Dikke reet: Nieuwe Renault Megane CC

Auteur: , 49 Reacties

Gisteren konden we jullie al blij maken met de daklijn van de nieuwe Renault Megane CC en vroegen we ons tevens af hoe het kontje eruit zou gaan zien. Vandaag komt Renault zelf met het antwoord.

Heel veel wil Renault nog niet kwijt over hun klapdak cabrio, behalve dat de onthulling zal plaatsvinden op 2 maart tijdens de autosalon van Geneve. En ze wilden ook nog het volgende even kwijt:

New Renault Mégane Coupe-Cabriolet’s head-turning looks combine the elegance of a coupe with the enjoyment of wind-in-the-hair motoring thanks to its foldaway glass roof.

PS Klik op bovenstaande foto voor een nog grotere foto!49 reacties

Ik verwacht er niet veel van, je kan ook mooie foto’s van lelijke wagens trekken!
Serieussssss lekker kontje :)
iets beter als wat ik vewacht had, maar iets wat beroerd is iets beter maken heeft niet veel zin. snap je?
@Laue: I understand, het is zoals mnr Eurlings doet: het brommerrijbewijs examen (praktijk) in kosten verlagen, slechts 95 ipv 99 euro… hoe slecht is dat?!
Tis ook nooit goed met jullie, wacht nu maar eerst voor dat je je muil open trekt.
Denk wel dat het een leuk bak is, beter dan die grijze Duitse meuk, op enkele na dan.
Het type hier voor was niet echt mooi ja…
Ik heb een beetje een Focus CC-gevoel bij die achterkant. Recht en hoekig… Ik weet niet hoe dat gaat werken in het geheel. :?
Ik weet het niet.. maar volgens mij wordt de achterkant weer veel te groot ten opzichte van de voorkant. Terwijl het wel kan, een klapdak-cabrio juiste proporties geven, kijk maar naar de Astra TwinTop en de BMW 3-serie klapdak…
Een CC met een neergeklapt dak ziet er wel vaker aardig uit. Met het dak erop komt de ware lelijkheid van dit soort wagens boven.
De voorkant gaat bagger uit zien zo’n uitgerekte “grill” zoals bij de Megane RS
Tja…wat zal ik ervan zeggen.
Ik heb die Renault Megane RS gezien bij de Nürburgring, die is wel echt dik!
Weinig zeggende teaser, maar als ik deze combineer met die van gister dan ontstaat er geen positief beeld in mn hoofd… Even afwachten tot wat betere foto’s;)
Hopelijk beter dan de Peugeot 308cc. Okay, dat is niet moeilijk, maar toch.
Kan me niet bekoren… helaas zijn er maar weinig mooie CC’s (met het stalen klapdak dicht althans) gemaakt:
Zoals:
http://static.blogo.it/autoblog/ferrari-california/Ferrari_California_06.jpg
http://www.pictures-of-cars.com/Mercedes-SLK-New-Picture.jpg
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/2009-bmw-z4-wallpapers-111.jpg
Jammer dat o.a. Ford, Renault en Peugeot met het design niet meer aandacht besteden aan hoe de auto er uitziet met het dak dicht.
@Henk_he: Dit is een voorbeeld van niet mooie dakken toch?
@911GT2: 1 dak, 2 daken…
@Henk_he: (@foto’s) Je vergelijkt 2-zitter cabrio’s met 4-zitter cabrio’s.. Of te wel appels met peren.. kom eerst maar eens met een goede vergelijking.
“foldaway glass roof”…. Dat heeft de Eos toch al jaren?
Nee, ik heb er niet veel vertrouwen in. De meeste Franse CC’s hebben een te dikke kont.
@Ferdinand1:
Renault was met de Mégane II CC de eerste met een volledig glazen klapdak hoor, echt niet de Eos ;)


Mijn ticket voor Genéve is geboekt, ben nu al benieuwd. Eerste indruk is niet verkeerd in ieder geval :D
@adinsx:
Volkswagen heeft niet alleen een volledig glazen klapdak, hij is ook nog eens 3-delig. Die van Renault is 2-delig. Daarom heeft de Eos ook nog een zonnedakje, voor als het net te fris is om open te rijden. PS: mijn moeder heeft nu sinds een half jaar een Eos, en hij rijdt goed, en ik vind het de enige CC waarvan de kont nog meevalt.
och och..
het is renault dus het zal wel niks zijn zoals altijd hier!
als je het niet mooi WILT vinden zal het ook zeker nooit mooi worden..
kijk eens naar het design zoals het is, en niet met zo’n negatief vooroordeel over dit betreffende merk!
Valt niet echt wat te zien dus ik wacht met me mening.
De huidige CC van Renault is een ‘uit balans wagen’; te plomp ogend. Hopelijk hebben ze bij het nieuwe ontwerp dan ook betere balansen aangebracht, waaronder een klapdak dat ‘in lijn is’ met de carrosserie. Het is wel een betaalbare cabrio, dus het zal wel goed aanslaan.
@GOD: ik heb GOD wat hóger aangeslagen dan jouw opmerking….jij weet NIET alles ? ;-)
het enige positieve wat je over deze teaser kunt zeggen is dat er gelukkig niet meer te zien is van weeer een lelijk frans hok.
Headturning, omdat je het NIET wil zien.
was iedereen niet gister al tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk gewoon een redelijk lelijke auto is. net als het vorige model en net als alle andere ccc modelen (focus astra etc.)
tjsa frans en dan ook nog cc dak. Dat kan nooit goed gaan, kijk ook eens naar die verschrikkelijke vag met cc…brrr.

