Mercedes SLS op de cover van Gran Turismo 5

Auteur: , 127 Reacties

Broodmagere modepoppetjes hebben er vaak aandoeningen als anorexia en boulimia voor over om op de cover van de gerenommeerde magazines te komen. Veel modellen zien dit als het hoogst haalbare. Autofabrikanten gooien hun modellen ook massaal op dieet en downsizen is in autoland tegenwoordig een hip modewoord. Dat doen ze echter niet speciaal om op covers te komen, maar met je model op de omslag van een populaire racegame is natuurlijk geen verkeerde reclame.

Het is onlangs officieel geworden dat de Mercedes SLS op de cover zal verschijnen van Gran Turismo 5, één van de beste racegames voor de Playstation. Is dit heel schokkend nieuws? Nee, dat op zich niet, maar het wel nieuws en wellicht leuk om te weten voor de Mercedes- en GT5 fans die de retro SLS een warm hart toe dragen. Bovendien weet je nu hoe de cover eruit ziet en dat scheelt straks weer zoeken in het schap met de games. Daarvoor moet je nog wel geduld hebben tot het vierde kwartaal van dit jaar.

Vorige maand kon je hier op de site een uitgebreide preview van Gran Turismo 5 lezen en een trailer van de game kwam op Autojunk ook al eens voorbij.

Playstation Gran Turismo 5 cover

Gran Turismo 5 trailer127 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
beste keus!!
wanneer word de game gereleast dan ??

-edit: lezen-
Leuk, de gtr was een leuke auto maar een gtr op de voorkant, achterkant, handleiding,… van gran turismo prologue was een beetje teveel van het goede. Leuk dat ze eens buiten de landsgrenzen gaan zoeken
erg jammer, design van de cover is niet al te mooi zo. Tevens hoop dat het spel ook iets nieuws gaat bieden en niet alleen maar mooi eruit ziet.
Heren dit wordt een monster van een spel… zeker 5 jaar wachten waard… Dit is gisteren in the Official Playstation Magazine bevestigd voor de game… :)

» 1,000+ vehicles
» All vehicles have modeled cockpits (170 premium cars will have interior damage modeling)
» All vehicles will have both physical and mechanical damage modeling
» Indy (IRL) cars and tracks
» NASCAR cars and track
» Up to 16 players online
» High-definition video uploads directly to YouTube
» Multi-display rendering
» Head-tracking
» Full weather and night racing on all tracks
» Night/Day on all tracks


WOW!!! Drool…. Hij zal op 25 maart in Japan uitkomen, Amerika en Europa wat later…. Maar als hij er is ben ik 3 maanden opgesloten in mijn huis en Playseat… :p
Ik had toch echt een GT-R of R8 verwcht, vooral aangezien deze games een miljard van dezelfde auto’s moeten hebben (met name Nissans)…

Leuk dat ie op de cover komt, jammer dat dat doorzichte erbij is gedaan, lijkt nu net een cover voor een autodesign programma of zo…
@Blitz: ja die ruim 1000 auto’s is dus welk bekend heo men daar aan komt met 100 varianten van één auto.

Rest klinkt wel vet, maar wat is dat 170 premium cars met interior damage…
Wel een mooie cover zo! Als het goed is komt hij dan nou in de zomer uit zo’n beetje denk ik als hij in maart in Japan komt? Ben zelf nog steeds met Forza 3 bezig en heb geen PS3, maar elke petrolhead heeft zo’n soort game nodig. ;)
@HDM

Als ik het goed heb zijn dat de race autos die ook van binnen kapot kunnen gaan… De rest van de autos kunnen alleen op de buitenkant schade hebben.. Toevoeging van Indy en NASCAR is ook wel een plus :)Zolang de online het goed doet en tuning opties goed uitgewerkt zijn ben ik blij :) Tuning in GT5 Prologue was veel te makkelijk…
@ Lan Evo

Met GT5 kan je tijdenlang scheuren en strepen trekken op de baan, ipv je dvd ;)
@ evo 500

GT4 was de GT40 special edition het thema
GT op de psp, de Corvette Z06
leuke koffer, maar ik ben geen console type.
Echt een vette game. Hoop dat die voor de pc ook uitkomt. ;)
@HDM 11:18 Misschien dat ze in verschillende continenten verschillende covers hanteren. Zoals de GT-R in Azie en een bijvoorbeeld een dikke camaro voor the US..
Hoe werkt dat momenteel? iemand?
Maar voor PC heb je natuurlijk GTR Evo, iRacing en meer… Graphics zijn niet zo mooi maar the “physics” van die spelen zijn nog beter dan GT5… :)
hij komt niet op de pc uit, alleen op de ps3
Gaat hij dan echt uitkomen? :’)

Forza Motorsport 3!
Grand turismo is gewoon het beste, al meer dan 10 jaar.
@ HDM
De R8 werd al gebruikt voor Forza….dan gaat Gran Turismo niet ook nog eens een R8 op de cover zetten
Heb er zin in :) Had niet verwacht dat ze de SLS zouden nemen, eerder een ferrari ofzo, maar zeker geen slechte keus. Komt ie echt pas in kwartaal 4 naar NL? Dan toch maar importeren misschien. En dan gelijk een stuurtje erbij halen, die voor de 360 zijn me te prijzig, maar voor de PS3 kun je ze relatief goedkoop al krijgen.
@Petervd3: er staat niet voor niets Only for Playstation op de cover ;)

@Blitz: en PCgames kun je modden. Mis je een auto, dan is ie voor je het weet in de maak ^^.

