Video: Jay Leno doet ‘Rendezvous’ met Mercedes SLS

Auteur: , 58 Reacties

Dit is nog eens cool. Die-hard auto- en filmliefhebbers kennen natuurlijk allemaal "C'était un rendezvous", de korte film uit 1976 waarin Claude Lelouch op een vroege ochtend met een Mercedes 450 SEL 6.9 door de straten van Parijs jakkerde. Hij monteerde er het geluid van een Ferrari V12 onder en bracht de film uit, waarmee hij de basis legde voor alle YouTube-handycamracers. Jay Leno doet een poging om op een soortgelijke manier het mooiste stratencircuit van Los Angeles te laten zien met een Mercedes SLS AMG.

Het is een vroege zondagmorgen en we rijden met Leno mee vanaf Beverly Hills over Coldwater Canyon Drive, over Mulholland Drive langs Laurel Canyon en weer terug over Sunset Boulevard; een verborgen stratencircuit dat maar iets korter is dan de Nürburgring Nordschleife en er bovendien een beetje op lijkt als je met je ogen knijpt. Los Angeles kent vele mooie wegen, zo vertelt Leno, maar dit leek hem de uitgelezen locatie om de SLS AMG te laten zingen. Al klept hij er wel af en toe doorheen.

Dit alles was een idee van Jeremy Hart, een vriend van Leno, die het filmpje in elkaar knutselde. Hij schrijft erover bij Wired.58 reacties

Is hier ook het geluid van een Ferrari V12 onder geplakt of klinkt die SLS echt zo lekker?
@Ari: Heb jij wel enig gedacht hoe een V12 klinkt?
En waarom zou AMG een ferrari motor willen steken in hun auto?
Die mb klinkt gewoon zo.Geweldige auto die je ook kunt gebruiken voor een ontspannen rit
Hij klinkt echt zo lekker!!
wel leuk om te zien, maar jammer dat jay er doorheen klept, want wat een prachtig geluid…..:O
Wat een geweldige sound heeft deze Mercedes!
Jij hebt dus duidelijk nog nooit een V12 gehoord.
Jay Leno > Jeremy Clarkson
En Rendezvous is idd een spankin’ goeie film, dit is eerder een ode aan Rendezvous. Wel een zeer goeie ode natuurlijk, met de gepaste auto. :)
Ik krijg zin om de racetrack van Brugge te gaan zoeken. :D
Oeh, dat ding klinkt best lekker onderin z’n toeren. Leuke route trouwens, al vind je dit soort weggetjes in duizendvoud in Italië. De SLS lijkt de oneffenheden overigens best comfy af te veren.
Leuk geluid maar na het gas loslaten teveel (op den duur volgens mij) hinderlijke knallen.
Als ik zulke knallen wil ga ik wel naar Halfords.
Voor de rest leuke vid natuurlijk, bring back memories -been there done that (met 1e serie Viper)- en idd een goede plaats voor een racecircuit.
-boekt alvast een trip-
@Rob USA: Ja dat was inderdaad ook mijn gedachte. Het geluid is prachtig maar die benzine die de auto in de uitlaat spuit elke keer als je het gas loslaat is leuk, maar wordt toch wel irritant na een tijdje neem in aan. Maar misschien hoor je dat minder van binnenuit..
Instant update: de making of staat ook online: http://www.youtube.com/watch?v=dJIy0GTOROg
Lol vanaf 3.33 lijkt het net alsof ze de hele block voor hem hebben afgezet of het moest erg rustig zijn ? En 4.58 zie je meteen de auto die een SLS kan verslaan. :D
@majinstar: een oude bmw z3 die een sls verslaat? heb je iets gerookt ofzo ?
@majinstar:
een z3 uit 2001?
Ben niet weg van de desbetreffende MB maar hij klinkt wel heeeel lekker!
Moet niet eerder als 7 uur geweest zijn dat hij er overheen scheurt, lijkt athans wel zo met de mooie zon op de wagen ;)
Geweldige publiciteitsstunt waarvoor het credo beter goed gejat dan slecht verzonnen meer dan treffend is. Verder ben ik Jay Leno ook een beetje zat, wat een autocamerageile hoer.
ik weet niet wat er nou leuker is. Gas geven of gas lossen?..
Rendezvous ging door de stad heen. Dit kan ik dus geen ode noemen. Beetje bergweggetjes crossen en nauwelijks anderen in gevaar brengen is geen vergelijking.
@Goed Koopman: Zou jij niet camerageil zijn als je jaarlijks zo’n $60 miljoen ermee verdiend hebt ?
Zie hem ook liever als Bravo Galema/Allard Kalf/Michael Pilaskov/ enz enz niet dan ? Hij heeft ook meer kennis als zij allemaal bij elkaar.
@ Rob USA: Touche
Wat een irritante kutreclame vermomd als reactie, zeg.
stopwearingpants
het is wel erg rustig op die wegen daaro, LA is toch een wereldstad?? het is hier veeeeeeeeeeeeeeeel drukker in men kleine stadje
wat een auto dat geluid, het uiterlijk. Het is allemaal zo goed. beter dan een porsche, ferrari of een lambo
Kan iemand mij uitleggen waarom ik op de homepage reacties van vanmiddag zie staan? :?
Geweldige bak.. Het is imo nog altijd geen Gullwing maar is in ieder geval een waardig initiatief voor bijv. een Mclaren SLR, Corvette, Viper and so on!

