Chavez bedreigt Toyota en wil een 4×4

Auteur: , 69 Reacties

Hugo Chavez, de president van Venezuela en ook bekend als orkaan Hugo, heeft laten weten dat Toyota weer vierwielaangedreven auto’s voor zijn land moet produceren. Toyota is onlangs gestopt met het assembleren van de Land Cruiser 70 en dat is in het verkeerde keelgat geschoten. Afgelopen donderdag stelde Chavez een ultimatum aan oa Toyota, Ford, General Motors en Fiat (Iveco). Als de autofabrikanten niet willen samenwerken met lokale producenten dan moeten zij hun spullen pakken en het land verlaten. ‘Ik zal in dat geval de Russen, Wit-Russen en Chinezen toelaten,’ zo zei de anti-globalistische president.

Chavez richtte zich vooral op Toyota, ’s werelds grootste autofabrikant, en vindt dat er te weinig all-terrain modellen zijn voor mensen in kansarme gebieden. Tevens zou men op zoek zijn naar geschikt transport voor het openbaar vervoer, deze dient uiteraard geproduceerd te worden in eigen land. De technologie moet vervolgens ook gedeeld worden met lokale producenten, anders zijn de autofabrikanten niet meer welkom in Venezuela. (via reuters.com)

“What’s this that Toyota doesn’t want to make the ‘rustic’ model here?” Chavez said, during a ceremony in Caracas to hand owners the keys to economically produced cars that Venezuela’s government has imported from Argentina. “We must force them. And if they don’t, then they should leave and we’ll bring another company in. … The Chinese want to come and they make ‘rustic’ models.”69 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Goed gedaan Chavez !
Tabun di Mack tegen de rest
Stop globalisering
Whaha geweldig :P
Wat een onzin kraamt die man toch telkens weer uit. Alsof Toyota zo afhankelijk zou zijn van Venezuela. Wederom veel gebrul van een kleine man.
goed zo Chavez!! Pleur ze allemaal eruit en ga met de chinezen verder…daar heb je meer aan in de toekomst.
@Vincenzo: die zijn helaas niet zo betrouwbaar.. die chinezen kunnen wel een look a like maken (dus letterlijk kopieeren), maar aan de kwaliteit laat het ALTIJD te wensen over.. dus hij mikt (logisch trouwens) op toyota omdat hij weet dat dat het ‘beste’* merk is (*= meest betrouwbare).

hij had het bijvoorbeeld ook met… eeuuh fiat (haha) kunnen doen. maar hij koos voor toyota, want: fiat staat voor: Fiasco In Auto-Techniek.
Sinds wanneer is Wit-Rusland communistisch???
@Kuukske: Sinds wanneer is Chavez communistisch? Hij is socialistisch.
@Kuukske: Communistisch is Belarus niet, maar totalitair wel.
Felix Djerzjinski, de oprichter van de KGB, is er een nationale held. Sterker, de KGB is een belangrijke steunpilaar voor Pres. Loekasjenko. Past dus precies bij Chavez.
Volgens mij is deze man geboren met gouden ballen, voor niemand, maar dan ook niemand bang! :)
dan moet hij zich, binnekort, een dacia duster halen
De domheid van deze man kent geen grenzen, ben benieuwd hoelang hij het nog volhoud.
@ OLE

Maak je daar maar geen zorgen over, hij heeft pas een wet ingevoerd waardoor hij zichzelf oneindig verkiesbaar kan stellen ;)

srry, maar I love this man! ;)
Laat die zelfingenomen Chavez die Toyota’s, Ford’s, General Motors en Fiat (Iveco’s ) maar in ze reet stoppen.
Hij mag blij zijn dat hij überhaupt ‘mag’ kopen. Zo is het en niet anders. Ik zou meteen de leveringen stop zetten aan z’n bananenrepubliek. Dan gaat hij maar lekker in die Russische en Chinese rommel rijden. Verwend ventje!
Wat een gore communist is die vent zeg… Ik hoop dat hij na een coup wordt gelyncht…
Hij zegt dat de techniek moet worden gedeeld met de locals. Oftewel: eerst aan ons geven en dan oprotten, zodat wij het kunnen maken in ons eentje…
Dus binnenkort rijdt heel Venezuela in een Volvo ?
Hij overdrijft natuurlijk.

Maar hij heeft best een punt. Multinationals gebruiken (misbruiken) arme landen om producten te maken voor rijke landen.

