De Kia Soul is voor bejaarden

Auteur: , 68 Reacties

Maar dan wel heel coole bejaarden.

Jullie denken natuurlijk dat er alleen maar jonge hippe mensen op Autoblog zitten, maar niets is minder waar. Er komen hier namelijk ook oude hippe mensen. Onze oma’s neuzen bijvoorbeeld regelmatig op deze site rond, en doen dan ondertussen heel wat kennis op waar ze in het dagelijks leven wat aan hebben. Gezien het rijgedrag, de flashy sneakers en de zonnebril gaan we er een beetje vanuit dat we hier met de oma van Wouter te maken hebben (sponsorgranny).

Hoe dan ook blijkt de Kia Soul bij uitstek geschikt te zijn voor trendsettend pensioenvolk met een zware rechtervoet. Da’s een behoorlijk minieme doelgroep, misschien dat we dit geinige karretje daarom zo weinig zien rijden.

Video Sponsorgranny Kia Soul68 reacties

power to surprise huh…..
vage reclame, blijft een interessant bakje…
de soul ik gewoon een leuk auto punt.
deze auto had zo’n beker gewonnen bij gek op wielen :o
maar wat is het toch een lelijke bak, zeg! vooral om het geen duitse makelij is !

ik vind het ook maar een vage reclame… volgens mij trek je niet zo de ‘jongeren’ aan.
@Bosnia_love: “maar wat is het toch een lelijke bak, zeg! vooral om het geen duitse makelij is !” HUH?? Ben je nou echt zo kortzichtig dat je je blind staart op de afkomst van zo’n beestje? Wat als het wel van een Duits merk was, vond je hem dan minder lelijk??
@Ahura:
waarschijnlijk zal hij die auto wel mooi vinden als het een VW of een Audi zou zijn en ik moet ook toegeven, bij bepaalde merken haal je mij ook niet zo snel over de streep als we het over de ‘goedheid’ van een auto hebben, bij Ford heb ik daar, zoals al eerder gezegd, moeilijkheden bij, maar als Ford dan toch een mooie/goede auto maakt, zeg ik het ook, maar een auto afkeuren op basis van het land van waar hij vandaan komt is ronduit belachelijk!
@sven2 & ahura: zo denk ik erover, klaar. punt.
@Bosnia_love: wat zielig voor je dat je zo bekrompen door het leven gaat..
@Ahura:

Dat denk ik bij jou ook wel eens, en dit is een zinloze discussie, niet aardig om te zeggen, en het is unfair om iemand persoonlijk aan te vallen..
@EJS: ik ben juist erg openminded als het gaat over auto’s. Ik ben niet zo’n zielig figuur dat zich bezig houdt met wat de buurman denkt, met de afkomst van een auto bezig is enz.. @ Cantago, ja Kia’s zijn nog slechter in mekaar gezet dan een spijker in een schroefgat.. neem er nog één, jongen
@Ahura:

Ik had ’t meer over de manier waarop je met mensen omging..
@Ahura: grow up, maak je schooltje af en kom dan terug om mij zielig te noemen. weet je wat pas zielig is? dat ik nog tegen je praat.
Haha, leuke reclame, en nog steeds een leuk gebakje overigens;) Mijn opa reedt tot 3 jaar geleden ook nog behoorlijk heftig, in z’n citroën sm.. Tot 2 weken voordattie onder de groene zoden verdween.. Maar m’n andere grootouders is dit niet zo, daar durf ik nauwelijks bij in de auto te stappen vanwege andere redenen..:P
Wat een SCHIJTGELUID van die reclame zeg…
Het is opzich wel een geinige reclame, lijkt een beetje op die reclame van Douwe Egeberts volgens mij met Rij ik in m’n waggie …., maar toch helpt dit niet echt voor je imago van deze auto. Ik ben nu niet van plan, omdat mijn oma ermee burnouts en slides kan doen, er een op mijn oprit te plaatsen.

Lol @oma van wouter haha ;)
Niet de meest beste reclame met op zich wel geinig bedacht. En wat blijft het toch een leuke auto! Kia is goed bezig
de Soul is een prachtige auto, ook voor “jonge” mensen trouwens en daarbij, ik zie dagelijks enkele exemplaren van dit wagentje, telkens andere, dus echt zeldzaam vind ik ze ook niet, toch niet langs andere auto’s uit die landen, kijk maar eens naar een Honda Civic, een auto met een behoorlijk palmares, maar de nieuwe generatie slaat toch niet echt aan, evenals de nieuwe Yaris het succes ook niet meer kan waarmaken t.o.v. de oude en ook de Auris doet zijn werk, in mijn ogen, slechter dan de vroegere Corolla’s, dus, de Soul is een goed alternatief voor Europese auto’s als bijv. de Citroën C3 Picasso of de Renault Modus! Qua design zal ik altijd voor de Soul kiezen trouwens, maar het is toch de Citroën die het best van de 3 is, in mijn ogen…
het is ook echt voor bejaarden, ewww
@Sven2 Plak het BMW logo erop en je hebt succes zeggen ze toch altijd?
@ErikkNL: ja, daarom dat ik het zeg! als een merk als Peugeot met de 5GT of de X6 had moeten komen, was het een ramp voor de hele autowereld en de hele autogeschiedenis geweest, maar BMW, tja, ze komen er toch maar weer goed mee weg…
@sven2: tja, ik zo’n 5 GT straalt wel enorm veel klasse uit moet ik zeggen. Neus vind ik nog steeds niks van schuinachter.. wow!

