Huurauto’s worden massaal kaalgeplukt

Auteur: , 36 Reacties

Het blijft verbazen, maar criminelen zijn écht een creatief slag mensen. Niet op een goede manier, en natuurlijk heb ik het dan ook niet over de eerste de beste tasjesdief of inbreker. Nee oplichters, die zijn creatief. De laatste trend is het volledig strippen van gehuurde auto's. Verhuurbedrijf Hertz klaagt steen en been. Ze worden er niet goed van, in sommige gevallen vindt er zelfs een volledige motortransplantatie plaats.

Het ene onderdeel is natuurlijk makkelijker er uit te schroeven dan het ander. Het motorblok is vooralsnog een uitzondering. Vaker komt diefstal van accu’s, banden, al dan niet met lichtmetalo’s en stoelen. Nu leveren stoelen al gauw honderden euro’s op, maar bij banden of een accu wordt het al een stuk moeilijker profijt van je huur te hebben. Uiteindelijk moet de buit natuurlijk meer opbrengen dan de kosten die je aan de auto hebt gehad. Tel daarbij op dat onderdelen van goedkope huurauto’s ook vaak minder opleveren en het blijkt nog geen makkelijk concept, vanuit de oplichter beredeneerd althans.

De verhuurbedrijven ondervinden nog enige moeite met het op tijd opsporen van deze problemen. Blijkbaar is niet alles gemerkt, en ook niet alle opties staan bij de verhuurder genoteerd. Volgens eigen zeggen is dit de afgelopen tijd een aardige kostenpost geweest. Aangifte doet Hertz niet, heel logisch, het kost te veel tijd en levert niks op. De politie heeft wel meer te doen.

Nu brengt dit schrijven natuurlijk ook een hoop mensen op ideeën. Geen autobloggers, maar kennissen van kennissen van vrienden komen deze manier van ‘eenvoudig’ incasseren natuurlijk ook te weten. Daarom vind ik het wel gepast om met creatieve ideeën te komen hoe verhuurders deze plaagjes kunnen bestrijden. Het lijkt me om te beginnen wel leuk als alle verhuurders zelf unieke interieurkleuren gaan aanschaffen. Dat kost een beetje maar je vind een hoop terug. Kunnen we meteen een list bedenken om auto’s niet meer op slot te hoeven doen, gewoon omdat ik daar zelf een hekel aan heb. Een mens moet gewoon naar zijn auto kunnen lopen, en zonder gepruts instappen en wegrijden. (bron: Telegraaf)36 reacties

Tja, laten we nog meer geld in integratie steken en vooral niet in het aanpakken van oplichting, diefstal en misdrijven/criminaliteit. Het is natuurlijk een schande dat huurauto’s op deze manier duurder en duurder worden en de bedrijven worden kaalgeplukt. Een auto huren voor de vakantie is al snel niet meer rendabel met de huidige prijzen.
verfbommen zoals in geldkoffers? wordt het interieur waardeloos!
voor dat sleutelgevalletje zet gewoon je carosserie onder stroom :D al moet je dat natuurlijk ook afzetten verder kun je oranje banden ofzo nemen en geen licht metalen velgen en op alles een kenmerk aanbrengen dat het onverkoopbaar wordt zoals je merknaam in de zetels boduren en in heel wat onderdelen vn het motorcomparitment en uitlaat en zo graveren dit is eigendom van .. probeert men u dit te verkopen waarschuw de poltie…..
wat iik niet snap hoe kunnen ze nu een interieur of motor stelen dat zien ze toch direkt bij terugaven
effe engine-swappen in een aantal uur of dagen. Ik zou ook niet echt blij worden als huurbedrijf. Aan de andere kant heb je wel zo goedkoop je spullen.
-edit: check! ;) –
Breekbouten. Cruciale bouten vervangen door breekbouten! Is toch al iets lastiger om de boel te gaan pikken. Je kan ook kleine contactjes tussen onderdelen plakken, waarbij loggertje registreert of het contact onderbroken geweest is of niet.
Simpel, maar elke huurauto moet dan wel voorbereid worden en dat kost wel een centje.
@ AMGPowerrr

Gebeurde vroeger ook al met de Shelby Mustangs van Hertz.
Ergens in de auto een pakje C4 koppelen aan het inbraakalarm, op het moment dat je het slot kraakt:

BOOOOOM! Bye bye dief, weer een zorg minder voor dez samenleving.
@Hertz ..
waarom stoppen jullie niet met belasting betalen ..
en huur je voor de helft een doods-eskader ??

dieven zijn altijd armetierige mietjes ..
maakt niet uit hoeveel ze stelen ..
Alleen nog Tata Nano’s verhuren. Waarschijnlijk makkelijk uit elkaar te halen, maar brent niets op.

