PVV: Weg met trajectcontroles!

Auteur: , 116 Reacties

"Die trajectcontroles en flitspalen langs snelwegen zijn er alleen maar om de staatskas te spekken, maar dienen verder geen enkel doel. Zo is het bekend dat trajectcontroles en flitspalen files veroorzaken en leiden tot gevaarlijke situaties, omdat mensen vol op de rem trappen om niet geflitst te worden."
De PVV populistisch? Hoe kom je erbij!

We wisten al dat minister Camiel Eurlings een trouw lezer is van autoblog. Wat we nog niet wisten is dat de PVV onze geliefde website ook op de voet volgt en zelfs gebruikt als bron om kamervragen te stellen. Sterker nog, ze stellen die vragen aan autoblog fanboy Camiel himself.

Ok, waar gaat het om? PVV-kamerlid Richard de Mos heeft blijkbaar even geluisterd naar de onderbuik van de bevolking en kreeg toen te horen dat mensen zich ergerden aan flitsers en trajectcontroles (duh!). Dus wat doe je dan als volksvertegenwoordiger? Heel simpel je gaat onderzoek doen googelen op flitspalen+ongelukken en dan om je natuurlijk al snel uit bij een artikel uit 2005(!) over een onderzoek dat zou aantonen dat flitspalen ongelukken zouden veroorzaken. Lekker gedegen onderzoek zullen we maar zeggen.

Richard wil graag het volgende weten van Camiel:

1: Bent u bekend met de berichten “Uitgesproken: Flitser heeft niet altijd gelijk” en “Flitspalen veroorzaken ongelukken” *

2: Wat is uw reactie op het feit dat de rechter de juistheid van snelheidscontroles in twijfel trekt?

3: Bent u bekend met het feit dat zowel trajectcontroles als afzonderlijke flitspalen langs snelwegen kunnen leiden tot files en tot onveilige situaties, dit omdat mensen vol op de rem trappen om niet geflitst te worden? Zo ja, wegen deze nadelen niet zwaarder dan het enige voordeel, namelijk het spekken van de staatskas?

4: Bent u bereid om trajectcontroles en afzonderlijke flitspalen langs snelwegen af te schaffen? Zo neen, waarom niet?

Meneer de Mos heeft overigens nog wel meer wilde plannetjes. Zo lanceerde hij twee dagen het plan om de Formule 1 weer terug te brengen naar Nederland. En ook in de Tweede Kamer staat hij bekend als een enorme clown. Lach/huil mee met onderstaande video’s.

Zou het geen goed idee zijn om een keurmerk in te voeren voordat iemand Tweede Kamerlid kan worden?

PS Zou meneer de Mos op de hoogte zijn van het feit dat onze favoriete troetelneger het betrefende artikel over flitspalen heeft geschreven?116 reacties

Hij kan lullen wat hij wil, maar trajectcontroles en files/ongevallen zijn volgens mij nog nooit met elkaar in verband gebracht. Flitspalen daarentegen wel…

Bij trajectcontroles zie ik wel vaak dat mensen ineens enorm de snelheid eruit halen en dat je van die situaties krijgt waar mensen je heel langzaam gaan inhalen (zie de A10)… ook rechts inhalen als je net je afrit moet hebben trouwens (en nee, ik ben geen linksrijder, maar om eoa reden overkomt het me wel vaak, waarschijnlijk omdat ik niet direct wil bumperkleven als ik 2 meter over heb om naar rechts te gaan) :/
Tuurlijk kunnen die trajectcontroles weg, we hebben straks toch allemaal zo’n mooi kastje in de auto.
Tsjah de PVV wat kun je er nog over zeggen. Ik schaam me er voor om in een land te wonen maar zo ontzettend veel mensen achter zo een partij staan. Ik wist dat nederland vrij dom is gezien de populaire programma’s op tv en het gemiddelde opleidingsniveau maar dat ze als het om echt serieuze zaken zo gevoelig zijn voor populistisch geroep en kinderachtige ideeen is pijnlijk.
@JPM:
Alsof er in andere landen alleen programmas voor intellectuelen op tv te zien zijn. Ook is het gemiddelde opleidingsniveau in nederland vrij hoog vergeleken met de rest van de wereld.
Inderdaad JPM! Als je de auto al belangrijk vindt, stem dan VVD. Die zijn ook voor verminderde overheidscontrole en meer asfalt, maar die denken tenminste na voordat ze iets zeggen, plus ze doen ook voorstellen die de rest van de kamer ook steunt (dus waar je als burger wat aan hebt!) :/
KoosSpeeTerreur
Betekent populisme niet ‘wat het volk wil’? Is dat ook niet waar een democratie naar zou moeten streven?
Beetje makkelijk om een partij die de mening van het volk verwoordt af te schilderen als populisten…
@KoosSpeeTerreur: populisme betekent helemaal niet ‘wat het volk wil’.

Met populisme wordt een betoogtrant aangeduid die vooral bestaat uit slogans en retorica en die logica ontbeert. Dit zie je meestal in de uiteinden van het politieke spectrum terug omdat die dan ook meestal de meest oppervlakkige zwart-wit oplossingen bieden en geen nuance.
@KoosSpeeTerreur: doe je huiswerk eens:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Populisme
Van mij mogen die trajectcontroles ook weg.
ze mogen ze wel laten staan als de maximum snelheid 130 is 100 is zo’n slakkegang of 80 :S in sommige gevallen
Prima voorstel, jammer van de man. Er moet echter iets gedaan worden aan de treurige politiek die al jaren Nederland regeert.
@JPM:
Dan verhuis je toch lekker naar een ander land.
Heb je uberhaupt ooit het PVV programma gelezen? Volgens mij niet want je lult maar wat. :)

Verder vind ik die De Mos ook maar een prutser, nu blinkt sowieso de fractie van de PVV nog niet uit in top politici, maar aan de andere kant een echte gluiperige
“goede” policiti zit bij de gevestigde plucheklevers zoals het CDA en PVDA, mijns inziens 100x erger dan een onervaren slechte politicus als De Mos.

