Ecclestone wil afsnijden toestaan in de Formule 1

Auteur: , 66 Reacties

Het mag van Bernie Ecclestone allemaal nog iest spannender en aantrekkelijker in de Formule 1. Hiervoor heeft de 79-jarige Britse miljardair en grote baas van de Formule 1 een plan bedacht: coureurs moeten mogen afsnijden.

Het lijkt Ecclestone wel een goed idee wanneer de coureurs vijf keer per Grand Prix een stukje van de baan mogen afsnijden. Daarmee voorkom je dat auto’s voortdurend achter elkaar aan blijven rijden en houd je het spannend voor het publiek. Daarbij ziet het er leuk uit op televisie, aldus Ecclestone.

Ecclestone staat bekend om zijn nogal opmerkelijke voorstellen om de Formule 1 nog attractiever te maken, maar doorgaans lukt het hem niet om de grote teams achter zijn wilde ideeën te scharen. (via: nu.nl)66 reacties

gaat hem dit keer dus ook niet lukken
Vraag me toch af wat die beste man aan geestverruimende middelen gebruikt…..
wat een onzin weer…
man, ga met pensioen ofzo!
Waarom dit bericht? Ecclestone komt om de 3 dagen met een nieuw voorstel voor de F1, waarom pikken jullie dit er opeens uit? Opvulling nodig?
@JPM: Omdat types zoals u zouden kunnen reageren met zinloze opmerkingen.

ot: zoals het nu is is het prima, dat je een paar keer een bocht mag afsnijden, maar niet opzettelijk en beperkt.
Oh en ontopic:

Gaat niet gebeuren.
Laat ons anders op een open terrein rijden zonder gemarkeerde weg, zou dat de spanning niet verhogen?

Oh nee wacht dat heet destruction derby….
Ok, van alle voorstellen die hij de voorbije jaren heeft gedaan moet dit zowat het belachelijkste zijn.

Dit wil dus zeggen dat iemand die bv. 8e kwalificeert, dankzij een shortcut plots op 1e plaats komt te rijden…

Om dan maar nog niet te spreken van de aanpassingen die zouden moeten aangebracht worden aan de circuits…
@Aephyon: je vergeet het medaillesysteem… maar dit is waardeloos, de auto’s kunnen daar helemaal niet tegen, een paar keer over het gras of hobbels… daar zijn ze niet op gebouwd
En ze mogen drie keer per race kraaienpooitjes strooien, vier keer een plasje olie droppen, 6 keer ……….. **ZUCHT**
Lache idee, zometeen wordt het toegestaan om bij de finish te blijve staan, en net wanneer iemand kampioen kan worde door 1ste te finishe, ga jij rustig over de finishlijn rollen xD.

Serieus, was het niet juist de bedoeling een zogenaamde ideale lijn te volgen? Als ie wat leukers dan in een lijn rijden op tv wil, moet ie maar Demolition Derby arena’s op gaan kopen…
toestaan die handel, wordt er toch alleen maar leuker op:D
won’t happen!
Afsnijden hoort niet in de racerij. Het is dus aan de man achter het stuur om ervoor te zorgen dat hij/zij er op het goede moment langs kan. Afsnijden is hier niet het antwoord op en zal alleen maar drama met zich mee brengen. De uitdaging is dan ook weg. Die Eccelstone is veel te oud en moet aftreden. Dan kan ie in alle rust zijn drugs nemen en spacen met zijn wilde ideeen… Die man is gek!
Laten we dan als eerste die ecclestone zelf afsnijden. FIA trouwens ook.
Deze man moet echt even heel snel doodgaan.
Laten ze eerst maar weer eens toestaan dat een coureur op een waardige wijze zijn lijn mag verdedigen in plaats van dat lame gedoe van tegenwoordig waarbij je alleen maar rechtuit mag rijden als een ander je in dreigt te halen. Walgelijk vind ik dat. Ik wil weer auto’s zigzaggend over de baan zien gaan zoals in vroegere tijden.
Donder toch op man, eerst de hele F1 aan kettingen leggen en dan nu juist gevaarlijke dingen gaan toestaan?

