Reminder: Top Gear S14E06, 20:45, BBC2 (Special)

Auteur: , 56 Reacties

Opnieuw oppassen geblazen, de uitzending is weer op een ander tijdstip, 20:45 ditmaal. Na de woestijn en de noordpool, kunnen we vanavond aanschouwen hoe het team van Top Gear het regenwoud sloopt. Jawel, er staat ons weer een spetterende (kerst) special te wachten. Jeremy, James en Richard zijn afgereisd naar Zuid-Amerika om daar een barre tocht in vier aftandse terreinwagens te maken.

De laatste special speelde zich af in Vietnam. Waar ze zich toen op drie tamelijk onschuldige brommertjes verplaatsten is er nu weer gekozen voor auto’s als vervoermiddel. De tocht voert door Bolivia en Chili.

Op de Boliviaanse Marktplaats/Ebay zijn ongezien drie auto’s aangeschaft. Voorzover zichtbaar op de kleine plaatjes een Range Rover Classic (LSE?), een stokoude Toyota Land Cruiser en een Jimny/SJ410. Naar het schijnt, in die volgorde bestuurd door Clarkson, Hammond en May.

Deze aflevering moet zwaarder, uitdagender, veelzijdiger en gevaarlijker worden dan alle voorgaande specials. De uitdagingen doen denken aan de aloude Camel Trophy. Voor de tocht begint moeten de auto’s van drijvende pontons af, vervolgens moeten er in het donker houten bruggetjes worden gemaakt en overgestoken, en ze zullen grote hoogtes en diepe modder zien. Meng daar nog wat reusachtige insecten en een lauw-water-klimaat bij en het avontuur kan niet beter. Hebben jullie er overigens ook last van dat alle vakantieplannen langzamerhand al door Top Gear vastgelegd zijn? Nog even sparen…56 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
ha een special. kan niet wachten hoe ze elkaars auto´s weer verneuken.
goud!
Top Gear is Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duidelijk dat Clarkson in die Range Rover rijdt. Die rijdt volgens mij zo veel mogelijk in auto’s van Engelse makelij.
Suzuki Jimny, is dat niet iets te recent?
@ emiths
ze zullen wel de suzuki samurai bedoelen
als we top gear nederland mogen geloven zou de landcruiser met voorsprong moeten winnen: http://www.topgearmagazine.nl/uitgelicht/artikel/toyota-land-cruiser-in-afrika-test-uitgelicht/
Zal wel weer een vette special worden!
@leo2
bij jou linkje wordt de nieuwe land cruiser getest. Dit gaat over de oude
@laulau: geloof mij ik heb zelf een trekking door de sinaï woestijn in Egypte gedaan met een model 40 land cruiser die er al een aantal 100000 op de teller had en heb geen enkel probleem ondervonden
en geloof mij we hebben die wagens gemarteld, tegen 100 km/h over een wasbord achtige weg rijden is geen pretje voor de ophanging :p
Oh, dit wordt weer helemaal fantastisch, genieten geblazen. Het gekluns van die mannen icm oudere auto’s is altijd weer heerlijk om naar te kijken. Goed dat er een reminder was, het was me weer even ontschoten.
weet iemand wanneer de nieuwe afleveringen van top gear op veronica komt??
ik zie maar 2 autos -.-
@jan1666: goh, scherp… misschien dat James dan wel helemaal aan het begin verzuipt.
-edit: check!-
Heerlijk toch, genieten zolang het nog kan.
ha die jimny ,niet te onderschatten maar hij kan de andere 2 toch nooit volgen in de modder en beekjes, ik zou eerder voor een niva gegaan zijn dan voor een jimny
Ik begrijp niet waarom hierover elke week weer een nieuw topic gestart moet worden.
Je mag er toch wel vanuit gaan dat een gemiddelde autoblogger teletekst kan kijken? :roll:
@Gamekiller: Bij mij doet BBC teletekst het nooit…:|
@Gamekiller: Ik ben anders erg blij met de reminders;) Want ik lees Autoblog dagelijks, en op teletekst kijk ik NOOIT. Dit is auto gerelateerd en dus interessant voor de doelgroep, in tegenstelling tot teletekst! Daarbij komt nog dat dit een blogsite is waar je op blogjes kan reageren, dat is iets anders dan een forum met topics;)
@leo
dat geloof ik best het zijn ijzersterke auto´s
zo vriendelijk moegelijk: leuk leuk..
MAAR WAT VOOR DAG??
@ lh: vandaag
TOF, weer een echte special. Biertje en snakie erbij en genieten maar. Verheug me nu al op vanavond.
yes yes yes zeker kijken vnvd
Waarom is iedereen zo gek op Top Gear, het is tegenwoordig een slap aftreksel van waar het vroeger ECHT om ging, namelijk het beoordelen en testen van AUTO’S.
Het enige wat ze nu doen zijn idiote acties waarbij auto’s maar een klein deel van zijn.

