Bevroren autoruit? 240 Euro boete!

Auteur: , 122 Reacties

De politie van Flevoland heeft vandaag 2 dozijn automobilisten bekeurd vanwege het "niet goed ijs- en sneeuwvrij maken van den voertuigen". De hoogte van de boete ligt aan hoe slecht het zicht is, waarbij de boetes variëren van 160 tot 240 euro. Is dat niet wat veel?

Nee, blijkbaar niet. Je mag wel gewoon zomerbanden onder je auto hangen, maar een bevroren achterruit is natuurlijk een stuk gevaarlijker. Zijspiegels zijn overrated. Daarom adviseert de politie dat automobilisten de voor- en achterruiten voor het rijden eerst goed schoonmaken en vergeet daarbij ook de zijramen niet! Of je gebruikt een bak warm water, dat kan ook. Tevens moeten de ruitenwissers los worden gemaakt en moet er voldoende ruitenwisservloeistof met antivries aanwezig zijn. Meer tips hier. (via geenstijl.nl)

Met dank aan RobinM voor de spot!122 reacties

En terecht :O
Terecht.
Heerlijk, zo’n bak warm water als het vriest!
Springen je ramen van kapot, dan hoef je inderdaad niet meer te krabben.
@JCD: ik wounet zeggen dan springen je ramen kapot
Hartstikke terecht, want wat heb je aan winterbanden als je niet kunt zien waar je heen gaat. Lijkt mij een heel stuk gevaarlijker…..
@Stefan-Venema: Het lijkt mij ook nie zo plezierig om te zien waar je naartoe gaar, maar niet (tijdig) kunt stoppen ;)…
@daviddewijnnl:
je kan beter koud/lauw water gebruiken, vriest het minder snel terug aan.
Zoals zovele als zegen terecht, want er zijn hier in Flevoland al wat ongelukken gebeurt omdat mensen niet de moeite namen ruiten schoon te maken.

Wellicht is wat JCD al zei, de tip van de week. Bak warme water over je ruiten. En ze springen stuk. Dan hoef je ze niet meer schoon te maken. Zorg dan wel dat je verwarming het goed doet… Anders is het ook weer niet meer te harden als je over de A6 rijdt.
Terecht, kan niet hoog genoeg zijn!
Wat een onzin dat die achterruit ijsvrij moet zijn. hoe zit het dan bij die bestelbusjes met dichte achterdeuren die hebben ook alleen maar een linker en rechter spiegel
@Lange:
Er staat geen achterruit, maar autoruit.
Vind het niet te duur. Hardstikke terecht!
Er zijn wel extreme gevallen die zo’n boete verdienen. Ik zag laatst nog een vrouw in een Volvo 940 rijden die niet meer dan een stukje van 40 bij 20 cm had vrijgemaakt op de voorruit, en zich met de neus tegen de voorruit gedrukt door het verkeer bewoog… :roll:
xD wanne idioten…
Je mag je achterste zijruiten toch ook 100% tinten met folie, of zelfs dichtlassen… Waarom moeten die dan sneeuwvrij zijn?

Soit, voorste zijruiten & voorruit + spiegels, akkoord! Maar de rest? :(
Goede zaak!
Een bak warm water over je ruiten gooien moet je vooral niet doen. Tenminste als je je ruiten heel wilt houden.
Je mag je achterste zijruiten toch ook 100% tinten met folie, of zelfs dichtlassen… Waarom moeten die dan sneeuwvrij zijn?

Soit, voorste zijruiten & voorruit + spiegels, akkoord! Maar de rest?
mmmmmm……met zo’n boete heb ik m’n Eberspächer standkachel er zo uit !!
Bovendien lekker warm als je instapt :mrgreen:
Voorruit terecht voor een boete, maar achterruit???
komaan, en al die bestelwagentjes zonder achterruit, die moeten toch ook alleen maar rekenen op hun spiegels? ik ontdooi mijn voorruit, spiegels en mijn zijruiten.

Voor een achterruit vind ik dit wel ver gaan…
Yep, en geef die idioten die hun mistlichten bij het minste druppeltje regen of vlokje sneeuw aandoen ook maar een fikse boete…

Iedereen wil blijkbaar met de meest verlichte kerstboom rondrijden.
Mateloos irritant voor andere bestuurders!!!
de achterruit laat ik altijd gebeuren door de achterruit verwarming, de rest krap ik wel. Beetje onzinnig om voor de achterruit te bekeuren
Naja, ligt er natuurlijk ook aan in hoeverre de ruiten niet ijsvrij zijn. Kan me nog goed een plaatje herinneren waarbij slechts ten hoogte van de bestuurder een klein kijkgaatje was gekrabt.
De achterruit vind ik ook wat te ver gaan, waar heb je anders achterruitverwarming aan?
klopt mensen. dit is wat minimaal vrij moet zijn.

