Reminder: Top Gear S14E07, 21:00, BBC2

Auteur: , 62 Reacties

Na de prachtige Bolivia-special van vorige week staat ons vanavond alweer de laatste aflevering van seizoen 14 te wachten. Maar ze hebben er iets moois van gemaakt. Wat dacht je van de Lexus LFA die een tijd op de Top Gear track neerzet?

Verder rijdt Jeremy in de BMW X6, iets wat blijkbaar dusdanig misloopt dat het een van de duurste rijtesten in de geschiedenis van Top Gear is geworden… James May voelt de Vauxhall Insignia VXR (= Opel Insignia OPC) aan de tand, vergezeld van ene Margaret Calvert, de dame die in Groot-Brittannië de verkeersborden ontwerpt. Ook gaan ze met wat elektrische voertuigen tussen het publiek doorrijden. In de Chevy Lacetti zien we deze week blueslegende Seasick Steve verschijnen. Ken je die niet? Even een off-topic momentje dan.62 reacties

Ik ga kijken!
De laatste alweer. :(
Ik kan niet kijken. gvd digitenne
@Wheels:
Misschien downloaden dan?
Jammer dat het alweer de laatste aflevering van het seizoen is…. :( Ik ben wel benieuwd naar de tijd van die LFA
Klinkt weer aantrekkelijk, ik ben vooral benieuwd wat TG van de LF-A vindt.
Altijd al een grote fan van Steve geweest. Benieuwd of de aflevering aan de verwachtingen zal kunnen voldoen. Can’t wait.
Keep it up!
“Verder rijdt Jeremy in de BMW X6, iets wat blijkbaar dusdanig misloopt dat het een van de duurste rijtesten in de geschiedenis van Top Gear is geworden”
?CCX?

btw, ik kan niet w8en op die LF-A
@JDM__Wotevajjjj: Je leest het verkeerd. Niet de duurste auto oid, maar er zal wel weer een grandioos decor zijn geregeld en flink wat worden gesloopt.
Ben benieuwd naar de Insignia :D
@JDM Wotevajjjj:
dr staat niet voor niets ÉÉN van de duurste.

OT: ik hoop dat het net als vorige week weer lekker vol humor zit!!
Hmm zal die X6 naar de eeuwige jachtvelden gaan? Wel grote stunt dan.

Ga vanavond zeker weer kijken en mocht het niet lukken dan maar weer de gebruikelijke HD versie ;)
zondagsrijder
Die Bolivia-special gister pas gekeken en sinds lang weer echt genoten van een Top-Gear aflevering. Hoewel ik wel graag eens een making of zou willen zien.
@Wheels

Ooit wel eens van nieuwsgroepen gehoord. Dan kan je hem waarschijnlijk voor middernacht nog kijken en met een beetje mazzel staat de HD versie er dan ook al op ;)
Maakt niet uit dat het weer de laatste is, TopGear bestaat al zo lang dat oude afleveringen ook prachtig zijn om terug te kijken. :-)
http://www.streetfire.net en dan naar top gear full episode zoeken
Haha, seasick steve is echt geweldig! En ben benieuwd, vooral naar die LF-A!
wat gaat clarkson met die X6 uitspoken , bn echt benieuwd

en de bolivia-special van vorige week was te zalig met “hamond zijn intsecten vrees ( zoals mij ) en james met zijn hoogte vrees op die “death road”
@wheels je kan toch wel kijken klik op deze link :http://www.upc.nl/upclive/tv_en_film/tv_kijken/bbc_two/ live tv kijken upc .
Yup…thanks AB
Die Seasick Steve is idd echt goed!
Ben benieuwd, haal de torrent morgen wel even binnen. Heb geen BBC2 inderdaad… :(
Volgens wikipedia wordt de sls ook getest.

http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_%28series_14%29
ik was het niet vergeten :) zat me gisteravond te vervelen… en dacht, waarom is TG er nu niet voor?
Ik denk dat het een plaatje wordt jongens! :D
ik denk dat het weer een show vol met theater wordt…..
Het schijnt dat ze met de X6 naar australie barbados en spanje gaan. Ik denk dat het daarom zo duur wordt. Het wordt in ieder geval leuk :-D
kan iemand alsjeblieft een link sturen waar je top gear afleveringen kan kijken?
integralechubasco
@tobiman
download bitlord… ga dan naar finalgear.com en upload daar de afleveringen dmv bitlord…
zucht alweer de laatste :(
thanks voor de reminder..
ik vergeet elke zondag weer.
saaie aflevering zeg
was wel echt budget he?
zonde van dat filmpje van Kt slow
Ja, het was inderdaad weinig spectaculair. Ik mag hopen dat alle verplaatsingen van Clarkson een beetje in scène gezet zijn, want het was weliswaar even grappig, maar het voegde weinig toe. Laat dat aub niet écht zo’n dure test geweest zijn. :roll:
Idd volledig eens met bovenstaande… LFA test had ook ‘net’ wat te veel ‘special effects’ om leuk te zijn.

