Comeback Michael Schumacher is een feit (zo ongeveer)

Auteur: , 46 Reacties

De geruchten werden sterker en sterker. Hoewel nog altijd niets officieel is bevestigd en het bericht daarmee formeel dus nog steeds een gerucht is, meldt de Duitse krant Bild vanavond op de website dat de zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen op 14 maart tijdens de Grote Prijs van Bahrein zijn rentree zal maken.

Schumacher, die in januari 41 wordt, vangt 7 miljoen euro voor een eenjarig contract bij de stal van Mercedes. Hij wordt dan teamgenoot van de 24-jarige Nico Rosberg. Schumacher’s woordvoerster Sabine Kehm wilde tegenover persbureau DPA nog niets bevestigen, maar waren er mensen die überhaupt nog twijfelden? (bron: bild.de)46 reacties

Zal hij dan nog wat presteren als je er zo lang uit geweest bent? Zijn nekspieren zullen toch weer moeten wennen aan die krachten. Ongetrainde spieren worden zwakker zoals bekend is.
En toch geloof ik het pas als het uit zijn mond komt…
Berend Hoekstra
En Moss wordt testrijder!
@Berend Hoekstra: Heeft ie in de jaren 80 wel eens gedaan voor Brabham. Zag er wel komisch uit. Moss met zijn jaren 60 outfit en motorbril in een BT52
@Willempie: Als je de berichten een beetje gevolgd had, dan zou je weten dat Schumi de laatste tijd weer als een bezetene aan het trainen is. Denk je bovendien niet dat hij waarschijnlijk wel weet waar hij aan begint?
Spijtig, Ferrari stond hem beter
Inderdaad jammer dat hij naar een team als Mclaren gaat. Ik moet het eerst nog allemaal afwachten voordat ik te vroeg juicht dat hij terug komt.
@FordGT: met ‘een team als mclaren’ bedoel je toevallig het nieuwe fabrieksteam van Mercedes? Mclaren gaat in haat eentje verder…

Mooi dat der Meister terugkeert, dat het als ouwe bok kan heeft Nigel Mansell al eens bewezen.
Hij kon het toch niet laten. Beetje jammer. Het komt in mijn ogen een beetje triest over om eerst te stoppen en dan toch maar terug te komen. Schat het dan in één keer goed in. Maar goed, dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijp ik…
Waarom dan in godsnaam dit bericht? Wacht dan nog een dag voordat het bevestigd wordt. Dit bericht is puur een voortzetting van voorgaande berichten. We weten al dat hij terugkomt omdat hij al heeft gezegd dat de kans erg groot is, dus vanwaar dit bericht?

@ FordGT

McLaren? Lees de tekst.
Post dan een relevantere tekst dan die van een roddelblad:

‘Michael Schumacher has told Ferrari that there is a “very, very, very strong possibility” that he will race for Mercedes-Benz in Formula 1 next year, team president Luca di Montezemolo has revealed.’

He phoned me and he told me that there is a very, very, very strong possibility of racing for Mercedes-Benz.
Is 7 miljoen euro niet een beetje weinig voor iemand als Schumacher?
Goed voor de sport en de kijkcijfers, maar hopelijk gooit hij zijn reputatie niet te grabbel…
7 millioen lijkt me een peulenschil vergeleken met wat hij vroeger binnen gehaald heeft.

Maar misschien kan hij hiermee weer een paar luceratieve endorcement deals doen en mr woods die straks de helft van zijn vermogen kwijt is weer voorbijstreven.


Als hij dit gaat doen zal het waarschijnlijk uit de liefde voor de sport zijn.
Wat een heerlijk nieuws! Der Meister is back!!! :D
Ofwel wordt het een afgang om nooit meer te vergeten ofwel wordt het een prestatie om nooit meer te vergeten.

Sowieso jammer dat hij dan niet meer bij Ferrari zou horen.
Maar 7 miljoen voor Schumi? Raikonen verdiende een veelvoud van dat bedrag en was duidelijk een slechtere coureur met veel minder merchandise inkomsten… Nja leuk dat ie terug is jammer dat het bij Mercedes is.
Ik denk dat Schumi nooit meer kan vragen dan die 7 miljoen… Het was Button die meer wilde en waarvan Brawn zei dat er niet meer geld was… Dus dat zou wat vreemd staan denk ik.

Wat betreft Schumi… Ik ben geen groot fan van hem, maar hij kan rijden als de beste, nee ik denk dat hij ook echt de beste is op het circuit. Mercedes Brawn kan groot worden, maar uiteraard ook falen. Maar laten we eerlijk wezen, Mercedes die al heel wat jaren succes heeft geboekt met McLaren, Ross Brawn die echt een genie is in strategie en team runnen en dan nog eens een coureur die bij een mindere auto de kansen toch in zijn voordeel kan omzetten.

