Zwitserse snelheidsduivel krijgt boete van 201.590 euro

Auteur: , 87 Reacties

De Zwitserse diplomaat en miljonair Roland S. heeft zich niet zo netjes aan de snelheid gehouden en heeft daarvoor een acceptgiro gekregen met daarop het recordbedrag van 299.000 Zwitserse Frank, omgerekend 201.590 euro. In een dorpje in het kanton Sankt Gallen, reed hij in zijn rode Ferrari Testarossa meer dan 100 km/u te hard en buiten het dorpje zelfs 140 km/u harder dan toegestaan.

Daar was de Zwitserse politie niet zo van gecharmeerd. De snelheidsduivel heeft de pech dat men in Zwitserland de boetes koppelt aan het inkomen. Hij zal een aardige duit verdienen, want nog nooit eerder werd zo’n hoge boete opgelegd. De man heeft een vermogen van meer dan 15 miljoen euro, dus hij zal er geen boterham minder door eten, maar balen zal hij zeker. Voor dat geld koop je minstens 3 tweedehands Testarossa’s.

Eerder dit jaar mocht een Finse miljonair een recordbedrag van 111.888 euro aftikken, maar daar dat record heeft Roland S. zich dus met dubbeldikke overtuiging toegeëigend. (via: blick.ch)87 reacties

Ik weet het niet zeker maar is dit geen oud bericht? (als in meer dan een jaar oud)
Schande, ze kunnen beter zijn auto afpakken. Zou die veel erger vinden, denk ik.
@Cardesigner: Inderdaad, vooral met dit soort snelheden binnen de bebouwde kom. Want voor hem zal het een weekje werk zijn, bij wijze van. Maar als je zijn auto af pakt. Lijkt mij dat daar meer emotionele waarde aan zit. Al helemaal aan zo’n klassieker.

Lol, moet weer denken aan die Zwitser die hier voor de ketelbrug werd gepakt, ergens halverwege juni 2009. Hij had toen, een snelheid record op de A6 te pakken. Met een gemeten snelheid die volgens mij ergens rond de 230 km/u lag. Hij kreeg een boete die maar liefst, 1800 euro was…….. Tja…
verdiende “LOON” :p
kan hij beter wat rustiger rijden en aan mij geven dat geld
Eerder dit jaar? Het is nog maar 7 dagen 2010 man! ;)
@NemoN: scherp!
verder wel terecht, 100 km/h te hard is ook wel erg veel als je 30 of 50 mag…
Schijnt zelfs dat hij een rechtzaak is begonnen omdat hij een diplomaat is en het niet correct vindt hoe hij wordt behandeld.

Wel mooie vent dus :). De 599gtb toch nog maar een jaartje uitstellen dus! Kerel verdient overigens 855.000 zwitserse franken (zo’n 6 euro ton) per jaar, dus maak je maar geen zorgen.
My bad… Ander verhaal met hetzelfde onderwerp..
http://www.nu.nl/opmerkelijk/1946085/enorme-boete-voor-snelheidsduivel-in-ferrari.html
(ps. zou toch handig zijn als je je eigen berichten kan editen)
@Cardesigner: Zoals Dennis al aangeeft, je kan voor het boete bedrag 3 2e hands testarossa’s kopen, denk dat deze boete hem meer pijn doet.

Beter gewoon rijbewijs voor 5 jaar afpakken. Snelweg 140km/h te hard nog redelijk begrijpelijk, 100km/h te hard in een dorpje is toch wel beetje van de zotte…
@Olleh: Als het een diplomaat is, heb je volgens mij weer onschendbaarheid.. Ik zag het nu pas in de tekst staan..
Zelf ben ik ook voor een zeer zware maximum straf.
Dus correctie op mijn tekst, auto en rijbewijs inleveren…
Van welk land is deze man een afgevaardigde overigens? Of is het een “thuiswerkende” diplomaat?
Goeie god….!!
En terecht.
Ik zeg… ook invoeren in Nederland.

Mensen in een Ferrari die 200 rijden waar je 80 mag.. en dan een paar maanden niet mogen rijden en.. oh oooh.. 1200 euro moeten betalen.

