1.100 hufters moeten verplicht verkeersles volgen

Auteur: , 55 Reacties

Moet je maar normaal doen. De politie wil respectvol rijgedrag en dus laten ze je niet gaan met een waarschuwinkje als je het écht bont maakt. Sinds oktober 2008 zijn er al meer dan 1.100 asobestuurders via de EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer) doorgestuurd naar verkeersles, op eigen kosten. En da's een kleine 800 euro.

Bij het CBR staan ze te kijken van dit cijfer, maar vergelijkingsmateriaal is er nog niet aangezien het een nieuwe maatregel betreft. Dus misschien is dit wel heel gewoon. Het grootste gedeelte van de verkeershufters, 468 personen om precies te zijn, bestaat uit mannen tot 25 jaar. Die rijden natuurlijk allemaal veel te hard omdat ze naar Top Gear kijken. Overigens kun je ook gewoon weigeren om zo’n verkeerslesje te gaan volgen, net zoals 92 gesnapte bestuurders tot nu toe deden; maar in zo’n geval wordt je rijbewijs ingenomen. Ons advies: gewoon je altijd netjes aan de snelheid houden. *kuch* (via ad)55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Of gewoon niet gepakt worden.
haha wat een bazen (y) politie is gewoon te erg in nederland
niet gepakt worden is tog wel het verstandigste
hoe lang wordt je rijbewijs ingenomen? Ik zou wel even die lesjes gaan volgen :-D(of moet je daar voor betalen?)
@IrT: Sinds oktober 2008 zijn er al meer dan 1.100 asobestuurders via de EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer) doorgestuurd naar verkeersles, op EIGEN KOSTEN. EN DA’S EEN KLEINE 800 EURO!!!

Zo beter?
die lesjes kosten volgesmij 750 euro,

bij blik op de weg of iets dergelijks zeiden ze dat een tijd geleden.

als ik me niet vergis.
Die lessen zijn voor je eigen rekening en die rekening is niet mals heb ik gehoord.
Gratis bierr! Euuuujjjj! :D

Ik denk ovegirens dat je er weinig mee opschiet. Waarschijnlijk doen ze daarna ook gewoon aso rijden.
ovegirens = overigens
voor die lesjes moet je netjes 774 Euro afrekenen
Leuk er bij te vermelden: De cursus is verplicht, kost ong. 800 euro en je moet het zelf betalen.

Dus lekker een alternatieve manier om flink te cashen.
@Gnermo:
Oh alsjeblieft… DE OVERHEID CASHT NIET OP DE EMG CURSUSSEN.

DE KOSTEN (ALS IN… WAT HET KOST OM TE ORGANISEREN) ZIJN 800 EURO EN DIE BETAALT DE OVERTREDER DUS ZELF. HET IS NIET ZO DAT ER 800 EURO AAN ‘BOETEGELD’ IN HET LAATJE VAN DE OVERHEID KOMT
Opzich wel terecht.. Hopen dat ze op die cursus dan wel van wanten weten, zodat die mensen ook daadwerkelijk hun leven/rijdgedrag beteren.. Niet gepakt worden is denk ik sws handiger voor alle notoire hardrijders ja^^
Heb de prijs van zo’n lesje er even bij gezet!
774 piek!wtf!

en hoeveel daarvan gaat direct naar de schatkist?
donderse dievenbende in den haag!
Als je het voor elkaar krijgt om die cursus te moeten doen verdien je het gewoon. Die cursus krijg je echt nie zomaar.

