Audi A8 live in Detroit (Hybride gepland voor Genève)

Auteur: , 79 Reacties

Op de beurs van Detroit toont Audi haar nieuwe A8. Natuurlijk hadden we al de officiële foto's voorbij zien komen, maar nu is er ook beeld vanaf de beursvloer. Belangrijker is het wellicht dat Audi serieus bezig is met alternatieve aandrijving. Om dat te benadrukken zal Audi in Genève (in maart) een hybride versie tonen van de A8. Kan je zo lang niet wachten dan kan je uiteraard ook even naar Brussel rijden vanaf komende donderdag, daar staat de "normale" A8 op de Audi stand.

Audi heeft overigens een duidelijk standpunt: hybride technologie verdient alleen aandacht als het ook echt nuttige technologie is. Dus niet alleen de bijtelling moet omlaag, de auto’s moeten ook daadwerkelijk schoner worden in de praktijk en niet alleen op papier. Naast de A8 hybride kunnen we ook een Q5 hybride verwachten, en daarnaast heeft Audi natuurlijk de veelbelovende E-tron concepts gelanceerd.
79 reacties

is dit ding nou nog niet genoeg besproken?
@Vincenzo: jij wist al dat er een hybride a8 zou komen?
Hij blijft chill
Wat kijkt ‘ie toch droevig uit zijn ogen…:(
@Escudo:daar dacht ik ook al aan
persoonlijk vind ik hem maar stom. wat dacht Audi ?! “nieuwe lichten en grotere grille vooraan en we hebben weer een facelift, woohoo”
@Smul:je hebt helemaal gelijk ik, wou precies hetzelfde zeggen
Nogmaals absoluut geen verbetering tov het vorige model……..
Die grille wordt steeds groter van het gapen.
Alsof ie zegt: “ik ben zo saaaaaaai.”

Doet u mij maar een Quattroporte
Die velgen mogen ze in de VS houden. Foeilelijk!
blijft een toppertje !
waarschijnlijk kijkt hij zo sip, omdat hij weet dat er binnenkort een broertje met een elektro-brommer rond gaat rijden…
wel, voor mij doet die A8 het echt niet.. lijkt wel een 300C ..

het e-tron gebeuren kan me dan weer wel bekoren. ik heb het vermoeden dat audi die “groepsnaam” e-tron gaat gebruiken voor alle Electrische voertuigen. Maar ze gaan zich toch moeten haasten. Tijd om er ook eens enkele echt te bouwen..
Ongelooflijk hoe saai. Hoe kun je naar die auto kijken en zeggen dat ie leuk is? Volgens mij moet je daarvoor een heel saai persoon zijn. BMW gaat hier lekker van profiteren met hun nieuwe prachtige 7 serie.
Gaaaaaaap!

Wat een vreselijk saai, anoniem uiterlijk! En die vier ringen op de grille veranderen daar helemaal niets aan. Halveer die grille, laat de bumper van links naar rechts doorlopen en zet er andere koplampen in zònder die achterlijke LED’s. Dan zal het al een stuk beter lijken.
wow, die heeft een grote grill op de voorkant!
(en dan klagen mensen over peugeot…)
Wel mooi, maar hij ‘kijkt’ te serieus/droevig
Zo’n grote grill scheelt natuurlijk enorm in de ontwikkelingskosten. Voor de hele voorkant heb je geen plaatwerk nodig. Geniaal! Verder is het gewoon even een A4 op het kopieerapparaat, 125%, op start drukken en klaar is Helmut!
En dan heb je ook al de hybride A5, sorry ik bedoel VW New Compact Coupé.
Audi had toch voorsprong door techniek?waarom hebben ze eigenlijk niet een hybride die wel werkt?
En waarom in de A8, ik geloof dat de gemiddelde A8 rijder nou niet wakker ligt van een beetje extra betalen om iets te rijden.
Maak dan een hybride A3 en A4, dat zal beter verkopen lijkt mij.
Jaja, alternatief-zus-en-hybride-zo, maar jezustiefus, nog stééds met wielen! Het is verdomme 2010, moet Audi met al zijn voorsprong zo zoetjesaan niet eens gaan beginnen aan zwevende auto’s? Wat moeten onze voorouder uit, laten we zeggen 1940, hier wel niet van denken? Om’t even aan wie je dat toen had gevraagd, weet dat ze allen, integraal, organisch en in koor geroepen hebben zouden dat alle auto’s in 2010 zwevenderwijs van A naar B zullen gaan. Eventueel via C.
Waarschijnlijk doet ie ’t binnen de doelgroep van de A8 een stuk beter dan bij de gemiddelde autoblogger :)
Ik ben die doelgroep (ik heb er zelf 1) en zeg: NOOIT MEER A8 (of anything van VAG, VW, AUDI, LAMBO, SEAT, SKODA).

