VÄTH doet de Mercedes CL65 AMG nog een keer

Auteur: , 38 Reacties

Tuner VÄTH Performance ontfermde zich bijna twee jaar geleden al eens over de Mercedes CL65 AMG. Toen nam het vermogen van 612 pk toe tot 718. Ze waren alleen vergeten om 'm te verminken met overdreven tupperware, dus vandaar dat ze de CL nog een keertje langs lieten komen.

Vermogen kun je bijna nooit genoeg hebben, moet VÄTH hebben gedacht, dus toen de CL65 AMG eenmaal in de werkplaats stond, werd het vermogen nog iets verder opgekrikt. Men haalt nu 747 pk en 1.150 Nm koppel uit het bi-turbo V12 blok. Hiermee staat de teller binnen 4 seconden op 100 km/u en bedraagt de topsnelheid 340 km/u. Deze ingreep kost je “slechts” 36.890 euro, maar dan krijg je wel een nieuw motormanagement, geoptimaliseerde luchtinlaat, verbeterde koeling van de motor en remmen en een aangepast uitlaatsysteem.

De auto verplaatst zich op 20 inch sloffen waarvan je een setje mag meenemen voor 7.378 euro. Daar zitten high performance Vredestein banden bij: 255/35R20 of 295/30R20, goed voor snelheden tot 270 km/h (heb je dus niets aan). Een remsysteem met 405 mm schijven en speciale race remvloeistoef kost je niet meer dan 8.082 euro. 40 milimeter verlaagde luchtvering kost een prikkie van 1.952 euro.

Van de tupperware afdeling werd een carbon front lip gemonteerd voor 1.536 euro, van achteren een carbon diffusor voor 1.012 euro en de kofferbak- en dakspoiler mogen voor respectievelijk 295 en 345 euro mee.

Heb je met me meegerekend? Voor totaal 55.538 euro heb je niets meer te wensen over, behalve dan een echt mooie CL65.38 reacties

!!GRUWELIJK!! win ik de lotto, staat hij vandaag voor mn deur!
Sjonnies/drugsdealers kunnen hun geld weer witwassen aan een upgradesetje

Persoonlijk vind ik dit zonde van het geld. Gooi mijn geld nog liever in een sloot (als ie niet dichtgevroren is…)
Word er niet echt opgewonden van. Jammer dat ze dat een auto met stijl aan durven doen. Al zijn die motorische ingrepen natuurlijk wel weer lekker.
Autogespot was gewoon een keer sneller dan Autoblog…
Hele dikke Duitser is dit!!
in plaats van dat ze er direct even een setje fatsoenlijk rubber onder plaatsen. Nu kun je maar 270kmh voordat je in een grote vuurbal je dood tegemoet gaat.
@Marijn,

Een auto met stijl?!? Ik heb werkelijk waar nog nooit iemand met stijl in een CL zien rijden. En nee dat waren geen oude CL’s van 3 jaar of meer, maar gewoon vlam nieuwe.
Jammergenoeg heb ik geen crimineel verleden… Anders had ik em gekocht..
alleen de velgen zijn hun geld waard :-) jammer van de rest!
@ Jack

het is niet omdat jij het niet gezien hebt dat het niet bestaat. Persoonlijk heb ik nog nooit fout volk in een CL zien rijden. Die rijden in een S brabus of in een oude mercedes als ze geen geld hebben.
De CL en de CLS zijn fatsoenlijke wagens, dat is zo in Brussel in Hasselt op het circuit van Zolder.
wat een beest…leuk voor een dag daarna vlug weer terug naar de dealer en die 50000,- afschrijven in een dag.

;-)
voor 55K heb je gewoon een leuk karretje voor erbij.
@Hupke,

Hier (tilburg en omstreken) alleen maar tuig in dat soort wagens.

Misschien dat het aan de omgeving ligt dat durf ik je alleen niet te vertellen.
Puuuuuuh, die remschijven!!!
De CL65 is good as it is. Gewoon laten. Vermogen heb je toch al te over en optisch zou ik deze aanpassingen er ook niet bijwensen.
Ik vind het best wel dik eigenlijk!
GATVERDAMME!!! eerste keer dat ik zoiets roep maar dit is echt een “NO GO”, sommige autos gewoon vanaf blijven, dit is ook een van de weinige autos waarbij de euros goed zijn besteed.

