Dit gaat te ver: BBC plant Top Gear videogame

Auteur: , 52 Reacties

De houdbaarheid is al eens in twijfel getrokken. Ze hebben zelf nog geen einde gepland en het is niet duidelijk of en wanneer ze stoppen. Toch lijkt de BBC nu een stapje te ver te gaan. Het (commercieel) uitmelken van de show was al in volle gang. Dat is niet perse slecht, we hebben er een fantastische Zuid-Amerika special aan overgehouden. Bij Top Gear Live wordt het al twijfelachtig. Zo weinig informatie als de TV-show bevat, zo weinig heeft TGL met auto's te maken. Een videospel lijkt dan ook eerder een doodsteek dan een zegen.

Top Gear is groot geworden als autoprogramma. Ze zijn nóg groter geworden omdat het voor vrienden & familie, die niet zo veel om trouwe vierwielers gaven, ook leuk werd om mee te kijken. Een zekere hoeveelheid entertainment en spektakel is daarbij nodig om ‘de anderen’ te blijven interesseren. Uiteindelijk is het tot een show uitgegroeid die slechts auto’s inzet voor het entertainment, maar wel op een heel succesvolle manier.

Met Top Gear Live wordt het moeilijker. Het idee is aardig, een theatershow met auto’s. In de uitwerking lijken ze de auto’s echter volledig uit het oog verloren te hebben. Dat is jammer en dat is een gevaar wat ook op de loer ligt bij het uitmelken met spelletjes en applicaties voor Wii’s, Nintendo’s, iPhones en andere elektrische speledingen. Uiteindelijk vallen de autoliefhebbers af en de ‘fans’ die achter blijven zullen veel moeilijker vast te houden zijn. (bron: electricpig.co.uk)52 reacties

tja..altijd weer wat nieuws

we zullen zien..
Ik geloof dat de bron ontbreekt. Zie ik’m over het hoofd? Of is Alwood ’t door een TG-kaboutertje ingefluisterd?
-edit: lol & check ;) –
Ik vind dat je tv-programma’s en films niet voor games moet gebruiken. Je bent teveel gebonden aan de film/serie, en dan krijg je te snel het idee dat alles al is voor bepaald. En als er dan een beetje creativiteit wordt gebruikt heb je je publiek aan het nuilen omdat het niet meer lijkt op de serie/film.
TGL was wel leuk. Echter een game… wat gaat dat inhouden? Auto’s testen? Of gaan ze specials als opdrachten gebruiken? Dit gaat de zoveelste fail van een game zijn die het puur om de naam doet.
Gewoon GT5 rebranden naar Top Gear, met als bonus commentaar van Jezza, Hamster of Captain Slow tijdens het rijden.
Van iedereen die bij TGL is geweest heb ik niets anders dan positieve geluiden gehoord. Ook van de ‘echte’ autofanaten. Het is momenteel een cash-cow voor de BBC en zolang de presentatoren bereid blijven om dit allemaal te doen dan hebben wij niet veel te willen.
@JPM: TGL was wel vermakelijk, maar had in mijn ogen niks met auto’s meer te maken… Een beetje motor/uitlaatgeluiden kwamen heel sporadisch voor, presentatie was meesterlijk maar bv. de CGT en Veyron hebben zich niet een keer aan het publiek kunnen laten horen.
@Alwood: dat vind ik ook echt een dik minpunt aan TGL. Ik zag bijv. de Carrera GT en LP560-4 en toen werd ik al blij, maar het geluid is er nooit gekomen. Alleen de reclame van ///AMG hoorde ik o.a. de SL nog behoorlijk… En dat was niet eens de show zelf dus.
Top Gear Live was zeker gaaf. De autoshow vooraf (door hun geselecteerde speciale auto’s (techniek die je gezien moet hebben, eerder kunst dan voertuigen)) En de show zelf was ook een spectakel entertainment show. Als dat was het gewoon goed te noemen. Redelijke humor, en wat een manier om een mensen weer motoring enthausiast te maken.
Echter was het top gear? Ja, van de laatste seizoenen. Was het topgear zoals ik het graag zie? (auto reviews op britse manier, met humor die alle technische en living with it aspecten benaderen) Nee.Helemaal niet. Dat is niet meer. En zijn ook de woorden van Jeremy Clarkson zelf. Jammer vind ik. maar des on danks gaaf dat ik geweest ben,
Het gaat al een tijdje niet meer om de auto’s bij Top Gear, dus waarom geen videogame hé…
zo typisch, zat vandaag al te denken dat TG aan het vergaan is, plannen ze met de komst van een spel hun eigen ondergang :lol:
Als GT5 in 2067 ooit eens uitkomt voor de Playstation21 dan zit daar toch de Topgear Track in? athans dat was wel eens beloofd door Sony.
Misschien wel net zo kansloos als CSI the game :(
Waarom heeft autoblog nu pas, na de Nederlandse Top Gear Live shows negatieve kritiek op deze shows? Jullie zijn er toch al in Dublin bij geweest, waar jullie een mening hebben kunnen vormen? Was de Nederlandse show zo veel minder dan de Ierse? Anders hadden jullie deze informatie toch ook voor de shows kunnen geven, of mocht dat niet in verband met sponsorcontracten?