Daar liggen ze niet wakker van en dat is juist het doel. Voorkomen dat men hard rijdt door de straffen met boetes. De boete moet dan zodanig zijn dat het wel als straf voelt.
respect voor die goeie ouwe testarossa! :D
eigen schuld ;). ik zag trouwens laatst op tv dat iemand het belachelijk vond omdat hij een boete kreeg vanwege het niet dragen van een gordel, maargoed, de man vond het zo belachelijk omdat hij van adel was.. ben het dus met Thys eens; voer het ook maar hier in!
Dat is nu nog eens een manier om vadertje staat te helpen, met niet-zwart geld…
Tsjah dat is balen. Echt niet normaal meer dit.
Mijn vader kan er over meepraten, die heeft na een verkeersovertreding in Zwitserland een rijverbod voor 1 jaar daar gekregen + een dikke geldboete, al was die gelukkig bij lange na niet zo hoog als deze!
Hey, St. Gallen! Daar zit Hirsch Performance, de huistuner van Saab. Grappig…

OT: goed systeem dit
’t is net zoveel als ieder ander zou betalen in verhouding tot zijn inkomen.. Dus blijkbaar verdient die man belachelijk veel geld..
Belachelijk. Bovendien werkt het Zwitserse systeem niet. Anders had die man echt wel langzamer gereden. Veilig rijden is geen kwestie van de hoogte van de boete maar van moraal. Mijn moraal is dat je best wat harder mag rijden, als het maar veilig is.
@zdev:

Denk anders dat deze man zich wel drie keer bedenkt voordat hij zoiets opnieuw doet.. een boete met zo’n bedrag maakt ergens toch wel indruk denk ik hoor:P
@zdev: Dat is mijn moraal ook!
oneerlijk !
Voor alle mensen die vinden dat ze het hier ook moeten invoeren, doe eens niet zo lomp.

Stel… Je verdien 1 miljoen per jaar, werkt daar erg hard voor en heb ook een stuk meer kennis te bieden dan Jan modaal. Je bent een daadwerkelijke toegevoegde waarde voor de maatschappij en laat een ‘legacy’ achter, iets wat Jan ook niet doet.
.
Waarom moet die boete dan zo hoog zijn? Of beter gezegd, waarom is de boete voor ‘Jan’ zo laag? Als ‘Jan’ geen zin heeft om zichzelf een gedegen opleiding te geven, überhaupt geen zin heeft om hard te werken of simpelweg niet niet erg intelligent is, waarom dan ook nog eens lage boetes.
.
Ik ben het er helemaal niet mee eens dat iemand die hard werkt, slim is en dat ook tot ‘use’ brengt (en dus doekoe heeft) meer moet betalen voor hetzelfde vergrijp… Het is gewoon een wet, een zogenaamd -niet- crimineel vergrijp.
.
Iemand die door rood heen loopt in Zwitserland en rijk is betaald hetzelfde als ‘Jan’ aan een boete. Waarom dan wel bij auto’s? En dan juist vooral bij auto’s, vermogende mensen hebben vaak vermogende auto’s, maar dat deel is zo klein…. waarom:/
.
Mensen die zeggen dat dit een goede zaak is zullen later nooit een dikke bak onder de kont krijgen, gewoon verkeerde denkbeelden (zoals Thys).
@tom: Dus jij vind het normaal dat iemand zich als een gek in het verkeer begeeft er dan voor zijn of haar situatie met een lachertje er van af komt?
Ik ben er niet zo zeker van dat iemand die 1 miljoen per jaar verdiend daadwerkelijk altijd een toevoeging voor de maatschappij is. Er zijn vele mensen met zeer veel kennis, die met een “jan modaal” salaris een grote voor de maatschappij zijn. Mensen zoals jij en ik.
Jouw reactie kom mi alleen voort uit frustraties en misplaatste arrogantie en voegt mi niks toe.
@ Tom: eens dat we moeten kappen met de haast communistische niverlering in Nederland, máár ik denk niet dat mensen die Ferrari’s kunnen betalen echt wakker liggen van een ‘modale’ boete (in jouw woorden). Dus misschien dat het als strafmaatregel weldegelijk nut heeft, en niet als niveleringsinstrument gebruikt moet worden.
Overigens hoop ik niet dat hij door zijn diplomaten status onschenbaar is: overigens lijkt het me sterk dat hij diplomaat is; dan zou de boete niet zo hoog zijn aangezien diplomaten nou ook weer niet zoveel verdienen…
Oeps typo, nivelering bedoelde ik natuurlijk
Hallo Autoblog…wanneer nemen jullie eens een cursus Duits: “Gerade hat der Multimillionär seinen roten Ferrari Testarossa innerorts in Mörschwil SG auf 100 beschleunigt, aus­serorts auf fast 140 Stundenkilometer.”
Dus hij reed 100 binnen de bebouwde kom en 140 erbuiten en NIET 100 te snel…
@JH:

