China pakt uit: 27 steden krijgen oplaadpunten

Auteur: , 46 Reacties

Oplaadpunten? Ja, voor elektrische auto's natuurlijk. De tankstations van de toekomst, wen er maar aan. Nu zijn er in Europa ook wel wat initiatieven gaande, maar we kennen de Chinezen inmiddels: die kunnen in heel korte tijd heel veel doen. Zo zijn er momenteel slechts drie oplaadpunten; in Shanghai, Tianjin en Xi'an. Voor het eind van het jaar krijgt alleen Tianjin er al vier bij.

China is goed op weg om de wereldwijde nummer 1 producent van elektrische auto’s te worden. Het landelijke elektriciteitsnetwerk, momenteel verliesgevend, kijkt met verschillende autofabrikanten naar manieren om de elektrische auto extra aantrekkelijk te maken voor de Chinese bevolking. Op die manier wordt het land minder afhankelijk van het Midden-Oosten, wiens olie nog elke dag in prijs stijgt.

BYD, het bedrijf dat onlangs ‘even’ deed waar GM vijf jaar over doet en een plug-in hybride in de markt zette, komt binnenkort met de E6. Dit wordt een volledig elektrische auto die in 2 uur kan opladen en vervolgens 300 km kan rijden. Een volle lading kost ongeveer €2,34, en hoewel benzine niet bepaald duur is in China scheelt dat toch een hoop, vooral voor de gemiddelde Chinees wiens loon een schijntje bedraagt van wat wij gewend zijn. We hebben het al eens eerder gezegd: elektrisch rijden wordt het helemaal, in ieder geval in drukke stedelijke gebieden. Want dat willen we allemaal heel graag. Maar dan moeten er wel een beetje stappen genomen worden, zodat je je Tesla of Radical ook overal een beetje vlotjes kunt bijladen.

Conclusie: kom maar door met die draadloze oplaadpunten, want anders loopt China straks voor op ons, de grote alwetende westerlingen, en dat kan natuurlijk niet. (via chinacartimes)46 reacties

Nou wij moeten dat ook maar eens gaan doen, alleen jammer dat opladen zo lang duurt.
Hoe arrogant te doen in een land waar een goed deel van de bevolking nog niet eens fatsoenlijk aan eten geraakt, laat staan elektriciteit! En rara welk volk geen oplaadpunten zal krijgen? Juist, de Oeigoeren…
@Vla

Ik denk dat het zo is omdat in het westen de meeste mensen wonen en de vervuiling daar het grootst is.
@Hennep:
Da’s ook waar. De smog daar is ondraaglijk… Maar de zandstormen in de arme gebieden zijn dat ook. En het zijn beide fenomenen die afhankelijk zijn van het weer (smog heb je enkel bij hardnekkige hoge luchtdruk gebieden).

@35i
Weet je, je hebt absoluut een punt! Als je heel China in 27 zou verdelen, past België wss nog makkelijk in zo’n stuk. Dus dan zou er al in een gebied zo groot als België geen zijn bijvoorbeeld.
@vla: als je een china door 27 deelt dan krijg je een gebied waar duitsland net niet in past, mits je de grootste vorm van china gebruikt volgens wikipedia, dit is ruim 9 keer nederland :P

OT: ze gaan hard daar in China, toch blijven veel mensen dat onderschatten
leuk .. kan de TU Delft het over 15 jaar ook uitvinden ..

en zichzelf op de borst slaan omdat ze zo progressief bezig zijn ..
@lincoln:
met je constante gezeik over de tu delft zou je denken dat je gezakt bent voor een of ander toelatingsexamen.
Ik bedoel het oosten.
@redactie: offtopic, maar waar is de ABHD-knop bovenaan de website gebleven???
Wauw… 27 oplaadpunten in HEEL China! Alsof heel Nederland opzoek gaat naar een speldenknop voor een grote prijs :p
@35i: prachtig dit, en maar ophef maken! Één punt in een gebied met de grote van Belgie slaat natuurlijk helemaal nergens op. Laten we als Nederland voorop lopen en overal op ethanol gaan rijden! Daar heb je tenminste iets aan…
@Cantago:
dat doen ze in zuid-amerika al 30 jaar ..
europa loopt ver .. heel ver achter ..
@lincoln:
tja, suikkerriet groeit niet zo geweldig in nederland he? maar uiteraard geen reden voor jou om niet over europa te zeiken…
@super: probeer het eens zonder jezelf voor lul te zetten ..
@lincoln:
sterk argument hoor, ik ben diep onder de indruk.
@super: + @Roy ..
fijn ook dat jullie het tegendeel bewijzen ..
dat geeft altijd zo,n lekkere opening tot discussie ..