Vragen, vragen, vragen….
@Raptor: Alwood was niet in Dublin…

FYI: volgens Wouter was de Amsterdamse versie leuker dan die in Dublin.
Ik ben samen met een collega ook naar TGL geweest. Het was aardig maar niet meer dan dat. De muziek stond veel te hard, wij hadden een goud ticket maar zaten helemaal aan de zijkant. Een klachtenbrief is al verstuurd.
Ik heb zoveel mooie auto’s gezien, waarom niet de muziek uit en lekker revven. Het Top Gear idee kwam niet goed genoeg naar voren.
Ik ga in elk geval niet naar een volgende show.
Ik heb van meer mensen gehoord dat de show hun tegenviel.
De mensen die deze show gaaf vonden zijn waarschijnlijk nog nooit bij een andere autoshow geweest want het was maar weinig vernieuwend.
Het was wel leuk om Jeremy en de Hamster een keer live aan het werk te zien.
@maranello:
Couldn’t agree more; had voor graties Golden tickets, maar ben heeeeel blij dat ik daar geen 85 pegels voor betaald heb.
Andere geruchten: “BBC planning Top Gear movie”
(via http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1241603/And-Oscar-goes–Jeremy-Clarkson-BBC-planning-Top-Gear-movie.html )

There is no stopping the whirlwind that is Top Gear.

After recently being named the nation’s favourite TV programme of the decade, BBC motoring show Top Gear is set to take its success to the next level – by releasing a movie.

The show, fronted by Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May, has proved so popular worldwide that bosses have given the presenters their hardest challenge yet.

Clarkson, Hammond and May will attempt to drive around the world in the oldest, most unreliable cars they can find in a task already being dubbed ‘Around The World in 80 Cars’.

And bosses at the BBC are so sure of the challenge’s success that they are said to be planning to follow it by making a film following the presenters on their madcap adventures, which have included driving to the North Pole and motoring from Bolivia to Chile.

A source told the Daily Star: ‘Jeremy and the boys have become increasingly involved in outrageous stunts – but this will be their toughest.

‘Driving around the world in different clapped-out cars will be no mean feat and should make the perfect road movie.

‘A feature-length film of the boys’ adventures is something that can be released in cinemas all over the world. It will also be a guaranteed big-seller on DVD when it is released, and that is a growing market.

‘Top Gear is not just a hit in the UK. but also in Europe, Australia and north America.’

However, a spokesperson for the programme – who refused to either confirm or deny the rumours – put the plans into doubt when she said there may not be time to make a big-screen adventure.

She said: ‘Finding the time might be the main problem but the boys always have plenty of ideas for bigger and better future challenges.’
Dit wordt net zo’n epische faal als “Jackass: The game”
Wat een negatief gezeur over een spel die nog niet eens uit is.. en alsof de tv shows anders worden als er een spel uit is. Alwood, je hebt een vreemde doom-scenario in je hoofd..
@ Alwood

Dat spijt me dan voor je. Maar volgens mij was er genoeg speciaals te zien daar van wat ik allemaal heb gehoord.
Hmm, van de ene kant lijkt het me wel wat hoor. Ik heb wel vaker in GTR 2 met GT bakken over de topgear track gereden.
Wat miss een beter idee is, dat ze bijvoorbeeld voor forza 3 (en later ook voor gt5) een topgear expansion maken. Dus met de topgear track, en nog wat nieuwe auto’s die ze in de show hebben gehad (bijv een gumpert, caterham r500 dat soort dingen..)
Wat ze niet moeten gaan doen is een standaard arcade game uitbrengen. Je weet wel, zown game die over 1 week in de budgetbak ligt. Of miss is het nog slimmer als de bbc in gesprek gaat met de heren van simbin, om een soort M3 challenge te maken, maar dan met de topgear track, en meer auto’s.