Dat betekend inderdaad 100 te snel, en niet wat jij zegt! er staat letterlijk “100km/u versnelt” zou jij eens duits les willen nemen!
@Luuk—d: sorry, mijn Duits is uitstekend (woon er) en er staat “auf 100 beschleunigt” dus tot 100km/u versneld oftewel opgetrokken..
Ik woon dus ook in dat mooie landje en ik kan je een ding zeggen: het werkt.
Ik rijd er nauwelijks te hard: >20km te hard (max 5km/u correctie) = officier van justitie met leuke boete. Doe het nog 2 keer en je kan ook je rijbewijs voor een half jaar inleveren.
Overigens is rechts inhalen 15 dagen salaris als boete. Niet stoppen voor een zebra pad is een overtreding van de wet (dus niet verkeerswet) en dan mag je voorkomen na de 2e keer.
Maar goed, die weekend ga ik wel weer skien :D
Tja, ik vind het ook een onzinnig hoge boete. Aan de reacties die ik hier en op Telegraaf.nl lees (waar het bericht ook staat) word ik alleen maar droevig door ‘pak de rijken hun geld af’-mentaliteit. Niemand iets gunnen. Naar anderen kijken, niet naar hunzelf.
Maar o wee, als de cassière hún een euro te weinig teruggeeft.
Wat een kansloze regelgeving daar zeg, aan de andere kant had hij beter een paar radardetectors kunnen kopen (of moet je dan ook een boete betalen t.w.v. een huis….).
prima, dit soort gedrag is door niemand goed te praten, ga lekker op een circuit racen, aso
@Gregorius

In welk kanton woon je? Mijn oom en tante wonen ook al zo’n 14 jaar in CH en die zeggen ook dat verkeersboetes daar niet niks zijn. Op zich wel begrijpelijk, want als je in de bergen zo hard rijdt is het levensgevaarlijk.
@tom: een boete van pakweg 2000 euro is geen boete voor iemand met miljoenen. Dat heet dus dan eerder straffeloosheid. Ik vind dat een boete wel DEELS in evenwicht met het inkomen moeten zijn, het moet nog altijd een afschrikmiddel zijn. Hij kan er wel voor gewerkt hebben, maar een dokarbeider of metaalverwerker zwoegt ook hard en verdient geen 13 miljoen. En wat is er een betere manier dan dit om meer belastingen te innen?
@Hennep:
In het mooie Kanton Zug; bekend van de vele flitpalen, de laagste inkomstenbelastingen en de vele hoofdkantoren.
De verkeersboetes verschillen idd van kanton tot kanton in hoogte, maar het is allemaal hoog.
@lan evo: Radardetectoren en zelfs tomtom met flitspalen zijn hier ook verboden: op het hebben (aan of niet) staat ook een leuke boete.

O ja: benzine doet nu 1,53 CHF (dat is 1 euro 05) en auto’s zijn hier ongeveer 40% goedkoper! (overigens ook het enige dat goedkoop is in dit land)
@ Tom

Jij moet niet zo dom praten anders moet je hier komen en kun je er een paar krijgen idioot.
Jan modaal werkt niet hard? Vaak harder dan die gasten die 1 miljoen per jaar verdienen.
Veel in me familie doen heel zwaar werk dat die pennenlikkers nog geen dag uithouden.
En meesten hebben gewoon diploma en minstens net zo veel kennis.
gvd wat kan ik me hier zo aan opnaaien echt waar.
zwaarste en belangrijkste werk word vaak het minste betaald.
werk waarvan het al bekend is dat je met 40 je rug en alles al kapot hebt.
Ik ga nu niet zeggen dat elke rijke man niet hard werkt want mijn oom die miljonair is werkt ook keihard voor zijn centen maar niet harder dan bv. mijn broer die maar 1700 in de maand verdiend.
pas maar op met zulke praatjes want als je pech hebt loop je een jan modaal tegen het lijf die dat niet pikt.
dit is wel weer héél erg overdreven hoor als je een keertje te hard rijdt…
neem gewoon zijn rijbewijs in beslag en een boete van €800,- ofzo…
of geen van bijde
thaha zalige kerel :D
ps: @carpicture555: geen van beide* ;)
@Gregorius

