Motorrijtuigenbelasting omhoog, ANWB wordt pissig

Auteur: , 468 Reacties

De kilometerheffing komt eraan, en dat betekent dat de BPM en de motorrijtuigenbelasting langzaamaan moeten gaan verdwijnen. De komende tijd wordt de omstreden aanschafbelasting dan ook afgebouwd, maar om de weggevallen inkomsten te compenseren heeft onze lieve regering de wegenbelasting per 1 januari met 6,4% verhoogd. En da's niet de bedoeling, zegt de ANWB.

Op zich zouden veel mensen door de kilometerheffing niet duurder uit zijn, zo werd ons altijd verteld. De ANWB overweegt nog of zij achter het plan staan, maar dreigt nu haar steun sowieso in te trekken als de automobilist in de aanloop naar de invoer van het systeem stiekem toch meer moet gaan betalen.

Wanneer de kilometerheffing op zoveel weerstand stuit en er dus geen maatschappelijk draagvlak is, is de kans groot dat het afgeblazen zal worden. Zonde van het geld, maar ja. Misschien dan toch maar gewoon voor dat simpele, doeltreffende alternatief kiezen: alle belastingen de deur uit en de benzineprijs iets verhogen? (via ad)

UPDATE: het laatste nieuws over de heffing lees je HIER!468 reacties

Nee dit is echt een verassing ;) Overheid die zegt dat het niet meer gaat kosten, waarna het uiteindelijk toch wel meer gaat kosten. Ze hadden moeten zeggen dat het goedkoper werd.. hoogstens net zo duur..
Waarom niet gewoon de benzineprijs verhogen?
Hebben alleen de mensen bij de grenzen een voordeeltje :-)
-edit: nutteloze bijdrage-
@Benjamin1:
Ik had het iets subtieler gedaan.

ontopic: GVD, ratten zijn het.
@Benjamin1:

Ietwat ongepaste cp. ongenuanceerde reactie.
Als je thuis fijn in je bruine hemd je arm de lucht in wil zwaaien moet je dat zelf weten, hier wordt zoiets niet gewaardeerd.
wat hadden mensen anders verwacht? Met die rooie en gristelijke mensen in de regering zal het nooit anders worden hoor, de hobbies moeten toch worden betaald.
Vuile oplichters zijn het daar in den haag.
Dit is ff zeer makkelijk dubbel cashen over de rug van 2de hands auto eigenaren. De BPM over die autos is al lang en breed betaald. EN straks ook nog eens een keer die bpm verrekening in de kmheffing.. ze dachten waarom wachten tot 2012 als we nu al mensen geld afhandig kunnen maken.
pure oplichting.
@Vincenzo; gristelijke mensen, klets toch niet knul, leer schrijven, ik ben ook christelijk, niks mis mee! Het zijn wel de christenen geweest die deze samenleving opgebouwd hebben(met het asociaal hoge welvaartsniveau waardoor jij denkt geen god meer nodig te hebben omdat je alles wat je wil met geld kan kopen), wees dankbaar in plaats van erop schelden.

On topic: Maar die hele kilometerheffing is natuurlijk gewoon slecht geregeld zoals het nu is, daar kunnen we heel kort over zijn, natuurlijk gaan we allemaal meer betalen, dat is zo klaar als een klontje, en natuurlijk gaan die files niet met 60% minder worden, mensen moeten naar hun werk, we worden masaal bedonderd!
@B // //:
het atheisme is een vrij intolerante religie
@B // //: Sodemieter op met je kerkpreken, hou dat maar in je eigen groepje.
Met de huidige accijnzen op brandstof komt er toch al genoeg geld binnen om alle wegen te bekostigen. Ze kunnen gewoon net zo goed de wegenbelasting afschaffen en de brandstofprijzen gelijkhouden.
@Roy
Nee, natuurlijk niet. We hebben een begrotingstekort.

Brandstof duurder maken en BPM en Wegenbelasting afschaffen. Dan hou je alleen een uitdaging in de grensstreek over, dat moet je dan maar Europees oplossen.
Wat een soap, wordt je toch moe van om dit te volgen:S Hoe ze nu weer aan het prutsen zijn alleen maar uit eigenbelang…
@ Super:
Het ateïsme is géén religie, dat is ’t m nou juist ;)

Stelletje naaiers zijn het, ze krijgen mijn gebruikelijke €35,- van de maand, en geen cent meer! Waarom worden hun rekenvautten altijd aan de burger doorbelast he? Waarom komt het tekort niet voor de rekening van de ambtenaar die de vergissing gemaakt heeft?
@Jesper:
ok, laatste off topic post voor vandaag dan maar. het atheisme is wel een “religie” omdat je net zomin kunt bewijzen dat er geen god is als je kunt bewijzen dat er wel een god is. Atheisten _geloven_ dus dat er geen god is, en omdat het atheisme organisaties etc. kent heeft het in mijn ogen dus de kenmerken van een religie. In mijn ervaring zijn atheisten een stuk intoleranter tegenover hen die wel geloven dan christenen tegenover hen die niet geloven.
Dit gaat weer het topic van de week worden..

ot;

Is dit er al door? Lijkt me namelijk dat ook in de tweede kamer men ’t er wel mee eens is dat zoiets niet moet kunnen..
Van de 18 miljard euro’s die de automobilisten elk jaar ophoesten gaat maar 6 miljard naar infrastructuur, en dan nog niet alles naar infrastructuur voor de auto. De overige 12 miljard wordt de staatskas in gekieperd.

Als de overheid serieus wil laten betalen naar gebruik, dan moeten alle huidige heffingen er af: kilometerheffing, accijnzen, BPM, en ook verborgen belastingen zoals heffingen op verzekeringen.

In plaats daarvan 1 transparante tax op brandstof, met garantie dat elke euro wordt uitgegeven aan infrastructuur voor auto’s: snelwegen, knooppunten, parkeerplaatsen. Ook mag er budget worden gemaakt voor duurzaamheid en veiligheid.

Maar er gaat dan geen euro meer naar de algemene staatskas of naar het OV. Ook OV-reizigers gaan betalen voor gebruik. De lagere inkomsten in de staatskas kan de overheid beter compenseren met bezuinigen, en inkomsten verkrijgen uit algemene heffingen. Gooi de BTW iets omhoog. Dat is pas eerlijk, want nu is de automobilist altijd de klos!

Hoog tijd dat automobilisten zich verenigen en echt voor hun belangen op gaan komen. Met of zonder de ANWB. Tot nu toe heeft de ANWB zich veel te zwak opgesteld.

Dit zouden de standpunten van automobilisten moeten zijn:

– Opheffen van de wildgroei aan heffingen op mobiliteit.
– Eén heffing op brandstof met garantie dat alle inkomsten zijn voor infrastructuur voor de automobilist.
– Zolang er discussie en onzekerheid is over CO2 invloed op het klimaat, mag CO2 geen graadmeter zijn voor heffingen.
– Ook OV-reizigers betalen eerlijk naar gebruik.

Nu is het moment om met zijn allen in actie te komen! Laten we de discussie over de KM-heffing gebruiken om het uitmelken van de automobilist te stoppen en een eerlijk systeem te krijgen waarmee we met zijn allen de noodzakelijke infrastructuur betalen.

De overheid is verslaafd aan de automobilist. Ze hebben ons keihard nodig. Ze zijn afhankelijk van ons. Niet andersom. We staan heel sterk. Actie!
@zdev: mooie punten. ben volledig met je eens. Jij bent de woordvoerder voor deze actie?
@Bart_V: geen woorvoerder, maar wel boos omdat we al zolang worden uitgemolken.
kortom, dit bewijst maar eens weer dat we GEEN kilometerheffing moeten gaan krijgen. We worden er met z’n allen bijgenaaid. Als er een tekort is in de schatkist moet dat gevuld worden door de automobilist.
Waarom geen gebruik invoer van tolwegen? Dat heeft bijna alleen maar voordelen tov kilometerheffing.
1) geen duur en experimenteel systeem nodig met kastjes in je auto,
2) je kunt er voor kiezen om het te gebruiken of niet, het is vrijblijvend
3) het is een bewezen systeem, kijk maar naar frankrijk
4) de privacy wordt iets minder geschonden
Vooral privacy op de lange termijn vind ik maar niks, als ze eerst een gps in je auto plaatsen zodat je kunt zien waar je rijdt is het vrij eenvoudig om daaraan te koppelen hoe snel je daar mag rijden. Met andere woorden je hebt continu een 100% snelheidscontrole. En dat is het laatste waar ik op zit te wachten.
Benzine accijns is 1-1-10 ook al omhoog gegaan…
ik zeg: gewoon die idioten in den haag minder betalen!
iedere minister in de 2e kamer 20 duizend minder per jaar en je hebt al 300.000 euris!
en je kan vast op nog meer dingen bezuinigen…
maarja deze roversbende in den haag denkt: er zijn veel automobilisten, daar kunnen we veel halen.
niet alleen de anwb is pissig…
@doewap
het begrotingstekort is niet het gevolg van te weinig inkomsten maar van belachelijk hoge uitgaven. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat we meer belasting betalen dan andere Europese landen.
Die kilometerheffing wordt toch gefaseerd ingevoerd. Stel m’n buurman moet hem in 2012 en ik in 2016 dan betalen we dus via een verschillend systeem belasting, is dat niet in strijd met gelijkheidsbeginsel ofzo?
jep, benzine is al lekker omhoog dus dan kan die wegenbelasting er ook wel bij… gelukkig valt de verzekering dit jaar weer een treetje lager uit :P
Belastingen de deur uit en benzine hoger zullen ze zeker niet willen, want dan kunnen ze met die prijzen niet meer lekker ouwehoeren zoals nu.

Hou het maar gewoon bij het oude werkende systeem :)
Echt belachelijk waar ze in Den Haag allemaal mee bezig zijn hoor. Ze zien niet in dat de kilometerheffing gewoon NIET gaat werken! Zoveel mensen in Nederland rijden dagelijks gigantisch veel kilometers.. Beter dat ze een alternatief gaan verzinnen. Of gewoon laten zoals het is!
Wat een onzin weer.

Ze moeten extra inkomsten genereren om alle kosten voor kilometerheffing die zijn gemaakt af te dekken. Wanneer de kilometerheffing er weer niet komt (ze zijn al bezig sinds de jaren 80), kunnen ze zeggen dat het vrijwel niets heeft gekost.
En de Nederlandse bevolking maar betalen…..
Ik stond nog aan de zijlijn, omdat niet alles duidelijk is. Maar nu de wegenbelasting met 6,4% omhoog gaat ben ik ook tegen de kilometerheffing.

Dit is niet netjes tegenover de burgers. Eerst iedereen lekker proberen te maken en zeggen dat de kilometerheffing niet duurder wordt, maken ze de wegenbelasting duurder zodat de kilometerheffing ook makkelijk meer kan gaan kosten.

Iedereen best bereid om wat te betalen, maar ze moeten niet meer geld uit onze zakken graaien dan nodig is.
Anti-kilometerheffing
Blij dat ik in Belgie woon en hier het voorlopig nog maar plannen zijn op kilometerheffing. Ik hoop dat heel België dan ook op partijen gaat stemmen die tegen de kilometerheffing zijn want hier zijn het minstens even grote geldwolven. De zaken uit buitenland die extra inkomsten voor de staat opleveren nemen ze graag over maar de groene initiatieven zoals groene tankstations en dergelijke weigeren ze toe te passen.
Nog even een extra toevoeging:

Er werd toch gezegd dat de koopkracht zou toenemen.
Lijkt me sterk met al die belachelijke maatregelen.
@Larrs

Als je nu de wegenbelasting opschroeft om de kilometerheffing goedkoper te laten lijken en daarmee het draagvlak proberen te vergroten? Als iedereen eenmaal het kastje heeft kun je natuurlijk de kilometerprijs en toepassingen makkelijk veranderen.
Snap niet dat de ANWB dit niet eerder gezien heeft.
Iedere reeds BPM betaalde auto, mag nu via de versneld duurder wordende MRB, de BPM gaan betalen die de overheid in de komende jaren zal mislopen.
Maw; Heb je ooit BPM betaald en betaal je nog MRB, dan mag je dubbel gestraft worden en nog ’n keer BPM betalen.
Nee, ik vertrouw de ‘normen en waarden’ van deze CDA-regering niet meer.
18miljaard euro krijgen ze en alsnog hebben ze na een weekje geen zout meer over?!?!?!
@B M W: aha, dus ‘wij’ niet christenen denken geen God meer nodig te hebben door het asociale welvaartsniveau dat ‘jullie/de christenen’ voor ons hebben opgebouwd?

Dat jij er voor kiest in een fabeltje te geloven is natuurlijk prima. Maar dat moralistische, superieure christentoontje mag je, zonder enig bewijs voor jouw (of welk ander) geloof achterwege laten. Probeer eerst maar eens gewoon een goed mens te zijn. Dat is voor de meeste ‘gelovigen’ al een hele prestatie.

On topic: alles wordt duurder. Belastingen zijn geen uitzondering. Sterker nog, die zijn nodig om alle maatregelen die zijn genomen om de economie te stimuleren te financieren. Het zuigt……maar geen verrassing toch?
Geweldig! Maak dat autorijden onbetaalbaar en neem eens wat vaker de fiets!
Overheden zijn de grootste “legale” dieven in Nederland. Dat we minder zouden gaan betalen voor de kilometerheffing dat zou toch echt geen hond moeten geloven. De Nederlandse burger trapt er natuurlijk straks weer met z’n eigen voeten in en we zijn weer bedonderd bij het leven.
Dit was toch al minstens een half jaar geleden aangekondigd? Als we belastingen willen verlagen, dan moeten we uitgaven beperken, het stopzetten van de hybride subsidies lijkt me een goede kandidaat, daar betalen we met zijn allen zo’n 200 miljoen per jaar voor, weten bijvoorbeeld de leaserijders die hun bijtelling zagen stijgen van 20 naar 25% eventjes terug, om het 14% tarief te financieren…
@Laurens: echt respect, hoe jij telkens opnieuw je manifest naar boven tovert, heb je dit in een aantal standaardtekstjes op je pc staan? :-D
En WTF beginnen mensen hier over hun religie te zeuren? Omdat er iemand de regeringspartijen afkeurt zijn anderen op hun religieuze tenen getrapt? Ik dacht dat we in 2010 waren?
on-topic: de overheid bereidt simpelweg voor dat de km-heffing er niet komt. Dit systeem is gewoon niet haalbaar, logistiek en politiek. En men heeft geld nodig, want het fabeltje dat we werkkrachten moeten invoeren omdat er teveel werk is en te weinig werkers, blijkt ook al niet te kloppen, de werkloosheid zit op een enorm peil (al valt dat in NL nog mee in vergelijking met de andere EU-landen).
@bmw: ik heb wel een reden voor mijn constante gehamer op de hybride onzin, als de bedragen die we als inwoner van dit land voor het uitstoten van CO2 op ongeveer 8500 Euro per ton gesteld worden door de overheid, betekent dit dat het jezelf verplaatsen in willekeurig welk vervoersmiddel (inclusief OV) onbetaalbaar wordt. Daar MOET je dus vanaf het begin tegen protesteren, anders wordt onder het mom van iets van een gelijkheidsbeginsel het “hybride fascisme” als norm gekozen om bijvoorbeeld ook de EV via subsidies “weg te gaan geven”. En als er iets is dat onzin is, zijn het de qua kosten per ton onbetaalbare electrowaggies wel. Plaats een paar kerncentrales of sla CO2 uit kolencentrales ondergronds op, dat kost relatief geen drol vergeleken met het aanpakken van de auto, en CO2 is CO2 toch?

Vandaar. Op de techniek van hybride als methode om zuiniger te rijden heb ik niets tegen. Net zo min als een lagere luchtweerstand, diesel, betere banden en ga zo maar door. Maar de meeste andere energieverbruikverbeteraars worden niet zo overdreven gesponsord…
De verontwaardiging van de ANWB is op zich een gotspe; in 2007 was al bekend dat de verlaging van de BPM door een verhoging van de HSB zou worden gecompenseerd (waardoor de autoBEZITTERS de BPM korting van de nieuwe auto KOPERS voor een deel betalen. Om vervolgens in het kader van fiscale vergroening de Co2heffing de auto’s weer nauwelijks goedkoper te laten worden. Maar blijkbaar heeft de ANWB zitten te suffen en de zaak niet doorgerekend. Blijkbaar hoopten ze er op dat Jan publiek het niet op zou vallen. Ik heb nog meer nieuws; dit zelfde truukje halen ze in 2011 en 2012 nogmaals uit. Zijn we vast gewaarschuwd. Nu de ANWB nog.
Wat een paardenreet die Eurlings. Smerig politiek spel dit…

Vlak voor de invoering de belasting flink vehogen en vlak na de invoeren dan zeggen dat we er niet op achteruit zijn gegaan?! Natuurlijk wel, vergeleken met het jaar daarvoor!

Ik ben zelfs bang dat veel burgers hier nog in gaan trappen ook…
De ANWB noemt nog een punt niet: mensen die nu een auto kopen betalen wel flink nog wat BPM terwijl ze straks wel al kilometerheffing mogen betalen.

Dat zijn dus dubbele kosten! Want die BPM werd juist afgebouwd, werd ons beloofd!

Het is eigenlijk pas eerlijk als mensen met een oude auto minder km-heffing gaan betalen (die heffing kan daarna langzaam oplopen als het bpm-bedrag voor >90% is afgeschreven). Daarnaast is de MRB die je nu betaalt nog een extra klap in het gezicht waarmee je 3x betaalt: BPM, MRB en dan straks ook nog eens km-heffing! De KM-heffing is dan alleen nog gunstig voor wie er op dat moment een nieuwe auto koopt. Verkopen van je oude auto in de overgangsfase = extra afschrijving en dus kapitaalvernietiging door de overheid.

De enige manier waarop dat (eerlijk) te voorkomen is, is een lager km-bedrag voor oudere auto’s waarvoor wel nog BPM is betaald, na correctie (ín de km-prijs) voor de vervallen MRB (die natuurlijk niet nog eens flink moet worden opgevoerd nu!)
pffff word hier zo moe van, met z`n allen emigreren dan leren ze wel hoe waardevol wij zijn met onze vierwielers.
Meest frappante van alles is, is dat de Nederlandse automobilist (en), als geheel geen vuist blijkt te kunnen maken en zo doende enige druk had kunnen uitoefenen op onze overheid en z’n voortdurende heffingen en accijnzen op auto- en weggebruik. Ik denk dan ook dat, door o.a. de millieu lobby, de gemiddelde automobilist zich inmiddels te beschaamd voelt (alszijnde natuur verderver…) zich uberhaupt te verweren tegen wat voor auto gerelateerde heffing dan ook. Oftewel: we zijn lamgeluld!
@Sorcerer

Men gaat er met de afbouw van BPM vanuit dat auto’s goedkoper worden mits fabrikanten niet besluiten de lagere basisprijs in NL te verhogen. Je huidige auto zal ook minder waard worden al zal je bij inruil per saldo hetzelfde bijbetalen. Maar op zich is er wel sprake van kapitaalvernietiging voor bv bedrijven met een wagenpark of particulieren die hun auto gefinancierd hebben.
@Ruof A Idua:
Ik heb geen superieur christentoontje, lees anders voor de grap even de reactie waar ik op reageerde. Het slaat natuurlijk nergens op dat iemand (Vincenco) het geloof van bepaalde kabinetsleden erbij haalt als het om de kilometerheffing gaat. Dat is nergens voor nodig, dit onderwerp heeft niks met geloof te maken. Bovendien raakt je opmerking over goed mens proberen te zijn kant nog wal, want ten eerste weet je niks van mij, en ten tweede heeft dat helemaal niks te maken met mijn mening over de kilometerheffing, nog met mijn reactie op Vincenzo en heb ik hier ook het recht mijn mening te geven, net zo goed als jij. Waarom zou ik niet voor mezelf op mogen komen? Als jij belachelijk zou worden gemaakt zou je er ook wat van zeggen…
@Ruben: tsja, wij als autokenners roepen dit al jaren…maar nog steeds is onze volksvertegenwoordiging te lui om z’n oor te luister te leggen bij het volk…
Als je de brandstof gaat verhogen, dan krijg je levendige import in brandstof. Niet in de laatste plaats door iedereen die in het grensgebied woont.

