Porsche gaat geen hybride sportauto’s bouwen

Auteur: , 41 Reacties

Porsche propt dan wel alles wat ze kunnen vinden onder de motorkap van de Cayenne, maar hun sportauto's moeten puur blijven. Daarom komt er geen hybride 911, Boxster of Cayman, zo zegt CEO Michael Macht. Een elektrische variant staat daarentegen nog steeds op stapel.

“Hybridesystemen voegen gewicht toe. We willen wel Brake Energy Regeneration en start/stop voor onze sportauto’s, maar geen hybrides. Die auto’s worden niet in de stad gebruikt, waar je het meeste voordeel van zo’n systeem ondervindt,” aldus Macht.

Hij voegt er nogmaals aan toe dat Porsche wel degelijk bezig is met een volledig elektrische sportauto, maar dat het merk zo’n model niet zou uitbrengen als ie niet net zo snel zou zijn en dezelfde actieradius zou hebben als de benzinevariant. “Wij willen auto’s maken die je iedere dag kunt gebruiken.” Nou, kijk eens naar jullie maatjes van RUF zouden we zeggen…

Momenteel vindt Macht de prestaties en de veiligheid van lithium-ionaccu’s echter nog niet goed genoeg om in elektrische of hybride auto’s te gebruiken. We zullen dus nog even moeten wachten tot we een 911 zonder boxerroffel kunnen kopen, hè wat vervelend… (bron: autocar)41 reacties

kijk, en zo hoort het ook (A)
Good:D! Gelukkig maar!
hou er alsjeblieft gewoon een boxer in!
Dan rijden ze wel niet in de stad maar ze rijden wel in dorpen… Zie ze altijd geparkeerd staan bij laren/blaricum ook al wonen ze 100 meter van de supermarkt vandaan… :roll:
@alltimer: zoiets zei me vrouw ook… ach laat maar het is nog geen weekend dus we zijn serieus :P
Maar die boxer die moet behouden blijven inderdaad!
Duh, een hybride is geen sportauto. :roll:
Wat Porsche zegt, is zever. Is er een merk dat nog meer attention whored?
iets niet bouwen is GEEN prestatie ..
ow wacht .. er staat Porsche op ..

wat verschrikkelijk knap zeg !! ongelooflijk ..
Jammer, ik heb zelf al bijna 4jr een P en het ding is aan vervanging toe. Het maakt mij persoonlijk geen drol uit wat voor een motor erin zit, zolang ie maar hard gaat en fijn stuurd. Innovatie kan toch nooit ver genoeg gaan ?
Een jaar of 5 geleden beweerden ze ook dat er NOOIT (inderdaad, met nadruk) een diesel-Porsche zou komen….
Ik vrees er toch een beetje voor… Niet voor een hybride, maar dat ze niet anders kunnen, en dus op hun woorden moeten terugkomen. Goed toegepast, is hybride een tof concept:
http://ll.speedhunters.com/u/f/eagames/NFS/speedhunters.com/Images/JohnBrooks/PLM%2098/1998_PLM_jb_0021.jpg
Geen hybride troep, gewoon dikke BoxerPower!
Whaha niet in de stad? Kijk eens in A’dam Oud-Zuid..
en ze wouden gaan mee doen met een 24 uur race met een hybride 911
Nou dit vind ik niet echt nieuws..
Jammer dat ze voor hun zogenaamd “pure” sportauto’s dan wel afstappen van de boxermotoren, vind dat dat eigenlijk bij het “pure” Porsche gen hoort.. En ik ben niet zo onder de indruk meer sinds de belofte geen diesel te gaan bouwen.. Die is er ook al dus.. Deze uitspraken laat overigens ook al ruimte vrij voor een diesel in de sportauto’s, betekend dat dat we binnenkort ook een boxter D kunnen verwelkomen met een 170 pk 2.0 diesel?
Loze beloftes ALWEER net zoals met die dieselmotoren zal er ook wel ooit een hybride komen. En goed als er dan al geen hybride komt gaan ze downsizen dan kun je misschien nog beter een hybride nemen.
Sehr gut…
Vielen Dank, schaf die diesels ineens ook mr af!
wedde dat hij er ooit komt ?
maar volkswagen diesels lepelen ze er wel in? :S
@arashrsf: diesel 911’s? Het gaat hier om de 911’s in dit artikel he.

