Nederlander betaalt €230.000 voor verzopen Bugatti

Auteur: , 57 Reacties

Damn! De geschatte waarde van ongeveer €80.000 was blijkbaar zwaar onderschat, want op de Retromobile-beurs is dit stuk automobiele roest -luisterend naar de naam Brescia Type 27- voor meer dan twee ton verkocht aan Bugattiverzameleaar Jaap Braam Ruben.

De Bugatti waar het hier om gaat kwam door een bijzondere samenloop van omstandigheden om de bodem van het Lago Maggiore terecht. Een paar maanden terug werd hij daar na meer dan 70 jaar uitgevist om vervolgens voor een zaaltje vol kunstliefhebbers en autofanaten geveild te worden. Nu is de vergane Bugatti dus in Nederlandse handen gevallen, maar mede vanwege het bijzondere verhaal dat er aan hangt zal de Brescia Type 27 niet gerestaureerd worden. De nieuwe eigenaar wil de klassieker in vol ornaat gaan tentoonstellen in een nieuw automuseum in Amerika.

Het volledige bedrag gaat naar de Damiano Tamagni Foundation, vernoemd naar Damiano Tamagni die in 2008 om het leven kwam vanwege drie Zwitserse hufters die het nodig vonden de 22-jarige student zonder aanleiding in elkaar te beuken. Zijn vader heeft de stichting opgezet en zal deze nu kunnen financieren met de de veilingopbrengst. De achterliggende reden is dat Tamagni vaak ging duiken met zijn vader en dan regelmatig de verzonken Bugatti bezocht. Er bestaat een kans dat we deze roestbonk binnenkort op Nederlandse bodem mogen verwelkomen, want er gaan geruchten hij te bewonderen zal zijn op de Tefaf (kunstzinnige verzameling kunst) in Maastricht.

Met dank aan iedereen voor de tips!57 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
een mooi verhaal met als bewijs een grote hoop roest.
*gniffel* JAAP BRAAM RUBEN *gniffel*


Ontopic: Wat een gek, 230 duizend voor een verzopen kat. Dan liever een Miura voor dat geld.
Plempen ze hem tijdens de Tefaf ook weer even nostalgisch terug in het water?
Ik ben helemaal niet links, sociaal of iets wat daar op lijkt.
Maar 230.00 euro uitgeven aan een auto die toen eigenlijk niet veel voor stelde en nu een bak roest is is gekken werk.
Dan weet je toch echt van ellende niet meer wat je met je geld moet doen?als je dan geld over de bak wil gooien doe er wat nuttigs mee.
Hoe komt het dat iedereen nu zo wild is van die oude Bugatti’s?Waarom zijn ze nu zo speciaal?Vroeger werden die dingen gewoon weg gegooit.
@Merry:
hoezo ?? devalueert de valuta nu dan ..
er gaat dagelijks geld van hand tot hand hoor ..

dat noemt men “economie” ..
@lincoln:
Dat is als je een product koopt waar andere mensen aan verdienen.
Eerlijk is eerlijk het geld gaat nu gelukkig naar een fons die er wat mee doet.
Maar normaal gaat het geld van deze auto bakken naar een andere pielemoos die er ook niks zinnigs mee gaat doen.
Ik ben niet tegen dure aankopen of weet ik veel wat, maar dat geld verbranden wat we nu allemaal doen gaat me meer tegen staan.
Er zie zoveel auto’s de revu passeren die 5 ton of meer zijn omdat een klein bedrijfje ze bouwt en ze een soort status hebben maar wel gewoon slecht zijn.
Koop dan voor 1 ton een goede auto die zijn ding doet.
Ik heb geen afkeer tegen rijken mensen die dingen willen hebben, helemaal niet, maar als je het voor status doet begin ik het steeds meer zielig te vinden.
Nee ga wat nuttigs doen.

Ik heb dit weekend met mijn vrouw door gebracht even wat tijd voor ons zelf.
We zijn de hippe dingen gaan doen die dan geweldig moeten zijn.Dagje spa met allemaal onzin, shoppen in de PC noem eten in de luxe tenten en ditto auto’s
We vonden er geen bal aan, allemaal praatjes van mensen, verkoop onzin, te hogen spijzen voor dingen die je niet nodig hebt en omringt met mensen die een nog leger bestaan hebben dan dan een gemiddelde straatsteen.
Ik ben helemaal klaar met die show dingen.
En na allemaal “geweldige” grijze saaie duiste auto’s gezien te hebben of ordie rode Ferrari’s heb ik wel 1 keer omgekeken naar een auto en dat was een gif groene Focus RS, dat was mijn mooiste spot van de dag.
@Merry: Hij kan er toch ook zoveel voor hebben betaald, omdat ie weet dat het bij een goed doel terecht komt? Begreep dat er voor giro555 ook 150€ is betaald door iemand voor een kopje soep…
@Merry:
maw .. jij stelt het op prijs dat jij zelf bepaald waar jij je geld aan uitgeeft ..
@Merry: toen niet heel bijzonder??

ik denk dat in die tijd elke auto heel bijzonder was.
@Merry: Dit is voor mensen die DUIDELIJK geld te veel hebben. Waarom ook niet… het merendeel van de superrijken werkt er dan ook dag en nacht voor om zo’n kapitaal te verwerven (buiten koningshuizen :-) maar daar spreken we niet van xD). Mensen die kritiek durven geven op deze lui zijn gwn hartstikke jaloers dat ze het zelf allemaal niet kunnen betalen.