@John: volgens mij niet. De R8 die ik noemde is voor Forza 3 gebruikt en de GT-R van wat ik hoorde voor GT5 Prologue. Ik had em echter nogmaals verwacht. Ik heb ook ergens een forum gezien waar ze zeiden dat behalve de leeftijdratings de complete cover gelijk is voor Europa en VS, dus denk dan ook wel die van japan.

Of er moet een landelijke petitie komen daar dat de huidige cover een schandaal is xD
AUDI sponsort Forza Motorsport dus het is voor mij geen nieuws dat Mercedes-Benz op de cover van GT5 staat.

Wel grappig hoe de eeuwig durende discussie van ”GT5 is slechter/beter dan Forza 3” blijft doorgaan. Het zijn 2 verschillende games. Ik vind ze beide wel leuk maar mijn voorkeur gaat denk ik toch uit naar GT5.
@JamesBond007: Ik dacht echt precies hetzelfde wat jij daar schreef, haha.
Lijkt me ook wel logisch dat ie gewoon hetzelfde is voor elke regio, want dat was met GT4 ook zo. Ik weet niet hoe veel sneller de US GT5 gaat krijgen, maar mocht het aanzienlijk zijn dan laat ik hem lekker opsturen door familie.
Ziet er goed uit, met dat doorzichtige.
Had eigenlijk ook een andere auto op de cover verwacht, alles behalve Duits eigenlijk :)
“Daarvoor moet je nog wel geduld hebben tot het vierde kwartaal van dit jaar.”

Hij komt toch in Maart uit in Japan en niet veel later hier in Europa??!?
Pffffff…..4e kwartaal pas? Dacht eind 1e kwartaal.
WannabeProGameromg
Nog een keertje dan maar

GTA= mooi en vet maar MEER arcade omdat ze groter publiek willen/MOETEN aanspreken, zolang bezig met ontwikkeling dan moet er veel van verkocht worden en dan moet ook me 75 jarige oma die nog nooit zon slecht vasttehouden controler voor niet 1 meter 40 aziatische mannetjes goed kunnen spelen met gran turismo zonder assists, tevens is er rond dat spel zon grote hype gecreeerd dat het nauwelijks aan de verwachtingen KAN voldoen, zowieso zijn ze slecht bezig iets 3 keer uit te stellen, de laatste keer omdat ze zeer waarschijnlijk geschrokken zijn van het realisme/graphics in de concurrentie
Kwartalen voor Game publishers lopen meestal niet gelijk met kwartalen in een jaar. Dus voor hun kan 4e kwartaal best maart betekenen.
WannabeProGameromg
*note, als het 4e kwartaal is mag je tot minimaal Oct/Nov wachten:P
@Wannabeprogameromg

Speel de GT academy Demo maar en vertel mij dan hoe arcade het is… Wedden dat je nog geen eens een rondje kan afmaken… LOL
En we wachten.. en we wachten..
In het aller begin kocht ik de PS3 omdat ik heel graag GT5 wilde spelen.. en wist dat die TOEN AL ‘recent’ zou uitkomen.
Nu zijn we al bijna 2 jaar verder mensen.. en ik houd mezelf nog steeds bezig met GT5 Prologue :s
Het is echt niet grappig meer.. ik had verwacht dat GT5 in het eerste of tweede kwartaal van 2010 zou uitkomen (want dat was de laatste update die ik kreeg) en nu lees ik weer dat het pas het 4e kwartaal word :s goddomme schiet toch eens op met die game jongens..
@ardonjr:

Hij komt in Japan in maart uit dus wij kunnen hem hier kort daarna verwachten.. maak je geen zorgen :)
WannabeProGameromg
Helaas blitz de eerste keer dat ik de Demo’s ( helaas het enige beschikbare materiaal ), vond ik het erg tegen vallen, zo ongelofelijk makkelijk:(, of het nu rondjes rijden was of driften, ik weet dat net als met autos smaken verschillen, ook bij games en zoals ik al zei is GT mooi en vet, het zal ook een goede game zijn, maar het is jammer dat er minder realisme in zit dan bij de concurrentie.

