Volkswagen Polo BlueMotion vanaf 16.290 euro

Auteur: , 65 Reacties

Het is lekker voordelig dieselen in de Volkswagen Polo BlueMotion. We hielden rekening met een prijs van 17.000 euro, maar Volkswagen gaat daar met een instapprijs van 16.290 euro nog net iets onder zitten.

De auto is heel betaalbaar want met een CO2-uitstoot van 87 g/km hoef je geen BPM te betalen. Eenmaal aangeschaft zul je nog het meeste profijt hebben van het zuinige karakter van deze Polo. Hij is vrijgesteld van wegenbelasting en verbruikt slechts 3,3 liter diesel per 100 km. In de lease betaal je 14 procent bijtelling, dus het zal zonder twijfel een populaire leasekandidaat worden.

De Polo BlueMotion wordt aangedreven door een 1,2 liter oliestoker die goed is voor 75 pk. In Nederland wordt ‘ie leverbaar in de uitvoeringen Trendline en Comfortline. Zie onderstaand persbericht voor meer details.

Polo BlueMotion: 1 op 30 met maximaal (fiscaal) voordeel

Leverbaar vanaf 16.290 euro, omslagpunt voor particulieren op 0 km, 14% bijtelling

Leusden, 7 januari 2010 – De nieuwe Polo BlueMotion is met ingang van vandaag bestelbaar voor prijzen vanaf 16.290 inclusief BTW en 0 BPM. De levering start in maart. Het nieuwe model – Auto van het Jaar 2010 – valt op door zijn extreem lage verbruik van 3,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 87 g/km. Dit brengt voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder maximaal (fiscaal) voordeel met zich mee. De Polo BlueMotion heeft een enorme actieradius, hij is BPM-vrij (geldt ook voor alle accessoires), er hoeft geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald en voor zakelijke rijders valt hij als enige vijfzits auto met dieselmotor in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling.

De Polo BlueMotion wordt in Nederland leverbaar in de uitvoeringen Trendline en Comfortline. De Trendline-uitvoering met onder meer standaard mistlampen, cruise control, middenarmsteun vóór, lichtmetalen velgen, centrale deurvergrendeling en boordcomputer is leverbaar vanaf 16.290 euro. De Polo BlueMotion Comfortline biedt daarbij ook nog eens Climatic airconditioning, een gedeeld neerklapbare achterbank, hoogteverstelling van de bijrijders voorstoel, elektrische bediening van de buitenspiegels en een afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. Deze uitvoering staat in de prijslijst voor 17.290 euro. De Polo BlueMotion Comfortline is ook leverbaar met het aantrekkelijke Executive (Plus)-pakket.

Zuinigheid als vertrekpunt
De Polo BlueMotion is met een verbruik van 3,3 l/100 km de zuinigste vijfzits gezinsauto van Europa. Een volle tank diesel is voldoende voor een actieradius van ruim 1.300 kilometer ofwel: van Amsterdam naar Saint-Tropez zonder tankstops. Berijders van een Polo BlueMotion hoeven bij een jaarkilometrage van 13.000 kilometer slechts 10 maal per jaar te tanken. Het verbruik van de 3,3 l/100 km komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 87 g/km en daarmee komt de Polo BlueMotion in aanmerking voor maximaal fiscaal voordeel. Extra (vakantie) voordeel van deze zuinige Polo zijn het trekgewicht van maximaal 800 kg en een grote bagageruimte van 270/1.030 liter.

Geen omslagpunt benzine/diesel voor particulieren
Vanwege zijn lage verbruik is de Polo BlueMotion als enige auto in zijn segment vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en daarmee komt het omslagpunt benzine/diesel op 0 kilometer te liggen. De vrijstelling van motorrijtuigenbelasting scheelt de particuliere rijder al gauw 900 euro per jaar. Daarbij is diesel ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan benzine. Dubbel voordeel dus.

14% bijtelling voor zakelijke rijders
Ook voor zakelijke rijders is de Polo BlueMotion een zeer interessant alternatief. Als enige vijfzits auto met dieselmotor valt hij namelijk in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling. Dat houdt concreet in dat hij al is te rijden voor een bijtellingbedrag van slechts 80 euro per maand. De zuinigheid van de Polo BlueMotion heeft voor zowel particulieren als zakelijke rijders nog een belangrijk lange-termijn-voordeel: de restwaardeontwikkeling is zeer gunstig door het belastingbeleid van de dat in toenemende mate CO2-gestuurd is.

