Aston Martin DBS replica op Opel Calibra basis

Auteur: , 110 Reacties

Een of andere handige knutsel Thai heeft in zijn vrije uurtjes druk lopen knutselen om zijn doorsnee Opel Calibra te transformeren in een Aston Martin DBS lookalike. Wat vinden we van het resultaat?

De neus ziet er op zich wel aardig uit, maar aan de zijkant en achterkant zie je meteen dat het geen echte DBS is. En als je een blik in het interieur durft te werpen barst je helemaal gelijk in lachen en/of huilen uit. De beste man heeft ongetwijfeld onwijs zijn best gedaan, maar het blijft toch een belediging voor het nobele Aston Martin. Het enige positieve dat ik kan vinden aan deze knutselpartij is het feit dat de wereld een Calibra armer is. Helaas is er wel dit gedrocht voor in de plaats gekomen. (via: topspeed.com)

Work in progress

Wat een prachtig interieur

Eindresultaat

Eindresultaat110 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
whaha
Wie wil er nou een Aston met voorwielaandrijving…??
@bmw-e30-7bh: opel calibra bestond toch ook 4×4 :)
@bmw-e30-7bh:

Misschien is het wel een opel calibera 4×4 V6 cliff edition. als je daar een turbo op gooit kan je best hard gaan.
Wat had hij dan moeten doen? Even shoppen bij Kamei?

Respect voor die man, mocht je maar een flauw idee hebben van hoeveel werk daar ingekropen is…
Dit is ook een leuk projectje in dezelfde categorie:

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=848531&page=1
Wow! wat gigantisch knap zeg! Kan je smaak misschien niet zijn en heiligschennis enzo,,, knap dat het is moet iedereen toegeven :D
Lol @ interieur! Maar die buitenkant ziet er niet heel slecht uit; hij´s wat te hoog schuin boven de achterwielen, maar hij´s wel aardig gelukt. Toch zou ik voor het geld dat zowel de donor als de uren hebbe gekost, liever wat anders gekocht, bijv je Calibra in nieuwstaat omtoveren oid.
Ziet er goed uit, maar ja het blijft een opel he
Ik neem aan dat die nog bezig moet met het interieur. Onwijs respect voor de beste man. Zeker die 2 laatste foto’s, bravo!
@Thomas: En ik dacht dat de laatste 2 foto’s van een echte Aston Martin waren, om te vergelijken :D
Zonde dat hij het intereur is vergeten te doen. Een paar mooie sportstoelen kopen, paar plakjes leer over het dashboard heen en een nieuw stuur en voila.
Aan de buitenkant is wel net werk afgeleverd trouwens. Knap van hem.
erg knap gemaakt!
niemand gelet op de zeteltjes die naast de auto staan op foto 1 ??
Volgens mij heeft hij het interieur wel gedaan, kijk maar naar de laatste foto. Dat zijn volgens mij sportstoelen.
Stoplichtsprintertje
Hahahaha
t eindresultaat mag r wezen
Die is toch echt mooi gedaan.. Volgens mij was dat interieur ook nog niet klaar hoor op die foto.. Mss eeft hij et ook aangepast volledig naar de AstonMartin.. Het zien er op de laatste foto alleszins mooie zeteltjes uit..
hij is dan niet precies hetzelfde maar het ziet er toch best netjes uit
hij had waarschijnlijk wel heel veel vrije uurtjes
ik begrijp echt niet waarom je dit zou doen.. ontwerp gewoon zelf een auto..
wel onwijs knap gedaan
@JDM__Wotevajjjj:

Mss. omdat het onwijs veel moeilijker en duurder is om zelf een auto te ontwerpen?!?

Anders deed iedereen het!

@Robbie:

Mss. omdat die Thai heel erg graag een Aston Martin zou willen, maar realist genoeg is om te weten dat hij nooit het geld zal hebben om er een te kopen (laat staan onderhouden)?!?

En anders omdat hij een hobby zocht?

