Rijtest & Video: Range Rover V8 Supercharged

Auteur: , 86 Reacties

Slechts een aantal echte iconen resteren nog. Auto's waarvan het lijkt alsof ze al jaren vrijwel ongewijzigd in productie zijn, maar die wel ongemerkt alle moderne comfort aan boord hebben. De Range Rover is zo'n icoon en recent kreeg deze mastodont een milde opfrisbeurt. Dat leek me prima excuus om eens een blokje om te gaan met de nieuwe Supercharged.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier! ]
Range Rover video

Natuurlijk kiest het leeuwendeel van de kopers in West-Europa voor de TDV8, maar meegaan in de massa is dan ook nooit een hele sterke eigenschap van me geweest. Kudo’s voor Range Rover als we kijken naar de keuzes in de aandrijflijn: “Compleet V8 motorenprogramma in twee specifieke smaken: de nieuwe 5.0 V8 Supercharged en de befaamde TDV8 ‘twin turbo’ diesel.” Een echte gentleman (en Sacha ook) rijdt uiteraard het liefst met een V8. De Supercharged V8 is dan ook nog eens een waar juweel, Range Rover deelt deze met concerngenoot Jaguar die het blok in de XF-R en XK-R lepelt. Nu zou je kunnen bedenken dat een coupe en een offroader geen baat hebben bij dezelfde motorkarakteristieken, maar toch doet de V8 met supercharger een fantastische job in de Range Rover. De offroader is weliswaar 23 gigaton zwaarder dan een Jaguar, maar de V8 lijkt het allemaal geen zier uit te maken. Trap de kat van je vriendin (of van jezelf) eens op de staart en je ziet dezelfde versnelling als waar de Range Rover toe in staat is; en dat inclusief een subtiel gehuil (kom daar maar eens om bij een kat) van de supercharger op de achtergrond.

Range Rover V8 Supercharged

Prestatietechnisch lijkt de opgegeven topsnelheid van 225 km/u nog wat lafjes voor een 510 pk sterke auto, maar weet wel dat ik zonder aanloop al moeiteloos over de 230 heen ging. Het maximum koppel van 625 nm dat beschikbaar is van 2500 t/m 5500 tpm zorgt ervoor dat de acceleratie altijd aardverschroeiend is. De 2610 kg zware Range Rover sprint dan ook in slechts 6,2 seconden naar de 100 en daarna stoomt de Brits-Indiaase offroader onvermoeibaar door. Hoewel je het niet zou verwachten is de Range Rover V8 Supercharged zuiniger dan zijn voorganger: het brandstofverbruik is gereduceerd met 6,9 % (nu 14,9 l/100 km) en de CO2-emissie daalde met 7,4% naar 348 g/km. Niet onaardig, tot je bedenkt dat het vermogen met 29% (en koppel met 12%) stegen. Dan blijkt er ook in deze klasse nog behoorlijk wat milieuwinst te halen.

Range Rover V8 Supercharged

Range Rover is zich ook bewust van het wellicht niet altijd heldere en frisse groene imago, maar neemt daar wel maatregelen voor. Zo zijn er in de hele range van Land Rover wel degelijk allerlei groene technologieën terug te vinden (start-stop voor de Freelander bijvoorbeeld) en er is ook nog een CO2 compensatie programma. Daarin worden in niet-Kyoto landen projecten gestart, zoals bijvoorbeeld de bouw van een waterkrachtcentrale in Tajikistan of de invoering van efficiëntere kooktoestellen in Oeganda. Voor iedere verkochte Range Rover wordt de eerste 3 jaar en 75.000 km de CO2 uitstoot gecompenseerd.

Range Rover V8 Supercharged

Mocht je extreem veel moeite hebben met het milieu, kies dan de TDV8. Die steekt de Prius niet naar de kroon, maar daarvoor krijg je dan wel een 3,6-liter grote V8-motor met een vermogen van 272 pk en een koppel van 640 Nm. Het gemiddelde brandstofverbruik is met 11,1 liter per 100 km best behapbaar. In beide auto’s overheerst het King-of-the-Road gevoel: een Range Rover is niet alleen extreem comfortabel, maar heeft ook echt roadpresence. Dat heeft heel veel met het formaat te maken: met spiegels ingeklapt is de Range Rover al 2,03m breed, terwijl de hoogte 1,87m bedraagt. Dat is fors, maar daardoor heb je binnenin ook zeeën van ruimte. De bagageruimte is minimaal 535 liter (tot aan de hoedenplank) en is uit te breiden tot 2099 liter.