Moet je maar eens forza 3 gaan spelen, als je terug komt van Cod of een ander visueel hoogstandje zal de omgeving in forza niet denderend mooi zijn of zelfs lelijk, maar het rijden en de autos(gevoel), is naar mijn mening beter en realistischer uitgewerkt dan bij GT, bij dat speel verbroken we score na score bij driften apestoned en voor het eerst ps3/gt5-end , heb dan miss ook meer dan gemiddelde aanleg voor dat soort dingen maar een beetje uitdaging is wel op ze plaats, moet ik zeggen dat forza ook geen moeilijk spel is!, maar voelt gewoon net beter

Dan nog 1 klein dingetje, ik wordt al fucki* 3 jaar lekker gemaakt met filmjpes prologues en shit.
Durf je eigen deadlines te halen en niet iedere keer moeten bijstellen omdat je eeuwen aan het ontwikkelen bent en er iedere keer nieuwe technologie beschikbaar komt.

(weer forza als voorbeeld), Daar hoor je paar maanden van te voren wat over ( als je niet al te diep in dat game gedoe zit) en daarna komt hij gewoon uit , kan je hem downloaden of kopen en spelen, niet een halfbakken half af spel wat niet eens echt lekker rijd, en ik meen dat die troep ook nog 30 euro kostte:), laat me graag naaien voor de mooie dingen in de maatschappij maar er is een grens. die flikkers steken hun spel maar in hun reet hoe mooi of hoe goet het ook gaat zijn 5 jaar en een hoop valse beloftes, iedereen zou dat moeten weigeren., helaas zijn er zulke grote arcade fanboys dat die 2 jaar geleden al een ps3 voor 500 euro hebben gekocht met de illusie dat gt5 spoedig zou komen, naaiers dat zijn het
@WannabeProGameromg: Forza omgevingen zijn echt niet lelijk vind ik :) Een track als Mosterat(of hoe je dat ook spelt) is echt prachtig. Wat zo mooi is aan Forza is dat je hem zo moeilijk kunt maken als je zelf wil. Zelf speel ik met alle assists uit, handmatig schakelen(sinds kort, moet nog ff wennen) en AI op medium of soms easy, omdat ik er gewoon niet zo heel goed in ben, maar als je dat wel bent krik je hem nog een stukje op. GT5 kon je kiezen tussen 2 rijstijlen, en nog wat kleine opties, maar zeker niet zo uitgebreid als in Forza 3.

En GT5 prologue had volgens mij een adviesprijs van 40 euro bij de release :’) Echt belachelijk. Maar heeft toch 4+ miljoen exemplaren verkocht wereldwijd… Kocht hem zelf voor 12 euro tweedehands, en eigenlijk was ie zelfs dat niet waard.
WannabeProGameromg
Ontopic, goed voor mercedes jammer van gt dat ze eigen logo moeten benadrukken, die auto is shoner
Als je een gameconsole koopt voor maar 1 spel ben je sowieso raar bezig. Maar wat betreft dat naaien: ik mag hopen dat GT5 gewoon gaat kosten wat de rest van de PS3 spellen kosten, anders is het echt naaierij eerste klasse.

Over FM3 vs GT5: hou daar nou gewoon mee op. Je kan ze pas vergelijken als ze beiden op beide consoles te spelen waren en dat is nou eenmaal niet zo.
WannabeProGameromg
Idd Wesse maar het zou raar zijn als de 2 Demos van GT niet het uiteindelijke spel representeren? dan is het naaierij van een nieuwe niveau, laat je mensen een deel van je spel kopen terwijl het niet eens je spel is maar je iets heel anders uitbrengt:), dus een voorlopige conclusie leek mij op zijn plaats., aan de andere kant kan de game ook pas in 2011 gaan komen, we weten het niet.
@WannabeProGameromg: Beste heer WannabeProGameromgdinges… Heb jij welleens een demo van het Playstation Network gedownload? Nee? Zo ja, dan wist jij vast wel dat een gemiddelde demo op de PS3 rond de 800MB en 1GB ligt. De ‘demo’ van GT5, wat eigenlijk geeneens een demo is, is slechts 250MB. Deze GT Academy is bedoelt als evenement en betekent dus niets als je praat over uiteindelijke graphics oid. Hoe arcade jij een game vind, dat is jouw zaak, maar het is toch knap lastig om zo’n snelle tijd neer te zetten in GT5 Academy. In een arcade game kan je full throttle in een bocht spelen, maar dat gaat in dit geval dus echt niet. Je auto gaat ervan uitbreken en vroeg of laat verlies je kostbare secondes door een te hevig gecorrigeerde drift, a.k.a. countersteer.

