Alstublieft China: de Peugeot 408

Auteur: , 43 Reacties

Nog maar 5 jaar timmert Peugeot in China aan de weg. In 2009 wisten ze daar mooi eventjes 410.000 auto's te slijten. Omdat de zaken er goed gaan komen de Fransen met een sedan die alleen in China leverbaar wordt: de nieuwe Peugeot 408.

We hadden stille hoop dat Peugeot een dijk van een auto zou gaan neerzetten met de nieuwe 408. We kregen immers al strakke renderings voorgeschoteld waarop de sedan erg veel potentie zou kunnen hebben. Helaas, het wordt allemaal iets minder spannend. Eerder al zagen we spyshots langskomen van deze bak, toen dachten we nog dat hij 308 Sedan zou gaan heten. Peugeot gaat de 408 in China net iets boven de 307 sedan positioneren, ook een auto die niet in Europa geleverd wordt. In vergelijking is hij 20 cm langer en bijna 10 cm breder dan de 307-met-kont.

De lucky basterds in China die besluiten voor de 408 te gaan hebben de keuze uit twee motoren. Namelijk een 1.6- en 2.0 liter viercilinder. De Frans-Chinese productie is een samenwerking tussen Dongfeng Motor Corporation en PSA. De auto zal gebouwd worden in China waar de verwachting is dat er jaarlijks 100.000 verkocht zullen worden.43 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Achter zijkant lijkt een beetje Chinees ;)
Jah.. logisch, anders kan niemand daar boven het stuur kijken.
Wat is het toch ooo zoooo jammer dat hij niet naar Europa komt.
De verhoudingen kloppen niet! vond de 407 toch wel veel mooier! De achterkant… lijkt wel een dacia, daar kloppen de verhoudingen ook niet van.
Gelukkig krijgen wij de 508, laat die 408 maar lekker in China :D
Alsjeblieft China, en geef hem vooral niet terug!!!
You lost the game!

On topic, lelijk!
Wij de 508, hun de 408! Nou, ze mogen hem houden!
kunnen die chinezen dan niet gelijke alle peugeot modellen houden?
Nee, dank je. Dan nog liever de 407.
Misschien moet je je bedenken dat die renderings voor de 508 zijn?? Let maar op in Geneve… En tuurlijk is die auto uit vehouding, aangezien alle chinese auto’s dat zijn… Wss kunnen ze anders idd niet over het stuur heenkijken:p
Wat een saaie kutbak, dit is gewoon niets nieuws.. peugeot is gewoon niets meer.. de 306 en 406 zijn de laatste auto’s die nog wel te pruimen waren volgens mij..
lijkt net een uitgerekte 307….
die velgen zijn zelfs die van een 307
Waarom is die raampartij zo hoog? Ziet nu gewoon niemand dat die lijnen van dat ding voor geen meter lopen. Wordt dat ding gesponsort door een glazenwasbedrijf. Waar zijn toch de mooie auto’s tegenwoordig en niet van oe kijk deze auto is veilig voor voetgangers.
sowieso beter dan de meuk die daar normaal gesproken wordt verkocht.
Dat cab-forward design is hier toch echt maximaal mislukt…de achterkant gaat nog maar die rendering zag er 10x beter uit!
-edit: nutteloze bijdrage-
Waarom heeft echt NIEMAND door dat dit een auto is voor China. Dit wil zeggen dat dit niets meer en niets minder is dan een geupgrade 308 met een kont. Gewoon zoals het graag zien in China. Dit is net zoals bijvoorbeeld een de CitroĆ«n C4 sedan die daar wordt geleverd. Die mensen houden gewoon van auto’s met een kofferbak en dus wordt er snel een hatchback geredesigned zodat er ineens een kofferbak aan zit. Dit zorgt ervoor dat er ook een nieuwe naam nodig is: vaak gewoon …sedan, maar Peugeot kiest er hier nu voor om hem 408 te noemen. Dat wil nog niet zeggen dat het de opvolger is van de 407; dat wordt de 508. Dit is dus GEEN ECHT NIEUW MODEL, gewoon een upgrade van een bestaande auto.
tjah wat hebben die chinezen een geluk zeg nou potverdorie wat een mooie auto… NOT!!
Lijkt wel alsof ze gewoon een paar onderdelen van verschillende peugeots bij elkaar hebben geknutseld, maar ach hier zal die niet verschijnen dus maakt niet uit:)
Ik vind het echt een geslaagd ontwerp voor een c-segment sedan. Vergelijken met de 407 zijn zinloos, die opereert een klasse hoger. PSA gaat goed in China!
die achterlampjes beetje 406 coupe achtig
hmm er klopt iets niet met die achterkant :S bij het spatbord lijkt het net alsof er te weinig ruimte is..
Het is mooooi! Die moeten ze hier ook voeren. Kont lijkt wat laag te hangen, maar is niet zo erg.
Of gaan ze toch die 508 niet maken, en gewoon de 408+608? Van mij mogen ze.
gwn 308 sedan, what’s the big deal?? hij is zeker niet lelijk en hij heeft het nieuwe neusje
De chinese 408 is onze 308-sedan. Onze 408 wordt een totaal andere auto en heeft ook een andere bodemplaat.
Europeanen, Vrees niet!!
lijkt wel of ze bij peugeot een voor en een achterkant ontworpen hebben en die op een auto gezet hebben, duidelijk voorbeeld hoe het dus weer niet moet. Geen balans
sambal bij?
@rick: ha ha ha .. briljant joh ..
Peugeot = LELIJK!!!
de zijramen van deze… peug zijn behoorlijk te groot tov de deuren,lekker houden daar!!
Wat een lelijke k*t auto, eigenlijk zijn alle peugeots lelijk :D
Aaahh, nu weet ik waarom Peugeot nog bestaat: China!
Niet echt heel mooi, maar vele malen beter dan het doorsnede Chinese hok!
Wat een overdreven reacties zeg.. voor een C-segment sedan is ie helemaal niet zo verkeerd. En zeker niet voor die markt
Blij dat die in het land van de gecensureerde mogelijkheden blijft :P.
Met de 405 sloegen ze de nagel op de kop en hadden ze de Camry van Europa. Maar de laatste jaren brengen ze enkel caricaturen van hun vorige modellen uit, als het ware in exponentiƫle lijn zoals deze bevestigd.

Ze doen maar, maar elke idioot die er 1 koopt zou op staande voet gelobotomiseerd moeten worden.
Verre van mooi maar er zijn ergere hatchback-naar-sedan creaties…
Maar wanneer zien ze nou eens af van die walgelijke wielkasten?
Om iets positiefs bij te dragen: mooi schuifdak!
@ Linkador

Wat gebeurt er met iemand, die gelobotomiseerd wordt?
Het is weer zoals altijd bij Peugeot; het klopt gewoon niet! Waarom zou een Frans merk als Renault wel mooie autootjes kunnen maken, maar kan Peugeot alleen maar wanstaltige haaienbekken?
China is overigens niet veel beter gewend, dus wat betreft verkoopcijfers zal dit een hele goede auto zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).