Of een auto speciaal voor verhuur maken, met unieke onderdelen die voor geen enkele andere auto kunnen gebruikt worden. Maarja, dan moet je ook al met een vierkant stuur en ovalen wielen rijden…
Wel even rekening houden met het feit dat de huur auto’s ook vrij snel verkocht moeten kunnen worden door de verhuurbedrijven.
Niemand wil een leuk 2ehandsje waar overal hertz ofzo op staat.
@robertj:

Wat heeft integratie nou met dit onderwerp te maken? :D
Svenska Aeroplan AB
@ 35i: ik denk dat robertj stiekum een PVV’er is…
;)

OT: Schande. En dan met name dat er niks aan gedaan wordt… Snap ik dan weer helemaal niks van. Maarja, zal verzekeringstechnisch wel interessant zijn.
@Svenska Aeroplan AB: brandstof stelen kan ook nog steeds straffeloos ..
@Svenska Aeroplan AB:

Hoezo moet je stiekem PVV zijn, zijn er hier ook mensen stiekem CDA of VVD dan?


Ontopic:

Belachelijk dat je hier in Nederland niet eens meer een auto kan verhuren zonder dat je daarna moet controleren of dezelfde motor er nog inhangt. Dat wordt motorblok graveren en profieldiepte metertjes installeren in alle verhuurbedrijven.


Of gewoon bepaalde etnische minderheden uitsluiten van verhuur, maar dat is zeker discriminatie/geen vrijheid van meningsuiting. Het is racistisch, maar stel dat 97% van de bestolen auto’s gehuurd wordt door mensen met rood haar. Dan mag je opeens wel zeggen dat je mensen met rood haar uitsluit van huur toch??
Svenska Aeroplan AB
@ Alwood: veel kun je wel oplossen: slotbouten, navi. & audio coderen, etc.

Oplossing banden: http://www.ballerride.com/wp-content/uploads/2008/04/sweetskinz1.JPG

Oplossing velgen: http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/3364/3981/33409490012_large.jpg

Hahahahahahaha!
Ik heb toen ik nog in Engeland werkte heel vaak en auto van Hertz gehuurd. Prima auto’s maar zo ontzettend duur dat ik van dit hele verhaal niets geloof.
Ik heb bij een groot bedrijf op Schiphol gewerkt en daar werden de bedrijfsgolfjes op een soortgelijke manier behandeld. Dan kwam een gloedjenieuwe Golf Diesel binnen voor zijn eerste beurt bij de dealer en werd gemeld dat er een reutelend oud diesel motortje in zat en dat de banden verwisseld waren door antieke exemplaren. Leuke collega’s liepen daar rond. -Cynisch symbool-
@benjamin1, stel dat 97% van je opmerkingen op dit forum van bedenkelijke aard zijn, mag autoblog je dan uitsluiten van het bezoeken van deze website? Oftewel praat niet zo een onzin man. De xenofoob krijgt steeds meer lef om dingen te roepen die onnodig grievend zijn. Wordt tijd dat er weer ouderwets klappen worden uitgedeeld aan mensen met een gebrek aan respect voor de ander. Ouderwetse opvoedkundige tikken werkten vroeger heel goed.

Ontopic: vind het moeilijk te geloven dat dit in Nederland gebeurt, maar een oplossing is heel simpel. Speciale kleurloze olie of verf overal op gooien met een bepaalde unieke uitslag op een spectrometer. Doen ze in Amerika ook in winkels om overvallers mee te sprayen bijv.
@Mo: Hij spreekt geen bepaalde groep aan, dus als mensen zich hierdoor beledigd voelen komt het omdat ze zichzelf aangesproken voelen.
OT: Stelen blijft sneu. Achter de rug om van de eigenaar iets meenemen, dan ben je toch wel enorm zielig.
Er was al eens iets van een speciale lak bedacht met een code erin zodat elk paneel bij één auto hoort. De lak kon overal op aangebracht worden, wat de algehele diefstal van auto’s en andere voertuigen kon verkleinen. Het is nooit wat geworden omdat er dan waarschijnlijk te weinig gestolen zou worden, en alle verzekeringsmaatschappijen minder gingen verdienen.
Waardevolle onderdelen voorzien van RFID tags. Auto bij terugkomst scannen en kijken of alles nog aanwezig is.

Belangrijk is om er voor te zorgen dat de tags niet ongeschonden van onderdelen af te halen zijn, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. RFID tags zelf zijn goedkoop, alleen de overige apparatuur vergt wat investering.
alle ophang punten veranderen.
de velgen met andere steek maken. zodat de bouten op net een cm / paar mm van elkaar zitten :)
zodat ze niet op een andere auto passen.
maarjah.
is een optie :).
en inderdaad zoals ook eerder aangegeven.
overal een merkje/kleurtje op aanbrengen.
Als we nou eens beginnen met Arabische straffen voor diefjes, dan wordt het al heel wat minder denk ik. Iets gejat? Hop, handje eraf.
De meeste alternatieven die ik lees zijn veel te duur, immers huurauto’s worden vaak ‘ververst’
Een autoverhuurder heeft een sociaal maatschappelijke functie als dienstverlenend bedrijf en kan zich moeilijk weren.
Enig idee hoeveel ex-huurbestelbusjes en huurwagens er in het Oostblok rondrijden? Het is veel gemakkelijker de komplete auto te ‘exporteren’ dan er als een loser wat onderdeeltjes van te kapen.
Ik heb een tijd op de verhuurafdeling gewerkt bij een VW/Audi dealer, daar waren we altijd de liter flessen olie kwijt die in de auto moeten liggen. Flesje olie van 25 euro was toch wel een aantrekkelijk doelwit, verder merkte je aan het brandstofverbruik op de boordcomputer wel altijd dat er express flink getrapt werd, zo van het is toch niet van mij dus het mag ik lekker lomp doen. Als je dan de klant zag wegrijden in de eigen auto dan zag je ineens hoe groot het verschil was.

