Soort van officieel: mannen parkeren beter dan vrouwen

Auteur: , 22 Reacties

Iedereen roept het al jaren zonder enig bewijs, maar de Duitse Dr. Claudia Wolf van de Ruhr Universiteit in Bochum zorgt nu dat we voor eens en voor altijd kunnen zeggen dat het gewoon zo is. Ze deed 'diepgaand' onderzoek en liet 65 mensen een Audi A6 parkeren. De uitkomst: vrouwen deden er gemiddeld 20 seconden langer over dan mannen.

Dat betekent niet dat ze ook voorzichtiger of nauwkeuriger parkeren, want in tegenstelling tot de meeste mannen zetten veel dames de auto niet netjes in het midden van de parkeerplek. De test bestond uit zowel vooruit als achteruit inparkeren, en natuurlijk fileparkeren. In alle gevallen brachten de mannen het er beter van af.

De oorzaak hiervan is dat mannen over het algemeen een betere coördinatie en ruimtelijk inzicht hebben, en bovendien meer risico’s nemen achter het stuur, aldus Wolf. Dit was reeds bekend, maar ze wilde alle vooroordelen toch met een stukje zekerheid onderbouwen. Ze voegt eraan toe: “het is niet zo dat de vrouwen massaal gefaald hebben. Het gaat alleen om parkeren – niet dat de mannen winnen van de vrouwen.” Dan ken je het mannelijk geslacht nog niet, Claudia. Hier gaat het bier alvast open. (bron: telegraph)22 reacties

Gezond verstand had daar volgens mij ook kunnen achterkomen :p
-Oud nieuws-

In mijn straat merk ik dit allang.
65 mensen? Is dat genoeg om iets te kunnen vaststellen?
@DRU: mij is altijd geleerd dat je bij een onderzoek een grote groep moet hebben en heel officieel ook en controle groep. Dat laatste zullen we hier de mannen maar noemen die instructies staan te geven naast de auto aan de vrouw ;).

Ik herken dit trouwens wel. Ik woon op de Nieuwmarkt in Amsterdam en daar parkeer je dus naast de gracht zonder railing o.i.d.. Er stopte een vrouw met de vraag of ik haar auto wilde inparkeren :P.
Ik heb dit trouwens geweigerd omdat ik net 2 uur geslapen had en een zeer zware avond had gehad (iets met pils). Maar met instructies ging het prima :D.
@DRU:

Aantallen maken tegenwoordig niet meer uit. Bij het rekeningrijden beweren ze ook dat 60% er op vooruit gaat. Dat was waarschijnlijk een test met als proefpersonen 4 mensen waarvan 3 geen auto ofzo..
Heh heh, eindelijk is het officieel…
Evolutionair gezien logisch dat een man hem er beter in kan prikken…
dat zijn 20 seconden kostbare autoblog.nl-tijd .. trut ..
Lol @ Laurens :lol:
Hahahaha, verbaast mij als vrouw niks, ik ben ook geen held in achteruit insteken en zo… de meeste vrouwen die ik ken zijn dat niet. Jullie mannen durven gewoon meer dan wij en hebben meer het gevoel ‘in control’ te zijn dan wij. Eerlijk is gewoon eerlijk.
@Ines: knap dat iemand dat toegeeft. Vrouwen zijn dan op sommigge dingen beter dan mannen
Iedereen wist dit natuurlijk al ‘eeeeuwen’. Alleen het is een politiek incorrect om maar ook te denken dat vrouwen iets minder goed kunnen dan mannen… En laten we het al helemaal niet hebben over verschillen tussen rassen (maar ik blijf toch denken, nee zeker weten, dat negerts meestal een stuk harder kunnen lopen dan blanken)

Wat ook wel grappig is… een tijdje geleden is een soortgelijk onderzoek gepubliceerd. Daar kwam uit dat vrouwen rond de eisprong het minste ruimtelijk inzicht hadden (en dan dus het slechts parkeren) en dat homo’s OOK niet kunnen parkeren. Hun hersenen lijken op vrouwenhersenen. Met als bijbehorenden effecten dat ze dus mannen aantrekkelijk vinden en minder goed ruimtelijk inzicht hebben. Heerlijk confronterende uitkomsten :D
Dat opeltje staat trouwens wel mooi op de algemene Mercedes parkeerplek (voor de nitwits: da’s overal behalve als parkeerplaats gemarkeerde plek).

On topic:
Dus wij mannen denken nu beter te kunnen parkeren dan vrouwen.

@vrouwen:
Dan hebben jullie dat tenminste bereikt.

Ik heb overigens ook liever dat jullie goed neuken ipv goed parkeren.
Dat vind ik dan weer belangrijker.
@Matthis: BOEWAHAHA !

Vrouwen werken alleen geestverruimend, als je erop verliefd bent…in alle andere gevallen vernauwen ze ieder (bloed-)vaatje dat een man heeft; lijkt mij daarom dat deze test bij ‘oudere’ mannen weer een evengoede score als de vrouwen laat zien !?…Homo’s kunnen overigens altijd ‘goed achterin uitparkeren’ toch ? ;-)
@dames die er echt moeite mee hebben:
Zie een bericht terug.
Het figuur dat daar de velg van zijn gehuurde super-stoere-sportwagen-bolide aan gort rijdt….dat is een man.
Nouja…een man….een voetballer.

Ter vergelijking:
Hoogstwaarschijnlijk kunt u beter parkeren dan hij kan weg rijden ;)
…”‘goed achterin uitparkeren’ toch ?”….

Proest…

Je zult bedoelen:
Achteruit inparkeren?
Oud nieuws, maar blij dat het wederom bevestigd is! Ik zal dit goed onthouden;)
bij die foto vraag ik me tock af hoe je dat voor elkaar heb gekregen?
Maar dit wisten we gelukkig nog niet.. ;)
Gelukkig heb ik niet meegedaan aan die test, dan had het nog wel eens heel anders kunnen lopen. :oops: :P
Uit de statestieken blijkt dat vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs minder schade hebben dan mannelijke. Vind ik een belangrijker gegeven dan dat vrouwen met een personenauto minder goed kunnen fileparkeren. Veel mannen weten namelijk niet dat we in ons land rechts rijden, en een richtingaanwijzer moeten gebruiken als ze af willen slaan.
wtf hoe de F*** krijg je dat voor elkaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).