GM staakt productie Hummer opnieuw. Nu voorgoed?

Auteur: , 46 Reacties

De toekomst van Hummer is nog altijd onzeker. Nadat het merk lange tijd in de etalage had gestaan, leek de verkoop aan de Chinezen vorig jaar eindelijk een feit, maar het begon kort daarna toch weer te rommelen. Vanwege de onzekere situatie had General Motors toen al een keer besloten om de productie van de Hummers een poosje stil te leggen totdat meer duidelijk werd.

Dat duurde echter zo lang dat GM in november besloot om toch waar weer Hummers te gaan bouwen, want ondanks alles was er toch nog vraag. Ondertussen zijn GM en de Chinezen nog steeds niet rond en sinds de productie vorig jaar werd hervat is alweer een flinke voorraad aangelegd. Aangezien de vraag niet groter is dan een kwart van de productiecapaciteit, heeft GM opnieuw besloten om vanaf 19 januari de productielijn van de H2, H3 en H3T stil te leggen totdat de verkoop definitief afgerond is.

Ik zou er op zich niet van opkijken wanneer de deal als geheel wordt afgeblazen en Hummer als merk zal stoppen met voortbestaan. Een lot dat voor Saab ook zeer dichtbij is. (via: jalopnik)

Een geruststellende gedachte voor de echte Hummer fans is misschien dat er in China nog wel duizenden Hummers worden gebouwd.

Hummer speelgoed fabriek46 reacties

stopwearingpants
ik denk niet dat er nog veel mensen zijn die dan een chinese hummer willen kopen, al helemaal die amerikanen niet, het feit dat die amerikaans is belangrijk
Zo’n groot probleem is dit niet. Over een paar jaar gaat het amerikaanse leger op zoek naar een vervanger voor hun humvee’s, en dan kun je vast ergens op een legerdump goedkoop een h1 kopen (wat toch de enigste echte is).
Hummers zijn heel mooi in de ogen van een 10 jarige, wanneer je ouder bent realiseer je je dat het waardeloze auto’s zijn.
@Lennrt: 10 jarigen hebben dan ook een klein pikkie, net zoals de gemiddeld hummer stumperd
Het blijkt maar weer: bij GM kunnen ze niks verkopen. Geen auto’s en ook geen merken.
@JW:
dan is het toch wel sterk dat GM meer auto’s verkoopt dan de Mercedes-Benz groep en BMW groep ;) (als je naar de verkoop cijfers van 2009 kijkt)
hummerrr! yeuhy, ben toch benieuwd wat voor body robby volgend jaar dan gaat gebruiken ;)

http://www.youtube.com/watch?v=OY2OWmkKkDo
Hm, de ‘optionele sleepooginstallatie vóór, verchroomd’ heb ik niet in de brochure zien staan… apart.
wat hebben jullie toch een anti amerikaanse houding jongens , kan het wel begrijpem hoor want , om pamela anderson te bevredigen heb je een flink stuk gereedschap nodigen moet je van goede huize komen , aangezien de gemiddelde boeren hollandse dame genogen neemt met 12 a 15 cm want meer vind ze niet in dit kikker landje .
@corvettez06:

Ik heb geen anti-USA houding (ben een trotse bezitter van een Corvette C4), maar die Hummers H1 en H2 hebben geen toegevoegde waarde in Nederland.

Ik zou zo ’n kar dus niet kopen en een H3 is weer een slap aftreksel van het origineel…

Ik koop wel een schaalmodel. Kan ik later stoere verhalen vertellen aan mijn kleinkinderen, dat zulke bakken echt in Nederland mochten rijden… :mrgreen:
@corvettez06:

BTW, een beetje een zielige…om niet te zeggen anti-Nederlandse reactie van je!