Is wel een oplossing, echter niet dé oplossing :(
Ze moeten wat doen aan de uitgaven.
Eerst maar eens uit de Europese unie stappen.
Wat wij betalen aan de Europese unie is niet normaal.
Miljarden gaan er heen en je ziet er bijna niets van terug.
Al 15 jaar hebben de rekenkamers geen goedkeuring gegeven voor de begroting van de EU. Word gefraudeerd bij het leven.
Kan zoveel miljarden op worden bespaard.
Grootste fout in de Nederlandse geschiedenis.
De brandstofprijs verhogen heeft op korte termijn misschien wel resultaat, maar is in de toekomst volslagen nutteloos wanneer er meer en meer elektrisch zal worden gereden.

Ik vrees dat er geen enkel ‘eerlijk’ systeem bestaat. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen…
Tja… als we nou voor de invoering van de kilometerheffing het autorijden belachelijk duur gaan maken, dan wordt het met de invoer misschien zelfs wel goedkoper. Geniaal!
Nee beste autorijders; de regering zit er niet voor ons. Dat mag nu wel duidelijk zijn :S

@ Ruof A Idua
Hier nog een Christen. Dat geloof niets te maken heeft met de steun voor kilometerheffing mag duidelijk zijn: ik en een aantal Atheïstische en Islamitische vrienden van me zijn ook fel tegenstanders van de kilometerheffing.

Maar wat me verbaast is: de meeste gelovigen zijn geen goed mens volgens jou. Kun je de cijfers laten zien!?
Ik ben echt niet iemand die anderen continu probeert over te halen Christen te worden, in tegendeel: ik ben Christen en wat iemand anders doet moet hij/zij zelf weten. Maar het constante geschop door bepaalde mensen tegen alles wat gelooft of niet gelooft (bepaalde gelovigen doen dat namelijk ook) maakt me wel kotsmisselijk.
Off-topic:

Jongens.. Één vraagje: Why?
Ik dacht dat dit autoblog was en niet “the battle of the religions”.

Autoblog is nog altijd een digitaal openbare verzamelplaats voor autoliefhebbers. En dat iemand een niet thuishorende discussie moet voortzetten omdat men niet even de posts doorleest vind ik zeer spijtig.

B /\/\ \/\/’s post was puur naar aanleiding van iemand die een onsmakelijk reactie had geplaats, wat niet de bedoeling was.

Maarja.. (-_-)
@Laurens:
Geen idee waar je op reageert maar het zal niet op mij zijn (@bmw? foutje?) Ook geen idee wat je punt is trouwens.

@Diederik:
Ben het helemaal met jou eens.
@B // //: als ik @bmw spel, zal het voor hem bedoeld zijn? Dat je vervolgens ook niet begrijpt wat ik bedoel, verbaast me niets :-)
@B // //: Laurens reageerde op mijn post, waarvoor dank, trouwens. Niet dat ik je betoog niet steun, ik ben het er mee eens (op de kerncentrales na ;-) maar word je niet moe van dat steeds maar te herhalen? De meute kan het geen reet schelen, geen enkele vadsige westerling is nog bereid de straat op te gaan en zich tegen iets te verzetten, want dan word je misschien opgepakt, verlies je je werk en kan je geen lcd-tv meer kopen.
@RubenBaeten: oh god, je bent echt nog wel jong en naïef. Nee, ik vind het een prima voorstel, maar daar komt niets van. De EU is niet meer dan een laagje vernis, een schijntje van politieke samenwerking, bedoeld om in de eerste plaats de bedrijfswereld binnen de Unie te steunen. Daar pikken wij natuurlijk indirect een graantje van mee, maar denken dat de EU een politiek blok is, is ver van de realiteit. Dat doen ze ons wel graag geloven, maar wie trapt daarin?
@EJS: dat is een drogargument, de impact van over de grens tanken is klein. Tenzij je suggereert dat de staat de brandstof dubbel zo duur zou moeten maken. In dat laatste geval kan je nog wel rekenen op een baan bij een of andere politieke partij, liefst een groene. Weet je wat ik zo hilarisch vind? Dat iedereen het blijkbaar al heeft aanvaard dat we sowieso meer moeten betalen voor onze verplaatsingen. Dat is een dogma, geen feit. Waarom stelt niemand dat in vraag? Ik vind autorijden duur genoeg en het mag de komende vijf jaar op geen enkele manier duurder worden, niet absoluut, niet proportioneel.
@bmw:

Dat is zeker geen drogargument. En ik vrees idd dat als je alle belastingen en heffingen en co2 taxen enzo die nu op auto’s zitten gaat heffen op brandstoffen dat de brandstof nog wel anderhalf à 2 keer zo duur zou worden. Voorkomen dat er dan in Duitsland/België getankt wordt kan je niet, en wees eens eerlijk; het zou zelfs vanaf hier, bijna 60 km van de Duitse grens, ook nog winst opleveren om dat te doen.. Als mensen dat doen, betekend dat weer dat er nog meer belasting op brandstof moet komen, omdat de overheid toch een minimaal gelijk inkomen zou moeten houden, en zo blijft de cirkel dan rond gaan.. Met als gevolg een uiteindelijk nog onredelijker verdeling van autobelasting.

Ten tweede heb je toekomstige electrische auto’s dan nog niet eens serieus in ogenschouw genomen, want hoe ga je dat belasten als je die thuis kan opladen en dus geen accijns op de brandstof kan harken?

Als laatste wil ik nog even zeggen dat ik het met je eens ben dat autorijden niet duurder zou moeten worden.. Daarom pleit ik dus ook voor het oude systeem, of invoering van het nieuwe systeem waar er op een eerlijke manier tarieven worden vastgesteld waardoor we idd niet meer gaan betalen.
Alfa mannetje
Worden we nu ook niet uitgemolken met 150 euro p/m belasting en nog eens 42 % op een auto bij aanschaf ?
We zijn zo lekker overal tegen , heerlijk dat groepsgevoel in deze individualiste maatschappij.
Volgens mij snappen ze ’t niet echt, de heren politici. Al dat gedoe met heffingen en gps kastjes, zinloos en geldsmijterij.

Maak ’t nu toch eens makkelijk, benzine en diesel met een flink bedrag omhoog en klaar! Rij je veel, betaal je veel. Stoot je veel CO2 uit, dan zuipt je auto blijkbaar en betaal je veel. Is je auto zwaar? Dan zuipt ie en betaal je meer. Of ben ik nu echt de enige die kan rekenen :)
@Albert:

Dat is echt reactie nummer zoveel met die strekking op een hierop verwant onderwerp.

Het antwoord is, ja, je kan rekenen. Maar logisch nadenken ontbreekt.. Hoe wou je voorkomen dat er over de grens getankt werd? Nou?
@Robert: Laat ze dan die brandstofprijs eens over heel Europa gelijktrekken. Zijn we van het gedonder af en krijgt de rest van de wereld zowaar het idee dat we hier moderne politiek bedrijven ook.
Alfa mannetje
belasting harmonistaie in europa , hoe lang heb je nog ?
Ben blij dat de ANWB tot inkeer lijkt te komen. Die kilometerheffing kost de belastingbetaler hoe dan ook veel geld. De invoering- en onderhoudskosten lopen in de miljarden en de belastinginkomsten moeten gelijk blijven. Daarnaast komen alle grote overheidsprojecten altijd veel duurder uit dan begroot en dat zal met dit ingewikkelde project niet anders zijn. We betalen al meer dan genoeg belasting voor onze auto en de brandstofprijzen zullen in de toekomst toch al verder stijgen (prijzen gaan nu al langzaam omhoog). Dit is al een vorm van de gebruiker betaalt. En een dergelijk kastje is een inbreuk op onze privacy en kan in de toekomst misbruikt worden voor andere zaken.
@B M W: mijn opmerkingen werden ontlokt door jouw bewering dat christenen onze huidige welvaart hebben opgebouwd. Een bewering die kant nog wal raakt. Niet door je reactie op de ongenuanceerde post van Vincenzo.

En inderdaad iedereen heeft recht op zijn eigen geloof en eigen mening. Wat mij irriteert is dat je beweert dat andersdenkenden wegens de, door jou veronderstelde, door christenen opgebouwde welvaart geen behoefte meer hebben aan jouw ‘God’ (zo die al bestaat!)
Ik heb geen behoefte aan jouw ‘God’ omdat ik er NIET in geloof. Dat is iets wat jij moet respecteren. En reken maar dat er heel wat mensen hebben bijgedragen aan de opbouw van onze samenleving die GEEN christen zijn.

Tot zover mijn uitleg over je zelfingenomen christentoontje. En daar laat ik het bij.

@Diederik: ik schrijf nergens dat de meeste christenen geen goed mens zijn. Dat is een conclusie die je zelf trekt.

En on-topic; het is wat he die belastingen?
@Ruof A Idua: Lol toch nog een on-topicje erbij :-) Laat de christendiscussie nu maar rusten en laat iedereen nu maar denken dat zijn geloofsgenoten al het goede in de wereld hebben gemaakt. Het slechte komt immers allemaal van Sinterklaas, bijgestaan door de Paashaas en mijn achternichtje.
@EJS: ik wil graag cijfers zien, hoeveel mensen tanken er daadwerkelijk over de grens, in functie van de prijsstijging. Maar goed, Ruben gaat voor ons bij de EU eenvormige prijzen bepleiten :-D
@bmw:

nu al vrij veel. Mijn vader moet bijv. regelmatig naar Nijmegen, en gooit dan meestal z’n auto even vol en neemt vaak wat sterke drank mee..

Als de brandstofprijzen nog meer stijgen zullen er nog veel meer mensen met enige regelmaat de grens overgaan..
@bmw: ik laat de discussie inderdaad voor wat hij is nu. Had ik gelijk al moeten doen. Je komt op mij verstandiger over dan je (verwarrende) bijna naamgenoot ;)
@EJS Ik pleit voor camera’s die mensen die over de grens tanken, bekeuren ;-) Of wacht, een intelligent GPS-kastje in je auto dat registreert in welk land je tankt en waar je die benzine vervolgens ook verbruikt. LOL Kunnen we meteen ook je pa strikken voor die illegale methanoldranken
@bmw:

camera’s wordt lastig, dan zouden tankstations overal ter wereld namelijk camera’s moeten krijgen om te controleren of daar geen Nederlanders tanken.. gaat niet werken..

GPS kastjes is ook al lastig.. dan moet je ingewikkeld gaan doen met sensoren in de brandstoftank o.i.d., tenzij je wilt dat elke keer dat je onderweg bij een tankstation stopt om bijv. even te plassen ofzo ook wordt meegerekend.. En als je dan weet dat iemand er tankt.. hoe weet je dan hoeveel precies? Wordt nog best ingewikkeld hoor..

En ach, ze controleren nooit meer aan de grens dus, en ik heb geen idee hoeveel je precies mag meenemen de grens over, maar ik geloof dat pa wel eens meer meeneemt dan mag.. Het scheelt dan ook echt een helehoop geld, op sterke drank..
@bmw: Naïef niet echt, want ik weet ook wel dat het niet zal gebeuren. Maar ik vind het gewoon leuk om af en toe eenvoudige, logische oplossingen te roepen. :-)
@Ruof A Idua: Om het zinloze religie deel inderdaad af te sluiten, ik bedoelde met mijn opmerking over dat de christenen het land hier hebben opgebouwd (als je dat ontkent: ga je geschiedenisboekjes opzoeken, tot 70 jaar geleden was bijna iedereen hier christen) dat het extreem dom is om te schelden op de ‘gristenen’ omdat je eerder een beetje dankbaar moet zijn voor alles wat er hier is opgebouwd (uiteraard, ook door niet christenen, maar daar ging het hier niet om). Door de toename van de welvaart is NL ontkerkelijkt, mensen hebben geen behoefte meer aan religie. Dat is wetenschappelijk aangetoond en in het dagelijks leven overal te zien. Dus, tja, dat jij niet gelooft, prima, mij best, dat jij buiten maatschappelijke ontwikkelingen staat en gewoon niet gelooft, mij ook best, maar dat is geen reden om mij een ‘superieur christelijk’ (en dus negatief) toontje te verwijten terwijl ik alleen wat feiten opsom…
Ach ja, voor de vorm gaat die suffe bejaardenclub even wat tegenspartelen, maar straks slikken ze alles hoor.
ze volgen de belastingregels van ronald reagan.
dus allemaal ‘stop moving and we’ll get subsidized’ :mrgreen:

ze geven geen donder om wat gezeur op een foru.. eh blog (pardon Ruben) want we rijden (en betalen) toch wel.

als we massaal tegen onze baas/opdrachtgever zeggen dat we niet op ons werk komen omdat we het vervoer niet meer kunnen betalen.

dit speelt bijvoorbeeld al in dure steden, als Londen en Moskou, waar men niet aan lager betaald personeel kan komen, omdat die het domweg niet kunnen betalen om er te wonen of naartoe te reizen.

Maar het blijkt dat if you pay balkenendenorm, you get peanutheads.
@B M W: shit je verleidt me weer tot een reactie!
Het feit dat een groot deel van de mensen in ons land christen was betekent niet per definitie dat wij onze welvaart danken aan het christendom. We werken namelijk met zijn allen namelijk niet hard voor ‘God’ en ‘het geloof’ maar gewoon voor de centen. Ook honderd jaar geleden al.

Lees je eerste post nu nog eens goed door jongen. Je vraagt letterlijk om dankbaarheid voor de welvaart die door christenen zou zijn bewerkstelligd. Als je het zelf niet zo serieus zou nemen zou je inzien hoe hilarisch het is wat je schrijft. Daar is mijn reactie door ontlokt. Nogmaals NIET door de eerder geplaatste ongenuanceerde opmerking over ‘gristenen’ (LEZEN!)

Je adviseert mij de geschiedenisboeken nog eens door te nemen. Ik adviseer jou hetzelfde. En ga dan eens meer dan een paar duizend jaar terug. Ook zonder het christendom waren mensen al in staat iets van hun leven te maken. Zonder jullie ‘hulp’.
Ik dacht dat we de religiediscussie afgesloten hadden. Graag weer ontopic nu, hier zijn andere websites voor.
@ alle gelul over geloof etc . GENOEG !! geloof heeft niks met km-heffing te maken dus voor mijn part geloof je in marsmannetjes je doet maar, maar bespreek dat ergens anders!
On topic : km heffing gaat niet werken! ze kunnen het nog zo graag willen bij de overheid, maar dit zal ze nog eens vies tegenvallen.
Ik GELOOF nee ik weet het zeker: Vergeet de kmheffing waar ik van baal is de CO2 tax !! in 2013 kost een Mustang GT 66.000 euri alleen al aan die K*T tax !
2010 is nog maar net begonnen en ik kots nu al weer van de regering Bakellende. Want wat waren de eerste nieuwsberichten? Milieuheffing hoger, meer accijns op wijn, accijns op benzine omhoog (prijsindexering, hoezo, waarom, waarmee?)en MRB omhoog. En dan waarschijnlijk nog een paar addertjes onder het gras. Ik vraag me af wat erger is, een Moslimbewind ala Iran of deze Gristenenterreur? Bij deze bid ik tot God (als die bestaat) om dit waardeloze kabinet te laten vallen. De eerste mogelijkheid komt al snel met de rapportage over Irak. En dan kan ik op een dag hopelijk weer fluitend auto rijden!
Schaf de kilometerheffing maar af en verhoog de accijnzen op brandstof.

Dan ga ik voor die tijd nog even een mooie grote tankwagen kopen en een groot rijbewijs en de benodigde certificaten halen. (hoewel ik dan illegaal bezig ben, wil ik wel _veilig_ illegaal bezig zijn ;))
gewoon BPM afschaffen en voor de rest het zelfde laten.
@RubenBaeten; ik geloof dat je gelijk hebt ;) De religiediscussie is wat mij betreft gesloten. Maar ik geloof ook dat als er op Autoblog alleen nog puur inhoudelijk over auto’s gereageerd mag worden, jullie met een veel kleiner servertje toe zouden kunnen.
Wat een vieze naaistreek! En DAT schorriemorrie durft zich dan de ruggengraat van Nederland te noemen? Eerder de kiespijn! Worden gewoon keihard genaaid, en gewoon meer dan één keer ook, en flink tegen onze wil in, BAH! Gewoon weg met al die vormen van belasting, en het gewoon op de benzine zetten, ben je overal vanaf, heb je NOG minder systemen en administratie en alles behalve nieuwe techniek nodig. Maar blijkbaar is de overheid te DOM om dit in te zien! Of denken dat Nederlanders zo niet zien dat ze flink genaaid worden op plekken waar je liever helemaal niet komt?

(En nou heb ik het nog netjes gezegd, want wilde hier eigenlijk heeeeeel andere woorden neerzetten…)
@Cantago:

We zijn Nederlanders, geen Fransen… :roll:

(bedenk zelf eventjes wat ik daar precies mee bedoel…)
@FrankypankyV8: geen idee? Dat de overheid graag ons geld aan onzinnige dingen uitgeeft?
@Cantago:

Nee, joh!
Als men in Frankrijk zoiets had bedacht, dan waren de Fransen de straat op gegaan. En was de maatschappij zowat tot stilstand gekomen…

Dat bedoelde ik ermee… ;)
@FrankypankyV8: Aha, op die fiets! Nee, dan ben ik het gelukkig helemaal met je eens;) Maar op zich… Misschien hebben we wel iets aan die Franse mentaliteit?
Goh, verassend!

Ik zeg heel Bakelende 6 (of hoe vaak is ie al gevallen met z’n regering?) afschaffen en nieuwe verkiezingen!
nou ik vind dat die bpm onzin is dat hebben ze in andere landen toch ook niet?
PVV gaan stemmen allemaal.
Wilders is o.a. een autoliefhebber dus geen kilometerheffing, maximum snelheid autosnelwegen omhoog, accijns en wegenbelasting alleen ten goede aan de infrastructuur.

DUS PVV stemmen allemaal !!!!
@john85:

Ten eerste is Balkenende ook autoliefhebber dus is je conclusie niet helemaal logisch..

Ten tweede is Wilders volgens mij typisch zo’n figuur dat leuk is als herrieschopper en iedereen wakker houdt, maar wat je echt niet aan de macht moet hebben.
goh .. liegende dus corrupte ambtenaren ..

Camieltje + collega,s .. vullisbakken ..
passat diesel
Toch maar eerst even dat ‘tijdelijke’ kwartje van kok terug. Er wordt op dit moment al genoeg betaald, laat deze regering eerst z’n eigen boekhouding op orde krijgen voordat we nog meer worden uitgemolken.
Wanneer krijgen ze eens door dat die hele kilometer heffing niet werkt??
De ANWB is lekker naïef, wanneer ze er nu pas achter zijn dat autorijden altijd duurder wordt in NL.
Met dank aan o.a. de CHRISTENUnie en het CHRISTELIJK Democartisch Appel (bij politiek hoort het inderdaad niet om religie of andere sprookjes te gaan, dus het wordt tijd dat de genoemde politieke partijen hun naam aanpassen).
Ja misschien domme opmerking, maar als we nou eens met tig mensen den haag binnen stormen en lekker ouderwets zullen demonstreren?

En wie bepaalt of het zogeheten draagvlak er wel of niet is? Ik hoor alleen maar klachten over de km-heffing, dus dan zou de regering democratisch gezien (de meerderheid van het volk is het er niet mee eens) het niet mogen doorvoeren. Ik zeg een landelijk referendum invoeren voor de kwestie KM-heffing en dan maar eens kijken wat daar uit komt.
Altijd dat addertje onder het gras……
Mensen wij zijn Nederlanders, ze kunnen hier in Den Haag ons van alles wijs maken. Oke we zitten allemaal thuis achter de computerscherm van alles in te tikken. Wie doet er nou wat niemand, we hebben allemaal een grote mond maar puntje bij paaltje slikken we het toch weer in.