Het is jammer dat die laatste foto’s iets te donker zijn, maar die meneer verdiend een hartelijk applaus!!!
Wat een gezeur, ik vind het vakwerk! Beter dan die Calibra’s met Halfords tuning.
Tja, dan kan je lullig lopen doen over de Calibra als basis -zelfs Opel Manta-grappen liggen voor de hand- maar voor een dergelijk eindresultaat kun je alleen maar je hoed (of liever: je baseball cap) diep afnemen.
Ik moet niet lachen om die man, ja dat interieur is haha, maar voor de rest respect. Probeer dit maar eens, en hij gaat er véél plezier aan hebben vooral omdat hij dit toch maar mooi zelf gefikst heeft.
Aan Robbie zijn toontje leid ik af dat hij ongetwijfeld véél beter kan dan die Thai.


Als dezelfde auto door een dikke Duitser met hangbuik of een Hollander met grote smoel gebouwd was dan stond Robbie ongetwijfeld te schuimbekken met een bobbel in zijn broek.
@Bobby_Orlando: uhh nee… Dit soort foute knutselprojecten kunnen nooit op mijn waardering rekenen. Of het nou is uitgevoerd door iemand uit Thailand, Duitsland of wel ander land dan ook. Daarnaast zeg ik niet dat ik het beter zou kunnen.

Ik begrijp simpelweg niet waarom mensen aan dit soort projecten beginnen. Het resultaat is toch altijd crap en doet geen eer aan het originele product.
@robbie: gelukkig is jouw mening niet die van de meerderheid.

Jij hebr noch een Calibra gerestaureerd, noch een echte Aston Martin, noch een Asotn Martin replica. Dus tot nader order gaat mijn respect naar die Thai en niet naar een betweterige blogger die tevreden moet zijn met een 1001 confectiemodelletje.
@robbie:

Beetje lame antwoord :S Laten we eerlijk wezen: Perfectie bestaat niet. Simpel gezegd is ieders smaak anders, at al voo de nodige problemen zorgt. Dan kan je gaan lopen mekkeren dat het niet lijkt op het origineel, maar dat vind ik wel erg kort door de bocht. beter kan je dan kijken naar wat die gast wel kan, en dat is verdomt goed panelen maken, of het nou kunststof of metaal is. Ik zou persoonlijk willen dat ik er zo goed in was. En zo slecht ben ik er ook weer niet in eerlijk gezegd.
Das hetzelfde met al dat gemekker over de chopshop auto’s. Ok, het design is vaak spuuglelijk, maar laten we eerlijk wezen: Kick Leepu eruit en je hebt qua team een stel super mensen bij elkaar. Want Lassen en plaatwerk kloppen kunnen ze als de beste….
erg mooi
De beste stuurlui staan aan wal..
Dit is geen gedrocht… Wees blij dat iemand dit durft te doen. Wordt er nog gewerkt aan de grille? Want die is er niet, tenminste geen Aston (wannabe)exemplaar. Super mooi dus.
ik vind toch dat hij er behoorlijk hard op lijkt zelfs!
Erg knap gedaan en volgens mij is er ook een ander interieur ingekomen.Sowieso andere stoelen en volgens mij ook een ander dashboard. Kun je op de een na laatste foto net zien.
de vorm van het dashboard is iets anders.
Alleen snap ik niet dat hij er geen grotere remschijven +klauwen erop opgeschroefd heeft. Kun je zien bij de achtervelgen.
respect voor de skills van die man. Het is zeker niet makkelijk om zo’n body te maken, laat staan op de grondvesten van een hele andere auto.
@ Mr P.
Damn! Die SLR ziet er verdomd goed uit zeg! :o
Mooi gedaan.
En leuk voor reclame doeleinden.
Gewoon ergens in een etalage plempen en genieten maar.
Het merendeel van de mensen weet toch niet hoe een Aston Martin er uit ziet (of wat voor sportwagen dan ook).
Ze zioen enkel een goed gelukte poging om een sportauto te maken.
Hij heeft zen best gedaan, en van ver of voor iemand die er niets van kent zal het er wel op lijken. Ik hoop alleen voor hem dat hij een iets sportievere calibra gebruikt heeft met awd en niet het instap model met een 2.0 vierpitter en een 0-100 boven de 10 sec.