Voorruit geheel schoon, voorste zijruiten geheel schoon in combinatie van Twee zijspiegels, achterruit is niet nodig.
heeft u slecht 1 zijspiegel, dan moet deze bij de bestuurder gemonteerd zijn en is zicht via de achterruit verplicht. dus met en binnenspiegel en een schone achterruit.
het is natuurlijk aan te raden om alle ruiten schoon te hebben.
vergeet niet de koplampen en achterlichten vrij te maken van sneeuw. ik zie nog veel te veel bestuurders die dat niet doen en daarom slecht zichtbaar zijn, wat ook gevaar oplevert en bovendien strafbaar is.
@flyingd:
En het kenteken dan daar had ik een beste pak sneeuw op zitten :twisted:
Terecht

En mensen die hun achterruit niet proper maken zijn meestal dezelfde die nooit in hun spiegels kijken, dus die verdienen sowieso een boete ;)
bullshit achterruit schoon krabben,Voor en zijruiten oke maar de achterruit :?: En de bestelbusjes dan met een dichte achterkant dat mag natuurlijk wel vieze vuile geld vangers. Triest gewoon
dus een “auto mag geen bevroren ruit hebben maar cammionetten mogen wel zonder ruiten rijden ? rare jongens die nederlanders….
@JDM__Wotevajjjj: cammionetten= Vrachtwagens, laten we het simpel houden ;)

ook die dingen hebben ruiten en ook die moeten vrij zijn.voor die groep is het zelfs zeer belangrijk, omdat het zicht vanuit de cabine al beperkt is. de chauffeur kan al een boete ontvangen als er wat voor de voorruit is geplaatst, denk aan een mascotte of naam nummerplaat.
@JDM__Wotevajjjj:

Cammio-watte? :?

Rare jongens, die Belgen.
@Svensson: camionette is algemeen beschaafd vlaams voor bestelbusje. Meertalige mensen zijn toch altijd een beetje bijzonder.
slaat nergens op maar ok
In alle links die jullie geven in het artikel word in geen enkel artikel de achterruit genoemd! Waarom doen jullie dit dan wel?
De boetes die gegeven zijn, zijn gegeven voor mensen die net voldoende ruit vrij maken van sneeuw zodat ze de niet fatsoenlijk overzicht meer hebben!
Het daarbij, zoals al genoemd in comments, onmogelijk boetes te geven voor het niet zichtvrij maken van de achterruit aangezien je deze ook volledig gesloten mag maken!

Stemmingsmakerij!
Wordt nu echt tijd om te verhuizen naar duitsland. Normaale bekeuringen kosten daar geen drol. Volgens mij zijn al die Nazie’s in 1944 verhuist naar nederland en zijn wouten geworden en die andere sukkels die er wat mee te maken hebben.
Wat een onzin. Mits je 2 buitenspiegels hebt, zijn er maar 3 ruiten die verplicht schoon moeten zijn: de voorruit (en niet een stukje maar helemaal) en de portierruiten. Ik neem vaak ook niet de moeite om de achterruit schoon te maken. Dat gebeurt onder het rijden wel met de achterruitverwarming. Elke agent die denkt mij daarvoor een boete te geven wens ik veel succes. See you in court. En ik win dat op mijn sloffen.
integralechubasco
en mensen met een lotus exige krijgen geen boete?
@integralechubasco: Hoezo? die heeft toch twee buiten spiegels?
integralechubasco
maar die heeft helemaal slecht zicht al dan niet door de sneeuw van achteren…

auto’s met achterruiten worden hier gediscrimineerd…
@integralechubasco:

Bij bromfietsen is dat bijvoorbeeld ook, je hoeft geen pinkers te hebben maar heb je ze wel moeten ze werken. Hier is het net hetzelfde.