Ze hebben hier in Den Haag al zo veel geld gespaard door de autogebruiker, armer worden ze niet ze willen alleen maar rijker worden. We hebben nu een EU, dan begrijp ik niet waarom in Duitsland en Belgie auto rijden veel goedkopen is en het voertuig aanschaffen ook veel goedkoper is. Als het daar kan moet het toch in Nederland ook kunnen, het gedoe met EU is alleen makkelijker geworden in geldzaken voor de rest niks.

Ik ben bang dat als straks dat kilometerheffing komt meer zelfstandige ondernemers kapot gaan, en alles duurder wordt.

Mensen wat doen we, laten we ons nog verder naaien ?
alfa mannetje
@535D: wat is je alternatief ?. Zo laten met 42 % belasting en 150 europ pm wegenbelasting?.
De BPM is verboden dus….zeg het maar .
De ANWB is lekker wakker, dit was al lang al bekend, MRB gaat komende jaren omhoog om straks te de kilometerheffing niet te duur te laten lijken.
Das de eerste keer voorover, wacht, blijf zo maar staan er komt nog meer aan!
Er zijn twee dingen die opvallen in het verhaal van minister Eurlings: ten eerste zegt hij dat de kilometerheffing een eerlijker systeem is, ten tweede dat de inkomsten (van de staat) gelijk moeten blijven.

Daarvoor komen de wegenbelasting en de BPM aanschafbelasting te vervallen.
Dit wordt verrekend in de kilometerprijs.
Hoezo eerlijk?
De nieuwe auto’s worden op deze manier uiteindelijk 25 tot zelfs 40% goedkoper voor Piet met de Sigaar, terwijl die belasting nu door iedereen opgebracht moet worden, dus ja: ook Jan met de Pet gaat hieraan meebetalen.
Is dat eerlijk??

Dat de inkomsten gelijk moeten blijven betekent dat de kilometerprijs oneindig variabel gaat worden.
Als er werkelijk minder gereden gaat worden, krijgt de staat op twee manieren minder geld: minder kilometerheffing èn minder accijns van de brandstof.
Ja, en dan? Een verhoging van de kilometerprijs waarschijnlijk.
Weet je trouwens waarom de kilometerprijs van dieselauto’s hoger is dan van benzineauto’s? Omdat op diesel minder accijns zit!

Nu vraag ik mij af, hoe de minister aan de hoogte van die inkomsten is gekomen.
Immers: een groot gedeelte daarvan kwam van de BPM en is volkomen afhankelijk van het aantal verkochte auto’s.
In de goede jaren zal dat best een groot bedrag geweest zijn, maar vorig jaar met de crisis?
Is dat één van de redenen dat die belasting afgeschaft gaat worden en op een grote hoop geveegd wordt met de wegenbelasting?
Een andere reden die ik hoorde, was dat het van “Europa” niet meer mag.
Tenslotte is Nederland het enige land waar je (na inkomstenbelasting en/of loonbelasting) belasting moest betalen als je je geld ging besteden aan een auto!
En het is al ingegaan hoor: sinds 2008 is de BPM met 5% verlaagd, en dit wordt verrekend met… de wegenbelasting!
Terwijl zogenaamd de beslissing nog genomen moet worden in Tweede Kamer en Eerste Kamer?

Dus, hoe eerlijk is dit systeem?
Wie wordt er beter van?
Inderdaad: Piet met de Sigaar!
Wie zaten er in de commissies?
Mensen die regelmatig een nieuwe auto kopen?
En dus een heel groot voordeel uit het nieuwe systeem halen?
Die mensen hebben misschien niet eens beseft dat Jan met de Pet hier geweldig door benadeeld worden hoor!
Maar ze hebben wel in hun eigen straatje zitten begroten.

De minister zegt dat zo’n 60 % van de Nederlanders er iets op vooruit zullen gaan… ja… als je niet rijdt!
Streven is 15% minder auto’s op de weg vooral tijdens de spits.
Als je het niet meer kunt betalen, zul je ook niet meer autorijden.
Dan zit alleen Piet met Sigaar nog op de weg.
Oké, dan zal de kilometerheffing ook wel stijgen, maar je moet er wàt voor over hebben om ruim baan te hebben.

Het kastje inbouwen, registreren, factureren kost geld.
Je krijgt het kastje van de regering, ja… maar je betaalt het zelf: dit is namelijk ingecalculeerd in de kilometerprijs!
Als de invoering duurder wordt (geen doembeeld, denk maar aan HSL en Betuwelijn) betekent dat ook weer een verhoging van de kilometerprijs?

Alternatief: Openbaar Vervoer.
In de rapporten staat al: in de spits eigenlijk niet mogelijk omdat de treinen en bussen al overvol zitten.
Dus daar moet ook (overheids)geld bij om meer treinen te kunnen laten rijden.
Staat nog wel bij dat het in de daluren wel mogelijk is, hoezo?
We moesten toch tijdens de spits uit de auto?

Ik ben best bereid te betalen voor mijn gereden kilometers, eventueel meer als ik toch de spits in moet, maar ik weiger mee te betalen aan het voordeel voor mensen die een nieuwe auto kunnen betalen!
Laat de kilometerprijs voor nieuwe auto’s maar zodanig hoog zijn dat Piet met de Sigaar zijn eigen voordeel opbrengt!

Hieronder twee linken naar sites met petities tégen de kilometerheffing.
Teken ze alsjeblieft, ook al heb je geen auto.
Dit gaat ook effect hebben op familiebezoek, dagjes uit, maar ook op rijlessen!

http://www.kilometerheffingnoway.nl/

http://www.kilometerheffing-nee.nl/digitale_steunbetuiging.php

Laat ze maar een systeem bedenken, wat wèl eerlijk is!

Een verontruste Jan met de Pet.
Bronnen: postbus 51 (zoeken met kilometerheffing) en rapport Verkeer en Waterstaat.
Hé maar dat de MRB omhoog gaat om de BPM-afbouw te financieren is helemaal niet nieuw. En de ANWB wist dat allang, natuurlijk. Ofwel: de eigenaren van oudere auto’s (zoals ik, koop nooit jonger dan 10 jaar) betalen het BPM-voordeel van de nieuwkopers. Dat is de zogenoemde ‘vluchtheuvelvariant’: http://www.autogekken.nl/?p=270
Sick……….. [kapitalisten in de regering]…dacht dat daar zo een wet voor was!!! mensen uit het bedrijfleven niet in politiek!!!! en vice versa ook!!!…om (monopolys) (en) (corruptie) (voorinformatie) de kop in te drukken !

Haha westerse regeringen !
Maar we kunnen wèl iets doen: een signaal afgeven dat we het er niet mee eens zijn!
Let op je bankrekening: zodra de MRB afgeschreven wordt, de bank bellen en het bedrag storneren.
Als we dit nu massaal doen, op de acceptgiro wachten en dan pas betalen (want anders krijg je natuurlijk boetes, volgens mij moeten ze dat wel merken in Den Haag?!
Ik snap wel dat ze de belasting verhogen. Enerzijds hebben ze de banken gespekt, anderzijds de mensen die zo nodig moesten sparen in Ijsland, plus de salarisverhoging van de Europarlementariusen. Dat moet betaald worden, en door wie… de belastingbetaler. Simpel toch? En Waarom simpel? We klagen wel, maar we doen niets. En dat weten ze in Den Haag dondersgoed.
j van bebberen
Heel de regeling van kilometerheffing wordt een grote administratieve puinhoop .
Wat is nau makkelijker dan een prijsverhoging van de brandstof prijzen.
wie veel rijd of een zware auto moet het dan zelf weten,
maar ik denk dat er te veel vriendjes zij die zoals gebruikelijk mooie baantjes hebben en die dus kwijt raken.
Ik begrijp niet waarom men niet meer Europees denkt over de kosten van het wegennet. Breng de kosten per land in kaart en stort de opbrengsten van de brandstofaccijns, die men in heel Europa op gelijk niveau heeft staan, in een centrale kas.Van hieruit kunnen de kosten worden vergoed en bestaat er tevens een mogelijkheid om van Europees geld hulp te bieden aan landen die daar om vragen.
Geen extra kosten in administratie, elektronische melders
etc.Ook dan zal de autorijder minder kilometers rijden als dit voor hem/haar mogelijk is.Geen tolheffingen meer waardoor de doorstroming beter zal zijn.
Het vraagt wel een Europees denken en de aanwezigheid hiervan is twijfelachtig
Wat zijn we toch verbaasd, maar dit weten wij toch al jaren Onze regering geeft rechts en steelt links, het zijn gewoon gelegaliseerde zakkenrollers.
Gewoon de benzineprijs omhoog, eerst het kwartje van de grootste graaier terug en de pompen aan de grens compenseren. Een gedeelte van de door mij betaalde BPM terug betalen en voor de rest geen flauwekul meer.
R.J.P. v.d. Meulen
Als men de belasting bij de brandstof laat betalen aan de pomp, DAN pas betaald IEDEREEN naar mate hij zijn auto gebruikt, dus OOK iedere buitelander die in ons land rijd.

M.v.g. R. v.d. Meulen
een onbetrouwbaar kabinet, witte boord criminelen!!
Kilometerheffing is een van de grootste blunders die deze regering wil doorvoeren.Ten eerste is met de aanschaf van de registratiekasjes miljoenen gemoeid.Wie hiervan profiteren laat ik in het midden,maar dat er bedrijven zijn die hier kapitalen op verdienen is wel duidelijk.Ten tweede is er een meer europese gedachte nodig om eenieder die gebruik maakt van onze wegen mee te laten betalen.Door b.v. het verhogen van de brandstofprijs,maar dan wel op europees niveau.Vrijstelling van hibride auto,s is helemaal onwerkelijk,want ook elektriciteit moet worden opgewekt d.m.v.een fossiele brandstof.Ook het opruimen aan het eind van het leven van deze auto,s is veel duurder.Denk maar aan de zware en giftige metalen van de baterijen.
Ik ben tegen KM.heffing
Ook al heb ik geen kwaad in de zin,wil ik niet contenu op de vingers gekeken worden terwijl ik geacht wordt van het rijden te genieten.
2e. de regering is nimmer prijsvast dus dek je in de reis is alleen berg opwaarts.
3e.Stop alles maar in de brandstof prijs dat is veel eerlijker.
Dus als de ANWB de regering hier in steunt,sorry dan ben ik weg bij de ANWB.
J. J. van Berkel
Geen kilometerheffing! Geen kastje in de auto!
Gewoon de benzineprijs omhoog, verder niets.
De beloften van dit kabinet dat we minder zouden gaan betalen neem ik voor kennisgeving aan, want er is niemand zo onbetrouwbaar als de politiek!
Dus ANWB niet meedoen aan de kilometerheffing.
a.u.b. geen kilometerheffing!! Verrekening in de benzineprijs voorbeeld, onze oosterburen het eerlijkst.
In nederland is de bedoeling dat je altijd gebeten wordt,door de hond of de kat maakt niet uit.Het simpelste is alle taks op de brandstofprijzen.Kenteken persoons gebonden,elk jaar daarvoor een vaste gelijke houderschapsbelasting.Wie veel verstookt betaal het meest.In het buitenland moet ik ook net zoveel betalen als de inwoners daar.Ieder die in Nederland met eigen vervoer wil rijden ,Humber,moter,45 km vervoer of buitenlands kenteken,als men ga tanken een literprijs met opcenten voor gebriuk van weggebruik enz.
Verbazing alom,wat hier in nederland gebeurt.We betalen aan brandstof in ons land het meeste in de wereld,we hebben de hoogste belasting per auto,vooral diesels.Je heb noch geen kilometer gereden en dan betaal je minimaal al E1200,- per jaar.In Duitsland en Spanje nog geen E350,- per jaar.Ik denk dat de regering eens minder geld uit moet geven aan prestige opjecten,die alleen grote landen kunnen permiteren.Dan komen we beter uit en dan is die flauwe kul niet nodig.
Geen km.heffing en geen verhoging van de autobelasting
M-M-Stachelhausen
Naar mijn mening zou de wegenbelasting door de brandstofkosten moeten worden gedekt,wie veel rijd betaald daarvoor ook buitenlanders betalen dan mee.Er behoeven geen extra voorzieningen gemaakt te worden ter controle op het auto gebruik en de privacy blijft gewaarborgd.
M. Ruigrok vd Werve
Gewoon de brandstof kosten omhoog wie rijd betaald en dan kan dat geld voor het invoeren van de km. heffing in beteren wegen gestopt worden etc. etc.
Ik ben een voorstander van de kilometerheffing.
Mijn ANWB lidmaatschapsnummer is: 0108400956
de kilometerheffing gaat de automobilist niet meer kosten zegt de politiek, maar hoe zit het met gemeentelijke belastingen op het bezit van auto’s, laten we aannemen dat de regering zich in eerste instantie houdt aan gelijke lasten, hoe gaan ze het verschil in prijs van gas en diesel tov benzine aanpakken, of worden al die prijzen gelijk getrokken (dus naar boven). verder geeft de invoerende regering alleen maar garantie zolang als zij in het zadel zitten, zodra er een nieuwe regering komt gelden gemaakte afspraken niet meer. dus liever wat meer betalen voor de brandstof en geen kilometerheffing, want daarmee wordt je als automobilist zeker om het grof te zeggen genaaid
f.a. bruggink en e.p. bruggink
ik vind dat de motorrijtuigen belasting op de brandstof moet, wie van veel rijdt betaalt veel, en de privacy is dan gewaarbord, bovendien scheelt heel veel aan administratie, er hoet dan niet een heel ambtenarenapparaat te komen die dit allemaal gaat controleren
G.Verhagen-Rutten
Wij zijn tegen de kilometerheffing zolang niet duidelijk is of wij 1. moeten betalen als we in het buitenland rijden. 2. De buitenlanders hier ook moeten betalen.3 Wij door de kilometerheffing de auto niet uitgepest worden. Mijn man is 80 geweest en zonder auto komen wij nergens.
Ik hoor geen mens over het feit dat de BPM verrekend gaat worden (sterker nog: sinds 2008 al verrekend wordt!) in de wegenbelasting?
Zijn jullie het daar dan mee eens?
Ik ga in ieder geval mijn automatische machtiging intrekken en betaal geen cent meer aan wegenbelasting dan december 2009.
Wie denkt de regering wel dat ze zijn om zomaar 6,4% meer van mijn rekening af te halen?!
Ik heb hier vanaf 2008 geen bericht gekregen, iets wat ze op z’n minst hadden kunnen (moeten?) doen!
En vergeet hun woorden “afschaffing van de BPM” nou maar: het wordt niet afgeschaft, alleen de titel verdwijnt!!
@Els AW: Toch wel Els, zie mijn post van 8-1, stukkie omhoog scrollen dus. Maar je hebt gelijk tis een sneaky operatie.
Drie jaar geleden de volledige BPM betaald. Mag nu via de
verhoogde MrB opnieuw BPM betalen voor dezelfde auto. Moeten wij deze regering dan geloven dat de km. heffing goedkoper gaat uitvallen? Mooi niet, er zal wel ieder jaar een centje per km bijkomen. En al die miljarden die erin geinvesteerd worden moeten wij ook via die km.heffing betalen. NIET DOEN!! De BPM en MrB verwerken in de benzineprijs is het eerlijkst. Wie veel rijdt betaalt meer.
De grensgevallen oplossen via Europa, daar is Europa toch voor?
kan me niet voorstellen dat we niet duurder uitzijn met de kilometer heffing , daarbij hoe gaat geregistreerd worden ,wat betalen wij per KM betalen we per KM of word dit afgerond ,wat verzinnen ze dan weer voor de BPM
Kort om dit kabinet is gestoord om dit zonder duidelijk heid naar de bevolking toe al toe tezeggen dat het gaat in gevoerd worden
J.J. Sweering
De kilometerheffing bestaat al lang.
Sinds jaar en dag vind dit via de brandstofprijs plaats.
Het grootste gedeelte hiervan gaat al naar de overheid.
In de vorm van BTW en accijns.
Kwartje van Kok is uiteraard zoek!!
De werkgever zal de kosten van woon/werk-verkeer blijven vergoeden en deze kosten via de belasting verrekenen met de overheid.
Bezuinigingen bij de overheid zélf hebben meer effect.
Minder vergaderen en commissies.
Luisteren naar de werkvloer en het gezond verstand laten regeren.
Utopia???
j.schreuder-gerber
waarom niet het duitse systeem gebruikt. wie veel rijd be-taalt dan via de benzine. in duitsland is trouwens de benzine al veel goedkoper dan in nederland en zijn de wegen ook goed begaanbaar.ik ben zelf geen grote verbruiker want ik rij maar 10.000 km per jaar.
KFM Bastiaensen
Destijds , reeds vóór 1940, waren deiverse rijksdiensten zo goed” georganiseerd”, en hadden zij een “database” die deramte goed was, dat toen de duitsers ons land overvielen,
zij de gegevens van alles en bijna iedfereen voor het oprapen hadden; “Danke schÖn Holland” was toen de reactei; MAW de bezettende onvriendelijke macht was instaat alles en iedereen ( nou ja Velen) en andere zaken te traceren .
Met het nwe systeem geeft men kwaadwillenden de kans om net als toen de gegevens te gebruiken en aan te wenden voor hun verfoeilijke gedachten;
Daarom ook heb ik geweigerd mijn vingerafdrukken in mijn paspoort te laten opnemen, door tijdig te voren een nieuw paspoort aan te vragen;

ik ben MORDICUS tegen het nieuwe systeem zoals rijkswaterstaat dat bij monde van zijn minister voorstelt.\
we leveren ons over aan “mogelijk maffioze praktijken ” van wie dan ook, inclusief overheidsinstanties.
@ Jacques 14-1 7:19
Eurlings heeft dat heel listig gezegd: bij de invoering van de kilometerheffing gaan de meeste mensen er niet op achteruit…
Nu vergelijkt iedereen dat met de huidige motorrijtuigenbelasting en dat klopt dan niet! Maar wat Eurlings bedoelt: als eenmaal de BPM bij de MRB is getrokken en we allemaal méér betalen, valt de kilometerheffing in je voordeel uit!
Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
En ga nou niet roepen dat de benzine dan maar omhoog moet!
Straks doet ie dat ook nog!
Bovendien, dan kun je niet meer protesteren tegen het feit dat hij de inkomsten van de BPM ‘veilig’ wil stellen!