Blijft het feit over dat in Nederland de flitsgestapo nergens meer over gaat, zelfs flitscontroleurs geven toe dat ze op plaatsen staan te flitsen om te scoren en niet voor de veiligheid. Bron: http://www.flitsers.net/flitser-op-a2-bij-vught-op-de-foto.html
In Italië hebben ze trouwens trajectcontroles afgesteld op 150 km/h op plekken waar de maximumsnelheid 130 km/h is!

Dat zul je in NL niet gauw zien ;)

Overigens hebben gigantisch grote stukken tolweg in Italië trajectcontrole (“systema tutor”). Totaal 100en kilometers.
Wat een grappige man die Meneer Mos :P..
Deze man heeft de essentie van het debat niet begrepen: het gaat niet in de eerste plaats om de handhaving, wel om de regels zelf. Dus: kloppen de snelheidslimieten? Moeten ze anders? En wat met onze wegeninfrastructuur? Dát is voor mij de kern van de zaak, niet hoe je de mensen probeert te bekeuren.
Woon lekker in Duitsland. Hahaha
Maar wanneer is populisme eigenlijk een slecht woord geworden?
Iedere politicus maakt toch mooie beloftes waar ze nooit en te nimmer aan kunnen voldoen.
Niks nieuws onder de zon en politici zijn toch de politiek in gegaan omdat ze in het bedrijfsleven niet aan de bank komen?
Maar waarom is het vreemd dat de politiek nou eens naar het volk luisterd, dat was toch eigenlijk de bedoeling.
Al zijn de heren van de PVV prutsers ze kunnen weinig schaden aanbrengen zoals de CDA en PvdA wel doen, dus wat heb je liever?
Moest er nu eens gekozen worden om de eerste twee flitsingen (van niet al te grote snelheid) bij waarschuwingen te houden? Daarmee vermijd je kritiek dat flitsen dient om de staatskas te vullen, en mensen hoeven dan niet meer te zeggen dat ze ‘per ongeluk’ een beetje te rap reden. Als je na twee waarschuwingen nog niet goed oplet, dan heb je die boete wel verdient.

Als je eerste flits 147 in zone 30 is telt dat natuurlijk niet. Byebye rijbewijs.
GezondVerstand
De grootste oetlul van de kamer staat op filmpje 3: Diederik Samson.
Kan alleen maar milieublaten, doemdenken en gluren naar bobbels van portemonnees waar onder het vileine CO2 mom geld uitgeklopt kan worden
Autoblog, hoe vaak hebben jullie Koos Spee en consorten afgezeikt? Hoe vaak hebben jullie (terechte) berichten geplaatst over de nutteloosheid van flitspalen? En dan zegt een keer een politicus hier iets over, en dan wordt het door jullie meteen weer populistisch genoemd. Beetje jammer hoor.
WannabeProGameromg
:( Voor de mensen die in global warming geloven door ons toedoen :-(, bah aan de laagopgeleide of hoogopgeleide domme blinde volgelingen die niet snappen dat die 4% tov de totale hoeveelheid co2 die de lucht in gaan ( wij 4%, bijv 80/90% = verdamping van water) niet uitmaakt
De zon + kosmische straling = bepalend

PVV heeft soms/vaak een punt, maar het lijkt alsof ze ook alleen spreken als ze zeker zijn van hun zaak/standpunt.
Anders komt er ‘helemaal’ alleen maar onzin uit

goed bedoeld, verkeerd gebracht
@ Specht.

Als iedereen straks naar een ander land verhuist is Nederland binnen de kortste keren een ontwikkelingsland en moeten we weer diezelfde mensen bedelen om in ons land te komen werken en vestigen, waarna we ze weer kunnen uitschelden en vertellen dat ze moeten opdonderen uit ons land of maar gaan verhuizen. Je was zeker ook nooit de slimste in je klas ?

On: Flitspalen kunnen geen ongelukken veroorzaken, alleen bestuurders kunnen dat doen. Houdt je je aan de regels dan komen er ook geen ongelukken.
@Majinstar: amen, bedankt !
Communicatie en onderzoek is inderdaad niet het sterkste punt van de PVV. Ze hebben wel gelijk, dat dan weer wel.
@WannabeProGameromg

Juist jij bent een van de eerste die het snapt volgens mij. Ik denk dat jij de film: THe great global warming swindle ook hebt gezien. Maarja

@Majinstar Nederland ontwikkelingsland? Als nederland het nou ten eerste wat meer geld binnen houd dan dat er weg gaat. En met dat geld problemen op gaat lossen (en niet door PVV) Maar ik denk dat VVD daar het beste in is. ZOals hier boven ook al werd gezegt Dat hun precies hetzelfde op willen lossen maar wel op een acceptabele manier kunnen doen
Maar ON: Ben het met je eens Gewoon aan de regels houden en dan komen er indd geen ongelukken.
“En ook in de Tweede Kamer staat hij bekend als een enorme clown. Lach/huil mee met onderstaande video’s.”

Kunnen jullie wel zo grappig doen over de PVV, maar zij snappen wel dat niet iedereen in een elektrisch aangedreven auto willen rijden.
Moet wel zeggen dat de PVV soms goede standpunten een beetje slecht verwoorden waardoor het onnozel klinkt.
De grap is dat 70% van ons land ‘laag’ opgeleid is, en die horen dit soort dingen graag. Die zien geen verandering, tenzij negatief, door de jaren heen, en hopen dat ze met in de PVV een partij gevonden hebben die verbetering van hun algemene leefkwaliteit kunnen bewerkstelligen.

Voor de mensen die de stanpunten van de PVV al gelezen hebben, rechtser dan de VVD zijn ze absoluut niet, ik zou zelfs zeggen nog wat linkser. Alleen dat hoor je zelden, omdat zij ook weten dat ze daar niet mee scoren.

Wel wil ik nog vermelden dat ik het in en in triest vind dat er mensen zoals Grauss en de Mos in ons kabinet plaats hebben, hoe zij met elkaar omgaan zegt alweer genoeg over de algemene staat waar ons land in verkeerd.

Om nog een beeld te krijgen van de gemiddelde PVV aanhanger.
http://www.geenstijl.tv/2010/01/rutger_nos_castricum_tussen_de.html
@ Majinster: Wat een slechte reactie op de heer Specht, deze heeft een mening over hoe de heer JPM ergens over denkt waarna je het voormekaar krijgt op zijn woorden te verdraaien zodat het lijkt of hij een exodus en masse propageert. Hierna ook nog eens een aanval op de persoon, “je was zeker nooit de slimste in de klas?”, dit laat een bedroevend niveau zien en naar mijn mening een gebrek in fatsoen en sociale opvoeding. Ben je toevallig politicus?

