Corvette gaat downsizen? Nieuwe 5.5 V8 voor GT2-racer

Auteur: , 28 Reacties

Toen de kersverse Corvette C6.R GT2 eerder dit jaar zijn debuut maakte, was al meteen bekend dat de 6.0 V8 onder de kap een tussenstapje was. De zesliter was een kleinere versie van de monsterlijke 7.0 uit de GT1. Hoewel de GT2-Vettes het bijzonder goed deden - vijf podiumfinishes in vijf races, waaronder één overwinning - zorgden nieuwe regels in 2010 ervoor dat er een andere motor moest worden ontwikkeld. Daarom maakt nu een nieuwe V8 met 5,5 liter inhoud zijn opwachting.

In tegenstelling tot wat het slagvolume van de 6.0 en 7.0 doet vermoeden, hebben deze blokken weinig te maken met de V8-motoren uit ‘gewone’ straat-Corvettes. Dit gaat veranderen bij de nieuwe 5.5, die direct zal worden afgeleid van de volgende generatie smallblocks. Hij zal zelfs van dezelfde band rollen als de V8’en van de ZR1 en Z06, bij GM’s Performance Build Center.

De eerste dynotests met het ‘kleintje’ zijn inmiddels afgerond, en het raceteam heeft er de eerste rondjes al mee gereden. De 5.5 zal komende maart zijn debuut maken in de 12 uur van Sebring. Verdere details over het blok zijn nog niet bekendgemaakt.28 reacties

Jammer, het blokt mocht groot blijven !!
Ben benieuwd hoe ze het gaan doen met de 5,5 liter. De overstap van 7 liter GT1 naar 6 liter GT2 ging prima, dus deze verandering moet ook wel te doen zijn!

Ben ook inderdaad benieuwd of dit iets gaat zeggen over de volgende generatie straat Corvetjes en of we daar binnenkort wat meer concreets over gaan horen!
Een half litertje eraf is nog te overzien. En inhoud zegt ook niet altijd alles. Misschien wordt ie nu wel een stuk lichter.
@Vanquish:
GT2 was max. 650 pk bij min. 1300 kg of 600 pk bij 1250 kg.
Wordt 500 pk bij 1250 kg (Corvette) of 450 pk bij 1200 kg.
Is het puur door de nieuwe regelgeving dat er een nieuwe motor ontwikkeld wordt?
@bant .. zo te zien wel.
voor de straatauto’s is dit eerder iets positief dan iets negatief als het vermogen hetzelfde blijft betekend dat dat je een meer hightech blok hebt ten tweede komt dat goed uit voor de belastingen(in belgie)door de lagere cilinderinhoud
Niet zo’n vette vette dus.
Het zal ietsje schelen in het gewicht, dus bochtenwinst lijkt me…maar een echte amerikaanse supercar moet gewoon een 7+ litermotor hebben ;-)
’t Kon ook moeilijk groter he… :D
Zolang het maar als een Amerikaan blijf klinken vind ik alles best :P
@Rob: blijf = blijft
Zolang ze het zelfde blijven klinken als de oude blokken, vind ik het prima. Met afstand het mooiste geluid in Le Mans. Porno voor het gehoor! ;-)
@Einser: over same minds gesproken
Zeg je Corvette, dan zeg je belachelijk groot slagvolume. Jammer dat het kleiner moet, in de lagere toeren zal ie dan wat minder Amerikaans klinken.
De blokken van 6 en 7 liter verschillen niet zo heel veel van de lsx straat blokken.

http://www.vetteweb.com/tech/vemp_0704_chevrolet_corvette_427_cylinder_blocks/index.html

Ze zijn niet hetzelfde nee, maar om nou te zeggen dat ze weinig met elkaar te maken hebben.
@bant, idd puur regelgeving. Vipers racen ook al een tijdje met V8. Gewoon weer 2 cilinders er af waardoor je weer bij de oorspronkelijke V8 uit komt waar de V10 op gebasseerd is. Erg jammer allemaal, maar ja door regels zijn er wel meer mooie klasses en auto`s verloren gegaan.
Jammer dat groep B rally en groep C le mans voor mijn tijd was.
Jammer dat dit nodig is, de Corvette heeft juist z’n charme het meest met 7 liter blok, dat is toch wat er eigenlijk inhoort.. net als in de Viper een 8+ liter v10:D

Maar kan het me wel voorstellen, en het kan miss idd wel betekenen dat de Vettes voor op de straat ook iets gedownsized worden en dus betaalbaarder, iig voor de belgen maar wss ook voor de Nederlanders ivm co2 taxen enzo:P
geen gt1 corvette dan meer of hoe? en hoe zit het eigenlijk met de maserati mc12? downsize of … want er was sprake dat deze te duur zou zijn voor het vitaphone team..
Zullen ze toch eindelijk een substitute voor cubic inches moeten vinden. ;)
Zolang de prestaties en geluid maar blijven vind ik ’t ok;)
jammer, maar misschien is dit wel goed voor Corvette, dan peuteren ze misschien meer pk’s uit een kleiner blok :)
Als Corvette zelfs gaat downsizen dan ben ik bang voor het ergste…
specs?
die amerikaanse v8 is zo betrouwbaar om dat hij lage toeren kan draaien , en een lange slag heeft , dus kleinere inhoud betekent meer slijtage sneller kapot dus , de corvettes hebben inmiddels wel bewezen in de racerij dat d v8 zeer betrouwbaar is tegen over bij voorbeeld de grote namen , dus geen downsize please.
Is toch een mooie nieuwe instapmotor lijkt me, voor de liefhebbers zijn die dikke blokken nog vast te krijgen, mooi toch een poor man’s vette..
En nu?
14% bijtelling voor de coureurs?
Groen A-label?
Wegenbelasting vrij?
LOL @ Jesper Xd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).