Wie onderzoekt eens WAAROM de BPM afgeschaft gaat worden??
Is dat soms omdat het Europese Parlement onze regering op de vingers heeft getikt?
Dat wil ik heel graag weten, want een belasting afschaffen is volgens mij iets heel anders dan wat Eurlings nu doet!!
Wie betaald straks de kastjes en het plaatsen voor het rekening rijden, En hoe zit het met de oude auto’s die nu vrij zijn van wegenbelasting. Mijn mening is dat de overheid zijn burgers totaal aan het kaal plukken is. IK ben dan ook tegen rekening rijden.
Hebben alle heren het dan nog niet door !.
We zitten met te veel auto,s in een veel te klein land.
We lossen dus echt niks op, dat is een droom.
Los het probleem eerst op door de mensen niet zo ver van
hun werk te laten wonen,de werkgever die mensen van ver haalt een grote boete geven.of laten verhuizen.
Maar zolang wij nog als nederlands volk ons als makke
schapen naar de slachtbank laten voeren, is triest.
Niemand sta voor de lol in de file.En nederland vol wegen
laten leggen is ook geen optie.
We kunnen veel omderzoeken ! waarom dit niet ?
Verdeel Nederland in vakken met een eigen kenteken.
Deze mogen per vak in de ochtend pas op een bepaalde tijd de weg op, zo ontloop je elkaar.
Zeg niet dat dit de oplossing is maar je komt een heel eind
het hele idee over rekening rijden vindt ik belachelijk,gewoon de wegenbelasting afschaffen en doorvoeren in de brandstof, dan betaald iedereen er aan mee ook de buitenlander en wie het meest rijdt betaald ook het meest.
Ria de Ridder
KM heffing is grote onzin. Wat denkt u er van om ALLE HEFFINGEN in de brandstof op te nemen? Wie een grote auto rijdt, of wie veel rijdt betaalt meer, en wie de auto laat staan, of een kleine auto rijdt, is aanzienlijk voordeliger uit! Trouwens nog een tip: tanken en doorrijden is in de US niet mogelijk, eerst betalen of je credit card afgeven en dan tanken, voor wat je al reeds betaald hebt, en je krijgt geen cent meer brandstof! Geen slagbomen en moeiljke dingen. Moeten wij hier in Nederland altijd opnieuw het “wiel”uitvinden. Kijk een om je heen in de wereld wat anderen al lang hebben uitgevonden! Zo ook de OV chipkaart!
ik vindt dat als km heffing komt dan moet de bpm en de belasting er af. De auto wordt eerder omgeruild voor een andere en die altijd een nieuwe kopen zullen dan waarschijnlijk sneller een nieuwe kopen. Wat ze ook beslissen de auto is en blijf een melkkoe.
ik doe op dit moment kranten bezorgen ,inhet buiten gebied in twente en rij elke dag ongeveer 120 km .Als de km heffing door gaat ben ik meer dan 100 euro per maand kwijt terwijl ik nu maar 76 euro betaal.Dus ik ben het met de heffing absoluut niet eens ,ik zie mij genoodzaakt dan te stoppen met bezorging van kranten .HEt geen voor mij een behoorlijke aderlating betekend.
@ willem d 16:46
de bpm en wegenbelasting worden juist eerst bij elkaar opgeteld en dan overgezet naar de kilometerheffing.
Niks afschaffen! Het betalen voor deze belastingen gaat gewoon door, alleen de naam verdwijnt!
In die tussentijd, als je net een nieuwe auto mèt BPM hebt gekocht, betaal je dus een paar jaar dubbel: het gedeelte motorrijtuigenbelasting waar de bpm in verrekend is!!
@krijgsman 11:20
De wegenbelasting wòrdt al afgeschaft, de BPM ook weet je nog?
Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar als ik het woord ‘afschaffen’ hoor, denk ik iets anders dan de minister.
Eurlings wil deze belastingen afschaffen, maar de inkomsten moeten gelijk blijven…???
Ben tegen kilometerheffing. Wat moeten de gepensionneerden nog meer inleveren? Is het de bedoeling dat ze achter de geraniums moeten blijven zitten, want een beetje autorijden
wordt pas goed wanneer men betaald.
Er is geen 100% door de hr. Eurlings afgegeven dat het systeem goedkoper wordt of blijft voor het verkeer. Waarom geen benzine prijs verhoging of verhoging via het belastingstelsel?
geen kilometer heffing,ben niet voor.
Alles overwegende (aanloop ernaartoe=kostenverhoging), kosten invoering(groot risico), praktische haalbaarheid(risico), eerlijkheid(lijkt aanwezig, maar voor sommige groepen afwezig),bovendien vertrouw ik ook de overheid niet en de zgn. privacywaarborg, zeg ik: NIET DOEN!!!
JAL Papenhoven
Ben tegen kilometerheffing
eric van randwijck
De voorgestelde kilometer heffing is waanzin, alleen al uit technische overwegingen. Het systeem wordt veel te ingewikkeld (kijk naar al die ambitieuze maar mislukte ICT projecten in nederland) en daardoor kwetsbaar en duur. Verder moet iedereen een kastje hebben, dat zijn extra kosten en die kan toch ook kapot gaan, wat dan niet rijden soms? De vergelijking met Singapore en London is onjuist want dat zijn afgesloten gebieden terwijl in nederland duizenden wegen, zijwegen, afslagen en grenzen zijn. De accijns is al een variable belasting!! dus alsjeblieft niet doen, eric
geen kilometer heffing.geld wordt toch niet gebruikt waar het voor bedoeld is.liever belasting bij de brandstof op net als in andere landen waarom zo n duur systeem
WIJ ZIJN TEGEN DE KILOMETERHEFFING IN WELKE VORM DAN OOK!!!
GEWOON BENZINE PRIJS VERHOGEN
Veel mensen zoals ik rijden weinig kilometers(gepensioneerd) maar door de kosten van de kastjes, onderhoud etc.etc. wordt het vast duurder. Derhalve TEGEN
Ik rijd op LPG en moet nu al 20 euro per maand extra betalen hiervoor.
Lpg is veel schoner dan diesel en electra (opwekken electra is ook heel vervuilend)Sinds kort krijgen dieselrijders wel belastingkorting als ze een roetfilter hebben ,maar dit roetfilter maakt alleen de roetdeeltjes kleiner (nog slechter voor de longen)
En de electra auto s en hybriden betalen helemaal geen belasting.laat Eurling daar eerst maar eens naar kijken
Ik ben dus tegen kilometerheffing.
Ik geloof niet dat ik straks goedkoper uit ben.Ik rij 12 tot 15 duizend per jaar,en betaal 14 euro per maand. Ik wil wel eens prsies weten wat ik straks kwijt ben ???
Ik ga me niet vermoeien om uit te rekenen of de kil.heffing
goedkoper of duurder is maar ervaring leert dat de auto de
eeuwige melkkoe is en mooie beloftes worden toch niet nagekomen dus elke verandering is alleen maar verslechtering voor de gewone man
Ben tegen kilometerheffing
   J Priester   22 jan 2010 wij zijn tegen de kilometerheffing,
verhogen van de benzine prijs is het eenvoudigst.
Tegen. Ze bedenken iedere keer wat anders. 0ok de benzine
niet duurder, toen de benzine f.1,50 was stond heel Nederland op zijn kop nu betalen we f. 3.00 en horen we
niemand doch de pensioenen zijn wel omgerekend in euro’s.
Het is een geweldig stel in Den Haag, het kabinet moet maar
snel vallen dat is pas goed voor Nederland.
Ik ben tegen kilometerheffing zolang er niet bekent is wat het mij kost per kilometer
tegen natuurlijk het is een grote schande wat ze nu weer willen,als ik mijn schoonmoeder ga halen ben ik al 35 euro aan benzine kwijt,dan komt er nog 25 euro aan kmheffing kwijt.schande.en wij hebben naar jaren ploeteren een zaakje opgebouwd.braderieen en markten door het land heen,dat zouden we wel mee kunnen stoppen met die kmheffing.zo krijgen wer nog meer werklozen,willen we dit?nee toch.
A.J.Paulissen
Deze regering doet niet anders dan de zaak belazeren, en de burgers steeds hogere lasten op leggen. De kilometerheffing is niet anders dan weer een lasten verzwaring,
vertrouwen doe ik deze mensen al lang niet meer.
Dus weg met die kilometerheffing, het bedrog moet maar eens ophouden.
J.Groenewegen
Kilometerheffong? Gewoon niet doen!!!!!!!!!!!!!
hoi natuurlijk zijn we tegen het gaat altijd ten kostte van de gewone man
waarom kan het hier niet net als in zoveel laden de belastin g bij de benzine betalen we ook naar de kilometers die we rijden
maar dat leverd het rijk weer niet genoeg op kunnen ze niet genoeg brassen met ons geld
Ben tegen kilometerheffing,want ook dat is weer een manier om nog meer geld uit je zak te halen.We betalen toch al veel te veel! Onze waardeloze regering kent het oude spreekwoord ” Het hemd is nader dan de rok “,blijkbaar niet.Ze geven liever ons belastinggeld aan het buitenland i.p.v. aan de zorg en ouderen.
Ben tegen de km-heffing omdat we straks toch weer genaaid
worden, zoals bij het kwartje van Kok. Hoe zit het met
mijn auto (nog maar een halfjaar oud) waarover ik btw en bpm betaald heb? De heren in Den Haag verzinnen allemaal regeltjes waar de schatkist het beste mee is, en wij
hebben het nakijken. Nee km-heffing.
c. de lijster
ik heb nu zoveel reacties gelezen wij zijn allemaal tegen


Ik ben tegen de kilometerheffing. Waarom? Omdat het een zeer dure operatie is om alle mensen van een kastje te voorzien en de apparatuur eromheen.
Daarom lijkt mij het beter zoals het in Frankrijk geregeld is: belasting in de brandstofprijs!!
Geert v.d.Sluis
Ik betaal helemaal geen belasting meer vanwege de aanschaf van een kleine zuinige auto. Dus ik wordt er allen maar slechter van. Dus tegen de kilometerheffing.
wij zijn tegen, waarom moeten wij weer voor anderen betalen[zei die over de grens komen] laten ze eerst de boel maar eens goed uitvoeren.inplaats weer halfbakken in de weer tezijn als of dat geen geld kost. wij moeten in het buitenland toch ook betalen!ook als we daar een boete rijden,en zeg niet dat hun dat nu ook moeten want er gaan er nog genoeg door de vingers.maar nee wij mogen weer voor alles boeten.waar blijven wij Ned laat je horen of wil je weer gepakt worden, en later maar klagen dan heb je daar ook geen recht meer op
Ik ben tegen de kilometerheffing. Uiteindelijk is de automobilist veel duurder uit.De minister is niet eerlijk over alle kosten.Wat de provincie gaat doen is ook nog niet duidelijk.Dus Nee tegen de kilometerheffing.
De auto is en blijft een melkkoe van de regering.
Alles wat veranderd wordt is in het voordeel van Den Haag.
Weg met die kilometerheffing. Zet de benzine omhoog met
alle belastingen erin.
En dat kastje in de auto, dat blijft een vraagteken.
Dat kunnen ze nooit garanderen dat dat goed loopt.
De tunnel in Roermond blijkt zelfs al niet goed te werken
en wat heeft dat al niet gekost.
Al die technische snufjes zijn lang niet altijd en overal
betrouwbaar.

M.Scheepers
Doe mij maar belasting in de brandstofprijs, ik tank toch altijd in België. :-)
Ik ben tegen de kilometerheffing.
De enige manier om de file op te lossen is;
infra structuur verbeteren d.m.v wegen belasting daar voor
te gebruiken.
ik ben zeer tegen er zit al 1 euro accijns op de benzine
en dat is al teveel
de bpm op auto”s is ook al diefstal
hetis een grote schande.
RC van der Kreeft
Ik ben tegen de kilometer heffing omdat er ten eerste niet gegandeerd kan worden wat het uiteindelijk gaat kosten.
Daar bij wordt de wegenbelasting niet gelijk afgeschaft maar langszaam afgebouwd, dus wordt je dubbel gepakt.
Dat geldt ook voor de BPM,je zal net een nieuwe auto hebben gekocht, krijg je dus niks terug van de Belasting.
Waarom verzinnen ze elke keer weer van die onzin wat miljarden gaat kosten terwijl het zo simpel kan.
Gooi een 10 cent op de brandstof en iedereen betaalt naar wat ie verijdt.
Geen dure kastjes in je auto laten monteren wat volgens mij ook niet waterdicht is, kunnen weer gestolen worden en fraude mee worden gepleegd.
Dus Nee tegen kilometer heffing,
Wij zijn tegen de kilometerheffing .afz fam Fronthair
Kom onder je steen vandan. nu nee tegen kilometerheffing de gewoneman is daarmee de grootste verliezer nederland verder sociaalarmer dmv minder bezoeken aan de familie/vrienden enz. straks kunnen we alleen maar thuis zitten wegens parkeerkosten en kilometerheffing lat ze maar eerst 24 uur openbaarvervoer maken en betaalbaar
naar mijn berekening ben ik ongeveer 650euro meer kwjit op
jaar basis.ik heb namelijk wij hebben namelijk een grote familie en als ik die regelmatig wiil bezoeken dan ben ik dat ongeveer meer kwijt.dus ik stem tegen kilometer
heffing.
Na het kwartje van Kok nu de kilometerheffing als het voorkomen kan worden dan heel graag.
Dus niet mee akkoord gaan.
bliekie
We worden al genoeg leeg gemolken door de overheid, denk maar eens na hoeveel er belasting op de brandstof zit.
Ook het het kwartje van kok, hebben nog nooit terug gekregen.
Denk ook maar eens aan de BPM op nieuw auto’s
NEE.
Wij worden weer genaaid, let maar eens op.
Dat kastje in onze auto gaat nog heel veel geld kosten.
Niet alleen bij aanschaf, maar ook bij storingen e.d.
Waarom geen systeem dat ook buitenlanders mee betalen,dat moeten wij toch ook in div. landen.
Als men geen auto’s meer wil,sluit de fabrieken en stop de invoer ervan. Maar dan is die melkkoe weg.
Meneer Eurlings, u slaat toch niet dezelfde weg in als Wim Kok hé. Want die heeft ons toch ook genaaid.En dan heus niet alleen met zijn kwartje.
Ik heb er geen vetrouwen in, dus wat mij betrefd NEE !!!
Kilometerheffing m.i. gebaseerd op de “randstad”.
In de noordelijke provincies etc.[geen goed o.v.]wordt autorijden er alleen maar duurder door,dus tegen.
Als je als aantredende regering eerst 80 dagen het land in moet om te weten wat er onder de bevolking leeft,dan denk ik dat moet je toch weten.Zo ook met de brandstof.Laat de brandstofprijs nagenoeg met Europese landen gelijk lopen.Brandstof dan te hoog haal er dan een gedeelte belasting uit wat toch al veel te hoog was.Dit is het meest eerlijke. Wie veel rijdt betaald.Geen dure wegconstucties,ambtenaren,Kastjes.Enzv.
Ik ben tegen de kilometerheffing omdat het in te voeren systeem onrechtvaardig is: iemand met een oudere auto gaat meer betalen dan iemand die het geld heeft om een splinternieuwe te kopen. Ik ben voorstander van de kilometerheffing indien de BPM en de wegenbelasting gelijktijdig worden afgeschaft.
Na aanleiding van de kilometerheffing hebben wij de volgende bezwaren.

Vele mensen moeten op vaste tijden naar hun werk, en dat is in de spits. Nog steeds is het onduidelijk hoeveel dat spitsuur rijden gaat kosten maar zeker is dat het duurder wordt. Mensen moeten naar hun werk, dus er wordt niet minder gereden het lost het file probleem niet op.

Doordat er vele kleine bedrijven erg moeilijk met het openbare vervoer bereikbaar zijn , en in groepsverband
reizen zoals de bouwvakkers niet mogelijk is, zijn zij
verplicht met de auto in het spitsuur naar hun werk te
gaan. Waarom moeten de spitsuur rijders het gelag
betalen?
Is het niet beter de accijns te verhogen? Dan betaald ieder er aan mee en wij gaan met zijn allen minder rijden
en ten opzichte van de werkers is het solidair en dat
willen wij toch met zijn allen.