Uiteraard moet die raam sneeuwvrij worden gemaakt, heb je geen achteruit dan heb je gewoon geluk e :p
En als de Pwolitsjie nu iemand niet kan aanhouden, omdat iemand hen niet kan zien?
bevroren ruiten-belasting !!
en dan nog dweeps die “terecht” schrijven ..

de eerste ambtenaar die mij die belasting wil opleggen kunnen zijn collega,s pas weer terug zoeken als het dooit ..
zeker terecht, van mij mogen ze al boetes gaan schrijven als mensen losse sneeuw op de auto hebben liggen, vooral op het dak
ooit achter zo’n auto op een invoegstrook gereden? is echt feest als ze op de honderd zitten, komt de hele teringzooi in een keer omhoog
@Michel 350z

niet alleen nederland hoor. zwitserland is ook een enorm populair oord voor nazi’s.
@C70T5:
Klopt
Zeer terecht. Van mij mogen ze ook mensen bekeuren die de auto niet sneeuwvrij hebben gamaakt. Bijvoorbeeld auto’s waarbij het dak, motorkap en achterkant is bedekt.
wat een politiestaatje, ik zou er niet om kunnen lachen. Alsof dat prioritair is, noch levensgevaarlijk
Ik kwam er vanmorgen hier nog 1 tegen die een stukje ten grote van een creditkaart had los gekrabt.
ik hem hem maar ff in het grote licht gezet. Idioot.
Ga lekker de NS boetes uitdelen. Die rijden elke dag over een bevroren treinsporen.
achterruit is niet verplicht hoor om door heen te kunnen kijken als je maar buitenspiegels hebt..
maargoed…de voorruit en zijruiten(voorste) is wel handig wil je goed naar buiten kijken ;)
Ik vind dat eigenlijk helemaal terecht, want wat als je nou een Volkswagen Caddy voor privé gebruik? Daar kan je ook niet naar achteren kijken. Dus zou die ook die kleine raampjes van achteren moeten gaan krabben terwijl hij die toch niet eens kan zien. :shock:
en terecht, zag laatst nog zon truttebel die met de hand klein beetje de sneeuw van de voorruit had afgeveegd ter grootte van een meloen en dan maar rijden, alle zijruiten dicht, spiegels dicht, achterruit dicht,voorruit 90% dicht. achteruit boeit dan nog niet zo heel erg, maar de rest wel.
Achterruit lijkt me inderdaad nogal onbelangrijk. Wel eens met een fatsoenlijke aanhanger gereden? Dan zie je ook niets door de achterruit. Dus gewoon je voorruit, zijruiten en spiegels ijsvrij maken en klaar is Kees.
Zei daar iemand bestelbus?! hmmm…
Ze zouden beter de vrachtwagens controleren op sneeuwvrijheid, als er zo’n stuk ijs afvliegt is dat gewoon levensgevaarlijk!
Daar kan ik me echt kwaad in maken..
@lodewijk:
Jaaah maar in nederland maakt het niks uit of er gewonden of doden vallen zolang ze maar kunnen bekeuren daar gaat het jah om hier. Ze doen ook niks aan fieters die s’avonds zonder verlichting fietsen. En als je ze dan aanrijd krijg de je nog de schuld ook.
Nergens, maar dan ook nergens waar je dit bericht leest, hebben ze het over de achterruit, hier wel. Is dit niet een beetje stemmingmakerij? Uiteraard dien je je ruiten goed schoon te houden, het alom bekende creditkaartrijden of postgleufrijden zoals het ook wel eens genoemd wordt, is levensgevaarlijk. Iedereen weet dat en toch zijn er nog mensen die het doen en dan beledigd zijn dat ze een flinke boete krijgen.
Ik trok laatst m’n deur dicht en toen: PATS! achterruit eruit..
Nog steeds een compleet mysterie hoe het gebeurde want ik had m’n auto nog niet eens gestart.
@flyingd: een camionette noemen mensen in NL een bestelwagen, geen vrachtwagen.
@Brutus: minder hard trekken…
on-topic: een waarschuwing had ook volstaan, maar op zich is het terecht, het is simpelweg levensgevaarlijk.
@bmw: bedankt voor de Correctie, ik heb me niet echt verdiept in Vlaams.
Bullshit, al die busjes en caddy’s die geen achterruit hebben, kunnen geen boete krijgen, en iedereen die in een normale auto rijdt wel? Zij zien ook geen ene reet! je hebt je zijspiegels toch?
Belachelijk de hoogte van die boete!! Soort van je gaat rijden als je voorruit nog niet ijsvrij is :S Die mensen hebben voor hun doen gewoon genoeg gekrapt, als hun daar nou tevreden mee zijn, mooi toch.. En je achterruit kan je gewoon met verwarming laten ontdooien, duurt max 3 min, vind echt schandalig dat politie (die zogenaamd toch al zo weinig tijden hebben) zich daarmee bezig houden.. Bekeur liever de mensen die stil gaan staan op een rotonde of de doorstroming belemmeren..
Nou het is belachelijk! Mijn pa heeft ook een boete gehad van 160euro omdat hij zijn achterruit niet goed schoon had gemaakt!
Dat zijn zijruiten, verwarmde spiegels en voorruit wel schoon waren vond de politie wel goed maarja die achteruit he! Agent zijn argument was dat als je een zichtbare achterruit heb dat die dan ook schoon moet zijn. Ga lekker wat anders doen joh, hiermee krijg je burgers gek.
Raza a6 3.0Quattro
Zeer terecht!! en ook een mooi bedrag hehe
ze zijn gewoon een gevaar op de weg. kleine moeite om je auto sneeuw/ijsvrij te maken. en ik hoop ook dat ze boetes uitdelen voor de hopen sneeuw op de koplampen/achterlichten hoppa ook liefst vanaf 160 euro. hoop dat ze het dan leren :D
als je belasting moet betalen voor “global warming” EN vrieskou ..