Een oud stagiare op m’n werk heeft het iig voor elkaar gekregen die cursus te moeten doen.. 3 punten gehaald :) ja dan ben je gewoon een lozer 1 die het verdient als je het mij vraagt.
Als die cursussen ook inderdaad worden gegeven aan hufters… aan welke criteria moet je voldoen om in aanmerking te komen?
Voor mannen onder 25 jaar is dit hoogstwaarschijnlijk haantjesgedrag.
voorjekijkedoorrijden
aan welke criteria zul je denk ik wel in kunnen vullen niet?!?! lijkt mij dan hostyle
mag ik even weten warneer je hier voor ‘in aanmerking komt’?
Maar die lessen zijn niet voor mensen die even 10 KM te hard rijden.
Maar voor die sukkels die over de vluchtstrook rijden, denken dat ze 1.5 meter achter iemand kunnen rijden met 150 KM/U, 90KM/U in een woonwijk rijden, of met een kratje bier op rijden.
Deze mensen kunnen blij zijn dat ze een 2de kans krijgen voor 800 euro.
Je zou ze in een container de zee in moeten gooien.
@Hostyle
Wie drie keer veel te hard rijdt zal het rijbewijs kwijt raken. Het gaat hierbij om snelheden van meer dan 30 kilometer per uur en op de snelwegen meer dan 40 kilometer boven de maximumsnelheid. Ook bij bumperkleven en het voortdurend snijden van andere weggebruikers zal de asociale automobilist het rijbewijs kwijt raken. – Mdweekly

http://www.mdweekly.nl/891050/minister-eurlings-wil-huftergedrag-in-verkeer-aanpakken

Aldus dezelfde criteria als voor beginnende bestuurders. Zei daar iemand puntenrijbewijs voor iedereen? Kwestie van deze maatregel als argument nemen.
Overigens bepaald de plaatselijke agent of hij het ‘aso’ vindt, vervolgens kijkt de officier van justitie of hij het daar mee eens is.
Gelukkig is 60 op een 80 weg en eeuwig links rijden niet ‘aso’!
Haha dat plaatje van New Kids Broodje Bakpao
die gast op die foto komt mij ergens heel erf bekend voor… maar ik weet niet waarvan.. :?
Ok, hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze bij het CBR een financieel probleem hebben als zo’n cursus 800 euro kost, FLIKKER TOCH OP KUT CBR, maak er gvd weer een overheidsinstantie van Eurlings (ja, ik weet dat je op autoblog kijkt!)
maaskantje verrekte mongol!
Wie is hier nou de snackbar, jij of ik???
@ SjoerdV

GIJ of ik. Brabanters he.

@ Bosnia Love

Dat is een zogeheten New Kid uit de serie op Comedy Central, en de laatst uitgekomen clip van The Opposites feat. nog een paar nepnegers…
Cursus gehad, kost 775 euro.

De 8 man waar ik hem mee samen had vallen allemaal niet onder de mensen die ik in de reacties terug lees, dus geen aso’s die op 1.5 m achter iemand rijden met 150, rijden ook niet 90 in een woonerf of weetikveel wat. Die mensen die daarmee bedoeld worden hebben allang geen rijbewijs meer, die hebben inderdaad gewoon schijt aan de regels.

Een van de dingen die je er leert is dat de cursus je op talloze manieren opgelegd kan worden, de combi 31 te hard langs wegwerkzaamheden ( waar niet gewerkt wordt ) en een knipperlicht vergeten bij het inhalen is genoeg voor de EMG. Iets dat agenten erg snel willen geven, van de 9 kandidaten waren er 3 echt flink over de schreef gegaan, van die andere vielen de overtredingen als ze los gemaakt worden wel mee. Je hebt de pech dat je het in 1 rit doet.

Voor de info, ik was een vrij bijzonder geval, zat er niet terecht en justitie schiet niet echt op met de zaak, dus zodoende.
@Bart: Kijk, dit is dus precies de reden waarom ik die vraag stelde. Ik meen al eerder ergens te hebben gelezen dat sommige agenten wel erg snel deze maatregel hanteren. De vraag is dan ook of er van de 1100 deelnemers ook zoveel ‘hufters’ zijn.

@Herke: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Ook al ben je een 21-jarige student ;)
Het lelijke eendje
Overal te snel rijden behalve aan flitspalen en flitsauto’s zoals ik al doe sinds ik mijn rijbewijs heb. Nog geen enkel boete gehad na 4 jaar.
Ik had direct mijn rijbewijs op 18 jaar en van de eerste keer erdoor!
haha die gast op het plaatje xD
maar 1100, dat vind ik nogal veel!
wel belachelijk dat je het zelf moet betalen! indirect een boete van 800,- euro en je tijd gaat weg bij die lessen, zonde!
-edit: nutteloze bijdrage-
Goed voor het CBR, die lijden verlies op het moment.
@ sta