Zonder deze mensen zou deze website niet eens bestaan, want het is tenslotte door deze excessieve aankopen dat wij, ‘simpele zielen’, kunnen genieten van al dit pracht en praal. Geniet er dus maar van!
om er 3 X de vraagprijs voor te geven is dan weer uitermate slim ..

in kunst-kringen dan he ..
230 000 betalen voor die hoop roest is geen slechte zaak. Zeker als je weet dat je kunst kan inbrengen bij je belastingen ….
En dan zeggen ze dat Hollanders gierig zijn … :p
Dit bewijst toch het tegendeel, ofwel dat Hollanders ook heel gek kunnen doen .. :D
k vind wel leuk dat ie naar nederland komt,
dat ie niet gaat gerestaureerd worden is dan weer minder…
@renaat: Hij komt niet naar nederland, in ieder geval niet permanent.
@911GT2: Hij komt dus wel naar Nederland…
Cool dat ze hem niet gaan restaureren, zo spreekt het verhaal veel meer. Wel een hoop geld voor een bonk roest trouwens…
Eerlijk is eerlijk het geld gaat nu gelukkig naar een fons die er wat mee doet.

Hee fonske!hoe is t inmiddels? kan je alweer zingen? (zie kpn reclame)

tja..tis toch leuk dat JBR zoiets doet, en waarom restaureren? niet elke auto is na 70 jaar nog zo maar weggeroest (zie bijv de alfasud)
ik zeg ingieten in een groot blok perspex ofzo, dan blijftie mooi bewaard..
dat lijkt me een geweldig stuk kunst.

goed laten drogen, alle ontbindingsprocessen stoppen, op wat voor wijze dan ook, in een grote bak, en volgooien met een mooie doorzichtige kunststof. conserveren die hap
Gatsie weer zo’n “autoliefhebber” met teveel geld die een dure snelle auto koopt en er nooit een stukje mee gaat rijden omdat hij anders minder waard word! :)
@Lincoln:Je dacht dat jij de enige vroege vogel was. :)
Check ff topic bmw.
@Rob USA: bij jou is het toch nog donker zeker ??
Yes, maar mijn zoon werd wakker en ik dus ook.
Kijk ff op AB.com voor wat heerlijke Barett Jackson (veel Mustang)spul.
Ik begrijp niet dat er mensen zijn die zich druk maken om het aankoopbedrag. Al gooit Jaap het in de plomp of steekt hij het in de fik, het is zijn geld en hij mag er mee doen en laten wat hij wilt.

Ik denk dat het een uniek stuk kunst is, en zeer de moeite om ’t te laten zoals het is.
Waarschijnlijk is het voor hem net alsof hij een tientje uit heeft gegeven. Maar als je ziet hoeveel publiciteit het al heeft opgeleverd en eventueel nog op gaat leveren dan is het een schijntje.

Iedere autosite of ieder auto blad maakt er wel melding van en dat zal straks in Amerika wellicht niet anders zijn. Dat trekt weer extra bezoekers, dus zo terug verdiend.
Geschatte waarde 80.000. Ik zeg eerder 5 euro.
Ik vind het echt een erg mooie ‘piece of art’, zeker met het verhaal wat er aan vast zit. Het is met kunst altijd moeilijk te bepalen hoeveel het waard is en waarom het dan zoveel waard zou moeten zijn. Een kunststuk is zoveel waard als ‘de gek ervoor geeft’. En blijkbaar had deze meneer er zoveel geld voor over om het in zijn museum te kunnen zetten, dat de opbrengst dan naar een goed doel gaat vind ik helemaal mooi.
Als ik zo rijk was geweest dat ik 2,5 ton zou kunnen missen zou ik m ook in mn woonkamer zetten, geweldig kunstobject toch..? en als het geld naar een fonds gaat, wat is dan helemaal het probleem?
zou tie nog door de APK keuring komen?
Echt vet gewoon dat die in Nederlandse handen is en dat hij na ruim 70 jaar is opgedoken…

Wat een kut Zwitsers trouwens!
De auto is tevens ook gekocht door een Maastrichtenaar. Heb ik komende editie eens water anders te zien dan alleen kunst, sieraden en antieke wapens.

@Merry.

