Video: Volvo haalt het doek van de nieuwe S60

Auteur: , 65 Reacties

De nieuwe Volvo S60 zal op de autoshow van Genève in maart zijn publieksdebuut maken, maar de Zweedse (Lees: bijna Chinese) autobouwer heeft wel alvast via Facebook een video vrijgegeven waarin alvast het doek van de S60 wordt gehaald.

De marketingafdeling van Volvo heeft zichzelf tot doel gesteld dat dit de eerste autovideo van 2010 is op Youtube.

We will ensure that this is the first car video on YouTube in 2010. It will be released on Volvo Car’s channel on YouTube a few seconds after we have entered the new year.

De productie van de nieuwe S60 zal komende zomer starten, waarna de eerste modellen na de zomer bij de dealer zullen arriveren. Volvo heeft z’n reputatie als extra veilige auto hoog te houden, dus naast tweeduizend airbags, beschikt de nieuwe S60 over zaken als City Safety (automatisch remsysteem) en Pedestrian Detection (voetganger herkenning). Tevens krijgt de nieuwe S60 een nieuwe generatie zuinige dieselmotoren en een aantal zeer schone direct ingespoten turbobenzinemotoren. En uiteraard zal ook een extra zuinige DRIVe versie niet ontbreken.

De nieuwe Volvo S60 video65 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ziet er best goed uit. Ben zeer te spreken over de voor- en achterlichten. Over het geheel een mooi design. Hoop dat ‘ie toch z’n ‘Zweedse veiligheid’ houdt, ondanks dat het door een Chinese autobouwer is gemaakt. Maar dat zal wel goed zitten.
Begon tijd te worden dat de opvolger er kwam. Ziet er strak uit, alhoewel ik op iets drastischere veranderingen had gehoopt tov de vorige S60.
sorry hoor, maar die achterkant :shock: Zoiets doe je bij een kleine autotje, niet bij een auto die klasse meot uitstralen??

Conclusie: Voorkant is erg mooi, achterkant past niet bij deze auto….:(
pfff
tis nu helemaal zeker
Volvo gaat naar de kl*ten :schock:
Kom op zed…. niks maar dan ook niks is t zelfde. Hoe anders wil je het hebben? een S60 is nou eenmaal een sportief gevormde sedan. Hoe moet ik me jouw gewenste creatie voorstellen?
@ Ruud

En jij vind die achterkant er sportief uitzien??

Indien positief beantwoord zou ik een opticien opzoeken ;)
@ gamekiller: sorry hoor, maar die achterkant Zoiets doe je bij een kleine autotje, niet bij een auto die klasse meot uitstralen??
nouw ik vind het juist klasse uitstralen, ik vind het juist ook wel iets weg hebben van de Maserati gran turismo met de boomerang lichten
Maar het uiteindelijke resultaat is heel goed gelukt, petje af voor Volvo ;)
zo .. zomaar effe de coolste mid-size sedan op de huidige markt ..
ding is van alle kanten correct en te verantwoorden ..

knappe prestatie om zo,n veilig design zo onderscheidend te maken ..
@ Tobiman

Gelukkig heeft iedereen een eigen mening ;)

Het zou wat zijn als we met zn allen dezelfde auto reden……
@ gamekiller

daar heb je een ppunt :P
maar nog steeds vind ik de insignia nog wel de mooiste middenklasse sedan
Doek er weer overheen, strik er omheen, doorverkopen aan Congo !
Die achterlichten ogen toch wel sportief? Zeker in combinatie met de rest van de auto. Die achterlichten rijden immers niet alleen rond. het is een geheel.
Een XC60 oogt zelfs sportief in t donker. Stijlvol Volvo en toch sportief. Ik vind het wel een mooie combinatie. Moesten er soms ronde Alfa lampjes op? Of wat vind jij “sportief”?
Zet deze Volvo volgend jaar maar eens naast een Insignia..
Dan zie je wel welke sportiever oogt.
Insignia is dikke lompe bak die heel snel gaat verouderen.
Dat doet volvo wel beter (geen aanname maar feit)
Hmm… De achterkant vind ik toch wat minder als ik het hier zo zie… Sportief lijkt me niet het juiste woord;) Nu is het wachten op een merk dat net VOOR Volvo een auto-video op YouTube gooit;) Wie gaat het winnen!
ha ha ha .. een achterlicht “sportief/on-sportief” noemen ..
hoe zwakzinnig kan je zijn ..