http://www.autogetest.nl/images/stories/foto/bmw/530d_gran_turismo/middle/bmw_5_gran_turismo_9.jpg


@RubenBaeten: Als er geen/weinig nieuws is hóef je ook niet perse wat te plaatsen, toch? Zo blijven andere, interessante, stukken langer actief ;)
Wel lekker ruim, en met geblindeerde ramen kan niemand je echt vervloeken ;-)
Een hondenhok die KIA Soul…

The Power of Dreams (ik blijf wel bij Japan en Duitsland.)
Gelukkig is het een lelijk hok, dan hoeven er tenminste ook alleen maar bejaarden in te rijden. Blijven de mooie auto’s voor ons over :p
@Bosnia love: Je kan het ook anders zeggen: Ik heb hem voor mijn vriendin gekocht (Baby blauw met zwarte 18″ burner velgen :) ) omdat hij leuk/vernieuwend/anders en NIET uit Duitsland komt! :)
anders IS. Sorry
@Sven2

Zijn ze BMW nou zo slim of zijn wij (de mens) nou zo dom ;)
@ErikkNL:
that’s the question, maar om de 1 of andere reden slagen ze toch maar altijd met hun premium spul, maar ik denk dat dat vooral komt door hun “vörsprung durch technik”, om het maar even op zijn audi’s te zeggen, want laten we eerlijk zijn, de technieken wat de (meeste) Europese merken toepassen, komen toch vaak met enkele jaren vertraging aan in Japan enzo, niet tegenstaande maken ze in die landen ook goede techniek, denk maar aan de Boxerdiezel van Subaru of de hybride technologie van Toyota en Lexus…
@sven2:

Das niet helemaal waar.. Japanners wisten veel eerder dan europeanen grote vermogens uit kleine blokjes te trekken met bijvoorbeeld 16-kleppers e.d… Veel van die technieken zijn later wel overgenomen door de europeanen en vaak ook weer verbeterd, maar het komt bij de Jappen vandaan.. Net als variabele nokassen e.d. overigens;)
@EJS: dat zei ik toch in mijn laatste reactie, dat de japanners ook vaak met goede technieken afkomen, die hier in Europa ook worden gebruikt? en dat is ook zo, maar naar mijn mening, zijn de japanners niet zo snel in het overnemen van technieken, hoelang duurde het bijvoorbeeld eer dat zo’n merk als Hyundai en Mazda met navigatiesysteem afkwamen, of beter gezegd, met een boordcomputer? in die laatste Hyundai IX55 kan je enkel een boordcomputer krijgen die ze bij VW amper in een Fox durven steken, dat is toch wel triest niet? om nog maar te zwijgen over een navigatie systeem bij Hyundai en ja, mazda biet een nav-systeem aan, maar met zo’n idioot, klein schermpje, waar VW nog nooit aan heeft gedacht, ’t is dat wat ik bedoel, snap je?
@sven2: uhm de eerste auto ter wereld met GPS navigatie was de Mazda Eunos Cosmo..
@sven2:

maar qua aandrijvingstechnieken zijn de Aziaten, en dan vooral ook de Jappen, dan weer heel erg innovatief;) Net als Fiat overigens.. Het is maar waar je prioriteiten liggen, mij kan zo’n navisysteem of boordcomp weinig schelen, vergeleken met de aandrijving, alhoewel ik toegeef dat het de auto ‘af maakt’;)
@EJS: tja elk merk heeft zo zijn plus- en minpunten. Vaak zijn het de VW-loverboys die elk technisch hoogstandje van hun favomerk te gebruiken om aan te geven dat VW echt wel beter is dan de rest. Maar zo hebben andere merken ook weer hun innovativiteiten. Zinloze discussies zijn dat meestal :P
@Ahura:

Is ook zo;) Elk merk zo z’n eigen focus(sen) en specialiteit(en), veel van die technieken worden toch weer gedeeld;)
@EJS: juist. En geperfectioneerd. Dat kan ik alleen maar toejuichen :P Ik rij nl. liever zonder problemen rond..
@Ahura:

Ook dat nog ja;) En dat is idd toe te juichen:P
@Ahura: ik ben, voor alle duidelijkheid, geen VW-loverboy, hoewel ik het een zeer goed merk vind, toegegeven, maar ook Mazda is 1 van mijn favoriete merken!
Hee Ruben, zijn je collega´s op vakantie? alleen jij een alwood zijn er nog :(
Minder berichten per dag :(
Grappig… ik heb dat filmpje een aantal maal bekeken en in een aantal shots heeft deze voorwielaandrijving (klopt), maar op een aantal andere shots zou ik toch zweren dat de auto wordt neergezet als achterwielaandrijver…

Ow… ik blijf het trouwens een cool wagentje vinden. Koreaans of niet.
@AMGJunk: Nee hoor, er is gewoon heel weinig te melden in het weekend na oud & nieuw. ;-)
Uh innovaties bedoel ik… ;)
Geinige auto toch?
ik vind het best een grappige auto, lekker apart, niet echt lelijk, maar dat is een kwestie van smaak ;)
die rijden hier verassend veel rond hoor!
vergeet ik me weer in te loggen :lol:
@Ahura: Zo is hij nu eenmaal… Zal je zien dat hij je binnen de kortste keren weet te beschuldigen van racisme, ook een van zijn eigenschappen ;)

OT: Blijf het een leuke auto vinden. Zie hem helaas nog niet erg vaak rijden… Valt me ook op dat hij eigenlijk leeft van alle accessoires die je ervoor kunt krijgen. Jammer wel dat het merendeel daar geen gebruik van maakt…
Zal ik eens serieus zijn over Kia? De prijs zit hem ergens, Kia maakt goeie auto’s in hun basiselementen, maar vanaf wanneer je zoekt naar raffinement, laten ze je zakken. De interieurverlichting kan niet dimmen (wil je echt wel, het is als een kerstboom bij nacht) en de stoelen zitten als een rots, zonder enige vorm (zonder kuip-achtige vorm voor je poep noch je rug => gevolg, je wordt heen en weer geslingerd), gelukkig is dit enkel in de achterste stoelen. Verder eigenlijk een prima auto met net genoeg kracht om niet sloom te zijn.
Wow, een Kia Kukident!
Doe dit 2 keer met die auto en hij valt waarschijnlijk uit elkaar… Nee, leuk bedacht, maar zorg eerst maar eens dat bejaarden echt een beetje rijvaardigheid behouden, en zorg daarna maar eens dat jongeren nog zo’n bejaardenbak willen;)
zou deze auto nooit kopen, geef mij maar de nieuwe swift,
wel iets kleiner maar dat is hem dan wel weer vergeven.


@ sven2 : jij gaat zeker voor het meeste aantal berichten/bericht responsen van 2010:)

een topic langer open houden ik top!:P
@RND:
haha, nee dat is niet de bedoeling ;) ik ga daar niet speciaal moeite voor doen :P
maar alle kia`s zijn toch voor bejaarden???
@ sven2
gozer je kunt het!;p

en ja alle kia’s zijn voor bejaarden of auto leken.
de Kia Soul is een prima en guitig autootje ..

en iedereen die zich hier te goed voor voelt is een dikke vette volgevreten onverzadigbare westerse consument ..
begrepen !!
net of je met een kia soul niet door de Mc.drive kan,
met zoon ruimte kun je zelf extra dik zijn.

ik snap je punt niet helemaal
@RND: dat merk ik ..
jongens, de Kia Soul is een heerlijk uitziend karretje, vernieuwend en fris. Als je hier niet tegen kan zegt dat wat over je. Zelf zou ik de Kia graag aan onze stal toevoegen, voornamelijk omdat hij 5 deuren heeft. (Mijn vrouw en ik rijden alletwee 3-deurs auto’s). Dat hij misschien niet de stenen uit de straat trekt; who cares?
@ RND: wellicht is nederlandsch niet uw natuurlijke taal, dan snap ik volkomen dat U lincolns opmerking niet snapt.
sorry lincoln
Wat is nou de boodschap van deze reclame? De Kia Soul is sterk? Feitelijk niet waar. De Kia Soul maakt mensen stoer? Gaan mensen daarin trappen? :?
@Citrofiel: lijkt me duidelijk; power to suprise.. gaat dan niet specifiek over dat oudjes er mee kunnen scheuren maar dat je zo’n leuk bakkie wellicht niet snel van Kia zou verwachten
wat voor motor ligt er eigenlijk in dat gebakje?
Ik vind die soul echt een seer lelijke auto, ik dacht dat de jaren 80 alweer lang geweest waren;)
KIA is gewoon een merk voor bejaarden. Ook al zien mensen die met een KIA rijden er nog jong uit, mentaal zijn ze reeds bejaard.
Wat ik vooral bijzonder vind: dat een dealer zo’n reclame in elkaar draait! Waar halen ze de centen vandaan? Of zou het alleen een viral zijn, en niet op tv uitgezonden zijn? Questions, questions…

@ Bosnialove: ‘deze auto is lelijk omdat hij niet van duitse makelij is’????? Nou, de wisseltrofee voor domste reactie van 2010 heb je al binnen hoor!!
En ik wil hem nog wel als eerste autootje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).