Alsjeblieft mensen, hou op met vergelijken Forza3 met GT. De besturingshardware is totaal anders van beide spellen. Het gevoel is anders, dus ook totaal andere games. Houd het maar lekker bij je Xdoos, de PS3 is nog lang niet aan zijn einde toe. Er zit nog heel veel niet gebruikte rekenkracht in. Vrienden van mij werken in Elektronica-winkels en merken gewoon dat de PS3 nu steeds gewilder wordt.
@jzaero:

Waarom zou je deze spellen niet kunnen vergelijken? Ik vergelijk ook een auto met een auto…
Deze beide games dienen bestuurd te worden met een stuur. Ik vraag me wel af hoe een stuur van console tot console kan verschillen?
Wel vind ik het schandalig dat op een Xbox geen logitech stuurtje kan aanhangen zoals de G25, wat overgins wel gaat bij de PS3. Dat is een gegronde reden om voor de PS3 te gaan en de XBox links te laten liggen. Wel jammer eigenlijk.
@York: Een Xbox stuur voelt anders aan dan een Logitech G25 (bijvoorbeeld) door de techniek die erin zit. Een auto vergelijk je met een auto omdat het beide concurrenten zijn in eenzelfde wereld en dus eerlijk vergeleken kan worden. Voor Forza 3 en GT geldt dat ze beiden op een ander platform gespeeld worden met een totaal andere besturingsgevoel door de beperking van 1 soort platform. Als ze beiden op 1 platform gespeeld konden worden was het vergelijken veel eerlijker geweest.
@jzaero:

Ja de stuurtjes voor de Xbox is echt DE hoofdreden dat ik kijk voor een PS 3.. maar de prijs die eraan hangt vind ik nog steeds ietsje te veel dus blijft de G25 aan de pc hangen:).

Verder, weet iemand hier of het mogelijk zou zijn om pinkers en lichten te onsteken wanneer jij wenst?
Of is dat te diepgaande simulatie?
Mss kunnen ze dat ook nog doorontwikkelen? :D LOL
@York: Lijkt mij niet, GT5 is gericht op het realisme van de rijsensatie, dat houdt in dat de handling en finetunemogelijkheden erg hoog in de vaandel staan. Het gaat er dus niet om of je lichten aan kunt zetten of richting aan kunt geven.

Een PS3 heb ik ook pas sinds de kerstvakantie. 297 euro incl. een spel, naar mijn mening valt de prijs wel mee. Je krijgt tenslotte een Blu-ray speler mee en naast dat is het een prachtige Mediacenter. De foto’s worden in een hogere kwaliteit afgebeeld dan bij Windows-slideshows. Als je nog geen blu-ray hebt is het zeker een goede aankoop.
@jzaero:

Jaa.. Als je het zo bekijkt… Maar 1 nadeel. Dan moet ik voor de tv gaan gamen en ik zit liever op een eigen kamer om dat te doen;) en een tv extra aankopen kan je dan zeggen maar dan moet het FULL HD zijn en dan zit je voor een 23″ scherm al weer aan € 250 extra… Achjah nog even wachten tot de release van GT5 dan zien we verder!:D
Ja GT5 Prologue koop ik sowieso niet, juist om die reden en die GT Academy was maar 200 zoveel MB. De uitwerking daarvan op speelbaar materiaal kun je natuurlijk niet vergelijken met een echt spel gezien het enorme formaat van een BR disc. Dat het uiteindelijke spel anders is dan een demo is op zich niet zo erg, míts het eindproduct een flink stuk beter is en om eerlijk te zijn maak ik me daar geen zorgen over. Mede door het enorme perfectionisme van PD.
WannabeProGameromg
Ja Fant ik ben ook forza fan, maar weetniet of je Modern Warfare ook speelt, als je daar beetje naar achtergronden enzo kijkt en je stopt daarna froza erin moet je wel beetje verschil zien, de omgeving van forza is sterieler en is minder rekenkracht aan besteed dan bij andere games, omdat ze meer nodig hadden/wilden gebruiken voor het ”realisme/rijden”, tevens vind het geluid in forza ook zeer geslaagd, net als forza 2 zal ik 3 wel een jaar of 2 spelen, of GT moet echt een totaal andere game gaan uitbrengen dit jaar;)
Ja, de meeste rekenkracht is naar de physics van de wagens gegaan inderdaad :) Forza 2 vond ik zelf vreemd genoeg eigenlijk een vreselijk saaie game, terwijl ik 3 helemaal kapot speel. Geluid is goed, maar de koning daarvan blijft Test Drive Unlimited als je het mij vraagt. Is sowieso nog steeds de ultieme car-porn game. Alweer wat jaartjes oud, maar speel hem nog steeds regelmatig. Dat gevoel van de auto’s, de prachtige cockpitview(inclusief perfecte schakelanimaties, raampjes die open kunnen, werkende navigatiesystemen en alles) en vooral het geluid werken gewoon verslavend. Jammer dat de gameplay iets te arcade is. De cockpitview in Forza 3 vind ik eigenlijk wel wat ondermaats. Je kunt niet omlaag of omhoog kijken, slechts opzij, de schakelanimaties zijn er pas bij een patch ingekomen en zijn ook nu nog niet zo indrukwekkend, en als je achter je kijkt zit je opeens met je hoofd buiten de auto blijkbaar… beetje jammer vind ik.
WannabeProGameromg
jep, test drive :D, leukste eiland op aarde lol

kawasaki geluid was ubergeil
@WannabeProGameromg: TDU rocks! maar het wordt wel tijd voor TDU:HL.