1 grote oplichterij die jongens.

Hadden ze hier nou A4 op geplakt zou ik zeggen: NOOIt MEER A4!!
De vlaggenschippen van BMW en Mercedes steken er met vlag en wimpel boven uit.
lelijk, de oude is echt mooier
Ik ben ook doelgroep maar zal er nooit en te nimmer 1 kopen, wat een prutbak… vergelijk hem voor de gein ff met de 7-serie… Goed, ik ben niet objectief, maar wat een wereld van verschil…
@ bereboot81
Een kleine toelichting zou niet verkeerd zijn.
heeft audi stiekem Chris Bangle ingehuurd?
Ik vind het een mooie auto, en ik zie ook verschil tussen deze A8 en de oude, en ook tussen de A8 en de A4, of alle andere Audi’s. Verder denk ik dat die Hybride technologie wel eens zou kunnen aanslaan, kijk naar de Lexus LS600h, en de Mercedes-Benz S400 Hybrid. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik voor de prijs van een Audi S8/A8 6.0 W12 liever een Maseratie Quattroporte zou kopen.
Met zo’n achterlijke grill lijkt deze A8 meer op een of andere vage Chinese of Koreaanse imitatie.
Vorrige generatie A8 was een stuk mooier.. Deze is gewoon veel te lief. De nieuwe 7 serie van Bmw vind ik dan een stuk mooier en agresiever.
Helaas lopen ze weer eens achter de andere merken aan en zeggen dat ze het beter gaan doen dan de andere merken ja, zo kan ik het ook!!
Zelf stap ik over van Audi A8 naar MB S400 Hybride en ik zit me al te verheugen dat ik weer MB S Klasse ga rijden.
Gadverdamme, ik had ‘m nog niet gezien, maar dan vind ik het huidige model 500x mooier… What have they done :(
KOOP ALLEMAAL AUDI!!!

Dan wordt in een BMW rijden tenminste weer wat exclusief hehehehehehe:p
Waar gaat de nummerplaat op de voorzijde geplaatst worden…?
wallen onder z’n ogen…
Ik vind de nieuwe A8 echt geen mooie auto. Audi gaat een beetje overdrijven met die kermisverlichting en de A8 en A4 lijken wel heel veel op elkaar. Bij Mercedes en BMW is het ook niet altijd mooi, maar er is wel veel onderscheid que uiterlijk tussen de modellen.
Is de A4 alweer vernieuwd? Verhip is ook weer groter geworden. Blijft een grijze muis.
Die facelift is wel geslaagd, kompleet met supertrendy LEDlichtjes. De buurman zal gelukkig zijn.
@Paul 12 January 2010 om 13:05

Groot gelijk!! mooi besluit om gewoon weer in een echte limo te rijden en dan ook nog in een “Hybride”.