Maar kan iemand ze dan effe op de hoogte stellen hoe de 911’s dus wel gebruikt worden? PCHeauft is een mooi voorbeeld.
Gelukkig zeg, worden daar wel weer verstandig
Yes! (Meer heb ik niet te zeggen)
hybride is er over een aantal jaren tog weer uit omdat alles op den duur elektrisch moet.. hybride is gewoon het stapje voor volledig electries (wat met het huidige koude weer niet veel moois kan worden.. :P )
ze hebben de technologie niet, dus dan maar dit zeveren.
Die 911 mag ook wel met pensioen, dat hebben we nu wel gezien.
Mijn hemel die panamera gezien op autojunk….wat een verschrikkelijk lelijk hok is dat zeg.
zo’n simpele 911 carrera is eigenlijk al prachtig he!
Weer herlijk gelachen om die onozele reacties over diesels in een Porsche. Het gaat hier niet om de Cayenne of de Panamera in dit artikel maar om de 911 stelletje lutsers. En daarin hoort voorlasnog geen elektromotor die na 120 Km leeg is, dat is de strekking van Porsche in dit verhaal. Soms is lezen lastig heh? ;-)
Frans Meeuwissen
Begrijpen we dan niet dat Porsche alleen goede en betrouwbare producten op de markt wil brengen, niet uit wil proberen met de eindgebruiker.
Let maar op als deze motor er is dat al die negatieve jongetjes weer staan te kwijlen op de RAI, ‘of ze a.u.b. even naar binnen mogen op de stand ?’
Ik ga ervan uit dat al deze afbrekende comentaren door mensen wordt gedaan die zelf nog niet eens in een Porsche hebben gezeten,……….schrijf maar terug ” wil ik niet eens “
Van sportauto’s moeten ze gewoon afblijven met dat milieugezeik. Gebruik dan maar biobrandstoffen ofzo, die zijn ook CO2 neutraal.
We zullen zien… Ene veranderende markt doet velen van gedacht veranderen!
en der ging NOOIT nen diesel cayenne komen ook :d
@ Vincenzo

“Die 911 mag ook wel met pensioen”

ik neem voorzichtig aan dat we hier te maken met een kortstondige verstandsverbijstering???
Prima, Hybride techniek moet wel een beetje exclusief blijven.
gelukkig, een Porsche 911 moet toch een beetje indruk kunnen maken bij het accelereren, een beetje geluid mistaat daar niet bij en trouwens, met hybride auto’s is het ook niet mogelijk burnouts te doen, toch ook iets wat wel nodig is op een 911

ps.: ook op een cayman of boxter zou hybride technologie misstaan!
over 3 jaar staat Porsche in Stuttgart met een hybrideconcept, let op mijn woorden…
Wat is er mis met E85? Waarom focussen ze zich daar niet op??
Das goed nieuws. En nou nooit meer dan Ferrari meer puur is dan Porsche ;)
“Wij gaan nooit hybride sportwagens bouwen…” Dat soort egotripperij moet het altijd afkeggen tegen de noden van een varanderende (upper) markt. Een goeie reden dus om eens met Porsche te lachen!
Bwaaa… Een 911 zonder boxer-roffel? Misschien sneller dan je denkt, want de boxter zou een TFSI-achtige motor krijgen…
Hmm, klinkt netjes! Voortaan nog lekker geluid in Porsches! Beter;)
Ik vind hybride kansloos, als ik nu een auto zou kopen zou het een benzine of een electische zijn, hybride is een inferieur experimentele technologie, veel slechter qua prestaties dan benzine of puur elektrisch, plus het extra gewicht helpt ook niet mee. Totaal geen technologie voor Porsche lijkt me dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).