dan weet je zeker dat je in een fascisten-staatje woont ..
Wat een zever. Een achterruit is niet verplicht zolang je twee spiegels hebt. Dus als de achterruit bevroren maar de speigels zijn proper, kunnen ze je niets maken. Als die spiegels dan ook niet bruikbaar zijn, dan wel ja.
Elke persoon dat “terecht” roept is waarschijnlijk al zo gewend van voorover te bukken dat hij er een soort fetish aan heeft overgehouden…

Niet verwonderlijk dat het zo ver komt met meer als de helft van de reageerders dat hiermee akkoord gaat!

kortsluiting in mijn brein geeft dat.. :?
@BXL: Waarschijnlijk zul je jouw mening enigszins bijstellen als je zelf overhoop gereden wordt door iemand die te lam is om zijn ruiten even te reinigen.
@JCD

Ben je achterlijk ofzo? Van warm water barst een raam helemaal niet, dat is alleen van kokend water NIET van warm water uit de kraan.

Ga jij maar lekker in de kou met een plastic krabbertje krassen op je ruiten maken.
gaar=gaat
Dit is TERECHT. Met name de zijruiten. Ik heb het 1x niet goed gedaan deze winter met m’n zijruit, en je ziet bijv. fietsers enzo echt niet meer goed aankomen. Achteruit rijden met een besneeuwde achterruit is ook niet verantwoord.

Ook mensen die alleen een mini-stukje vrijmaken op de voorruit. Zo WIL je toch niet rijden??

240 euro is dan wel wat veel, maar de helft ofzo zou toch wel terecht zijn, niet? En ik heb geen zin in dat er ineens zo’n mafketel met compleet besneeuwde ruiten tegen me aanrijdt…
En terecht!

@BXL, wat is hier dan op tegen? Er is in de loop der jaren al twee keer een idioot tegen mijn auto aangereden die door een vlakje van 10x10cm dacht genoeg te kunnen zien. Niet dus. Geen letsel en uiteraard vergoed de verzekering de schade wel, maar het is toch vervelend als je net een goede week je auto hebt en hij ligt alweer half in de poeier.

Dichtgevroren ruiten: dikke boete.
Niet functionerende verlichting: dikke boete.
Niet aan de omstandigheden aangepast rijgedrag: dikke boete.

Of eigenlijk beter nog: neem zulke idioten gewoon hun rijbewijs af en geef ze dat pas terug nadat ze hebben aangetoond over enkele hersencellen te beschikken.
Bedank AlwinK ook dan even. ;) Hij heeft die R8 ook geupload, eerder dan RobinM zelfs..

On: Het is misschien wel wat hoog die boete. Maar het belangrijkst is dat het gewoon veilig is. Dan blijft het natuurlijk raar dat winterbanden niet verplicht zijn..
autoblogger: je bagatelliseert het toch wel, zeker als je de nieuwsberichten ook leest. Foei!
wat een raar gezeur in de reacties :X

maak je ruiten, verlichting en nummerplaten gewoon schoon voordat je gaat rijden. Heb je ZELF goed zicht en ben JIJ goed zichtbaar. Wel zo fijn.

en ja, ik maak dat allemaal netjes ijs/sneeuwvrij voordat ik ga rijden.

wat ik wel vervelend vind, zijn al die lui die (altijd) hun mistlampen voor aan doen. op sneeuw glimt dat erg hard, en dat is vervelend en onnodig. En volgens mij nog verboden ook.
Het is nog al een doolhof in de wet, de één zegt je wel mag rijden met een bevroren achterruit met spiegels. de wet zegt dat een Lading en\of aanhanger het zicht maar achteren wel mag belemmeren. er staat niets over bevroren ruiten.
Maa,. in de wet staat wel beschreven onder een Kapstok artikel , dat de acherruit vrij moet zijn van ijs en sneeuw.

ik ben het kwijt:?

onderstaand staat op een camper site. Het antwoord is van een jurist

“Mag je gaan rijden met een bevroren achterruit?