Maar als ik per se een aston wil dan koop ik me wel een tweedehandsje of spaar ik wel wat voor een nieuwe.
NICE!
@Robbie, je kan het fout vinden oké. Maar in dit geval het resulaat crap vinden gaat mijn petje te boven. Weet je in hemelsnaam wel hoeveel werk het is om een calibra naar dit om te bouwen? Check die laatste foto’s, ik bedoel… Dat is echt knap gedaan, respect voor die Thai!
Zonde van de Calibra.
het lijjkt nog wel aardig op zich
en het is soweieso knap van die man
wat as je geen geld heb voor un dbs maar er wel 1 wil? van afstand lijkt ie aardig hor!!!
geen huilebalkerij over Ford knopjes iig ..

ps .. gaafste calibra ooit ..
Het verbaast mij dat de meeste autoblog bezoekers zo lovend zijn over de prestatie. Meestal worden zulke creaties keihard de grond in geboord.

Maar over de auto… Hij is prachtig, het is echte vakwerk en dat de calibra is verbouwd tot een aston martin en geen schele Ferrari f40 ofzo, betuigt van goede smaak.
nogal wannabe… met dat geld en die uren koop je zeker iets dat rapper gaat! en zelfs met RWD! maar ja ieder zijn hobby:)
@jathe5th:
Ik denk dat het hem ging om iets moois te creëren. Niet zozeer om een racemonster te maken.
ik vind het wel onwijs mooi gedaan!! respect voor die man;)
Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Het ziet er realistisch uit, maar je houdt schijn op.

Ik zou het als alternatief zien, maar dan toch eerder een standaard RX-8? Kostenindicaties gelijk, RenesisHP?
@Vinny_93: rond de 15000 begin je bij een redelijke RX8, de duurste calibra die ik op gaspedaal kan vinden, kost nog geen 5k… :P
@NLBUURMAN: Ik weet niet hoor, maar ik denk toch echt dat al die DBS-onderdelen samen meer geld waard zijn dan die Calibra waarop hij gebaseerd is.

Beter alternatief?
@Henk: Voor de Calibra?! :P
@ robbie

Heel erg bekrompen van je om zo neer te kijken op iemand z’n hobby, zijn pronkstuk, zijn meesterwerk. Artikeltjes kopiëren van andere sites en op ’n blog gooien is natuurlijk veel hoogstaander.
Get a life dude.
Respect voor die man.. Ik zou het niet kunnen nadoen, en de auto is misschien niet zo mooi als een echte DBS, hij is toch 10x mooier dan de Calibra :)
Sluit me helemaal aan bij Domien. Als iedereen die een lelijke wagen heeft dit zou doen dan sta je een stuk vrolijker in de file :-)
Ik vind em echt prachtig :) Wat een skills! Ok, je ziet wel dat het geen originele is, maar om dit op je eentje te realiseren.
Waarom komen meerdere merken nou niet met zoiets af?? Gewoon een niet te dure 2.0 turbo met een prachtig design… Daar is volgens mij echt een markt voor.
Wat heerlijk (en vooral ook gemakkelijk) he robbie; vanachter je bureautje het resultaat van iemands hobby afzeiken. Heb je zelf wel eens met je eigen handen van niets iets gemaakt? Waarschijnlijk niet, dan had je namelijk wel respect gehad voor deze man.
Afzeiken is TE makkelijk. Ik vind ’t een knap stuk werk.
Het feit dat ik er nooit een zou bouwen of kopen doet daar niets aan af.
super werk, duidelijk beter dan sommige Ferrari replica’s op toyota MR2 basis.

misschien had ie als basis de 2.5 liter v6 calibra met 4×4 drive, en evt een turbo!, nou dan kom je ook nog aardig los hoor!