Dat is typisch het beeld van die kleinere kantons, erg lage belastingen en veel postbusfirma’s. Belastingen verschillen ook weer per kanton. Alleen de kosten van levensonderhoud zijn er erg hoog (dat merk ik elke keer weer als ik er kom).
@Gregorius
Nja wat ik bedoelde was, zijn die boetes voor radardetectoren etc. ook inkomensafhankelijk of niet? Anders ben je daar toch veel goedkoper mee uit als elke keer 30.000 euro betalen omdat je 5 kmu te hard rijdt.
@GOD;
Iemand die zo hard kan werken en genoegen neemt met 1700 euro in de maand verdiend zeker een lintje. Maar ik kan me daarnaast niet voorstellen dat iemand met een dergelijke inzet niet iets anders kan krijgen waar hij meer dan 1700 /maand kan verdienen.
Overigens werk ik zelf ook rustig 60 uur in een week; los van sociale werkgerelateerde verplichtingen na die tijd. In Zwitserland betalen ze trouwens ook wat beter.
@Gregorius: Damn, jullie doen net alsof 1700€ niets is, voor € 1700 moet je als Leraar(Secundair onderwijs, VWO ed) in belgie al 10 jaar werken ofzo…
@ Lan Evo;
Nee, alles wat onder die officier van justitie norm zit; krijg je gewoon een acceptgiro thuis; niet inkomensafhankelijk. Als je die binnen een dag of 20 dokt, komt er zelfs geen (officiele) aantekening in een dossier.
15km te hard is wel 240 CHF; door rood rijden 250CHF. Ze moeten toch ergens aan verdienen hier ;)
wat een belachelijk bedrag. Sowieso suffe cultuur om boetes aan het inkomen te koppelen. Omdat iemand hard werkt, mag hij meer belasting doneren aan mensen die te lui zijn om te werken :S:S:S mooie boel. Zoals een diamantenhandelaar ooit zei: “handel alleen met contant geld en ongeregistreerde goederen” dan hoef je niks meer bij te houden en kan je aan de belastingdienst opgeven wat je wil :-) lijkt me handig voor hem om voortaan met 100.000,- wit geld door het leven te komen en jaarlijks die overige 500.000 contant onder het bed te leggen.
@Warrie:

volgens mij ben jij of die diamanthandlaar echt in de warrie. zwart handelen, ofwel een fikse bekeuring riskeren die wellicht bij goede zaken hoger ligt dan deze bekeuring !
@ Gregorius

Hij vind het leuk werk en wil niets anders.
Die 1700 is ook niet helemaal waar.
hij werkt in de bouwsector en dan word er veel aan de kant gelegd.
Hier lacht deze beste meneer wel om.. 2 ton hoest’ie zo op.

Pak z’n Ferrari af + z’n rijbewijs..

Voorgoed wel te verstaan!
Niels Popelier
“Hé. Premier. We missen 5 miljoen in de kas. Hoe lost men dat op?”.

“Simpel toch Jef. We stelen van de rijken om zo onze corruptheid te compenseren”.
Kansloze afgunstige ambtenaren. 200 000 euro boete voor snel rijden, ze zijn gek geworden.
@GOD
Stoere jongen. Mensen veilig van achter je computerscherm bedreigen. Klein pikkie?
En toch ben ik het met Vanquish en zdev eens. Wat maakt het uit als iemand wat harder rijdt? Zolang het maar veilig is, en hij geen gevaar op de weg vormt.
Maar ergens begrijp ik de Zwitserse overheid wel. Ze die lage belastingen toch compenseren. Wij hebben hier hoge belastingen en (in verhouding) lage boetes. In Zwitserland is het net andersom.
Deze discussie is al eens eerder gevoerd hier.
Het is een meer filosofisch vraagstuk dan dat het iets met auto’s te maken heeft. Wat met deze regelgeving gedaan wordt is de staat die bepaald hoeveel waarde eenieder hecht aan geld. De staat beboet relatief terwijl geld en de intrinsieke waarde ervan absoluut is.
Mensen die voor een dergelijke regeling zijn redeneren dat iemand die naar verhouding meer verdiend ook meer moet inleveren. Men gaat dus voor anderen bepalen hoeveel waarde men hecht aan geld. Wat mij betreft is dat verkeerd.
Iemand die een relatief hogere boete moet betalen is automatisch niet evenzwaar gestraft als iemand met een lager inkomen.
200.000 euro voor een boete is belachelijk en ik denk dat mensen die dat terecht vinden een soort haat hebben jegens rijke mensen of misschien is het een soort jaloezie en een kans zien om mensen die iets hebben wat zijzelf niet hebben eens terug te kunnen pakken.
2ton boete is belachelijk – voor een beetje te hard rijden nota bene. Het is vaak prima mogelijk om binnen de bebouwde kom 100 te rijden zonder echt gevaarlijk te worden. Vergeet niet dat zo’n auto ongeveer 3x sneller tot stilstand komt. Afgunst ten top in vele reacties.