Niks mis mee om voorwaarden te stellen. Produceren in Venezuela, ok, maar dan wel ook auto’s voor de lokale markt, en lokale bedrijven ook helpen.
@ realhustler

Hoezo gebruiken? Ze vestigen zich daar netjes, zorgen voor werkgelegenheid, betalen een beter salaris dan lokale bedrijven in het land. Daarnaast dragen ze belasting af wat zorgt voor meer welvaart in de landen. Wat kortzichtig moet je zijn als je denkt dat multinationals arme landen gebruiken.
@JPM: nee, voor jou: -1
@realhustler: gelijk heb je.
Kan Toyota niet ff een Black ops assasination regelen op die gozer?
Eindelijk een ‘man met een mening!’ ;-)

Nu zouden wij nog een Beatrixie moeten hebben die het verbiedt om die klote Priusjes te weren uit Nederland ! Maarja, een ‘vrouw met ballen’ zijn behoorlijk lastig te vinden…
Only in Venezuela. :)
kijk .. zo kan het ook .. duidelijke taal ..
tuurlijk blijft het een straat-schoffie ..
maar hij wil wel vooruit dmv extreem goedkope consumenten brandstof ..
en er is nu een keuze (ivm China) die er voorheen niet was ..

of het een goede/slechte keuze is .. dat maakt niet zoveel uit ..
een keuze is altijd goed/slecht ..
“Kans armen gebieden”
Kijk eens naar jezelf, magkees.
Neqschot, of ophangen die Hugo…
@ TBmocro: hahahaha flapdrol :-D

Verder schudt Chavez de boel weer lekker op. Die kerel speelt gewoon real life Risk :)
@Bobel: Chavez een socialist, geloof je dat nu zelf? Hij nationaliseerde alle belangrijke takken van de industrie in Venezuela, zonder pardon. Hij heeft de totale controle verworven over de mediakanalen in Venezuela. Hij heeft de grondwet laten wijzigen opdat hij eeuwig zou kunnen worden herverkozen, überhaupt in een parlement waar enkel leden van diens partij in zetelen. Als dat naar socialsme neigt, eerder dan een totalitair neocommunisme, dan vind ik dat toch vreemd.
Alsof die merken wat ervan merken als ze daar hun auto’s niet meer mogen verkopen. Hoe groot is de afzet nou in zo’n land, toch wel minimaal?
Geweldige man.

doe je dat niet? rot dan op! geweldig,

go Don Chavez!
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: rustig maar-
Venezuela is een schatrijk land , alleen met Venozolanen is geen reet te beginnen, lui, onbeschoft en ongeschoold.
Venezulea heeft een rijke olie industrie in de Maracaibo regio, almeer dan 60 jaar, maar deze wordt gerund door gastarbeiders uit Europa omdat Venezuela nog nooit 1 cent in de eigen bevolking heeft geinvesteerd.

Mijnheer Chavez mag dan wel een grote bek hebben, zou hij als rechtgeaarde communist dan niet beter een vijf jaren plan kunnen ontvouwen om goede WEGEN te bouwen ?

Ver weg van dr grote steden is het een van de mooiste en fijnste landen waar ik ooit ben geweest !
bij een ander site stond share tech or get out, ik hoop dat alle merken er weggaan zodat ze terug met paard en kar kunnen rijden
@KaCh1ng:
Autoblog.com, klopt! :D
Vind wel dat die Hugo het enorm hoog in zijn bol heeft…
@ RickB

Lekker bezig, laten we met zijn allen een kleuterklas beginnen -.-
@PCCB

Ik zie nog steeds niet wat hem een communist maakt. Misschien een dictator, maar nog geen communist ;)
Deze man is ”het” gewoon helemaal.
Tegen globalisering! Venezuela staat op eenzelfde lijn als Iran. Chappeau voor mensen met feiten en ballen.
Leuk dat hij een grote bek durft te hebben, maar uiteindelijk schiet venuzuela er niks mee op. Hij stuurt zo een groot deel van de economie weg. en de grote autofabrikanten gaan echt niet iets laten afhangen van een land met arme bevolking
Ik ruik een nieuwe markt voor de Lada Niva!
Dan rijd die toch geen 4×4 meer van die merken. :P Zoekt die maar hokie pokie troep wat uit elkaar valt bij paar heuveltjes. :P
beetje warme lucht uit de linkse hoek is altijd fijn…hoort er ook bij…
Hij heeft gelijk toyota’s zijn voor kans armen
This man got some BIG COJONES!
TOYOTA make me some SUV’s!B*ATCH!
prachtig.. dat zo iemand voor de armen in zijn land opkomt, en de werkgelegenheid in zijn land wil verbeteren, en zijn land wil moderniseren… al doet hij dat met ietwat harde taal.
Haha, alsof het die bedrijven iets uitmaakt. Hij zegt het zelf ook al, de mensen daar hebben weinig geld etc. dus voor die bedrijven valt daar toch geen grote winst te behalen. Laat hem dan maar lekker auto’s importeren uit die andere (zeer toevallig gekozen) landen. ;)
Eigenlijk vind ik het eveneens geweldig dat een reus als Toyota eens serieus tegenwind krijgt. Dat in plaats van de economische belangen steeds voor de rest uit te schuiven. Het zijn geldwolven, en die moeten geslacht worden!!!
@Chavez-lovers ..

er is maar 1 belang .. en dat is economisch belang ..
er is maar 1 religie .. en dat is economisch belang ..
er is maar 1 politieke stroming .. en dat is economisch belang ..

heldendaden zijn voorbehouden aan losers ..
@lincoln:

Bekrompen gedachtengang…
Niet iedereen hoeft geleid te worden, gelukkig zijn er mensen die voor hun belangen staan en durven op te komen, anders zouden we allemaal zombies zijn (like you?)
@na3na3:
yeah right .. of Chavez zo,n grote smoel durft op te zetten als er geen Chinese competitie zou zijn ..

btw .. je vergat “economische” voor het woord “belangen” te schrijven ..
@na3na3:
onzin, jouw reactie doet mij geloven dat jij eerder een ‘zombie’ bent
En als je het dan zo goed meent te weten 1 vraag : er zijn tienduizenden werklozen in Venezuela, waarom laat ‘kameraad’ Chavez dan die werklozen geen goede wegen aanleggen?