Antw: Ja, in de Wegenverkeerswet is bepaald, dat wanneer een voertuig beschikt over een achteruitkijkspiegel met voldoende zicht aan de rechterzijde het niet verplicht is om de achterruit ijsvrij te maken. Het is natuurlijk wel verstandig om pas te gaan rijden wanneer het zicht voldoende is.”

Dit staat in de wegen verkeerswet.


“2.Indien het gezichtsveld van de voor voertuigen van de categorie waartoe het voertuig behoort voorgeschreven spiegels wordt beperkt door lading die aan de achterzijde van het voertuig is aangebracht of door een door het voertuig voortbewogen aanhangwagen met inbegrip van de lading, moet het voertuig zijn voorzien van een linker- onderscheidenlijk rechterbuitenspiegel waarmee de bestuurder een in bijlage VIII, hoofdstuk 2, titel 2, paragrafen 1 tot en met 6, vastgesteld weggedeelte kan overzien.”

maar in de wet staat ook dit. (richtlijnen voor politie)
zie link

http://209.85.229.132/search?q=cache:ICn9uTy2Tq8J:forum.infopolitie.nl/feitenboekje.php%3Fmode%3Dsearch%26action%3Dfc%26search_feitcode%3DK175+wegenverkeerswet+achterruit&cd=2&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
@flyingd:

Nee, het mag niet. Zie het als het blinderen van je achterruit/voorruit, dat mag ook niet. Ik vind het antwoord van de jurist dan ook, op z’n zachts gezegd, vreemd.
terecht
Politie zou de gemeente hier maar eens moeten bekeuren vanwege “niet goed ijs- en sneeuwvrij maken van de straten”
Hoezo, boete “belachelijk” en “schandalig”?
Hierna een nieuwsbericht van net een week geleden (Bron: De Standaard):
Bestuurder dodelijk ongeval kon niet zien door voorruit

* dinsdag 05 januari 2010
* Bron: belga

GENT – De autobestuurder die maandagavond een 25-jarige vrouw doodreed op een zebrapad in Gent, reed met een voorruit waar hij niet goed kon door zien door de vorst. Dat melden het Gentse parket en de politie. Ze waarschuwen voor rijden met belemmerd zicht.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur aan de Kasteellaan nabij het station Gent-Dampoort. Een personenwagen die richting Dampoort reed, schepte de vrouw op toen ze op het zebrapad overstak. De jonge vrouw uit Amsterdam raakte levensgevaarlijk gewond en overleed in het ziekenhuis.

De bestuurder, een jongen van 19 uit Wachtebeke, voerde een inhaalmanoeuvre uit. Het rijbewijs van de tiener werd voor twee weken ingetrokken.

De jongeman was niet dronken en reed ook niet te snel. Hij was wel onvoorzichtig omdat hij reed terwijl zijn voorruit nog niet ijsvrij was, zegt het parket.

Rijden met een belemmerd zicht kan bestraft worden met een boete van 100 euro. De politie raadt aan om voor het vertrek de autoverwarming te starten, alle sneeuw te verwijderen en alle ruiten vrij te maken.
@WizardOfAss en peter

Het gaat mij om het feit dat er voor zulke onzinnigheden boetes worden uitgeschreven, zelfs dan nog in mate van 160-240 euro!
Politie mag (moet) mensen erop wijzen wanneer ze “onverantwoord” zouden rondrijden met besneeuwde ruiten, nu dat het zo ver komt dat je daarvoor een boete krijgt, van MINSTENS 160euro, is te belachelijk voor woorden.

Ik vraag me af in wat voor een samenleving/buurt je wel niet moet wonen om het “terecht” te vinden dat politie zich met zulke zaken bezighoudt.

Ik mag toch hopen dat we niet allemaal complete retards zijn en weten hoe we zelfstandig de ruiten van een wagen kunnen sneeuwvrij maken, zodat de politie zichzelf wat prioriteiten kan opleggen…

then again, politie en prioriteiten in één zin gebruiken is dromen van een andere wereld.
@BXL: Helaas blijkt in de praktijk dat er veel “retards” zijn. een boete van 160-240 euro is niets in vergelijk met het leed wat die “retards” te weeg brengen als bv. een kind word dood gereden omdat hij\zij te lui is om hun ramen schoon te maken.

ik zeg. TERECHT.
@rick dos…

ik weet zeker dat de achterruit 100% geblindeerd mag zijn dus
(zoals ik al zei..met buitenspiegels L en R)
waarom zou een bevroren achterruit niet mogen dan??
gewoon bezwaar indienen…dat is toch te gek man

(hun willen gewoon zien als hun achter je rijden dat je je gordel aan hebt en niet zit te bellen of te eten..enz als ze niet kunnen zien dan verzinnen ze zoiets) ;)
@Dennis21:

Er zijn aanvullende APK-eisen.