jammer dat ik hem niet heb mogen verkopen aan u! ;-)
Vind de facelift wel oke.. Niet echt spraakmakende veranderingen..
Nog steeds jammer van de rare lijn in de koplampen.. Maar er komt vast wel één of ander aftermarketkitje om dat op te lossen, en verder vind ik ’t écht een grandioos mooie wagen..
doe mij maar het vorige model!
@ autoblogger….moet je dan je titel niet veranderen?
Dit is toch de gewone A8/ A1/A2/A3/A4/A6787889978?
@Vincenzo: er staat toch “hybride” in de titel? of mis ik iets?
Wat een lelijk hok. Valt de huidige nog wel te pruimen, is deze helemaal door zijn poten gezakt. En die koplampen, lijkt wel of ‘ie te laat naar bed is gegaan..
Vind hem vreselijk ‘amerikaans’ overkomen :s
Zeker geen verbetering tov huidige A8. Vind de nieuwe koplampen beetje goedkoop.
” BMW gaat hier lekker van profiteren met hun nieuwe prachtige 7 serie.” Prachtige??!!! Proest!

Al die topmodellen van BMW en Audi zien er de laatste tijd echt lelijk uit! Wat is er aan de hand?
Mooi konijnenhok vóór op de auto, mis alleen het drinkbekertje nog.
Mercedes lacht stilletjes in zijn vuistje. Door de onthulling van de A8 weten ze dat ze bij Mercedes voorlopig nog wel even de tijd hebben om de nieuwe S-klasse te ontwikkelen.
te groot rooster en saaie voorkant. Vorig model is nog steeds mooier.
Die voorsprong die audi had opgebouwd over mercedes is in een keer weggevaagd. Dit is niet één stap vooruit maar 3 stappen achteruit. Dit is dé kans voor Mercedes om weer marktaandeel terug te winnen en het wordt ze gewoon in de schoot geworpen.
Ja lelijke buitenkant. Maar misschien wel goeie techniek, comfort, dat soort zaken. Ik zou alleen voor een 7 serie gaan, want mooier in- en exterieur. En mooier logo.
Beetje Verward
“Audi heeft overigens een duidelijk standpunt: hybride technologie verdient alleen aandacht als het ook echt nuttige technologie is. Dus niet alleen de bijtelling moet omlaag, de auto’s moeten ook daadwerkelijk schoner worden in de praktijk en niet alleen op papier.”

Ik dacht steeds dat Audi (en VW) steeds riepen dat hybride geen nut heeft. En toch maar proberen? en ondertussen flauwe trappen onder de gordel uitdelen naar de concuurent (wat door AB kritiekloos wordt overgenomen. How low can you go?
Intussen laat die concurrent zien dat hybrides wel degelijk het verbruik en de CO2, roet, NOx uitstoot flink verlagen: zeker 25%. En dan ten opzichte van bijvoorbeeld een 1.4 TSI.
@Liefhebber: kom kom, de modellen van BMW groeien ook zeer sterk naar elkaar toe, hoor. Die van Mercedes inderdaad niet.
@Beetje Verward: een van de prius-lovers moest natuurlijk op zijn tenen getrapt raken door dit duidelijke en amper weerlegbare statement van Audi. Zo voorspelbaar.

Ik begrijp trouwens niet waarom dit model het voor Audi zal verpesten. OK, het is geen bijzonder mooie auto, maar dat was de vorige A8 ook al niet en hij werd ook niet veel verkocht. Iets meer dan de VW Phaeton, maar toch niet veel. VW schijnt in deze klasse gewoon moeite te hebben met het ontwerpen van een spannende auto. En sowieso komt een dergelijk beest altijd wat lomp over.
@bmw: ik vind de 1,3,nieuwe 5 en 7 serie, X5(X6 lijkt wel op X5) en de Z4 toch niet zo heel veel op elkaar lijken.
@Liefhebber: Dus de nieuwe 3, 5 en 7 vind je niet op elkaar lijken? Volgens mij bezoeken wij een andere autoblog…
Stoplichtsprintertje
Wat heeft audi toch met die lelijke achterlichten ??