Range Rover V8 Supercharged

Ook de bestuurder en passagiers zitten vorstelijk, waarmee de Range Rover zowaar de ideale reisauto lijkt. Monteer een paar winterbanden, laadt de auto vol met bagage, vrienden & snowboards en knal moeiteloos met de snelle jongens mee op de autobahn. Met een tankinhoud van 104,5 liter zul je zelfs met een inspirerende rijstijl toch de helft van de reis op één tank moeten kunnen afleggen. Dan is het uberhaupt tijd voor koffie en een menselijke pitstop, zodat het verbruik nauwelijks een belemmering lijkt om de Range Rover tot de wintersport mobiel van het jaar te bombarderen.

Range Rover V8 Supercharged

Mocht er echt veel sneeuw vallen, lawines voorkomen of wegen worden weggespoeld, dan weet je dat het met de terreincapaciteiten ook prima zit. Range Rover heeft alle programma’s van het Terrain Response systeem onder een grote draaiknop gestopt. De normale stand is voor asfalt, maar er zijn ook programma’s om over rotsen te kruipen (ultieme controle gewenst) of om op sneeuw of zand te rijden. Vermoedelijk speciaal voor onze Arabische medemensen ontwikkelde Range Rover de zand-wegrij-regeling (Sand Launch Control), die wegrijden veel gemakkelijker maakt. Zacht zand is een ondergrond die erg veel vermogen vraagt, zodat het nieuwe tractieregelingssysteem slechts een zeer beperkte wielslip toe, dat helpt voorkomen dat wielen zich ingraven in het zand.

Range Rover V8 Supercharged

Als de nood echt aan de man is, dan helpt de electronica en er kunnen ook nog diverse differentiëlen gesperd worden. Om met een Range Rover hopeloos vast te komen zitten, moet je absoluut je best doen (of een prutser zijn). Het wel en wee van het gekozen terreinprogramma is te volgen op het scherm van het navigatiesysteem, maar ook tussen de tellers van het dashboard. De traditionele ouderwetse mechanisme tellertjes zijn namelijk vervangen door een volledig configureerbaar 12” TFT-display, dat alle voor de bestuurder essentiële informatie kan weergeven via slim ontworpen ‘virtuele’ meters en grafische displays. De toerenteller en snelheidsmeter schuiven simpelweg op om ruimte te maken voor de informatie die op dat moment actueler is. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar werkt ook erg prettig.

Range Rover V8 Supercharged

Range Rover V8 Supercharged

Een primeurtje voor de Range Rover is het ‘dual view’ display met touchscreen. Het display maakt het mogelijk dat bestuurder en voorpassagier tegelijkertijd compleet verschillende beelden kunnen zien. Zo kan de passagier bijvoorbeeld een film op DVD bekijken, terwijl de bestuurder instructies van het navigatiesysteem volgt – allemaal op hetzelfde scherm. Dat kennen we op zich al uit de nieuwe BMW 7-serie en Mercedes S-klasse, maar het was nog nooit eerder gecombineerd met een touchscreen. Op de schermen in de hoofdsteunen kunnen ook nog afzonderlijke beelden worden bekeken, zodat de sociale interactie lekker beperkt kan blijven. Wel zo lekker rustig.

Range Rover V8 Supercharged

Er is slechts één situatie waar de Range Rover niet excelleert: het is niet de auto waar mee je bergpassen met haarspeldbochten of de Nurburgring bedwingt. Het onderstel is prima, maar de auto is hoog en zwaar wat zich vertaald in een zekere inertia om de hoek om te gaan. Het is dan ook veel beter om in bochten rustiger aan te doen en na de bocht gebruik te maken van het gigantische koppel om weer snelheid op te bouwen. Verder lijkt een Range Rover “all the car you ever need”, maar daar mag de knip dan ook ver voor open. De geteste versie was net iets meer dan 2 ton, maar het was dan ook een compleet volgehangen V8 5.0 Supercharged Autobiography. De topper dus, maar ook voor de instapper is een goed gevulde bankrekening essentieel. De “instapper” is de TDV8 die vanaf 135.900 euro te verkrijgen is. Veel geld, maar wat een je krijgt er letterlijk en figuurlijk veel auto voor terug. Filmpje!86 reacties