APK-eisen

Naast de wettelijke regel hierboven bestaan er ook APK-eisen. Aan deze eisen is toegevoegd dat de ruiten niet mogen zijn voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht beperken. Te denken valt daarbij aan stickers, lichtdoorlaatbaarheid beperkende folie of, voor wat betreft de achterruit, jaloezieën die de achterruit dichtmaken.


M.a.w. heeft het helemaal geen zin om je achterruiten te blinderen, want door de keuring komt ie niet.

Trouwens, dit artikeltje is wel héél erg misleidend. Door de bewoording in het artikeltje en de daarop volgende discussie lijkt het alsof het over de achterruit gaat. Het blijkt echter over de voorruit te gaan…

ten boer –
Een automobilist uit Ten Boer kreeg dinsdagnacht een bekeuring van 240 euro voor het rijden met bevroren ruiten.

Agenten zagen dat de automobilist op de Johan Feitostraat in zijn woonplaats de stoeprand raakte. Dit kwam doordat alle ramen van zijn auto waren bevroren. De politie signaleert naar eigen zeggen vaker gevaarlijke situaties doordat mensen met ijs en vuil op de ramen gaan rijden.

Het rijden met slecht zicht levert grote risico’s op voor andere weggebruikers. Daarom waarschuwt de politie om met schone ruiten aan het verkeer deel te nemen.


Als er dan nog eens 24 van dit soort imbecielen rondrijden dan vind ik het alleen maar terecht dat ze bekeurd worden.
mogen wij nu de gemeente een boete geven voor het niet goed ijsvrij maken van de wegen??
owja en bestel busjes met dicht achterruit hoe zit dat???
@BXL: jij komt nooit een auto tegen met een vooruit die amper ijsvrij is? (en dan bedoel ik niet auto’s die geparkeerd staan…)
Goed zicht is letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Dagelijks zie ik nog mensen met amper ijsvrije ruiten rijden en die nemen al dan niet bewust een onverantwoord risico. Als het sneeuwt en glad is, dan is autorijden al pittiger maar als je dan met oogkleppen op gaat rijden (want dat is het dan), dan vraag je om problemen. Je zal zo een fietser over het hoofd zien……
In mijn ogen meer dan terecht dat de politie hier op controleert. De boetes mogen dan ook zeker wel 160+ euro zijn want het is puur gemakzucht van mensen: scheelt 5min met je ijskrabber om vervolgens een half uur later dan normaal op je werk te komen vanwege de langere files etc.: ja, heel logisch!

Als laatste: ja, we weten allemaal wel hoe we de ruiten van een auto ijs/sneeuwvrij moeten krijgen maar dat is nou net niet het punt: mensen moeten het ook DOEN. Dat is met alle regels in het verkeer: we weten het wel maar we hebben er lekker schijt aan. Als jij en alle anderen zich aan de regels houden in het verkeer, dan kan de politie wat anders gaan doen (andere boeven vangen of zo). Maar zolang er mensen zijn die het beter denken te weten dan de regels die gelden, dan blijven we de politie nog heel vaak zien (en ook DAT is terecht).
owja dus de politie vangt geen mordenaars verkrachters enz omdat ik mijn achterruit niet goed ijsvrij heb gemaakt?
@paulusrx7: Dat is helaas correct. natuurlijk zijn ze ook bezig met zware vergrijpen, maar omdat de verkeerswet massaal worden overtreden, moeten ze optreden. zij hebben een controlerende taak. zodra eenieder zich aan de wet houd, hebben ze meer tijd voor zware vergrijpen. dus krap je ruiten schoon en er worden meer morden opgelost ;)

Alle gekheid op een stokje. moorden worden opgelost door de regerge. en verkeersovertredingen voor de verkeers politie.
Ik vind het wel terecht! Het is een stukje veiligheid.
Een van de weinige boetes waar ik volledig achter kan staan. Net als fietser zonder licht, door rood licht rijden en niet stoppen voor een zebrapad waar iemand braaf staat te wachten. Dit alles 10x beter als al die onzin-bekeuringen voor te hard rijden!
het zit zo:
Door je het zicht door je achteruit mag geblokkeerd worden. (door bijv. lading in de auto, ijs op de ruiten of door de constructie natuurlijk (busje). Maar! dit mag alleen als je wel goed zicht het door beide zij spiegels. als je wel zicht hebt door je achteruit mag je rechter zij spiegel ontbreken. (sommige oldtimers hebben geen rechter zij spiegel. je voorruit moet altijd goed doorzichtig zijn. en dat is maar goed ook. mensen moeten beschermd worden tegen zichzelf
Als het echt een gevaar oplevert dan is een bekeuring op zijn plaats. Anders is het gewoon, net als de km heffing, pure winst over de ruggen van de automobilisten.