Als laatste maar zeker niet het onbelangrijkste de
PRIVACY. De privacy is door het kastje in de auto ook verre van veilig, het feit dat onze reisgegevens ergens
op geslagen liggen. En de laatste tijd is onder het mom
van terrorime bestrijding zijn vele pricacy waarborgen
behoorlijk op gerekt, en dat zou met deze gegevens ook
kunnen gebeuren.
Wij stellen de privacy boven het fille rijden en wensen
geen inkijk in ons doen en laten en waar wij ons bevinden.
wij zijn geen verdachten voor de politie.
Het kastje in de aoto kost de belastingbetaler miljoenen
en volgens mij heeft de Nederlandse burger en de schatkist
op dit moment daar geen behoefte aan.
Hier snijdt het mes aan 3 kanten. 1st De Staat vangt meer
accijns van de benzine.2de Er hoeven geen miljoenen uit te
geven voor de kastjes en daarbij horende controleapperatuur
3de. De vele ambtenaren die hier voor nodig zijn om dat
allemaal te regelen. De Staatsschuld is al hoog genoeg.
Nee ik ben tegen deze kilometer heffing en ik begrijp ook niet hoe hij dit wil doen.hoe wil men de buitenlanders dan laten mee betalen,dit als eerste,hoe zit het met de onze persoonlijke bescherming kijk naar het kwartje van KOK dat zouden wij ook terugkrijgen heeft U het gezien ik niet. Wij betalen al de hoogste prijs voor de benziene terwijl wij het dichtste bij de aanvoerlijn zitten. in Duitsland Frankrijk en Oostenrijk zit de belasting al in de benziene en toch is daar de benziene vooral in Oostenrijk zomaar 20 cent per liter voordeliger als hier en die betalen geen BPM en extra wegen belasting,hoe kan het dat dat hier wel zo is,daar kunnen onze politicie in het buitenland mooi weer van spelen Schandeeeeeee.
D v.d .Linden
Ik zeg nee tegen de kilometerheffing.
Dit pakt duurder uit dan de huidige wegenbelasting.
Daar om nog maals nee tegen kilometerheffing.
wim schuddebeurs
Ben tegen de kilomerheffing, een aantal reden zijn, 1e Systeem is nog lang niet waterdicht (veel kinderziekten) waardoor alle kosten voor de auto rijder zijn.2e Bedrijven gaan deze kosten door berekenen aan de klant.
3e Auto,s welke op vrachtschepen staan en langs of onder een rijksweg doorvaren worden belast d.m.v signalering.
4e , Wordt de kilometer prijs ook niet(onderhuids) gekoppeld aan de brandstofprijs waarddor de bereider nogmaals moet betalen.
5e Waarom de melkkoe nog verder uitknijpen.
6e Gemeentelijke/provinciale opcenten moeten toch ergens vandaan komen, door b.v. de WOZ waarde op te krikken(geld moet toch ergens vandaan komen.
7e Ambtaren hebbn in de telegraaf gemeld dat het systeem zo lek is als een mandje (automobilisten betalen toch)
Ben voorstander van wegenbelasting en BPM met de brandstofprijs te verrekenen. Dan betaald iedereen naar verreden kilometers, ook de buitenlander. Goedkoper wordt het nooit. Het bedrag welke op de berekening in het koffertje op de 3e dinsdag in september staat, moet door de belastingbetaler opgehoest worden.
Rekeningrijden incl. de hele technische rompslopt kost goud.
Ben tegen kilometerheffing,zulke megaprojecten moet de staat niet op zich nemen. Dit zal ongetwijfeld weer tot miljarden euro”s overschrijding leiden.Voorbeelden te over.
Ben voorstander van afschaffing wegenbelasting en BPM en deze kosten in de brandstofprijs opnemen.Dit is eerlijker omdat iedereen naar verreden kilometers betaald ook buitenlanders.Wij Nederlanders moeten dit al lang in verschillende Europese betalen en ook nog tolgeld.
waarom zijn altijd de mensen met de auto de klos die zijn de melkkoe van de staat.waarom gaan ze niet eens wat doen aan de pleziervaart die vervuilen nog harder dan de auto en zij betalen er niet voor. zie graag reactie,s
Dat de wegenbelasting omhoog gaat, is heel voorspelbaar. De regering wil zijn geld hebben! Met of zonder kilometerheffing. Komt de regering straks geld tekort ( wanneer niet! ) dan wordt de kilometerprijs natuurlijk verhoogd. Afspraak of geen afspraak, je weet als een zich niet aan een afspraak houdt is het wel de regering. Dus ook nooit aan een kilometerheffing beginnen!
w.b.de la porte
tegen kilometer heffing hoge jongens hebben geld zat ook dir
ectie anwb zij waren voor akte hier van
gr w.de la porte
Egbert H.D. van Engen
De Kilometerheffing is onhaalbaar. Het ontwikkelen van een deugdelijk systeem is weer een onmogelijkheid. Er wordt veel geld ingestopt en de uitvoering zal een onmogelijkheid worden. Reken maar eens uit hoeveel manuren er in de administratie en facturering gaat zitten. Als men al het kastje kán ontwikkelen.
h.h.bessembinders
ik ben erop tegen,de auto blijft tentijden altijd een
melkkoe. daarom ben ik er op tegen.
En wat gebeurd er met de 0.19 cent km vergoeding
Ik doe wel eens wat koerierswerk op deze onkosten vergoeding .
Als het rekeningrijden komt kan ik achter de geraniums
gaan zitten
kilometer heffing is niet haalbaar technisch veel te probleematis en het word niet goedkoper maarveel en veel duurder weg er mee
Een duur apperaat instellen, registratie apparatuur ,ontvangers,verrekenig van gereden km.Alles kost geld terwijl door accijns op de brandstof hetzelfde kan worden bereik Dus rekeningrijden wordt bij-dezefde opbrengst= voor de automobiellist altijd duurder
De kilometerheffing is technisch niet klaar. Onze buren de Duitsers hebben ons gewaarschuwd. De hoge technische ambtenaren in Den Haag nu ook, dus waar zijn we mee bezig.
Liever alle belastingen weg,en de benzine iets verhogen.
Het is weer de zòveelste geldverslindende oparatie uit Den HAAG,Weten ze nog niet hoe het moet.
Maar ja doe wat bij de brandstof en gooi de rest overboord dan is alles opgelost die veel rijd betaald dan ook meer klaar is kees.
Kilometerheffing is weer iets van een Minister ,die denkt dat hij het buskruid heeft uit gevonden!!Laat deze Minister Eurlings zich maar bezig houden met de velen wegen te onderhouden!! Ik denk dat deze Minister dan nog heel veel in orde moet maken. Dus zoals u zult begrijpen,
vind ik het van de gekke, om weer geld uit de zakken van ons auto rijders te kloppen!!Wij betalen al genoeg belasting voor het rijden met onze auto!! Dit wilde ik toch wel even gezegd hebben!!Onder geen beding Kilometerheffing!!
tegen kilometerheffing
Gewoon een oridinaire belastingverhoging. Provinciale opcenten zijn bewust weggelaten om km-heffing goedkoper te laten lijken. Bedrijven gaan steeds meer centraliceren, woon-werkverkeer neemt dus toe. Als ik werkoverleg heb (woon zelf in Tiel, werk vanuit Nijmegen) moet ik naar Harderwijk. Gezien mijn functie is openbaar vervoer geen optie. Overigens kun je van de treinen ook niet meer opaan sinds het niet meer onder NS valt. Mijn inziens had de Minister had zelf het lef moeten heffen om de stekker eruit moeten durfen trekken, en niet aan leden van de ANWB overlaten.
Drze klometerheffing isniet eerlijk over iedereen verdeeld,
mensen in de randstad gaan het meest betalen
Men maakt vinexwijken maar de werkgelegenheid is op die lokaties verre van aanwezig.
Dit betekend vele kilometers reizen en de reistijd meestal voor eigen rekening.
Belasting op de brandstof is eerlijker, dan betaald iedereen die rijd.
nee tegen kilometer heffing
geen kilometerheffing – over een kleine 10 jaar gaan 2 miljoen mensen met pensioen – deze auto’s staan direct aan de kant – alleen voor boodschappen – dus er komt geen kilometerheffing bij – dan betalen we wel weer voor een andere belastingmaatregel.
Aan sluitend, met T. Bochem vind ik het verstandiger als je de brandstof prijs verhoogd. wie het meest rijdt, betaald het meest. Zelf rijd ik ± 5000 km/ jaar.
Het is gewoon een spel van de regering. zij zetten laag in, maar de volgende regering verhoogd. Ik denk dat je stechteraf bent.
ik ben tegen laat het maar in de brandstof doen wie het meest rijd die betaald het meest dat is wel zo eerlijk.
Geen kilometerheffing, Bpm en wegenbelasting maar verrekening via brandstof. Wie veel rijd betaald meer.Tevens blijft onze privecy bewaard
gewoon niet in meegaan, onnodige kosten post. wegenbelasting afschaffen en de brandstof verhogen.Dan doet iedereen mee ook de vakantie gangers.
Geen kilometerheffing, wegenbelasting afschaffen en extra belasting op de brandstof. Al het geld wat hierdoor binnenkomt ook gebruiken voor verbeteren van de wegen, op en afritten en aanleg van nieuwe snelwegen en niet zoals nu gebeurt wegenbelastinggeld gebruiken voor andere doeleinden.
lid nr 105990728,wij vinden het beter als de brandstof duurder wordt,maar in frankrijk waar je alleen tol betaald voor de grote snelwegen en niet op de andere wegen kan ook daar is de brandstof niet duurder dan in nederland.en hoe is dat met spanje wij betaalden laats maar 1.06 euro per liter.
A. van der Veken
Km.heffing in de brandstofprijs, dat is de eenvoudigste en eerlijkste manier.al die mensen die nu het volle pond aan BPM. hebben betaald,worden dubbel gepakt.
John Nicolaes
Ik ben tegen de kilometerheffing.Wie veel rijdt betaalt automatisch meer brandstof.Tevens blijft onze privecy gewaarborgd.
Ben tegen KM heffing i.v.m.privecy.gewoon alles via de
brandstof innen.Dat zal weer te simpel zijn,maar misschien
zijn er ook slimme politici die dit kunnen uitvoeren.
Ik ben tegen de kilometerheffing
maas kappert j
Geen kilometerheffing,belsting op de brandstof en dat geld gebruiken voor de wegen en het openbaarvervoer goedkoper maken.
Ik ben er in principe tegen het is alleen maar geld klopperij .Alle veranderingen zijn tot op heden niet altijd verbeteringen geweest
Houd het bij het oude.
ik ben tegen laat het maar in de bezine prijs komen en dan de wegenbelating afschaven dan betaal je allen maal naar wad je rij
de Vaal.G.J.A.
Gewoon benziene prijs verhogen.Wie veel rijd betaald meer!
In la France bestaat dit al Jaaaaaaren.
Geen poortjes,Geen afrekening achteraf.
Geen ambtenaren,die achteraf rekeningen moeten sturen!
Gewoon niet doen.
Zo wie zo TEGEN die kilometerheffing. als ik het nu uitreken ga ik er , alleen door woon werkverkeer er 1300 euro op achteruit, dus niets goedkoper uit..het is VET duurder.
Ik ben tegen kilometerheffing omdat dit de grootste oplichting is ,nu is dat 6,4% wat komt er nog meer bij maar het mooiste is dat ze zelf schuld zijn dat er zoveel verkeer is ,wie haald de (nederlandse) alochtoon binnen hoe meer er komen hoe meer autos.
Doe gewoon bij de brandstof een paar cent die toch al veel te duur is en iedereen betaald ook het grens verkeer.
Ben tegen omdat ik meer ga betalen
H.A. van Veelen
Ik ben echt tegen de km heffing OMDAT de persoonlijke veiligheid “Big Brother” is watching you, waar evt ook de criminaliteit bij kan komen. Daarbij kost, m.i. de uitvoering heel veel problemen, denk aan de OV Chip card(die trouwens ook schijnbaar inleesbaar is door derden….)
De Hehr Adolf Hitler heeft ook veel bereikt en na hem. de Stasi/KGB en ga maar door…Het is, m.i. Vrijheidsberoving Dat er wat gedaan moet worden, ja. Maar wat doet de provincie om gederfde inkomens op te vijzelen ???
Ik denk dat de autorijder (melkkoe) de dupe wordt en is…
Spreiding van werktijden. Beperking van vrachtvervoer. Waarom moet bv een voorwerp uit Groningen naar Maastricht worden vervoerd terwijl het ook daar voorhanden is???
Dit geldt ook voor aannemers en toeleveringsbedrijven.
Verder thuiswerken, gespreide werktijden bevorderen.
En laat D66, voorstander van volksraadpleging gewoon z’n mond houden als wij, leden van de ANWB onze mening geven.
Een bezorgde autorijder (13.000 km p/j)
j van breugel
ik ben tegen
Ik ben tegen kilometer heffing daar dit vele malen duurder uit gaat pakken als nu het geval is.
hhj hendrikse
Het aan schaffen van de aperatuur voor km heffing gaat veel te veel kosten en de controle en betaling ook:[arbeisdkosten].Ik ben er tegen en heb een beter alternatief.wij betalen nu meer belasting voor de auto dan benzine per jaar.Dan de verzekering nog en we zijn meer dan een half maandsalaris kwijt
Van mij mag de brandstofprijs iets omhoog, eenvoudig en eerlijk. Om de spits te vermijden op de weg, gratis openbaar vervoer,Dat helpt wel Sijtje
Nederland gaat een nieuw wiel uitvinden, wat denkt Eurlings wel. De wegenbelasting is kennelijk niet genoeg.
De kilometerheffing zal niet werken, teveel electronische storingen. Teveel foutmeldingen, teveel ambtenaren die zich ermee bemoeien, teveel kosten. Haal de wegenbelasting of kilometerheffing uit de benzineprijs, dan betaalt iedereen, ook de hier rondrijdende buitenlanders.
hhj hendrikse
wij staan volledig achter de ANWB, Bertus
P.M. van Ettro
Ben tegen kilometerheffing
Ik ben tegen kilometerheffing. Ik heb eind 2008 een hybride
auto gekocht, minder bpm en minder tot € 0,0 wegenbelasting
goed voor het milieu en voor mijn portemonnaie – wordt met
de kilometerheffing dus weer gepakt en straks door de provincie en ikben niet van mening dat het file probleem minder wordt
ik ben tegen kilometerheffing,laten ze gewoon de knelpunten verbeteren,en de snelwegen verbreden
niet eerlijk om voor de nieuwe rijders te betalen dus ben ik er op tegen
Kappen met het uitmelken van deze melkkoe en ontsla dit kabinet! Ze maken er een grote soepzooi van!!
f.duivenvoorde
Ik ben tegen de kilometerheffing
Ik ben er tegen die kilometerheffing
Hebben ze in Den Haag niets anders te doen dan het
verzinnen van klinklare onzin betreffende Km heffing.
Kunnen die Heren allicht doen met hun salaris,het moet
altijd bij de arbeiders weg komen als ze geld nodig
hebben(onder de noemer het terug brengen van de files)
We worden al uitgemolken,terug denkend aan het kwartje
van van Kok,was maar voor even,maar ondertussen is het
nooit terug gedraaid,conklusie IK BEN ER TEGEN.
dus sta ik achter de ANWB,waarvan ik sederd 1971 lid
van ben.
Ben het volledig eens met de ANWB.
Ik ben tegen kilometerheffing grote onzin
word het niet eens tijd dat de regering stopt om ons uit tekleden iedere keer bedenken ze weer iets en denken ze nou echt dat dat de file oplost? ik sta volledig achter de ANWB laat de nederlanders maar in opstand komen kom op lui wakker worden,dat is mijn mening ,kiki
ik ben tegen de kilometerheffing
Ik ben 68 jaar en tegen de kilometerheffing want ik moet nu al extra wegen belasting betalen, voor de Bpm, die ik al betaald heb. ik vindt dit pure oplichting van m’n AOW en m’n kleine pensioen. de ouderen worden weer gepakt. bedankt regeering.
Geen aantasting van de privacie dus geen kastjes,ruimere
wegen en meer praktische kijk op het werk aan de wegen
door vakmensen en minder gezwam door ambtenaren.
weg met de kilometerheffing want wij als weggebruiker zijn al jarenlang het melkkoetje geweest en nog zijn maar als de benzineprijs nu gehandhaafd wordt hebben ze in den haag nog genoeg geld over om de gelden die er binnen komen te gebruiken om de wegen te verbeteren en wat ze ook al jaren doen het geld voor andere doeleinden te gebruiken… dus,, weg met camiel…
p.eggenhuizen
niet doen is nergens goed voor het wordt gewoon weer een melkkoe en niemand heeft er baat bij laten ze maar eens naar alle alternatieven kijken daar liggen genoeg mogelijkheden zonder dat rekening rijden ik wil graag vrij en blij in dit land te willen reizen zonder bespied teworden door de overheid
als men net als in frankryk alles by de brandstofkosten in betaalt een ieder naar gereden km en dit kost veel minder aan controle en een eerlyke verdeling [ps by kilometerheffing hoe komt het dan met buitenl. kentekens ]volgens ons wordt de kilometerh.veel te duur en oncontrolleer baar
ben tegen kilometerheffing.nederland is lid van de eu,maak alle brandstofprijzen gelijk ben je van dat gezeur af,wie veel rijdt betaalt sowiezo al genoeg belasting ( procentje of 70 per liter )
Jammer dat dit door iedereen wordt geaccepteerd,mooi woorden voor de verkiezingen maar als men er eenmaal zit dan worden het allemaal andere gedachten.
Laat men de algemene belastingen OZB en noem maar op eens volgens de inkomsten berekenen en uitvoeren.
Maar dan komen ze aan hun eigen en dat doen ze niet.
Nu krijgen ze zelfs kinderbijslag,dat slaat toch nergens meer op.
En dan nu met mooie bewoordingen komen dat het rekening rijden goedkoper wordt maar dan moet je er wel op letten dat je niet meer auto rijdt. We zijn weer bij af want straks kunnen de rijken alleen maar meer auto rijden.
Al die romslomp met het kastje kost alleen maar extra geld dat betaald de overheid niet voor ons of denken de mensen van wel.Laat ons eens een keer hiervoor in opstand komen met dit gelachelijk voorstel.
We betalen al zoveel aan de staat via de brandstof. Er is toch geen betere kilometerheffing als dat. Maar de regering wil meer, steeds meer.
Ten alle tijden tegen kilometer heffing. Is weer een verkapte belasting maatregel. Dan maar via de brandstof.Maar dan ook europees. Scheelt een berg ambtenaren.Maar we hebben het kwartje van Kok ook nog.
Th. J. C. Tromp
NIET DOEN dit gaat weer miljarden kosten wat uiteindelijk de automobilist weer moet gaan betalen want wie gaat de kosten betalen van de kastjes in de auto WIJ ALS AUTOMOBILIST en de rest van het systeem? Wat als de kosten uit de hand gaan lopen zoals met alles wat hier in dit land gebouwd moet worden Wij moeten dit ophoesten en het lost geen meter file op. In amsterdam is resentelijk een systeem van doseerlichten in gebruik genomen Uniek in de wereld werd er gezegd, maar de file is geen meter korter, spreek uit ervaring, dus ook weer weggegooid geld. Dit gaat ook met het systeem van rekening rijden gebeuren kost miljarden maar wij moeten toch elke dag naar ons werk dus staan wij nog steeds in de file, maar dan grof betaald per kilometer. En eerts is het geen wegenbelasting meer maar tussen de regels door is dit ook alweer teruggdraaid. Niets is zo onbetrouwbaar als de overheid.
De meest eerlijke manier is om de brandstofprijzen te verhogen,alleen moet je wel weer uitkijken dat dit niet te hoog wordt want het kwartje van Kok zit er ook al op en dat zou maar tijdelijk zijn. Bij die christelijke kliek weet men niet wat tijdelijk is blijkt wel, en Eurlinks is gestoord die heeft meerdere fouten gemaakt, kijk alleen al naar de invalidewet. Als je meer dan 75 mtr. kunt lopen ben je plots geen invalide meer en je moet altijd met hulpmiddelen lopen. Hoe kan dat met een trap?
Als je dood wilt vallen moet je een kruk gebruiken nou de ervaring leerd dat je met krukken geen trap op kan lopen.Zo ook met een auto voor deze mensen zijn het hun benen. Eurlings weet er niets van evenals de rest, het zijn allemaal omhoog gevallen …….. Ik mag het woord niet zeggen helaas. Wij moeten betalen maar hij met zijn medekornuiten met dienstauto,s vallen er buiten. Hun kost het niets zolang zij het voor het zeggen hebben en met de laatste chrisis in je hoofd weet je dat zij alles in het werk stellen om te blijven zitten.
Zij zijn allemaal ziek, zij willen alleen maar geld weggooien en daar zijn zij hard mee bezig.
Je zou ook kunnen zeggen, ze spelen graag voor Sinterklaas met onze centen Arme sloebers hier kunnen de pest krijgen maar voor het buitenland is er genoeg geld en verdubbelen zij zelfs bedelbedragen waarvan niet eens vaststaat dat dit op de juiste plaats terecht komt.
Van een vrije democratie is geen sprake meer als er een kastje in je auto komt. Weg met de hele handel laat andere en eerlijker mensen het roer overnemen. Wat er nu in den Haag zit na ontslag ook geen bijstand geven hun salaris is hoog genoeg, en anders zoeken zij maar net als wij een andere baan ( als zij die dan nog kunnen krijgen )
Ik hoop van niet.
ik zeg nee tegen kilometer heffing
Ton de Roodfe
KMheffing tegen.Verhogen brandstofprijs veel meer functioneel verdeeld.
Als ik door de alpen rijd word ik in NL weer gepakt dus dubbel krijt
H.A.P. van de Ven
Alle belastingen weg, kosten verrekenen in de brandstofprijs.
Nederland en zijn regering(en) kennende zal de benzineprijs snel boven de €2,= zitten terwijl in Duitsland de kosten voor rijden in de benzineprijs zit en de prijs daarvan zelfs (iets) lager is dan MOMENTEEL in Nederland. Overheid “Let op ONZE en Uw saeck”!
Rij veel in de Alpenlanden en betaal daar mijn bijdrage. Krijg daaroverheen weer in Nedeland mijn kilometer-heffing.
Een afrekening met dubbel krijt geschreven.
ik ben het niet eens met de kilometerheffing dit komt ons als bedrijf duurder te staan.
ben tegen kilometerheffing
ben
Hou nu eens op elkaar te bekritiseren en gebruik nu eens normaal Nederlands met grofheid win je niets.
Er is geen regering die je iets cadeau geeft dus ook niet bij de kilometerheffing.
Dus ben ik tegen
wij zijn tegen de kilomer heffing, het gaat altjd meer kosten dan de minister zegt. en hoe zit het met woon werk verkeer. ik rij elke dag 78 km per dag. hoe wordt dat verrekend.
De kilometerheffing zal niet werken, buitendien zal de kosten hiervoor weereens gigantisch uit de klouwen lopen.
Ervaring toont immers dat de rekenkamer niet kan rekenen.
Haal de wegenbelasting of kilometerheffing uit de benzineprijs, dan betaalt iedereen naar zijn gebruik, ook bezoekers uit het buitenland. En dat argument van mensen in het grens gebiedt die over de grens zouden gaan tanken, dat doen ze met de kilometerheffing straks ook, die rijden wel een tal kilometers door Belgie of Duitsland.
dirk sterenburgh
Ik ben tegen de kilometerhevin
Als dat door gaat ken ik mijn vrijwillegers werk wel kan opzeggen,omdat daar geen vergoeding tegen over staat.
denk dat veel mensen in de zelfde situatie het ook voor
gezien houden
Ik vraag mij af of het wel veel uithaalt om te reageren.
Als de overheid iets veranderd wat betreft de belastingen
kost het de burger altijd veel meer geld . Kilometerheffing
komt veel duurder als de schijn doet lijken . Kijk maar hoe het met het omwisselen van de gulden naar de Euro is gegaan .
Alles is toch vele malen duurder geworden terwijl ze aangegeven hadden dat de prijzen niet zouden stijgen.
Energieprijs was toch gekoppeld aan de olieprijs.
Is de benzineprijs dan voor de helft gezakt terwijl de olieprijs nu ongeveer 80 dollar per vat is .
Ik ben tegen de km-heffing.
Ik zou in sept. €72. meer moeten betalen omdat ik geen nieuwe auto koop.
Mijn Nissan Almera zou ook een zuinige auto zijn??
Het kan toch niet zo zijn dat ik moet gaan betalen voor diegene die een nieuwe (zuinigere) auto gaan kopen.
Ik ben voor zwaardere belasting van al die roet en millieu stinkende busjes die met 140 op de teller voorbij scheuren.
a.coenen
Wij zijn tegen Kilometerheffing,laten ze maar 10 of 15 eurocent op de benzineprijs doen inplaats van wegenbelasting,dan betaald iedereen naar zijn gebruik.
mieke en siem
zijn erop tegen, niet alleen voor de kosten maar ook voor je privacy en ook las ik van de week in de telegraaf dat er nog veel te veel haken en ogen aanzitten, als er iets mis gaat met de registratie heb je geen poot om op te staan om het terug te draaien die gaten hebben ze schijnbaar al gedicht.dus niet doen!
w.broer ben tegen de kilometer heffing de auto is lang genoeg de melk koe van de regering geweest
ik weet niet wat beter is wij rijden altijd buiten de spits maar ja wij werken niet meer.
dus ik weet niet wat voordeliger is voor ons volgens mij rekening rijden.en wij rijden niet zoveel meer.
henk

Ben tegen km.heffing dit gaat de burger veel geld kosten,we worden om de tuin geleid met valse voorlichting zoals in het verleden steeds gebeurd is. Beter de brandstofprijs verhogen,maar dat word al een achelijke zaak nu deze al schandalig hoog is.
ik ben tegen kilometerheffing,die heffing kunnen ze zo weer aanpassen wanneer ze maar willen,het zijn de moderne rovers, wij eerst dan een ander,want hoe ze het bedenken en regelen wij moeten de mond houden en alleen maar betaaaaaaaaaalen.
wij zijn beide 70jaar en als dit door gaat ben ik ongeveer
650 euromeer kwijt op jaar basis.
dus ik er falikant op tegen.
Het nederlandse volk wordt al gebruikt als een grootte Melkkoe.
Daarom geen Km heffing ,laten ze brandstof accijns verhogen dan betaald een ieder naar zijn brandstof verbruik van zijn of haar auto per gereden Km.
Piet
Ben tegen. We worden misleid. Systeem is fraudegevoelig
Ik ben tegen.. Rijd in een peugeot 107 die als zuinig te boek staat. Hoef nu geen wegenbelasting meer te betalen, en dan met de kilometerheffing ben ik zo wie zo ALTIJD duurder uit.
dus voor mij NEE!!!!
Zoals gewoonlijk worden we weer bij de neus genomen.
Het zal ook een keer niet zo zijn.
Geen km.heffing, ze vangen al genoeg.
ben tegen.
P.J. van den Broek
Het klonk eerst goed, want ik rijd weinig km’s. Maarnu ze eerst weer willen vangen, krijg voor de zoveelste keer het gevoel dat ik door de politiek weer eens genept ga worden. Dus dan stem ik toch maar tegen.
Ik ben tegen kilometerheffing
Hr. W.H.Bastiaan
Géén KM heffing ,onze overheid -zo leert de ervaring –
gaat dan TOCH weer op slinkse wijze die prijs verhogen.