OT: Flitspalen zullen de veiligheid op snelwegen in ieder geval nooit bevorderen aangezien snelweg verkeer gebaseerd is op vloeiende doorstroming, ongeacht of iedereen 120 rijdt zul je altijd mensen hebben die toch nog wat afremmen voor flitspalen. (Een bewezen feit waar de Majinster ook overheen weet te kijken. Naar mijn mening is 120 strikt houden en soms 100 niet bevordelijk voor de doorstroom, zie het resultaat toen Oostenrijk de snelheidslimiet verhoogde naar 150 onder gunstige weersomstandigheden.
Nee, die van de PvdA zijn pas echt intelligent:
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/255835/PvdAKamerlid-over-aardbeving-Haiti-red-het-klimaat.htm?rss=true
In elke partij zitten wel een paar VMBO-ers zich die op de een of andere manier omhoog hebben gewerkt.
elke politicus die je niet tot op het bot wil villen is een “populist” ..
@ stefje: weet je wat kabinet betekent? Volgens mij bedoel je 2e kamer. Daarnaast is een dergelijk denigrerende opmerking over je landgenoten zeer beledigend en heeft de toon van de linkse elite die vind hoe ze het ‘stomme’ volk moeten leiden omdat het anders nooit goed kan gaan. Een zeer kwalijke zaak.
@ cliif15.

Het heeft geen nut als Nederland meer geld binnen houdt, want ze doen er toch niks mee. ( v.b. ) Al 20 jaar is de A10 een van de hinderlijkste fileknooppunten in Nederland en in 2010 doen ze er pas wat aan. Waar is dat geld van de afgelopen jaren dan gebleven ? De VVD zal sowiezo in het nieuwe kabinet komen, alleen zie ik een coalite tussen de CDA en VVD niet zitten, omdat ze wel vaker in het verleden hebben bewezen de mist in te gaan. De PVDA en de VVD acht ik hoger.
@ Specht

Waarom zou ík moeten verhuizen? Ik ben net weer terug in Nederland. En ja ik heb het programma van de PVV uitgebreid gelezen. Mn mond viel open van verbazing en verontwaardiging, als dat bij jou niet het geval was dan wens ik je sterkte met je ontwikkeling als persoon.

@ super

Ehm, ik zou zeggen kijk dagelijks BBC1, BBC2 en BBC3 en er gaat een wereld voor je open. Programmas als popstar,boulevard en weet ik veel allemaal zijn hersenloos en ongekend populair.
Het gemiddelde opleidingsniveau in Nederland is mavo heb ik onlangs gelezen. Nederland heeft één van de laagste percentages van studenten die naar een universiteit gaan in vergelijking met andere westerse landen.


Het gaat erom dat de PVV inspeelt op kinderachtige behoefte van mensen. Belastingverlaging bijvoorbeeld. Wie wil dat nou niet? Iedereen wil dat, dus roepen ze het zonder het van een economisch standpunt te benaderen. Als ze dat zouden doen komen ze erachter dat dat gewoon niet haalbaar is. Ik vind het al vreselijk dat ik dit moet uitleggen en dat niet elke nederlander dat ziet. Plaats jezelf eens in de positie van anderen en gebruik je gezonde verstand, als iedereen dat zou doen zou deze partij niet eens 1 zetel mogen hebben.
@JPM:

Hear, hear!
@JPM: Ik vind belastingverlaging nu niet direkt kinderachtig. Het is noodzaak om de economie draaiend te houden. De belastingdruk in Nederland is absurd hoog. Daar merkten we in de pre-crisis periode weinig van, maar nu komt het keihard aan. De PVV pleit terecht voor belastingverlaging. Hoe gaan ze dat doen? Heel simpel, heel veel onzinsubsidies stoppen, minder ontwikkelingshulp (maar wel slimmer inzetten), de bijdrage aan de EU op een gemiddeld Europees niveau brengen en de mooiste: minder ambtenaren. Er eten meer dan 1 miljoen ambtenaren uit de belastingruif. Dat zijn er veel te veel. Ik heb het PVV programma ook gelezen en ben het er in grote lijnen mee eens. VWB de islamproblematiek, dat hoort op dit forum niet thuis dus zal mijn mening erover niet ventileren.
@JPM:
in het verenigd koninkrijk heb je meer zenders dan alleen de bbc, heb je wel eens naar bv sky gekeken? Als je in nederland alleen naar de publieke omroepen zou kijken krijg je ook een heel ander beeld dan als je naar de commerciele omroepen kijkt. In de UK heb je ook idols, big brother et al dus je vergelijking klopt gewoon niet.

wb onderwijs; hier kun je het eea in opzoeken en vergelijken:
http://www.uis.unesco.org/template/pdf/ged/2009/GED_2009_EN.pdf
conclusie; nederland komt er niet slecht af en zeker niet zo slecht als jij beweert.

Dat de pvv populistisch bezig is bestrijd ik helemaal niet. Aan de andere kant ben ik van mening dat veel vooral linkse partijen de reele problematiek die immigratie met zich meebrengt bagatelliseren. Een arbeider die zich niet meer thuis voelt in zijn eigen wijk vind ik geen “kinderachtig” probleem.
@super:

“Een arbeider die zich niet meer thuis voelt in zijn eigen wijk vind ik geen “kinderachtig” probleem.”

Wie is die “arbeider”? Is het die blanke arbeider die achter is gebleven toen de blanke exodus vanuit de “volkswijken” begon? Of kan hij ook Ali of Mohammed heten?
@Rick dos:
ik wist wel dat dat statement reactie uit zou lokken. mensen mogen van mij heten zoals ze willen, ik heb zelf ook geen nederlandse voornaam. De waarheid over exodussen is een stuk complexer dan jij suggereert en dat weet je denk ik zelf ook wel.

Hoe je het ook wendt of keert, de lasten van integratie wordt vooral gelegd bij diegenen die daar het slechts voor zijn toegerust. De opkomst van wilders is hier slechts een gevolg van.