hallo .. tis een stukje poly-carbonaat hoor ..
Geslaagd ontwerp vind ik, het maakt de vaak oudbollige look van de Volvo helemaal hip/jong en sportief. Dus je hoeft niet meer boven de 60 te zijn om er één te kopen.
Ik heb nog nooit een lelijkere auto gezien.
Je doet je naam eer aan Lincoln. Suffe Amerikanen Zo wordt dat nou eenmaal omschreven als een auto er snel of dynamisch uitziet.
Sportief zeg maar..
@Ruud:
alleen hoertjes van de marketing-loverboys noemen een auto sportief ..

de Bavo Galema,s zeg maar ..
Mooie auto, jammer dat hun service op niets meer trekt. 25 jaar volvo rijder. Mijn volgende zal zeker geen volvo meer zijn. Misscjien zal hun sevice beter en goedkoper worden. Een echte schande.
@tobiman.

Ik wil de Masarati 3200GT ook niet een kleine stadsauto noemen wel ? En daar hebben de lichten wel iets van weg.

Mooie auto.
en oja, bejaardenauto
waarom?
-bejaardebaklook
-veel te veel onnodige in het nadeel werkende veiligheidssnufjes
-irritante piepjes aan boord die bejaarde niet kunnen horen
-bejaarde zien niets dus kopen ze dit gedrocht.
-bejaarden die nog wel zien kopen ‘m vanwege punt 1
Ik vind het wel een chique wagen. Het heeft tenminste wel stijl.
Erg mooie auto, echt waar! Alleen moet ik wel een paar puntjes kwijt:
– Voorlichten te veel afgekeken bij Merc E-klasse
– Achterlichten afgekeken bij een hond. wat lelijk!
– Ligt het aan mij of zie ik de lijn van een citroen C6… Zie 0:56 in filmpje
Voor de rest prachtige auto :P
@Flamingo: Jij hebt nog nooit een lelijkere auto gezien dan deze elegante volvo :S ?? Dan ken je de Tirrito Ayrton waarschijnlijk niet…
De lijn klopt niet, de neus is te laag. En die koplampen: alsof die auto aan de speed zit!
Zal eens tijd worden dat ze met nieuwe motoren komen, de huidige motoren zijn echt achterhaald en halen de Volvo XC60 onderuit. Hoogst waarschijnlijk komen die motoren dus ook in de XC60.

Dan zou de XC60 een waardige concurrent zijn voor de Q5 en de GLK.
Flamingo….

Is dat niet zo’n roze vogel die een beetje op een poot staat te staan?
Dat verklaart veel van je reacties.
Zal vast wel een grapjurk zijn die net even sneller een derderangs tjoeningsvideo erop zet :D
Mercedes e klasse voorkant!!
De concept was toch een stuk mooier.
Eigenlijk wel een hele mooie auto en zeker een passende opvolger voor de S60.
Waarschijnlijk zullen de opmerkingen / kritieken hetzelfde zijn als destijds bij de S60. Maar deze heeft zich ondertussen bewezen als een mooie tijdloze en dynamische sedan.
Wel jammer van dat losse stripje op de kofferklep, dat moet mooier kunnen.
En ook dan ding achter op het dak. Dat kun je tegenwoordig heel mooi integreren in de achterruit.
@Hubert: ik denk dat de spoiler optioneel is (Yes, bring on the 80s revival) en dat vinnetje. Schijnbaar is dat wat klanten willen, ook BMW blijft aan die lelijke vinnetjes hangen.
@Ruud: Ik had gewoon gehoopt dat men iets drastischer ging zijn met hun lijnenspel. Ze hebben net iets teveel gekeken naar hun andere modellen. Iets wat je bij bv Audi ook terug vind. Nu, het is een mooi ding, en met de T6 erin zou ik er voor tekenen.
Hij ziet er zo in het donker met zijn lichten aan best mooi uit maar wat een schijn is dat..