Denk dat Ernie het beste gewoon z’n mondje kan houden.
@ JPM: Het is toch nieuws uit de auto(sport)wereld?

Ik begrijp de stunt niet echt goed, maar het zou toch wel leuke beelden opleveren denk ik… Racen is volgens mij nog altijd de perfecte lijn volgen en inhalen waar en wanneer mogelijk, ook al doe je daar 2 of 3 ronden over om het perfecte moment te behalen.
De ene helft met de klok mee en de andere- tegen de klok in laten racen…echt spectakel en zijn we na 1 race van die slaap verwekkende onzin af…of misschien gebeurt er weer wat met Lotus er tussen
Leuk als je grand prix of dtm race driver ofzo speelt maar in een echte wagen?

In een bmw 3 op het circuit van zolder een beetje te ver over de kerbs staat al gerant voor een gebroken rug, en zo’n f1 is nog oneindig veel harder afgeveert. En er kan dus niet alleen schade aan de mens maar ook wagen komen. En 2 hoeveel zullen ze mogen afsnijden? Ik bedoel in Monaco beneden de hele chicane missen of in silverstone de uitloop zonde vd chicane gebruiken ipv gewoon de chicane een beetje afsnijden? Of mogen ze gewoon bij een bochtje een fractie meer dan normaal over de kerb gaan?
Als hij wil dat die gasten allemaal een stukkie afsnijden, moet hij maar bij de Rally werken.
En je mag ook bananenschillen gooien… maar enkel als je een mario-pet op hebt!
@M-lover: Dan moeten ze Remi inhuren!!

http://www.youtube.com/watch?v=P0idDtInRRQ
@MRStephan: God heeft gelijk, een meesterlijk filmpje.
Wat die man pakt aan geestverrijkende middelen wil ik toch wel eens weten. Moet me dat spul ook maar eens regelen me dunkt.
Hij bedoeld waarschijnlijk dat nu Schumacher terug is er afgesneden mag worden, zoals hij in het verleden ook al deed!
misschien krijgen we dan wel suv-f1 wagens. Echt een gek idee
Ik ben het er mee eens dat er meer actie moet komen in de formule 1. Kijk naar de race in Spa 2 jaar geleden. Met een briljant slotstuk en dan wordt er na der hand een straf uitgedeeld, waarvan ik denk dat het gewoon racen was. Laat de coureurs maar knokken voor het royale salaris en bewijzen hoe graag ze willen winnen.
En als het te ruw word, maak er maar dan stootranden a la kart om heen.
Als teams 5x shortcuts mogen maken, willen ze toch meer shortcuts maken.
En krijg je straks weer een schandaal, want wat is dan een shortcut en wat is dan een fout gelopen uitrem-actie?!?

Stel dat team A 1 shortcut teveel had en team B daar nadeel ondervond?! Maar team A stelde dat het een uitrem-actie betrof…ja, ja!!!
Weer voer voor ruzie tussen de teams…

Laat ze maar over goede (ontworpen) circuit rijden. Dan ben je de meester in goed sturen, remmen, gassen en inhalen. Die shortcut zooi is gewoon gemakzucht!!!

F1 heeft dringend nieuwe jonge baas nodig, die beter is op hoogte van techniek en mogelijkheden.

Opa Bernie mag verder orakelen in ‘huize Avondrust’…
Waar mot dat een met de formule een? straks gaat bernie nog voorstellen dat elke coureur bij het begin van de race drie rode schilden meekrijgt..
De beste man *kuch kuch* zit verlegen om aandacht denk ik. En strooit dus met ideeën die bij voorbaat al afgeschoten zijn.
Als hij behoefte heeft aan spektakel (niet dat zijn hart dat aan zou kunnen) moet hij lekker opzouten naar de NASCAR of een of andere tak van Autocross. F1 is een edele sport, en die eer gaat we niet verneuken opdat Bernie een paar miljoentjes meer op zijn bankrekening wil zien. :evil:
Wanneer zout die gast een X op uit de F1!!! Zak stront!!!
Begint een seniel oud vervelend mannetje te worden met voorstellen waar je broek vanaf zakt en wat niets meer met racen te maken heeft!!! Beetje cutten tijdens een wedstrijd!!!! Denk dat als Bernard Eikelsteen nog een aantal jaar in de F1 bivakeert, er een spoedig einde zal komen aan deze (nu) kitscherige tak van autosport!!!
ergens klinkt het wel leuk, maar ook gevaarlijk, en dus word het zowiezo afgekeurt
post van Doekse.