nou nou, ik ben benieuwd, snel kijken!
Goed geraden! Het was dus een teaser!
leuk filmpje alleen is deRange River Sport veel mooier dan dit
Gaan jullie binnenkort ook nog met de VW scirroco R of VW Golf R rijden?
Van de Golf R heb ik al 2 verschillende exemplaren zien rijden.
edit: fijn, maar het gaat hier om de Range Rover
mooi filmpje mooi met dat groene ook ,bij die windmolens.
Ik vind het een hele mooie auto al jaaaren alleen viel me deze keer die voorkant een beetje tegen, kan komen door die chromen strip onder.. straks nog maars kieken. maar verder nette facelift van binnen ook een feest.
En hoe die ook omhoog vliegt he als je even flink optrekt..
goed gedaan jongens!
@Flamingo: Wij hebben thuis zelf een Range Rover V8. De snelheid dat dit ding haalt en de manier waarop is echt ongelofelijk. Ben het trouwens met je eens, de vorige versie is mooier als de deze
Leuke test weer! Blijft ook gewoon een gave rasechte SUV. Was je beetje melig soms Wouter?;)
A supercharged what?
A supercharged swirl in de gastank!
A supershort range!
Nope we didn’t name this Range Rover a Range Rover….you see…it hasn’t got any Range what so ever.
@Bas: Ah ja juh, gewoon loeier van een tank erin mieteren.

Leuk filmpje. Ranges zijn ook de enige SUF’s die nog te pruimen zijn.
Blijft de ongeëvenaarde topper
Prachtige wagen.. Één van de meest stijlvolle auto’s te koop.. Zou ik best mee rond willen tuffen..:)
Ruben, wel vreemd dat je het navi-schermpje niet kon filmen. Zat de polarisatiefilter er nog op ofzo? :?
Oja, verder een prima filmpje! Fraaie locatie met dat mossige landschap. ;)
Die auto is ook niet bedoeld om er trackdays me af te gaan.
Ik den ook dat de gemiddelde landrover eigenaar het ook geen ene worst kan schelen.
Dit is een van de weinige SUV’s die ik waardeer en ook de naam SUV eer aan doet. Hij kan snel zijn en dit is gelukkig nog steeds geen BMW X5M/X6M die al bang is voor een korreltje zand.
Nog n vraag, weet iemand hier waar de Vogue uitvoering gebleven is? Komt die nog, of was dat meer iets van het pre-facelift model?
Range Rovers zijn gewoon top, alleen jammer dat Achmed nu een afgetrapte td6 kan betalen. Beetje jammer van het imago.
@vanHunnerberg: “Range Rovers zijn gewoon top, alleen jammer dat Achmed nu een afgetrapte td6 kan betalen. Beetje jammer van het imago”

Want iemand die achmed heet heeft bij voorbaat al een slecht imago he? wat een walgelijke dieptrieste kortzichtige persoon ben je zeg.
Bobby_Orlando
@Something: zolang Achmed onder het mom van zijn geloof niemand zijn strot oversnijdt is er geen vuiltje aan de lucht voor mij.
@Bobby_Orlando: Mensen die moorden uit geloof ongeacht of je nou christen, moslim, hindoe, jood bent vertegenwoordigen niet een heel geloof of de mensen die dat geloof beoefenen! spreekt voor zich lijkt me.

Alleen kortzichtige mensen denken dat dat wel zo is, maar goed on topic : Mooie auto maarrrrr hebben ze nog steeds betrouwbaarheid problemen die range rovers? of is dat inmiddels verholpen?
Bobby_Orlando
-edit: nu is het leuk geweest, ontopic aub-
Anyway ik dacht dat dit autoblog.nl was niet moslim.nl of islam.nl?
edit: helemaal correct, nu weer ontopic aub
@Bobby_Orlando: overigens wil insinueer ik nu niet dat jij wel zo denkt :)
@Something: nog een staaltje van Achmed zijn soortgenoten

“Een zestienjarig meisje dat in Bangladesh verkracht werd is veroordeeld tot 101 zweepslagen omdat ze zwanger is geraakt……. De vermeende verkrachter is vrijgesproken.
Oef, knullen, waarom hebben jullie verzaakt foto’s te maken van dat groenige-meuk+windmolens-tafeel? Ik verwed er mijn paard om dat daar veel moois uit te halen was. That said, mooie shots in de video!
Wouter was onder invloed?!?
Blij dat jullie deze testen! Wat een geweldig mooie wagen is het! Helaas tot nu alleen mogen proeven aan de TDV8, de Supercharged is natuurlijk het allermooiste, vooral qua geluid!
Klasse filmpje! Veel subtiele humor erin, goed gedaan.