‘Het gaat hierbij om snelheden van meer dan 30 kilometer per uur ‘ Wat een geluk dat ik nog niet gepakt ben zeg!
op die “lessen” is het ook niet echt de bedoelingen dat je komt opdagen natuurlijk ..

die 8 meiertjes is wel van belang ..
Mongol Jonguuh!
is dat de nederlandse versie van snelle eddy op die foto?
Net goed, moet je maar normaal rijden. En daar heeft de snelheid niks mee te maken (tenzij je vet te hard door een woonwijk raast ofzo…)
Toch grappig als je de comments leest om te constateren hoe weinig mensen daadwerkelijk comments van anderen lezen; echt duizend keer de vraag wie die gast op de foto nou is, terwijl het echt al minstens even vaak gezegd is…
Zo’n 800 euro :shock:
Dat had van mij wel de helft mogen zijn…
Geweldig, meneer Maaskantje.

Maar, wat heeft dat met die cursus te maken. ?
Ja jonge mongol… DTM uitlaat kut :D
hoevaak heeft wouter die opleiding gedaan?
Leuk, een Opel Manta.
Terecht! En nog veel meer mensen kunnen zo’n boete/cursus gebruiken (‘Broodje warm vlees – broodje bakpau :P)
Ik kan er over mee praten, werd ergens in juni met 107 km/u gepakt op de rondweg. waar 50 km/u is toegestaan.

Volgende maand betaal ik het laatste deel van de 774 euro(heb in termijnen betaald, ben nog maar een student) en dan word ik opgeroepen voor een 3-daagse cursus.

Je hebt hem zo te pakken, even het gas indrukken en je hebt zon leuke cursus, dat ik ervan ga leren? NO WAY, ik weet zelf de gevaren wel van het hard rijden enz. mij zul je nooit hard zien rijden in woonerfen of zone-30. ik deed het op een weg waar het makkelijk kon, en dat wist oom agent ook wel. ik ben dus gelazerd niet om daar de veiligheid te garanderen maar puur om te cashen. Naast die 774 euro kreeg ik van justitie ook nog eens een boete van 510 euro. in totaal 1284,- en dat voor een studentje van 21 jaar oud.
Inderdaad bijna 800 euro maar dat is volgens jun omdat de cursus 3 dagen duurt.
Meeste van die gasten zijn zo’n 3 a 4 maanden hun rijbewijs kwijt.
Weigeren ze de cursus dan moeten ze opnieuw afrijden.
ik zou het lekker weigeren die cursus…volgens mij zijn een rijexamen en een paar lesjes lang geen 774 euro
800 euro? goedendag zeg… maar als je je een beetje normaal gedraagt, dan wordt dit je ook niet snel aangeboden. misschien moeten ze dit eens doen onder mijn leeftijdsgenoten, die allemaal brommers hebben die soms 130 op de teller halen.
Dat bepaalde bestuurders van een voertuig een cursus moeten volgen vanwege hun gedrag in het verkeer, staat buiten kijf. Vraag is of je daar 3 dagen voor nodig hebt. Maakt bijvoorbeeld een slipcursus daar deel van uit, dan dat onderdeel geen invloed hebben op het gedrag. Dat is inmiddels glashard aangetoond door wetenschappelijk onderzoek. Daarbij komt dat onverantwoord weggedrag niets te maken heeft met het kennen van de verkeersregels.
De vraag is dus waarom iemand een bepaald gedrag vertoond. En daar moet dan ook zo’n verplichte cursus op geënt zijn.
Ik reed zojuist op mijn fietsje, werd ik bijna overreden door een lesauto. Zoveel helpen die lessen dus nie :D Stomme leswagen… Zonder richting aangeven een rotonde verlaten en dan bijna iemand aanrijden. Gelukkig zat dat meisje met dr stuiter op het stuur :) Je bent niet voor niets aan het lessen, dan zou ik beter opletten (ik stak mijn hand zelfs uit!!)
shit, 800 euro :? HOEVEEL BIER KENNE GIJ DAAR VOOR KOPEN !?
integralechubasco
@TWJ
en jij weet wat er met die 800 euro gebeurt…? oja, je capslock staat aan (links op je toetsenbord)…
Hoeveel vrouwen zouden erbij gezeten hebben?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).