Kracht van BlueMotionTechnologies
De Polo BlueMotion dankt zijn extreem zuinige karakter aan de meest uitgebreide toepassing van BlueMotionTechnologies. Dit zijn innovatieve en duurzame technieken die bijdragen aan een zo laag mogelijk verbruik. De Polo BlueMotion is bijvoorbeeld voorzien van een start-stop-systeem, een ‘intelligente’ dynamo die remenergie omzet in elektriciteit, banden met een lage rolweerstand, aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak en een speciaal op zuinigheid afgestemd motormanagement. Mede door de beschikbaarheid van deze innovatieve technologieën is de Polo onderscheiden met de titel Auto van het Jaar 2010.

Technologie met toekomst
Volkswagen levert in vrijwel het complete gamma uitvoeringen met duurzame BlueMotionTechnologies. Mede daardoor is er een groot aantal modellen dat profiteert van fiscale voordelen zoals inschaling in gunstige bijtellingcategorieën. Volkswagen-modellen met BlueMotionTechnologies zijn zuinig, maar zonder dat de berijder concessies hoeft te doen aan comfort, rijplezier en gebruiksgemak. Deze combinatie van factoren heeft ertoe geleid dat 36% van alle in Nederland verkochte Volkswagen-modellen in 2009 voorzien waren van BlueMotionTechnologies. In 2010 wordt het aantal Volkswagen-modellen dat is uitgerust met BlueMotionTechnologies verder uitgebreid tot 40 stuks (29 in 2009). Naar verwachting zal 63% van alle in 2010 in ons land verkochte Volkswagens duurzame BlueMotionTechnologies aan boord hebben.65 reacties

België: € 16.990 -fiscale premie (15%), – roetfilter (€ 210) – BlueMotion Attitude Premie (€ 1.500) =

€ 12.731
lekker voor de bijtelling!
(16.290*0,14)*0,5= € 1.140,- rij je in de lease al!

Huidige 75pk sterke polo 1.6TDI trendline:
(18.890*0,20)*0,5= € 1.889,-

Scheelt dus 750 euro per jaar.. dat vind ik een hoop geld voor een vergelijkbare auto. Plus opties zijn BPM vrij!
Nu wordt het als student wel heel aanlokkelijk om aan een loterij mee te doen!
kijk, dit is als je het mij vraagt beter dan een prius :)
Die Belgische prijs zie ik nergens terug. Graag een link
@prop:

http://www.vwsalon.be/#/nl/detail/1

(Copy – Paste link)

daar staat het ook nog eens;)
Wat mij betreft de mooiste uit zijn klasse.
Wacht even.. het is Duits.. oh nee toch niet, ik vind hem saai.
@ prop

http://www.VW.be (basisprijs volgens configurator + vw geeft op bijna alle modellen deze kortingen)
+ reclame in Autogids
Oke thanks .. ik zat net ook op de Belgische website te kijken maar kon het niet vinden. Kan nu aan mij liggen maar als je deze apparaten vanuit belgie invoert betaal je geen BPM = kassa .. toch?
@ GOD: :lol:

Helemaal niet verkeerd, zeker die standaart uitrusting. Mistpitten, velgjes, de hele mikmak… Maar hoeveel Kw/pk heeft dit blokje nou?
En wanneer komt de GTD versie?
Is dit een advertentie ofzo?
@PeterBerkhout: tja ze promoten deze auto al langer in nieuwsberichten.. :S goeie aanbieding, dat wel. En voor- en zijkant zien er goed uit. Vind alleen de kont wat oubollig en dat interieur is zo saaaaaaaaaaaaai!
mmh wacht even .. bij de carconfigurator kom ik op zn goedkoopst op 16.990 uit. Krijg jij wat anders??
@prop:

Nee in de carfongurator zitten die kortingen nog niet verwerkt. Dus daarin haal je niet minder dan 16990. Daarna komen al die kortingen:)
@York: Carconfigurator
gedwongenleaser
GEWELDIGE AUTO en gaat binnenkort ook zeker mijn volgende leaser worden! Lekker beetje cruisen voor weinig geld (14%). Kan natuurlijk kiezen voor een sterkere motor variant maarja, een racemonster zal het sowieso niet worden. Dan dus maar de 14% uitvoering en een leuk scheurijzer (lees CO2 monster) zoeken voor in het weekend :D
uh.. bijtelling bedoel ik dan
integralechubasco
blijft een duur ding… doe mij maar iets uit india…
gedwongenleaser
@integralechubasco: wat is duur? ik rij nu zelf een franse auto (polo klasse) waarvan de prijs iets lager ligt. ik hecht echter iets meer waarde aan bijv. afwerking van het interieur en dat hebben ze bij de VAG producten toch wel prima voor elkaar, het extra geld is me dat wel waard. het is maar net wat je als duur beschouwd.
@gedwongenleaser: Duur versta ik onder de hoge kosten die ik op jaarbasis maak. Grootste gedeelte is afschrijving, dus auto’s die snel afschrijven zijn duur. Onzuinige auto’s zijn duur (brandstofverbruik) en zware auto’s zijn duur (wegenbelasting).. volgens mij is deze auto courant, is er geen zuinigere auto te vinden en is hij vrijgesteld van wegenbelasting.. Veel goedkoper vind je ze volgens mij niet
Een Aygo is weliswaar kleiner, maar wel 6000 euro goedkoper, ook MRB vrij en is kwalitatief (Toyota) een betere auto. Daarnaast zal ie het gezien het gewicht ook afleggen. Hmm ik ben niet overtuigd, maar vind ‘m toch wel interessant in de toekomst. Straks ook lage km prijs bij de km heffing natuurlijk….
Ook zonder die plaatjes had ik vast wel gezegd:
Doe mij 17000 euro en dan ga ik m direct halen.

P.s.
Mocht u een lelijk mannelijk figuur langs zien rijden in een polo en u, niet in een polo bluemotion, wordt overduidelijk uitgelachen….

….dan ben ik dat.
“Lekker voor de bijtelling”
Maakt tegenwoordig niet meer uit waar je in rijdt.
“lekker voor de bijtelling” Boring!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ Henk:

Behalve dan dat je een Polo met een Yaris moet vergelijken. En die is er alleen met 20 of 25% bijtelling. En even betrouwbaar hoor.
@ Bas

Lach jij maar! Ik rijd in toch rond in een degelijke polo met een leeftijd van 13 jaar:o:D
Aygo is duidelijk klasse kleiner en een polo kost per 100 km aan brandstof 3,81 euro (3,3 liter X 1,155)en de aygo 6,75 (4,5 liter X 1,499).. vind ik toch een behoorlijk verschil.

Gewicht maakt niet meer uit doordat ze beide wegenbelasting vrij zijn.
@ W!d

Probeer jij eens die 3,3 te halen… Zelfs journalisten die verondersteld zijn zo zuinig mogelijk te kunnen rijden komen nooit aan die normverbruiken hoor.. Eigenlijk kan een constructeur dus zeggen wat hij wil. Wanneer komt er eens een Europees label dat het werkelijk haarlbare verbruik weergeeft?? Dat ook de normale mens kan halen?
Oja en dit nog, koop nooit een diesel omdat die in aanschaf misschien goedkoper uitvalt of omdat de dieselprijs lager is want als je minder dan 25km rijdt per rit, ben je beter af met een benzine! Een roetfilter verbrand pas roet na enige tijd een gemiddelde van 90km/h te hebben gereden. Deze trend, STADSauto’s met diesel is eigenlijk zelfs wagelijk om aan te zien.
wel goedkoop rijden! Maar ook lelijk…dus zal hier goed verkopen.
Lekker ronkend pr-praatje! Geen enkel punt van kritiek?
Jezus Dennis, was toch al niet zo gecharmeerd van je posts maar nu je dit soort reclame gaat posten mag je van mij stoppen.