Alle belastingen en heffingen de deur uit, zie Duitsland.
Wie veel rijd ,betaald navenant.
Dàt is eerlijk !!!
peter koenraadt
ik ben tegen kilometerheffing
ik ben tegen kilometerheffing
M.van Leeuwen
ik ben ook tegen de kilometerheffing, dat lijkt mij dejuiste oplossing om hier tegen te stemmen.
volgens mij moeten onze heren eens met het buitenland gaan praten,hoe deze het geregeld hebben.
ik ben tegen kilometerheffing
Ik ben fel tegen de kilometerheffing.
Eerst vanalles beloven en dan sneeky weer ergens anders extra belasting heffen. Wij betalen ons blauw aan allerlei belastingen en ik zie er van komen dat door de kilometerheffing Jan met de Pet heel erg de dupe wordt. Er worden ons mooie regels voorgelegd maar uiteindelijk valt alles duurder uit dan “verwacht”
m.g.vanderwijk-roelfszema
Ik ben tegen dat kastje in mijn auto,dat brengt ook weer kosten met zich mee en mijn vrijheid is mij lief. Zoveel km maak ik niet , 6ooo km per jaar,dua dat is niet.
Ook ik ben tegen de kilometer heffing.
Ik heb de wijsheid niet in pacht maar heb al verschillende berekeningen gezien in de media en internet.
Ik snap niet hoe onze minister kan blijven vol houden dat door de bank genomen men er in het algemeen op vooruit gaat.
Het is net als met de euro,deze was ingevoerd en toch werd er beweerd dat we niet duurder uit waren.
De auto is en blijft een melkkoe en voor het overgrote deel van onze bevolking dan toch een dure hobby.
ik ben al 31 jaar lid van de anwb, mijn ledennummer is 0124436862. gelukkig geeft de anwb ons de kans om onze mening te zeggen over de kilometerheffing. ik ben tegen dit systeem van kilometerheffing.
Ben tegen kilometerheffing. Verhoog de benzine of diesel
met accijns.Ga praten met omliggende landen over de ver-
hoging hiervan
g.c.straalman
de zelfde methodes toepassen zoals al vele, vele jaren in Duitsland en Frankrijk worden toegepast en die werken prima.
c smulders van de ven
ik ben tegen de kilometerheffing.
als uit vinder en bedenker van oplichtings zaken heb ik er nog een paar, beloof de mensen maar 10% rente dan zijn ze zo over stag ze storten zonder te denken maak een nieuwe bank voor belasting en ga dan pleite of naar het buiteland 100de gingen u voor dus ben ik tegen km heffing.
E.W. van Dijk
ik ben tegen de kilometerheffing en het moet maar eens stoppen met het melkkoe gedoe hier in Nederland.
Waarom zijn in landen waar de belasting in de brandstofprijs zit de tarieven maar nauwelijks hoger dan hier? Men beseft niet dat er nog mensen naar hun werk moeten ! Het openbaar vervoer is duur en slecht.En we worden al gepakt met enorme parkeertarieven. Moeten we nu alles betalen??????
P.J. Doornbos
Ik ben tegen kilometerheffing. Veel te ingewikkeld en veel te duur.Mijn voorstel: Eerst het tijdelijke Kwartje van KOK terug en dan de benzine en dieselprijs aanpassen. Geen vergroot ambtenarenbestand nodig, geen kastjes enz.Geen overheidscontroles.
ik ben radicaal tegen kilometerheffing,de regering mag eens nadenken wat ze doen.
Ik ben tegen kilometerheffing laten ze de brandstof verhogen zodat iedereen betaald nadat hij rijd
G.B.C.Tilleman
kilometerheffing is een verfijning van het betalingssysteem bovendien is het een prima stimulans om het autogebruik tijdens de spits (kortingen) te vermeiden dat weer gaat leiden tot minder files.
Ben radicaal VOOR kilometerhffing!!!!!!!!!!!!!
weet u nog van dat kwartje van kok?
ik ben tegen
Ik ben tegen kilometerheffing
Ook ik ben tegen de kilometerheffing.
We zijn dan veel duurder uit
Files zullen echt niet verminderen
gewoon regelen in de brandstof prijs wie veel rijd betaald het meest
ik ben tegen kilometerheffing.
ik ben er ook tegen voor het kilometerheffing.
C.J.J.F.Craenen
Zwaar tegen alleen maar de automobilist geld ui zijn zak kloppen.
Indien het door gaat zeg ik na vele jaren ± 30 jaar mijn lidmaatschap op.Voor dat geld moet ik kilometers kopen.
Als ik in het buitenland rijd moet ik dan ook kilometerheffing betalen over de buitenlandse kilometers.
h.j.f.janssen
Ik vind dat de pravicy wordt aangetast.
als de kilomerheffing er door komt zeg ik mijn abonement bij de ANWB op
edit: dat moet je sowieso doen
Ik ben tegen kilometerheffing
ik ben tegen kilometerheffing
H van der Gronden
Het is veel eerlijker om de benzine/diesel/gasprijs te verhogen. Er worden dan minder kosten gemaakt door de overheid. LET WEL DE OVERHEID DOET NIETS VOOR NIETS EN ZULLEN MET DE KILOMETERHEFFING ER ALTIJ BETER VAN WORDEN!!
WANNEER GAAN ZE ZELF EENS ECHT BEZUINIGEN!!!
ik ben voor de kilometerheffing, de files gaan verdwijnen,
wie veel rijd betaald het meest.
Ik ben tegen de kilometerheffing,want mijn privicy is veel belangrijker.
kilometer heffing is puure diefstal we betalen ons al arm aan wegen bel net weer verhoogt doe maar op de brandstof kan mooi omgerekent worden met het kwartje van kok betaald iedereen naar zijn kilometers gereden
Ik ben tegen kilometerheffing.
A: op dit moment technisch niet uitvoerbaar.
B: privacy is ver te zoeken.
C: wat is de rechtsstatus van de automobilist bij storingen in het systeem.
D: Kosten (invoering en beheer) zijn m.i z. verschrikkelijk hoog.
ik ben tegen kilometerheffing
laat het maar bij het oude wij betalen al genoeg zo.
jullie haden belooft het openbaar vervoer goedkoper te maken ,maar nee hoor in plaats van goedkoper werd het steeds duurder gemaakt .dus niet zeggen gaat maar met het openbaarvervoer.nog even moet je als voetganger ook heffing gaan betalen. krijg je ook zon kastje aan je voet het word steeds gekker hier in nederland gaat nu maar eens goed nadenken, en geef dan maar eens een goed alternatief kabinet,jullie kosten ons al genoeg poen en voor poen moet je werken Gr Ger
F.S. Veltkamp
temtegen de kilometerheffing zoals gewoonlijk geldklopperij van onze regering.
ik ben tegen kilometerheffing
ik ben tegen kilometerheffing
volgens mij is de hele campagne rond de kilometerheffing een fake, en wel hier om: hoe komen ze er bij dat mensen die bijvoorbeeld geen gebruik maken van de snelweg gaan heffen op kilometers.
voorbeeld dorp a heeft geen scholen, dorp b wel ik breng om dat ik een auto heb ook de kinderen van de buren naar school, omdat ik 2x heen en terug rij zou ik 4x moeten betalen over deze afstand. dat zou niet eerlijk zijn.
Zelfs de invoering van de KM heffing is al niet meer zoder problemen in te voeren vanwege de zeer hoge kosten . ook uitvoering is niet probleem loos Als laatste de file s zullen nooit opgelost worden.Het verkeer zal ten alle tijden blijven rijden.
als het door gaat dan kan ik mijn auto wel weg doen,want als gemiddeld 900km per week rijd dan moet ik teveel betalen en dat word niet door de werkgever vergoed,met andere worden ik kan niet meer naar mijn werk komen waar door ik inkomen mis loopt.
ik ben tegen kilometerheffing.
maak de benzine maar duurder,wie veel rijd betaald het meest
M.J.van den Berg
Ik ben tegen de kilometerheffing.Stel dat je het niet eens bent met de rekening die je thuisgestuurd krijgt.
Dan zal het moeilijk worden om dit te bewijzen en dan kost het veel geld en tijd en moeite om er uit te komen.
Want meestal trek je toch aan het kortste eind.
Ja inderdaad, maak de benzine maar duurder want wie veel rijd moet veel betalen en dan kan de toerist ook mee dokken. Indertijd had Italië een zelfde systeem maar door vrienden van mij zoals Berlusconi en Prodi is dit weer afgeblazen omdat er niet genoeg aan de strijkstok bleef hangen. Dus compenseren door de brandstofprijzen want dat is een eerlijker systeem.
ir. J.E. LEVY
ANWB is de opsomming van haar leden, dus kiezers.
Hoe kan de tweede kamer bezwaar hebben tegen een negatief advies van de ANWB leden.
Motorrijtuigenbelasting heeft niets met file te maken.
ik bentegen de kilometerheffing wie betaald het kastje dat inde auto moet komen en de prijs word duurder gemeente en profintie moet dan ook weer belasting heffen
Verhoging van de brandstofprijzen brengt niet voldoende op want hoe hoger de prijzen hoe breder wordt de strook langs de grens waarbinnen de bewoners in Belgie of Duitsland gaan tanken. Buitenlandse automobilisten dragen helemaal niets meer bij want die gooien hun tank vol voordat ze de grens passeren. Het zal mij benieuwen of de regering de verhogingen van WB ongedaan maken als km heffing vervalt.
Ben absoluut tegen want het wordt zeer waar schijnlijk duurder en het is een grove inbreuk op mijn privecy.
Verder is mij onbekend hoe het gaat met het kastje , want wie betaalt dit
r.mensen-ackermans
ik ben tegen de kilometerheffing omdat het alleen misschien voordelig uitkomt voor mensen met dure autos en die steeds nieuwe autos kopen. mijn motorijtuigenbel. is zo laag dat ik altijd duurder uitkom als ik de km moet betalen.
Ik ben tegen de kilometerheffing, met het beoogde systeem is de volgende stap ,via sateliet snelheidcontrole waar je ook maar rijd. Er wordt al genoeg gecontroleerd. Volgens mij is de juiste oplossing, heffing via benzine prijs, wie veel rijdt,betaald meer.Ook de tourist betaald mee
Kijk eens bij Postbus 51 – zoek op: en lees dan de 2 publicaties!
Letterlijk staat er o.a.:
“Aanschafbelasting
De aanschafbelasting wordt stukje bij beetje
afgeschaft. In één keer schrappen is niet
verstandig, nieuwe auto’s zouden dan
weliswaar direct goedkoper worden, maar
het huidige wagenpark zou ook in één keer
een stuk minder waard zijn. En dat is niet
handig, niet voor uw portemonnee, niet
voor de autobranche en niet voor de
Nederlandse economie. Om de aanschafbelasting
op termijn te laten verdwijnen zet de
overheid sinds 2008 de aanschafbelasting
om in de motorrijtuigenbelasting, de eerste
jaren met 5% per jaar, daarna met grotere
stappen. Zo dalen de prijzen nieuwe (en
bestaande) auto’s, wordt de motorrijtuigenbelasting
(mrb) ieder jaar iets hoger en kan
ook de kilometerprijs jaarlijks worden
opgebouwd. Als u in die periode met uw
auto overgaat naar de kilometerprijs, betaalt
u in het begin dan ook een lager bedrag per
kilometer dan aan het eind. Naar verwachting
is de kilometerprijs in 2018 volledig
opgebouwd en zijn de vaste autobelastingen
verleden tijd.”

Aan de ene kant hebben ze het over “de eerste jaren met 5%, later met grotere stappen” en daarna over:”wordt de MRB elk jaar -iets- hoger”…
Het is nu 6,4 % en straks? Een verdubbeling van de MRB? Ja, dan zal de kilometerheffing wel iets in je voordeel kunnen uitvallen, als je niet zo heel veel rijdt!
Maar EERLIJK??? Nee, dus!!
Sorry, was wat weggevallen: zoek op: kilometerheffing!
E.C.Rademaker
ik ben tegen deze K.M.heffing daar we nu al jaren en jaren legaal bestolen worden beginnende bij die fijne heer KOK met zijn tijdelijke kwartje waarmee hij zijn latere baantjes vast regelde.Mocht onze A.N.W.B.voor stemmen nadat zij al jaren toekeek hoe onze benzine in Nederland steeds duurder werd in vergelijk met het buitenland zonder dat zij echt hard aan de bel trok dan voor ons geen FOX reizen en ANWB weer.
mieke en sjors
mieke en sjors. wij zijn tegen de kilometerheffing hier zijn de mensen die ver van huis werken de duppen van en van de een kant willen ze dat je de auto laat staan van wege het milieu, van de andere kant willen ze geld vangen als je auto rijd (genoodzaakt bent vanwege de afstand)
Henny Hajdamaszczuk
Ik ben tegen de kilometerheffing omdat ik wel zelf bepaal wat ik in mijn auto plaats.Zo heb ik geen radio,navisysteem of een mobile telfoon,dit om diefstal of braak tevoorkomen.Zo ik nou zo een apparaat laten inbouwen en deze wordt er uit gehaald wie garandeerd mij dan dat deze persoon niet op mijn kosten gaat rijden.Groetjes Henny
Ik ben tegen kilometerheffing op grond van,Dat zoals gewoonlijk wij toch weer veel duurder uit zullen zijn dan met de huidige belastingen.Na al die mooie woorden,worden wij toch weer belazerd.
ik rij een kleine middenklasser/peugeot 207/14 motor
erg zuinig in gebruik maar in verband met veiligheid wel aan de zware kant, verleden jaar op jaar basis 78, euro meer moeten betalen wat zijn dat voor schandalige zaken , regelrechte diefstal.ik ben gepensioneerd en wil af en toe nog wel een weg gaan buiten de spits als het kan en tog word je ook daar nog voor gestraft, schandalig!!!! groetjes Willem
tegen kilometer heffing de belasting innen via de brandstof
Ben tegen kilometerheffing kost aleen maar
Zou graag naar mijn camping willen blijven rijden maar met de kilometeheffing is dat niet meer mogelijk .
Laten ze in den haag iets zinnegs verzinnen .
Webetalen al genoeg voor de auto
e.a. de Jager
Het zijn en blijven TILLERS.
G.R. van Beenen
Waarom toch altijd moeilijk als het gemakkelijk kan. Denk in de eerste plaats eens Europees en ga niet het wiel opnieuw uitvinden. Dus gewoon een normale prijs voor de brandstof inclusief alle belastingen en klaar. Daar behoef je waarchtig geen minister voor te zijn om dit te bedenken, toch?
ik hoop dat er naar de mensen wordt geluisterd dus geen heffing gewoon benzine verhoging wie veel rijdt betaalt meer wel zo eerlijk
G v Amsterdam
Geen kilometer heffing we betalen al genoeg belasting.
Ton van de Pavert
Ik ben tegen de voorgenomen kilometerheffing,omdat dit geen haalbare kaart is zeker in Nederland niet.
In dit land gaat zo langzamerhand alles mis wat de overheid (in brede zin) aanpakt.
De overheid is niet eens in staat de meest eenvoudige zaken op juiste wijze uit te voeren, laat staan een zo ingewikkelde operatie als de voorgestelde kilometerheffing. Bovendien de schending van de privacy,welke hierbij plaatsvindt.Iets wat in de 2e wereldoorlog zo werd verafschuwd .Hoe hebben we de Stasiemethoden afgekeurd! Gaan we nu in Nederland dezelfde kant op ? Krijgt George Orwell dan toch gelijk?
Ook ik ben tegen de kilometerheffing.Zelf ben ik buschauffeur bij connxxion en zie, dat er veel wordt bezuinigt op het vervoer. rijtijden worden korter en ga zo maar door.Van uit de regering,moet veel meer voor het openbaarvervoer worden gedaan
“Beter ten halve gekeerd, dan…”, het zoveelste deb‚cle, dat onze “Leiders” over ons heen storten, omwille van het op alle fronten tegelijk, problemen, die destijds vooruit geschoven werden, willen oplossen, met voor de burgers geldverslindende maatregelen.Eerst moest men binnen een straal van 25 km van de werkvloer wonen, daarna kon men overal gaan wonen – iedere keer een flutoplossing om het “VOC-mentaliteit” te behouden, immers: werk schafte
voldoening en vooruitgang! Alweer een geldverslindend bal-
lonnetje (niemand gelooft aan een kostendekkend plan) om
het eigen “(werk-)transportmiddel” nog meer uit te melk-en. Europeese oplossingen zijn nÈt zo inconsequent, zo niet erger, omdat we al dubbel voor alles betalen. Een
“foutje” van een belangenvereniging als de ANWB, om ¸ber-
haupt zo’n voorstel te doen; werkt averechts op de leden.
Tegen het plan zoals het nu wordt gebracht. Wat is er toch fout aan het heffen via de brandstof. Dan wordt op de piekbelasting na een vergelijkbaar resultaat bereikt. Geloof kan iemand niet geschonken worden maar ik ben nog niemand tegen gekomen die denkt dat de files in de spits worden vermindert door de spitsheffing. Dan gaan we dus weergewoon betalen voor een idee fix. Het vertrouwen in onze regering, van welke signatuur dan ook, is bij mij volledig zoek. Het wordt echt weer een manier om meer geld uit de auto te persen.
Geen kastje in de auto zodat ik van minuut tot minuut word gevolgd. Wegenbelasting is in de randstad meer parkeer geld op z.g.n. autosnelwegen
Ik ben tegen de kilometerheffing. Het kost meer en lost de files niet op. Niemand staat voor zijn lol in de spits in de file. Als je om een andere tij dkunt, doe je dat heus wel.
Els de Feijter
Ik ben tegen de kilometer heffing .De privacy komt in het geding .De overheid heeft het voor elkaar toch al alles van ons te weten .We betalen al genoeg belasting op onze dure benzine.