respect voor de dikke uren die erin gegaan zijn voor een mooi resultaat
@hanz:
Er is een Calibra 4×4 2.0 Turbo en er is een 2.5 v6, er bestaat geen 4×4 2.5 v6 Turbo.
Zou wel leuk zijn als ie bestond ;)
Jammer dat het geen echte Aston is, en misschien was het leuker geweest als de beste man er een eigen concept van had gemaakt. Maar het is erg netjes gemaakt! En sowieso al mooier dan een Calibra :)
erg mooi, maar vooral erg mooi
Heilig schenis
Respect voor deze man, die een calibra, in een (bijna) aston martin omtoveren kan!
Hij ziet dr zeer goed uit maar dan wordt je dr bij t stoplicht door t eerste t beste golfje uitgetrokken sta je ook voor lul
Bobby_Orlando
@AudiQuatro: in Thailand rijden bijna geen Golfjes, dus zeker geen petjes-schorem met Golfjes, en het verkeer is er zo druk dat stoplichtsprintjes niet kunnen.
Ziet er vet uit
Normaal vaak geen respect voor het resultaat, maar bij deze wel hoor! Al moet hij inderdaad wel wat aan het interieur doen hoor. Dat kan niet zo blijven!
Deze Thai heeft me geinspireerd,
ik ga mijn Aston ombouwen tot Calibra :)
The Honda Spirit
toch de mooiste Calibra die ik OOIT gezien heb.
Erg goed gedaan!
Hij mag er voor mij ook wel eentje maken :)
Ik vind het best mooi hoor! Als hij er nou niet bij had gezegd dat hij een Aston Martin aan het namaken was, was het echt wel iets supertofs geweest!
Als ze in Thailand mannen kunnen ombouwen tot vrouw dan kunnen ze ook zeker een Calibra ombouwen tot een Aston Martin. En dat laatste kunnen ze stukken beter dan het eerste. Maar is het nu een Aston Martina of een Opel Kathoi. Maar alle gekheid op een stokje….thumps up voor deze kerel!!!
interieur moet hij nog een beetje aan werken:P
Dat interieur is van tijdens de verbouwing!
kijk maar als dat ding zwart is dan zitten er andere stoelen in.
Volgens mij heb je alleen een Calibra V6 OF een 4×4 turbo.
En die turbo gaat best knetterhard…zonder tuning…
Het maakt voor een petje niet uit of dit niet helemaal lijkt op een echte, enne…dat dashboard wordt door onze petjesdragende soortgenoot er gewoon uitgesloopt onder het mom van: “het is een rally-uitvoering!”
en natuurlijk met “no-fear” stickers op de hele wagen
volksverlakkerij!!!!!!!!!!!!!!
met een lekkere c20let motor met dubbele turbo, 4×4 aandrijving lekker op de rollen, dan denk ik dat die ook wel gelijke prestaties aankan hoor :D
wauw! dat heeft die thai mooi gedaan! ziet er realistisch uit… is ongetwijfelt HEEEEL veel werk ik gaan zitten!

respect!
bewondering
Ja inderdaad de bloggertjes kunnen dit allemaal veeeeeeel beter hoor!

nee nu jij robbie :S
Bobby_Orlando
De afgewerkte auto wordt op de luchthaven van BKK van de truck gereden. Binnenkort moet ik daar zijn, zal eens uitkijken of ik meer foto’s kan nemen.
Ziet er nog redelijk geslaagd uit… Heeft hem waarschijnlijk ook redelijk wat geld gekost..
is hem nog goed gelukt ook, ik zou er wel in willen rijden niet iedreen is autofan die dat gelijk ziet, miss aan het geluid maar verder mooi…
Jammer van die Opel…
respect voor die gozer, egt geniaal
Reken maar dat hij aandacht en gespreksstof krijgt. En daar draait een sportwagen toch om? :P
hmmm ik wil niet veel zeggen, maar zeer veel respect voor die kerol! in zo een land met zo weinig voorzieningen met zo weinig geld zo iets in elkaar knutselen wow! het gaat erom dat je gezien wordt in zoiets en dat zal zeker gebeuren :P
@Robbie. Ik kijk reeds jaren met plezier dagelijks op Autoblog.nl…Maar moet vnvnd met ongenoegen concluderen dat ik je posts kortzichtig kan noemen! Voorbeeld is deze post, en bijvoorbeeld ook je bericht over KM-heffing. Belangrijker is dat je ook alle “commenters” tegen je krijgt. Ikzelf ben geen “comments-poster”, ik lees ze zelfs niet eens. Maar na het lezen van wat comments op 2 van je stukjes van vandaag kan ik alleen maar concluderen dat je eens kritisch moet gaan kijken naar wat je allemaal op Autoblog.nl zet. Je posts zorgen voor irritatie bij je doelgroep!!! Ik lette nooit op WIE de berichtjes schreef op autoblog, maar was blij dat ik vandaag ook wat kon vinden van Alwood…En dit alleen maar omdat ik me lichtelijk begon te irriteren aan je.
Vind ik zeer geslaagd. Een leek zou het het verschil niet eens merken! Spijtig dat het een opel blijft, het echte werk blijft toch het beste
sander_bossen
Haha, zag toevallig vandaag een zwarte DBS rijden, zal gezien t geluid wat eruit kwam misschien toch niet deze geweest zijn;)
500 euro: maak ook zo’n ding voor mij!