Vette lol @Bernard Eikelsteen :D
Short cuts? volgens mij heeft ie er zelf 1
Ieder circuit een looping en drie springschansen, maakt het ook spannender…
Hij wil natuurlijk ook graag dat Schumacher nog kan winnnen.
En verplicht alle pitspoezen bij hem op kantoor tijdens de race.
f1 word niet eens in 2010 in nederland uitgezonden rtl 7 heeft geen rechten meer 31 december afgelopen en niet hernieuwt.
sbs 6 is ook niet van plan om het uit te zenden. dus geen f1 in nl dan maar naar bbc kijken veel profesioneler
@rev:

Bron? Want op RTLGP is niets te zien…
Sterker, ze tellen nog gewoon af tot de eerste GP van 2010!

Sowieso keek ik toch al naar de BBC… :mrgreen:
Als dat door zou gaan zouden er wel meer gecrashd worden..
@Flapkees:

Als je crashes wilt zien, moet je NASCAR gaan kijken. Crashes verzekert…Zeker nu Piquet jr. naar de NASCAR gaat. En die Indiër, Karthikeyan…die wilt ook instappen in de NASCAR!!! Snap tot op de dag van vandaag niet hoe hij in China heeft kunnen crashen…

OT;
Bernie heeft dan toch weer de aandacht getrokken, he! Dat wij ons druk maken over die bejaarde…
Bernie is een gewiekste oude zak die op vele punten overeenkomt het de ideale heerser van Machiavelli. Zijn positie is geen puur egoïstische net zoals die van een heerser dat ook niet mag zijn. Hij haalt zijn persoonlijk gewin door te zorgen dat het volk (lees hier door zijn volk, wij dus de F1 fans) er minstens evenveel bij wint. Zie maar wat die geslepen vos in het verleden allemaal gedaan heeft. Zonder zijn contracten zou bvb spa-franchorschamps al lang dood zijn (maar zou de staat ook veel minder verlies geleden hebben). Alleen weet ik niet of deze regeling wel goed is voor de echte F1 fan. De grote menigte en de nieuwe Chineese kijkertjes en de Indiërs en Arabieren zullen het waarschijnlijk wel spectaculair vinden en daar zal hij nu zijn winst uit halen.
@FrankypankyV8: Dat ben ik ook van plan (NASCAR kijken)
integralechubasco
ze zouden die ecclestone eens financieel moeten afsnijden, is ook leuk voor de sport, kijken hoe die dan piept.
Over Bernie gesproken, hij wil Saab kopen met het zelde bedrijf dat de Renault renstal gekocht heeft. Is dat geen belangen verstrengeling?
F1? Dat is toch al jaren dood?
@DTB: onze f1 kenner is er weer!!
@RDS,

Nee, Saab zit niet in de formule 1. En het renault gedeelte wat hij heeft gekocht is de renstal en niet de fabrikant Renault.
Straks ook legaal onderdelen tegen coureurs laten vliegen? Barichello deed het al voor ;)
Eckestone i sde grote man achter de F1, Afsnijden is opzich niet fout tenzij je doorijd in de bocht achter het lange stuk bij Monza, als Eckestone dit wil komt het er, zo is het zelfs, dat als hij geen genoeg geld krijgt van de circuits dat ze het gewoon overslaan.
Als iedereen in de eerste 5 rondes afsnijdt, schieten we er niks mee op….?

