Live kilometerheffing op je iPhone

Auteur: , 41 Reacties

Als we dan toch moeten gaan betalen, dan willen we wel graag weten hoeveel precies. Omdat niemand de rare formules van Camiel begrijpt hebben we hier een oplossing voor je: ga gewoon een rondje rijden in je auto met een iPhone in je zak.

De app Rij & Reken laat je je kenteken invoeren en berekent op basis daarvan de kilometerprijs voor jouw auto. Om je een idee te geven hoeveel geld je straks moet betalen voor een gemiddeld ritje naar je werk kan de app vervolgens via GPS bijhouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Hij vertelt je dan precies wat je vanaf 2012 (of vanaf 2018, wanneer de tarieven weer veranderen) voor zo’n ritje moet betalen.

Je kunt meerdere kentekens opslaan in de applicatie, en je kunt zelfs voor willekeurige auto’s opzoeken wat ze aan kilometerheffing zouden kosten op jouw route. Ook voorziet Rij & Reken je af en toe van leuke weetjes, bijvoorbeeld: “Wist je dat de invoering van de kilometerheffing volgens officiële schattingen ongeveer 5,6 miljard euro gaat kosten?”

Wat vind jij: handig, of word je er alleen maar depressief van?41 reacties

uh, beetje matig… kost 1,59 euro en ik geloof er geen snars van dat de gegevens van pre-2000 voertuigen kloppen. Die hebben de ANWB en overheid zelf namelijk ook nog niet echt op een rijtje. Eerst zien, dan geloven, dan kopen.
Voor een exacte berekening wat de kilometerheffing u gaat kosten! Probeer de rekenhulp op: http://www.kilometer-heffing.info/kilometerheffing-rekenhulp.htm Daar hoef je de deur niet voor uit!!!

De kilometerheffing rekenhulp is een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig uw kilometerheffing te berekenen. Deze rekenhulp onderscheidt zich van andere doordat deze rekentool de exacte kosten berekend van vervoer van A naar B, bijvoorbeeld uw woon-werk verkeer. De afstand tussen 2 opgegeven plaatsen wordt direct door Google Maps gegenereerd op basis van de kortst mogelijk route per openbare weg.
Door deze afstand te combineren met de opgegeven kilometerprijs van het Rijksdienst van Wegverkeer ontstaat een exacte berekening van de werkelijk te betalen kilometerprijs na de invoering in 2012.
voor 102 km rijden 84e naar de overheid overmaken!!! WTF! Ook lekker om te weten dat het dan ook nog 5,6 miljard zou gaan kosten volgens dat ding. Waarschijnlijk is die hele invoering nog wel duurder aan het worden
Ben ik blij dat ik in België woon.. :D
@mrB: Als je goed kijkt zie je dat die prijs gebaseerd is op een Bugatti (82,2 cent/km). ;-)
@RubenBaeten: Je bedoelt, als je heeel heeel heeel goed kijkt en even met je ogen knijpt…
Heb geen Iphone dus dit gaat lekker aan m’n neus voorbij, had het wel even willen testen, iemand al getest?
@John: mensen die dit getest hebben rijden zich direct te pletter
word ik juist depri van, als je veel rijd word het veel duurder….
Het mooie is dat je iPhone het met de GPS aan waarschijnlijk niet eens een paar honderd km vol zal houden, en je het ding bij aankomst ook nog zou willen gebruiken waar hij voor bedoeld is…. youtube kijken, eh, ik bedoel…bellen!
Kilometerheffing-idee : Misschien (rij niet veel, dus kan voordelig zijn)
GPS kastje in de auto waarmee ze over een paar kunnen zien waar ik rij en of ik te hard rij: NEE!!
________________________________________ +
Kilometerheffing: NEE

App om te vertellen hoe hard ik over 2 jaar de sjaak ben?: Liever niet, probeer liever te genieten wanneer het nog kan.
weet een van jullie misschien hoe het zit als ik mijn auto op oostenrijks kenteken zet? moet je dan ook heffing betalen?
@alfa159TI:
Ja, als je minder dan een maand hier verblijft gebeurt er niets! en rijdt je gratis.
Daarna worden de kosten geheven, Vrachtwagens sowieso direct!
Wtf, zelfs al rijdt je in een veyron: 84 euro?! Belachelijk: wert je hoeveel aczijns je betaald op de benzine in een veyron, wordt daar geen rekening mee gehouden? WTF
Het betalen van de wegenbelasting heb ik weinig tot geen werk van. Met die kilometerheffing komt er ook niet veel terecht van de beloofde administratieve lastenverlichting voor de burger.
Hebben ze geen Dutch Doomsday Clock applicatie? Die vertelt dan hoever/dichtbij we bij de km-heffing komen. xD
Mag ik een app die laat zien hoeveel procent meer flora ik per kilometer heb gekweekt door mijn gezonde groene, fotosynthese bevorderende CO2 uitstoot?
@ ZDEV

Toch iemand die het snapt :D

Binnenkort komt er nog eens een idioot die denkt det het goed is alle CO2 uit de lucht te halen.

Er zijn trouwens theoriën die stateren dat als de CO2 in de lucht een bepaald pijl bereik, planten gewoon sneller zouden groeien. Dus meer voedsel! Dus minder wereldhonger! Dus goed :D
@Mardec tja.. het is ook aangetoont dat de temperatuur op aarde en het CO2 gehalte in de atmosfeer altijd hand in hand gaan. Op bepaalde plekken zal er daardoor meer groei mogelijk zijn. Maar het gaat om het smelten van de ijskappen, waardoor er veel te veel water is!

