Aston Martin Rapide gespot op de skipiste

Auteur: , 81 Reacties

Aston plakt twee extra deuren op een auto en het resultaat is zomaar een van de mooiste sedans ooit. Als je dan lekker lang op een wachtlijst hebt moeten staan en je bent uiteindelijk een van de eersten die zo'n schoonheid in ontvangst mag nemen, dan parkeer je 'm toch in een verwarmde garage en laat je dagelijks vier zoetgevooisde maagden 'm zachtjes zingend verzorgen met eendendonzen poetsdoekjes? Je gaat er in ieder geval niet mee door de grauwe zoute moddersneeuw glijden. Deze man/vrouw wel. Respect!

Autojunk-bezoeker KeesB spotte deze donkergrijze Rapide in Willingen, Duitsland. De auto draagt Britse kentekenplaten, maar heeft toch z’n stuur aan de linkerkant zitten. Ofwel wilde de eigenaar zó graag een Rapide dat hij toesloeg bij de eerste die op z’n pad kwam, of het is gewoon z’n vakantiebak voor mainland Europa. Hoe dan ook, hij mag er best vaker onze wegen mee komen opfleuren.

Bekijk meer foto’s op Autojunk!

Aston Martin Rapide in de sneeuw81 reacties

mooie bak zeg! daar wil ik ook wel mee over een bevroren parkeerplaats raggen ;-)
Eén van de mooiste AM ooit en één van de mooiste sedans ooit!!!
prachtig!
Zoveel mooier als de Panamera.
Vriend van mij krijgt zijn Panamera volgende maand ik zal hem erop wijzen dat hij toch niet de juiste keuze heeft gemaakt. :)
Prijsverschil anyone ?
@Rob USA: S, 4S of Turbo?
Waarschijnlijk nét niet zo goed als een Panamera Turbo, maar wat een fraaie kar is dit!
Ik wist niet dat de eerste al aan klanten zijn geleverd, maar wel super mooi.
Kijk die auto wordt tenminste gebruikt waar ze voor gemaakt is…. RIJDEN! In de garage staan kan altijd nog.
Heel erg heftige auto.
Ben ik dan de enige die de panamera retecool vind?
Echt een heel erg mooie auto, qua uiterlijk gaat ie iig ruim over de Panamera heen.
Niet zo moeilijk.. als je dit nl mooi vind dan spoor je gewoon niet :P

http://www.autotrack.nl/car-img/of02/s096/of02_0006470296.jpg
@Ahura: Iedereen heeft een eigen mening, om te zeggen dat iemand niet spoort als hij zoiets wel mooi vind vind ik erg zwam van je. Daarbij komt ook nog eens dat een Porsche 60.000 euro goedkoper is dan de AM!! De AM kan dan nog zo mooi zijn, het verschil is wel ERG groot. MAar groot gelijk dat de eigenaar hem eens lekker gebruikt;) Zo hoort het!
@Cantago: goh heb je weer wat te zeuren ? :P Kan me niet bommem of ie nou veel goedkoper is. Ik had het alleen over het uiterlijk..
@Ahura: Je had het er over dat mensen niet sporen als ze hem mooi vinden;) Vind ik een beetje een loze opmerking, vrij zeurderig;) En als jij niks geeft om het prijsverschil… Je mag altijd die €60.000,- die het scheelt op mn rekening over maken hoor!
@Cantago: heeft niks met zeuren te maken. Maar gewoon mijn (uitgesproken) mening. Als het je niet zint, ja jammer dan. Ach, wansmaak is ook smaak he. En waarom begin je weer over de prijs als ik juist zeg dat ik het alleen over het uiterlijk had? Dat vind ik pas een loze opmerking :P
@Ahura: Een mening is pas een goeie als je hem kunt onderbouwen;) En waarom ik over de prijs begin? Omdat dat de doorslag kan zijn om een minder mooie auto te kopen!
@Rob USA