@GOD – geld ligt voor iedereen in NL voor het oprapen zolang je maar redelijk intelligent bent in combinatie met een gezonde dosis lef. Fijn dat er lui zijn die het vuile werk opknappen maar echt iets toevoegen doen zij verder ook niet. Desalniettemin hebben ook zij het veel beter dan de gemiddelde wereldburger en hebben zij verder geen reden tot klagen. En ach dan is na 35 jaar werken het ruggetje maar kapot, zij hebben tenminste nog het geluk dit mee te mogen maken doordat de leefomstandigheden en gezondheidszorg hier zo goed zijn. 3x raden wie daarvoor hebben gezorgd?
FAIL @ dennis
”eerder dit jaar kreeg een finse man een boete van….”
Kijkend naar de link, zie ik 2009 staan :-P
@ Guust flater
Is geen bedreigen maar een belofte.

@Q7
Het geld ligt niet voor iedereen voor het oprapen.
Wat weet jij van anderen.
Dat jij het misschien goed hebt getroffen betekend niet dat iedereen die mogelijkheid had.
Praat toch nog niet zo dom.
GOD – ik zeg ook niet voor iedereen – ik plakte er er twee voorwaarden aan

50% is intelligent genoeg, 30% heeft de lef en 80% van die groep doet er daadwerkelijk iets mee. Maw 12% heeft het goed en dat klopt precie snappie?
Ik vind deze boete wel de redelijkheid voorbij zeg! “Ja nouwen hij kan het betalen!” Jaloers zeker?

Ik vind dat boetes boetes zijn net zoals regels regels zijn. De regels zijn toch voor rijk en arm gelijk? Waarom de sancties niet?
Logisch is wel als je meerdere overtredingen hebt voor snelheid en je racht er dan nog is lekker overheen dat het dan wel hoger wordt ja.
Risico’s vindt ik ook mee spelen zoals woonwijken en dorpen.
Ik vind dit gewoon ronduit belachelijk! Verzin dan iets anders. Een verplichte rijtraining of 2 weken zijn rijbewijs kwijt als we toch extreem gaan doen.

Schande! De hardwerkende (of erfgenamen ervan) worden gestraft voor hun harde werk! Alsof je na een dag kinderkopjes leggen je loon in de brand moet steken en dat iedere lamzak die op de bank zit niks hoeft te betalen omdat die een UITKERING heeft! (medische redenen niet mee geteld).
Eerlijk? Judge yourself!
@NovaStar:

Volgens mij kom je in Nederland ook (relatief) nogal makkelijk aan een uitkering dus.. Zal daar wel iets anders zijn=)
GOEIEMORGEN! Dat is echt gestoord hoog! Arme man…
Aangezien ik al zo’n vermoeden had, dat dit bericht hier wel ter sprake zou komen, heb ik hier de tekst, die vanmorgen stond in de krant “20 Minuten”, die ik las in Zürich.
“De Rowdy, die er de grootste lol aan had, om met een snelheid van bijna 100 km/u door dorpen te razen en met 137 km/u werd gepakt op een 80 km-weg, is door de Kantonrechter in St. Gallen veroordeeld tot een boete van CHF 299.000,-. Dat hij zich uitgaf voor een diplomaat van het Afrikaanse Guinee-Bissau en zich beriep op diplomatieke onschendbaarheid, waardoor hij vrijspraak eiste, werd door de rechter genegeerd.
Hij wordt gezien als een notoire recidivist. De rechter hield bij het opleggen van de straf rekening met het vermogen van de man. Dat wordt geschat op 23.3 miljoen CHF. Hij bezit o.a. een villa van 4.3 miljoen CHF, een eengezinswoning en een appartement met een exclusieve ligging. Verder bezit hij 5 luxe auto’s. Zijn geschatte netto jaarinkomen bedraagt: 850.000,- CHF.
De helft van de boete legde hij voorwaardelijk op met een proeftijd van twee jaar.”
Einde citaat.
in nederland is diplomatieke status heilig ..
drugs-dealers zijn ook heilig ..