-edit: Jij kunt toch ook stoppen met lezen. Lijkt mee veel simpeler.-
@Incognito:
-edit: wel lief zijn voor elkaar-
Ohh, toch niet weer zo’n stinkdiesel die niet vooruit te branden is. Dat is toch niet meer van deze tijd en ook nog eens levensgevaarlijk! Heb zelf eens in een SDI gereden en had gewoon de kans niet om in te halen. Doe je dat wel, dan zit je de linkerrijstrook op te houden. Ophouden ermee en zorg voor doorstroming, zonder zwarte rook aub.
De nieuwprijs is voor zon spaarmodel toch eigenlijk weer duur…
@ henk SDI is niet meerrrrrrr…
dit is een TDI met een turbootje waarmee je toch net iets lekkerder vooruit komt
@ York, lees laatste topgear magazine, normaal word het verbruik niet gehaald maar bij de VAG zitten ze altijd vrij dichtbij met gemiddelde verbruikscijfers… dus 1 op 3.5 moet zeker lukken met het nieuwe rijden !
@VW T5 174PK:
Ik lees het nu pas: 1 op 3,5! :D Je bedoelt natuurlijk 3,5 liter per 100km.
Haha niemand gedacht aan een chipje? Er moet toch wel wat meer pk’s eruit gehaald kunnen worden?
met deze weersomstandigheden zul je flink kou lijden in deze BlueMotion, je krijgt hem nauwelijks op temperatuur.
Als dit geen succesnummer gaat worden weet ik het ook niet meer. Ik vind de prijs wel meevallen. Voor ongeveer €22.000 heb je een redelijk volle! Dat lukt je niet met een Golf, dus zullen velen een stapje terug doen, aangezien deze Polo qua ruimte niet héél veel voor zijn grote broer onderdoet.
Als je de auto uit Belgie haalt, dan hoef je geen btw te betalen en geen bpm. Dan kan toch niet kloppen dat je voor 250 euro extra (papierwerk) zo een auto voor veel minder kunt kopen?
Weet iemand hier of er ook een DSG bak als optie gaat komen? De Lupo 3L had destijds namelijk ook een automaatje erin zitten :)
De Duitse vanaf prijs is 16.500 eindelijk een keer in NL goedkoper!
Al hoewel met opties en andere pakketten worden we toch wel weer genaaid.
Blijft veel geld voor een kleine auto zonder BPM.
@ DonSei,
Was mijn gedachte ook. Met een DSG en cruisecontrol is dit voor mij een ideale wagen.
Ik heb ergens gelezen dat een DSG zuiniger is en dat het sneller schakeld als een handbak, zou die dan nog zuiniger kunnen? Of gaat start stop niet met dsg en dus onzuiniger?
@Ferdinand1

Inderdaad 3.5 liter per 100 km/h denk dat je de 1 op 3.5 met het grofste geweld niet haalt met deze polo :P

Denk niet dat er nog DSG op komt er zijn al diesels met automaat waarschijnlijk word die door DSG iets zwaarder maakt het hem niet veel zuiniger.
Volgens mij haalt DSG ook alleen veel voordeel bij ”zwaardere” motoren als een GTI of 2.0 TDI 140 PK…..
Een goede aanbieding van Volkswagen, flink geholpen door de gunstige belasting regels weliswaar, maar prettig geprijsd. Ik voorspel dat de levertijd tot over een half jaar gaat oplopen (het blijft een Volkswagen).
Leuk als je als particulier 17.000 euries in deze auto steekt en dan binnen een jaartje of 2 het kabinet ‘m toch weer zwaar gaat belasten… dubbel genaaid:)

Maar stel hij blijft belastingvrij dan is het een mooie deal
Zuinig = zwak optrekken en flink benzineverbruik bij stevige rijstijl = slechte koop voor mij! Ik hoef hem niet;)
Dit lijkt op een advertentie.. Hmm.. Kopen/Niet kopen.. Simpel: Niet kopen.. Saaie auto’s dit..
@cantago
flink verbruik bij stevig rijden klopt vooral voor benzineblokken, die moet je in de toeren jagen om een beetje vooruit te komen. In mn vorige auto, benzine, haalde ik het testverbruik bij lange na niet. Met een turbodiesel gaat dat toch wat makkelijker, je hoeft niet hoog in toeren te rijden om toch koppel te hebben, dus uiteindelijk rij je dan vanzelf zuiniger. Met mijn huidige auto, laguna diesel, is de afwijking minder dan 3% van de opgegeven waarden, en ik houd van doorrijden. Ik denk dat de polo dit ook wel ongeveer kan halen. Zo heel bijzonder is het ook niet meer, een megane diesel rijdt je met rustige rijstijl ook al 1: 25…
@mezelf
rijdt=rijd. Kortom,tijd om es te gaan slapen.
Wolter Alberts
Je moet er snel bij zijn; Pon krijgt er dit jaar maar 6000. De eerste dealer waar ik het gisteren probeerde, kon ‘m pas in het derde kwartaal leveren; z’n contingent voor tweede kwartaal was al vergeven. Dus doorgereden en bij volgende dealer eentje besteld; levering in april.
Goedkoper dan in Duitsland, dat geldt de facto voor veel automodellen; om bpm-pijn te verzachten worden de basisprijzen laag gehouden. Nu merk je het voor ’t eerst.
Ook de opties zijn bpm-vrij en dus goedkoper dan op een ‘gewone’ Polo. Executive Plus bijvoorbeeld (radioCD, navi, telefoonvoorbereiding en multimediabox) kost op BlueMotion Comfortline 1195 i.p.v. 1525 euro. Metallic 435 ipv 475, vierdeurs 450 ipv 495.
jongjonge zeg…
Staat er eindelijk een fatsoenlijk zuinig auto klaar voor het volk en dan beginnen ze weer te zeiken:
Hij is saai…
Ja natuurlijk is dat ding saai, had je verwacht 1 op 30 te kunnen rijden in een spannende auto…beetje naief.
Ow…maar dat verbuik haal je nooit…
Tuurlijk wel, wat een crap zeg. Ik heb ook nog nooit het testverbuik gereden met de auto…NEE…kwablappen….Het is altijd zuiniger.
Kom maar eens hier met die Polo, dan zal ik het je wel eens ff laten zien.