Ik kan me echter wel volledig vinden in JC zijn mening over de nutteloosheid van de X6.
Het was toch wel even slikken na die Bolivia-special, ik heb driekwart van de aflevering moeten knokken om mijn concentratie erbij te houden. Die LFA review was ook weinig spectaculair, supercars reviewen is toch echt Clarkson’s ding vind ik zelf, bij de X6 heb ik wel een paar keer hartelijk gelachen om Clarkson, de Insignia review was subtiele humor die niet iedereen zal vatten en de award uitreiking was toch wel lachen geblazen. Al met al redelijk, maar ik verwacht meer van het komende seizoen!
@mezelf:
Al hoewel ik dit seizoen overall erg sterk vond, en die Bolivia-special zal samen met de Polar-special toch 1 van mijn favoriete Top Gear afleveringen ooit zijn!
Deze aflevering was een beetje als 2 girls 1 cup.
Je ziet twee mooie vrouwen, in de juiste sfeer, je denkt een lekker filmpje te kijken en voor je het weet, beginnen ze in elkaars bek te schijten.

– LFA: briljante auto, slechtste Top Gear film ooit (en dat betekent wat als het van mij komt, zowel ‘briljant’ als ‘slechtste ooit’).
– Nieuws: alle fun was eruit gezogen wegens de vroege opnamedatum.
– BMW X6: waarom konden ze voor dat geld geen X6 kopen, vernietigen en een echte komiek inhuren?
– Opel Insignia OPC: ik ben fan van May, maar dat was saaier dan kijken naar een… Handschoen.
– Awards: doe niet zo stom met dat tijd vullen.

Desalniettemin was de gast nog best goed, maar zeggen dat het “gast”-deel van Top Gear het beste stuk is, is zoiets als zeggen dat mondkanker gezonder is dan longkanker.
@vla: Hahaha “en dat betekent wat als het van mij komt” laat me niet lachen, je vind jezelf kendelijk heel belangrijk maar ons zegt het niets hoor.
@Donstil:
Zeg ik dat je niet mag aannemen dat dat niets betekent als het van mij komt? Nee. Ik geef je alleen de wijsheid dat dit iets zou betekenen als het van mij komt, ik zeg niet dat je dat moet geloven. Dus waarom je reactie? Om te bevestigen dat je me onbelangrijk vindt. Dus je reactie omvat overbodig subjectief gelul over de man in plaats van de bal.
Lexus LFA: iets sneller dan Ferrari 430 maar ruim een seconde trager dan de Audi R8 V10. Geef mij maar 3 van die Audi’s voor dat geld.
Vreemd trouwens dat bij de OPC dat dametje en haar borden erbij gesleurd worden… maar geen enkele verwijzing naar het Opel Eye. Vreemd, echt vreemd :-)
@Stoofvlees: Inderdaad, toen ik las dat ze met die Opel gingen rijden en dan ook nog over borden praten dacht ik meteen aan dat systeem van Opel (Opel Eye). Blijkbaar waren ze die zelf wel vergeten…
@vidal : je mag niet vergeten dat de tijd die de LFA neerzette op een wet/very wet (Hammond) ondergrond was wat vergelijken erg moeilijk maakt.
Reken maar op zo’n 4 tot 6 seconden verschil met een droge ondergrond, althans als je Wikipedia mag geloven.
Voor een achterwielaangedreven wagen in het nat is dit in elk geval een kanontijd.
@Ninja, nee da`s gewoon logisch. Iedereen weet toch inmiddels dat Opel dat apparaatje heeft, Beetje nutteloos om het als iets compleet nieuws uitgebreid te behandelen. Vond het stuk over de verkeersborden juist wel interessant eigenlijk.

Verder best een redelijke aflevering, maar niet echt een spectaculair einde, denk dat ze de special als afsluiter hadden moeten uitzenden.

Filmpje met de Lexus erg dik gefilmd en gemonteerd, werkelijk super! Jammer van het ‘..maar het blijft een Lexus’-gehalte. Niets om je voor te schamen, dacht ik zo.

Film van Clarkson met de BMW was geweldig. Hardop gelachen om de droge humor en de vele locaties.

En dan de awards.. Jammer dat ze dat in de laatste 5 minuten proppen. Leek meer tijd opvulling dan een echt item. Dan ook nog de Gallardo als auto van het jaar verkiezen….

Gallardo zelf is al jaren oud, en met al die verschillende versies tegenwoordig is dit absoluut niet de auto van het jaar. Hoe mooi ‘ie ook is!