Deze auto heeft zowat alles, snelheid, luxe, uiterlijk, speciale lak indien gewenst… dus niet aankomen.
nah k vindt hem wel verbetert eigelijk alleen die pimp velgen zijn heel fout gewoon de AMG velgen. En het was toch al een auto voor de drugsdealers dus wat dat betreft……………….
@AudiQuatro: Een auto voor drugsdealers, hoe komen mensen erop, denk je dat de engineurs samen met de designers zeiden “hey, waar denk je dat drugsbaronnen en de kleinere dealers in willen rijden?”

Drugsdealers kunnen geen 320K neertellen want daar hebben ze de accountants en contacten niet voor, dan moet je een grotere boef voor zijn.

Directeurs van grote bedrijfen 50+ leeftijd, olie sjeiks dat is de doelgroep voor de CL type mercedes, het staat immers knullig dat je zelf achter het stuur zit in een RR dus als je zelf wilt rijden maar uiterst comfortabel dan kies je voor de CL.
Zo’n luxe slee gewoon standaard laten..
Dan nog ben je (bijna) iedereen te snel af.
@AudiQuatro: Gaap, en hoe is het in je “vertegenwoordigers-bak”?
WOW! Hoe doen ze dat? Het is nog steeds een sjonniebak!!
wald deed het leuker
Ik vind de standaard CL een mooie en elegante verschijning (misschien op de te grote grille na…). Maar het is opnieuw de welbekende tuners-dwangneurose die een extravagante bodykit verplicht oplegt… Absoluut NIET geslaagd dus!
edit: Drugsdealers kunnen geen 320K neertellen want daar hebben ze de accountants en contacten niet voor, DAAR moet je een grotere boef voor zijn.
De CL is een van de mooiste wagens momenteel! Hier niks aan veranderen. En die gasten die roepen dat het een auto is voor drugsdealers en ander tuig weten werkelijk niet wat er speelt.. Vorig jaar zijn er 10 CL modellen verkocht in Nederland dus de drugsgealers en ander tuig moeten wel heel veel omzet maken ineens ha ha
@mercedes:

In Rotterdam kom ik er wel eens 1 tegen met een vrij apart figuur achter het stuur.

Nooit gedacht dat deze CL zo zeldzaam was(in NL dan).
@RenesisHP: dat is een binnenvaartschipper. Als we dezelfde bedoelen tenminste. Er reed ooit in Rotterdam een CL55 AMG met chromen spinners waarvan ik het vermoeden had dat de eigenaar best drugs zou kunnen hebben gedeald. Soms heb je dat wel eens. :)
@wouter:

Waarschijnlijk dezelfde figuur. :D
Zo veel rijden er ook weer niet in Rotterdam. Niet op Nederlandse platen in ieder geval.

Drugsdealers/pimps in erg dure auto’s rijden er overigens zat in Rotterdam.
Laatst weer twee dudes in een witte Gallardo Spyder. :?
Hoe ze er mee weg komen???
@RenesisHP: Er staat een zwarte met zwarte velgen bij mij in de buurt. Die meneer heeft ook nog een SL65 AMG, S65 W220 AMG, ML63AMG en een Maybach 52s. Leuk lopend bedrijfje gehad dus :roll:
Lekkere dikke bak. Mogen ze onmiddellijk leveren aan huis.
HEERLIJK
slechte bandjes neem dan de banden die onder een veyron zitten, prijzig maar wel goed
laat zo,n CL nou net die meuk niet nodig hebben ..
origineel is ie al lekker af ..
zelfs alles meer dan de “instapper” is al teveel ..
nix meer aan doen ..
wat een lekkere hoerensloep! Trekt wel bepaalde mensen aan natuurlijk, zal goed verkopen in NL.
@hupke wat nou fout volk in een oude mercedes als ze geen geld hebben das geen fout volk das slim volk die wegenbelasting vrij en op gas in een 600sec van 1983 rijden,als een koning op de weg!!,maar goed ook dit is weer een kansloze tuning echt wie zou dat nou kopen tenminste als ze ouder zijn als 18/24
@ B3nk0
Jij weet kennelijk niks van drugs dealers. 1x een containertje met 4kg coke en ze hebben miljoenen……….
@benz

Ik ben inderdaad Supervisor sales…
@AudiQuatro
hej maat 4kg cocaine levert geen miljoenen op :S ongeveer 50,000 per kilo dus keer 4 = 200,000 ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).