Heeft een bevriende natie ten oosten van ons ook ooit gedaan; met succes !
@jpm jij snap het wel denk je he? mavo gedaan en handelskennis gehad?
Nou, dat is toch niet zo moeilijk? Ghadaffi gaf het goede voorbeeld. Laat die Chavez zelf maar een auto ontwerpen! :P
@Citrofiel: Hahaha inderdaad.. en wat gaat het merk van de auto worden… Chavez… Een Chavez. model: soberbio…. En in het merkteken, is het beeltenis van het hoofd van Chavez verwerkt…
En dit wordt het model:

http://images.forum-auto.com/mesimages/411366/lada_niva.jpg
@ Vincenzo

Goede inhoudelijke reactie! Het antwoord is nee.
Heel goed. In een socialistische land horen geen autos uit kapitalistische landen, maar uit socialistische landen zoals Lada en ook Lada-Niva en Kamaz vrachtautos uit Rusland. Verder hoort in Caracas ook een russische metro te rijden en moeten alle oude amerikaanse vliegtuigen vervangen worden door nieuwe russische vliegtuigen zoals Tupolev 204 en Ilyushin 96.
Chavez is leuk voor af en toe wat tegengas tegen het Westen, maar het begint steeds ludieker te worden met dat figuur. Gewoon een ordinaire dictator die hard roept dat hij het beste voorheeft met zijn volk. Dat hebben we wel meer gehoord.

@ db5: Links? Hup, terug naar school jij.
@bozewolf: maar hij heeft ook het beste voor met het volk, hij doet echt wat aan armoede bestrijding en wil ze de hun Landcruiser niet onthouden. Natuurlijk is zijn buitenlandbeleid en vooral de beschuldigingen aan Nederland lachwekkend maar doe de man niet ten onrechte af als een foute dictator.
@mashell: Mjah, hij besteed wel veel aandacht aan basis sociale behoeften, maar dat deed Escobar ook. Aan het eind van de dag was dat ook een drugsbaron en een moordenaar.

Bij mij gaan de alarmbellen meteen rinkelen als een leider er iets doordrukt waardoor hij zelf onbeperkt kan blijven zitten.

Om nog maar te zwijgen van de belachelijke beschuldigingen die hij om de haverklap de wereld in slingert. Zo kun je zo’n man toch niet serieus nemen?

Als hij ECHT het beste voor had met z’n volk had hij een gematigder buitenlands beleid gevoerd om steun te kweken, ipv enkel hard te kwaken zoals hij nu doet.
@bozewolf:

En leiders die absolute macht hebben zodra dat nodig is?
Denkt aan wet die Bush er doorheen gedrukt heeft. ;)
@RenesisHP: Yeah, Pat Act zelfde verhaal. Alhoewel ik de ophef daarover nooit heb gesnapt. De dingen die ze van de PatAct nu mochten doen deden ze toch al, dan wel illegaal.

Maarja, zelfde idee. Tuig.
@mashell:
hallo .. ,t blijft wel Zuid-Amerika he ..
da,s een soort Belgie .. maar dan heel groot ..
Wat lult’ie eigenlijk, toen ik er woonde werden er praktisch alleen maar in Venezuela geassembleerde auto’s verkocht, Jeep, Mack, GM, Toyota (Opel Kadett als Chevy); betrouwbaarheid was veel minder maar imports werden enorm zwaar belast.
Chavez is een L*L
Hugo Chavez is de man

Veel mongolen met vooroordelen hiero..
Ligt het SP forum plat ofzo; wat doen al die wereldvreemde Chavez en Iran adepten in godsnaam hier? Chavez en Ahmedinejad en consorten zijn geen ‘helden’ maar tirannen die hun bevolking onderdrukken en hun landen om zeep helpen.

Iedereen die hier nu “communisme w00t!!” zit te reaguren moet vanavond voor de verandering maar eens een geschiedenisboekje lezen over wat voor fijne mensen die communisten toch waren en hoe goed hun economische systeem werkt(e)…
nou nou nou .. wat een stoere jongelui ..
met z,n viertjes zonder gordel ..
Superkoerier!
Chavez is niet tegen globalisering, maar tegen global government. Dat is iets waarvoor we hem dan in elk geval wel dankbaar mogen zijn. Als ik hem was zou ik overigens gewoon andere fabrikanten toelaten als die willen produceren waar de inwoners van Venezuela wel behoefte aan hebben. Dan is het probleem ook meteen opgelost.
@Superkoerier!:
als politici gaan janken met principes enzo .. is het ALTIJD om onder eerder gemaakte afspraken en contracten uit te komen .. ALTIJD ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).