Weet iemand zijn telefoonnummer?
@Gamekiller: het is niet omdat jij waardeloos bent dat iemand anders goedkoop moet zijn.
Doet me denken aan die Peugeot 206 reclame….

http://www.youtube.com/watch?v=4ZWwskWeivw
Gelukkig heeft de wereld een calibra minder nu. :)
@clijde: het ziet er inderdaad wel beter uit dan een calibra ;)
Allemaal leuk om dit af te kraken, ik vind het erg netjes gedaan. Bovendien, er zijn geen foto’s van het interieur nu de auto af is. Ik heb er wel respect voor, mensen mogen hun dromen waar maken. Ik vind het dan ook super knap en eigenlijk ook mooi. Afkraken is zo makkelijk, vraag me af waar dat soort mensen dan zelf in rijden.
Mooi gemaakt. Het is zinloos, want al maakt hij hem perfect dan nog komt de afknapper als je er mee gaat rijden. Gewoon Opel geluidje en geen oogbal verschroeiende acceleratie. Daarom staan er ook zo veel replica’s van Ferari’s (op bais van Toyota MR2) te koop in Engeland. Ik heb er op shows naar gekeken en die dingen zien er overtuigend uit. Niet goedkoop, zo’n ombouw kost al snel 25 mille. Maar ja, dan dat stomme gebler als ze hem starten. Lachwekkend gewoon.
ik haat opels eerlijk gezegd, maar nu moet ik dit mooi vinden (ben een grote aston fan). jammer voor de rep van am, oh ja was toch al door hun kuch iq kuch verwoest.
Dit is 1 van de eerste replica’s die ik echt voor het origineel zou aanzien. Thumbs up!!
Het is echt geen DBS, dat zie je meteen, maar ik heb toch echt vele slechtere replica’s gezien! Zonde alleen dat je het merk AM verpest met een slecht klinkende motor (altijd slechter dan de originele V12) en voorwielaandrijving ofzo… En dan dat interieur? Kansloos…
petje af voor die thai, hij heeft het best goed gedaan
Diep respect voor het bouwen deze replica!
Iedereen die zeurt over dat het niet perfect is: probeer zelf eens een plaatwerken! Dan krijg je hier vanzelf respect voor…

Jammer van de basis, had zelf een andere basis genomen, Jag xjs ofzo? Met een 5.3v12 en rwd…
Maar het is ook maar net wat voor je auto je makkelijk kunt kopen, wat dat betreft ben ik nogal verbaast over een Opel Volksferrari Calibra in Thailand?
Wouw, (bijna) waarheidsgetrouw, deze replica.. (de vormen en lijnen) Getuigt van grote klasse wil je dit tot stand kunnen brengen.

@Robbie:
“Helaas is er wel dit gedrocht voor in de plaats gekomen.”

Nee, gelukkig weten we dat jij dit veel beter kunt. :roll:
ik zal eerlijk zeggen dat ik dit ding nog verdraaid goed gelukt vind ook!
erg mooi en knap gedaan!
niet de sound van een echte enzo, maar een ding heeft ie gelukkig ook niet: zn prijs!
ik bied 11,000 euro, of natuurlijk goedkoper!
Deze auto is een kunstwerk. Een amateur zou het verschil niet zien.
jullie kunnen lullen wat je wilt maar knap staaltje werk , ga dr maar es aan beginnen.
@corvettez06: nee joh, al die petjes met robbie op kop kunnen dit veel beter en “lepelen” er nog eens effe snel een dikke V8 acht in die ze zelf getuned hebben tot minstens 750PK.
@bobby orlando ja man ach wat moet ik dr van zeggen afzeiken is voor sommige mensen blijkbaar makkelijker dan positief zijn , repect voor deze thaise meneer
stelletje zeikerts weet je hoe fucking moeilijk het is om zoiets te doen die mensen doen het voor hun lol en dat ie dan niet 100% op het egte lijkt oke maar ga niet zeggen dat ze geen wardering verdienen zeker wel
proficiat!! :D
Gaaf!
jammer dat de foto,s een beetje donker zijn!
Niet van echt te onderscheidenXD
Wel knap
koop gewoon een mooie calibra 4×4 turbo 205 pk vmax chippie derin en klaar,oja zo te zien aan zn steekbouten,ofn v6 ofn turbo!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).