“Boeren Hollandse dame”???
genogen is genoegen voor het geval daar weer over gezeurt word.
Hebben we het over Hummers en meneer haalt er ineens Pammerdepam en een stukje privaat gereedschapscollectie bij…
Zal ze iig niet missen :P..
@corvettez06: Gezeurt? :P
@corvettez06,

Bij jou vinden ze kennelijk meer, zelfs zolang dat er iemand op is gaan staan en jij nu een beetje gepikeerd bent ;)
jammer.. ik vond Robby Gorden de mooiste auto/ meest mooie acties van de Dakar had
De foto is een H1, de enige echte Hummer.. Het artikel gaat over de nep-Hummers..
@ corvettez06:
Misschien moet je het eens proberen bij de ‘boeren Chinese dames’ in de bovenstaande fabriek, die zijn doorgaans nog een stuk minder gewend heb ik van horen zeggen ;) :P

Ont: Ik zit er heel dubbel in. Enerzijds vind ik het jammer dat zo’n stukje oer-Amerikaans ‘erfgoed’ verdwijnt, anderzijds ben ik toch nooit van plan geweest er ooit een aan te schaffen, en ga ik heb dus niet echt missen. :roll:
@fFrankypankyV8: Dus jouw C4 heeft wel toegevoegde waarde in NL? (behalve dat hij er goed uitziet dan)
@Lenny: hij valt nog te parkeren :P
@six-trey,

En dan nog verlies lijden
@ alle kortzichtige anti-amerikaanse pipo’s

Hummerts zijn geen waardeloze auto’s, het orgineel (de H1 dus) is een onverwoestbaar stukje kunst op wielen. In Nederland kun je er inderdaad niks mee, Nederland is plat maar in de States, waar ik meerdere malen ben geweest, worden SUV’s gebruikt waarvoor ze zijn gemaakt: werken!.

Lenny, in wat voor auto rijd jij? Heeft die ‘toegevoegde waarde’ of is het een karakterloze leasebak waar jan modaal inrijdt? Dan weet ik namelijk wel waar ik liever in rijd.

Jack, GM krabbelt er wel weer bovenop don’t worry bout that

OT: ik zou het jammer vinden als de hummerts uitzouden sterven, vond het toch altijd leuke wagentjes om naar te staren al is het omdat ze ontzettend groot fout en Amerikaans zijn
Hoppa, en weer een fanboy te pakken.

Blijft leuk :)
Tjah ik zou er ook geen problemen mee hebben Hummer kwijt te raken. Met de H1 is niks mis, maar met de H2 en H3….

Ja het ziet er stoer uit, maar met de krappe interieuren (ja waar de ruimte is gebleven?!) en met het bekende relatief slechte weggedrag zit ik niet op deze dingen te wachten. Zuipschuiten op wielen! die mede dankzij de bladveren dus nog zo belabberd rijden…..
wat moeten ze nu doen in Shreveport ?
@juniejr: Happe happe happe.. ;)
@Juniejr: Ik zeg toch ook nergens dat ik iets heb tegen auto’s zonder toegevoegde waarde? Integendeel. Ik reageerde alleen op Franky die vond dat hummers geen toegevoegde waarde hebben in Nederland. Terwijl zo’n beetje iedere auto die niet een “karakterloze leasebak voor jan modaal” is geen toegevoegde waarde heeft hier.
De H2 en H3 zijn allebei gebaseerd op een truckonderstel, en zijn in dat opzicht klassieke Amerikaanse SUV’s. Het voordeel van zo’n constructie is dat je behoorlijk wat gewicht kan trekken en, in het geval van de H2, ook behoorlijk wat terreinwerk aankan. O.a. daarom zijn ze ook bruikbaar voor aannemers. Maar: je hebt geen Amerikaanse SUV nodig om terrein te bedwingen. Een Toyota HiLux is bijvoorbeeld net zo goed bruikbaar. En in tegenstelling tot veel H2’s en H3’s steekt die zijn Utility-karakter niet onder stoelen of banken. De mensen die in Europa met een H2 of H3 rijden, doen het vooral voor z’n “poederdoos”-gehalte. Niet om een graafmachine mee uit de modder te trekken.
freude am fahren
jeeeeeeeeeees, ze stoppen!! Nu nog hopen dat die chinezen er niet mee gaan beginnen…
iedrn begint hier drek over de grote van zijn, hoe zulle we t noeme, toeter ^^
ge kunt zegge wa ge wilt… ma hummer h1 is ni kapot te krijge…
hoop het nie
Op die speelgoedfoto: de linkse zijn Hummers, maar wat zijn die dingen rechts? Bootautodingen?