Ik ben geen wilders aanhanger, maar ik heb wel op veel manieren te maken gehad met de mindere kanten van de “multiculturele samenleving”, de problemen daarmee zijn zeer reeel en het bagatelliseren ervan zal alleen maar leiden tot een grotere aanhang van figuren als wilders, fortuyn, verdonk et al.
@super:

Hoe je het wendt of keert, de problemen waar jij opwijst spelen al sinds mensenheugenis. Waar vroeger haagse Harrie of Sjonnie en Anita het probleem waren, heeft het probleem nu een kleur gekregen.

Om de problemen, die in elke cultuur voorkomt, bij integratie te zoeken is simplistisch en dus ook populistisch.
@Rick dos:

Om de oorzaken, die in elke cultuur voorkomt, bij integratie te zoeken is simplistisch en dus ook populistisch.

*note to self: meerdere dingen te gelijk doen, moet je gewoon niet doen*
@Rick dos:
het niet erkennen van de dimensie die de immigratie aan klasseproblemen toevoegt zal alleen maar leiden tot grotere problemen en groei van partijen als pvv etc. Time will tell.
@super:

Het blindstaren op één dimensie van de immigratie is het probleem van de gemiddelde PVV’er. Maar goed, ééndimensionaal denken is gemeengoed bij de PVV. Kijk maar naar dit voorstel… om maar weer even terug on topic te komen…

@bmw:

Niet iemand ergens van beschuldigen waar je zelf even hard aan meedoet.
@Rick dos:
we hebben deze discussie al eerder gehad en toen kwamen we er niet uit, nu dus denk ik ook niet. Mijn standpunt is dat de reeele extra problemen die veroorzaakt worden door cultuurverschillen tussen autochtone en allochtone bevolking niet voldoende erkend worden door de grote politieke partijen en dat dit onvrede partijen als de pvv voedt. Het afdoen van de pvv als eendimensionaal/racistisch/populistisch doet geen recht aan de reeele problematiek en zal de onvrede met heersende partijen alleen maar versterken.
Ik beweer niet dat de pvv zich niet schuldig maakt aan eendimensionaal denken, maar er is gewoon meer aan de hand, als de pvv 20+ zetels krijgt is het niet iets van de marge meer. Maar zoals ik al zei, de tijd zal het leren.
@super:

Ik denk dat wij qua mening niet ver van elkaar zitten alleen leggen wij de accenten ergens anders.

Ik denk dat reële problemen samen zijn gekomen met irreële oplossingen/denkpatronen waardoor de PVV kan groeien. Wat gevaarlijker is, is dat men irreële verwachtingen krijgt. De PVV heeft of is immers ook niet het antwoord.
@super: gaaaap! ik heb ook wel eens last van blone raddraaiers, maar daar trek ik geen conclusies uit.overigens zijn er veel mensen die geen nederlander zijn hoor, meer dan 5 miljard
@JPM: Helemaal mee eens!
@Majinstar

Ja daar heb je een punt. Maar om nou 83 miljoen te sturen naar haiti is ook weer bizar maar dat is een ander verhaal. UHm.. Ik ben het trouwens ook wel eens wat je zegt dat misschein VVD en PVDA een betere combinatie is maar ben het op sommige punten van de PVDA niet helemaal eens,maarja niet iedereen kan zijn zin krijgen he :D Het is in iedegeval wel tot nu toe de beste mogelijkheid.
@JPM ..
inspelen op kinderachtige behoeftes van mensen is belastingverlaging ..
inspelen op behoeftes van kinderachtige mensen is uitkeringsverhoging ..

luitjes die denken dat nederland niet efficienter kan mogen niet eens beslissen over zetels .. dat zou achteruitgang betekenen ..
@ T-Spark.

En dat respecteer ik ook, alleen vind ik het ongepast en een beetje laagdunkend om zo je mening te ventileren ( verhuis dan maar naar een ander land ), wanneer iemand het oneens is met de inhoud van dit bericht. Te weten dat dezelfde persoon in het bezit is van een Nederlands paspoort. Je kan zelf ook wel logisch nadenken, dat typeert eerder zijn niveau dan dat van mij. Ik verdraai zijn woorden niet, maar ik gebruik ze juist tegen hem.
Robbie, misschien leuk als je dat stukje zelf ook even leest:

“Gevestigde politieke partijen hebben soms de neiging nieuwkomers als populistisch te bestempelen. Op hun beurt echter zijn die gevestigde partijen echter ook begonnen als gevolg van stemmen uit “het volk”.”

Dat jij de PVV af loopt te zeiken is ook populistisch, bovendien heeft Autoblog in het verleden ook veel artikelen in die trant geschreven.

En over dat artikel uit 2005, in politieke termen is dat niet zo oud. Bovendien is er niets met dat rapport gebeurd, kan geen kwaad imho om dat toch maar eens aan te kaarten.

Misschien vind jij dat de PVV er te weinig onderzoek naar doet, maar het is natuurlijk nog veel gekker wanneer er wel onderzoek naar gedaan wordt, waar vervolgens niets mee gedaan wordt omdat de heren politici het niet uitkomt.

@GezondVerstand: Dat heb je helemaal goed, die Diederik Samson is een erg gevaarlijk mannetje. Ook heel populistisch, maar dan de andere kant op.
Hoe willen ze al het geld dat ze nu mislopen opvangen dan?
(Behalve de kopvoddentax :roll:)
@JPM

Indd heel die PVV is net als the global warming. Zolang je het maar vaak genoeg zegt en genoeg in de spotlight staat,staat in eens iedereen achter je. Kinderachtig dus
JPM for president :P
@ cliff15.

