Dit is de koplamp van de nieuwe Ford Focus

Auteur: , 49 Reacties

Morgen trekt Ford in Detroit officieel het doek af van de derde generatie Ford Focus, maar vandaag kunnen we in elk geval al de koplamp en het silhouet laten zien zien aan jullie.

In Detroit zal Ford een 5-deurs hatchback en een 4-deurs sedan versie onthullen van de Focus. Mensen die de Focus al zonder doek gezien hebben omschrijven de 3e generatie Focus als een combinatie tussen de huidige Focus en de Ford Taurus SHO (zie foto onderaan artikel).

Ik weet niet precies of ik daar blij mee moet zijn, ook de koplamp vind ik er overigens een beetje raar uitzien. Maar ik zal mijn oordel nog even mild houden en afwachten wat we morgen precies te zien krijgen.

Verder schijnt Ford van plan te zijn om maar liefst 12 verschillende modellen te bouwen op het platform van de Focus en dat allemaal uiterlijk in 2012. De volgende varianten kan ik zelf al bedenken, wat zal de rest zijn?
– 3-deurs hatchback
– 5-deurs hatchback
– sedan
– stationwagen
– Cabrio
– Coupe
C-Max
Grand C-Max
SUV?
– ???

Uiteraard zal Ford ook met een elektrische Focus op de proppen komen. (via: autospies.com)

UPDATE: De nieuwe Focus is onthuld.

Ford Focus teaser

Ford Taurus SHO 201049 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Niet zo wild van … vin de huidige mooier !
achja, het recente uiterlijk van de focus kon me nog best wel boeien, vooral van de gepeperde versie’s
die koplamp moet stuk!!!
maar die auto die daar onder staat is niet slecht
fijn.
Das een taurus eh, de nieuwe wordt morgen onthuld…
@ Robbie
Een stoere statoin mischien nog, net zoals de huidige ford focus X-road ;)
-edit: nutteloze comment-
moet toegeven ..
voor de gemiddelde autoblogger is “koplamp” genoeg om een voertuig “mooi/lelijk” te vinden ..
Die Ford Taurus is heel mooi.
Lijkt op een A5 met een Amerikaans sausje.
de eerste 0,1 seconden dat ik de foto zag dacht ik aan een Chevrolet pickup.
Zo, die onderste ziet er goed uit zeg.
verschrikkelijk, die koplampen, net zoals de alle fords zal het wel weer een verschrikking voor het oog worden!
Samsonzondergert
Hopelijk wordt het niet te amerikaans. Ik mis wat scherpte in die teaser van de koplamp. Lijkt me op het eerste zicht nogal braaf, eerder toyota achtig..
-nutteloze bijdrage-
@God: Dacht ik dus ook ja, lijkt echt precies op een Chevy

En das nie echt bepaald goed. Hoop er ook op dat het geen Amerikaans ding wordt..
wel mooie tekening (A)
De “oog” doet me aan een andere auto denken.
Beetje Insignia-achtig..
Die koplamp verschilt toch niet zoveel van die van de huidige Focus?
@ AlfaGTV
Vind ik juist weer wel.
Vind hem heel mooi zo, hoeven ze niks meer aan te doen.
Smaken verschillen he.
Alweer een nieuwe focus? Het gaat wel snel zo. Hopelijk dan niet met deze ingewikkelde koplamp. Die van Henk_he is mooier.
@DRU: wat bedoel je met “alweer een nieuwe Focus”? Het huidige model kwam in 2004 op de markt. En nu komt er dus na 6 jaar een opvolger. Zo raar is dat toch niet? Zeker niet als je bedenkt dat de Focus pas in de tweede helft van 2010 op de markt zal komen.
@dru: hoezo ‘alweer’?
de eerste generatie stamt van 1998 en de tweede werd al in 2004 gepresenteerd en is sinds 2005 op de markt.
dan heeft hij wel een lichte facelift gehad in 2008, maar goed.
@robbie: je was me net voor!!
een beetje rare koplamp vind ik en ik zag laatst foto’s in de autoweek waar die meer op een grote fiesta zou gaan lijken
Toch kan de huidige Focus in mijn beleving nog best een jaartje mee.. Benieuwd naar de onthulling morgen, ik neem aan dat die Taurus lekker in the U.S. blijft toch?
hèhè *zwijgt*
Ugh wat een rare koplamp zeg! Hopelijk wordt de rest mooier dan de huidige Focus die ik echt een mislukte neus vind hebben. De rest is nog wel aardig..
Als de auto er net zo uit ziet als de koplamp mogen ze dat doek er over heen laten
Nieuwe C-Max is net voorgestelt in de US…

en over de rest mag ik niks zeggen :-)
Zou dit niet gewoon de nieuwe US-Focus zijn? Daar hebben ze een ander model.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/2009_ford_focus_SES_sedan.JPG

Die staat nog op het onderstel van de eerste Focus, die er ook wat anders uitzag dan de Europese. Met een beetje geluk corrigeren ze die lamp nog voor de Europese versie. Lijkt alleszins niet te passen in het huidge aanbod.
@Esprit_de_Flandre: nope, de derde generatie Focus wordt wereldwijd dezelfde auto. Kleine details zullen wellicht afwijken, maar voor 95% zullen de auto’s voor de verschillende markten gelijk zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Europese en Amerikaanse Fiesta die zijn ook nagenoeg gelijk.
Yep Ford wil overal hetzelfde gezicht creëren. Dat zie je ook al bij die Taunus trouwens. Die heeft ook in grote lijnen de X-grille zoals op veel andere Fords. Alleen in de VS lijken ze (gelukkig) niet mee te willen doen met die enorme muilen in de bumpers..
@ Esprit de Flandre’
Precies wat ik ook dacht, alleen weet ik niet, of de US en EU versie veschillen, bij de komende editie.
Daarom ga ik er ook niets over zeggen, tot ik de eerste foto’s heb gezien, dan pas kun je echt oordelen.
Voor mij maakt het allemaal niet uit. Dat ze hem maar rap op de markt zetten, dat hij maar goed verkoopt en rap terug op de tweedehandsmarkt komt. Ik ga namelijk in de loop van het jaar een auto beginnen nodig hebben. en een van de twee vorige generaties focussen zie ik wel zitten. Een driedeurs met mooie velgen en een fijne benzinemotor. Die koplamp zegt me trouwes ook nx. Hopelijk rijdt hij zoals de vorige generaties, schitterend dus
Ik zit me net te bedenken, als ford de saaie toer opgaat rijden we binnenkort misschien allemaal in opels rond.
FERRARI_POWER
lijkt op een koplamp van de kuga…
tot nu toe ben ik bezorgd. weg zijn de strakke lijnen voor zover ik nu zie. ben benieuwd!
Dit is niet echt Kinetic hea,…

zo als die nu o phet plaatje staat lijkt ie wel op een Insignia
Eens ff denken,

Opel heeft een nieuwe Astra,
Ford heeft een nieuwe Focas,

Wanneer komt de golf 7 ?
Iets andere koplamp geworden :-)
Ja leuk Ruben maar ik was een kwartiertje eerder :P
Eh? Lampje klopte voor geen meter?
Als je de koplamp van voren ziet dan klopt het plaatje toch wel redelijk hoor :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).