ander beeld: de 49.000 bezoekers van de Miljonair Fair zouden namelijk een enorme boost aan de Nederlandse economie hebben gegeven. Allemaal met praktische, niet opvallende zaken, die je dan natuurlijk wel het liefst aanschaft op een event waar iedereen kan zien dat het met jou nog wel goed gaat.19 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dit klinkt in ieder geval als positief nieuws met het oog op de recessie, er worden dus weer auto’s gekocht. Het feit dat die 5GT veel verkocht wordt, komt denk ik gewoon doordat het een schot in de roos is.. Daarnaast kan ik nou niet echt zeggen dat ik die Panamera een anonieme auto is.
@John: je ziet tegenwoordig bijna overal wel een porsche rijden de meeste mensen denken dan: oo weer een porsche… dus de panamera zou wel anoniemer zijn vanwege het feit dat er dus relatief veel porsches rondrijden(veel mannen een midlife hebben)
@Johan-SV: Klopt wel, maar je ziet toch wel degelijk het verschil tussen een 911, en een Panamera..
Maarja, die Lambo-SV van jou is gelukkig ook heel gedistingeerd ;)
In Nederland is pronken nooit echt in geweest. Wel een dure auto om op te scheppen naar de buren, maar geen opvallende auto.
@Citrofiel:
Daarom loopt Audi hier zo goed.

Maar als je dan toch veel geld hebt, f*ck em, ik zou lekker een Lambo kopen.
Als ik veel geld aan een auto uitgeef zal iedereen het zien ook!
Het betreft natuurlijk de verkoop in Europa en Europeanen zijn nooit echt opscheppers geweest. Toch niet in die zin zoals de oliebaronnen de zomer doorbrengen in Londen of Zuidfrankrijk en hun hele garage meebrengen. Dus wachten op de barometer in de zomer.
Als je geld hebt mag je dat naar mijn bescheiden mening gerust laten zien met een dikke bak.

Niks mis mee, ik zou het zelf ook doen:-)
Het lelijke eendje
Als ik veel geld heb koop ik een gele Lamborghini Gallardo Spider en een Bugatti Veyron!
Porsche bouwde al 10.000 Panamera’s. Daarvan zijn er in Nederland binnen 3 maanden 300 verkocht. Allemaal Full option. De Nederlandse rijke zwaaien niet alleen SinterKlaas maar ook de crisis uit.
fuck mode, doe waar je zin in hebt :twisted:
Ze zijn door de 5-serie GT heen *dus* autokopers doen een stapje terug? De 5GT zit qua prijsniveau toch tussen de 5 en de 7-serie? Ik snap het punt niet echt dan…
Dat de BMW GT uitverkocht is, is omdat het een pracht auto is. Heb erin gezetten op de IAA. Het is de perfecte kruising is tussen een 7-serie en een SUV. Waarom men hem trouwens 5GT heeft genoemd snap ik niet. Hij is op basis van de 7-serie.
je weet het toch…smaak is niet te kopen.
Daarom verkoopt die saaie duitse rommel in NL zo goed natuurlijk.
@ Citrofiel: Nederlanders doen niets anders dan opscheppen. Het zit er al van kleinsaf in. Waarom moeten ze anders altijd zo ROEPEN? Als je bvb aan de skilift staat te wachten, hoor je ze van boven nog steeds lullen. Ongelooflijk irritant! Om dan nog maar te zwijgen als ze in je skilift stappen…
* koude rilling *
@ Vincenzo

Kunnen wij er wat aan doen dat Alfa romeo in de loop der jaren zoveel van z’n glorie verloren heeft en een masarati vierdeur nou niet echt handig is in de lease tegenover een 7-serie.
Het geld moest toch ergens zitten? :p
Kan me wel voorstellen dat de Panamera goed zal verkopen. Heb het idee dat de Cayenne rijders overstappen op de Panamera. Wegenbel. voordeel?
@ Mchiel

Porsche heeft geen 300 panamera’s verkocht, eerder rond de 60, en zeker allemaal niet full option..
stap maar snel in je astra Jorden. Kijk je wel uit?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).