Een ding (er waren mooie shots, en er is natuurlijk genoeg over te lezen de tekst) maar zou het interieur meer aandacht mogen? Altijd iets wat vaker ontbreekt bij rij-impressies!

Maar nogmaals, goede test, leuk verfilmd :)
Leuke test! De enige echt Range Rover, die Sport is inderdaad maar een auto voor voetballersvrouwen…
Sasha had toch een G55 AMG? Zou hij die niet eens willen testen voor Autoblog? Zien we hem ook weer eens;)
@Shenkie: Nee, wel een SL 55 AMG
@Bakpau
Volgens mij is Wouter geschrokken van Sjoerd op de Miljonair Fair.. Daarom is hij zo gaan presenteren denk ik..
Wel leuk overigens!
@dolie: Nu we toch over die Sjoerd hebben. Wanneer gaat hij samen met Wouter op pad om de Ferrari 458 Italia te testen. Ze hadden het elkaar (dus ook ons) beloofd.
Prachtige bak. En toch is de sport mooier. De Range Rover is me te log. En het design is verouderd, ik vind de ‘oude’ versie zelfs iets mooier.
Mijn favourite bak allertijde! Was de vorige al maar met deze nieuwe facelift en nieuwe motor helemaal!!! xD
weer bedankt voor een mooie test! Mooi beeldmateriaal deze keer met het al eerder genoemde groene landschap. Deze auto is inderdaad een icoon en ik zou er zo één voor de deur willen hebben, ook al is het een milf bak. :-)
Mooie trui, nee geintje maar die auto is wel goed hea!! Echt een stoer ding, maar die prijs! Huilen! Voor 200.000 kan ik toch echt iets meer auto kopen. Of auto’s. Audi R8 V8, Corvette Zo6, Audi RS modellen…
Fantastisch!! Hier wacht ik al even op. Klasse filmpje!!
prachtige wagen, heel klassevol en tegelijk ook speels, dé 4×4 en tegelijk ook vol comfort, klassiek desing met toch een moderne tint.
enfin, jullie snappen wat ik bedoel… :roll:
Ja allemaal heel mooi.. maar op een of andere manier vind ik die achterkant niet echt mooi. De Range Rover Sport vind ik naar mijn smaak toch een mooiere achterkant hebben. Voorderest van binnen enz. echt geweldig. De luxe die je daar hebt lijkt wel oneindig.
@ Mr Jones

Ja klopt dat is zo, maar ik herinnerde me dit artikel:

http://www.autoblog.nl/archive/2009/06/24/autoblog-redacteur-reist-met-g55-over-franse-campings
Met de facelift nu weer een beetje terug naar het design van vroeger! Ja die keus siert het merk wel.

En dat je het scherm niet kan filmen dat lijkt me logisch, het is tenslotte geen standaard TFT schermpje, maar er wordt denk ik met een bepaalde breking gewerkt.
En toch blijf ik erbij.. geweldige auto enz enz… maar aangezien ik niet in afrika woon en misschien 1 of 2 x per jaar wat sneeuw op de weg tegenkom(afgelopen jaar ietsje meer…) en geen paardetrailer heb of iets anders wat ik achter mijn auto moet aanslepen heb ik er eigenlijk helemaal niks aan… Als ik in Afrika oid zou wonen dan zou deze bovenaan mijn verlanglijstje staan… Een echte test met deze auto hoort dan ook in het terrein vind ik… Kijken of ie nou echt zoveel beter is dan MB ML, een X5/6, een Touareg of een Q5/7.. dat is wat ik namelijk zou willen weten als ik zoiets aanschaf..
Deze auto moet je niet vergelijken met een MB ML, maar met de GL! En misschien nog een Cadillac Escalade (de gewone)…
“meegaan in de massa is dan ook nooit een hele sterke eigenschap van me geweest”……

……en dan gaat ie een SUV rijden, het symbool van kleinburgerlijke meeloperij.

En die rrrrrrrrrrollende rrrrrrrrrrrrr is wel degelijk een spraakgebrek, dictielessen dringen zich op, en graag een beetje snel want het gaat van kwaad naar erger.
Svenska Aeroplan AB
Ik hou wel van dit soort ‘allerkunners’!
En van de alleskunners kan deze het meeste…
Kortom, top-auto!
ik vind het jammer dat de prijs zo hoog is, want anders kocht ik een lelijk hondenhok volgens velen. WAT NIET ZO IS en hou nog geld over.

hij is wel gaaf en te hoog. niet mijn eerste keuze
leuke trui wouter, lekker groen imago. heb je de 1:3 gehaald in het filmpje?
mooie bak ..
maar voor het filmpje had ik precies 10 seconden geduld ..
Jongens, jullie kunnen me alles vertellen, maar het ziet er uit als een auto uit 1941… Trekt wel rap weg zo te zien, cool!