@GOD groot gelijk, deze audi valt in t niets vergeleken bij die andere 2
Ik vind de grill erg groot ogen, en de velgen doen me aan een slecht chinees merk denken… Misschien dat hij er in het echt beter uit ziet? Want zo wordt ik er niet echt warm van…
@autoblogger moet ik nu alles voorzeggen??
Dit is toch een gewone A8?? Al tig keer aan bod geweest.
@Vincenzo: yep, net zoals de ferrari california of 458 italia.
Maar dat mag blijkbaar wel?
Get used to it, en probeer wat meer nuttige bijdragen te posten.
ze moeten daar echt nieuwe designers aantrekken. Dit begint echt wel boring en lelijk te worden
circlestorm69
Ik heb de A8 twee weken geleden zien rijden bij Ingolstad.
Hij kwam ons tegemoet op de snelweg en het eerste dat me opviel was z’n negatiefkijkende dagrijverlichting. En dat zag er toch best vet uit.

Het was moeilijk om hem heel goed te zien maar het was niet zo erg als verwacht. Zelf vind ik tot nu toe de oude A/S8 mooier maar wie weet went het wel. Vond de nieuwe 7 ook eerst wennen en nu een hele mooie dikke bak.

En dat uit de mond van een groot Audi fan!
Die grill is veel te groot, en die LED strip in de koplampen zijn net een paar wallen onder de ogen, neen doe mij maar ein sieben serien oder S-klasse.
Passat CC velgen anyone? wat zijn die koplampen trouwens uitgezakt!
Wat een pronkschip tegenover een bmw 7 en elke lelijke mercedessen, en alle gekken die hier zeggen liever een 7, kijk is hoe lelijk die wel niet is of wat voor volk daar in rijd!

en voor degene als je je oogkleppen af doet zie je toch wel duidelijk verschillen tussen de modellen van audi, net zoveel verschil als je ziet bij bmw!

Autoblog moet is wat doen aan de mensen die hier bmw boven alles hebben en dus alles wat audi is afkraken, het niveau daalt hier wel hard!
mooie audi. maare komt er ook een RS8 versie ????
“Audi heeft overigens een duidelijk standpunt: hybride technologie verdient alleen aandacht als het ook echt nuttige technologie is. Dus niet alleen de bijtelling moet omlaag, de auto’s moeten ook daadwerkelijk schoner worden in de praktijk en niet alleen op papier.” Ja dat is een Prius natuurlijk niet he.. pff, het was weer veer-in-de-ass-van-Audi-steken-tijd
Wat is mij dit model enorm tegen gevallen zeg! Deze auto is aangekondigd met zoveel ‘poeha’ en dan komen ze met dit?? Wat een complete deceptie! Audi heeft hier voor mij zeer veel min punten gescoord. “Een ultieme creatie” werd en in de teasers en introductie gezegd, pff, laat me niet lachen! Hoe durven ze eigenlijk… Zoals eigenlijk al in voorgaande reacties is gezegd, het is gewoon een facelift van het bestaande model, die nou niet bepaald goed is uitgevallen. Erg jammer allemaal en inderdaad, BMW gaat hiervan profiteren lijkt me..
live-foto’s een stuk mooier dan persfoto’s!
Maar ik heb toch liever een S-klasse. En misschien wel liever een Siebner. Toch is Mercedes (alweer) degene die toch het meest verschillend modellen-aanbod heeft, terwijl je meteen ziet dat het een MB is. Bij Audi en BMW moet alles in maat S, L, XL, en voor de verlengde XXL staan. Toch wel een beetje jammer…
Hij kijkt als een oude zuurpruim… (de auto) Kan me in tegenstelling tot de vorige twee modellen niet bekoren. Hij krijgt nog 1 kans voor in het echi.
De felicitaties zullen over en weer gegaan zijn tussen Munchen en Stuttgart toen het goede nieuws over de nieuwe A8 werd bekendgemaakt. Zeven jaar lang een concurrent minder moed goed gevoeld hebben. Opgetogen BMW en Mercedes medewerkers zullen ’s avonds de biertuinen nabij de hoofdkantoren van hun werkgever gevuld hebben.
Een kleine toelichting?