Het geluid valt me overigens niets tegen, ook het knallen uit de uitlaten niet. (je rijdt tenslotte een supercar) :)
@majinstar

Een z3 die een SLS AMG met 5xx pk’s? Dacht het niet ;)
@Relief: 571, geen dank ;) .
djeeses dat ding klinkt slecht, lijkt wel alsof hij niet in gang raakt..
@Vla: Ik wil gerust meedoen! Dragstrip achter het gevang, wegeltjes richting damme, …
Ik was niet onder de indruk van het geluid van de SLS, maar als ik zo eens lekker zit te luisteren dan kan ik helemaal in opgaan, en gewoon echt uren naar luisteren, heerlijk! Ook dat lekkere roffeltje als je het gas los laat! AMG verdient wel echt respect met deze SLS, iets wat ik als Mercedes “hater” niet snel zal zeggen…!!
door het lage geluid klinkt het alsof hij maar een beetje met het gas loopt te spelen en het niet gewoon eens in trapt. is wel jammer, maar wel een mooie auto
He bah… hoe meer ik luister, hoe verschrikkelijker ik dat terugschakel geluid van die SLS HAAT! Echt een anti-climax waar het bij andere auto’s juist super gaaf klinkt om eens lekker door te schakelen, vreselijk zo’n automaat!
Ik vind het geluid van de SLS maar erg ‘nep’.
Noem het van de oude stempel, de SL55 AMG heeft het echte AMG geluid (tot 2005), dit is maar getruukt. Die overrun roffel is ook altijd precies hetzelfde.
Nu moet je voor emotional-motoring niet bij Mercedes zijn, maar dat kleine beetje emotie wat ze kunnen bewerkstelligen door een leuke soundtrack doen ze toch wel teniet hiermee.
Leuk filmpje, maar eh… heeft iemand misschien een downloadlinkje naar Rendezvous?
Toch wel één van de best klinkende auto’s ooit.. Een hommage aan c’était un rendez-vous zou ik het niet noemen, en Jay zou best wat meer z’n mond mogen houden en wat meer gas mogen geven.. Maar hij doet het allemaal maar wel mooi weer, wat je van veel andere vermogende autoliefhebbers niet kan zeggen!
Ik vind dit niet als c’etait une rendecous die film was zo speciaal en er werd zo veel over gesproken omdat jarenlang niemand wist wat voor auto het was en wie de bestuurder was. Er gingen allerlei geruchten over formule 1 rijders in ferraris. Bij deze film is dat helwmaal niey. Wat mij betreft heeft het dus niks te maken met de orginele rendevous
Prachtig!
mooi filmpje, ik kreeg meteen weer zin om test drive te spelen, jammer dat de besturing zo zuigt.
Leuk filmpje. Ik weet nu ook wat m’n volgende investering wordt!
Nee, niet de SLS met z’n vreselijk irritante -want constant aanwezige- nep-roffel in de uitlaat wanneer je ’t gas loslaat.
Ik bedoel een setje bullet cams om ook dit soort beelden te kunnen maken! :)
@Klassiekerrally:
My thoughts exactly. :)
Jammer dat die praat.