Diefstal van andere dingen nooit gemerkt, behalve beweren dat de auto afgetankt is en hem daarna alsnog moeten aftanken, gierige klanten.
Zolang de Nederlandse staat met “straffen” blijft komen van 20 uur schoffelen of 1 maand PlayStationnen in een 3 sterren hotel genaamd “gevangenis” blijven dit soort tafereeltjes zich gewoon voordoen.

@35i
Wat RobertJ waarschijnlijk bedoelde is dat er nu honderden miljoenen wordt geinvesteerd in zaken als saunabezoekjes, feestreisjes naar de efteling en weet ik veel wat om de relatie tussen moeder en kind te verbeteren onder de “nieuwe Nederlanders” terwijl ze dit geld ook kunnen stoppen in zaken als dieven opsporen en de samenleving wat meer bijstaan in dit soort gevallen in plaats van de gebruikelijke: “maar meneer, u denkt toch niet dat wij niets beters te doen hebben dan uw fiets op te zoeken?” Nee dat denk ik inderdaad niet, meneer de flits-agent.
hetzelfde als wat virgin met zijn peper en zoutstelletjes had gedaan. aan de onderkant stond “kindly taken from virgin” toen ze niet tegen konden gaan dat deze dingen uit de vliegtuigen werden gestolen..
@Wapwap dat is inderdaad een heel goed idee.. moet het alleen wel beter werken dan de RFID chips die in de ov-chipkaart schijnen te zitten..;)
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=rfid+chipkaart&meta=&aq=f&oq=&rlz=1I7GPCK_nl
@bassaal dat van de OV-chipkaart is inderdaad heel amateuristisch. In het tweede artikel op Google staat overigens dat het paspoort en de id-kaart wel goed zijn beschermd. Een bedrijf vinden die de tags kan beschermen hoeft dus niet zo moeilijk te zijn.
Maak gewoon meteen aparte huurauto’s, de BMW R1 (Rentall 1), klinkt prima en zie de onderdelen het maar eens uit te wisselen met je X1 of ander hip bakkie:P
ik ken er een die heeft het motor blok van een golf gewisseld… hij zat moeilijk en was automonteur zonder werk… als je zonder geld zit word je creatief als je zo’n klus aangeboden krijgt..
Misschien zou je als verhuurder bij kunnen houden wat voor auto’s je hebt rondrijden en bij het uitgeven en inleveren even een snel rondje om de auto maken en op een lijstje de status van het voertuig invullen.
Dit is geen dingetje van de laatste jaren.
Hertz heeft lang geleden eens een speciale versie gehad van de Ford Mustang.
Dat ding werd soms op vrijdag gehuurd en aan het eind van het weekend werd de wagen weer ingeleverd met banden waarvan het profiel ergens op een circuit was achtergebleven (hoewel racen met je huurauto volgens de kleine lettertjes verboden was). Ook kwamen de auto’s aan het eind van het weekend terug met een standaard huis-tuin-en-keuken V8’tje ipv de originele special getunde brulboei…
Autos gaan aanpassen is heel moeilijk:
– ze moeten idd noch achteraf verkoopbaar zijn (niemand zou graag privé in een wagen rondrijden waar overal Hertz of Avis op staat)
– verhuurbedrijven hebben geen tijd/geld/interesse om wagens te gaan merken of aan te passen. Een aangekochte of geleaste wagen moet onmiddellijk de weg op om op te brengen(iedere dag stilstand = verlies) en iedere verkochte wagen moet zo snel mogelijk uit de boekhouding/uit het magazijn
– meestal rijden grote verhuurbedrijven met een heel recent wagenpark (soms ook door deals met constructeurs zodat je heel snel bijvoorbeeld veel nieuw model golfjes op de weg ziet). Door dit recente wagenpark kan je “engine swaps” limiteren/vermijden (er is nog geen grote vraag naar nieuwe motoren bij heel recente modellen)
– verhuurbedrijven hebben meeste angst van diefstal op de parking: bv airbags leveren veel geld op en het is heel handig voor een crimineel om van 10 identieke golfjes die naast elkaar staan vlug even 10 airbags te “shoppen”
@upstream: Toch fijn dat er nog mensen zijn die in 2012 een reactie geven op een post uit 2010 ;).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).