Zijn jullie het met me eens, of vinden jullie dat ik maar wat zit te lullen?
@the_rabbit: dat tweede idee lijkt me niet zo geweldig, maar een Top Gear game add-on is naar mijn idee een perfect iets. Forza 3 en GT5 zijn goede games waar een hoop geld in geïnvesteerd is, dus dat spaart de BBC uit. Alleen een circuit en wat blikken toevoegen en je bent klaar. Easy money lijkt me.
TopGear Live was een mooie show maar de auto’s waren inderdaad niet erg aanwezig, had me zo verheugd op V10’s, V12’s en W16’s. Show ernaast was leuk alleen de auto’s stonden echt te dicht op elkaar. Wel mooi, die SLS!
volgens mij is dit een hint naar Gran Turismo 5. bij een paar trailers van GT5 is de Top Gear test track te zien, Gran Turismo TV heeft afleveringen van Top gear aangeboden, Gran Turismo komt dadelijk uit en GT academic is in volle gang en waarvan de 2de ronde van start is(virtueel).

ikzelf ben in de eerste ronde als 120ste geeindigd en dat is niet bepaald de top 20.
Zolang de TV-serie hetzelfde idee blijft ben ik dik tevreden! Top Gear Live had ik ook wel willen zien… Helaas was ik op vakantie… Maar een videogame? Ik moet nog zien of dat ook mensen kan boeien…
@ autoblogger

Dailymail? Are you serious? Nogal suggestief lijkt me zo.
@ Autoblogger: Kijk, die film, dat lijkt me nou weer wel interessant. Dat wordt gewoon net iets als de voorgaande specials, maar dan misschien zelfs nog beter.

Maar een spel…daar verwacht ik dan niet veel van. Dan pak ik toch liever Gran Turismo 5.
Hmm, deel mijn commentaar met de algemeen heersende opinie hier. Het dikste was eigenlijk de SL65AMG F1 safety car aan het begin (qua driften en geluid). Voor de rest stond inderdaad de muziek steeds veel te hard zodat de auto’s niet gehoord werden. Was inderdaad wel vet om die gasten zo van dichtbij eens in het echt mee ta maken en de humor was ook top. Ik had ook een gouden kaart (marktwaarde €80,-) maar als ik de kaartjes niet gratis had gekregen had ik me bekocht gevoeld.. Nu was het “wel vet”.
@Thomaz: ja precies… dat gevoel heb ik dan nog nét niet maar over-priced was het zeker weten.
Hoppa, roet in het eten. Er zijn al veel eerder games met de Top Gear-naam verschenen. En hoewel destijds vermakelijk hadden ze weinig met racegevoel te maken…

Top Gear Rally
http://www.youtube.com/watch?v=LgLpRL_doP4

Top Gear Overdrive
http://www.youtube.com/watch?v=zq1JJs0R7fQ

Top Gear Rally voor de Gameboy Advance
http://www.youtube.com/watch?v=EXrhQkNOKqM
@Bartig:
Die games hebben volgens mij alleen niks met BBC’s TopGear te maken…
Ga even citeren wat ik op een gamesite had neergeplant :)

“Een goede Top Gear game zou voor mij zijn een game die draait om de auto’s, en niet om het racen. Dat houdt in dat de auto’s tot in ziekelijk detail nagemaakt moeten zijn, zowel van binnen als van buiten. Ze moeten exact hetzelfde klinken, rijden en voelen als in het echt. Met deze auto’s zou ik graag zorgeloos over de top gear test-track rijden, maar ook over mooie andere locaties(mooi berggebiedje, klein beetje free roaming erin?) De game zou de beste cockpit view ooit moeten krijgen, waarbij je om je heen kunt kijken en alles werkt zoals je dat zou verwachten(metertjes, radio, navigatiesysteem en weetikwat). Net als in TDU ook leuke functies als de ramen opendoen enz.

Maar dat gaat niet gebeuren. We krijgen vast een game waarin je the stig speelt en hersenloos rondjes rijdt, met commentaar van Jeremy Clarkson, want dat kunnen ze dan mooi op het hoesje zetten.”
knap toch .. dat ie Britten toch geld kunnen verdienen aan auto,s ..

dat was een tijd geleden voor ze iig ..
@lincoln:

was dit een boks wedstrijd geweest, dan zou men deze opmerking classificeren als een stoot onder de gordel..

maar wel scherp, waarvoor kuddo’s :)
Dit noemt men ook wel: ijzer smeden als het heet is…kijk, zolang er mensen (willen) zijn die TGL gaan bezoeken, is het voortbestaan van Top Gear gebonden aan mensen die van klein kunstig spektakel houden en daardoor de rem zetten op goede auto-programma’s en dito games. Ik lees net over een jammerling die 85 euro betaald heeft voor Goud en aan de zijkant zat….ik las ook een jammerling 2 die vond dat de SLS wel mooi is ! Kijk poppies, een autoshow is zoiets als Frankfurt (waar ik ben geweest) en niet TGL !!!! Ik heb de SLS dus nóg beter kunnen zien tegen een kaartje van 20 euro…
Top Gear is gewoonweg leuk om op TV te zien, beetje humor, goede specials (de mooiste is die van Polar Express). Meer niet…
@Megakix:

als je idd voor ’t autos kijken gaat kun je beter een beurs af wachten..
ik geloof dat parijs het eerst volgende grote event is dat enigzins in de regio ligt, ga daar dan heen, en maak er gelijk een weekendje van ofzo.
@Megakix:
Duuude… Hoe goed of slecht TGL is weet je pas als je een keer geweest bent, of van andere mensen iets mee krijgt. Dat jij nu zo’n lekker fijn gevoel hebt over je Frankfurt avontuur heb je dan mede te danken aan hen, daar hoef je niet zo neerbuigend over te doen. Daarnaast; vergeet je de tank benzine niet die je stuk gereden hebt daar naar toe om bij de prijs op te tellen?