Zelf een strooizouttekort hebben maar wel zeiken dat de ruitjes goed schoon moeten zijn. I like to see it coming?
@bmw
Minder hard trekken?
Daar moet een ruit gewoon tegen kunnen hoor. Ruiten zijn trouwens allemaal versterkt dus het lijkt me sterk dat ie daarom is gesprongen..
En zo hard trok ik m’n deur niet dicht. Gewoon zoals je altijd een deur dicht doet als je gaat zitten!
@Brutus: sterk verhaal, hopelijk was het geen premium-bak :-) Of jij bent gewoon zo’n sterke kerel die zijn eigen krachten niet kent :-D
Volgens mij kunnen ze je helemaal geen bekeuring geven voor een bevroren achteruit. Mag ik dan ook niet de bagage opstapelen tot aan het plafond? Ik denk dat je een bezwaarprocedure wint.

Zijruiten, voorruit en spiegels moeten schoon zijn natuurlijk. En vergeet ook niet de sneeuw van het dak te vegen. Zag vorige week van een vrachtauto een pak ijs/sneeuw van het dak komen op de snelweg….. als je dat op je motorkap krijgt schrik je je rot, je zicht is weg en schade zou mij ook niets verbazen….
Volgens mij mogen ze je alleen de voorste zijruiten en de voorruit verplichten als je twee buitenspiegels hebt…..
@flyingd en woestijnridder

Toegegeven, er lopen meer retards rond dan mij lief is..
En je kan een punt maken als je het over veiligheid hebt, waar het mij om draait is het feit dat ze dit weer moeten beboeten, stel desnoods een sensibiliseringscampagne ervoor op als het toch zo een safety hazard is, maar mensen beboeten met zo’n immense bedragen is in mijn ogen provocatie…

Je kunt de maatschappij niet afstellen op retards, elke normale mens zal zijn wagen wel rijklaar maken, en in het ergste geval is na 2min alle sneeuw van de achterruit gesmolten door achterruitverwarming, dus waar het uiteindelijk weer allemaal op neerkomt is GELD.

Monsterboetes uitvinden voor allerlei “overtredingen” het is en blijft een kunst, welke 99% van de bevolking met alle plezier slikt..
Het gaat om de voorruit en zijruiten (en indien je geen rechterbuitenspiegel hebt de achterruit).

Een bevroren achterruit met twee buitenspiegels is niet strafbaar !
LOL, wordt mijn spot ook nog eens voor een itempje gebruikt :P
Wat een dikke zever is mij dit, en een bestelwagen zonder achterruit dan? Niet dat ik daarvan een voorstander ben, maar ik moet er soms mee rijden en dat lukt me toch ook zonder brokken?
toch vind ik het prima dat die luie figuren worden aangepakt!
Zo’n sukkel zal jou maar aanrijden, alleen omdat ie bang is voor kouwe handjes…
Waarom niet een goed gesprek en aanwijzingen hoe het ook zou kunnen ipv direct zo n extreem hoge boete uitdelen. En al die angst wat nu als….misschien is iemand wel reumatisch en dat in combi met koude, die gaat heel moeilijk krabben!
Hebben die bestuurders van het rijk ook een dikke boete gekregen voor het niet op voorraad houden van het strooi- zout. Das pas gevaarlijk!
Al die niet geveegde woonwijken met straten waar diverse finse coureurs graag even een ijsrace zouden houden tussen de sneeuwbal gooiende kinderen, maar wel je stoepje vegen hoor.
ik vind het meer dan belachelijk de regering strooid in een paar dagen tijd al het strooi zout op, ze hebben bij ons op het parkeer terrein als een stel imbecielen zitten strooien en schuifen. op dit moment zijn een heleboel wegen spek glad hardstikke gevaarlijk en de gewone burgen krijgt een boete van 240 euro omdat ie zijn achterruit niet ijsvrij maakt? dat heeft toch niks met veiligheid te maken?? ik betaal me scheel aan wegen belasting (ja ik weet is eigen keuze) en dan kunnen ze er niet eens voor zorgen dat de wegen ijsvrij zijn? maar wel boetes uitdelen voor iets lulligs als een achterruit niet ijsvrij maken
ik heb is een boete gekregen om dat men vooruit vol regen druppels zat (ja ik laat mijn ruit eerst vol lopen en dan 1x wisseren zo als zo veel mensen) ik heb de boete aangevochte en toch nog gewonne maar kom op onzin toch om dat er te veel druppels op de ruit zitten snel naar duitsland verhuizen
@audiA84.2tdi:

Dat ding waar je tegenaan kijkt is niet je voorruit, maar een vizier. Zo heet je “voorruit” namelijk op je brommerhelm.