@kevinw en de rest: ik heb dat al uitgelegd:

“Kwartalen voor Game publishers lopen meestal niet gelijk met kwartalen in een jaar. Dus voor hun kan 4e kwartaal best maart betekenen.”
4de kwartaal?
hij staat toch genoteerd op 10 maart?
Oh nee… Fanboy alert… Ik ga geen “Flame” wars hier houden met fanboys… dat zijn zinloze geprekken die nergens naartoe leiden en naast dat is GT5 nog niet eens uit, dus kan je ze niet goed en objectief vergelijken… End of Story… ga maar lekker terug naar Forza :) Ik wacht op GT ;)
En aan de forza cover geen aandacht geven? beetje matig he :D
Ach ja als er een BMW M3 GT2 op de kaft van Need For Speed SHIFT staat dan kan Mercedes niet achterblijven.


@ Dennis: De stelling dat die game hier pas het 4de kwartaal 2010 uitkomt is helemaal niet zeker hoor kan ook eerder zijn, zie: http://www.psonly.nl/nieuws/23693/Gran_Turismo_5_krijgt_releasedatum_voor_Japan?/
@WannabeProGameromg: “zo ongelofelijk makkelijk” Dus jij gaat binnenkort meedoen aan de nationale finale van GT Academy? :roll:
Geen woorden, maar daden op http://www.gtacademy.nl
tis allicht beter dan dat cover van dirt2 met die cartoonachtige owzo lelijke impreza hatchback… alleen jammer van dat doorzichtigheid effect
Forza is echt zo een lame dome spel waar je U tegen zegt.. Wie beweert dat FM beter is dan GT moet echt is GOED het verschil gaan proeven van beide games. Ik speel al indd meer dan 10jaar GT, wat in mijn ogen altijd al de betere optie is geweest. Maar damn dat je het durft te zeggen dat GT minder is.. Pff die queers van Turn10 zijn alleen maar geinspireerd door GT en denken beter te kunnen, maar wat ze niet realiseren is dat ze eigenlijk in een gigantische schaduw van GT lopen. Mja de domme moeten er ook zijn. En ik weet niet meneer ik kan goed racen wannabyfiel.. name je PSN en ik wil je ranken wel is zien op die lijst. Waar sta je met GT academy dan? Mja zoals gewoonlijk zeggen we dan niks meer omdat je gewoon lucht zit te blazen. Mja whatever, en het wachten word straks wel beloond.. GT zal een betere Physics engine bevatten dan wat dan ook, ,meer autos, meer soorten races (waaronder ook rally etc). schade die beter zal zijn dan die van die van aftreksel FM.. Wat is er eigenlijk zo slecht aan GT.. want de standpunten die worden genoemd zijn te zwak voor worden.. Alles is beter in GT5.. mark my words..
Beetje een wijvenauto…hoewel zeer mooi ! Maar toch niet echt de auto die de benzine-anabolen laat stijgen…
Ik weet zeker dat GT5 weer een hoogstandje word ! Speel de GT4 op mijn Playstation 2 en ik sta er elke keer weer van te kijken hoe scherp en mooi en realisctisch het beeld is. Dus weet ik zeker dat GT5 weer een goed spel word ;)
@ jzaero:

Dat de Delaystation3 nu steeds gewilder wordt heeft met de prijsdaling van een tijdje terug te maken.

Gezien de vertragingen die dit spel heeft gekend vanwege al dat “doorontwikkelen” waardoor ze voor zichzelf de lat alleen maar hoger leggen, had ik het idee gekregen dat dit de launchgame voor de PS4 zou worden. Maar ik ben benieuwd naar de recensies straks, ben erg tevreden over Forza 3 en wellicht dat GT5 ook in huis komt om op mijn PS3 te spelen.
Rot a.u.b. op met vergelijken en speel dat spel gewoon. Ik heb een XBOX360 dus ik speel gewoon Forza 3. GT5 speel ik wel bij een maat op de PS3 zodra hij hem heeft. Forza 3 is geniaal, maar ik denk dat deze ook zeker leuk wordt.

Kortom speel gewoon het spel dat je leuk vindt en hou op met vergelijken want ze zijn allebei wel goed.
@Hennep:

Rustig maar… Natuurlijk hebben ze beide voor- en nadelen:) daarom dat ik geen van de 2 heb :D haha:p
@York,

De ANWB heeft rijcursussen waarbij dat kan. Dan zit je ook in een echte auto en kijk je op 3 beamer schermen.
@ Brutus

Dat denk ik ook wel ja want dat zijden ze 3 jaar geleden ook al
Goede keuze hoewel de Citroen GT concept of de 458 Italia ook wel op de cover hadden mogen staan.

Bij de 458 Italia denk ik echter dat die het niet is omdat hij ook in Forza 3 zit.

Verder: Forza 3 FTW. Ik ben blij dat er mensen zijn die een PlayStation kopen en de enorme hoop indrukwekkende exclusives van de Xbox 360 durven te negeren. de concurentie moet namelijk wel hoog blijven.