Die 83 miljoen is nog maar een schijntje van de 500 miljoen die verstuurt is naar het Oosten ( tsunami ramp ). En als je daar nu een vakantie boekt zie je gewoon houten krotjes met wat mensen erin, maar net wat je zegt dat is een ander verhaal. Ik kies liever voor een stabiele kabinet, dan eentje die bijna voor de 4de keer is omgevallen, waarvan de grootste partij de verantwoordelijke de CDA is.
de PVV roept wat de mensen willen horen niks mis mee lijkt me, steeds meer partijen beginnen bepaalde standpunten van de PVV over te nemen om zo hun kiezers te behouden. Ondanks dat ik zelf geen PVVer ben vind ik het wat kort door de bocht om alle PVV stemmers de stempel dom en laag opgeleid te geven. PVV stemmers zijn vooral protest stemmers net als dat de SP bij de vorige verkiezingen 20+ zetels haalde.En aangezien er weinig parijen voor de automobilist opkomen kan de PVV op dat gebied ook weer weer stemmers scoren, gewoon uistekende tactiek van de PVV om zo altijd weer de aandacht op hun te richten. Overigens staan de emigratie plannen al op de agenda aan deze kant.
wat in het artikel staat maakt elke ‘partij’ zich schuldig aan

intussen stem ik wel gewoon PVV, oa vanwege de rationale benaderingen en voorstellen.
JPM For President!
Hmm dat krijg je als je een tijd niet ververst voordat je reageert.. :-D
een arbeider is iemand die werkt en zichzelf nuttig maakt en voelt ..

huidskleuren en voornamen zijn van ondergeschikt belang ..
en op dit blog zeker niet van toepassing ..
@lincoln:

Zoals zo vaker mis je de context.
@Rick dos:
thuisvoelen kan ALLEEN als je je nuttig maakt of voelt ..
anders ben je altijd te gast ..

huidskleur en voornaam is wederom niet van toepassing ..
@lincoln:

Leuke hypothese. Alleen kan die niet in de context van de discussie die in Nederland gaande is geplaatst worden.
@JPM: inhoudelijk deel ik je mening. Ik verwerp echter je stijl. Je kijkt neer op mensen die anders denken, dat bewijzen uitspraken als “Ik vind het al vreselijk dat ik dit moet uitleggen en dat niet elke nederlander dat ziet.” Kijk, dat is arrogantie, niets meer, niets minder. Andere mensen verwijten dat ze het niet begrepen hebben, omdat ze je mening niet delen. Dat is ook de fout die het establishment maakt in het bestrijden van extreem-rechts: mensen kleineren en belachelijk maken. En dan verbaasd zijn dat die mensen nog harder achter onzinfiguren als Wilders gaan staan.
En nu lees ik net dat ik in mijn eerste post de Mos verwijt dat hij het niet begrepen heeft. LOL
Nou in dat geval hoop ik dat of de heer CAMIEL of iemand van de PVV het volgende leest.

WEGEN VERBREDEN HELPT NIET OM FILES OP TE LOSSEN.
want er komen toch elk jaar meer auto’s dat is algemeen bekent en bewezen. PUNT UIT.

geen dank voor deze heledere opmerking die ze in Japan al 20 jaar geleden door hadden.
WannabeProGameromg
Partij Van de Verandering

En zoals anderen al eerder zeiden, politiek is vaak inspelen op de behoeften van het volk, je opdracht is immers zoveel mensen overtuigen van de standpunten die jou partij heeft ingenomen. Ik denk dat vandaag de dag het probleem is dat veel partijen verkeerd om beginnen(buiten alle standaard punten op de agenda om, de algehele beweging, op het moment duurzaamheid en milieu hand in hand)

Zij constateren onvrede, en spelen hier vervolgens op in door dat punt op de agenda te zetten en incidenten of individuele gevallen die daarmee te maken hebben te benadrukken/extra aandacht te geven, waardoor een onrealistisch beeld onstaat in de samenleving, het is geen weerspiegeling meer van de werkelijkheid maar een overdreven / uit zijn verband gerukt iets.
Doe dit gedurende een langere periode, dat je wekelijks in het nieuws komt over je issue. Op deze manier lijkt het ook dichter bij de mensen of vaker voor te komen dan het werkelijk is/doet. Het argument dat dit maar een van de vele voorbeelden is wordt ook vaak naar voren gehaald om extra te benadrukken hoe groot het probleem wel niet is. In die gevallen zou ik graag een opsomming van alle voorbeelden zien , hoe saai ook, ik heb het idee dat veel van die dingen overdreven worden.

Ben nog jong, dus weet niet of het zo is, altijd zo is geweest of gewoon noodzaak in deze tijd, als 1 partij ermee begint , zul je als andere partijen wel moeten volgen, uit angst.


nog even over global warming
persoonlijk geloof ik absoluut niet in opwarming van de aarde DOOR toedoen van de mens., dat de aarde warmer en kouder wordt is al 4 miljard jaar aan de gang en dus natuurlijk;)

ook komt het steeds meer in opspraak , het zij door onjuistheid van gegevens of conclusies gebaseerd op een greenpeace/wnf rapport, mjammie
@Majinstar klopt maar je moet het nu even nietvergelijken met tsunami. Want het gaat over ons land. Wij stuurde meen ik 4 keer zo veel geld als duitsland. Maar volgens mij kan je van 83 miljoen heel haiti al kopen maarja hier hou ik nu over op want ik wijk weer heel erg ver af van het onderwerp. Sorry.
Wat een ongeloveloze lullo’s daar bij de PVV zeg :\
Daarom baal ik dat we nu als opstandige nederlanders gedwongen worden op die flippo van een Wilders te stemmen.

Pim Fortuyn had nog moeten leven… die was realist.
@ Thys
Ook daarover zijn de meningen verdeeld.
Ik raad laatst door Luxemburg en er stonden gewoon NERGENS snelheidsbeperkingen langs de snelweg. Wat een genot.

Onze brave overheid wil TE VEEL controle. Er is geen vertrouwen meer. Onze fijne burgers kunnen niet meer netjes omgaan met het vertrouwen dat er wel is.

Er is geen enkele relatie tussen trajectcontroles en veiligheid. Ze spekken enkel de staatskas. Afschaffen dus.

Straffen werkt alleen als iemand oprecht het gevoel heeft dat hij/zij iets verkeerd heeft gedaan. In 99% van de flits/laser-boetes is dat niet het geval. Oftewel, het systeem werkt niet.

Ik had er laatst een van 226.-. En heb ik het gevoel iets verkeerd te hebben gedaan? Nee. Zou ik het nog een keer doen? Ja. Voel ik me genaaid? Ja.

Lijkt me dat er iets niet in de haak is.
Off Topic: De mensen die getroffen zijn door de tsunami wachten nog steeds op het geld! En daar kunnen ze ook naar fluiten, dat hebben hun volksvertegenwoordigers/ambtenaren/bouwbedrijven enz enz al lang een leuke flatscreen/auto voor gekocht.