Tot slot; de SLS stond ook in de showhal bij TGL met een originele Gullwing waarbij ik me niet aan de indruk kon ontrekken dat er minder gepeupel met camera’s om heen stond dan bij de gemiddelde Autorai of Frankfurt autoshow.
moord…
En waarom geen game? Je bent toch niet verplicht om het te spelen? Je bent evenmin verplicht om naar Top Gear Live te gaan. Ik wacht de reviews van de game wel af.
@Raptor:
Klopt, maar als je een goede tv-show maakt en dat vervolgens op een cheape manier gaat uitmelken, wordt het al snel vervaging van je brand kwaliteit. Zolang de tv-show niet veranderd hoeft dat niet een probleem te zijn, maar volgens mij kan het publiek zich dan toch eerder “tegen” je keren.
Ik zal er geen aflevering minder om kijken als het spel tegenvalt. Overigens ga ik er ook meteen van uit dat het spel zeer sterk tegenvalt. Als je ziet hoeveel tijd, geld en expertise je nodig hebt om Forza Motorsport of Gran Turismo te maken, dna verwacht ik niet dat TG hier ook maar iets tegenover zal zetten.
Ben het wel eens met de hierboven genoemde comments dat het geluid veel en veel te hard stond. Echt jammer dat je die auto’s niet kon horen. Een rij voor mij zat een vrouw van 70 en die kreeg toch echt een keer of 9 een hartaanval met al die knallen.
Verder vond ik het wel een mooie show hoor, die Paddock-tour stelde maar weinig voor en ik heb nog nooit zo`n mistroostige VIP-room gezien. Wat een dramatische sfeer hing daar, oja nog bedankt voor de ‘champagne’.
Die wijven van Veronica waren daarentegen wel weer lekker, vooral die met bruine haartjes… Hmmmmm…
Knap dat ze 2 Stirling Moss’ hebben kunnen regelen.
Wat een naargeestige negatieve toon zit er weer in deze posting. Wordt nou eens een beetje positiever! TG is geen auto-show, is het ooit geweest misschien maar de afgelopen jaren is toch helemaal duidelijk geworden dat het gaat om het trio presentatoren dat auto’s gebruikt om iets te hebben om die show aan op te hangen!? Nou, da’s gelukt. En een game zal best wel ergens in die filosofie passen…
Het wordt tijd voor de commerciële rem! Dit gaat nergens over…
Kent iemand test Drive Unlimited nog? Mooi, plak daar nu eens de naam TopGear aan en je bent klaar.
@Tiemen: heerlijke game was dat. Ik miste op de xbox alleen G25 compatibiliteit want het ging echt om het rondrijden, dan had ik liever een stuurtje mét koppeling:-)
effe een eigen update:

De BBC-pipo’s willen dit niet alleen met Top Gear, maar ook met Doctor Who ( wie ??? )
en nog iets, The night garden ofzo.
dit is dus geen idee van TG maar van de BBC.
TGL was geweldig maar beau vond ik echt irritant en het geluid was te hard zodat ik de motoren niet kon horen. dat was wel jammer
@E320cdi

Heb dat spel zowel op de xBox als op de PC uren gespeeld. En op de pc inderdaad met G25, op de xBox gewoon met de controler. Doe mij dan maar mét G25 :p. Als TopGear daar nu eens een vervolg op maakt (Of zijn naam eraan verbind) Dan heb je toch weer het beginsel van TG te pakken? Gewoon onwijs hard scheuren in heel dikke wagens :)
@Tiemen: haha ik ga het vanavond eens proberen te ‘krijgen’ voor de PC misschien, dan duik ik weer mn playseat in:-) TDU is denk ik de racegame die ik echt het ‘leukst’ vond. Lekker cruisen in je Gallardo, dat mis ik nu wel ja. TDU 2 en TG mengen lijkt me een goed plan dan ja. Alhoewel het eerder genoemde idee ook niet verkeerd is, TG add-ons. Ik wacht ondertussen nog op TDU2 en GT5, de TG game zien we misschien in 2011 wel wat meer over dan :-)
is het de BBC die een game gaat maken of gaat een of andere gamemaker gewoon de naam gebruiken voor zijn spel???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).