Rechter maakt schorsing Flavio Briatore ongedaan

Auteur: , 29 Reacties

De Franse rechtbank heeft vandaag besloten dat de levenslange verbanning die Flavio Briatore kreeg naar aanleiding van het crashgate schandaal onterecht was. En daarom moet de levenslange schorsing nu opgeheven worden van de rechtbank. Welcome back playboy Flavio!

Ook eiste Flavio nog 1 miljoen euro van de FIA, maar die kreeg hij niet. Playboy Flavio moet van de rechter genoegen nemen met een vergoeding van 15.000 euro. Een bedrag wat Flavio volgens mij alleen al verdiende in de tijd dat de rechter zijn uitspraak deed.

De FIA overweegt overigens nog om in hoger beroep gaan bij de Tribunal de Grande Instance. (via: gpupdate.net)29 reacties

is de schorsing helemaal weg? of omgezet in een x aantal jaren?
Toch één voordeel, zien we zijn knappe vriendin (vrouw?) opnieuw eens op tv :)
Hmm beetje raar bericht voor autoblog, een jaar geleden werd er niet eens aandacht besteed aan wie wereldkampioen werd en nu krijg je zelfs dit soort berichten. Opvulling?

OT: Tsjah was te verwachten, Mosley had persoonlijke issues met Briatore die hij via de FIA probeerde op te lossen, dan krijg je dat. Neemt overigens niet weg dat Briatore nog steeds schuldig is aan alle vuile dingen die hij ooit heeft gedaan hoor.
Humanspectrum
@bassienator: Nee, eerst moet de zaak in hoger beroep worden behandeld. Uit de rechterlijke uitspraak die na die behandeling in hoger beroep volgt, wordt meer duidelijk. Om kort te gaan: nog ff geduld.

Meer ontopic: ik hoop zo dat die rechters de hoger beroep-zaak behandelen Flavio weer in de ban doen. Weet hij ook eens wat het is om gekwetst te worden. Ben zo klaar met die man. Als genoegdoening voor Flavio mogen z’n maitresses van mij gratis naar de Formule 1 komen, maar verder wil ik niet gaan.
@robbie

Dat bericht van Button bedoelde ik niet, ik had het over het jaar ervoor, ik wist niet dat casper daar een column over had geschreven. Maargoed eind 2008 begin 2009 begon dat een beetje voor autoblog, maar in 06 of 07 werd er nauwelijks aandacht aan besteed. Ik vind het wel leuk hoor daar niet van maar je krijgt dan van die fanboy reacties van mensen die 1x een race kijken.
@JPM: we hebben minimaal een keer of 3 over het kampioenschap van Hamilton geschreven. Is dat niet genoeg?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/11/02/video-2008-f1-crashes-om-in-de-stemming-te-komen
@ Humanspectrum

Mee eens dat ik Briatore liever niet terug zie in de F1 maar de manier hoe de FIA te werk is gegaan mag wat mij betreft ook gestraft worden. Hoe ze met getuigen en advocaten van Briatore omgingen is schandalig, het heeft meer iets van een McCarthy tribunaal dan een eerlijk proces.
Burn FIA burn!!!
UPDATE:Verbanning Pat Symmonds ook opgeheven.

De rechtbank in Parijs heeft de vijfjarige schorsing in de autosport van Pat Symonds ongedaan gemaakt. Bovendien heeft de rechter hem 5000 euro aan schadevergoeding toegewezen.

De internationale autosportfederatie FIA had Symonds de straf opgelegd wegens zijn aandeel in ‘Crashgate’, het schandaal rond de opzettelijke crash van Nelson Piquet tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 waardoor teamgenoot Fernando Alonso de race won. Piquet maakte de zaak uiteindelijk openbaar bij de FIA.

Bron:rtlgp.nl
@Timmie: Ennn zo kan ie wel weer. Alle grote bedrijven gaan wel eens schandalig om met wat kwesties, ook de vaak meest brave.
Ben benieuwd hoe lang hij nu wel geschorst word…5 jaar niet meer op de F1 paddock komen zou ik wel rieël vinden, maar helemaal niks meer met een FIA gerelateerde sport te maken mogen hebben en dat voor het leven vond ik toen al overdreven!
Flavio kreeg €15.000? Ik denk dat de rechter toch iets meer kreeg van Flavio. :P
*Mompelt iets over connecties*
Dat die vent wegblijft uit de F1. Die vuile truc van ‘m is precies wat er mis is met F1, die hele sport gaat niet meer om het racen.
Dit is zo raar. De enige die voor het crash gate schandaal gestraft waren, zijn Briatore en Symmonds. Nu zijn deze straffen (vooralsnog) terug gedraaid. Dat betekent dat er op dit moment niemand bestraft is voor een daad die toch zeer ernstig is, het opzettelijk laten crashen van een F1 wagen tijdens een race. Het Renault team zelf is ook vrij-uit gegaan. Toch maar Piquet straffen dan….?
@Casey: Lief doen!
Beter helemaal niet straffen, niets saaier dan een eerlijke sport :P
Maar effe serieus ze hadden het hele Renault team er uit moeten gooien! Dit is competitie vervalsing dat mag gewoon niet. Doe je het toch, wordt je gepakt moet je op de blaren zitten en niet zeuren.
Wat een verrassing. De hoge pieten hebben hun zaakjes goed voor elkaar.
Hou die zieke man uit de formule 1!!

We waren er juist van af!
Zo’n gast verneukt de hele sport, wat overigens al veel gedaan wordt. Terwijl het toch een hele mooi sport is naar mijn mening. Ik heb zo het idee dat dit soort smerige praktijken niet gebeuren in de WRC.. Maar daar ben ik niet zo in thuis, dus zou dat niet zeker kunnen zeggen..
@K.:
Rommelen met restrictors, verborgen lachgas injectie,
illegale banden, tracktion control. etc.

Da’s nu eenmaal racen(of sport). Alles is geoorloofd voor
de winst. Zolang niemand erachter komt.
Als in alle andere sporten de managers ontslagen worden
waarbij teamleden doping gebruikt hebben, houden we
weinig sporters en managers meer over.

Wat is de hetze tegen Mr Briatore, in mijn ogen is hij niet slechter dan Dennis, Todt, Ecclestone of Williams,
(en zeker niet als Schumacher die het grote voorbeeld gaf)

Straf de man op kampioenschapspunten, en houd op met mensen verbannen of idiote geld boetes uitdelen.
Can YOU spell “bribe”?
zolang je Italiaan EN playboy bent, ben je onschendbaar zo lijkt het…
Jammer, nouja niemand wil die maffiabaas toch meer hebben dus we zien hem vast niet terug.

Tenzij hij misschien met een eigen team komt, maar dat gaat de oppermafia FIA dan vast niet toelaten tot de F1 mocht het ooit zover komen.
Fuk Flavio, met z’n dikke pens.
Zo bizar dit… Op dit moment is er dus helemaal geen serieuze straf meer blijven staan, waar Mclaren nog een boete kreeg van een whopping 100M… En al deze inconsequentie en willekeur om Renault in de F1 te houden…
Toch grappig dat er verschillende instanties menen een oordeel te mogen geven over deze knakker…? Laat hem gewoon ‘onbelangrijk’ zijn; grijze muis met té grote oren (zo te zien).
goed zo Flavio!!
Ik hoop dat je snel terugkomt. Die Engelsen zijn zo corrupt als de neten…maar wel god save the queen natuurlijk.
Hmm, dit wordt spannend, je kunt er nu al zeker van zijn dat hij helemaal terugkomt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).