255.538,00 euro voor een Aston Martin Rapide

138.450,00 euro voor een Porsche Panamera S

Geef mij maar een Panamera Turbo, heb ik nog 60 mille over voor leuke stiknaadjes en keramische remmetjes op de Panamera.
@kraakensmaak Om het feestje maar even te verstoren tussen de AM en Porsche zou ik voor dat geld een Maserati nemen. Corrigeer me maar als ik het fout heb maar volgens mij hou ik dan ook nog een bulk geld over en rij ik in een auto die er wel mooi uitziet (De AM vindt ik daarentegen wel weer mooi, maar die Porsche :S Misschien ooit in het echt maar ben bang dat hij geen potten kan breken bij mij!)
heel erg mooi :D
Afschuwelijk logo achterop. Mwoa, ik ben sowieso niet overtuigd. Geef mij maar een ouwe getrouwe Quattroporte.
Je moet toch je auto gewoon gebruiken waarvoor hij gemaakt is…. en uiteindelijk is dat toch rijden. Stilstand is achteruitgang!
doe mij maar ‘gewoon’ een DBS
Quattroporte voor mij;)
@Bananflip: De Turbo.
@Kraakensmaak: Thanks.
@Rob USA: De Rapide bestaat wel 65.000 euro meer uit beauty, dus het prijsverschil is daarmee gerechtvaardigd ;) .
@ Rob usa

ja het prijsverschil is niet zomaar wat wisselgeld! Dat is namelijk een dikke ton!
@jorden: als je de basisversie van de Panamera neemt, ja… maar dat is net zoiets vergelijken als een stoel bij Jacques antique en de Ikea, de één is het topmodel (lees: de enige), de ander de laagste in rang met kleinste/minstvermogende motor en uitrusting.

OT: wat issie toch mooi :) maar ik houd gewoon van AM, is een ziekte, niet vanaf te komen, en zeer besmettelijk, want volgens mij hebben meer mensen hem hier…
Prachtige wagen, en hij wordt iig gebruikt waarvoor hij bedoeld is! Cudo’s voor de eigenaar/bestuurder!
En toch zou ik met mijn X5 op wintersport gaan.
@mezelf, en Maserativus komt ook voor hier…
Offtopic: heeft deze vrolijke man (hoe kan je anders met zo’n wagen) ook een Cygnet in bezit?
als je geen geld hebt voor een rapide maar wel voor een panamera koop je toch gewoon nog ff niks zet t geld op de rekening en spaar nog ff lekker door. alles beter als in zo’n panamera rijden
Deze Aston is nog niet van een klant.. Deze is van een medewerker van Aston zelf. Dit is het fabriekskenteken van Aston Martin. Deze staat regelmatig in Nürburg bij het test centrum van Aston Martin !
en toch scheelt er voor mij iets aan die wagen, ik denk het design, ik vind het prachtig, neem dat van mij aan, maar het is net als de Panamera, te uitgerekt, denk ik!
dat ding moet het echt alleen van zijn schoonheid hebben ..
er zijn intussen al een 10-tal super-sedans ..

deze voegt er nix aan toe ..
@lincoln:

En van het imago van AM, niet te vergeten;)
@EJS:
dat is voor elke AM het geval ..
want ze blinken nergens in uit behalve “mooi gevonden worden” ..
@lincoln:

en in Marketing miss nog? En in een (auto-)bedrijf runnen? aangezien ze één van de weinige zelfstandige merken zijn..
@lincoln: laat ze toevallig wel heel erg goed zijn in ‘mooi gevonden worden’
Voor mij persoonlijk: elke keer als ik een AM zie, denk ik : WAUW! en als ik dan een SL65 AMG zie denk ik: leuk, maar… hetzelfde met DBS: WAUW (grijpt fototoestel, maakt triljoen foto’s), ziet Corvette: Gaaf (pakt rustig fototoestel, maakt 2 foto’s, loopt weer weg).
was ook zo bij Panamera, zag er een rijden deze zomervakantie: maakte een foto (reed voor ons op 80-weg), bleef vervolgens een kwartier voor ons rijden, op het laatst keek ik er van weg, met een Aston zou ik dat niet hebben, zij hebben die Power, Beauty & Soul
@NLBUURMAN: AM is inderdaad een auto voor de “buurman” ..
@lincoln: helaas, mijn buurman heeft een Civic en een i10, en aan de andere kant staat een golf, I wish they had one… btw, waarom heb jij geen account?
@NLBUURMAN:
anders zou je nog gaan denken dat ik een autoblog verslaafde zou zijn ..

en met auto voor de “buurman” bedoel ik dat je em niet echt helemaal voor jezelf koopt ..
@lincoln: stel je voor, jij een autoblogverslaafde…. maar idd, je koopt er eentje voor de hele buurt, om mee te genieten, of om de zondagochtendrust eens lekker te doorbreken door de auto om 8 uur een blokje mee om te nemen, en de motor aan te doen tijdens het ramen krabben, mocht je geen geld meer over hebben voor een garage.
Ik ga ik voor die Tesla Model S. Mooi, snel, en nog groen ook!
Nu nog even wakker worden.