censuur opleggen blijft een loser methode ..
@lincoln:
nee, en zeiken over europa is uiteraard voor winnaars, zeker als je zelf in europa woont.
@super:
hand in eigen boezem steken is niet zozeer voor winnaars hoor ..
je hebt er hooguit ballen voor nodig ..

maar vertel eerst maar eens even waar nederlanders zich voor op de borst mogen kloppen ..
begin toch wel nieuwsgierig te worden ..
@lincoln:
Dus je denkt dat je ballen nodig hebt om op een internet blog tot vervelens toe over je eigen land te zeiken? Als dat je definitie van “ballen” is vraag ik me serieus af of je wel eens buiten komt.

Maar goed, hoeveel landen zijn er op aarde? hoeveel landen staan lager op willekeurige ranglijsten dan nederland? zoek het maar eens na. Of beter nog; ga eens een tijdje in een ander land wonen/werken, dan zul je merken dat het hier nog helemaal zo slecht nog niet is.

En waar groeit er nou suikerriet in nederland?
@super:
ten eerste .. ik betaal belasting in nederland en europa ..

ten tweede .. ongepaste trots is voor mensen zonder ballen ..

ten derde .. ik ben (bijna) over de hele wereld geweest ..

ten vierde .. in Mexico-city groeit nix .. en is net zo groot als nederland ..

ten vijfde .. elk gewas kan fermenteren ..

ten zesde .. ik zeik niet op landen waar ik geen belasting betaal ..
da,s het zelfde als een auto “lelijk” noemen die je niet hebt of gaat kopen ..
@lincoln: maar om dan op stroom te gaan rijden? Nee, liever schone ethanol (in bio-ethanol schijnt nog wat meer te zitten, zodat je nogal wat smog krijgt hoorde ik?)
@Cantago: ach .. hoe je het neemt of vat .. energie komt nooit van nix ..

of je moet op bliksem kunnen rijden ..
@lincoln: klopt, maar energie kan je daarom ook beter op een manier gebruiken die voor weinig uitstoot zorgt. En aangezien de meeste stroom nog altijd van kolencentrales ed komt…
Daar hebben ze de ballen tenminste om te doen wat we hier nog niet durven..
@35i: niet 27 oplaadpunten, 27 steden (vol?) met oplaadpunten. Als je eerst even de tekst leest, zie je dat Tianjin er 4 krijgt bvb. Nog altijd weinig natuurlijk, want er wonen zo’n 10 miljoen mensen. Maar toch, het is een begin, en meer dan 27.
En China neemt wat dat betreft meteen het voortouw. Dat werd in Kopenhagen al duidelijk na het beschamende en beledigende optreden van Obama. Daar waar Amerika ongeinteresseerd en laks was daar liet China geluiden horen van hoe het wel moest. Hulde!

(Uiteraard gaat het ook makkelijker aangezien 1 iemand daar de beslissingen neemt en de rest niets in te brengen heeft maar ach dat laten we terzijde)
China is al jaren koploper op milieu gebied ..
ze zijn veel verder dan welke natie dan ook ..

geboorte-beperking ..
“De tankstations van de toekomst, wen er maar aan.”

Dit lees ik de laatste tijd vaker op AB, maar toch denk ik dat waterstof de toekomst word, of ben ik dan de enige…?
@ JvT

Nee absoluut niet, dat denk ik ook. Alleen moet de productiemethode van waterstof sterk ontwikkeld worden.
Overigens denk ik dat in de zeer verre toekomst, kernenergie het antwoord is.
In verband met de opmerking aan ’t eind van het artikel: draadloos opladen is een stuk minder efficiënt dan mét een kabel. Een slecht idee als milieuvriendelijkheid je doelstelling is.
@JPM

daar wordt al van alles in gedaan.

ze kunnen al grote hoeveelheden produceren dmv algen. die nemen ook nog co2 op.
@Esprit_de_Flandre:

Lees foutje van mij inderdaad :P
Maar dan nog zal het 0,0001% (you get my point) van China zijn.
Tjah het is een begin natuurlijk..
In Nederland moet er eindeloos rekening gehouden worden met alles. Mensenrechten, dierenrechten, planten en bomenrechten. Het houd maar niet op. Eindeloos vergaderen, discuseren, onderzoeken, onderzoekcommissies etc.
En dan uiteindelijk is er besloten om het maar even uit te schuiven tot het volgend kabinet, want dit kabinet heeft het nu effe te druk of heeft geen zin ruzie te maken met ÈÈn van zijn coalitie partners. Hopeloos systeem hier.
@lincoln

ik moet ‘super’ gelijk geven. Je moet echt eens ophouden met al dat negatieve gezeik van je over Europa is slecht dit en dat en in het buitenland gaat altijd alles beter. Dat heb ik nou al 1000 topics aan moet horen en je hebt je punt nu wel eens gemaakt.
Ja China…Nederland blijft vies achter wat een heleboel dingen betreft, een land met nauwelijks een autoindustrie behalve dan nog in de transportsector, heeft eigenlijk nu de kans om bijv zich onafhankelijk toe te leggen op het inovatieve gebeuren van hybridetechniek, waterstof, elektrisch voortstuwing etc en ook nog eens met ondersteuning van het High tech automative centrum..zie ik weinig Nederlandse inbreng, helaas.
@lincoln

dus je mag een auto die je niet hebt of gaat/kan kopen niet lelijk noemen?

wat een onzin. Je hoort het wel vaker hier. Dan komt er een of andere superdure auto voorbij. Ik kan hem dan misschien niet betalen, maar ik kan hem wel lelijk vinden. Dat heeft niks met geld te maken.
@timberleek:
jij mag alles ..
maar bedankt dat je denkt dat ik beslis wat jij wel en niet mag ..
Waar lincoln het volgens mij vooral over heeft (of toch waar ie op doelt) is dat er in onze contreien (eigenlijk zelfs idd enkel West-Europa) de mensen systematisch ontdaan worden van zelfbewustzijn, authenticiteit en ballen. Resulterend in een zootje makke lammetjes die liever blijven “geloven” in dat wat ze kennen, zichzelf vastklampend aan ondertussen tot geschiedenis verworden megalomanie. Europa is een verloren continent, en dat is wél degelijk de schuld van onze overheden. Hadden ze ons (nuja, jullie) maar niet direct dan wel indirect moeten lobotomiseren middels allerhande fun-uit-het-leven-halende zeikregeltjes/controles en het elke-vorm-van-ecologisch/globale-bewustzijn doelbewust en systematisch neutraliseren.

Het feit dat alhier regeringen eerst 4 jaar over en weer moeten lullen om och arme een wetsvoorstel voor te kunnen leggen (tenzij het wetten betreft die de “schatkist” spijzen natuurlijk) heeft er ongetwijfeld ook iets mee te maken. lincoln’s opmerking(en?) over de TU Delft… gaat mijn inziens niet eens zozeer over de TU Delft an sich, maar meer over de hier o zo gangbare en heersende mentaliteit in dat soort instituten. Want geheid, binnen dit en misschien niet eens jaar zal er wel één of andere westerse witjas krak hetzelfde komen voorstellen, ondertussen gemakkelijkheidshalve vergetende dat ie toch écht niet de eerst was. En daar komt de regering dan weer bij kijken. Want een bevolking die op de hoogte is van alles en nog wat is vanzelfsprekend totaal nutteloos voor eender welke regering (waarmee ik doel op de niet zo onafhankelijke onafhankelijkheid van instellingen à la TU Delft en consoorten).

De gemiddelde West-Europeaan is een zeikerig watje dat vooral z’n bek moet houden, want de gemiddelde zeikerige West-Europeaan heeft het toch echt wel zélf op z’n nek gehaald. Had ie maar lef moeten hebben…

Doet me overigens denken aan Clarkson’s laatste column op Times, en dan vooral die ene zin “whatever happened to the times we went to the moon and all those other things not because they were easy…”

Vooral blijven voortlullen en vóóral op jullie achterpoten blijven gaan staan als er ‘ns iets niet meteen rijmbaar is met wat er in je veel te kleine hoofdje omgaat.

Vooral blijven vasthouden aan lang vervlogen waarheden. Vooral blijven geloven dat je o zo superieur bent tegenover de rest van de wereld.