@JPM:zie Midasracer 14.16 en bmw 14.40.
De PVDA wil juist de belastingen verhogen!: Wat maar weinig opbrengsten tegenover staan maar wel (weer) een vlucht van de wat meer gefortuneerden naar het buitenland veroorzaakt.
Nog een opmerking zonder discriminerend over te willen komen maar feit is dat Nederland te vol is, we kunnen wel eindeloos blijven zoeken naar tijdelijke oplossingen wegverbredingen en natuurvernietiging maar op een gegeven moment past het gewoon niet meer. De doodgeboren kilomterheffing is hier ook een gevolg van trouwens
@ Super.

Als jij problemen hebt ondervonden met een multiculturele samenleving wil ik graag weten welke volkeren in jouw ogen daarvoor verantwoordelijk voor zijn geweest. Selectief 1 doelgroep uitkiezen en dat betitelen als een multiculturele samenleving is onrealistisch en ongegrond. De meeste aanhangers van de PVV doen dat namelijk en daarnaast komt het altijd van twee kanten en nooit van een kant.
@Rick Dos: Maar Haagse Harrie en Anita waren niet tegen de Westerse normen en waarden en spraken Nederlands (met een leuk Haags accent)
eigenlijk is iedereen die tegen traject-controlle is een rascist ..

of klinkt dat te populistisch ??
Rick dos kent zijn literatuur niet. In het wetenschappelijk onderzoek is de dimensie waar super op doelt reeds lang aangetoond met empirische gegevens. Maar nogmaals, mensen zoals Rick dos en JPM voeren de discussie vanuit een juist-fout standpunt: wij zijn juist, jullie zien het verkeerd en snappen het niet. Deze stijl zal nooit een oplossing voor de hedendaagse maatschappelijke problemen brengen. Ze is hooguit goed om te “scoren” in discussies, in die zin dat de anderen hun mond zullen houden.
Het stuk trajectcontrole bij de A12 Nieuwegein – Utrecht (of andersom) heeft dus ook geen enkele zin. Er is daar een 80 km/h zone uitgeroepen om de Co2 en geluidsoverlast te compenseren; en op de middelste baan mag je wel gewoon 100 km/h rijden… Uhm, whats the difference?
Daarnaast is het gewoon vreselijk irritant om in de gaten te worden gehouden over dat stuk.. Hupakeee, maak er maar 120 van!
@ bmw

Misschien heb je wel gelijk, misschien is dat wel arrogantie. Maar dat komt omdat ik er zo moe van wordt. Die partij blijft ongekend populair en dat is iets wat ik niet begrijp. Dan kan ik inderdaad wat bot en arrogant worden.

Ik wil eigenlijk ook geen woorden vuil maken aan de PVV. Maar als je als partij dit soort dingen op je verkiezingspamflet hebt staan daar huiver je toch van:

-Denaturalisatie en uitzetting recidiverende (Marokkaanse) straatterroristen met dubbele nationaliteit
-Niet-Nederlanders die een misdrijf plegen worden direct uit Nederland verwijderd
-Na drie zware geweldsmisdrijven levenslange gevangenisstraf
-Nieuw artikel 1 van de Grondwet: christelijk/joods/humanistische cultuur moet in Nederland dominant blijven
-Immigratiestop niet-westerse allochtonen (Marokkanen en Turken) voor 5 jaar
-Afschaffen stemrecht gemeenteraden voor niet-Nederlanders

Hoe in godsnaam kan iemand die niet mentaal gestoord is dit pamflet lezen en denken ‘ja dit is een goede partij’? Daar kan ik niet bij. Elk mens met een gezond verstand begrijpt toch dat dit racisme is en hetzelfde is wat Hitler van de joden vond. Hoe kan een mens hierop stemmen. Ik begrijp het niet.
@JPM:
hier zijn dat voorstellen ..
in 95% van alle landen zijn dat wetten ..

ook in landen zonder trajact-controlle ..
@lincoln: he grappenmaker welke landen zijn dat allemaal dan? en wil je die echt als voorbeeld? (ik kan alleen maar niet democratische landen voorstellen waar je disciminatie in de grondwet tegen komt). Of bedoel je schengen, en niet schengen landen, in dat geval wil ik je er even op attend maken dat Nederland een schengen land is.
@nostravinniedus: nederland democratisch !! grappenmaker ..
@lincoln: kijken of je er net zo over denkt als je eens een echte dictatuur voor de kiezen krijgt!!! Ik moet JP ook niet maar als ik zou moeten kiezen tussen pinochet en JP dan weet ik het wel.Wees blij met wat je hebt, dat ik toch wel het minste wat je kan verwachten van iemand die in een van de rijkste landen ter wereld leeft.
@nostravinniedus: blij zijn met wat je hebt is voorbehouden aan verwende volgevreten baby,s die vol overgave in drijfzand spelen ..
@nostravinniedus:
in de echte wereld zijn de “rijke” ook waakzamer ..
althans .. willen ze rijk blijven ..

en nederland is toch ook niet meer dan een ervenisje .. toch ??
@JPM: Inderdaad, de punten die je opnoemt, daar walg ik van. Bovendien heb ik verschillende debatten gevolgd. En de PVV, komt er heel slecht uit. Ze kunnen gewoon geen land besturen. De idieeen zijn slecht. Het is allemaal korte termijn visie. En het enge is, dat een Wilders in het buitenland erg bekend is. En men afvraagt, wat er toch met ons tolerante land aan de hand is. Heel veel mensen zien niet in dat, enige vorm van afsluiting van een EU of andere globale samenwerking, ons zakelijk in de problemen gaan brengen. Vergeet niet, we produceren niet, we exporteren. En het verlies van kennis en de vergrijzing. Ik heb een leuk vraagstuk. Ik en mijn vriendin willen gaan samenwonen. Maar ze komt uit niet westers land, dus volgens de PVV niet welkom. Ze is afgestudeerd in een 3 tal richtingen: economie, bunsiness management en geschiedenis en spreekt 6 talen, waaronder Frans, Duits en vloeiend Engels. Daarnaast werkt ze als project manager voor een politieke partij en heeft ze erg veel internationaal werk ervaring en een internationaal netwerk. En verder ziet ze er ook erg lekker uit! Maar, zulke mensen. Zullen dan aan ons land voorbij trekken? En zij is echt niet de enige.. Verre van.. Terwijl een groot deel van onze kennis binnen een niet al te lange tijd zal verdwijnen. Nederland vergrijst! En de PVV houdt stopt zijn kop in het zand.. Zeer ernstige kwestie.
Laten we het zo zeggen, iedereen heeft recht op een stem, maar als je een partij kiest. Doe het wel overwogen. Als je verder dan de punten kijkt. Is de PVV niet meer dan een lege huls. Een partij van de makkelijkste oplossingen.. Helaas, maar het is gewoon zo.
@lincoln