toevallig he ..
Voor iemand die €20.000 per jaar verdient is een boete van €1.000 heel zwaar om dragen omdat die dat geld integraal nodig heeft om in zijn levensonderhoud te voorzien. Voor iemand die 850.000 CHF is een boete van 299.000 misschien wel in verhouding groter maar uiteindelijk van weinig invloed op zijn leven. Boetes dienen als straf en moeten ook als dusdanig ervaren worden. Pleidooien tegen deze boete zeggen in feite dat als je geld hebt, je regels mag negeren.
@Peter: Justitie is voor iedereen gelijk en dat moet met boetes ook zo zijn. Mensen die veel geld verdienen worden al gestraft met een veel hoger inkomensbelasting tarief, hogere eigenbijdrages voor van alles en nog wat in tegenstelling tot de modaal verdienende mens. Dus omdat mensen met hersens, opleiding en ambities beter worden beloond en door de fiscus al genoeg worden gepakt, is het gelukkig nog steeds zo dat voor de wegenverkeerswet iedereen gelijk is. Anders kunnen mensen met een uitkering straks zeker hele lage boetes krijgen en hun gang gaan (doen ze toch al want de meesten willen niet eens werken maar gewoon zwart bijbeunen).
@rwd: Zoals ik aangaf gaat het niet om de boete maar om de straf. Een boete van €1000 stelt voor iemand die €1.000.000 per jaar verdient weinig voor en zal dan ook geen effect vertonen op diens verdere gedrag. Een overtreding is geen privelege voor zij die de boete kunnen betalen. Het is toch de bedoeling dat je na het krijgen van een bekeuring een hele tijd er aan denkt dat je dat niet meer mag doen. Daarom denk ik dat een rijverbod meer effect heeft dan boetes. Het zo interessant zijn om dit bij betrapping onmiddelijk op te leggen (bv 20 km/u te hard = wagen aan de kant voor de komende 12 uur.
Eigenlijk moeten ze dat ook in Nederland invoeren.. Ik verdien nog geen moer.. Dus ik hoef dan ook niets te betalen.. :P..
Linksheid op zijn top! Alsof het geld zo bij de beste man is komen aanwaaien! Waarschijnlijk heeft deze meneer risico’s in zijn leven genomen die andere mensen nooit zouden durven nemen waardoor hij er nu warmpjes bij zit. Bravo! Heb ik veel respect voor. Als dit in Nederland zou worden doorgevoerd ben ik hier weg! (Was ik sowieso wel van plan. Achterlijk land)
Ik geloof er niks van
belachelijk, dat is maarliefst 33% van zijn jaarinkomen!!

de gemiddelde nederlander zou hier 750 a 1000 euro voor krijgen en niet een 10.000 a 15.000 euro!!! abnormaal dit!!
nee het gaat er om dat iemand dezelfde overtreding maakt als een ander, en daarom ook dezelfde boete moet krijgen.

Ik dacht dat het wijf van justitie een blinddoek voor haar ogen heeft? Niet kijken naar afkomst of dikte van de bankrekening, belachelijk.
Als het aan de linkse maffia ligt betaal je als je meer verdient niet alleen meer belasting, maar ook meer aan gezondheidszorg, schoolgeld, km heffing, kinderopvang, boetes, tanspasta, koffie enz. Bovendien komen hypotheekrenteaftrek, aow, wao, ww en de rest te vervallen. Stel je voor dat iemand iets overhoudt…

Verhuis dan gewoon naar zo’n fantastisch communistisch land Noord Korea ofzo – fantastisch leven zul je daar hebben… Maar laten we hier gewoon van onze welvaart genieten en accepteren dat dit nu eenmaal gepaard gaat met een kleine groep die zich veel meer kan veroorloven dan de meesten.
Dezelfde boete heeft niet dezelfde impact op mensen met een heel verschillend inkomen en heeft dan ook niet hetzelfde effect om herhaling van de overtreding te voorkomen. Misschien is het beter om gewoon bij iedere overtreding een rijverbod op te leggen, dat is voor iedereen gelijk. Alhoewel, welgestelde mensen kunnen zich gemakkelijker een taxi of privéchauffeur permitteren.
Als hij dat ding op de snelweg een keer opentrekt, prima. Maar harder dan 150 binnen de bebouwde kom, en daarbuiten harder dan 220, daar kan ik geen medelijden mee hebben.
Euhm, hoe zit het nou?