Als Hummer opgekocht wordt door Chinezen kunnen ze alleen maar de volledige productie verhuizen. Invoer is te duur, en als je 75% van je productie in China wil kwijt raken, kan je dus niet anders.

Moesten ze bij Hummer nu eens beginnen tractors te bouwen? Ligt dicht bij de oorspronkelijke auto, maar is vast meer markt voor.
Voor hybride Hummers zie ik wel een markt :D
Kom op hey…in het voorop gaande artikel hebben jullie het over benzine slurpende auto’s, amerikanen die nauwelijks aan milieu en innovatieve ideeën gewerkt hebben de laatste jaren, wat… héél wat jaren…wel nu, hier een voorbeeld! Ben eens eerlijk…? Dit zijn toch geen auto’s.
Halve trucks zijn het!
Ik zou er echt geen traan om laten. De Hummer is ’t toonbeeld van doorgeschoten kapitalisme, waarbij a-socialiteit voorop staat.
Het ultieme “fuck you” gedrocht op wielen.
@ franky panky dat jij je eigen aangesproken voelt joh , zegt toch weer wat , was niet eens richt jou , of je moet je naam veranderd hebben hahahah.
@corvettez06:

Ik voelde mij nauwelijks aangesproken, hoor!
Maar waarom mag jij wel anti-Hollands gedrag vertonen, maar een ander geen anti-USA gedrag???

Hoe vaak hoor ik wel niet dat mijn Corvette een achteras van een ‘Truck’…ze bedoelen ‘Pick-Up’…heeft?
Ik blijf erboven staan, i.p.v. dat ik Pamela Anderson erbij ga slepen (die bovendien in Canada is geboren)… :roll:

En idd. geen toegevoegde waarde in Nederland, want de gemiddelde Nederlandse parkeervak is kleiner dan een H1 of H2…

En hoe oud ben je, z06? 12 jaar?? Grow up, boy!!!
wat een heerlijke reactie,s bewijst toch maar weer eens des te meer dat jullie de reactie,s daarvoor niet goed lezen , lees en gij leert hahaha. ik weet ook wel dat een hummer geen waarde of nut heeft in dit straat beeld hier in nederland, daarbuiten heeft iedereen het recht dat , te weerleggen , maar ach de mensen die zich aangesproken voelen zullen hun hummer schaalmodelletje , en dr rest van hun gereedschap met hun liniaaltje verenigen hahaha
Op die laatste foto van Esprit de flandre valt mij op hoezeer die Hummer beschadigt is in vergelijking met die andere pick-up (Dodge Ram? i.e. ook wel niet de minste)!
Toch blijft de H2 een gruwelijk vet apparaat, hoe veel benzine hij ook slurpt, ik zal hem altijd gaaf blijven vinden, en al helemaal respect voor de mensen die er gewoon in blijven rijden! Goed bezig!
Ik hoop persoonlijk dat ze kapot gaan en nooit meer worden geproduceert, walgelijke bakken!

GM zal ook dit merk wel gewoon stopzetten, ze willen namelijk niet dat een “bekend” merk van hun in handen van een onbekende naam valt, betekend alleen maar weer meer concurrentie voor hun. Tenminste dat is hun redenering..

Maar met Hummer heb ik geen problemen;) Saab moet blijven!
geen enkele auto heeft toegevoegde waarde..
Die is altijd subjectief.

ik heb een 300c station en die heeft voor mij geen toegevoegde waarde boven een willekeurige andere station.

Ik krijg echter een dikke glimlach als ik in deze auto rijdt in tegenstelling tot vele andere auto´s waar ik in gereden heb..

Daarom is het veroordelen van een autokeuze zo nietszeggend.
het erbijhalen van maatschappelijke invloed is dat ook.
@wimbers: goed gesproken ..
Heel verstandig van GM om te stoppen met merken zonder toegevoegde waarde, een slecht rendement of anderszins stupide voertuigen (Hummers: welke dombo heeft die naam bedacht ?) GM zou er dan wel een consistent beleid om na moeten houden. Niet een beetje wel verkopen/niet verkopen, wel stoppen/niet stoppen. Het huidige beleid (2 stappen voorwaarts, 3 stappen terug) leidt tot niets !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).