Ik ken afgezien van GT5 geen enkele game die mij nog enigzins naar een PS3 zou kunnen trekken en nu met Forza 3 kan dat hele GranTourismo me eigenlijk ook aan m’n reet roesten.
Poeh hee
Gelukkig presenteren ze hem met de deur open.
Zou ook wat zijn als het potientele publiek nu al zag waar ze deurklinken hebben gelaten.

Sorry buurman….u heeft uw zeepje laten vallen…
Tuurlijk, NFS Shift voor BMW (M3 GT2), Forza 3 voor Audi (R8 V10), en dan kan mercedes natuurlijk niet achterblijven, met GT5…
Bobby Orlando
Ik heb laatst GT academy gedownload maar ik vind de auto maar kut sturen
Spuit 11…
Kazunori Yamauchi
Iedereen die zit te wachten op GT5. In maart komt de game uit in Japan, dus als je bekent bent met deze taal kan je m importeren.
Ze zijn alleen nog niet klaar met het vertalen van alle tekst naar westerse talen dus dat duurt nog even. De game zal niet voor de zomer in de Nederlandse schappen liggen. Augustus/September is momenteel de richtlijn. Maar dat halve jaartje wachten kan er voor de diehard fan ook nog wel bij. En voor de tussentijd heb je altijd nog Forza 3. Gegroet
WAT! PAS IN HET FUCKING 4E KWARTAAL VAN 2010????!!! IK WORDT GEK!!!
ik ook van al die hoofdletter
*s
Voor de 3e keer…;)

“ik heb dat al uitgelegd:
“Kwartalen voor Game publishers lopen meestal niet gelijk met kwartalen in een jaar. Dus voor hun kan 4e kwartaal best maart betekenen.” “
@Wessee: Ik hoop het voor alle eigenaren van de ps3 :P Ik wist dat trouwens niet.
@mezelf, ik werd inderdaad een beetje gek, wordt moet natuurlijk zijn: word. @Wessee, dankjewel voor de hoop die je me geeft :D
wel leuk dat er veel race klasses in zitten, maar de tijd dat je nog moet wachten hiervoor is echt bizar. Ze hebben het al zoveel uitgesteld. En het zou nou is leuk zijn als er een goed race spel (geen sim, wel iets van carreer mode dus) op de pc zou uitkomen.
Zo, dát noem ik nog eens een mooie cover. En dan komt Forza aanzetten met dat lelijke shot van een Audi R8. Eat that!
Nu maar hopen dat de game ook goed wordt;)
Ja, ligt aan het fiscale jaar van de publisher, als die niet gelijk loopt aan een kalender jaar krijg je dus andere kwartalen.
P.S.: ik zeg dus niet dat dat bij PD zo is, maar het kán zo zijn. ;)
tjsonge jonge zou die nou eindelijk komen? ja ook ik heb mn ps3 drie jaar geleden gekocht voor gt5 en we zijn gewoon waanzinnig gepiepeld…maar das normaal bij sony..en waarom geen worldwide release nu weer eerst japan dan 3maanden ltr de us en dan weer 6maanden ltr de eu oftewel fuck sony,net alsof we er niet toe doen hier!!,ff oftopic heeft er ook iemand gemerkt dat heeel toevallig alle 1e generatie ps3 consoles naar de donder gaan de laatste tijd? bij onze groep 10mensen in totaal zijn er binnen 4weken 5consoles naar de knoppen gegaan,zou t aan modern warfare2 liggen?????? ciao
ik blijf bij forza 3. die is gewoon veel beter
en dit spel heeft gewoon te veel fouten
@MathMadd:

Wat voor fouten heeft GT5 dan? Ben wel benieuwd! :roll:

En Forza heeft geen fouten?

http://img11.imageshack.us/img11/9895/replayglitch1.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/9840/forza22x.jpg
Oeh, MathMadd: zou ik je glazen bol eens mogen lezen, want ik wil ook wel eens zien hoe de toekomst eruit ziet. Ik neem tenminste aan dat je zo kunt zien dat een spel wat nog niet eens uit is te veel fouten heeft?
@ Jack

Ik ken nog spellen dat dat kunnen.. Need for Speed Porsche Unleashed.. Een spel uit 2000 en in die 10 jaar is er niet 1 spel geweest dat daar maar in de buurt van kwam.. Vreselijk. Live for speed doet het ook wel goed:-) (en daar werken de pinkers ook in!!:o) Verder zijn er spellen zoals Eurotruck simulator waar die pinkers ook in werken.. Zie je, als het niet voor het (soms achterlijk domme) publiek is (dat koopt wat in magazines verschijnt en waar oer veel reclame in komt), lukt het wel om leuke goede simulatie games te maken. GTR spant nog steeds de kroon! Zeker met Motec i2! Dat is pas racen op hoog niveau. Wat we de laatste tijd zien.. Amai ze…
Zit de nurburgring ook in het spel??
@bertje: Yep alsook de McLaren F1 en Gallardo Balboni!