Dus mauwers…mauw maar lekker…dit is gewoon een goede, zuinige, veilige en comfortabele auto die er misschien saai uit ziet….maar wel verrekte spannend is.
alfa mannetje
in de autovisie een stuk van iemand die stelt dat de auto maar 14.500 mag kosten , zonder de belastingen dus. Deze is slechts 1000 euros goedkoper dan de mormale diesel versie ( 18.590) . PON gata verdienen , ze weten toch dat we massaal gaan rennen eb ik geeft ze gelijk . We willen nu eenmaal besodemitert worden.
@alfa mannetje: Goedkoopste Polo met ‘gewone’ diesel is de Trendline met 1.6tdi á € 20.025,00 (http://bit.ly/8BMhXT). Heeft ook 75 pk, en kariger uitrusting dan de BM Trendline (die heeft o.a. lm-velgen, klein leer pakket, chroominleg interieur, aerodynamicapakket, mistlampen etc). Hoe je aan ‘slechts 1000 euro goedkoper’ komt is dus een raadsel.
alfa mannetje
@Wolter Alberts: dan moet je lezen wat ik typ, stond in de autovisie , in de vak post . Ik kan me er alles bij voorstellen dat VAG er extra winsten mee genereert . Met dank aan de belastingbetaler.
Ben ik nu de enigste die dat een bom geld vind voor zo’n auto(otje)?
beetje duur voor een 3 – cylinder. Maar blue motion klinkt wel sjiek.
@ York

De
1) Fiscale premie van € 2549
2) premie roetfilter € 210
3) Blue Motion Attitude Premie € 1500
die genoemd worden op http://www.vwsalon.be/#/nl/detail/1 … kunnen toch niet van toepassing zijn op Nederlandse autokopers … ook niet als je hem importeert, want je betaald geen belasting in België (je bent geen inwoner daar) en geniet dus ook geen Belgische fiscale voordelen …

Of heb ik het mis …?

Gr. Yves
Bij Fiat had toendertijd jaren 84/85 was de ES uitvoering van de RITMO/REGATA..
Hoi, ik had een vraagje, weet iemand wanneer de polo bleumotion er is om test te rijden? Ik zou graag eerst een testrit willen maken voor dat ik deze ga bestellen, 3 celinder is toch weer anders.

Groetjes
Eind maart kan je proefrijden.
Levertijd is nou al 8 maanden. drama!
Prima auto, klapper van 2010
Ben wel blij dat ik hem direkt besteld heb. (op 11 jan.) Erg benieuwd hoe die zal rijden. Zal wel anders zijn dan de Passat die ik nu heb en die er na 340.000 probleemloze km. naar andere eigenaar mag.
Ik heb inderdaad geen testrit kunnen maken, heb gewoon op goed geluk gekocht. Met ook in het achterhoofd, dat als het niet bevalt er best wel een nieuwe eigenaar voor te vinden zal zijn (zeker nu de levertijden al lang worden).
Ik heb op 19 januari een Polo Bluemotion comfortline besteld en zou hem geleverd krijgen in week 16. Ben benieuwd of dat nog steeds klopt want op de VW site staat nu dat hij pas vanaf 22 april bij de dealer staat.
Heb jaren geleden Polo gereden en deze is nu stukken groter en echt een mini-golf. Ik vind hem stoer. Het jammere vond ik dat er maar 5 kleuren te krijgen zijn, heb zelf voor wit gekozen.
Ik heb er half maart 1 gekocht via http://www.polo-bluemotion.nl als het goed is krijg ik m half mei.
Ik ben benieuwd.
Graag wil ik per direct in aanmerking komen voor de polo bleumotion.
Telnr. voor verder info: 0626543073

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).