De regering in NL ìs slecht, de regering in Belgïe ìs slecht, zowat alle West-Europese regeringen zijn slecht, en wel net om die redenen waarom het gros hier en elders denkt dat ze (de W-Europese regeringen) het níet zijn.

Even een stevige inkopper : gezondheidszorg. Weg ermee. Als je niet voor je eigen gezondheid kan zorgen dan ben je een zwakkeling en heb je maar weinig biologisch dan wel ecologisch nut en komt Moeder Natuur je wel halen.

Maar ja, liever de gemakzuchtige lafbek blijven uithangen en er op rekenen dat anderen je wel even uit de shit komen helpen.

En idd lincoln, China is al jaren koploper inzake milieu-beleid. Geboortebeperking.

Europa’s houdbaarheidsdatum begint tegen z’n einde te lopen. Thanks to you people.
Point is : we hebben de middelen, we hebben het geld (ja, toch echt wel) maar nog steeds is er niets gebeurd. Rest de vraag : waarom niet?

Doeg doeg, tijd om te slapen!! :)
integralechubasco
@petsmaster

als je het allemaal zo slecht geregeld vindt steek dan de hand in eigen boezem en ga voor jezelf zorgen op een of ander eiland. eens kijken hoe ver je dan komt.
Maak je eigen electriciteit, raffineer je eigen benzine, maak je eigen kleren, dop je eigen boontjes.

Dat gaat je allemaal niet lukken want daar heb je anderen voor nodig. Ruilhandel! En dat is de taak van de overheid. In nederland is het nogal secuur geregeld maar in rusland of amerika daar letten ze niet op de kleintjes. Daar wonen mensen met ballen. misschien het beloofde land voor jou en je maatje Lincoln.
@integralechubasco:
een beetje cheap voor jouw doen ..

maar je heb gelijk .. we zijn op het punt dat we andere nodig hebben ..
in plaats van dat anderen ons nodig hebben ..
@ integralechubasco : Privjetski.

het was laat gisteren en ik moest vandaag om 6u op het werk zijn dus vergeef me dat ik niet alles genuanceerd heb. Bij deze : ik heb het niet over standaard nutsvoorzieningen zoals bijvoorbeeld de door jou aangehaalde elektriciteit etc. Ik heb ook nergens beweerd dat regeringen niet nodig zijn. Allen ben ik van mening dat regeringen er moeten zijn om de bevolking te voorzien van dat soort nutsvoorzieningen [elektriciteit, wegen, openbaar vervoer, onderwijs, in zeldzame gevallen werkloosheidsvergoeding, beperkte gezondheidszorg (eentje die heel wat realistischer is dan wat we nu hebben, want wat we nu hebben is totaal absurd. Het in m’n twee posts terug aangehaalde voorbeeld was eerder bij wijze van shock-effect, uiteraard zijn er nuances, die zijn er altijd)] en vooral : zich niet teveel moeien met wat de bevolking doet, stoppen met de schijnheilige hypocriet uit te hangen (zowel op partij- als op individueel niveau), stoppen met de mensen hun intelligentie te beledigen en vooral ophouden met en masse m’n soortgenoten mentaal te handicappen. En, uiteraard, als er gesnoeid wordt in voorzieningen, moet er ook gesnoeid worden in wat er van de burger z’n loon afgeroomd wordt. Kwestie van dat de burger de middelen heeft om zichzelf te kunnen voorzien. Maar wat gebeurt er nu? Her en der wordt er gesnoeid in voorzieningen, maar heb jij behalve de standaard onwetende-massa-paaiende BS-wjizigingen die in een balans nog steeds op 0,0 uitkomen al iets gemerkt van snoeien in de gehoffen belastingen? Ik zou zeggen van niet. Integendeel, zwaar integendeel.

Echt, dat misplaatst socialisme dat eigenlijk niet meer is dan een vermomd gebrek aan zelfvertrouwen, ballen en individueel bewustzijn gaat de ondergang worden van Europa.