Dat zal best dat zoiets in andere landen geldt, daar woon ik echter niet en daar hoef ik geen regering te kiezen.
@JPM: nee sukkel .. jij MAG daar niet kiezen ..
@ JPM

De punten van uit jouw voorgaande post zijn wel voor heel veel mensen, waaronder ikzelf, reden om PVV te stemmen. Maatregelen die direct effect hebben ipv jarenlang eromheen praten spreken mij juist aan. Hetzelfde geldt voor de kilomtervergoeding. Het feit dat Camiel zich nu al indekt voor het onvoorkombare falen doet mijn haren overeidn staan dat we met zulke politici moeten werken
excuus voor de hoeveelheid schrijffouten trouwens .. damn :-S
@ prop

Luister naar wat je zegt. Je bent voor verschillende regels voor mensen van verschillende afkomsten? Dan ben je een racist. Kom daar dan ook gewoon voor uit.

Zieke zieke mensen, ook hier dus.
@ lincoln

Nou toevallig heb ook ik een dubbel paspoort en mag ik ook stemmen in Zwitserland! Hoera!
@JPM: dan zie je wat een nederlands paspoort waard is ..
Ik ben half Duits, maar verandert niets aan mijn kijk hierop. En ik ben van zeer van mening dat er geselecteerd mag worden op afkomst uit niet westerse werelddelen. De kloof is zeer groot hiertussen namelijk, zij die zich hier niet kunnen/willen aanpassen is geen ruimte voor in dit zwaar overbevolkte land. Dezelfde wet gaat ook op in landen van afkomst waar voor hetzelfde geld desnoods je kop eraf gaat. Ik kies dus voor een vrij milde, en vooral ook belangrijk, humane en eerlijke oplossing om hier de levensvreugde op peil te houden.

Excuus voor de afdwaling van het onderwerp, autoblog
@prop: +1
edit: … niet westerse landen wil ik nuanceren naar moslimlanden
Ben ik helemaal off topic, maar ik ben een voorstander van traject controles.. Alleen al door het simpele feit dat ik naast de N302. En er in mijn omgeving boven gemiddeld aantal dodelijke ongevallen gebeuren. En een paar keer ben ik er in mijn direct omgeving door getroffen. En 9/10 x was een te hoge snelheid een van de belangrijkste oorzaken. Flits kasten, daar geloof ik niet in. Dat is op een punt een controle. Dat is onzin. Maar wellicht dat 75% het kan opbrengen om zich veilig in een auto van a naar b te begeven. dan heb je nog altijd 25% die het verpesten. Zolang, een groep, zich niet in de hand kan houden. Dan zijn maatregelen gewoon nodig. Niet meer, niet minder..
@toyotaprius: ach .. als je ECHT van elkaar houdt ..
dan maakt het niet uit waar je woont .. toch ??
@lincoln: precies!
@ toyotaprius

Helemaal gelijk, ik wilde al niet beginnen over de economische gevolgen die het zou hebben als meneer Wilders weer terug wil naar de gulden en de EU de rug wil toekeren omdat het wat mij betreft te ver gaat hier maar op elk punt zit Wilders er wat mij betreft naast. Ik ken dan ook geen enkele econoom die wat voelt voor zijn ideeen.

Churchill omschreef het mooi en doeltreffend:
“The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.”
@JPM: Inderdaad, we zitten op een lijn. :) Mooie quote! Maar deze maatregelen hebben een gevolg. Nederland gaat over het randje van de afgrond. En daar worden menig AB bezoekers mee geconfronteerd. Want ik denk niet dat ze van hun Golf V of Audi A3, terug willen vallen naar een oude Dacia of wellicht het openbaar vervoer (wat nu wellicht niet al voldoet, maar als de investeringen stoppen… wat dan?). De punten van de PVV, is gewoon “the easy way out”. Dat werkt niet.
“the easy way inn” is een daverend succes gebleken ..
@lincoln: Hahaha ja. Mooie slogan!
lincoln maak ik uit al je comments op dat je achter de PVV staat of een bepaalde symphatie hebt voor Wilders?
@JPM: Lijkt mij meer het aan slingeren van de discussie. En zijn opmerkingen zijn scherp en raak.
@JPM:
moet ik jouw gaan vertellen wat jij ergens uit opmaakt ??

zelf denken .. schaapjes hebben we hier al genoeg ..
mogen straks allemaal met een ear-tag langs de traject-controlle ..

dus .. lezen en denken ..
zucht ik was bezig met een pleidooi van TIG kantjes maar realiseerde me: we zijn al verloren, lees hierboven en zie dat er maar weinig mensen zijn die veranwoording durven te nemen het is kansloos in deze betuttel cultuur vol met regeltjes en bangmakerij over het milleu!!

wanneer denken mensen nou eens praktisch en niet wat zogenaamd juist is…

Minder belasting kan niet? Waarom niet? De huidige begrotingstekorten?????? hahahahaaaa denk is na!!

HOe zijn die ontstaan??

Het probleem ligt niet bij de tekorten maar de uitgeefdrift van ambtenaren om zo min mogelijk verantwoordelijk te hoeven hebben, want ja dat levert stress op en mag niet van de arbo… JAJA Mijn kantoorstoel is ook niet Arbo gekeurt ik ga me baas aanklagen omdat ik risico loop!

enkele voorbeelden van waar we tegenwoordig toe in staat zijn omdat we zelf niet meer hoeven na te denken… (of juist wel)

Hoor je een boer klagen over dat zijn stoel niet goed niet in ze tractor? Gaat ie dan de WAO in? hahaha nee die denkt na en ziet in dat als ie dat doet ze land kapot gaat en dat vind ie belangrijker dan klagen klaggen klagen!

