Renault blijft zich met F1 bezighouden

Auteur: , 6 Reacties

Vanaf begin 2010 is het grootste deel van Renault F1 verkocht aan de Luxemburgse firma Genii Capital. Renault blijft zich echter inzetten voor het team en zal samen met haar nieuwe partner de F1-renstal besturen. Niet alleen blijft het team 'Renault F1' heten, het Franse merk blijft ook de motoren produceren. Ook het team van Red Bull Racing kan blijven rekenen op motoren van Renault.

Bernard Rey, president van Renault F1, noemt Genii Capital dan ook eerder een “nieuwe strategische partner” en hij heeft het volste vertrouwen in hun enthousiasme en zakelijke expertise. Bovendien gelooft hij dat er een nieuwe dynamiek zal ontstaan voor het team en haar medewerkers. Dat was wel nodig.

De kostenreductie die dankzij inspanningen binnen de FOTA heeft plaatsgevonden in de F1 is een belangrijke factor, maar Renault wil vooral doorgaan met hun F1-activiteiten omdat het nog steeds een populaire, wereldwijde spektakelsport is die hun naamsbekendheid en imago veel goed kan doen. Al vinden de Fransen het wel belangrijk dat er ook veel aandacht besteed zal worden aan, hoe kan het ook anders, het groene aspect van deze tak van autosport. Stel je voor dat daar helemaal niks aan gedaan zou worden…

Na 35 jaar is het goed om te zien dat Renault niet zomaar verdwijnt uit de Formule 1, en in 2010 gewoon weer aan de start zal verschijnen. Nu zou het natuurlijk helemaal top zijn als Ho-Pin Tung, die onlangs een aantal tests deed voor het team, ook een stoeltje bij het team kan veroveren.6 reacties

pfff f1 gaat er op achteruit twordt tijd dat er iets nieuws komt dat de f1 vervangt waar terug alles heftig kan met v12’s enzo …
Ho-Pin Tung heeft gewoon geluk dat Gravity Sports Management ook eigendom is van Gerard Lopez. Het wordt tijd dat Henki Waldschmidt, Yelmer Buurman en Jeroen Bleekemolen een F1-test krijgen aangeboden. Tung is m.i. niet de meest getalenteerde Nederlandse coureur van het moment…
hij reed toch in de A1GP voor China, of ben ik dan verkeerd ingelicht? in de A1GP zag ik hem toch met grote regelmaat achteraan starten, en ook weer eindigen.
En vervolgens ging het in de Superleague Formula voor Galatasaray en Atletico Madrid ook niet altijd even lekker, al was hij wel een keer tweede in Zolder en winnaar in Jarama. Op de Race of Champions dit jaar deed hij niet eens heel slecht in de Nations Cup
aan bpc
een beetje met de tijd meegaan, en eerst je geschiedenis leren, en dan spreken
Geert Schoots
Het meeste talent is zeker geen garantie voor toegang tot de F1, en je kunt zeggen wat je wilt maar Tung is commercieel gezien waarschijnlijk net zo interessant als Michael Schumacher.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).