Oke ik ik vraag autoblog om iets nieuws. Maak voortaan iets dat je kunt stemmen op welk model je mooier vindt het oude of het nieuwe, in dit geval dus deze schele aap tegen zijn prachtige voorganger.
Is dat iets? of is dat iets waar niemand iets aan heeft.
Ik denk dat het leuk is iig
En dan later in een bericht aan het einde van het jaar bijv. nog even terugkijken op die stemmen. Dat zegt meteen of het een goed jaar was toch?
Jah, mooi filmpje.. Maar die auto, toch maar niet hoor.. wat is het verschil met de andere volvo’s(heb het vooral over die voorkant dan)?
Die achterzijde, daar wordt ik niet zo wild van. Maar van voren is het een hele mooie Volvo. Als Volvo deze designtaal behoudt in China kan het nog wel wat worden.
Vind het helemaal niks. Scandinavisch design is altijd strak en rustig. Dit is gewoon een rommeltje. De voorkant kan zo van een Mercedes afkomen. Verder is het geen onderscheidende auto, wat Volvo’s vroeger wel altijd waren.
Waar de nieuwe S80 een prachtige auto is geworden en de V70 ook wel redelijk gelukt is vind ik dit echt niets. Als ik zou moeten kiezen zou ik bij zowel de V70 als de S60 voor het ‘oude’ model gaan, vind dat echt een veel mooiere wagen.
de voorkant is totaal niet afgekeken van een mercedes e-klasse de xc60 heeft ook al dergelijke koplampen in twee delen met bijna volledig dezelfde vorm en deze is er al langer dan de huidige e-klasse
Over die veelbesproken achterkant: Recht van achteren is het een geslaagd ontwerp, maar ik moet nog wennen aan het zijaanzicht van die achterkant. Wanneer het filmpje het einde nadert zie je de auto van opzij, en daar ziet de achterkant er inderdaad uit verhouding uit ten opzichte van de rest van de auto, net alsof op het laatste moment is besloten de auto in de korten.
weer dezelfde meuk als altijd, net audi.
Niks dus en snel wegwezen naar china.
Volvo heeft naar mijn bescheiden mening altijd wel toffe wagens gebouwd en de nieuwe zijn dan ook nog gedesignd nu scandinavisch design een hoog woord is……..ma toch, uit politieke overtuiging zou ik geen wagen kopen van een land dat zijn beide automerken laat afsterven……Saab sterft dankzij de lompe Amerikanen die niet wisten wat ze in handen hadden en volvo is Chinees
@Timo: wat zegt dat nou weer? Volvo was sinds 1999 van Ford en dus Amerikaans/Duits.. Daarbij heeft Geely ook al gezegd dat Volvo gewoon Volvo blijft: http://www.nu.nl/auto/2153044/volvo-mag-oude-blijven.html
Trouwens, echt een auto die je irl moet zien denk ik. Vind hem op zich zeer geslaagd maar heb wat twijfels over de neus en kont. Vind het wel jammer van de A5-achtige zijlijnen. Ik vond die typische heupen meer onderscheidend
Gezien het kapitaal dat vanuit de hele westerse wereld richting China is gestroomd was het te verwachten dat de Chinezen bedrijven en andere zaken in het westen op gaan kopen (het geld moet renderen) en aangezien we nu toch uitverkoop houden is het logisch dat ze hun slag slaan. Wie voor de financiering zorgt is echter niet zo belangrijk, zolang techniek en design Zweeds zijn is Volvo voor mij Zweeds.
Ik was aanvankelijk niet enthousiast over het ontwerp, maar op dit filmpje vind ik hem er goed uitzien, zodra hij bij de dealer staat maar eens gaan kijken..
Niks mis mee hoor.
Wel moeilijk te zien dus mijn mening kan nog veranderen.
Famingo:
– Ik heb nog nooit een lelijkere auto gezien.
– en oja, bejaardenauto
– Hij ziet er zo in het donker met zijn lichten aan best mooi uit maar wat een schijn is dat..

Dat jij die mooie Volvo S60 niets vindt is mij nu wel duidelijk. Wacht maar tot hij daadwerkelijk op straat te bewonderen is dan blijf je niet lang meer staan op die ene poot van je…
Ik vind ‘m er fan-tas-tisch en stijlvol uitzien! Ik zou niet twijfelen en deze verkiezen boven elk duits alternatief!
Volvo’s oer-degelijkheid en veiligheid worden alweer gecombineerd met prachtige klasse-looks.
Ik vind ‘m niet mooier worden, vzv ik dat nu kan beoordelen.. Minder ingetogen en rustig om te zien, jammer!
Komt er ook een R versie?
@Cayman:

hoogstwaarschijnlijk niet..
@ EJS: Dank je voor je snelle antwoord. Dan zal ik de R houden tot het een klassieker is.
@Cayman:

Wat voor R heb je, een S60? Mooie wagens!