Maar bij de overheid staat de kraan standaard wagenwijd open aan beide kanten: wij betalen zij uitgeven!!

Een nieuwe fietsbrug over een snelweg bijv paar jaar geleden bij Over de balk! Onderzoek toonde aan dat het nodig was en dus architect erbij, overleggen overleggen overlegggen, prachtig design enz enz waarom weet niemand maar goed als je het doet, doe je het goed!

Is het klaar, is ie toch wel een beetje stijl! Zelfs zo stijl dat het merendeel liever een brug verder gaat om er niet overheen te hoeven KLIMMEN.

Ja onderzoek tooonde aan dat dit de beste oplossing was: HOE DAN???? een onbruikbare brug? Zelfs wielrenners stapten af…. Kosten? Ruim anderhalf miljoen!

NADNKEN schijnt zo moeilijk te zijn…

Al die ambtenaren zouden voor de gein is moeten ondernemen voor een jaartje bij een commerciel bedrijf, geloof mij dat word een record failisement aanvragen….

Zucht toch weer een pleidooi geschreven en ik weet: slecht onderbouwt, veel spellingfouten, slechte structuur, veel emotie en ik zal nooit de kamer ik komen maar goed alsof ik dat wil… ik hoef toch niet meer na te denken want dat word al gedaan!

Please Nederland, denk is praktisch en stop met liegen!!!
@Artijn, je bent een goed stereotype PVV-stemmer. Je tekst staat vol met spelfouten en raakt kant noch wal.
Hahaha. Traject controles en flitspalen zijn zijn zo mooi. Je kunt ze makkelijk verslaan, ze weet dat ze er zijn en je kunt je aan de snelheid houden. De Partij Voor de Vrijheid (welke vrijheid?) snapt ook echt niks.
@ all Vooral JPB blijven stemmen, gaat goed zo!


@ Autoblog

Hoe zit het eigenlijk met ”Autoblog op TV”. Heb begrepen dat PowNed een satirisch nieuwsprogramma gaat maken laat op de avond op NED3. Ik zie hier eigenlijk weinig carrelated shit in, eerder een DWDD voor BNN publiek maargoed.

Betekent dit dat jullie als een hoer gebruikt zijn en daarna in de hoek worden gegooid of mogen jullie ook af en toe itempjes maken?
@ Prius,
hoezo is jouw superdokterprofessorlekkerding uit het buitenland
niet welkom volgens de PVV?

Het gaat voor zover ik het weet vooral om hun strijd tegen het geloof.
Stem geen PVV, maar ik ben wel groot tegenstander van het moslim geloof.

Talent is altijd welkom, net als in Zwitserland of andere landen.
Als land moet je kunnen kiezen wat je binnenhaalt.

Als je in een land woont waar tonnen uitgegeven worden om immigranten naar de sauna te laten gaan en de efteling en onze bejaarden moeten smeken om een keer gedouched te worden moet ieder mensen toch denken dat de verhouding zoek is, of je nou links of rechts bent of wat dan ook.
Volgens mij snapt de PVV niet wat het effect is van een trajectcontrole: geen plotselinge schrikreacties dat er een flitspaal aankomt maar een moment waarop iedereen zich gedurende 3 km aan de snelheid houdt.
T.a.v. de filmpjes: HAOX!

O, niet? Is dit dan werkelijk het niveau van debat dat in de 2e kamer wordt gebezigd? En andere partijen reageren ook nog op zo iemand zijn uitspraken?
@Rick dos: uit jouw zeer sterk beargumenteerde antwoord besluit ik dan maar dat ik geen inhoudelijk argument hoef te verwachten. Je kan je in dit soort discussies niet wegstoppen achter tolerantie of democratie of wat dan ook. Dit moet op basis van feiten en mogelijkheden besproken worden, niet op basis van “wij zijn de goeien, jullie de slechten”.
En de reageerders die mensen afzeiken, omdat ze taalfouten schrijven, is gewoon laag.
Democratie is de grootste hoax uit de geschiedenis van de mensheid. Ze doen net alsof je iets te zeggen of te kiezen hebt maar dat is niet zo.
Democratie brengt order en gerechtigheid door regels en wetten. Maar de hoge pieten die houden zich er zelf niet aan.
En als het moet, veranderen ze de regels en wetten naar hun zin. Lang leve de democratie! Democratie is de ergste vorm van dictatuur. Maakt niet uit op wie je stemt, Het is allemaal 1 grote poppenkast.
Er zou een volkspartij moeten komen die standaard altijd 50% van de zetels heeft en die word gerepresenteerd door mensen van het volk. Echte mensen met echte problemen.
integralechubasco
Pas als je een tijdje in een ander land gaat wonen (wat gelukkig nog steeds legaal is, for the time being) weet je wat het kan betekenen als je wordt gediscrimineerd op basis van vooringenomen stellingen zoals afkomst, eetgewoontes, betweterigheid.
Elke politieke/economische vluchteling behoor je te behandelen als de eerste, en dat kost tijd. Zodra je statistiek gaat invoeren om mensen uit te sluiten beland je weer in het politiekvoeren van midden europa, 70 jaar geleden.
En dat zou je niet moeten willen. Althans ik hoop dat de meesten dat in Nederland niet willen. Nederland is een land waar veel rivieren samenkomen, aanvliegroute, aangrenzend aan zee, het portaal van europa, grootste dienstensector, en daar verdienen we onze geld mee. Dat ga je niet afstoppen door rechts nationalistisch. Dat is economisch niet verantwoord.
Nu, ik wil ook de trajectcontroles en flitspalen weg hebben, en ik wil ook Formule 1 in Nederland, ben ik nu slecht?
Traject controles lijken de meest eerlijke manier om snelheid te controleren/reguleren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen voertuigen die 120 mogen en voertuigen die 80 (vrachtwagens/aanhangers) mogen. Flitskasten en mobiele controles hebben het nadelig effect dat iedereen gaat remmen. Als er gecontrolleerd wordt dan liever overal trajectcontrole. Lang leve cruisecontrol!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).