Ik kijk er niet meer naar iig.
@Nemo:
ik vind er ook geen fuck meer aan en gezien de hoeveelheid advertising die nodig is om hun kaartjes te slijten zijn er meer mensen die er zo over denken.
Jee wat is BBC irritant bezig met die tijdstippen elke week te veranderen. Laat het gewoon op één vast tijdstip staan elke week. Vanavond maar weer eventjes opnemen! Wel leuk, weer een special! :D
deze aflevering duurt toch ook 5 kwartier?
waneer komen de nieuwe op nl??
Haha, ik heb bijna hetzelfde stuk gereden, ook in een landcruiser (wel een iets nieuwer model)… ik weet al welk stuk ze gaan rijden. Waar ze precies gaan starten weet ik niet (vast La Paz), en dan via Uyuni naar Atacama. Bizarre natuur met een machtige zoutvlakte en een absolute droge woestijn waar zelfs geen cactus groeit. En dat alles op 4000m+…
damn it… de iplayer van de BBC wil niet werken… arghhhh
ahahahahahah helemaaal op de einde die berg die auto van helemaal onder ( beter remmen onder doen)
Geweldige aflevering! Vol met spanning en entertainment.
Was weer een leuke aflevering, volgens mij ging Hammond’s auto niet per ongeluk van die berg af.
Wat een geniale aflevering weer! :D Toegegeven, sommige dingen waren gespeeld (Samurai in greppel, Land Cruiser van de berg) en dat waren dan ook wel minpunten. De leuke onderdelen zijn nu juist de niet gespeelde dingen. Slang in auto, bang voor beestjes/hoogten, tegenligger op smal stuk hoge weg, om moeten keren vanwege hoogteziekte. Ik vond het weer een zeer vermakelijke aflevering.
Het was een erg leuke aflevering, alleen apart dat ze de auto’s rijden hebben kunnen houden. Lekke banden, complete ophanging kapot, diff uit elkaar, remmen kapot, stuurinrichting bijna kapot, flink verhitte motor, etc..
En dat alles in de middel op nowhere, maar moeilijk en zwaar was het zeker voor hun.
DIE WEG???!!!
Ja leuk hè. Het AD had er blijkbaar ooit een stukje over, kwam ik net achter: http://www.angelfire.com/ab8/ad/ .
The boys really outdid themselves this time. Ben benieuwd wat het verbruik was van de benzine (ik denk dat ik olie er voor de zekerheid ook maar bij zet :P )…
Dit was een échte uitdaging hoor, een klein stukje regenwoud doorkruisen is iets waarna veel avonturiers het al voor bekeken houden, maar zij gingen helemaal door tot de kust… :o
Mister May beging trouwens een epische faal met die bestijging van het vlot. :lol: Ik ben fan van hem, maar dat was om je kapot te lachen! :mrgreen:
Helemaal met je eens. Dat was ouderwetse slapstick-humor. Bovendien ben ook ik een fan van May. ;)
Reden dat Hammonds auto ‘per ongeluk’ naar beneden rolde was omdat hij -volgens geruchten (oee)- weigerde naar beneden te gaan met zijn ongeluk nog vers in zn geheugen geprint.
Ik denk niet dat Hammond z’n crapmobiel opzettelijk naar beneden gestuwd is, en wel om deze redenen:
1) Hammond was wel degelijk iets aan het zeggen toen de auto verrolde.
2) Er lag veel rommel in de auto (behalve een camera?).
3) De camerastanden waren ogenschijnlijk niet voorbereid op de crash, maar dat kan gefaked zijn.
4) En een heel belangrijke: geruchten blijven altijd geruchten.
Haha kom op vla! Je gelooft toch niet dat dat echt was. Clarkson was aan het aftellen en opeens moest Hammond eruit en naar Clarksons auto lopen om iets te zeggen, dat terwijl ze de hele tijd naar elkaar schreeuwden.

En mijn geruchten-bron is misschien niet volledig betrouwbaar maar it does make sense. Hij schijnt als de dood geweest te zijn over de mogelijkheid dat hij (wederom) tientallen keren over de kop kon slaan.

Ya never know.
@JPM:
Dat gebeurt toch wel vaker? Trouwens, als het toch klopt: wat zou jij gedaan hebben, met een vrouw en kinderen en een zwaar ongeluk achter de kiezen (waarvan hij toch niets herinnert?)… Je kan trouwens moeilijk de laffe uitweg kiezen en “Nee” zeggen op Top Gear, ze hebben een reputatie en belangrijker nog, een publiek te behouden.
Tell you what: als er geen HD-camera en spot meer hing in de auto, geef ik je gelijk. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=p97NqqFM93s&feature=channel
De shit is al online jongens!! En op YT nog wel! Vlug kijken en zeker niet raten voordat de BBC hem er doet afhalen.
Fokking HD and everything!! :D
@mezelf:
Nieuw dieptepunt. Eerst goed de titel lezen kerel… :roll:
Maar het zijn wel TG-afleveringen, en in HD! (deze nog niet omdat hij nog door het systeem moet)
@vla
Zoals ik al zei, ya never know!

Iemand anders ook zo genoten van James May met z’n Toy Stories?
Topgear is hoogstens een amusementsprogramma. Met serieuze (auto)journalistiek heeft het iig niets te maken.
Mooie aflevereing… wel jammer dat ze de salar hebben overgeslagen, en de lago verde en lago colorado. Maar dat is in een beschermd natuurpark,en ik denk dat ze daar niet alles mochten flikken… toch mooie aflevering.
Dit was toch wel een van de beste specials.Op die berg weg was het nogal smal.Ik heb jemerly nog nooit zo bang gezien.
voor de mensen die op youtube part 4 van de special niet kunnen vinden (zoals ik :)
http://www.destift.com/media/2009/12/28/top-gear-season-14-episode-6-bolivia-special/
complete aflevering
Finalgear.com, HD Top Gear torrents!
De massive cock nickname-discussie uit het autoblog interview met Jeremy Clarkson komt terug in zijn laatste column: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/jeremy_clarkson/article6968268.ece

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).