Vrees dat volvo nooit meer een R gaat bouwen, ze hebben een tijd terug besloten ermee te stoppen en ik zie met de huidige gang van zaken dat nog niet zo snel veranderen.. Tenzij de Chinezen met hun schijt aan alles persé een R willen hebben natuurlijk..^^
@ EJS: Een S60 R. Zwart met beige leder. Lekker onopvallend ;-)
@Cayman: Dat zijn hele leuke auto’s! Iedere willekeurige sjonnie ziet je aan voor een 50-plusser in een degelijke veilige Volvo, maar als het pedaal naar de vloer gaat ben je weg.
@Cayman: Mooi combinatie, alhoewel ik zelf opzich nog liever bordeauxrood leer zie;) Maar, mooie onopvallende wagen met toch wel behoorlijke pit;)
@ bananaflip: Dat geeft wel eens leuke situatie’s ja. En dat voor nog geen 15 mille ( auto komt uit Duitsland ) Al moest ik kort geleden toch echt afleggen tegen een Golf 3. Geen idee wat daar onder de kap lag. Sjonnie won :-(

@ EJS: Ik heb nog gekeken naar zo’n aqua kleurige met dat bijna oranje kleurige leer. Maar dat was toch echt iets te opvallend.
@Cayman:

Haha, dat lijkt me idd ook weer niets;) Maar bordeauxrood is wel heel mooi i.c.m. zwart.. Maarja, daar moet je ook maar net tegenaanlopen hea?;)

En ach, er blijven altijd dingen waartegen je het moet afleggen.. En je kan een S60R nog aardig ver opvoeren als je echt wilt dus..
@ Cayman: je moest het afleggen tegen een Golf 3? Was dat toen het nog warm was? Met deze temperaturen is het echt een kanon, de R!

Ik heb er een met donkergrijs exterieur en oranjekleurig leer. Prima combinatie, vooral in de zon!

In Advanced is hij een tikje sneller trouwens (mits je hem op toeren houdt, anders kun je beter Sport rijden).

Overigens zijn er geruchten over een nieuwe R! De auto waarmee ze voetgangers-collision-dinges testten had ook oranje bekleding bijvoorbeeld!
Quote van Lincoln:
ha ha ha .. een achterlicht “sportief/on-sportief” noemen ..
hoe zwakzinnig kan je zijn ..

hallo .. tis een stukje poly-carbonaat hoor ..
einde quote

Nee.. een auto ‘van alle kanten correct en te verantwoorden’ noemen getuigt van intelligentie.
Hou toch eens op met die zelfingenomen prutreacties man!
@ Sorcerer…Was in de zomer ja. Een Golf 3 met een lekker vol geluid. Gelukkig zat ik iets comfortabeler ;-)

Misschien een keer samenkomen met de Volvo’s? Lijkt me wel wat…

Terug on topic. Ik heb na middernacht wel iets beters te doen dan een Volvo filmpje te kijken. De vrouw des huizes kan erg handtastelijk worden van bubbles ;-)
sorry hoor voor al diegene die het niet goed snappen en denken dat de voorkant op die van de E-klasse lijkt, Volvo was eerder met de 2led-streepjes als mercedes. volvo heeft deze namelijk al op de xc60 en die is er eerder gekomen dan de E-klasse
@ Flamingo, gezien de foto naast je naam ben je dus DE PERFECTE klant voor deze auto.

De auto ziet er lekker uit. Ik denk dat deze in werkelijkheid beter overkomt dan op het scherm.
Spijtig dat het lichtgevend volvo logo en de automatische schuifdeuren ni van het concept over naar het productiemodel zijn geraakt :). ik hoop dat de binnenkant beetje van zijn pit heeft bewaard.
Zeker weten dat het een echte Volvo is?
Ik vind het ding nu voor de overname al erg chinees qua looks…
een Uber-Geely…

geen schoonheid

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).