Er moet goedkoper en beter openbaar vervoer komen,en zeker op het platte land .Dan kunnen we de auto meer laten staan
ik ben tegen de kilometerheffing, het is volgens mij totaal zinloos. Iedere keer verzinnen ze de grootste onzin om mensen geld af te troggelen.
jaap ter metz
Ik ben tegen kilometerheffing en wel hierom:
Geldverslindend-inbreuk op priveleven-fraudegevoelig.
Beteren oplossing:
Accijns op brandstof verhogen,voordeel kleine en zuinige
voertuigen betalen minder dan grote en brandsof slurpende
voertuigen.
Los het probleem europees op ben je meteen van het tanken
over de grens af.
Ik heb een huis in Frankrijk dus als de kilometerheffing
er komt koop ik een auto in frankrijk en laat hem daar
registreren.
Ik ben tegen de kilometerheffing omdat door deze maatregel het autorijden weer duurder maakt en dat de files even groot blijven.Door deze maatregel komt ook de pravecy onder druk.
De regering kan de verschrikkelijk hoge kosten die bij invoering van de km heffing moeten worden gemaakt beter in de zak houden. Het is bijna zeker dat de begrote kosten van 4 miljard ruimschoots overschreden worden, gelet op de vele mega investeringen door de overheid die de begrotingen verre overtroffen ( o.a. HSL, Betuwelijn, IC-2000 politie en brandweer, invoering OV jaarkaart e.d.) en op de dag van vandaag nog niet functioneren.
Gelet op de financiele crisis en het grote begrotingstekort voor 2010 en volgende jaren kunnen er beter andere zaken mee gefinancieerd worden.
Daarnaast is de opbouw van het tarief van de km heffing niet eerlijk. Zij, die tot het moment van invoering van de heffing een nieuwe auto hebben gekocht, hebben de
verschuldigde BPM verhoogd met de BTW reeds betaald. In het nieuwe tarief voor de km heffing wordt de BPM onderdeel van het tarief per km. Dus wordt er twee keer belasting voor hetzelfde betaald. Ik ben van mening dat, bij invoering van de km-heffing, de reeds betaalde BPM moet worden teruggeven, rekening houdend met de leeftijd van een auto en waarbij de levensduur bijvoorbeeld op 10 jaar wordt gesteld.
Waarom niet een toeslag voor alleen de wegenbelasting op de benzine prijs en laat de BPM voorlopig met rust. Zodra de begroting een ander positief beeld geeft kan de afschaffing van BPM weer ter discussie worden gesteld.
In deze laatste optie betaalt een groot verbruiker,( of grote auto of/en veel kilometers) meer dan iemand die een zuinige auto rijdt en/of weinig gebruik maakt van de auto. Bij deze laatste optie betalen buitenlanders eveneens voor gebruik van onze wegen. Wat betreft de gevolgen door het tanken over de grens indien de benzine prijs wordt verhoogd, worden de gevolgen voor de pomphouders aan de grens schromelijk overdreven. Ook een rit over de grens om te gaan tanken kost benzine en dus geld.
wubs.jan
Ongeveer ben ik 1 euro meer kwijt per kilometer en een nieuwe auto is voor ons niet weggelegd zodoende kom je veel duurder uit voor de laagst betaalden.
coolen van broekhoven
Ik rijd in een peugeot107 vanaf februari hoef ik geen belasting te betalen dus voor mij is dit een hele slechte regeling.
ik hoop dat er geluisterd wordt naarde mensen verhoog de benzine en klaar
L.T.van het Sant
De auto is een melkkoe om andere problemen op te lossen,zoals gat in de begrooting, tegenvallende inkomsten
door b.v. kriedietcrices enz.
Ik hoop dat er naar al deze meningen geluisterd wordt, de ANWB enquete was erg genuanceerd, dit is de mening van het volk
wij zijn tegen de kilometerheffing, het rijden wordt stukken duurder, ook is de motorrijtuigenbelasting omhooggedaan.
de overheid komt zijn beloftes niet na.
Weer is de werkende man de dupe bij deze regering.
aAls je de auto voor je werk nodig hebt,kost het jouw of je baas geld.
Dus wie maakt de concerrentie kapot?
Ik denk dat de nederlander te duur word voor de bedrijven,dus geen kilometerheffing.
Dus nemen ze de buitenlanders .
Sinds de tweede wereldoorlog heft men de autobelasting in
Frankrijk via extra accijns op de brandstof, en het gaat daar nog steeds uitstekend.Wel in combinatie met al/of niet tolwegen gebruiken naar keuze. Wat is daar zo moeilijk aan?Het probleem in Nederland is dat de auto al
heel lang als melkkoe wordt gebruikt om de gaten in de begroting te dichten. Die gaten vallen door het verkeerd omgaan met ons belastinggeld door de opvolgende linkse regeringen.Daar moet eerst een eind aan komen en dan kunnen we met z`n allen bepalen dat ons belastinggeld inderdaad aan de wegen wordt besteed.DUS:KILOMETERHEFFING
NEE!!!!!!!!!!!!!
De beste, eerlijkste en simpelste manier is gewoon de benzineprijs verhogen en de wegenbelasting afschaffen. Iedereen betaald naar gelang hij de weg opgaat. Dit systeem heeft geen speciale kastjes in de auto nodig, dus voor niemand kosten vooraf.
Dit systeem wordt toch al door diverse landen met succes gebruikt en het nut is dus bewezen.
Ben benieuwd.
@becking: de overheid komt hierin z’n belofte wel na hoor: tot invoering van de kilometerheffing worden de inkomsten stapsgewijs bij de MRB geteld… dus belastingverhoging!
Alleen wordt er niet bijgezegd hoeveel procent dit uiteindelijk zal worden, maar als ze het bij postbus 51 al hebben over “eerst stapjes van 5% per jaar en later grotere stappen” hou ik mijn hart vast!
En m’n portemonnee!
toevoeging: de inkomsten van de BPM!
Hierbij wil ik aangeven tégen de kilometerheffing te zijn.
niet doen komt niets van terecht
Kilometerheffing
Het kan goedkoper. Het probleem zit in het woon/werkverkeer.
Het gebruik van de auto daarbij zou belast moeten worden met 5% van het salaris als geen gebruik gemaakt word van het OV en de afstand meer dan 10km bedraagt.
Kilometerheffing NEE dus.
dit is weer de zoveelste poging om de kleine man uit de auto te krijgen wij zijn al iets ouder en zonder outo ben je dan al gauw verloren omdat ze het wel veel duurder maken via een omweggetje
Ik ben absoluut tegen de kilometer heffing,een belachelijk idee
Ik rij in een zeer groene en kleine auto en hoef per 1 januari jl. geen motorrijtuigenbelasting te betalen.
Zat hier een addertje onder het gras?
Ja dus! Gelet op de afstand woon-/werkverkeer ben ik straks vele malen meer kwijt aan kilometerheffing, dan dat ik betaald heb in de voorgaande jaren.
Overigens is het OV geen optie
wij zijn tegen kilometerheffing wij wonen in Enschede moet ik in Amsterdam naar het kankerinstituut dan ben ik duur uit nog meer ellende mag allemaal in Nederland is dat ook aftrekbaar van de belasting??ik dacht het niet
Nu blijkt dat de kilometerheffing voor met name bezitters van oudere auto’s onvoordelig uitpakt er er feitelijk een tweedeling ontstaat spreek ik me tegen de kilometerheffing uit
liza schroeder
schandalig die kilometerheffing , ik ben ertegen.!
Marianne Bouwmeester
Ben er tegen.Ik rij nogal veel o.a. voor mijn werk en ver weg verkering.En alles is nu al bijna onbetaalbaar voor een normaal mens met een minimum inkomen.
wordt veel te duur betaal nu 16 EURO
T.A. Rietdijk
Zeer kleine auto`s zijn nu belastingvrij. Bij kilometerheffing moeten deze bestuurders wel betalen.
Kilometerptijs zal zeker telkens omhoog gaan, al is het zogenaamd “tijdelijk”. Denk aan “kwartje Kok” Wordt een vakantierit in buitenland ook geregistreerd? en moet daarvoor worden betaald? Ik durf te wedden, dat de automobilist in de toekomst meer zal moeten betalen. Dus: GEEN kilometerheffing.
Ben in het bezit van een camper betaal nu 650 euro per jaar straks in 2018 als alles is afgerond moet ik 51,4 cent per km betalen. dus jagen ze ons in direkt het land uit per 100km 51,40 euro. gelukkig woon ik 30 km van de grens. plus dat tot 2018 op de in bezit zijnde auto’s gemiddeld per jaar 10% meer wegen belasting betaalt moet worden. dit om de korting van van de langzamer afbouw BPM te schatkist toch te vullen zakvullers zijn het ik ben tegen de kilometer heffing op deze manier zeker
Ik ben voor. De verbruiker moet betalen.
Ik ben tegen kilometer heffing .
Wij zijn tegen kilometerheffing omdat het teveel gaat kosten
Accijns op brandstof verhogen is veel eerlijker.
Zoals altijd is de automobilist het kind van de rekening het is weer de kleine man die het kind van de rekening word zoals altijd word de auto weer de melkkoe zoals altijd laat het gewoon bij het oude niks geen kastjes en papieren rompslomp Dus;GEEN kilometerheffing
De gemiddelde nederlander betaalt al torenhoge premies.denk bv aan ziektekosten.Als we per km gaan betalen zal de schulden nog meer toe nemen bij de gemiddelde nederlanders.Ik ben zwaar tegen de km heffing..
ben het helemaal eens met de kilometer heffing.
wie veel-vaak rijd moet betalen.
Ik ben tegen km heffing veel te duur systeem ,waarbij we met zijn allen meer betalen voor auto gebruik.Uiteindelijk heeft de staat toch dezelfde inkomsten nodig.Geef het alleen maar meer administratie/werk handelingen. File beperking rondom grote steden bereik je alleen als het openbaar vervoer aanzienlijk goedkoper is.Dan auto gebruik en je comfortabel en snel ergens brengt,op het platte land moet auto gebruik betaalbaar blijven.
Als de ANWB zijn pro-standpunt handhaaft dan zeg ik mijn lidmaatschap – na 45 jaar – op en zal velen overhalen dit ook te doen. Het is te gek voor woorden dat deze organisatie zich zo door deze waanzin mee laat slepen. Het parlement is al een lachertje – democratie in Nederland, wat is dit? – en dan gaat een organisatie als de ANWB hier nog in mee? Ik hoopdat hr. Van Woerkom het licht gaat zien!
We betalen alveel en veelteveel voor de auto aan lasten geef deze regering geen ruimte om ons te bestelen dmv kilometerheffing.Trap hier niet in voor het te laat is dan is lijden een LAST.
Ben geen voorstander van de kilometerheffing.
Regering moet maar zorgen dat het openbaarvervoer voor iedereen toegankelijk is, dus veel goedkoper.
Ik ben tegen de kilometer heffing

We betalen voor elke liter benzine al 80 euro cent belasting en ander heffingen dit is genoeg en hoe meer
je rijdt hoe meer je betaald dit is al kilometerheffing
en de de wegenbelasting nog het is duur genoeg
waar blijft het kwartje van kok

De regering heeft al miljarden uit gegeven voor de kilometerheffing systeem dit geld kun beter voor een
goede wegen net gebruiken en openbaar vervoer.

Ook helpt kilometerheffing niet tegen files
Je bent afgeleid in de auto weer een kasje km heffing
navigatiesysteem, telefoon, radio te gevaarlijk.

Ook ben je je vrijheid kwijt ze kunnen je volgen.
Hoe kun je de rekening controleren, veel stress klopt
het, krijg je gelijk bij de belasting instantie?????
al met al een slecht idee


Laat auto’s zuiniger rijden dit is al lang uitgevonden,
alleen de oliemaatschappijen houden dit tegen.
ik ben tegen de heffing
ik ben tegen kilometer heffing
Ik ben tegen de kilometerheffing. Ik zie het niet op de juiste manier ingevoerd en uitgevoerd worden. Ik denk dat je de literprijs europees zal moeten aanpakken. Nederland is al duur met zijn aczijns, en zal deze gelijk moeten trekken met omringende landen. Dat zal niet gebeuren want het is tenslotte een lekkere melkkoe voor de staat.
dick van de veerdonk
mensen met oudere auto altijk de klos,alleen wanneer benzine prijs hoger in een eerlijke verdeling van de kosten,waarom moet er zulke duren investeringen worden gedaan
Het begint er op te lijken dat je als AOW’er alleen nog maar achter de geraniums mag gaan zitten en helemaal nergens maar aan mag deelnemen.
Ons sociaal leven is al miniem en nemen ze nu ook ons vervoermiddel ook nog af zodat wij nergens meer naar toe kunnen zonder een uren lang te moeten reizen.
Ik vindt het leven nu al duur genoeg en ben dus absoluut tegen de kilometerheffing.
1e – Het is veel eerlijker de km-heffing via de brandstof te heffen. je hebt dan vier vliegen in één klap:
1e – Je “pakt” iedereen, ook degene die sluipweggetjes gebruiken.
2e – Je maakt een eerlijk onderscheid tussen zuinige auto’s en slurpers en “scheurende” en rustige chauffeurs.
3e – Het is veel goedkoper, je hoeft geen dure apparatuur in de auto te plaatsen en duur controleapparatuur plus personeel in te ztten.
4e – Je ontloopt de ingewikkelde apparatuur met de mogelijkheid van storingen, weigeren, defect raken en frouduleus gebruik.
Er gaan zich dan inderdaad problemen voordoen bij de landsgrenzen, grensbewoners gaan dan tanken in de goedkopere landen om ons heen. Dit zou dan opgelost moeten worden in Brussel en den Haag o.a. w.b. gelijkschakeling van de prijsopbouw (landelijke brandstof-belasting) met in ieder geval overal een gelijke km-heffing in de ons omringende landen.
m.f.van den bosch
Ik vind dat motorrijtuigenbelasting naar verhouding moet worden betaald. Dus de motorrijtuigenbelasting via de benzineprijs is het meest eerlijke. Ik meen dat dat in Frankrijk vroeger ook gedaan werd.
het is toch schandalig met die km heffing of we al niet genoeg betalen o.a de benzine die men dan ook wil gaan verhogen ook dat is van de zotte,men moet het zo laten en dat ging toch altijd prima
ik zelf ben toeringcar chauffeur internationaal 30 jaar ervaring ,mijn mening is zoals in het buitenland italy frankrijk scandinavise landen ,met een kastje voor het raam ,voor gebruik autobhan of strip voor het raam bij geen abbenement bij tol poort betalen ,kastje hoeft niet op naam koopje bij benzine stations of anwb,kun je kiezen hoeveel geld je er op zet 20 -30 -50 euros in oslo betaal je bij in rijden stad met strip voor het raam of betalen cahs,
als er word verteld dat auto rijden niet duurder wordt door het slimme kastje beginnen de apen in Artis nog te lachen.Alles afschaffen en de benzine duurder maken. Wie veel rijdt betaald dar dan ook voor.Maar we krijgen eerst nog het kwartje von die (kok) of hij ook heet terug want dan zijn we weer eerlijkj bezig.
Ik ben tegen want de kleine man krijgt de rekening.
De gebruiker moet op basis van veel of weinig gebruik van wegen gaan betalen en als we een eerlijk systeem willen dan is km heffing daar een heel goed instrument voor. Immers iemand die 40.000km gebruik maakt van wegen betaald nu evenveel als iemand die dat 4.000km doet.
De beeldvorming mbt de prijs is een fictie, immers ook bij het bestaande systeem zullen de kosten regelmatig worden aangepast. Dat zal ook bij een ander systeem zo zijn
Conclusie: voor een systeem dat eerlijke verdeling van kosten meebrengt.
hoe je het ook wend of keert de overheid wind altijd. hoeveel procent neemt de regering al van de brandstofprijs.genoeg is genoeg.en zeker geen kastje in m,n wagen
de kleine man word zoals zoveel gepakt, de oudere word zo ook p deze manier de auto ontnomen,wij balen er erg van, dus zijn wij er niet voor,
Zijn wij nu écht zo dom of moet het persé moeilijk,
“alle kosten in de benzine”, wie veel rijdt, betaald veel!
Voor de minima is “ook” een auto heel belangrijk, al rijden wij maar 5.000 / 10.000 km per jaar, want als je ouder wordt, heb je hem extra nodig voor ziekenhuis bezoeken enz., want zomaar ritjes maken zit er al lang niet meer in voor de aow- ers.
Waar blijft mijn prive en waarom zoveel per gereden KM nu wordt mijn auto nog duurder zodadelijk kan ik mijn caravan ook nog van de hand doen heb al extra nieuwe auto met lichtere moter gekocht 1.4 TSI inplaats van 1.8 normaal ieder die CO2 uitstoot zou moeten betalen bereken dat maar per gram uitstoot en dan wie garandeerd mij dat we niet voordurend gekontroleerd worden.
Kilometerheffing niet invoeren. Geen “Bigbrother” in mijn auto. Waar blijft mijn privacy. Pas de benzineprijs maar aan. De misgelopen belasting van “grensbewoners” wordt goed gemaakt door buitenlanders die met de auto naar Nederland komen.
D.A. de Kuijper
Ik ben 100 procent TEGEN de kilometerheffing
waarom een nieuw systeem,als in europa al jaren een goed en eerlijk werkend systeem,belasting bij de brandstof, bestaat?
1 Een controlesysteem, dus het registreren van auto(kastje)s vanuit de ruimte is gebaseerd op een positieberekening d.m.v. GPS-signalen. Ook bij slechte weerscondities !

2 Zoals we (moeten) weten is de meest nauwkeurige plaatsbepaling van een object-met-GPS-signaal op deze aarde “slechts” tien (10′) voet of 3.0 meter.

3 Twee ongeacht in welke richting naast elkaar rijdende auto’s zijn binnen 3 meter NIET van elkaar te onderscheiden. Signalen kunnen discrimineren (sterkste signaar prevaleert) en interfereren (signalen reflecteren samen). Deze meest nauwkeurige plaatsbepaling kost vele honderden euro’s………

Conclusie A: Dit voorliggend systeem heeft tot gevolg dat er een ON-EERLIJKER toerekening van weggebruik komt !
Omdat de registratiemarges véél te ruim zijn.

4 Veel overheidsdiensten en GAK/UWV-instituties blijken, gezien de massa’s gemaakte fouten, zelfs met de simpele communicatietechnieken niet in staat om een aanvaardbare nauwkeurigheid van grootschalige personenregistraties tot stand te brengen. Zie de puinhoop bij de IND, de Belasting – en bij uitkeringsinstanties etc. Zie de rampen met de OV-kaarten……….

Conclusie B: Er is geeen enkele reden om – ondanks de fraaiste veelbelovende presentaties naast peperdure verwennerijen door verkopende Informatie”technology” – enig vertrouwen te hebben in uitvoering en kwaliteit van deze techniek.

5 Eerlijk is het HUIDIGE systeem waarin de grootste brandstofconsument het meest betaald. Helaas veroorzaakt lastenverhoging een ekonomische ramp door gigantische inflatie.

Een SUPER eerlijke wijze om de grootste vervuiler de hoogste lasten te laten betalen BESTAAT NIET ! Alles is een benadering. Na een nieuw ingevoerde “regeling” ontdekt men gegarandeerd opnieuw ingebakken ONRECHT !

Conclusie C: het gaat helemaal niet om EERLIJKE toedeling van weggebruikkosten ! Er is véél meer belastinggeld nodig voor immigrantenopvang en voor oorlogen tegen de Islam in Irak, Afghanistan en straks in Iran. Nu de doodsbelasting iets lager wordt – je kunt nu makkelijker dood gaan – moet ergens anders nieuw geld worden geplunderd.

