Leermomentje: Auto ontdooien met straalkachel = BOEM

Auteur: , 17 Reacties

Kou, sneeuw, ijs, allemaal ingrediënten die mij persoonlijk gestolen kunnen worden. Voor mooie idyllische plaatjes van met sneeuw bedekte landschappen hebben we immers Google Images tot onze beschikking. Hier in Nederland hebben we er vooral veel overlast van, dus geef mij maar weer een dubbele hittegolf a.u.b. In Oostenrijk daarentegen is men wel wat sneeuw en kou gewend. Een bevroren radiateur zal geen uitzonderlijk verschijnsel zijn. Een echte Oostenrijker weet daar prima raad mee.

Een terraswarmer of straalkacheltje doet wonderen op het moment dat je verkleumd bent. Dus waarom kun je met een straalkachel ook niet even je bevroren radiateur ontdooien, moet een 71-jarige Oostenrijker uit Klagenfurt hebben gedacht.

Hij had een straalkachel voor zijn auto in de garage geplaatst en ging daarna even rustig een hapje eten. De benzinedampen in combinatie met de hitte zorgde voor een enorme explosie. Zijn auto vloog in brand, zijn garage brandde volledig af en zijn huis raakte zwaar beschadigd. Er kwamen veertig brandweerlieden aan te pas om de brand te blussen.

Nu even het Autoblog leermomentje samenvatten: Liever geen radiatoren ontdooien met je straalkachel. Beter zorg je voor fatsoenlijke anti-vries in je radiator. (via: nu.nl)17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lekker handig.Een klein kind weet zelfs dat dit niet goed afloopt
Er zit toch helemaal geen benzine in de radiateur?
Haha!
Maar benzinedampen in een garage? Dan is er wel iets niet in orde met je auto denk ik! Ik zou hetzelde doen hoor, alleen voor een klein beetje ventiatie zorgen in de garage zodat er niks in de lucht vliegt.
@mashell: Er staat nergens dat de benzinedampen uit de radiator kwamen.
@mashell: In je radiator zit enkel je koelvloeistof, natuurlijk geen bezine!!
Ik denk dat er iets anders in de garage stond dat voor die benzinedampen zorgde.
@vale46: Ja, de auto misschien? Hij zal em wel gestart hebben lijkt me zo.
@Ramon: Als er benzinedampen uit je auto komen is er iets niet pluis!! De tankdop is normaal gesloten in je garage en als er langs je uitlaat benzinedampen uitkomen heb je wel een héél slechte verbranding!

Volgens mij heeft die kerel het een beetje zelf gezocht.
Dat wil zeggen dat het in zijn garage minder dan -10°C is ofzo?
@vla: ehhm, mijn koelvloeistof is geschikt tot -20..en t is een corolla uit ’92…

maar toch is het gewoon dom om je auto te ontdooien met een straalkachel, is vragen om problemen..
@Stef_4:
Het artikel impliceert dat er geen goeie koelvloeistof in zat, dat reken ik bij de -10°C soort. :) Of aangelengde koelvloeistof…
only in oostenrijk ..
typisch oostenrijks ..
oostenrijkser kan bijna niet ..

en dan nog wat dom gewauwel over de 2de wereld-oorlog enzo ..
en wijn natuurlijk
ik stook altijd een vuurtje onder het carter van mijn Kamaz
@donzobar: Je was me voor :D
@ alle reageerders,
De benzine dampen zijn aanwezig door het starten van motor, iedere keer dat je dat gedaan hebt, blijven de dampen lichtjes hangen, die verzamelde dampen kunnen dan dus leiden naar de ontploffing.
OT: Een beetje dom om dan niet even je garage deur open te zetten.
Opa heeft er gewoon water of iets anders ingegooid, geen antivries waar het in moet. Het houdt rond -25 graden, dus opa had nog de oude manier gerekend, schade: genoeg, tijd voor het bejaardenhuis.
Tjah zal vast een lullige samenkomst van omstandigheden zijn, want het lijkt me sterk dat als er echt dampen hangen dat je de straalkachel dan aanzet….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).