Al met al een dream team en als F1 fan zou ik het graag willen meemaken volgend jaar!
Boeien wat iederren zegt, ik vind het geweldig! Der Schumi terug! De beste voureur sinds Ayrton Senna. Hij geeft ons weer de kans om van zijn onnavolgbare rijstijl te genieten!

Ik hoop dat hij ouderwets de vloer aanveegt met alle nieuwe coureurs.

Verder ben ik helemaal geen Schumacher fan ofzo hoor… ;-)
Oh ja, en mensen die het raar vinden dat Schumacher “maar” 7 miljoen per jaar toucheert… Ik vind het bijna raar dat hij überhaupt nog een salaris vraagt. Hij was geloof ik de eerste sport-miljardair, voor Tigers Wood, dus die pegels boeien hem geen reet.

Nee, wat deze move de F1 qua geld gaat opleveren, daarbij vergeleken is Michaels salaris een natte wind.

Ik zit in elk geval aan de buis gekluisterd, al is het maar uit puur jeugdsentiment!
@Jan-Henk: Schumacher is nog net geen sport miljardair. dat is Tiger Woods nog steeds. Maar Schumacher zit heel erg dicht in de buurt. (bezien uit eigen vermogen)
Ben eens benieuwd! VOlgens mij gaat hij toch nog potten breken daar in de F1!
Das Meister(h)
heerlijk om te horen dat die terug komt.
hij kan vast weer succesvol zijn maar de eerste paar races niet teveel van hem verwachten
Even terug in de geschiedenis. Schumacher bij Ferrari met Jean Todt en Ross Brawn. Jean Todt is nu FIA president en Ross Brawn is teambaas van Mercedes, voormalig BrawnGP. Dit zijn ook de mensen die Schumacher hebben gevraagd of hij niet weer zin zou hebben om te gaan rijden. Komt nog bij dat hij min of meer gedwongen moest stoppen bij Ferrari. Iets wat toch wel in het achterhoofd is blijven zitten bij Schumacher. En wat is nu een mooiere manier om bij je oude vriend (Brawn) en concurrent Mercedes te gaan rijden om Luca di Montezemelo te sarren. Hij was immers naar verluid de aanstichter dat hij moest stoppen. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, hij is al binnen. Die 7 miljoen is leuk maar daar gaat het bij Schumacher niet om. Het is een racer en het heeft hem altijd wel bezig gehouden en dit is gewoon een uitgelezen moment om het te doen. Het zal Di Montezemelo zeker niet lekker zitten dat hij een bekwaam testontwikkelaar nu kwijt is. (kijk maar wat de heer Schumacher in de laatste jaren heeft mee ontwikkeld, ik noem even de volgende: 360CS, F50, enzo, 430, Scuderia, 575, 599, california, FXX en nu de 458 italia.) Stuk voor stuk auto’s die tot de verbeelding spreken en waarbij Schumacher een hoge inbreng had in de technologische systemen (e-diff, F1, mannetino om maar een paar te noemen) en onderstelafstellingen. Schumacher was immers de aangewezen persoon voor de fijnafstelling van al die systemen. Dat zal bij Ferrari zeker merkbaar en voelbaar worden.
Maar toch vind ik dat Schumacher in een rood pak moet lopen en niet in zilver. Maar dat is persoonlijke mening.
Net bij nos nieuws op de radio zeiden ze dat het officieel was.
Ik dacht even “huuh en Hammie dan” maar die zit bij McLaren en vanaf volgend jaar dus een apart team :-D
Het beste nieuws in 2009!!! De stap alleen al, diep respect daarvoor. Met Schumacher erbij wordt de F1 weer helemaal geweldig. ’s Nachts weer vroeg uit de veren bij races in het verre oosten.
ik ben geen schumi fan maar eigenlijk ken ik niet wachten totdat hij weer de “ring” in gaat met de jonge honden ben zo benieuwd of hij als ouwe rot het nog heeft
Schumacher was inderdaad de eerste sportmiljardair; overigens kan je met een dollarkoers van 1,40 vs de euro natuurlijk Tiger Woods als ‘rijkste’ bestempelen…
Schumacher wordt gevraagd om de populariteit van deze uitgelulde raceklasse (de F1 ja…) wat meer cachet te geven; zeker nu enkele merken hebben afgehaakt.
Schumacher is de beste rijder aller tijden, beter nog dan Senna, tel de aantal titels maar ! Dát is de enige maatstaf. Alle andere subjectiviteiten zijn ingegeven door gevoel en medelijden…
Schumacher zal uiteindelijk niet gaan rijden…blijkt toch dattie iets teveel last heeft van zijn spieren.
Schumacher kán overigens gerust rijden zonder daarbij zijn imago op het spel te zetten…die is ‘HUGE’.
@Megakix: ik denk eerder dat zijn ego te groot is:
hij is al 7 WK en wil er niet voor onder doen