Deze A8 is niet nieuw. Bijna alles is slechts opgeleukt vanuit de ‘oude’ A8. Verder hebben ze een paar cruciale veranderingen gemaakt die de doodsteek vormen. Zo is de MMI-knop nu onder de climate control inplaats van achter de versnellingspook waar je hem makkelijk kon bedienen. Al die fijne kleursetllingen in he interieur heb je nu ook al. Het exterieur heeft de achterkant van een A4. De voorkant van een Volkswagen en verder is het een kwestie van tijd voordat alle neiuwe technologie op een 5 keer goedkopere Skoda/Seat geshroefd gaat worden.

Ik erger me ook al jaren aan de halfslachtigfe houding van Autoblog in deze. VAG zijn gewoon een stelletje oplichters die voor elk merk in dezelfde onderdelengrabbelton graaien. Ik zou toch wat meer exposure daar op willen zien.

Echt het enige wat ik nog leuk vind aan mijn A8, is de quattro-aandrijving. Gelukkig kan je die ook bij de concurrentie bestellen nu.
@BMW,

Ik ben het bijna compleet met je eens, alleen werd de vorige generatie wel degelijk veel verkocht hoor voor een vlaggenschip. En toen was het voor mij iig ook wel terecht, maar als ook dit ding veel verkocht gaat worden dan snap ik het ff niet. Met minimale veranderingen van een klassebak een chinese prutbak maken? Ik vind het knap….

@Mathmadd,

Er komt geen RS8, en die zal er denk ik waarschijnlijk ook nooit komen ook….
oi oi het wordt er niet echt beter, zoals zo velen al beschrijven, het wordt tijd voor echt verniewing bij Audi zeker wat betreft ontwerp aan het front van het wagenpark.
Pff net of de nieuwe 7-serie zo mooi is, die snuit ziet er niet uit in het echt. De 5-serie is wel een plaatje maar de 7 was vanaf het begin af aan al mislukt met z’n mega nieren. Ik denk dat deze A8 er irl best imposant uit ziet.

Met de techniek zit het iig wel snor, moderne 8-traps ZF-bak en 2 mooie V8-blokken!
Gaaaaaaaaap, wat een slaapverwekkend model. Die gril is toch volledig over de top. Het design (als je hieral van kunt spreken) is compleet doorgeschoten. Ik dacht dat Audi altijd het Less is more principe hanteerde. Beetje een kamp auto.
hey god
dan koop je toch lekker een benz of een bmw en laat je hier niet meer horen bij audi.
ik vind dat je altijd walgelijk comentaar hebt.
zal wel bij je horen.
Hehe, Audi wordt hier toch zo afgebroken… Audi dit, Audi dat, Audi A8 is een grote A4 en blablabla. Voorkant van de A8 is echt wel duidelijk anders hoor… En ik heb toch nog nooit een probleem gehad om de ene Audi met een andere te verwarren. Het is wel waar dat ze allemaal op elkaar lijken. Maar dat vind ik persoonlijk goed. Het hele wagenpark hoor bijeen (vormt een geheel) zoals een familie. Bij BMW, Mercedes, VW en er zijn nog enkele voorbeelden is dat toch ook zo. Grill is altijd hetzelfde, voor en achterlichten zijn ook sterk op elkaar beginnen lijken, enzovoort. Het zijn altijd de details + formaat die het verschil maken. Natuurlijk, het is terecht dat iedereen zijn mening uit. Maar sommige dingen dat geschreven worden zijn echt… nutteloos.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).