Want idd, waar ik zo mogelijk nog meer het vliegend sch**t van krijg is van die melkmuilen die denken dat ze het toch zo goed hebben en dat ze toch zo vrij zijn, zonder ooit ook maar één seconde van échte vrijheid geproefd te hebben. De melkmuilen die zowaar fier zijn anderen nodig te hebben voor de kleinste rommeltjes. Why on bloody planet earth zouden de kosten voor pakweg och arme een verkoudheid moeten vergoed worden? Laat de mensen gewoon een bruikbaar deel van hun loon overhouden en geef ze terug verantwoordelijkheid! Verdomme toch…

Doe mij trouwens maar Rusland, ben er al goed mee bezig (veel Belgen/NL’ers/West-Europeanen staan er niet meer in mijn telefoonboek, werkgerelateerde contacten buiten beschouwing gelaten).

Waarom ik er dan nog niet woon? Omdat m’n vriendin nog 2 jaar studies te gaan heeft hier, en dan zijn we hier weg. Russen zijn cool, héél lucratief ook ;)

En ehm, “secuur geregeld”? Secuur geregeld. Good one. Dit is niet secuur meer, dit is 82 tangen tegelijk op je ballen.

Maar ok, sorry dat ik je eeuwigdurende winterslaap verstoord heb, mijn excuses.
integralechubasco
@petsmaster
je lappen tekst zijn door de omvang wel hartverwamend ;)

nuance:
Ik weet zeker dat echte vrijheid niet bestaat. De europese overheid probeert door de schijnbaar ondoorgrondelijke wetgeving de vrijheid die we nu kennen te bewaren. En dat is vooral een fysieke vrijheid. Als deze kennis en ervaring op bestuurlijk gebied (immers de europese wetgeving is gebaseerd op de democratie van de trias politica, jeweetwel scheiding van wet, uitvoerenden en rechterlijke macht. Een Franse uitvinding) niet wordt onderkent dan glijden we juist af naar hoe het er in bijvoorbeeld Rusland aan toe gaat. daar geldt de recht van de sterkste en dat zijn de uitvoerenden (politiek). Journalisten worden vermoord, politieke tegenstanders vergiftigd.
De rechterlijke macht doet daar niks tegen omdat de uitvoerenden daar de dienst uitmaken. Dan sta je in feite bij een totalitair systeem. En geloof me, ELK totalitair systeem kent lijfstraffen. Lijfstraffen is de contradictie van fysieke vrijheid. In Rusland en ,sterker gesteld, op veel plekken buiten europa wil je niet wonen.
integralechubasco
@lincoln
excuse moi, een belediging is zo makkelijk gemaakt op internet, maar nooit persoonlijk.
@ integrale…ehm (kon je echt geen makkelijkere naam kiezen nee? ;)) : I know, en je hebt grootendeels gelijk. Maar, in landen als Rusland heb je naar mijn gevoel toch echt veel meer vrijheid. Het enige wat je daar moet doen is oppassen dat je niet de verkeerde mensen tegen de borst stuit. Eerlijkheidshalve moet ik trouwens wel toegeven dat ik eerder aan de illegale kant van de wet sta dan aan de legale, dat zal ongetwijfeld ook wel meespelen in mijn gevoel en denken (goh, echt of wat?).
Nee, ik ben geen meedogenloze crimineel, maar ik ben wel heel creatief met vanalles en nog wat, en met die opbrengsten doe ik wel degelijk goede dingen (heb deels een VZW voor daklozenopvang gefinancïeerd bv.), maar dàt mag niet, want het geld is onder de radar verkregen. Wat maakt het uit, het wordt toch terug in de samenleving gepompt? Het zijn dat soort dingen allemaal, niet mogen zijn wie en wat ik écht ben. Menen te kunnen bepalen wat ik wel en niet mag denken. Wel en niet mag zeggen, doen, waar ik wel en niet mag staan.

Wat m’n opmerkingen over hoofdzakelijk West-Europeanen betreft, ik blijf er achter staan. Ik kan gewoon niet vatten hoe iemand zich al die beperkingen en peutertuin-regeltjes met de (ongetwijfeld fake) glimlach kan accepteren. In mijn ogen getuigt dat toch écht van een gebrek aan zelfrespect en zelfbewustzijn. Een gebrek aan ego ook. Maar goed, dat punt heb ik al meermaals aangehaald dus laat ik er maar gewoon over zwijgen. Ieder z’n ideëen en opvattingen, is it not?

Overigens ook excuses van mijn kant naar integrale_nogwat en tevens ook aan al de rest die zich eventueel beledigd voelde door m’n posts.

En idd, een belediging is snel gemaakt op internet. Jammer maar helaas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).