Volgens Autoblog:
“in zijn rode Ferrari Testarossa meer dan 100 km/u te hard en buiten het dorpje zelfs 140 km/u harder dan toegestaan.”

En volgens het citaat van 9000cse:
“De Rowdy, die er de grootste lol aan had, om met een snelheid van bijna 100 km/u door dorpen te razen en met 137 km/u werd gepakt op een 80 km-weg”
Dat is best knap want dat kan die Testarossa nooit waard zijn :)
Heerlijk…met dat soort boetes zouden ze hier ook moeten komen.
100 te hard? Ruil dan je Ferrari maar om voor een fiets en toe…neem nog eens een hyptheekje op je huis.

Natuurlijk volledig uit proportie, maar aangezien de rest van de wereld dat ook is maakt het niet meer uit.
…”Alhoewel, welgestelde mensen kunnen zich gemakkelijker een taxi of privéchauffeur permitteren.”….

Als ze net 2 ton hebben uitgegeven aan een boete?
NIET de rijken die ik ken hoor….die zullen steen en fucking been klagen bij hoog en laag en dat kwartje voor de taxi kan er dan echt niet meer af (kan wel maar zijn ze te billig voor) (want als je niet billig bent wordt je nooit rijk namelijk).
Beter die auto afpakken……
Die boete is 3 keer hoger dan die auto waard is…..
Die dingen zijn goedkoop!!!!
Het is beter om hem 1 maand in de cel te knallen als het gaat om boetedoening. Bang voor zijn baan hoeft hij toch niet te zijn. Alleen vadertje tijd heeft hij niet in zij zak zitten, dus daar moet je ‘m op pakken.
OMFG als je dus bijna geen geld hebt dan krijg je ook een lagere boete man.. SHIT land. 200.000 euro boete is kk veeel


later
dus hij zal er geen boterham minder door eten

Jajaja 1,33% is toch behoorlijk wat
bij een inkomen van 50.000 per jaar zou dat 750 euro zijn en dat vind ik toch een redelijk hoog bedrag…
Woestijnridder
Punt is: een straf moet effect hebben en de boetes als straf in Nederland hebben niet op iedereen hetzelfde effect. Juist in Nederland hebben boetes de schijn dat ze er zijn puur om de staatskas te spekken. In landen als Zwitserland en Finland is dat juist niet zo: de boete raakt de overtreder hard en denkt echt wel 2x na voor hij weer zo hard gaat rijden.
Conclusie: de straf in de vorm van een boete heeft daar het gewenste effect: men moet zich aan de regels houden en dan zoek je de methode die daar het beste of goed bij past. Hetzij met een afschrikkende werking (preventief), hetzij achteraf puur als straf (repressief). Zou de beste ferrari-rijder nog een keer het risico nemen om zo hard te rijden?

Het effect moet bij een gelijksoortige overtreding bij iedereen hetzelfde zijn: daar bereik je mee dat dat de regels worden nageleefd, het verkeer veiliger wordt en er minder slachtoffers vallen want DAT zijn de uitgangspunten van de overheid (en niet die van een aantal forumleden hier als ik de reacties zo lees….).
Dus als hij nodig moet pissen en hij doet dat tegen een boom dan betaalt deze man 32000 euro? of 20000 euro voor het niet dragen van een gordel, of 45000 euro voor bellen in de auto, of 15000 euro voor 5km te hard rijden of 17500 euro voor fout parkeren, of 60000 euro voor het rijden over de vluchtstrook? doe toch ff normaal!
JA Q7 rijder,

want anders doet hij het morgen opnieuw, en lacht hij nog eens in het gezicht van de agente.

Maar ja, nutteloze discussie ;) ik ben voor dergelijke bestraffing, en ik ben ook niet jan modaal. Ik rijd ook vaak te snel, maar ik weet waar ik dat doe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).