Meer heb ik niet te zeggen om 1 uur ’s nachts.
Ik irriteer me bij de originele rendezvous film aan het geluid dat totaal niet klopt met wat je op de weg ziet, neemt toch de geloofwaardigheid van het filmpje weg.
@vla,
Kun je de weg rond of in Brugge even op googleearth zetten en een link vanaf deze site? Ik zal eens kijken voor Antwerpen, in de haven is er plek genoeg!!
@roy,
Vergeet niet dat het originele filmpje dateert van ’70 jaren en de techniek van camera en geluid nog niet zo ver stond!!!!
@Eric:
Goh, ik heb eens gekeken, maar da’s toch niet makkelijk hoor! Vooral niet met dat verkeer, en vooral niet met de vele inspiratieloze wegen…
Ouwehoer met veel geld; en iedereen kijkt en luistert…grinnik, maar de auto is fenomenaal mooi !
alle klagers hier.Dat uitlaatgeluid klinkt nog altijd beter dan de lease golf etc waar jullie in rijden.Prutsers
Hij doet een snelle nurburgring! 6.38 voor een rondje waar die niet boven de 100kmu uit komt. Deze ‘ring’ is zeker de helft korter.
Even op YouTube gezocht en het filmpje Rendezvous terug gevonden. Het is vrij spectaculair moet ik zeggen.
Dit zou ongeveer de route moeten zijn die Jay volgt, als zijn commentaar tijdens de rit correct is:

View Larger Map
Ik heb ooit begrepen dat het filmwerk van de originele film gedaan is met een Mercedes-Benz 450 SEL 6.9 en dat er een ander geluid onder geplakt is.
PantheraLeo205
Rendez-Vous (“geen trucage”) is gewoon bagger. Ik verbaas me soms over het amateurisme van de technici uit die jaren.
In films uit die tijd zie je wel eens shots vanuit verschillende hoeken van dezelfde auto, zelfde scène, maar dan wel met een per shot totaal verschillend toerental. Totaal geen prioriteit op gebied van echtheid schijnbaar…
@ something, jamesbond007 en relief.

Ja zagen jullie niet dat die SLS de verkeerde kant op reed. :D ;)
Ik kan die echte liefhebberij alleen maar waarderen.
Als er ook 1 man op aarde is…bij wie ik het bezitten van een hoop auto’s geen orgie van patserigheid vind geworden…dan is het Jay Lenno.
Man wat houdt die vent van auto’s en autorijden.
Het is gewoon steeds weer een genot om naar te kijken.

@Mercedes
Nee laat maar…ik zie dat jullie het al begrepen hebben…
@ PantheraLeo205: Toch heeft ’t filmpje cultstatus weten te bereiken. Doe dat maar eens na.
Niemand (behalve jij dan) die zich stoort aan de foutjes en het nagesynchroniseerde motorgeluid.
Daar gaat het ook helemaal niet om. Alles draait om de sfeer, en die is top.
@Jay
Anyway….I’m hoping they’ll fix the door handles.
You’re going to break your back every time you open the door.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).