Video: Jay Leno rijdt mee in de McLaren MP4-12C

Auteur: , 25 Reacties

Jay Leno was een paar maanden terug in Engeland om even een bezoekje aan Top Gear te brengen. Omdat hij er toch was viel hij, zoals we al eerder konden zien, meteen maar even bij McLaren binnen. Een nieuwe video laat zien dat hij daar meteen even mocht meerijden met de MP4-12C.

Met Jay in de passagiersstoel jaagt Chris Goodwin, de Balboni van McLaren, de hier nog hevig gecamoufleerde MP4-12C over dezelfde baan die Top Gear voor hun tests gebruikt. Jay vertelt ons ondertussen hoe stabiel de auto aanvoelt en hoe snel de bak schakelt, dat de motor tot 9.000 toeren klimt, waarna hij de testrijder nog even interviewt over hoe de auto geconstrueerd wordt (McLaren maakt alles zelf).

Wil je meer weten, lees dan Jay’s column in de Sunday Times.25 reacties

Leuk, wordt een echt hebbedingetje (voor de rijken) en vermoedelijk sneller dan de Veyron qua acceleratie ? Hoe dan ook, één brok techniek en plezier, waarvan Jay als één van de eersten mocht genieten!
ziet der zeker niet verkeerd uit.
ben erg benieuwd hoe die er uit ziet als die helemaal klaar is.
en dan zal Leno wel weer een van de eerste zijn die hem heeft:P
Slim van McLaren om Jay even te laten meerijden, zo das 1x verkocht.
hopelijk doen ze nog iets aan het geluid, want dit is net iets te tam…
Tha great conjulio
top gear track..
?? dus de motor en bak maken ze in eigen huis ??

een staande ovatie van mij dan ..
Wow de snelheid waarmee het door ‘the hamerhead’ gaat is echt wel hoog!! Ik ben benieuwd wat top gear er in seizoen 15 van gaat zeggen :D
Word een lekker auto’tje!
Vind het geluid toch erg tegenvallen. Erg tegenvallen. Die twinturbo V8jes van tegenwoordig klinken nergens meer na. F40 had toch een machtig geluid!
die spoiler dat opkomt als ie remt is mooier als dat van den veyron vind ik persoonlijk.
hopelijk snel te spotten zonder cammo :)
Dat beloofd weer een beest van een wagen, net als z’n voorganger.. Het geluid echter valt een beetje tegen.

@jzaero: Om nog maar te zwijgen over de 360 Stradale..
@Benz..: Ja zeker, maar ik bedoel natuurlijk de catogorie V8 Turbocharged. ;)
Misschien is Chris Goodwin wel ‘The Stig’…

Lijkt snel te gaan.
Alles zelfgemaakt, dat is tof :-)
I’m with comadM: CHRIS GOODWIN is the STIG!

Lijkt me er ook een ideale figuur voor: bijna altijd in UK (niet in het buitenland zoals sommige piloten), relatief onbekend, kan blijkbaar wel een stukje rijden & ze hebben een gemeenschappelijke testtrack…
Ziet er dik uit, alleen geluid moet nog ff wat aan gedaan worden voor een mclaren. En ligt het aan mij of is de bocht naar links op 2.15 niet optimaal genomen?
Ik kan me aansluiten bij de opmerkingen over het geluid. Bv een Scuderia of GT3 RS heeft een duidelijk herkenbaar, karakteristiek geluid. Dit klinkt gewoon als een 4-cylinder. Ook heb ik mijn twijfels bij de betrouwbaarheid van de motor. Het is niet voor niets dat de meeste kleine fabrikanten een motor inkopen. McLaren heeft nu niet bepaald veel ervaringen met het bouwen van motoren.
Geert Schoots
Opvallend dat deze pre productie auto al wel links zijn stuur heeft.
Chris Goodwin = The Stig ! Als je even googeled, dan wordt lees je dat er al vaker op gezinspeeld is…en dan het formidabele rijwerk op het Top Gear circuit…nja..denk het eigenlijk ook !
Het tamme geluid ligt misschien aan een ‘platte’ krukas? Dat had de Lotus Esprit V8 ook als ik me niet vergis…
@Klassiekerrally: De TVR AJP8 is een flatplane crank en ook daar was de klacht dat het geluid niet in de buurt kwam van de oude V8..

Probleem bij ALLE moderne motoren en zeker de turbo-motoren is dat door milieu-eisen de sound naar de ***** gaat. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor McLaren. Atmosferisch is beter, maar ook die gaan minder mooi klinken.

De auto lijkt erg goed hanteerbaar en erg snel, maar misschien is Goodwin wel een erg goede “smooth driver” ook al laat hij hier wat gooi- en smijtwerk zien. Ferrari mag zich zorgen gaan maken over deze auto…
Kijk dat is nog eens leuk je dagen slijten.
Even naar Top Gear, dan even een Mc Laren uitproberen.
That’s the life Jay!
:)
it doesn’tt have a name yet, it’s just the new mclaren

iedereen weet toch al lang dat da ding mp4-12c heet ofnie dan??
Het geluid is vrij waardeloos… Als ze dat verbeteren dan kan dit nog wel eens leuk worden, want dit zag er echt gruwelijk snel uit!!
integralechubasco
hmmm, Ferrari’s staan toch bekend om hun platte krukassen. daar komt anders een prima geluidje uit (f40 incluis)…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).