Uit je vooroordelen en slecht onderbouwde argumenten kan ik al opmaken dat je je met moeite een sleutelhanger van een van de zaken in die straat kan veroorloven.

Tevens is, wanneer iemand iets uit passie of liefde voor het object koopt, er geen “te duur”. Kijk maar eens naar andere zaken waar dat erg bij speelt zoals kunst.
Bezopen…
Die gaat zeker naar O’Quinn Houston Collection?

http://www.fineautomobiles.nl/index.html
@ gnermo: Een Miura voor € 230.000,-??? Zeg me snel waar je die gevonden hebt, ik weet er wel iemand voor! Of verkeert die Miura dan in dezelfde staat als bovenstaande Bugatti?

On topic: Ben eigenlijk wel blij dat deze auto niet ge-Pebble Beach-ed wordt. Dan zou ‘ie een stuk minder bijzonder worden.

Hulde aan de koper. Heb respect voor ‘m!
@Klassiekerrally: Ohooh, die Muira’s zijn wel wat duurder dan ik had geschat zo op de vroege maandagmorgen :P

Dan maar een nieuwe SLS AMG voor 242.000 :)
een hoop roest met een bugatti teken. genaaid.
@ trigger565: Vind je? En wat vind je van een paar latten, wat doek en een paar flinke klodders verf voor het zelfde bedrag?
wow, domme nederlander! Wat een waardeloze hoop roest. Dit is gewoon kopen om te kopen
Ach voor dat geld kan je ook een hoop kopen waarmee je wél van a naar b komt. Maar als je hem dan toch koopt hoef je je daar volgens mij ook geen zorgen over te maken +/’
Typisch dat zo’n ‘nuchtere’ Hollander zo’n ‘hoop roest’ koopt…
Ik hoop nog steeds dat -bijvoorbeeld- CMC er een mooi schaalmodel van gaat maken…
230k, goedendag… daarvoor liever wat anders :)
“Jaap Braam Ruben”

En niemand die zich afvraagt wie de mens eigenlijk is (bravo voor: Bugattiverzameleaar (sic). Zou de rédactie daar eens kunnen langsgaan en met een hoop fotos en dito reportage terugkomen?

Dat zou bovenstaande onzin in een ander daglicht plaatsen.

Ciao
500kg roest voor 230.000 euro …

daar moet je echt een hollander voor zijn.

dat is een recordprijs voor roest
= 230000/500 = +/- 460 euro / kg


Gierig niet, maar wel dom deze keer
@ citrofiel.

Daarom is t ook een Limburger ;)
Was zo aan het denken: als je de site van de koper bekijkt zie je staan: broker… Kans is wsch groot dat hij deze wagen kocht in opdracht van een andere partij die onbekend wenst te blijen…
Inderdaad.

Het is trouwens voor de California Collection van Peter Mullin in Los Angeles.

http://www.classicrallies.com/blog/index.php?/archives/2009-Lake-Maggiore-1925-Bugatti-sold-at-Bonhams-Retromobile-2010.html
Hoe twee verschillende media over één onderwerp toch twee verschillende verhalen kunnen compileren :-):

http://www.auto55.be/nieuws/14285–260-000-voor-verzopen-bugatti.
Prachtig verhaal! Hoe veel zou deze auto wel niet waard zijn als hij gerestaureerd zou worden? Als je dit verhaal er bij hebt, en het is tenslotte een type 27, dan moet dat ongelooflijk veel zijn! Zonde dat hij in deze staat blijft…
Wat blijft er in werkelijkheid over van ‘deze auto’ na restauratie? Het komt er toch op neer dat een vreselijk groot deel vervangen of nieuw gemaakt moet gaan worden.
In mijn ogen wordt ‘ie alleen maar minder waard omdat de geschiedenis -in elk geval optisch- volledig uitgewist wordt. En dat is pas echt eeuwig zonde.
Toen ik “binnenkort op Nederlandse bodem” las dacht ik heel even dat ze hem hier weer in een meer gingen gooien…
@Mairsil: :P
Jaap Braam Ruben is een handelaar in klassiekers die zelf o.a. twee Alfa’s 8C2300 heeft, een Bugatti T43, Bugatti T53 Stelvio en een Chrysler Ghia.
Och, persoonlijk vind ik dit een verstandiger uitgave dan je zoon een Maybach voor zijn zestiende verjaardag te geven; maar ja, wie ben ik?
Leuke investering. En nog ‘ns fiscaal aftrekbaar ook.
Goeie koop!
Jaap Braam Ruben vertelt bij De Nationale Autoshow over zijn “lakefind”. Autootje ging uiteindelijk weg voor €260.000.

http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?url=http://streaming.bnr.nl/csStreamingAudio/programmas/y2010/m02/d11/auto2_20100211.mp3&title=De+Nationale+Autoshow+%28deel+2%29
@ricardo: en nog eens 3000 eu aan import volgens de topgear van april 2010

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).