Waarom kon Ruben het display niet filmen? Polaristatiefilter? Gewoon er even afhalen dan.
SUV’s zijn totaal niet mijn ding, maar als het dan toch moet is de RR wel een goed alternatief, behouden gestyled, genoeg power en deze kan zich wel redden op het terrein! Die V8 klinkt ook heerlijk!

Mooie fotolocatie btw!
Hoe die voorkant omhoog komt bij volgas optrekken ! Alsof hij wilt opstijgen.
Mooie anonieme bak, zo’n Range. Een prijs van 2 ton is natuurlijk belachelijk duur. Echter, hij klinkt wel errug lekker, die Supercharged V8.. In mijn ogen nog beter dan de nieuwe ML63 AMG (welke ook lekker klinkt overigens).

6,2 sec. is ook behoorlijk rap, voor een auto met een leeggewicht van 2600kg.
Prachtige auto met prachtige materialen. Had vorige week een Escalade als huurauto in de V.S., maar die kan hier absoluut niet tegenop. Materiaalverbruik en verfijning zijn van een heel ander niveau.

Let wel op je spelling, “wat zich vertaald” = “vertaalt”
Nou zeg, opmerking van het jaar 2010 zeg ik maar: “Ja maar ik heb een diesel, dus het is eigenlijk best zuinig. Nja….Dikke vinger!”
@AlfaGTV: vind jij het bewonderenswaardig als er iemand een middenvinger uitsteekt naar jou?

Woutertje zou beter zichzelf blijven in plaats van een mislukte Clarkson kloon te zijn.
Wat, dus iedereen die tegenwoordig WEL z’n mening durft te laten horen, en niet op de groene bandwagon springt…is een Clarkson kloon? Jaaaaa…

Oh en ja, ik vind het inderdaad heel bewonderenswaardig als iemand dat doet. Kan er wel om lachen.
De vorige range rover is al top maar deze is dan nog iets leuker 510PK is genoeg maar ik moest eerst wennen aan de nieuwe gril maar nu waardeer ik hem zeker en het interieur is gewoon door ontwikkelt van het vorige model maar het komt er op neer vind het een super mooie auto en dit is ook de enige SUV die ik ook echt mooi vind kan geen Q7,ML,X5,X6 tegenop dus ik wil hem gewoon hebben.
@Ruud_V

Hebben?! Waar dacht je aan. Pee Diddy zeker?
@flamingo
nee nie pee diddy maar wa dachtje van beetje lompe kerel:P
Echt naar deze test uitgekeken en hij stelt zeker niet teleur! Leuke tongue-in-cheek presentatie en geen zure verhalen over milieu, geen ‘wat-heeft-500pk-in-een-4×4-nou-voor-nut-?’ gejammer maar gewoon genieten.

Natuurlijk is €200k een hoop geld maar bijna de helft van dat bedrag gaat wel linea recta de schatkist in dus als je over de prijs wil klagen moet je Wouter Bos bellen.

Chapeau.
Gave bak hoor, blijft DE SUV. Ook al is een X6M wss een stukje sneller, om nog maar niet over bochtjes te beginnen… Hiermee kan je wel overal overheen, hij ziet er goed uit, en de review was weer super;) Vooral het dikke vinger stukje!
Haha, om dat reflectorpaaltje! De essentie van deze auto in 1 stuurbeweging samengevat!
“2 ton”?!! Hier in België kost de RR V8 S/C 112.000 ; gekke (=belachelijke) prijzen ginder
Blijft een mooie auto maar net als de RR Sport een echte Oud-Zuid hok. Mij niet gezien.. wouter mag wel eens minder vaak raar doen met zijn lippen :S
Dikke vinger :D
De Range Rover is de enige SUV met blauw bloed, de stijlvolste keuze in haar segment. Dat mensen de Sport mooier vinden is logisch aangezien het een andere doelgroep betreft. Het is maar net waarvoor je kiest. Offroad is elke generatie Range Rover meerdere malen getest samen met de concurrentie en als beste uit de bus gekomen. Op de weg echter is het niet de best handelende in haar segment. Dan ben je beter af met 1 van de ietwat ordinaire Duitse concurrenten (al zijn dit vaak eerder concurrente van de Range Rover Sport).