Ik kan me nog een overwinning herinneren in San Marino 1994 dat er Braziliaan tegen de muur reed, en hij op het podium te springen stond. Dat was ook niet echt goed voor zijn imago (een van de reden dat ik geen Schumi fan ben )
hij is en blijft een sportman jammer dat hij niet voor ferrari rijdt maar het zou te gek zijn als hij ze allemaal ff laat zien hoe het moet.
later deze ochtend een persconferentie van Mercedes GP … 2e rijder gaan ze bekendmaken … goh … verrassend ! :P
Kijken er nog steeds mensen naar de Formule 1 dan?
zo jammer dit… Echt een schumachter streek om bij MB te gaan werken… Slappe zak moet lekker achter de grasmaaien blijven lopen en weg blijven uit de sport waar ie ooit koning van was! Geeen comeback bij eeen andere merk… echt zonde!!!
Laat ik iedereen er even aan herinneren dat Schumacher groot geworden is bij Mercedes alvorens naar Ferrari te gaan.Hij gaat gewoon terug naar zijn roots en naar Ross Brawn waar hij blijkbaar meer affectie mee heeft dan Ferrari.
Ik hoop dat hij het zeer goed doet, al zal het niet eenvoudig zijn.
nee hoor het gaat hem niet lukken. Tuurlijk is het stoer dat is terug is, alleen gaat zijn imago een deuk oplopen.

In italie hoeft ie ook niet meer te komen, daar is hij een verrader. Ach misschien maar beter ook, rood staat em toch niet mooi. Iedereen vergeet dat Ferrari hem de auto heeft gegeven en daarmee ook zijn kampioenschappen.

Berger heeft het ooit gezegd…….grote fout begaat Ferrari. Als ze winnen zal het aan Schumi liggen en als ze verliezen ligt het aan de auto, en hij heeft gelijk gehad.
Benz kan hem geen goeie auto geven, Brawn of niet, dit gaat floppen.
persco bij Mercedez-Benz /Brawn om 11.30uur
nog eventjes geduld dus
Of dit nou gaat floppen of niet IK vind het leuk als hij een jaartje terugkomt ben weleens benieuwd hoe hij presteerd tussen al die jonge gasten én het is mooi voor Nico Rosberg om zo’n ervaren coureur als teamgenoot te krijgen!
Inderdaad de kijker is de winnaar hier, het gaat hoe dan ook een interresant jaar worden.
Ik kan me voorstellen dat de FIA bobo’s een beetje gepushed hebben om dit kijkcijferkanon terug op de baan te krijgen.
@ Vincenzo:
Ik ben geen Schumacher fan, maar je doet hem hier toch wel wat tekort. De Benetton waarmee hij twee keer kampioen werd was ook geen topauto en toen Schumacher in ’96 bij Ferrari begon was het echt brandhout… Ferrari heeft mede door invloed van Schumacher de auto kunnen bouwen waarmee hij kampioen kon worden. Door de komst van Schumacher en Brawn is er destijds meer structuur en orde in het team gekomen. Ik betwijfel het of dit ook gelukt was met een andere bezetting. Maar goed dat zullen we nooit weten… beetje kip en het ei verhaal…

Kortom ik ben benieuwd naar wat er gaat gebeuren het nieuwe seizoen. Ik denk dat hij heel goed weet waar hij aan gaat beginnen…
mensen die denken dat Schumi niet snel meer zal zijn, Niki Lauda is ook een paar races nadat hij deels verbrandde gestopt met racen. hij heeft toen gezegd nooit meer in een formule 1 wagen te stappen. 2 jaar later stapte hij weer in een mcLaren en werd opnieuw kampioen
Het is officieel ! TOP, ben heeeel erg benieuwd
Yes yes yes de meester is terug ! Jammer dat hij niet bij zijn oude team begint maar goed.
Ik hoop dat hij geen deuk oploopt op zijn status door deze keus.
Ik vind micheal schumacher een overlopen
hij had bij ferrari moeten blijven de liefde tussen mijen hem is over :D
hoop dat alonso hem voor ze sokken reid en laat zien dat ferrari beter is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).