Ben toch alweer benieuwd naar het volgende seizoen!
Oh, heerlijk die Steve! Dus mijn vooroordeel over woofermuziekminnend autoblog publiek is niet helemaal waar:)
@stoofvlees: idd…ik had dat óók verwacht !?! Nja, het was een jammerlijk slechte TopGear…
Wat slecht deze keer.
Vraag: Iemand die weet wanneer deze nieuwe reeks afleveringen op Veronica beginnen??? (met ondertiteling is het soms toch iets beter te volgen :P )
@VeniVidiVici: vorige week maandag was de Bolivia-special al op Canvas om 21:10
mischien vanavond deze aflevering ook ?
Gemiddelde aflevering, maar toch heerlijk hoe de X6 werd gereviewed …
Echt de slechste aflevering die ik ooit gezien heb. De x6 en de LF-A gingen nog, maar dat stukje over de OPC zou ik me toch echt over schamen. Er wordt ff snel door die wagen heen geknalt en dan gaan ze het een kwartier over die ouwe muts met haar borden hebben. JC heeft de reputatie van de vectra opc verziekt en het had hem gesiert als hij nu bij de insignia had toegegeven dat het tocht wel een goeie wagen is en of het prijsverschil met de audi s4 wel gerechtvaardigd is. Het zou mij niks verbazen als Vauxhall/opel geen auto’s meer sturen naar TG, ze nemen het merk niet serieus. Net als autoweek zijn ze er als de kippen bij om een Opel de grond in te boren maar kunnen ze het niet over hun tong krijgen als er een goede auto op de weg staat.
mhmm. LFA een super wagen, maar vond het te ‘tekenfilm achitg’ getest.

Dat van die x6, het was wel grappig om een ‘goedkope’ test te maken zo, maarja… echt getest hebben ze hem toch niet

De opc, tgoh, ik vind het wel een stoere wagen :p maar terug te veel gepraat van in de auto, dan beelden waarin hij scheurt over de wegen

seasick steve, tgojaaa… vind dit altijd het minste gedeelte
– LFA test vond ik geslaagd
– nieuws vond ik leuk
– X6 test vond ik erg vermakelijk
– OPC vond ik eigenlijk niks aan
– Celebs in die auto sla ik altijd over
– Verkiezing was ook te pruimen.
Ik vond het echt geen slechte aflevering hoor..
Waarom hebben ze de 458 italia niet getest en de mercedes SLS AMG genoeg nieuw materiaal op de markt maar helaas moesten we dit seisoen wel 3 keer een Range rover langs zien komen. Die al sinds 2005 ongewijzigd op de markt is. Ik heb veel mooie beelden gezien maar vond het een beetje een tegenvallend seisoen voor topgear.
Wat een gezeur. Ik vond het heerlijk, een lekker ouderwetse TopGear, voornamelijk over auto’s met af en toe wat grappigs. Kijk de Top Gear van 6/7 seizoenen geleden en daar lijkt hij wel op. Dat stuk met de LFA is echt heel gaaf gemaakt!
Best wel falende Lexus LFA… verder wel erg vermakelijk, vooral dat filmpje van Jeremy. En respect voor Seasick Steve!
Test van LF-A met Frank Miller achtige strip tekeningen was top! En terecht dat Jeremy de test niet deed, die zou 10 minuten lang onterechte Lexus grappen aan het maken geweest zijn….en dat terwijl de de LF-A toch echt een juweeltje is. Of ik, als ik t geld zou hebben, hem zou kopen? Weet t niet…maar een V10 die tot 9,000 rpm gaat is prima!

X6 test was geheel in Top Gear style, niks op aan te merken. En ja, james was zoals altijd lekker saai…

Oftewel: op naar t volgende seizoen!
Leuk gevonden die LFA-test! Is weer is iets anders net als de Z4 VS SLK met de dinosaurussen(http://www.youtube.com/watch?v=jpIbeNz46Yk)…
En heb weer genoeg gelachen! Vind het succes aan top gear dat ze zo’n breed publiek weten te vermaken en iedere keer iets niews verzinnen wat de rijtesten er niet saaier op maakt(mijn mening). Ik moet wel zeggen dat ik door de rijtest van de LFA heel anders over deze auto ben gaan denken in een negatieve zin… Over de humor die achter James May’s stukje zat was ik ook wat minder te spreken, vond ik hem de ronleiding in het museum toch beter doen(lees: verkeerd doen).
Car of the decade: Bugatti Veyron? Ik dacht zeker dat ze de S2000 zouden gaan zeggen.
@MrHyde:

die was al te koop in ’99, het concept was zelfs al van eerder.. niet echt ’t vorige decennium meer dus..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).