Dan ga ik voor die Tesla Model S.*
Zeer sjieke auto! die zie ik graag meer overal rond rijden!
Een auto is om mee te rijden, door weer en wind.
Pas als het een zeldzame klassieker zou betreffen, dan pas zou het gekkenwerk zijn.

maar wel hopen dat Aston goed geteste rubbers en afdichtingen heeft, ivm vocht in het mooie luxe interieur
Vla is als een klein kind om hem in het echt te zien!! :D
Zo ontzettend mooi… De Panamera is echt het lelijke eendje (pun intended) in deze klasse.
Panamera Turbo please.
Panamera is zoveel mooier.

Deze AM is niet in verhouding, en lijkt nu al oud
waarom zou je er niet mee door de sneeuw rijden, als een volkswagen, opel, bmw, audi, alfa, elke auto ertegen kan, kan deze dat ook!
Vind Panamera mooier,
en niet akkoord met de stelling: “auto’s dienen om me te rijden”.

Ze dienen natuurlijk om mee te rijden, maar waarom zou je er niet evenveel plezier aan kunnen beleven door er gewoon naar te kijken of de gedacht alleen dat je het gewoon hebt. Anyway, ik kan het alleen maar opbrengen om dergelijke bedragen te betalen voor een huis, in de verste verte niet voor een auto, al mag ik dit jaar vijf keer de staatslotterij winnen auto’s van € 200 000 zijn belachelijk en idioot duur.
circlestorm69
Ik kwam er ook een in Duitsland tegen op weg naar Oostenrijk. Hij draaide aan de andere kant van de weg van een parkeerplaats de snelweg op. Kon helaas zo snel geen foto maken. Zelfde kleur en misschien wel dezelfde auto.

Het grappige was dat we vlak daarvoor een Ferrari 612 inhaalden waarin een oude Zwitser rustig aan het cruisen was. Zei nog tegen m’n vriendin dat we waarschijnlijk geen vettere auto tegen zouden komen. Een uur later zagen we de Rapide. Wel dus. Schitterende auto. Mooiste in z’n soort!
Mooie Bak, en ik vind hem steeds mooier vinden hoe vaker ik hem zie!!!
Quattroporte voor mij. Ik kan deze auto niet echt waarderen, Ze hebben er niet echt iet spannends van gemaakt. Gewoon een langere DB9. Bij Porsche hebben ze gewoon een nieuwe auto gemaakt. (die er eigenlijk ook best goed uitziet). En bij een Quattroporte zeg ik niks, want die is gewoon fantastisch.
@ NLBUURMAN
Die ziekte heb ik ook hoor. Ik heb het medicijn gevonden, een DBS. De ziektekostenverzekering wil alleen nog niet betalen :P
Power_Beauty_Soul
Het boeit me niet dat de Rapide een heleboel kippen duurder is als de Panamera. Daar gaat het hier helemaal niet om. Wil je een Aston kunnen kopen, dan ben je ervan verzekerd van exclusiviteit en een prachtige styling. En dat mag best wat kosten wat mij betreft, want ze zijn toch altijd al alleen voor mensen met goedgevulde portemonnee bereikbaar.

@NLBUURMAN
Helemaal mee eens! Bij sommige auto’s krijg je zo’n effect dat je graag meteen foto’s wilt schieten. Laatst zag ik een Panamera rondrijden, toen had dat gevoel niet echt. Ik dacht zo van: “’t ziet er niet echt supermooi uit. Kan ermee door.”
op zich geen lelijke auto maar o zo inspiratieloos!
Men neme een DB9 en men propt er 2 extra deuren in, vervolgens monteert men V8 Vantage achterlichten en klaar is kees! Ik snap niet hoe AM daar zolang over kan doen.