Dus ga je voor stijl…kies de Range Rover (niet de Sport)
Ga je voor offroad…kies de Range Rover (niet de Sport)
Kies je voor roadperformance…kies iets anders of verwacht geen sportwagen weggedrag.

@alle fanboys;
Begin nou niet over dat de concurrentie net zo veel of meer stijl of klasse heeft…dat is niet zo. Deal with it.

@Bobby Orlando;
Als je Wouter niet zo leuk kunt vinden moet je misschien overwegen geen rijtest meer te kijken op AB. En overigens is het “…van kwaad TOT erger…”, dus als jij je nou eerst eens even bezig gaat houden met je eigen taalgebrek alvorens anderen te bekritiseren…
@Damoklets: ik heb dan ook niet de kapsones om foute autotests te maken, verder zal ik wel beslissen welke filmpjes ik bekijk, daar heb ik jouw hulp niet bij nodig.
@FuelMinded
Als het gaat gebeuren zou dit in feb/mrt zijn..
Althans, dat zei Sjoerd in het filmpje..
Ben benieuwd!
Met Sjoerd kun je altijd wel lachen!
@Bobby_Orlando
Ik heb het zelfde geloof als Achmed. Betekent dat dat ik mijn zusje ook 101 zweepslagen geef als ze verkracht wordt?
@Achmed: uiteraard niet, jij bent een goede, het zijn die anderen die fout zijn, leuke geloofsgenoten heb jij, wanneer ga je er iets tegen doen?
@Bobby_Orlando:
ach .. hoef je niet helemaal voor naar Bangladesh hoor ..

en zeker als Belg zijnde niet ..
@lincoln: de vijand zit onder ons, en we beseffen het niet.

Ondertussen wachten we rustig af wat Achmed gaat ondernemen.
@Bobby_Orlando:
misschien heeft @Achmed helemaal geen zin om zich te verdedigen voor wat die sadistische apen in Bangladesh besloten hebben .. misschien is @Achmed daar helemaal niet verantwoordelijk voor ..

geloof ook niet dat @autoblog bedoelt is voor dit soort praat ..
@lincoln: ik vraag mij af of Achmed zal toelaten dat zijn dochter Katholiek wordt als ze zou willen trouwens met een oerhollandse Katholieke jongen, of nog erger voor Achmed, met een oerhollands meisje.
@Bobby_Orlando:
mensen die met geloof dwepen neem ik bijvoorbaad niet serieus ..
elke belastingbetaler is voor mij gelijk ..
“We zijn de 2e wereldoorlog nog lang niet vergeten dus we moeten een Britse auto kopen”

Hihi
Zou het niet slim zijn om de TDV6 in de Range Rover te leggen? 245 pk’s, 600 Newtonmeters moet voldoende zijn. Qua verbruik zal het best wat schelen met de V8 diesel.
Dat was maar een grapje, beetje verward denk ik.
@lincoln: Ook als die “belastingbetalers” in feite uitkeringstrekkers blijken te zijn?
@Benz..:
steuntrekkers betalen nix ..
die schuiven hooguit wat geld van de ene pot naar de ander ..
ambtenaren ook ..
kunnen ze een beetje fermenteren in de tussentijd ..

ik zal het voortaan bouwers/slopers noemen ..
“We zijn de 2e wereldoorlog nog lang niet vergeten dus we moeten een Britse auto kopen” (kuch… http://corporate.autoblog.nl/hq/server075/my_documents/2009/de-redactie-rijdt-bmw … kuch) ;-)
ik vind de range rover sprot zoveel mooier! echt! die moet ook ff getest worden in zijn dikste versie!
LOL WWO2 opmerking.

Klasse filmpje! Chapeau heren, echt mooie aflevering. Leuk entertainend verhaal met de juiste dosis droge humor, filmwerk vertrouwd goed en niet storend. Mooi in balans. Keep up the good work!
op 1:08 trekt Wouter de Range Rover bijna op z’n achterwielen!! wat een brute kracht zit er in dat ding!!
BRILJANT! Wat een heerlijke auto zeg.. Jammer dat ik het moet doen met een Disco… Sparen sparen sparen en wachten totdat de kinderen uit de ruimte verslindende kinderzitjes zijn :)
Wat een prachtige bak!!!
Wat een prachtige ding!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).