Alleen Ferrari kan het op een nette manier.
In ieder geval een lekker kontje dus!
Ben nog wel steeds erg benieuwd naar de daklijn en het echte zijaanzicht. Dat ziet er onder het doek niet heel slecht uit, maar inderdaad, in het algemeen mag er meer aandacht zijn voor de daklijn als het dak is gesloten. Die wordt tevaak het ondergeschoven kindje en al helemaal bij de vierzitters al is dat ook wel weer begrijpelijk.
Modellen afzeiken is makkelijk, maar ik denk dat niet veel mensen begrijpen hoe lastig het is om een vloeiende daklijn te creeën die óók nog eens practisch op te vouwen is. Mensen die een dergelijke auto kopen, namelijk vrouwen, en mannen die golf spelen, eisen naast een (enigzins) mooie CC ook nog eens een sloot kofferruimte. Een vloeiendere daklijn zou grotere delen betekenen, en dus vele liters minder inhoud. Van hetgeen ontwerpers tekenen (de concepts die altijd wél in de smaak vallen) blijft na goedkeuring van de technici maar weinig over. Al met al vond ik de vorige lichting CC’s dus niet verkeerd m.u.v. de Micra, en aangezien de nieuwe Megane veel mooier is geworden zal ook de CC een verbetering zijn.
*tikt zichzelf op de vingers* practisch = praktisch :oops:
Ziet er toch lekker uit of niet dan? :D
Tuurlijk willen ze nog niets meer vrijgeven. Als men de spanning niet opbouwt (én niet onderhoudt…), kraait er toch geen haan naar. Marketing is hier alles dus…
@ Palla
fijn dat jij je nietsbetekenende mening ook geeft.
ik vind het knap dat jullie nu al kunnen zien dat het een lelijke auto word, zijn 2 hele onduidelijke foto’s getoond en de meeste “mensen” vinden het gelijk lelijk….Vind NN erg knap.

Kleuters!
Tja een echte vent koopt toch wel een MX-5… zou wel komisch zijn als deze Megane uiteindelijk toch geslaagd zal zijn.. kan je die mensen hierboven ook weer eens uitlachen met hun mening gebaseerd op vooroordelen en twee onduidelijke teasers ;)
Ik heb een hekel aan Franse auto’s , en dus ook aan deze..
sorry, maar ik vind het echt een wannabe merk.
Nog meer Viper-achtige acherlichten? Maar goed, het ziet er beter uit dan bij de Z4, lol.

@ Henk_he & 911GT2:

Kom van dat dak af =|
Het is erg moeilijk denk ik om een echte mooie volwaardige 4zitter CC te maken(VW eos/Volvo C70 ook niet moeders mooiste), want er zijn altijd compromis die gemaakt moeten worden met een vauwdak denk ik? Maar los daar van maakt deze foto mij wel erg benieuwd! Wel vind ik jammer dat hij er wat rechttoe rechtaan uit ziet op deze teaser…
Hopelijk wordt de kont minder dik t.o.v. de rest van de auto als bij de vorige megane cc. Kan bes\t een mooie auto worden!
Wauw als hij er zo uit komt te zien als de foto’s die Roy gepost heeft vind ik hem zeker wel geslaagd! Alleen de ruimte achterin?:S
LOL @ de foto’s van Roy. Deze zijn precies uit die hoek gemaakt waar vandaan je de te lompe kont niet kunt zien, voorspelbaar :-)
Ik zou het erg jammer vinden als de nieuwe Megane (die overigens erg mooi is) zo’n lelijke cabrioversie krijgt, met net zo’n dikke ass als z’n voorganger.
de vorige vond ik er ook eigenlijk wel op een chinees lijken, maar deze verwacht ik meer van
Noemen jullie een open auto waarbij je onder de voorruit zit ook een cabrio?

Ik stel voor, rij eens met een open auto met een stoffen dak en daarna een met een stalen/glazen klapdak hierna noem je een auto met een klapdak nooit meer een cabrio.
Zelfs een smart cabrio is als cabrio 10 maal beter als al die kapdaken, een hype niets meer.
Slechte photoshop..
ik zou eens willen weten met wat voor wagens de meerderheid
van dit forum rijd ! om zo een negatief oordeel te vellen
van dit model , moeten ze volgens mij allemaal met een Rolls
rijden !!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).