Geef mij maar de Panamera Turbo! Véél stijlvoller en vernieuwender!
aston martin ROCKS!!!
wel leuk om daar neer te zetten dan kunnen andere mensen er ook nog wat van zien
De reden dat deze Rapide het stuur aan de linkerkant heeft terwijl de auto platen uit GB heeft is omdat dit een auto van AM zelf is.

Dit is of een testversie of een auto waarmee (toekomstige)klanten een rijtraining kunnen krijgen.
Ik vindt de porsche panamera mooier ik heb hem in het echt gezien.
Het is zeker geen lelijke wagen maar o zoo jammer dat ze er zich zo makkelijk vanaf gemaakt hebben. Voor die prijs hadden ze toch wat extra inspanning mogen doen. De Panamera is misschien zuiver esthetisch minder mooi, maar die heeft tenminste een eigen identiteit.
Een Alfa Romeo 166 is mooier. En het is een liftback, geen sedan.
Mooi!

BTW: de in Duitsland rijdende Astons met links stuur en engels kenteken zijn meestal fabrieksauto’s die komen van het test centrum in de Eiffel (bij de Nürburgring). Zo reden er ook een 10-tal V12Vantages rond een tijdje terug.
hahah mooiste sedan vind ik het niet,, doe mij maar bmw m5 of audi rs6 en je hebt meer pktjes meer nut
Ik ben het helemaal met SHFT eens! Wat een prachtige auto joh!
Dit is tenminste nog echt een ‘zeldzame’ auto,
Aston martin maakt per jaar ong. 9000 auto’s met daartegenover Porsche met 150000 auto’s, hallo? Mag de rapide dan wat duurder zijn?
Ten 2e heeft Aston een veel beter imago en dan nog als 3e: De styling zit bij Porsche tegenwoordig ook niet echt mee en bij Aston daarintegen.. Hoewel ik die witte sjonnie achterlichten wat minder vind

Aston for life!
@Amv8bart: “de styling zit bij Porsche tegenwoordig ook niet echt mee” heb jij een 911 ooit echt een nieuw uiterlijk zien krijgen?
panamera is een verlengde kever en dan nog lelijker,. hoort in rijtje multipla.
:D
De mooiste van ‘de 2’ is de Aston….duidelijk ! De Maserati kost alras ruim 2 ton, dus ongeveer hetzelfde geld als de Rapide….Moeilijke keus, dus neem ik de AM en de Maserati beiden maar ! ;-)
Doe mij de Panamera maar. Deze heeft nog niet de juiste verhouding. Wacht al op de facelift.
Geef mij dan ook maar een m5 of een quattroporte. Deze auto’s zijn echt niet zo mooi als echte sedans.
Doe mij maar gewoon een dbs. Een sportwagen hoort geen 4 deuren te hebben vind ik.
Niet slecht, maar inderdaad inspiratieloos…

Dan toch maar wachten tot 2011 en hopen dat men bij Ferrari iets moois uit de hoed toveren om de toch wat mindere 612 op te volgen.

Nu kiezen? Dan maar de QP (van voor de facelift), is zoals eerder vermeld toch echt de mooiste in deze klasse.
Mooie bak, maar is idd een nogal uitgemolken model, zeker de vierdeurs..

De laatste echt mooie Aston Martin is in mijn ogen de DB9.

De DBS en Vantage V12 zeker niet met al die spoilers en luchtinlaten.
@Nlbuurman: pardon, ik had me anders moeten verwoorden. Porsche’s zijn nooit echt mooi geweest. En nee, een 911 is al ong. 50 jaar een kever :p
Tsja, wat mij betreft geen mooie auto. Het ontwerp is zelfs mislukt te noemen, het doet al wat gedateerd aan, en de extra deuren doen het zijaanzicht geen goed. In het echt valt het misschien mee, maar fotogeniek is ie zeker niet.

Quattroporte is aardig, maar niet super ontworpen. Bovendien is de afwerking ook niet zo goed als nieuwere modellen.

Ondanks alle kritiek op de Panamera vind ik die wel geslaagd. Het ontwerp is gebalanceerd (zelfs met relatief kleine velgen).
Op de piste???

Volgens mij staat ie gewoon op een parkeerterrein…
één van de mooiste auto’s op dit moment :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).