Ach, ik vind de kilometerheffing nog niet zo slecht! Rij ik in het weekend een beetje met een 750i (die door diezelfde heffing in aanschaf niets meer kost) als hij stilstaat kost hij immers niets! En voor in de file een aygo.. en nog wat onzuinige auto’s erbij, die ik zo nu en dan uit de schuur haal! Ik zie dus grote voordelen voor mensen die meerdere net-niet-oldtimers bezitten!
Ook verkrijgbaar op de N900 toevallig??
Ben wel benieuwd namelijk :D
Sorry ik zal wel niet goed gelezen hebben maar hoezo als toch we dan toch moeten gaan betalen?
komt de kilometerheffing dan zeker?
ik weet het niet he dus niet dadelijk gaan zeggen
ah sukkel wist je dat niet!
:)
Kop in het zand, gewoon afwachten. Het heeft geen zin om nu al depressief te worden…
Beetje lullig voor je als je net dit jaar besluit je Bugatti Veyron te kopen, auto voor het vrouwtje. Zij rijdt er een kleine 10,000+ kilometer voor boodschappen per jaar mee, en jij betaalt 8400 euro belasting per jaar. Dus dan betaal je eerst een half miljoen BTW op de auto zelf en daarna een kleine 10,000 euro belasting voor het rijden.

Nu zal iemand met een Veyron er verder niet veel over te klagen hebben, maar toch..
Jammer trouwens dat ie al die dingen gemaakt worden voor de iPhone.. Alsof je daar zo’n gigantisch groot publiek mee bereikt. Dat valt namelijk best wel mee!
@Brutus: ik las op de site dat er ook een versie voor andere tel.’s met GPS komt, dus denk dat we ff geduld moeten hebben :)
Euh. Na 2012 wordt de km-heffing elk jaar weer duurder (en de motorrijbelasting juist minder). In 2018 is de prijs per km ongeveer 2x zo hoog als in 2012.

Een Audi A6 3.0 TFSi gaat bijvoorbeeld circa 5,5 ct/km betalen in 2012. In 2018 is dat circa 10 ct/km. 100 km rijden met die auto kost dan 10 euro, plus de brandstof natuurlijk, wat ook nog zo’n 15 euro zal zijn tegen die tijd (reken maar dat brandstof ook duurder wordt door de hoge olieprijs).

Invoering zou niet meer dan 2 miljard mogen kosten “anders doen we het niet” heeft men ooit gezegd. Reken maar dat het heel dicht tegen de 10 miljard aan zal schurken als de officiële(!) raming nu al tegen de 6 miljard aan zit!

Nog even los van de oneerlijke tarieven van de km-heffing: de Prius kost 0,2 ct/km en een Volvo V70 D5 kost 5,6 ct/km. De Volvo-rijder betaalt dus 28x meer dan de Prius-rijder, terwijl hij maar 2x meer uitstoot én geen bpm heeft hoeven betalen bij aanschaf!

Lekker eerlijk…
alfa mannetje
@Sorcerer: het leven kenmerkt zich hierin dat het een en al oneerlijk heid is ( hiati..) .
We vergeten de 42 % Bpm nu en de 150 in de maand wegenbelasting . Dat mis ik altijd in het verhaal.
Enige file regulering is ook een goede zaak, zo file verslaafd als we zijn.
Ik zeg: Op VVD stemmen!
Jammer dat mijn touch geen GPS heeft, hopelijk maken ze zoiets ook voor Symbian S60 toestellen.
[i]Wat vind jij: handig, of word je er alleen maar depressief van?[/i]

Ik vind dat dit artikel een reclame item is voor een f%cking iPhone app, meer niet. wat een onzin.
van dit artikel wordt ik niet heel depressief, van het hele kilometerheffingsgedoe wel, hoppa 5,9 ct/km, das wel een stukje duurder dan nu!!!
ik heb geen aai-foon.
@super:
Ik ook niet en ben ook niet van plan die aan te schaffen.

Ben het een beetje zat al die onzin betreft de kilometerheffing. Van mij mag die zo de prullenbak in en laat ons lekker met rust wat dat betreft. ‘T heb toch geen nut en als je de problemen van de file op die manier probeert te bestrijden dan is dat een dikke no-go aangezien het OV niet overal komt + 90% van de mensen kunnen niet anders
Briljant, long live apple
@cpb,

Ja, alsof Apple die aol heeft gemaakt. Apple heeft er alleen voor gezorgd dat hij niet 3 weken eerder uitkwam.
Hebben jullie zo’n N900 dan Brutus en cap?

Ik vind dat iedereen een schermpje moet hebben in z’n auto met deze info als het zover is..
@tss68nl

Kan je zo’n ding dan niet gewoon in je auto opladen dan?
Ik hoe die applicatie niet, want ik ga of een oude Mercedes rijden, of via een buitenlandse bedrijfsconstructie een auto van de zaak rijden (en dus op buitenlands kenteken). Ik ben die Haagse boefjes echt helemaal zat. Eerst die Cramer (CU) met zijn rattestreken en nu dit schlemiel (CDA). Weet waar je op gaat stemmen.
@Flamingo
Ik heb een N900 ja :)

@cap
Maar afwachten dan! Ik zal de site in de gaten houden..
Die Iphone kan je een keer “vergeten” controle is lastig, dus denk niet dat het hem wordt…
Deprimerend, weg er mee!
handig artikeltje over het kopen van een gps, ook voor gps software op je iPhone, smartphone of pda..

http://www.auto-accessoires.be/gps-kopen/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).