http://wot.motortrend.com/6594220/technology/first-drive-gran-turismo-5-ces-demo-edition-more-cars-more-tracks/index.html
@C6_R:
Wij begrijpen mekaar

bedankt
@C6 R

Mijn ervaring met FM2 en FM3 zegt dat er wel wat fouten in Forza zitten. Vaak blijft het gas haken (oftewel in constant zelfde toerental hangen) en bij sommige auto’s die flippers achter het stuur hebben schakelt de bestuurder met de hand aan een pook :lol:. Wat dat betreft mogen ze nog wel met een update komen.
Aan de ene kant wel mooi, maar het is aan de andere kant zo ‘druk’…
vierde kwartaal van het jaar..
Ik mag hopen dat ik de release van het spel nog in mijn leven mee mag maken..
De bedoeling was in de eerst instantie Maart 2008.
Terwijl we al zitten in Januari 2010.

Ik ben al een lange tijd GT fan, maar ze mogen wel eens een keertje opschieten met het spel.
@AriM6:
Lees even vorige de reacties door…

4de Kwartaal = Vierde kwartaal boekhoudjaar van de onderneming.

Autoblog jullie zaaien zo toch echt wel veel verwarring hoor.. Er staat 2x hetzelfde in jullie stukje tekst. 4 de kwartaal slaat terug op de release in Japan. Hier zal het in het 2de kwartaal van 2010 verschijnen. (Of misschien het 3de)
@York:
Ok..
Sony is met veel dingen op dit het gebied van next-gen consoles laat.
Dus ik ben benieuwd wanneer het spel dan eens eindelijk in de schappen ligt.
hoop dat sls ook in FM3 komt
Heerlijk, die zeikerds die janken over de releasedatum. ”Steek die game maar in je reet, want het duurt zo lang.”

Net kleine kindertjes die niet krijgen wat ze willen met kerst. :)
Het leuke is dat als de game strax uitgekomen is, ze allemaal braaf in een rijtje naar de winkel gaan om hem te kopen.
Voor een Mercedes ziet de SLS er ook fantastisch uit! Ik vind dat hij het verdient om op de cover te staan;)
Jongens laten we nou gewoon eerlijk blijven (Heb FM3) Gran Turismo ziet er alleen fotorealistischer uit. Niet te zeggen dat de graphics van Forza slecht zijn maar Forza heeft Engine swaps dat betekent dat je een V8 uit de 2010 GTR GT500 in een Datsun 500 kan zetten.

Je alles van Bougies tot Intercoolers en turbo’s op voor je auto’s kunt kopen. Tevens Talloze racing stripes en graphics die je erop kunt donderen. Laatst die Hot Holiday DLC pack Gedownload met o.a. 458 Italia, Lambo SV, SLR Stirling Moss, 599XX! en #007 Lola Aston Martin. De motor en banden geluiden zijn beestachtig……En ongeveer 32 Ferraris, 31 Porsches en 11 Lamborghini’s and more on the way.
@HipHopHead: Een echte autoliefhebber houdt van een auto zoals die is, wat moet je met tuningmeuk?
leuk daj je een stuk van het interieur door de body ziet op de cover, mooi gedaan…
ben wel benieuwd naar de game, het is toch een van de belangrijkste redenen waarom ik een ps3 heb gekocht. Er zijn zat andere games, maar gt(5) is gewoon een unic selling point.
Auto had er veel mooier erop gezet kunnen worden..
Ik heb wel eens mooiere covers gezien, maar hopelijk maakt de game veel goed. Jammer dat zelfs autoblog het fanboy gejammer kent. Ik heb Forza met veel plezier gespeeld, en bezit alle delen, maar GT trekt mij toch net wat meer. Misschien is het door de G25, maar ik vind dat GT erg realistisch aanvoelt (mits je alle hulpmiddelen uitzet) en dan een fantastische racegame is. De demo die is uitgebracht is echter verschrikkelijk, maar dat terzijde.

Maar de reden van mijn reactie, IGN en overige grote gamesites melden nog altijd een releasedate in kwartaal 1 van 2010. Ook de producer van de game, polyphony, meldt dat de release date in de rest van de wereld niet veel later wordt dan de japanse release date (dat is 23 maart als ik me niet vergis). Wat is jullie bron dat het toch Q4 wordt? Niet dat ik jullie niet geloof, het zou alleen een enorme teleurstelling zijn, gegarandeerd dat ik de game dan importeer.
@jzaero Tuningmeuk. Ik vind t best lache om een Reventon Rearwheel drive te kunnen maken om te zien of die dan sneller is op De NURBURGRING.

Of te zien Hoe snel je een Ferrari 458 kunt maken als je er wat Turbos op gooit. En je eigen scuderia te maken en designen.

Bugatti veyron op te tunen tot 450 km/p

GELOOF ME DIT SPEL IS DIK.
@HipHophead: Dat kan je met GT5 ook, maar ik doel met tuningmeuk dus vooral op uiterlijke aanpassingen, leuk voor spellen waar je een carriére hebt en een auto gaat opbouwen van simpele straatsportauto tot een ultieme trackmonster, maar in mijn ogen hoeft het niet echt. Prestatietuning deed ik ook wel in GT4, kreeg er een Cerbera Speed 12 tot de 480km/u mee..
@HipHophead: dus gewoon prestatietuning, en geen ricing (all show no go)?