@Doekse:

Iedere nuchtere Nederlander maakt zn ruiten toch wel schoon dunkt me, anders zie je ook zo weinig!!!

En laat nou net de “nuchtere Nederlander” in dit geval geen bekeuring hebben gekregen en die domme flikkers wel.

Begrijp je ‘m nu? Jij domme flikker jij.
@bmw
Sterk? Nee.
Premium? Meer wannabe-premium want het is een Seat ;)
Er staat inderdaad in het artikel niet vermeld of de beboette chauffeurs over een rechterbuitenspiegel beschikten. Zo niet dan is deze boete meer dan terecht.

En een bak warm water over je ruit kan best. Gewoon niet té warm en over de hele ruit uitgieten. Ik doe het dagelijks.
En als je geen verlijmde ruit hebt is het al helemaal geen probleem.
Gebruikte bij mijn oude leasebak Citro Xantia altijd keteltje met warmwater ging prima ook met verlijmde voorruit, prive auto natuurlijk niet die start ik en ga dan binnen lekker koffie drinken!
@jemoeder: Ook voor dat soort ongein mogen ze fors bekeuren, zodat je in het vervolg beter je koffie drinkt vóórdat je de auto start. :twisted:
Wat een onzin dat je voor je achter ruiten (ruiten achter de b-style) bekeurd word volgens mij mag dat geeneens..

Als ik namelijk mijn drie achterste ruiten 100% blindeer mag dat ook. Dus wat is het verschil met een beetje sneeuw?

Volgens mij hebben ze geen poot om op te staan als je bezwaar aantekend. Zolang je links en rechts een spiegel hebt zitten.
Tedje de Haag
Volslagen terecht. Als je te lui bent om te krabben moet je maar een huis met een garage kopen.
&407 v6

Kan niet bekeurd worden ivm verboden toegang voor onbevoegden en 60 kg hapklare blaffer plus zeer afgelegen, zie af en toe heli s maar meer ook niet. Mijn witte bestelbus staat onder dak, dus…
Volkomen terecht!!! overlaatst in belgië nog: gast van 19 jaar (met voorlopig rijbewijs!!) was te lui om zijn vensters sneeuwvrij te maken en heeft een jonge vrouw gegrepen die de straat overstak. dus die boetes kunnen niet hoog genoeg zijn!!
Ze weten ook overal wel weer een boete voor te bedenken he die klerelijers in de politiek!!! Ophangen aan de hoogste boom ermee!! Oftewel ik ben het er NIET mee eens!!! Iedere nuchtere Nederlander maakt zn ruiten toch wel schoon dunkt me, anders zie je ook zo weinig!!!

Wat wordt Nederland toch een vervelend land om in te wonen zo!!!! Ze weten overal wel weer een slaatje uit te slaan!!!

Straks in de zomer mag je je airco niet meer aan hebben omdat je auto dan teveel gaat zuipen!!!
1 woord nog : Flikkers!!!
@Doekse: heb jij ooit over de Nederlandse weg gereden? de gemiddelde nederlander is daar te lui voor, dit meen ik serieus! diegene die langer moet rijden die maakt zijn/haar raam wel schoon, maar voor ritjes door de stad? No way!
Omega 2.5 v6 b2
Blauwe helden !
Als je ziet met wat voor pakken sneeuw sommigen nu nog op hun auto rondrijden is het terecht dat de politie hier op let.
ik heb de oplossing, ik gebruik het zelf ook.

smeer dit spul op je ramen en krabben is als wegvegen.
ben je binnen een minuut klaar met krabben.
en ook als het regent hoef je heen ruitenwissers te gebruiken. echt super spul. het is nu twee maanden na het aanbrengen en het werkt nog steeds. probeer maar!!

http://www.halfords.nl/NL/Auto/Catalog/ProductDetail.htm?productId=312017
Hoeveel euro? Daar zijn ze niet te zuinig me… Aan de andere kant, goed zicht is wel van levensbelang om goed te kunnen autorijden! Nee, vind dit gewoon terecht.
-edit: leer spellen-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).