Het gaat slechts om op een sluwe manier dit domme volk nòg meer belastingeld uit de zak te kloppen.

Ik vind dit voorstel van Eurlings nutteloos en onuitvoerbaar.

Jan Martens
W.C.Koumans-Keijzer
Pas de benzine prijzen maar aan, wie veel rijd betaald meer.eerlijker systeem ook voor buitenlandse automobilisten.
Dus gewoon TEGEN Kilometerheffing.
W.C.Koumans-Keijzer
Tegen Kilometerheffing, pas benzine prijs maar aan.
ook ik ben 100procent TEGEN de kilometerhefing!!!!
Geen kilometerheffing want wij mensen van het platteland zijn dan altijd de klos want als we iets willen kunnen we niet zonder auto en ,moeten we altijd ver rijden dus laten zo
ik ben tegen de kilometerheffing
Ik betaal nu 49 euro per maand ,dus 600 Euro per jaar voor een Nissan Quesqai en rijd !!!!ongeveer 25000 km per jaar , hetgeen bij 3 ct.per km neer zou komen op 750 euro per jaar’, dit wordt in de loop der jaren alleen maar hoger tot in 2018 6,8 ct. Hoezo worden we er b eter van??? Benzine prijs verhogen?? Schandalig het kwartje van Kok was voor filebestrijding.!!!!! Geef dat eerst eens terug!!!Hoezo de auto een melkkoe. Schandalig!!!! Geen km. heffing dus!!!!!!!!
ben tegen kilometerheffing,pas benzine prijs maar aan ,maar doet dit dan weer niet overdreven veel.
Doe de belasting bij de benzine ,wie veel rijd betaald veel niks moeilijks aan.
C.C.Maarschalkerweerd
Ik ben tegen de kilometerheffing,we worden gewoon door de regering in de maling genomen. Wij betalen veel meer dan nu.
de gewone arbeider is weer de dupe als het doorgaat. zelfs de duitsers waarschuwen ons dat het meer gaat kosten Nee halveer het kabinet maar dan bespaar je pas MILJOENEN…
Ook wij zijn tegen kilometer heffing.Tenzij de wegen belasting er niet af gaat . We zijn genept met het kwartje van Kok. Met de komst van de Euro.De lonen werden gehalveerd maar alle boodschappen bleven de oude prijs, alleen dan in euro`s. Het was onze euro maar ook onze ellende.En nog komt de overheid te kort. Geven goude handdrukken weg van het belasting geld als wij dat bij onze baas doen heet het stelen. Groetjes!
We betalen wegenbelasting, ik heb geleerd dat dit alle wegen zijn waar je op loopt en rijd.De rijders betalen dubbel want ze moeten voor die zelfde weg ook nog eens parkeer geld betalen.Ook zijn er mensen die in hun eigen straat nog eens parkeer geld betalen. Dat vind ik niet terecht.En dan nu dit weer.Groetjes
Het probleem van de kilometerheffing is niet te overzien..! Het beste zou inderdaad zijn om de wegenbelasting af te schaffen en de benzineprijs te verhogen.. Zo betaalt iedereen voor de kilometers die hij/zij ook werkelijk rijdt. Maar… hoe moet het dan als je, alleen al om naar je werk te komen, zoveel kilometers per dag moet afleggen? Dan zou het bedrijf waar je voor werkt dit weer moeten vergoeden, toch??
Zo blijven we eeuwig met ‘zeuren’ aan de gang en de enigen die hierdoor echt nooit werkloos worden of in de financiële problemen komen, zijn de politici zelf…! Die verzinnen steeds wel weer iets nieuws, maar… NOOIT iets beters…
Wat gebeurd met al die buitenlandse kentekens (oostblok). Geen APK (veiligheid en mileu). Geen bekeuringen,wegen-
belasting en ook geen kilometerheffing dus. Denkt de politiek wel eens over deze minderheden of zeg ik iets vies nu. Van mij mag de km-heffing doorgaan. Ik heb een oude zware auto maar rijd er bijna niet mee. Scheeld mij veel euros per jaar dus. De benzine prijs mag ook omhoog inplaats van de km- heffing.Zo betaald ieder zijn eigen vervuiling en gebruik van de weg. Jammer is wel dat de werkende man die met zijn auto naar zijn werk moet de dupe is.
Tegen km heffing,maar ja we worden al jaren uit geknepen door de regering zie zorgverzekering en de prijzen van benziene en diesel weer verhoogd,blijven ze knijpen .
beslistgeen kilometer heffing. Particulier is hier de dupe van.
Ik ben hier op tegen want het zal nog hoger uit vallen dan het auto rijden nu al is
tegen de heffing per km.
Wij zijn voor kilometerheffing.
Lodewijk A. van Eck
Ik vind werkelijk dat dhe Eurlings echt niet begrijpt wat hij veroorzaakt bij de gewone auto-gebruiker. Ik ben falikant tegen een kilometerheffinf!
Ik ben tegen kilometerheffing,we worden gewoon door de regering in de maling genomen.Het eerste jaar zal misschien goedkoper zijn om de mensen te paaien maar dan de daarop volgende jaren veel duurder.Het gaat netzo als met de zorgverzekeing.De grootverdieners kunnen,als het door gaat nog heerlijk autorijden.
Eindelijk gerechtigheid. Wie veel rijdt betaalt ook meer.
Alleen Minister Eurlings speelt dit niet goed uit. Ik dacht dat dit een slimme minister was, blijkt dus niet zo te zijn.
Ik ben voor. Wie veel rijdt moet ook MEER betalen. Eindelijk gerechtigheid
Tegen KM heffing bang dat werkende man de klos is
J.J. van Paterswolde
Ook ik ben tegen de kilometerheffing. Autorijden wordt er de laatste jaren niet leuker op. Daarom is het oneerlijk om de mensen die voor hun werk veel moeten rijden hiermee te plagen. Bovendien is het allemaal veel te ingewikkeld en daardoor onuitvoerbaar. Files worden niet korter, want bijna niemand rijdt tegenwoordig puur voor zijn plezier.
Wat een klote vragen, wie heeft dat kunnen bedenken. Ik ben ermee gestop met het invullen. Doe duidelijke vragen met Ja of Neen. Wie meer wil rijden betaald dat aan de brandstof. Rij je niet of staat de auto stil, dan veroorzaak je geen file of verontreinig je het milieu niet. IK WIL GEEN KASTJE in de auto. Als je geen auto bezit betaald je toch voor het kilometerkastje. En als iedereen met het openbaar vervoer gaat kan wordt het nog erger.
Privicy , straling kastje in de auto
Te duur en later toch allerlei verhogingen
geen kasjes en geen km heffing
Tegen de kilometerheffing..
H Bergmeester
Ik ga er met de kilometerheffing 1000 euro op achteruit per jaar met deze regering komen we steeds verder aan de rand van de afgrond alvast bedankt.
geeeeeen kilometerheffing de regering moet maar iets minder aan anderen landen geven en meer aan zijn mensen
denken.
Nog even dan gaan wij met ze alle naar de klote met die kilometerheffing nee niet doen
Wat te denken van het kwartje van Kok.
Wanneer krijgen dat terug.
Elke verandering die de regering voorstelt is nooit in het
voordeel van de automobilist.
Zo ook de kilometer heffing. Welke idioot heeft dit uitgedacht en tegen welke prijs, 5 milliard.
Waarom niet een paar opcenten bij de brandstof ?
Wat te denken van het enorme incasserings aparaat wat moet worden opgezet. Wat te denken van het huren van sateliet kanalen om alles te kunnen volgen.
Wat te denken van de kosten voor het maken van de kastjes
die in al de auto,s ingebouwd moeten worden.
Ik zie andere landen al verbaast naar ons kijken, die gekke Hollanders, ze hebben het zwarte garen uitgevonden.
ryden er in n.l straks nog wel auto,s met al dat gesteel van de overheid de arbeider is weer de lul de hoge heren maakt het niet uit (bonus genoeg?) toch overheid zwaar tegen kilometerheffing
Rekent u even mee?!
10000×0.03=300 euro P/jaar=25 euro P/maand.
Houderschapbel.=15 euro P/maand. Dit voorbeeld is van een
Daihatsu Cuore Bj/2000 [Inderdaad tien jaar oud} En geeft
Al een verschil van 120 euro p/j in het NADEEL van
Rekening rijden!!!!! Dus al bij 0.03 cent!!!!! En dan het
volgende; [Cuore tweede hands,geen geld voor nieuwe,10000
Min voor woon/werk ,zit geen km particulier bij,en openb.
vervoer is gee optie. Resumerend:Voor IEDEREEN Maar VOORAL
Voor mensen met een voordelige auto [occasion] wordt Reke-
ning rijden fors DUURDER. Dan de kasjes, Dat wordt pas echt
KASSA voor Min.BOS [Aanschaf,Heel duur onderhoud,denk maar
aan de A.P.K. en alle ellende ,Privecy,enz die zich GEGA-
RANDEERD gaat voordoen!!! Rekening riiden is alleen gunstig
Voor mensen die zich regelmatig een NIEUWE Auto kunnen ver-
oorloven,Liefst 100000 euro of meer, B.V. BANKDIRECTEUREN,
Kortom Afschaffen dat rekening rijden.NIEMAND staat nog voor zijn PLEZIER in de Spitsfile.Camiel staat zover van
de werkelijkheid af met dit “KNETTERGEKKE” Plan.
Dus nogmaals! GEEN KILOMETERHEFFING!!!!!!!!!!!
peter de jong
Inderdaad. Weg met dat belachelijke plan van Eurlings. Alle belastingen de deur uit en heel simpel de accijns op brandstoffen verhogen.
Als je motorrytuigenbelasting af schaft rijdt iedereen in een grotere/zaardere wagen . ,nu rijdt ik in een kleine auto.
we zijn tegen het plan van de minister, het kost kapitalen,het kost je prive smakken geld en het lost niets op. Nederland wil perse weer het wiel uitvinden, maar wordt weer de domme jongen van Europa.
Alles in de brandstofprijs stoppen, rijd je veel betaal je veel,rijd je weinig betaal je weinig, dat is een eerlijke verdeling. Die dure kastjes voor de kilometerheffing worden toch gesaboteerd daar kun je op wachten. Weer miljoenen verkwist en geen streep verder. We hoeven toch niet gecontroleerd te worden waar, wanneer en hoeveel we rijden, het moet niet gekker worden. Het wordt tijd voor een andere regering dat is hier alleen het probleem.
marjan scholberg
weg met alle belastingen! maak de brandstof maar wat duurder.mensen die geen nieuwe auto kunnen kopen zijn weer eens de pieneut.ik rij al jaren op gas maar dat wordt ook gestraft.de regering is helemaal niet op milieudoelen uit. de regerong wil alleen maar geld zien.
dapper j.j.a.
hoe lang gaat dit nog duren ,ze zijn al jaren bezig met
dit probleem , het heeft al genoeg gekost en wat het nog meer gaat kosten,met al hun geleerdheid en organisatie
komt er steeds niks van ,ik ben er op tegen deze heffing
want het heeft er al genoeg gekost ,wat ar al niet in het wegennet klaar licht, een schandaal ,
tegen tegen tegen,.
Piet Bruggeman
in principe ben ik voor een eerlijk systeem van km-heffing.
Echter is de manier van meting erg ingewikkeld en verschrikkelijk duur en is nog lang niet bewezen dat e.e.a
vlekkeloos zal verlopen , maar nog erger misser zal blijken te zijn.
Hoe te heffen bij alle buitenlandse rijders op de nederlandse wegen? En nederlandse automobisten die hoofdzakelijk in het buitenland rijden.
M.i. is een Europees heffingssysteem op de brandstof en
heffing op oplaadsysteem bij hebride ( electrische auto,s)
een veel goedkopere manier.
Als het invoeren van de km-heffing lijdt tot minder autogebruik zal dat weer lijden tot hogere km-prijs
om budgetair neutraal te blijven
wat gebeurt er met de km die je in het buitenland maakt
b.v. met vakantie’s mensen die in een grensstreek wonen en net als ik regelmatig in het buitenland vertoeven.
tellen deze km ook mee ?
Volgens de minister tellen die niet mee… maar hoe dat geregistreerd gaat worden?
Waarschijnlijk via de sateliet die coördinaten opneemt waar je rijdt?
Ik ben lid van de ANWB en ben tegen de kilometerheffing en wel omdat het voor mensen op het platteland ondoenlijk is om zonder auto ergens te komen en zij daardoor wel heelerg extra moeten betalen; het zal ook extra problemen opleveren qua registratie bij klachtenmeldingen; er wordt wel gezegd dat het niet veel extra zal kosten maar bij ongeveer 7 cent per kilometer zal ik met mijn busje op grijs kenteken voor ongeveer 20.000 km toch al gauw rond de duizend euro per jaar moeten betalen en dat is heel wat meer dan nu! Hoe zit het met invaliden; krijgen zij een ontheffing of pas betalen na een x aantal kilometers???
Geert Trompetter
Dit is puur een afleidingsmanoeuvre! Ik denk, dat de regering alleen van plan is om de benzineprijzen zeer fors te verhogen. Zij liet een idioot ballonnetje op (=kastje), en prompt iedereen begint te roepen om hogere benzineprijzen! En zie daar het welslagen van een nu nog geheim plan! Wie weet…!
brandstofprijs-nu al veel te hoog,bpm/mrb-nieuw goedkoper kan inruil ook lager,zuinige autos- kunnen al 30 jr gemaakt worden en zijn er nog niet.heb een van 10 jr met72000 op de teller ga ik mooi niet inruilen voor kapitaalvernietiging, spittarief- prachtige onrechtvaardige melkkoe, men rijdt niet voor zijn lol in de spits, lost dus geeen file op!! als wij neer dld gaan betalen we niet. dus duitsers hier ook niet.blijven we gastvrij?? is dit weer een prestigeobject, dat ten koste van alles door gedrukt moet worden ?? een europa? fata morgana !! de geschiedenis zal zich herhalen: hoe groter het koninkrijk , hoe sneller het instort!
Het verwondert mij steeds meer dat de ANWB, de club van o.a. automobilisten zo weinig weerstand bied tegen de alsmaar hore wordende autobelastingen Voor mijn auto in is een jaar tijd de houderschapsbelasting met 84 euro verhoogd. Totaal betaal ik nu 840 euro/jaar Daarbovenop de acceins op benzine. SCHANDE…Het wordt tijd dat de ANWB niet alleen schreeuwd. maar daden doet
LS

schandalig zoals de laatste maanden telkens de motorrijtuigenbelasting wordt verhoogd; dat is – zeker nu rekeningrijden niet doorgaat – toch ook voor de ANWB niet acceptabel ?
mv
Mijne Heren,
Geen dure registratie van gereden kilometers(kastjes e.d.), administratie, inningskosten maar het terugdringen van het woon/werkverkeer door:
een kilometerheffing op basis van de afstand tussen woon en werk adres via bijvoorbeeld de inkomstenbelasting.
of het zoeken naar werk dichter bij huis(woning)
of verhuizen naar dichter bij het werk waarbij gemeentes o.a. op basis van economische gebondenheid e.d. hiervoor voorrang moeten verlenen.
.
Met vriendelijke groet
Conrad Vlak
[email protected]
Leuk idee @Conrad, maar wìllen wij dit wel?
Stel je hebt leuk werk gevonden, en je woont heel prettig.
Gaat de regering via de inkomstenbelasting dan uitmaken dat je òf moet verhuizen, òf ander werk moet gaan zoeken?!
Zowel de huizen als de banen liggen niet voor het oprapen hoor!
rob hoogendoorn
kunnen we niet voor alle buitenlandse motorvoertuigen net zoals in oostenrijk enzoveel andere landen een vignet uitgeven als ze het land binnenkomen.de kosten zijn laag,administratie nihil en makkelijk te controleren en te beboeten en draagt bij aan het gehele plaatje van “iedereen draagt zijn steentje bij:
hoezo rekening rijde eerlijk,als je bij aanschaf van een auto bpm moet betalen en nog eens als de bpm wordt afgeschaft. verwacht de anwb dat de leden zo weinig hersens hebben dat ze dat niet begrijpen.als het rekening rijden door gaat met jully instemming gaat dit leden kosten.ik als eerste
De A>N>W>B> kan wel pissig worden maar wat komt de automobilist hiermee verder.
Maandelijks zie ik op mijn afrekening een verhoging van de motor( of wat is het ook weer)wegen of houderschapsbelasting,een verhoging van 1Euro.
ANWB 3 miljoen leden (kiezers) doe hier wat MEE !
Gr Nic
ook in andere europese landen hebben ze dezelfde rommel, dus laten ze in brussel wat voor het milieu doen.
brandstof duurder en andere belastingen op autos afschaffen. waarom wegenbelasting + onroerendgoedbelasting voor mijn parkeerplaats betalen? wij rijden een auto met 5 zitplaatsen en 5 liter op honderd kilometer en een auto met 9 zitplaatsen en 9 liter op honderd kilometer. meestal nemen we het kleinere auto. klink logisch. dat andere is te vergelijken met logika van een kankergezwel.
leeft ten koste van het milieu/omgeving en beschermt zich tegen de sociale cellen.
H.R.van vreden
In Den-Haag kunnen ze alleen slap ouwe hoeren en vergaderingen en de eigen zakken vullen wij moeten net als de fransen doen alles plat gooien en naar het binnenhof toe gaan als ik alleen ga met een spandoek zeggen ze bel die mensen met de witte jassen maar nederlanders kankeren maar onder nemen niets ,zo gaat dat in nederland.groetjes
Maar ondertussen de wegenbelasting met 6,4 % verhoogt en daar hoor je niemand over.
Ik stel voor dat het eindelijk een keertje over is met die kutbelastingen en kutaccijnzen~!! Je word al bedonderd als je leeft in nederland!!. Ik stel voor dat we niet meer alleen op internet en onder mekaar gaan zeuren!! Laten we godverdomme 21 september 2010! DE snelwegen blokkeren en alle mogelijke wegen! Zodat niemand naar zn werk kan dit kost de overheid zo veel dat ze gaan luisteren en we gaan net zo lang door totdat de belastingen eraf zijn!! Doe fucking mee!! Ik zal met volle teugen meedoen!! Stop de afpersing van de overheid nu! STAKEN
ooja tussen 8 uur sochtends en 8 uur savonds lijkt mij briljant! Gewoon de werktijden snappie het moet forse economische schade opleveren.
grondwet bepaald mijn actie
Geen kastje in mijn auto, zet die cel maar gereed, dan mag ik als grondwet bepaald is, er alles aan doen, om mijn vrij heid terug te behalen, en als dat betekend om te ontsnappen, dan doe ik dat ook, en niets houd mij daar van tegen, de grondwet bepaald dat ik in opstand tegen zo’n regeling mag komen, en mij gemachtigt is deze zodanig ook uit te voeren.

Zorg eerst maar eens dat je je eigen staats kas op orde hebt en die meer dan 50 miljard op jaar basis aan inkomsten terug haalt.
Schaam je politici, jullie zijn in dienst van het nederlands volk, en jullie zitten niet op die positie om je zelf te verijken, en je keuzes te laten afhangen wat jij evt in de toekomst voor een dergelijk bedrijf mag betekenen.
Dat heet kort door de bocht belangenverstrengeling zoek maar op en vergelijk dat maar eens met de grondwet waar je voor hebt gezworen die na te leven.

Pas op de geschiedenis herhaalt zich wel, en dan hoop ik maar dat u ten goede getrouw bent jegens het nederlandse volk.
Zij die dat niet zijn zullen het ook gaan voelen, kwestie van tijd, de lont brand al, je bed staat op scherp etc etc.

de nederlandse grondwet bepaald al onze acties, en het volk kent die wetten ook wel, zoniet dan zijn die heel makelijk te vinden.

Art. 10 Art. 60 Art. etc etc lees het maar eens goed door, trek zelf je conclusies.

http://www.st-ab.nl/wetgrondwet.htm#h1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).