Das leuk, deden wij (jz ook :P) in TDU altijd. SLR 407 km/h en zo, koenigseggs en edonis @ 430km/h.

Dat is dan wel leuk ja :)
@HDM: Nog altijd een van de betere racespellen! Helaas van die slecht uitgewerkte servers :P
@jzaero:

480 km/u is voor amateurs!

http://i.ytimg.com/vi/L1tgsjhtRJw/0.jpg

:lol:
@C6_R: Hahaha , nice one ;) Ik heb hem nog niet zo ver gekregen =P Maar dat is dan wel een HELE lange overbrenging? Als hij in zijn 6 al 7500 toeren draait op 370km/u, betekent dus dat je 1100km/u uit de andere 1000-1500 toeren moet halen die nog over is :P Tenzij het een photoshop is ;)
Alleen die laatste twee waren dan bijna niet meer te rijden zonder aids.
@jz: ja ik weet niet hoe het nu eraan toe gaat, heb het sinds de zomer al niet meer gespeeld, mede omdat Brecht internetproblemen heeft en z’n interesse is verloren.
@HDM: ik wou zeggen, ik heb jou al lang niet online gezien.
Het is een trucje met downforce en veren waardoor ie een wheelie gaat doen en bizar hard gaat!
haha nice :O! Bug dus :P?
kwa realisme kan gt5 prolque niet tippen aan Forza Motorsport 3. Dus als ze dat niet veranderen kunnen ze er zoveel auto’s in stoppen als ze willen, maar dan blijf ik FM3 spelen. BTW ik heb de proloque ook gespeeld. Grafisch is het nog maar de vraag wie er gaat winnen, fm3 is dan al wel beter dan gt5 proloque maar die ontwikkelaars zitten natuurlijk ook niet stil.
@xslaak: Grappig dat men een pre-release van een game met de full version vergelijken.
@xslaak: Ik moet je erkennen dat met controller FM echt realistischer aanvoelt, het klopt beter. Maar eenmaal met een 900 graden stuurtje en alle hulpmiddelen uit is GT5 prologue echt fantastisch. Natuurlijk zijn er nog wat verbeterpuntjes, en ik hoop dat die worden doorgevoerd, maar zie het als een tip want het maakt GT5 echt een stuk leuker! Grafisch weet ik het niet, ik vind Forza prachtig maar GT5 is wat meer fotorealistisch. Ach ik hou ze allebei, Forza is in ieder geval online subliem. Hopelijk leert GT daar eens wat van.
@Wessee: tja ik weet dat Brecht het niet meer kan vanwege internet problemen en nog wat andere dingen, en van de rest hoor ik weinig. Bovendien weet ik goed dat de laatste 50 keer dat ik probeerde online te komen, ik maar 5 keer echt goede verbinding had.

Misschien vanavond nog es proberen, de game is nog wel op me pc.
Dat kan ook aan de controller zelf liggen. Ik ben van de PS3 kant maar voor mij is een Xbox 360 controller het beste wat er op gamepad gebied bestaat. Veel beter te doseren en ligt voor mij veel lekkerder in de hand.
@Wessee: Ja klopt, heerlijke controller. Maar ook de algehele besturing vindt ik bij FM met controller realistischer voelen dan bij GT. Met het stuurtje omgekeerd, dan wordt GT ineens een heel realistische simulatiegame! Achja, nog even wachten, dan kunnen we echt zien wat GT5 gaat brengen. ;)
Ik vind dit persoonlijk wel het mooiste grote merken model van het moment, al is Mercedes de afgelopen jaren totaal niet mijn ding.. Goede keuze dus, wat mij betreft!
@mtyn ik heb de gt5 proloque juist met het stuurtje gespeel en met alle hulpmiddelen uit, natuurlijk is hij een stuk realisticher dan een doorsnee nfs. Echter kreeg ik bij gt5 proloque niet echt het gevoel dat ik snel reed, daardoor miste ik al mijn rempunten met exact de dezelfde auto is die ik in fm2 destijds wel haalde. nu is fm3 nog iets beter dan fm2.
@xslaak: dus je beoordeelt een spel op realiteit door het te meten aan jouw onkunde? Interessant…:P
@wessee, ik zeg alleen dat ik op precies dezelfde baan met precies dezelfde auto in de gt5 proloque alle rempunten miste omdat ik niet het gevoel van snelheid kreeg in dat spel en daarom dacht dat je veel langzamer reed dan het geval was. Terwijl ik bij FM2 destijds wel het gevoel van snelheid had en daardoor mijn rempunten wel haalde.
Ze zeggen dat GT5 weer is uitgesteld, voor onbepaalde tijd door productieproblemen of zo…
EDIT @mezelf: gaat blijkbaar alleen om Japanse release…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).