Lekker voorstel
Er was ooit eens een Bernie Ecclestone crap idea generator op het internet te vinden, deze had daar makkelijk tussengepast.
@ MRStephan

:lol: meesterlijk filmpje
Humanspectrum
@AlpinaSC: Helemaal mee eens. Weg met die rare verdedigingsregel. Daaraan toevoegend wil ik zeggen: waarom is er een werkgroep die al jaren vrijwel vruchteloos (hoor er in ieder geval weinig over) studeert over hoe je die wagens weer aan ’t inhalen krijgt. Volgens mij met m’n lekenverstand lijkt het simpel: auto’s er weer net zo uit laten zien als in de jaren ’70 of ’80, toen ze nog konden inhalen, met de veiligheidssystemen van nu. Ook moet er een mentaliteitsverandering komen. Niet alleen maar op zonovergoten circuits gaan rijden of in havens à la Monaco en de sport weer meer aan het publiek geven. Niet de enorme sponsorbelangen moeten voorop staan (vele investeringsmiljoenen zouden wel eens risicoloos rijgedrag uit kunnen lokken, omdat anders al die miljoenen verdampen aan schade en ruzie), maar spektakel bieden aan het publiek tegen een betere prijs-kwaliteit-verhouding.

Verder: Ecclestone stelt dit nu voor en Schumacher maakt z’n rentree in 2010. Toeval?

Offtopig: @LeonPG: Lol! Ik lag plat over m’n toetsenbord van ’t lachen om je reactie :-D
@Humanspectrum:

Helemaal mijn idee…maar dat krijg je een hoop werkeloze aerodynamici in de F1!
De vleugels waren toen best rechttoe, rechtaan!

Maar om je aan te vullen…Stalen remmen. Dan kunnen ze niet zomaar lomp op de rempedaal staan, maar moeten de heren coureurs ook de remmen “managen”!

@integralechubasco,

Zijn ex-vrouw had het kunnen doen, maar ze nam genoegen met veel te weinig centen. Ze had de helft moeten eisen… :mrgreen:
Volgens mij is het idee dat er een groot stuk van het circuit mag worden afgesneden een aantal keer per race (dus niet uitrijstroken en dergelijke maar echt een kilometer afsnijden). Ik zie het leuke wel: nog meer tactiek (als het droog is afsnijden, en als er geel hangt)en langzamere auto’s voor snelle auto’s dus meer inhaalmanoeuvres.
Herstel: als het nat is afsnijden
ik ben het spuugzat dat de wagens al in de eerste bocht na de start in elkaar haken … lijkt wel een kermis met bots autootjes … wat heeft dat nu met puur racen te maken … maar ja ik ben nu ook geen specialist in die materie …
ik vind het een prima idee! Ik zeg: doen.
Klinkt niet verkeerd, maar ik denk dat de kans op schade aan auto’s en de kans op ongelukken in het algemeen wel een stuk groter wordt!
De huidige generatie coureurs gaat alleen meer inhalen als daar een inhaalbonus tegenover staat. 1 miljoen euro voor elke coureur die een ander om positie inhaalt. Je raakt je miljoen weer kwijt als jij vervolgens weer voorbij gereden wordt. Moet je opletten hoe de gevechten verlopen, tot op het bot!
Gaat niet gebeuren denk ik, al zovelen hier. Maar het zou wel verfrissend werken en iets meer spanning in de F1 brengen, want soms vind ik het toch best saai..
Wat een belachelijk idee zeg! Stel je eens voor. Twee coureurs rijden al 5 ronden achter elkaar en zijn in gevecht. Eentje heeft er genoeg van en snijdt een stukje af omdat het kan. Lekker eerlijk? Leuk? Nee..
Bernie ga met pensioen en/of bemoei je niet met de regeltjes!

@ AlpinaSC – dat is toch geen echte regel? Ik dacht tenminste dat dat een afspraak tussen coureurs is, maar ik kan het ook fout hebben. :)
Hij roept zoveel die Ecclestone, maar hij heeft meer vrouwen gehad als goede regels verzonnen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).